Aliexpress - chińskie allegro - wątek zamówieniowo-plotkowy - cz. 2 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-31, 21:19   #181
w_o_m
Raczkowanie

Dot.: Aliexpress - chińskie allegro - wątek zamówieniowo-plotkowy - cz. 2

Cytat:
Napisane przez mewithoutyou Pokaż wiadomość
Dziewczyny a tak z innej troszkę beczki - czy tez tak macie na tej ruskiej stronie, że przestają wam się wyświetlać opinie i zdjęcia jeśli wrzucacie strone w tłumacz?

Przepraszam za offtopa ale ciężko poruszać się po tej stronie w języku rosyjskim

Ja sobie ściągnęłam do Mozilli w ich promowanych dodatkach taką aplikacje, którą sobie uruchamiam 2 przyciskami... I wrzucam sobie do niej tylko to co mnie interesuje . Polecam I Tobie. Bo nie trzeba wszystkiego przecież rozumieć tylko co mnie interesuje i wtedy nie zmienia się nic na stronie. Tłumaczy tylko to co zaznaczysz w osobnym okienku.
Stary 2014-03-31, 21:22   #182
paulinunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga121 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ( ponawiam ) szukam t-shirtów męskich, ładnych i tanich
podpinam sie pod pytaniem: zamawiała któraś dla Panów jakieś koszulki nike itp?

paulinunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 21:24   #183
piquer
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aanneett Pokaż wiadomość
dla jasności: byłam od początku. Tzn. czytałam 1 wątek od początku.

Ja rozumiem że trzeba się trochę wysilić, sama jestem zwolennikiem przeszukiwania, ALE odechciewa mi się pomagać, relacjonować zakupy, gdzie jest kółko wzajemnej adoracji. Niektóre wizażanki są jak "święte krowy", które silą się na pseudo sarkazmy i (zdarzyło się) podjazdy na kogoś.
Uznaję zasadę: nie chcesz pomóc=nie odpowiadaj. Bo pisanie "kilka stron temu była o tym mowa" wnosi tylko +1 post do wątku, a tak naprawdę nie pomaga, już lepiej napisać "odpowiedź masz w poście #2514251"

piquer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 21:25   #184
waaampirmona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez migea Pokaż wiadomość

PS. ja dziś tez dostałam kartę virtualna z mBanku do zakupów też nie wiem co i jak i kmienie temat ale nie piszę jak zbzikowana i pytam tylko po pierwsze zadzwoniłam do banku - użyłam tutaj wyszukiwarki bo był ten temat przewijany i juz wszystko wiem
Pewnie czytałaś moje posty na temat tej karty
Dodam jeszcze od siebie żebyś patrzyła na kurs dopiero po jakimś czasie i brała poprawkę na niego ale nie tak jak przy zwykłej karcie w górę tylko w dół ;> W takim sensie że w rezultacie ta rzecz wyniesie cie taniej bo co prawda na kartę musisz początkowo przelać zgodnie z kursem ale potem ci kilka grosików wróci do kieszonki
Ja kiedyś przy pierwszych transakcjach spisywałam dokładnie kwoty co i za ile kupowałam włącznie z ceną usd i ceną w pl która mi się wyświetliła w historii przelewów. Potem jakoś kiedyś weszłam bo znalazłam tą kartkę patrzę a tam ceny się pozmieniały ;p
z 16,20zł na 16,10zł np. Niby nie dużo mniej ale jednak, wychodzi chyba nawet taniej niż na stronie z kursem mbanku.
Sprawdzę to jak będę znów coś kupowała , po jakim czasie to się zmienia i wogóle, jak by tobie się udało to zaobserwować to daj znać po jakim czasie się zmieniło u ciebie i czy tak samo cena spadła w dół

