![]() |
#181 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Aliexpress - chińskie allegro - wątek zamówieniowo-plotkowy - cz. 2
Cytat:
Ja sobie ściągnęłam do Mozilli w ich promowanych dodatkach taką aplikacje, którą sobie uruchamiam 2 przyciskami... I wrzucam sobie do niej tylko to co mnie interesuje ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
podpinam sie pod pytaniem: zamawiała któraś dla Panów jakieś koszulki nike itp?
#183 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dodam jeszcze od siebie żebyś patrzyła na kurs dopiero po jakimś czasie i brała poprawkę na niego ale nie tak jak przy zwykłej karcie w górę tylko w dół ;> W takim sensie że w rezultacie ta rzecz wyniesie cie taniej bo co prawda na kartę musisz początkowo przelać zgodnie z kursem ale potem ci kilka grosików wróci do kieszonki ![]() Ja kiedyś przy pierwszych transakcjach spisywałam dokładnie kwoty co i za ile kupowałam włącznie z ceną usd i ceną w pl która mi się wyświetliła w historii przelewów. Potem jakoś kiedyś weszłam bo znalazłam tą kartkę patrzę a tam ceny się pozmieniały ;p z 16,20zł na 16,10zł np. Niby nie dużo mniej ale jednak, wychodzi chyba nawet taniej niż na stronie z kursem mbanku. Sprawdzę to jak będę znów coś kupowała , po jakim czasie to się zmienia i wogóle, jak by tobie się udało to zaobserwować to daj znać po jakim czasie się zmieniło u ciebie i czy tak samo cena spadła w dół Jejku, myśl dziewczyno i się domyślaj ja nie pytałam po co ty pytasz czy to rzeczywiście prawda to co pisała migea, bo to był żart i od razu ci to dziewczyny napisały, tylko odnośnie Twojego wcześniejszego postu na który migea odpowiedziała o ten : "A jak wygląda procedura jeśli się nie dostanie zamówionych towarów? Po jakim czasie można to zgłosić ? Wtedy ali jakoś zwraca pieniądze? " -żebyś już więcej nie miała wątpliwości o co mi chodzi skopiowałam twoją wypowiedź. skoro czytałaś forum to znałaś odpowiedz więc to mnie dziwiło po co pytasz skoro już wczesniej dziewczyny ci w tej kwestii doradzały Na prawdę, najpierw dokładnie poczytaj, pomyśl a dopiero na końcu pisz. i już nie odpisuj na mojego posta bo ta rozmowa nie ma sensu a pytanie moje było retoryczne ......... Dobra koniec tematu od teraz będę ignorować tego typu posty, macie racje dziewczyny nie ma sensu nawet odpisywać tylko gorzej jak zacznie się ponawianie tych postów co 3 numerki bo pytanie pozostanie bez odpowiedzi ;/ Puki co trzymam kciuki aby tak nie było Edytowane przez waaampirmona Czas edycji: 2014-03-31 o 21:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() pozdrawiam i życzę kolorowych snów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja o tej http://www.aliexpress.com/snapshot/6052021660.html Chyba nie sądziłaś, że sprzedajacy który daje sobie 30 dni na wysłanie zamówienia, zrobi to po kilku dniach? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Zadomowienie
|
Ja kupiam http://www.aliexpress.com/snapshot/6042717357.html ale jeszcze nie dotarł
jak dojdzie dam znac co i jak ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam dopisać, który obniżył ceny produktów o 50% i więcej
![]() |
#190 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze ja znalazłam opcja najlepsza to alior i walutomat.pl w alior założyłam konto walutowe i sprawdzę opcje zakupu dolarów w wirtual kantorze jak to wychodzi. Za dużo kupuje ostatnio dlatego szukam najtańszej opcji zakupów. ![]()
![]() |