Cytat:
Napisane przez piquer Pokaż wiadomość
nie wierze... po raz kolejny- czytanie ze zrozumieniem
Jejku, myśl dziewczyno i się domyślaj ja nie pytałam po co ty pytasz czy to rzeczywiście prawda to co pisała migea, bo to był żart i od razu ci to dziewczyny napisały, tylko odnośnie Twojego wcześniejszego postu na który migea odpowiedziała o ten :
"A jak wygląda procedura jeśli się nie dostanie zamówionych towarów? Po jakim czasie można to zgłosić ? Wtedy ali jakoś zwraca pieniądze? "
-żebyś już więcej nie miała wątpliwości o co mi chodzi skopiowałam twoją wypowiedź.
skoro czytałaś forum to znałaś odpowiedz więc to mnie dziwiło po co pytasz skoro już wczesniej dziewczyny ci w tej kwestii doradzały
Na prawdę, najpierw dokładnie poczytaj, pomyśl a dopiero na końcu pisz.
i już nie odpisuj na mojego posta bo ta rozmowa nie ma sensu a pytanie moje było retoryczne

.........
Dobra koniec tematu od teraz będę ignorować tego typu posty, macie racje dziewczyny nie ma sensu nawet odpisywać tylko gorzej jak zacznie się ponawianie tych postów co 3 numerki bo pytanie pozostanie bez odpowiedzi ;/ Puki co trzymam kciuki aby tak nie było

Edytowane przez waaampirmona
Czas edycji: 2014-03-31 o 21:40
waaampirmona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 21:29   #185
melay
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez otai Pokaż wiadomość
A powracając do zakupów
http://www.aliexpress.com/item/WB110...742350982.html
Taką torebuszkę któraś ma? Faktycznie skóra?
Doklejam droższą aukcję, bo więcej zdjęć...
http://www.aliexpress.com/item/Free-...481188842.html
Ej nie namawiajcie, niee
melay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 21:33   #186
piquer
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez waaampirmona Pokaż wiadomość
Dodam jeszcze od siebie żebyś patrzyła na kurs dopiero po jakimś czasie i brała poprawkę na niego ale nie tak jak przy zwykłej karcie w górę tylko w dół ;> W takim sensie że w rezultacie ta rzecz wyniesie cie taniej bo co prawda na kartę musisz początkowo przelać zgodnie z kursem ale potem ci kilka grosików wróci do kieszonki
Ja kiedyś przy pierwszych transakcjach spisywałam dokładnie kwoty co i za ile kupowałam włącznie z ceną usd i ceną w pl która mi się wyświetliła w historii przelewów. Potem jakoś kiedyś weszłam bo znalazłam tą kartkę patrzę a tam ceny się pozmieniały ;p
z 16,20zł na 16,10zł np. Niby nie dużo mniej ale jednak, wychodzi chyba nawet taniej niż na stronie z kursem mbanku.
Sprawdzę to jak będę znów coś kupowała , po jakim czasie to się zmienia i wogóle, jak by tobie się udało to zaobserwować to daj znać po jakim czasie się zmieniło u ciebie i czy tak samo cena spadła w dół

Jejku, myśl dziewczyno i się domyślaj ja nie pytałam po co ty pytasz czy to rzeczywiście prawda to co pisała migea, bo to był żart i od razu ci to dziewczyny napisały, tylko odnośnie Twojego pierwszego postu na który migea odpowiedziała o ten :
"A jak wygląda procedura jeśli się nie dostanie zamówionych towarów? Po jakim czasie można to zgłosić ? Wtedy ali jakoś zwraca pieniądze? "
-żebyś już więcej nie miała wątpliwości o co mi chodzi skopiowałam twoją wypowiedź.
Ojjj, Tobie radzę pomyśleć, może położyć się już, bo chyba za późna pora dla Ciebie, skoro nie łapiesz. Autorką tego postu, który zacytowałaś jest kevschaa, nie ja Na pytanie 'kevshaa' odpowiedzialam jak to wygląda, migea napisala cos co mnie zaskoczylo, spytalam o to a Ty robisz wielką afere, w dodatku mieszając wszystko
pozdrawiam i życzę kolorowych snów
piquer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 21:33   #187
Martolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melay Pokaż wiadomość
Dodam tutaj, bo już kilka osób do mnie pisało

Buty z tej aukcji http://www.aliexpress.com/item/Free-...542406555.html
Średnio wyglądają już wolałabym kupić no name bez logo, niż chodzić w takich koślawych niby Converse...
Cytat:
Napisane przez HelloKittyHello Pokaż wiadomość
http://www.aliexpress.com/item/Europ...269179428.html

Dziewczyny, doszła dziś do mnie ta koszula. Strasznie pognieciona, nie mam już siły dziś prasować. Pierwsza moja rzecz z Ali, była po 2 tygodniach. Materiał inny niż z Zary, ale nie jest tak źle bo niektóre koszule z Pull&Bear są z tego samego robione. Troszkę krótka, ale do spodni z wyższym stanem ok. Nie wystaje tak duzo nitek, nie jest prześwitująca, jak rozprasuje to stwierdzę dokładnie jak leży, ale troche dziwna jest z tylu.. Rozmiar M wypada jak takie S/M, ale nie jest dużo mniejsza niż standardowe rozmiary.
A w wolnej chwili mogłabyś zrobić zdjęcie w niej? Bardzo mi na tym zależy, bo właśnie się zastanawiam jak układa się na człowieku... Byłabym naprawdę wdzięczna
Cytat:
Napisane przez czarna_kiecka Pokaż wiadomość
Nie
Ja o tej http://www.aliexpress.com/snapshot/6052021660.html
Chyba nie sądziłaś, że sprzedajacy który daje sobie 30 dni na wysłanie zamówienia, zrobi to po kilku dniach?

Martolek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-31, 21:40   #188
migea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga121 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ( ponawiam ) szukam t-shirtów męskich, ładnych i tanich
Ja kupiam http://www.aliexpress.com/snapshot/6042717357.html ale jeszcze nie dotarł

jak dojdzie dam znac co i jak

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Martolek Pokaż wiadomość
Średnio wyglądają już wolałabym kupić no name bez logo, niż chodzić w takich koślawych niby Converse...

A w wolnej chwili mogłabyś zrobić zdjęcie w niej? Bardzo mi na tym zależy, bo właśnie się zastanawiam jak układa się na człowieku... Byłabym naprawdę wdzięczna

Nie
Chyba nie sądziłaś, że sprzedajacy który daje sobie 30 dni na wysłanie zamówienia, zrobi to po kilku dniach?
no mi sie zdarzało że kupujący dajacy sobie 30dni na wysłanie -wysyłał po 5dniach
Stary 2014-03-31, 21:45   #189
Martolek
Zakorzenienie

Cytat:

no mi sie zdarzało że kupujący dajacy sobie 30dni na wysłanie -wysyłał po 5dniach
Zapomniałam dopisać, który obniżył ceny produktów o 50% i więcej

Stary 2014-03-31, 21:48   #190
migea
Zadomowienie

Cytat:

Jejku, myśl dziewczyno i się domyślaj ja nie pytałam po co ty pytasz czy to rzeczywiście prawda to co pisała migea, bo to był żart i od razu ci to dziewczyny napisały, tylko odnośnie Twojego wcześniejszego postu na który migea odpowiedziała o ten :
skoro czytałaś forum to znałaś odpowiedz więc to mnie dziwiło po co pytasz skoro już wczesniej dziewczyny ci w tej kwestii doradzały
i już nie odpisuj na mojego posta bo ta rozmowa nie ma sensu a pytanie moje było retoryczne

.........
Dobra koniec tematu od teraz będę ignorować tego typu posty, macie racje dziewczyny nie ma sensu nawet odpisywać tylko gorzej jak zacznie się ponawianie tych postów co 3 numerki bo pytanie pozostanie bez odpowiedzi ;/ Puki co trzymam kciuki aby tak nie było
Dzieki za info co do kursu jak place z mBanku wirtualna kartą.