#191 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#193 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wstaw sobie jakąś miniaturkę do avatara i wtedy więcej napewno Cię z nikim nie pomylę bo wtedy bym zauważyła że coś jest nie tak. Jak widzę osoby bez avka to dla mnie trochę jak takie nubki i ich nie rozpoznaję ![]() ............. Dziewczyny słuchajcie skoro jest wątek zdjęciowy , to czemu nie rozdzielicie tego również tak żeby tu został wątek plotkowy a osobno zrobić wątek odnośnie płatności sporów itp ? Wtedy tam by się odsyłało wszystkie tego typu osoby a jeśli ktoś miałby ochote odpisać to zawsze mógłby zrobić to tam. Tu by zostały tylko plotki i pogaduchy. Nie sądzicie że to mogłoby pomóc ? Tutaj jest dużo stron i skoro nie każdemu chce sie szukać to może takie rozwiązanie zdałoby egzamin. Sama nie jestem zwolennikiem wielu wątków ale w tym przypadku jestem ZA ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez waaampirmona Czas edycji: 2014-03-31 o 22:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#194 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem niereformowalana jeden ten watek uczestnicze aktywnie i mam zamiar zdjeciowy dla mnie nie istnieje
![]() |
#196 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też zakochana w niej jestem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zobacz są dziewczyny które piszą na tym zdjęciowym więc jakby chciały to odpisywały by też na tym płatnościowym a tu by był spokój. Kurcze tak podajecie tych tanich sprzedawcow bez komentarzy i z jednej strony wiem że nie warto a z 2 strony mam ochotę coś zamówić. Spodobała mi się ta torebka tylko że jest trochę za duża jak dla mnie 42x27x13 to już taka wielka zakupowa torba ale wzór mi się podoba , lubie takie pikowane http://www.aliexpress.com/store/prod...742250191.html Edytowane przez waaampirmona Czas edycji: 2014-03-31 o 22:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Użyszkodniczka
|
Co do taniego sprzedawcy, wcale mu się nie dziwię, że dał sobie ponad 40 dni na wysyłkę, zobaczcie ile ma zamówień .... masakra. O ile rzeczywiście wszystko wyśle
![]()
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie właśnie ważniejszy jest wątek zdjęciowy, bo tutaj przez wyszukiwarkę znaleźć cos graniczy z cudem, bo każdy daną rzecz inaczej nazywa, dla przykłądu ja nie znalazłam przez wyszukiwarkę zdjęć spódnico spodni mimo ze były wstawiane wcześniej.
Fajnie by było wymyślić hasło klucz wpisywane zawsze w postach ze zdjeciami , ale takie abstrakcyjne nie realcja np czy real foto, bo to sie pojawia często(czy ma ktoś real foto tego i tego albo zdaj relacje jak przyjdzie) tylko wpisywać abstrakcyjne słowo, tak, zeby wyszukiwarka wyświetlała tylko posty z naszymi zdjęciami jak pompeluna ![]() druga sprawa to to, ze mam wątpliwości czy ta wizażowa wyszukiwarka działa wogóle dobrze, bo na niektóre hasła które na bank sie pojawiały wczęsniej duzo razy zwracała mi strone max 2 wyników |
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak cos sie u was ruszy z zamowieniami od jace k to dajcie znac! ![]() Cytat:
![]() Jak dla mnie rozwiązanie z wątkiem zdjęciowym jest super, bo w wyszukiwarce nie zawsze można znaleźć ta rzecz, której się szuka. Zwlaszcza, ze kazda osoba uzywa innych slow na opisanie danej rzeczy- tak jak to bylo z asymetrycznym spodenkami z Zary. A Twój argument to coś w stylu "nie, bo nie". ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja szanuje inne nie musisz interpretować moich słow - "nie bo nie" i nie muszę czuć presji że MUSZĘ tam wklejać zdjecia! poprostu dla mnie to strata czasu i tak dla mnie to problem by kopiowac 2x to samo i wklejac tym bardziej że ostatnio musze czytac co 2 watki zapytania o podstawy zakupow ![]() ps a kolezanka ile postow i zdjec swoich zakupów tam i tu wkleiła ze zapytam z czystej ciekawosci bo przejrzałam Twoje wpisy i raczej pytasz ale swoich zakupów zdjec malo udostepniasz?