Jeszcze ja znalazłam opcja najlepsza to alior i walutomat.pl
w alior założyłam konto walutowe i sprawdzę opcje zakupu dolarów w wirtual kantorze jak to wychodzi.
Za dużo kupuje ostatnio dlatego szukam najtańszej opcji zakupów.
Stary 2014-03-31, 21:53   #191
musszka
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo ładne szpileczki i tanie u tego hopeng wang, tylko kurcze komentarzy brak ;/

Też bym Kochała ale czytałam poprzednią część wątku i wiem że rzeczy od tych centowców nie dochodzą .
Zdziwię się jak cokolwiek dostaniecie i wtedy będę żałowała że nic nie kupiłam
Ja też nic nie zamówiłam chociaż podobało mi się mnóstwo rzeczy, będę sobie pluła w ... jak to wszystko podochodzi :P

Cytat:
Napisane przez Petrycja Pokaż wiadomość
http://irecommend.ru/content/bluzka-...und-collar-sho
tu macie recenzję tej bluzeczki od taniego sprzedawcy , chyba kilka osób ją zamówiło a nie wiem czy był już tu ten link
Tego linka nie było ale w pierwszym wątku były wstawiane fotki, nie pamiętam kto ale na pewno któraś z nas ją zamawiała i ma

Cytat:
Napisane przez mewithoutyou Pokaż wiadomość
Dziewczyny a tak z innej troszkę beczki - czy tez tak macie na tej ruskiej stronie, że przestają wam się wyświetlać opinie i zdjęcia jeśli wrzucacie strone w tłumacz?

Na przykładzie - strona w języku oryginalnym i na dole jest opis i realne zdjęcia

http://irecommend.ru/content/plyazhn...1nO2oLao7J1z5A

A tu strona przez tłumacz i ja nie widzę nic w reviews

http://translate.googleusercontent.c...1nO2oLao7J1z5A

Przepraszam za offtopa ale ciężko poruszać się po tej stronie w języku rosyjskim
Ja wrzuciłam w google i bez problemu opisy i fotki się wyświetlają
musszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-31, 21:58   #192
czarna_kiecka
Zakorzenienie

Cytat:

Nie
dzieki za odp, to jest jak najbardziej mozliwe i juz sie zdarzalo, a to czy on w ogole wysle te rzeczy i czy niskie ceny nie sa po to, zeby nalapac pozytywnych komentarzy, to juz inna sprawa, w kazdym razie to ze ma na wysylke 30 dnie nie znaczy, ze zawsze wysle tego trzydziestego
Stary 2014-03-31, 22:00   #193
waaampirmona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez piquer Pokaż wiadomość
Ojjj, Tobie radzę pomyśleć, może położyć się już, bo chyba za późna pora dla Ciebie, skoro nie łapiesz. Autorką tego postu, który zacytowałaś jest kevschaa, nie ja Na pytanie 'kevshaa' odpowiedzialam jak to wygląda, migea napisala cos co mnie zaskoczylo, spytalam o to a Ty robisz wielką afere, w dodatku mieszając wszystko
pozdrawiam i życzę kolorowych snów
Okej w takim razie sory dla ciebie bo byłam pewna że to jedna i ta sama osoba napisała tamto wczesniejsze i kolejne nawet nie zwróciłam uwagi na nick podczas kopiowania ze względu na ciągłość rozmowy.
Wstaw sobie jakąś miniaturkę do avatara i wtedy więcej napewno Cię z nikim nie pomylę bo wtedy bym zauważyła że coś jest nie tak.
Jak widzę osoby bez avka to dla mnie trochę jak takie nubki i ich nie rozpoznaję tak więc przyznaję się że zwyczajnie nie zwróciłam na to uwagi.

.............

Dziewczyny słuchajcie skoro jest wątek zdjęciowy , to czemu nie rozdzielicie tego również tak żeby tu został wątek plotkowy a osobno zrobić wątek odnośnie płatności sporów itp ? Wtedy tam by się odsyłało wszystkie tego typu osoby a jeśli ktoś miałby ochote odpisać to zawsze mógłby zrobić to tam. Tu by zostały tylko plotki i pogaduchy.

Nie sądzicie że to mogłoby pomóc ? Tutaj jest dużo stron i skoro nie każdemu chce sie szukać to może takie rozwiązanie zdałoby egzamin. Sama nie jestem zwolennikiem wielu wątków ale w tym przypadku jestem ZA

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Dzieki za info co do kursu jak place z mBanku wirtualna kartą.

Jeszcze ja znalazłam opcja najlepsza to alior i walutomat.pl
w alior założyłam konto walutowe i sprawdzę opcje zakupu dolarów w wirtual kantorze jak to wychodzi.
Za dużo kupuje ostatnio dlatego szukam najtańszej opcji zakupów.
To daj znać jak już się dowiesz co najlepiej wychodzi bo też się zastanawiałam nad tą opcją z wirtualnym kantorem, czytałam gzieś że najtaniej ale wolałam szybko bez kombinowania w mbanku na początek, teraz dopiero myślę o tym żeby się porozglądać, mimo że ja dużo nie kupuej ale skoro może być lepiej to czemu nie

Czas edycji: 2014-03-31 o 22:05
Stary 2014-03-31, 22:04   #194
Martolek
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki za odp, to jest jak najbardziej mozliwe i juz sie zdarzalo, a to czy on w ogole wysle te rzeczy i czy niskie ceny nie sa po to, zeby nalapac pozytywnych komentarzy, to juz inna sprawa, w kazdym razie to ze ma na wysylke 30 dnie nie znaczy, ze zawsze wysle tego trzydziestego
Nie nie, mnie wlasnie chodzilo o to, ze skoro opuscil tak ceny to moze sobie wydluzyc wysylke. Nie mowie, ze sie nie zdarzylo, zle sformulowalam tamta odpowiedz
Cytat:

Dziewczyny słuchajcie skoro jest wątek zdjęciowy , to czemu nie rozdzielicie tego również tak żeby tu został wątek plotkowy a osobno zrobić wątek odnośnie płatności sporów itp ? Wtedy tam by się odsyłało wszystkie tego typu osoby a jeśli ktoś miałby ochote odpisać to zawsze mógłby zrobić to tam. Tu by zostały tylko plotki i pogaduchy.

Nie sądzicie że to mogłoby pomóc ? Tutaj jest dużo stron i skoro nie każdemu chce sie szukać to może takie rozwiązanie zdałoby egzamin. Sama nie jestem zwolennikiem wielu wątków ale w tym przypadku jestem ZA
No bez przesady.

Stary 2014-03-31, 22:13   #195
migea
Zadomowienie

Cytat:
Nie nie, mnie wlasnie chodzilo o to, ze skoro opuscil tak ceny to moze sobie wydluzyc wysylke. Nie mowie, ze sie nie zdarzylo, zle sformulowalam tamta odpowiedz

No bez przesady.
jak dla mnie od samego poczatku pisałam że watek zdjeciowy mi nie ulatwia, nie bede tam wklejac zdjec a pozniej na tym opisywac co mnie interesuje czy priw ciagle wyslac

jestem niereformowalana
jeden ten watek uczestnicze aktywnie i mam zamiar
zdjeciowy dla mnie nie istnieje
Stary 2014-03-31, 22:18   #196
talusiax33
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gugalove Pokaż wiadomość
http://www.aliexpress.com/item/FLYIN...535897962.html
Dziewczyny jestem ZAKOCHANA w tym czwartym kolorze,tylko już tyle wydałam pieniędzy że mi szkoda

Ja też zakochana w niej jestem tylko ten jaśniejszy róż. CHCE JĄ! Ale może poczekam na wypłatę
talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 22:19   #197
waaampirmona
Raczkowanie

Cytat:
jak dla mnie od samego poczatku pisałam że watek zdjeciowy mi nie ulatwia, nie bede tam wklejac zdjec a pozniej na tym opisywac co mnie interesuje czy priw ciagle wyslac

jestem niereformowalana
No tak co do wątku zdjęciowego to ja mam te same uczucia, ale uważam że taki wątek odnośnie płatnosci sporow i problemów byłby dobry bo wszyscy z problemami uderzali by tam a nie na plotkowy

Zobacz są dziewczyny które piszą na tym zdjęciowym więc jakby chciały to odpisywały by też na tym płatnościowym a tu by był spokój.