Audentes fortuna iuvat Edytowane przez migea Czas edycji: 2014-03-31 o 23:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Ja tez jestem jak najbardziej za watkiem zdjeciowym, jest bez porownania krotszy i sa tam wlasciwie same zdjecia, wiec nawet przejrzenie duzej ilosci stron zajmuje o wiele krocej, niz przegladanie tego watku.
Ale jak najbardziej podoba mi sie tez pomysl Rothkol zeby za kazdym razem, gdy ktos wkleja tu jakies zdjecie, dopisywac to samo abstrakcyjne slowo, wtedy tez latwo bedzie dalo sie wyszukac same zdjecia
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj doszła do mnie marynarka-mój pierwszy zakup na aliexpress:
http://www.aliexpress.com/item/Free-...770206308.html gdyby ktoś chciał wymiary to mogę jutro pomierzyć, bo będę jej robić fotki. mam rozmiar S. właśnie się dopatrzyłam, że moje wszystkie 3 paczki w tym właśnie ta marynarka przeszły przez chiński urząd celny. to by wyjaśniało dlaczego szła 2 miesiące. niestety zegarek i strój kąpielowy teraz też tam leżą ![]() polecam te stronę do śledzenia, na niej widać więcej co się dzieje z paczką: http://track-chinapost.com/
#205 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zobacz gdyby od początku był taki wątek o płatnościach itd to każdy kto chciałby się nauczyć płacić na ali. itp szedłby tam, czytał te kilka stron na temat płatności sporów itd a potem już umiejąc kupować wchodził by tutaj żeby plotkować. Przeciez o tych płatnościach sporach itp wcale nie było tego tu dużo , może ze 20 stron i bardzo często posty były duplikowane i pisane 100 razy to samo bo komuś się nie chciało czytać jak widział że jest ponad 50 stron w wątku. Tobie się to teraz wydaje niepotrzebne bo ty się na tym już znasz, mi taki wątek też by się nie przydał już teraz. Ale gdybym miała zaczynać od początku to wolałabym wejść w taki wątek czysto praktyczny niż czytać wypowiedzi mieszające się z postami plotkowymi. Dla tego własnie uznałam że to może jest jakiś pomysł na ułatwienie. Skoro wątek ze zdjęciami wam ułatwia to czemu wątek z poradami praktycznymi miałby utrudniać ? i nie chodzi o to że pisałybyśmy że nie możemy odpowiedzieć ale jesli w tamtym wątku byłyby odpowiedzi to można by z czystym sumieniem odsyłać do postów ktore tam są a nie pisać żeby szukali itd Edytowane przez waaampirmona Czas edycji: 2014-03-31 o 23:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem nie ma co straszyć "te torby centowe wam nie przyjdą, są za tanie żeby przyjść, bla bla bla". Zamówienia zostały złożone, komuś się zmieni status to na pewno napisze. Stało się, poczekamy, zobaczymy. Nie wiemy, czy jest to nierzetelny sprzedawca, zatem proponuję odczekać, zanim ktoś wyda swój osobisty sąd.
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Zadomowienie
|
Przyszła dziś do mnie koszula --> http://www.aliexpress.com/snapshot/6040997692.html
Zamówiłam rozmiar XS (zawsze taki kupuję) i faktycznie jeśli chodzi o wymiary to pasują na mnie idealnie ![]() ![]() Załączam zdjęcia: IMG_20140331_235904.jpg IMG_20140401_003646.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Użyszkodniczka
|
@Talusiax33, bardzo ładna koszula i dobrze leży
![]() Ja się boję zamawiać koszule, niestety muszę mierzyć każdą jedną, mam duży biust, a jestem bardzo szczupła, znaleźć koszulę, która jest obcisła i zapina się w biuście to wyczyn ![]()
![]() |
#210 | |
Raczkowanie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4583247 0]moja leciała z Pekinu, ale przebywanie w nim zajęło jej 2-3 dni o ile dobrze pamiętam.[/QUOTE]
Dziękuje za odpowiedź, na innym forum czytałam, że dość często zdarza się, że przesyłki które idą przez Pekin (Beijing) idą dużo dłużej ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.