Kurcze tak podajecie tych tanich sprzedawcow bez komentarzy i z jednej strony wiem że nie warto a z 2 strony mam ochotę coś zamówić.
Spodobała mi się ta torebka tylko że jest trochę za duża jak dla mnie 42x27x13 to już taka wielka zakupowa torba ale wzór mi się podoba , lubie takie pikowane
http://www.aliexpress.com/store/prod...742250191.html

Czas edycji: 2014-03-31 o 22:20
Stary 2014-03-31, 22:19   #198
RudeOne
Użyszkodniczka

Co do taniego sprzedawcy, wcale mu się nie dziwię, że dał sobie ponad 40 dni na wysyłkę, zobaczcie ile ma zamówień .... masakra. O ile rzeczywiście wszystko wyśle
Stary 2014-03-31, 22:31   #199
*Catherrine*
Zakorzenienie

Cytat:

jestem niereformowalana
Ja tak samo Nawet nie wiem gdzie jest ten zdjeciowy..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-31, 22:35   #200
Rotkohl
Zakorzenienie

Dla mnie właśnie ważniejszy jest wątek zdjęciowy, bo tutaj przez wyszukiwarkę znaleźć cos graniczy z cudem, bo każdy daną rzecz inaczej nazywa, dla przykłądu ja nie znalazłam przez wyszukiwarkę zdjęć spódnico spodni mimo ze były wstawiane wcześniej.
Fajnie by było wymyślić hasło klucz wpisywane zawsze w postach ze zdjeciami , ale takie abstrakcyjne nie realcja np czy real foto, bo to sie pojawia często(czy ma ktoś real foto tego i tego albo zdaj relacje jak przyjdzie)
tylko wpisywać abstrakcyjne słowo, tak, zeby wyszukiwarka wyświetlała tylko posty z naszymi zdjęciami jak pompeluna
druga sprawa to to, ze mam wątpliwości czy ta wizażowa wyszukiwarka działa wogóle dobrze, bo na niektóre hasła które na bank sie pojawiały wczęsniej duzo razy zwracała mi strone max 2 wyników
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 22:39   #201
Martolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RudeOne Pokaż wiadomość
Co do taniego sprzedawcy, wcale mu się nie dziwię, że dał sobie ponad 40 dni na wysyłkę, zobaczcie ile ma zamówień .... masakra. O ile rzeczywiście wszystko wyśle
Właśnie o to mi chodziło
Jak cos sie u was ruszy z zamowieniami od jace k to dajcie znac!

Cytat:

jestem niereformowalana
Nie ułatwia? No naprawdę wielki problem skopiować swój post i wstawić w tym wątku i w zdjęciowym

Jak dla mnie rozwiązanie z wątkiem zdjęciowym jest super, bo w wyszukiwarce nie zawsze można znaleźć ta rzecz, której się szuka. Zwlaszcza, ze kazda osoba uzywa innych slow na opisanie danej rzeczy- tak jak to bylo z asymetrycznym spodenkami z Zary.

A Twój argument to coś w stylu "nie, bo nie".
Cytat:
No tak co do wątku zdjęciowego to ja mam te same uczucia, ale uważam że taki wątek odnośnie płatnosci sporow i problemów byłby dobry bo wszyscy z problemami uderzali by tam a nie na plotkowy
Po pierwsze to raczej niemozliwe jest zakladanie 10 watkow dotyczacych tego samego sklepu... watek zdjeciowy to co innego, a Wasz watek dotyczacy sporow czy niewiadomo czego i tak predzej czy pozniej zostalby podczepiony pod ten watek... po drugie to jakos sobie tego nie wyobrazam, ktos zada pytanie a wy napiszecie, ze nie mozecie odpowiedziec na jego pytanie bo do tego zostal zalozony inny watek?

Stary 2014-03-31, 23:05   #202
migea
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie o to mi chodziło
Jak cos sie u was ruszy z zamowieniami od jace k to dajcie znac!

Nie ułatwia? No naprawdę wielki problem skopiować swój post i wstawić w tym wątku i w zdjęciowym

Jak dla mnie rozwiązanie z wątkiem zdjęciowym jest super, bo w wyszukiwarce nie zawsze można znaleźć ta rzecz, której się szuka. Zwlaszcza, ze kazda osoba uzywa innych slow na opisanie danej rzeczy- tak jak to bylo z asymetrycznym spodenkami z Zary.

A Twój argument to coś w stylu "nie, bo nie".

Po pierwsze to raczej niemozliwe jest zakladanie 10 watkow dotyczacych tego samego sklepu... watek zdjeciowy to co innego, a Wasz watek dotyczacy sporow czy niewiadomo czego i tak predzej czy pozniej zostalby podczepiony pod ten watek... po drugie to jakos sobie tego nie wyobrazam, ktos zada pytanie a wy napiszecie, ze nie mozecie odpowiedziec na jego pytanie bo do tego zostal zalozony inny watek?
każdy ma swoje zdanie
ja szanuje inne
nie musisz interpretować moich słow - "nie bo nie"
i nie muszę czuć presji że MUSZĘ tam wklejać zdjecia!
poprostu dla mnie to strata czasu i tak dla mnie to problem by kopiowac 2x to samo i wklejac tym bardziej że ostatnio musze czytac co 2 watki zapytania o podstawy zakupow

ps a kolezanka ile postow i zdjec swoich zakupów tam i tu wkleiła ze zapytam z czystej ciekawosci bo przejrzałam Twoje wpisy i raczej pytasz ale swoich zakupów zdjec malo udostepniasz?

Edytowane przez migea
Czas edycji: 2014-03-31 o 23:12
migea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 23:07   #203
czarna_kiecka
Zakorzenienie

Ja tez jestem jak najbardziej za watkiem zdjeciowym, jest bez porownania krotszy i sa tam wlasciwie same zdjecia, wiec nawet przejrzenie duzej ilosci stron zajmuje o wiele krocej, niz przegladanie tego watku.

Ale jak najbardziej podoba mi sie tez pomysl Rothkol zeby za kazdym razem, gdy ktos wkleja tu jakies zdjecie, dopisywac to samo abstrakcyjne slowo, wtedy tez latwo bedzie dalo sie wyszukac same zdjecia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-31, 23:10   #204
path87
Zakorzenienie

dzisiaj doszła do mnie marynarka-mój pierwszy zakup na aliexpress:
http://www.aliexpress.com/item/Free-...770206308.html

gdyby ktoś chciał wymiary to mogę jutro pomierzyć, bo będę jej robić fotki. mam rozmiar S.

właśnie się dopatrzyłam, że moje wszystkie 3 paczki w tym właśnie ta marynarka przeszły przez chiński urząd celny. to by wyjaśniało dlaczego szła 2 miesiące. niestety zegarek i strój kąpielowy teraz też tam leżą więc to pewnie potrwa zanim je dostane.

polecam te stronę do śledzenia, na niej widać więcej co się dzieje z paczką: http://track-chinapost.com/
Stary 2014-03-31, 23:12   #205
waaampirmona
Raczkowanie

Cytat:

No widzisz jak dla mnie to nie jest to samo i nie wiem czemu miałby zostać podczepiony, bo co innego sa zagadnienia czysto praktyczne jak płatności itp a co innego sa pogaduszki na temat "zobaczcie co kupiłam" "znalazłam taniego sprzedawcę" itd.

Zobacz gdyby od początku był taki wątek o płatnościach itd to każdy kto chciałby się nauczyć płacić na ali. itp szedłby tam, czytał te kilka stron na temat płatności sporów itd a potem już umiejąc kupować wchodził by tutaj żeby plotkować.
Przeciez o tych płatnościach sporach itp wcale nie było tego tu dużo , może ze 20 stron i bardzo często posty były duplikowane i pisane 100 razy to samo bo komuś się nie chciało czytać jak widział że jest ponad 50 stron w wątku.

Tobie się to teraz wydaje niepotrzebne bo ty się na tym już znasz, mi taki wątek też by się nie przydał już teraz. Ale gdybym miała zaczynać od początku to wolałabym wejść w taki wątek czysto praktyczny niż czytać wypowiedzi mieszające się z postami plotkowymi.
Dla tego własnie uznałam że to może jest jakiś pomysł na ułatwienie.
Skoro wątek ze zdjęciami wam ułatwia to czemu wątek z poradami praktycznymi miałby utrudniać ?

i nie chodzi o to że pisałybyśmy że nie możemy odpowiedzieć ale jesli w tamtym wątku byłyby odpowiedzi to można by z czystym sumieniem odsyłać do postów ktore tam są a nie pisać żeby szukali itd

Czas edycji: 2014-03-31 o 23:22
Stary 2014-03-31, 23:12   #206
201804100943
Konto usunięte

Cytat:
Ja tez jestem jak najbardziej za watkiem zdjeciowym, jest bez porownania krotszy i sa tam wlasciwie same zdjecia, wiec nawet przejrzenie duzej ilosci stron zajmuje o wiele krocej, niz przegladanie tego watku.

Ale jak najbardziej podoba mi sie tez pomysl Rothkol zeby za kazdym razem, gdy ktos wkleja tu jakies zdjecie, dopisywac to samo abstrakcyjne slowo, wtedy tez latwo bedzie dalo sie wyszukac same zdjecia
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 23:32   #207
Kissulka
Wtajemniczenie

Moim zdaniem nie ma co straszyć "te torby centowe wam nie przyjdą, są za tanie żeby przyjść, bla bla bla". Zamówienia zostały złożone, komuś się zmieni status to na pewno napisze. Stało się, poczekamy, zobaczymy. Nie wiemy, czy jest to nierzetelny sprzedawca, zatem proponuję odczekać, zanim ktoś wyda swój osobisty sąd.
Kissulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 23:40   #208
talusiax33
Zadomowienie

Przyszła dziś do mnie koszula --> http://www.aliexpress.com/snapshot/6040997692.html

Zamówiłam rozmiar XS (zawsze taki kupuję) i faktycznie jeśli chodzi o wymiary to pasują na mnie idealnie jedyna wada której się dopatrzyłam to, to że jest dosyć krótka, nadaje się raczej do włożenia w spodnie (mi to nie przeszkadza bo i tak zawsze koszule portkuje) Żadnych wystających nitek i smrodu. Zamówienie złożyłam 17.03, koszula została wysłana 21.03 a dziś rano już była u mnie.

Załączam zdjęcia:

IMG_20140331_235904.jpg IMG_20140401_003646.jpg
talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 00:36   #209
RudeOne
Użyszkodniczka

@Talusiax33, bardzo ładna koszula i dobrze leży
Ja się boję zamawiać koszule, niestety muszę mierzyć każdą jedną, mam duży biust, a jestem bardzo szczupła, znaleźć koszulę, która jest obcisła i zapina się w biuście to wyczyn
Stary 2014-04-01, 01:27   #210
Marta a
Raczkowanie

[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4583247 0]moja leciała z Pekinu, ale przebywanie w nim zajęło jej 2-3 dni o ile dobrze pamiętam.[/QUOTE]

Dziękuje za odpowiedź, na innym forum czytałam, że dość często zdarza się, że przesyłki które idą przez Pekin (Beijing) idą dużo dłużej

Cytat:
Napisane przez w_o_m Pokaż wiadomość
Hej... chodzi Ci o :
2014-03-20 , 交航, PEK, 波兰?

czyli wysłane Pek ? Mam ten sam problem macie pomysł co to może znaczyć, zawsze to trwało u mnie maksymalnie 4/5 dnio... A tu już trwa 13 dni (!). Czy możliwe, że zaginęła? Pisałam do sprzedawcy, ale nigdy go nie ma na chacie a na wiadomości nie odpisuje. Szukałam, też odpowiedzi na telchina, ale nie mogę odszukać takiego przypadku. Przecież paczka powinna wylecieć i dolecieć... Zwłaszcza, że w tłumaczeniu pisze, że wysłana... Nie wiem co robić skoro sprzedawca nie odpisuje.
u mnie jest: Sent to airline (Beijing), numer przesyłki: RC686291879CN
Marta a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości