Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-31, 09:40   #181
Dragusia88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
dziękuję Wam za wsparcie. mam kryzys ostatnio, jestem załamana naszą służbą zdrowia i zastanawianiem się ile można było zrobić, gdyby lekarze byli bardziej kompetentni; do tego z tż od dłuższego czasu zupełnie nam się nie układa i wszystko na mojej głowie, a czasu mało.

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Juz po randce tak mi sie do rze randkowalo zem SPOZNILA sie godzine do domu mialam byc na 23 a weszlam 24.05 hihi - na szczescie mama sie nje gnjewala hihi powiedziala tylko ze mam Isc spac - bo ona znowu jutro idzie na wycieczke i mam byc z Milusiem

hohoh mama zwiedza

witam w sobotę

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Hej, czy jeszcze któraś wypełni ankietę????

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 09:54   #182
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Jakub urządził sobie imprezę od 12 do 1-30.... nie wiem co mu się stało oczywiście przed 6 już chciał mleka.

zapomniałam wczoraj wyjąć rybę z zamrażalnika, więc nie będzie obiadu. uroczo zaczyna się weekend

Edytowane przez moni_ka.g
Czas edycji: 2014-05-31 o 09:56
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 10:00   #183
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Ja takze witam sie w Sobote
U mnie za oknem znowu piekna sloneczna pogoda

Milus na drzemce - jak wstanje jade na centeum kddac ksiazki do bibliotek i cos znowu wypozyczyc mamie, no i w koncu musze kupic Mopa

Noc minela fajowo Mama mowi ze mlody usnol o 21.20 ale byl tak wymeczony ze hoohoo / wytrzasneli jakis fajowy plac zabaw i tam ponoc spedzili godzine - Milus mega zadowolony .

Jutro Dzien Dziecka - chce jeszcze jakis prezent Milusiowi kupic ale nie mam zielonego pojecia Co ..? Tym tabletem co kupilam niby sie bawi - naciska baaa nawet ost wydal dzwiek po krowie najpekniej wyglada jak wchodzi z tym na sofe opiera sie pelcami o poduszki i Naciska i naciska hihi.

To milego dnia dalszego.

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 10:06   #184
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Hej, wieczorem jadę i jakoś mi smutno... a to ma być taki piękny czas eh..
Oby wszystko się udało
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
To też się pochwalę a co K lepiej je, widze po nim, że przybrał na ciałku wczoraj go też ważyliśmy i jest lepiej rzeczywiscie.

Cytat:
no właśnie... a ja zawsze słyszałam, że normalne, że tak może być na początku, że ma czas, itp., itd ja poszłam do neuro, która stwierdziła, że wszystko jest ok.... nie mam nic w książeczce, prywatnie byliśmy, zresztą żaden lekarz poza jedną pediatrą prywatnie nic nie wpisuje w książeczkę.
Oby już teraz było tylko lepiej
Cytat:
O malo nie dostalam zawalu serca - pod oknem mam sofe i co skonczylam jesc Parowki puscialam Milusia niech pobiega chcialam dopic herbate ( mama w sklepie ) doslownie 1,5minuty zamin wstalam wchodze do pokoju z zamiarem pobawienia sie a Milus STOI NA PARAPECIE .....! Od razu zryw do niego - dziecko mi sie orzestraszylo bo z mych ist wydobyl sie jakis straszny dzwiek - no ale nie planal przytuliam pokolosyalam i mowie nie wolno - a on "ne ne ne" i kreci glowa. Postawilam na dywanie i Co - od razu sorint do sofy i pod okno chyba bede musiala barierki zamkntowac hahaha.
O matko! Dobrze, że nic mu się nie stało
Tasia - cudnie, że malutka rozwija się książkowo, dobrze, że z Tobą ok, oby tak do samego końca

nestelle
nas opuściła? buuuu

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 11:25   #185
achna79
Rozeznanie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
A. dopiero zasnęła...

OMG toż to 23:30. Podziwiam, że tyle wytrzymujesz. Mi Mikołaj znów do 21 nie spał ale kuzynka poradziła, że twarda muszę być i wczoraj zapakowałam go do łózeczka i byłam z nim, troche mu poczytałam (raczej sobie bo z jego strony zainteresowanie zerowe :P) dostałam dwa razy smoczkiem w głowę ale jak gdyby nigdy nic oddawałam mu smoczek i czytałam dalej. Jak zobaczyłam, że już schodzi do parteru ( na kolankach siedział lub na pupie) wtedy zawinęłam się i wyszłam. I gadał chyba jeszcze z 15 minut ale bez wrzasków i w końcu o 20 usnął. Do tej pory nie kąpałam go codziennie ale myślę, że już najwyższy czas na wprowadzenie rytuału kąpiel, mleko, sen. I od dzisiaj zaczynamy

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
gasze swiatło bo juz widnawo. My sie witamy nocno-zebowo

Łojeja

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
moj M. dzsiiaj w koncu zjadl troszke sniadania - byl grysik na mleku z musem z mango

Jej ale cuda wymyślasz
Mikołajowi najlepiej na śniadanie wchodzi mleko ew, kaszka. Dopchnie potem chlebkiem i ok. Samym chlebem się nie naje. Za godzinę już ryczy bo głodny. Owsianki na razie nie lubi. Ale muszę spróbować zrobić ją Twoim sposobem.

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
a ja wkurzona, bo jednak maz jedzie po tesciowa
Duuużo cierpliwości i aby w Niemczech w week nie popełniono pewnego morderstwa

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
W weekend pewnie mnie nie będzie - przyjechała do mnie mamaMam ostatnio czas wizyt i znowu sobie odpocznę, żyć nie umierać)

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
(już tylko 2 miesiące... )
Wiecie, że już 3 lipcówki urodziły?

Skompletowałam wyprawkę, zostało tylko łóżeczko

Dobrze, że dziś z TŻ poszliśmy odebrać pakę, akurat wracaliśmy razem z... no właśnie!Dziś byliśmy na usg, POTWIERDZIŁA SIĘ PŁEĆ! Widziałam dokładnie! A co ważniejsze - zdrowa, duża babeczka Oglądaliśmy Ją w 4D, niesamowite widoki D (przy Krzysiu nie mieliśmy 4D).
U gina też wszystko ok, wręcz idealnie) Ciśnienie trzyma się na b. dobrym poziomie od początku ciąży, a o sterydach na płucka nawet nie wspomniał (widocznie przestał brać pod uwagę wcześniejsze cięcie).
No ogólnie cud, miód i orzeszki

Krzyś przekochany, biega po całym mieszkaniu, tup-tup-tup i Go nie ma A dziś nas wyściskał, jak wróciliśmy wieczorkiem, widać było, że się stęsknił
Wiem moja kuzynka na lipcówkach, ostatnio mi wspominała, że czas pakowac torbę bo już się 3 wypakowały

Za wyprawkę

I płeć

Super, że u gina ok

I dla Krzysia słodziaka

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dziś miałyśmy mieć szczepienie ale zgodnie z tym co pisałyście przed poszłam zbadać CRP

]

[/COLOR]Odnośnie zmieniana pieluch mój tż zmienił kilka razy zazwyczaj gdy mnie nie było w domu ale on jest mistrz! prawie zawsze na odwrót jej zakłada i zapina na plecach ale jest założona perfekcyjnie=nic nie przecieka

Za intuicję i że poszłaś zbadać to CRP

Brawa dla Tż

Cytat:

dziękuję Wam za wsparcie. mam kryzys ostatnio, jestem załamana naszą służbą zdrowia i zastanawianiem się ile można było zrobić, gdyby lekarze byli bardziej kompetentni; do tego z tż od dłuższego czasu zupełnie nam się nie układa i wszystko na mojej głowie, a czasu mało.

<przytul>

Cytat:
Ni to Gasze Swiatlo

Juz po randce tak mi sie do rze randkowalo zem SPOZNILA sie godzine do domu mialam byc na 23 a weszlam 24.05 hihi - na szczescie mama sie nje gnjewala hihi powiedziala tylko ze mam Isc spac - bo ona znowu jutro idzie na wycieczke i mam byc z Milusiem

Kasiu super, że randka udana
Niezły kaskader z Milusia.

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Hej, czy jeszcze któraś wypełni ankietę????

Moi rodzice niestety nie wypełnią tata się zbuntował. Zupełnie jak bym chciała jego wyniki opublikować w gazecie ehhhh

My dziś się wybieramy na czarny bez, będziemy robić soki
Stary 2014-05-31, 13:32   #186
maria28
Kniaginia

Witam

Tasia, ale się cieszę, że wszystko dobrze i już tuż tuż, końcóweczka

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
i wczoraj zapakowałam go do łózeczka i byłam z nim, troche mu poczytałam (raczej sobie bo z jego strony zainteresowanie zerowe :P) dostałam dwa razy smoczkiem w głowę ale jak gdyby nigdy nic oddawałam mu smoczek i czytałam dalej. Jak zobaczyłam, że już schodzi do parteru ( na kolankach siedział lub na pupie) wtedy zawinęłam się i wyszłam. I gadał chyba jeszcze z 15 minut ale bez wrzasków i w końcu o 20 usnął. Do tej pory nie kąpałam go codziennie ale myślę, że już najwyższy czas na wprowadzenie rytuału kąpiel, mleko, sen. I od dzisiaj zaczynamy

Ja dziś leżę i na leżąco pracuję
Sił nie mam, autentycznie. TŻ twierdzi, że to z przepracowania.

Sam poszedł z Różą na spacer.
Nie ma kto i kiedy gotować, więc jemy dania typu garmażerka albo coś z dostawą

Edytowane przez maria28
Czas edycji: 2014-05-31 o 13:49
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 15:41   #187
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzień dobry

My dziś już po basenie , spacerku, podwórku itp. niedługo wybywamy "w gości" na grilla pogoda się zrbiła więc trzeba korzystać

Oczywiście moje dziecko miało jednodniową a właściwie pół dniową gorączkę chyba ma syndrom białego fartucha zobaczymy w poniedziałek albo we wtorek jak będzie heh

maria może trzeba było się zrelaksować z dzieckiem na spacerku albo odpocząć w łóżku czytając książkę albo przespać się jeden dzień przerwy zrób sobie

Scarlett a jak tam u was? Jak Zosia?

Nestelle jak dzień mamy i taty? jak pikniki?

BYou pewnie uroczo spędza czas bo mężuś wrócił

Moni_ka.g będzie dobrze i pamięaj masz nas nie nakręcaj się niepotrzebnie.
A weekend zaczął się doskonale to znak iż dziś obiadu nie trzeba robić więcej czasu dla J. masz i nie trzeba siedzieć w garkach

Kasia ja dziś robiłam mielone z mizerią młodymi ziemniaczkami i fasolką szapargową obiad w 30 minut normalnie torpeda

Odnośnie pilnowania dzieci przez tż mój ostatnio powiedzmy że więcej się zajmuje małą jak ona już taka komunikatywna się zrobiła nie raz jak jestem zmęczona mówię po obiedzie że idę się położyć i obudz mnie za 15 jakbym zasnęła to mnie nie raz budzi po godzinie i tak sobie siedzą razem tak więc nie mogę ostatnimi czasy narzekać że nie mam czasu dla siebie bo czy chcę iść na rower czy książkę poczytać to jednak pilnuje jej

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Kasia za randkę
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-31, 16:24   #188
scarlett26
Zakorzenienie

Cześć laski!

U mnie sajgon, czego się nie tknąć to i w pracy, i w domu, i wszędzie...... szkoda gadać....

Podczytuję Was i podczytuję, a pisać już nie mam siły....

Co do roboty i sprzątania - Panika, ja bym nie sprzątała z żadną panią, bo bym jej nie wpuściła do domu w ogóle. Pomijając kwestie kasy, wkurzałoby mnie, że w ogóle całkiem obca osoba ma ruszać moje rzeczy. Jakaś bardzo terytorialna jestem Despa text o kupie mnie rozwalił - TŻ prawdopodobnie nie czekałby do soboty, ale jakby obok leżały zwały kurzu, to nie wiem czy by ruszył.... raczej nie.....

Dziś miałam szkolenie, wychodząc już nie pamiętałam czy nastawiłam pranie, czy tylko załadowałam do pralki...... Napisałam smsa żeby uprał abo tylko wywiesił i uprał potem ręczniki..... TŻ odpisał że już wywiesił, a co do drugiego to poleciał jakimś textem w stylu dać palec to weźmie całą rękę.... Nosz!!!!!!

Zosia dzisiaj pierwszy raz wstała i zaczęła chodzić bokiem przy kaloryferze

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 17:48   #189
klementyna1
Zakorzenienie

Ale pustki... Tasia super, że z Anią dobrze
scarlet moj też często takie tekstu wali, osttaniop np. że nie moze pokazać że wszystko potrafi...normalnie śmiech na sali;p żeby jeszcze potrafił;p;p

Niech mamy marzec-kwiecien 2014 zmienią tytuł, bo się ciągle myle i do nich wchodzę;p o dziwie się, ze nikogo nie znam;p;p

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2014-05-31 o 17:52
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 19:37   #190
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Moi rodzice niestety nie wypełnią tata się zbuntował. Zupełnie jak bym chciała jego wyniki opublikować w gazecie ehhhh

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 19:49   #191
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Niech mamy marzec-kwiecien 2014 zmienią tytuł, bo się ciągle myle i do nich wchodzę;p o dziwie się, ze nikogo nie znam;p;p
też już kilka razy tam weszłam

J. dopiero padł. Pospał po basenie i od razu mamy efekt..

W ogóle nie mogę się nadziwić jakie te dzieciaki robią się kumate. Wczoraj mówię do tż, że obiad dla J. prawie podgrzany i żeby przychodzili powoli i zaraz widzę, że J. przyraczkował do kuchni jak usłyszał obiad, więc mówię mu, że najpierw ręce musi umyć, jak zrobi myju myju rękom to posadzę go w krzesełku a on w tył zwrot i do łazienki... wspinać się na zlew coraz więcej rozumie, próbuje naśladować, bardzo szybko łapie jak coś (niekoniecznie mądrego) mu się pokaże.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-31, 20:05   #192
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Hej, czy jeszcze któraś wypełni ankietę????
ja mogę, a na jaki temat bo przegapiłam?

Cytat:
Dzień dobry

OMG toż to 23:30. Podziwiam, że tyle wytrzymujesz. Mi Mikołaj znów do 21 nie spał ale kuzynka poradziła, że twarda muszę być i wczoraj zapakowałam go do łózeczka i byłam z nim, troche mu poczytałam (raczej sobie bo z jego strony zainteresowanie zerowe :P) dostałam dwa razy smoczkiem w głowę ale jak gdyby nigdy nic oddawałam mu smoczek i czytałam dalej. Jak zobaczyłam, że już schodzi do parteru ( na kolankach siedział lub na pupie) wtedy zawinęłam się i wyszłam. I gadał chyba jeszcze z 15 minut ale bez wrzasków i w końcu o 20 usnął. Do tej pory nie kąpałam go codziennie ale myślę, że już najwyższy czas na wprowadzenie rytuału kąpiel, mleko, sen. I od dzisiaj zaczynamy
ledwo wytrzymuje dziś zasnęła przed chwilą i to jest CUD, ale fakt ze wczesniej dzis wstala i zmęczona byla. dla mnie jak zasypia o 21 to jest super, moge sobie dom posprzątać, bo jak zasypia o 23 to siedzę i do 2 zasuwam ale niestety coraz częściej długo siedzi

pojawiły nam się zielone gile chociaz A. zawsze tak ma pod koniec choroby. żadnych innych objawów tylko ten katar.

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-05-31 o 20:11
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-31, 21:38   #193
kasia86bgo
Zakorzenienie

Hej witam sie
Wiecie co zrobilam / polozylam Milusia spac i pytam sie mamy czy moge wyjsc na miasto
- i wlasnie popijam drinka zagryzajac orzeszkami hihi. Ale sama samiutka nosz wspaniale uczucie wyjsc miedzy ludzi ;-) hihi

Scarllet - dla Zosi.

Oliwka mielone i ja o nich nie wiedzialam buuuuu.

Kocham Cie Emilianku <3.

Stary 2014-05-31, 22:13   #194
alliw
Zadomowienie

Hej
Juz wróciliśmy, szkoda że tak krótko, ale i tak wyjazd bardzo udany. Moderna, bylismy w odwiedzinach u mojej przyjaciółki. Ona niestety przeprowadza się do Warszawy, wiec w zasadzie byliśmy pierwszy i pewnie ostatni raz (przed ciążą jeździłam do niej praktycznie co miesiąc, a potem juz nie było jak bo i u mnie i u niej sie pozmieniało).
Zaliczyliśmy Orłowo, stamtąd spacer do Sopotu. W Sopocie obiad z gwiazdami Top Trendy (jedliśmy pizze z Dawidem Podsiadło, tzn on siedział przy sąsiednim stoliku ). Na Neptuna zabrakło juz czasu Janek był zachwycony wycieczką

Nadrabiam szybciutko, bo padam na pyszczek:
Anika, bardzo mi przykro z powodu siostry ciotecznej, bardzo mocno trzymam kciuki
Monika.g, ja myśle ze Jakub szybciej ruszy (jesli Cię to pocieszy, Janek tez jeszcze sam nie stoi tylko z podparciem). Nie dziwie sie ze jestes wkurzona, w takich sytuacja traci sie zupełnie zaufanie do lekarzy.
Klementyna, dzieki za cynk o czeskiej kaszy
Kasia, super fotki z plażingu Milus na parapecie tez bym zawału dostała
Dragusia, zdrowka dla Florka
Demeter, ja bym sie nie dała namówić na horror, bo boje się okrutnie tz ogladał tą Obecność, podobno bardzo dobry. Super że K wiecej je
Moderna, powodzenia z teściową chusteczki schowałaś?
Tasia, wspaniałe wieści
Oliwka, Twój tż z pieluchą mistrz nad mistrzami
Scarlett, brawo dla Zosi. Dla Ciebie

Dobranoc
Stary 2014-06-01, 00:54   #195
kasia86bgo
Zakorzenienie

Zeby nie bylo duzego rachunku - Gasze Swiatlo
Wlasnie wracam z miasta - jak mawia moja mama mam wiecej szcEscia niz rozumu, spotkalam znajomych - dlatego sie tak przeciaglo

Kocham Cie Emilianku <3.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-01, 06:58   #196
oliwka__
Zakorzenienie

Dzień dobry

Gdzie wy się podziewacie ??
Stary 2014-06-01, 08:43   #197
achna79
Rozeznanie

Dzien dobry

Cytat:

My dziś już po basenie , spacerku, podwórku itp. niedługo wybywamy "w gości" na grilla pogoda się zrbiła więc trzeba korzystać

Kasia ja dziś robiłam mielone z mizerią młodymi ziemniaczkami i fasolką szapargową obiad w 30 minut normalnie torpeda

Odnośnie pilnowania dzieci przez tż mój ostatnio powiedzmy że więcej się zajmuje małą jak ona już taka komunikatywna się zrobiła nie raz jak jestem zmęczona mówię po obiedzie że idę się położyć i obudz mnie za 15 jakbym zasnęła to mnie nie raz budzi po godzinie i tak sobie siedzą razem tak więc nie mogę ostatnimi czasy narzekać że nie mam czasu dla siebie bo czy chcę iść na rower czy książkę poczytać to jednak pilnuje jej

I jak grill? Fajne takie plany

Obiadek

Brawa dla TŻ, super facet

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość

Ja dziś leżę i na leżąco pracuję
Sił nie mam, autentycznie. TŻ twierdzi, że to z przepracowania.

Sam poszedł z Różą na spacer.
Nie ma kto i kiedy gotować, więc jemy dania typu garmażerka albo coś z dostawą

Maria dbaj o siebie
Ale z Was pracusie

Cytat:
Cześć laski!

U mnie sajgon, czego się nie tknąć to i w pracy, i w domu, i wszędzie...... szkoda gadać....

Podczytuję Was i podczytuję, a pisać już nie mam siły....

Co do roboty i sprzątania - Panika, ja bym nie sprzątała z żadną panią, bo bym jej nie wpuściła do domu w ogóle. Pomijając kwestie kasy, wkurzałoby mnie, że w ogóle całkiem obca osoba ma ruszać moje rzeczy. Jakaś bardzo terytorialna jestem Despa text o kupie mnie rozwalił - TŻ prawdopodobnie nie czekałby do soboty, ale jakby obok leżały zwały kurzu, to nie wiem czy by ruszył.... raczej nie.....

Dziś miałam szkolenie, wychodząc już nie pamiętałam czy nastawiłam pranie, czy tylko załadowałam do pralki...... Napisałam smsa żeby uprał abo tylko wywiesił i uprał potem ręczniki..... TŻ odpisał że już wywiesił, a co do drugiego to poleciał jakimś textem w stylu dać palec to weźmie całą rękę.... Nosz!!!!!!

Dla Ciebie
Dla TŻ
Dla Zosieńki

Cytat:

Cytat:

W ogóle nie mogę się nadziwić jakie te dzieciaki robią się kumate. Wczoraj mówię do tż, że obiad dla J. prawie podgrzany i żeby przychodzili powoli i zaraz widzę, że J. przyraczkował do kuchni jak usłyszał obiad, więc mówię mu, że najpierw ręce musi umyć, jak zrobi myju myju rękom to posadzę go w krzesełku a on w tył zwrot i do łazienki... wspinać się na zlew coraz więcej rozumie, próbuje naśladować, bardzo szybko łapie jak coś (niekoniecznie mądrego) mu się pokaże.

Jaki zdolny i kumaty synuś

Cytat:
Hej witam sie
Wiecie co zrobilam / polozylam Milusia spac i pytam sie mamy czy moge wyjsc na miasto
- i wlasnie popijam drinka zagryzajac orzeszkami hihi. Ale sama samiutka nosz wspaniale uczucie wyjsc miedzy ludzi ;-) hihi

Scarllet - dla Zosi.

Oliwka mielone i ja o nich nie wiedzialam buuuuu.

Kocham Cie Emilianku <3.

Kasiu za wyjście na miasto

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Juz wróciliśmy, szkoda że tak krótko, ale i tak wyjazd bardzo udany. Moderna, bylismy w odwiedzinach u mojej przyjaciółki. Ona niestety przeprowadza się do Warszawy, wiec w zasadzie byliśmy pierwszy i pewnie ostatni raz (przed ciążą jeździłam do niej praktycznie co miesiąc, a potem juz nie było jak bo i u mnie i u niej sie pozmieniało).
Zaliczyliśmy Orłowo, stamtąd spacer do Sopotu. W Sopocie obiad z gwiazdami Top Trendy (jedliśmy pizze z Dawidem Podsiadło, tzn on siedział przy sąsiednim stoliku ). Na Neptuna zabrakło juz czasu Janek był zachwycony wycieczką

Dobranoc
Super wycieczka

Cytat:
Dzień dobry

Gdzie wy się podziewacie ??

No właśnie, gdzie?
Stary 2014-06-01, 08:45   #198
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Czesc.

Pocytowałam, nacisknęłam coś i mi wywaliło

Z pamieci:
Moderna, Alliw jesli chodzi o horrory to też nie ogladałam ale zaciekawiło mnie, że film na faktach. Poza tym oddaliłam sie ostatnio z TŻ, pyszczymy tylko na siebie, czas wspolny spedzamy każdy przy swoim kompie i chciałam tak jak dawniej obejrzec sobie razem film.
Monika, to nie wiedziałam z tymi filtrami. Zostało mi tej Ziaji dużo, pojdzie do kosza bo siebie nie chce 50-tka smarowac
Kasia, też bym zawału dostała jakby K na parapet wszedł
Alliw, super że wypad nad morze udany, fotki bardzo fajne.

--------------
Zrobilam wczoraj ciasto kruche z truskawkami a nie robiłam kawał czasu. Dooobre

No wlasnie gdzie jestescie? Wiem, ze weekend to sie mniej dzieje ale no halo halo?

My jak zawsze wybymamy na obiad do moich rodziców, a jutro do tesciów takze nie musze robić
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 09:06   #199
bmma
Zadomowienie

Hejka

Cytat:
Czesc.

No wlasnie gdzie jestescie? Wiem, ze weekend to sie mniej dzieje ale no halo halo?
świętują pewnie Dzień Dziecka...

Wszystkiego najlepszego dla Waszych Skarbów

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 11:20   #200
achna79
Rozeznanie

Cytat:
1. Poza tym oddaliłam sie ostatnio z TŻ, pyszczymy tylko na siebie, czas wspolny spedzamy każdy przy swoim kompie

--------------
2. Zrobilam wczoraj ciasto kruche z truskawkami a nie robiłam kawał czasu. Dooobre

3. My jak zawsze wybymamy na obiad do moich rodziców, a jutro do tesciów takze nie musze robić

1. Jak bym czytała o sobie i Tż
2. Proszę o przepis
3. Szczęściara
Stary 2014-06-01, 13:02   #201
klementyna1
Zakorzenienie

ojej ale [pustynia...wszystkie z dziećmi na kinerbalach?
Ja się pożale, K nadal ma czerwone placki na buzi;( bylismy u dermatologa, dostal masc i doustny syrop(adwantan i hitaxa) -nie dluzej niz 5-6 dni, po stosowaniu jakby mniej, po zaprzestaniu znowu wicej...kolejna wizyta 11 czerwca. Qrcze juz sie zastanawiam czy to nie białko krowie...Niby je od dawna a zmiany na polikach od ok miesiaca. Dziś mnie jeszcze olśniło, że od tylu ograniczam piers i je więcej mm baby dream-moze to go uczula? ok 1-2 razy na dobe najczeciej kasza lub mussli. bede robic kasze kilka dni na wodzie zobaczymy...robi sie takim maluchom testy? W necie zdania podzielone....
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 13:09   #202
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Klementyna robi, prywatny zawsze zleci a nie powinno sie bo sa niemiarodajne. A w musli co jest?
A np, jablka winogrona,pomidor, te warzywa i owoce gdzie duzo wit.c Ptaszka Natala tez miala problem,pogadaj z Nia
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 13:48   #203
Lukrecjas
Raczkowanie

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH MALUSZKÓW Z OKAZJI ICH DNIA! DUŻO CAŁUSKÓW, UŚMIECHÓW NA BUZINKACH I CIEKAWYCH PREZENTÓW

klementyna1 z plackami na buzi nie pomogę ale T miał jakis czas temu placki na nóżkach, lekarka powiedziała że to reakcja organizmu na nowe pokarmy i minie. Zaleciła tran dla nawilżania skóry od wewn. Wyczytałam kiedyś w necie że Latopic jjest pomocny przy alergiach i AZS. Skonsultowałam to z lekarką i podawałam T w jednym miesiącu przez 10 dni po 1 saszetce. Powtórzyłam to w dwóch kolejnych miesiącach. Przeszło. Nie wróciło a T. Nie wiem czy to info ci się przyda. Oby placki zniknęły

alliw zazdroszczę wyjazdu też bym się chętnie wybrała. Planujemy połazikować po tatrach, tylko czekamy aż śnieg zejdzie

kasia86bgo nawet nie pamiętam kiedy ostatnio byłam w jakimś towarzysko-ludnym miejscu

moni_ka.g - kumate, ooo tak bardzo kumate zgadzam się

oliwka__ mielone, mizeria,młode ziemniaczki - poproszę na miejscu mam plan w tygodniu zaserwować kociołkowe danie pod tytułem " prażonki"

Tasia cudnie z tym 4d i że wszytko w najlepszym porządku rzeczywiście już niewiele czasu

Moderna cierpliwości

T ostatnio jest amatorem truskawek i pomidorów jak widzi w sklepie truskawki to głośno woła mniammm! Dzięki świeżym truskawkom znów polubił owsiankę a pomidory najbardziej smakują mu z ... niczym kanapki z szynką odeszły do lamusa
wczoraj na ogródku złapał dżdżownicę musiałam ją wyswobodzić z jego paluszków bo mało brakowało, a byłaby mielona za to żaba nie przypadła mu do gustu od razu robił jej papa

Edytowane przez Lukrecjas
Czas edycji: 2014-06-01 o 14:03
Lukrecjas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 17:13   #204
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH MALUSZKÓW Z OKAZJI ICH DNIA! DUŻO CAŁUSKÓW, UŚMIECHÓW NA BUZINKACH I CIEKAWYCH PREZENTÓW

T ostatnio jest amatorem truskawek i pomidorów jak widzi w sklepie truskawki to głośno woła mniammm! Dzięki świeżym truskawkom znów polubił owsiankę a pomidory najbardziej smakują mu z ... niczym kanapki z szynką odeszły do lamusa
wczoraj na ogródku złapał dżdżownicę musiałam ją wyswobodzić z jego paluszków bo mało brakowało, a byłaby mielona za to żaba nie przypadła mu do gustu od razu robił jej papa
Dzięki i super dzieciak.
"Papa"

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
ojej ale [pustynia...wszystkie z dziećmi na kinerbalach?
Ja się pożale, K nadal ma czerwone placki na buzi;( bylismy u dermatologa, dostal masc i doustny syrop(adwantan i hitaxa) -nie dluzej niz 5-6 dni, po stosowaniu jakby mniej, po zaprzestaniu znowu wicej...kolejna wizyta 11 czerwca. Qrcze juz sie zastanawiam czy to nie białko krowie...Niby je od dawna a zmiany na polikach od ok miesiaca. Dziś mnie jeszcze olśniło, że od tylu ograniczam piers i je więcej mm baby dream-moze to go uczula? ok 1-2 razy na dobe najczeciej kasza lub mussli. bede robic kasze kilka dni na wodzie zobaczymy...robi sie takim maluchom testy? W necie zdania podzielone....
Kciuki, faktycznie coś nie tak. Oby się udało wyleczyć

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 19:27   #205
oliwka__
Zakorzenienie

Anielka chyba już idzie spać a ja odpoczywam cały dzień na nogach popłudnie dośc aktywne Najpierw jeden dzień dziecka w mieście później pojechałyśmy do inneg miast do zoo wróciłyśmy kąpiel i teraz usiadłam mała niby w łóżeczku ale coś tam odgłosy wydaje więc chyba dość się nie zmęczyła

Lukrecjas z dżdżownicy padłam na zawał chyba bym zeszła

Co do mielonych to ja robię takie bardziej klopsy ale u mnie to w nich chyba wszytsko jest szczypiorek, cebula, pietruszka, lubczyk, koperek (ogólnie tona zieleniny) plus przyprawy są pychaa

klementyna niestety nie pomogę pojęcia nie mam ale trzymam za poprawę

Tak pisałyście o tym horrorze więc mówię do tż że niby fajny itp. a on do mnie no przecież oglądaliśmy nie ma to jak dobra pamięć

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Hejka

świętują pewnie Dzień Dziecka...

Wszystkiego najlepszego dla Waszych Skarbów
Również podłączam się pod życzenia
Stary 2014-06-01, 19:32   #206
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Hej

Monika.g, ja myśle ze Jakub szybciej ruszy (jesli Cię to pocieszy, Janek tez jeszcze sam nie stoi tylko z podparciem). Nie dziwie sie ze jestes wkurzona, w takich sytuacja traci sie zupełnie zaufanie do lekarzy.
fajną wycieczkę mieliście

ta neuro twierdziła, że wg niej ruszy szybciej niż nam mówi, ale żeby się nie martwić gdyby nie.

boli mnie ząb jutro będę dzwonić do dentystki, ale... od dłuższego czasu coś mam z tym samym zębem, co raz mnie boli, dentystka nic tam nie widzi
Stary 2014-06-01, 19:37   #207
oliwka__
Zakorzenienie

Demeter o tak właśnie! Zazdraszczam obiadków u rodziców i to uczucie że się nic nie musi

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

moni_ka.g współczuję bolącego zęba ja również muszę się przejść bo mi się dziura w 8 zrobiła a już miałam go robionego i się boję bo na pewno będzie do wyrwania cry: i już trzęsę się ze strachu choć nie boję się dentysty tak ten stan po wyrwaniu zęba
A może masz perforację? ja też miałam jedne dentysta mi tak załatwił żęba i bola trafiłam na kompetentną która mnie wysłała do specjalisty i mi naprawiła zęba choć mówiły że to 50/50 albo się uda albo nie i miałam zdecydować czy wyrywamy czy lecyzmy uff kupa kasy nie poszła na marnę ząb został ocalony i już ma się dobrze ładnych kilka lat chyba z 5 i co najważniejsze nie boli!
Stary 2014-06-01, 19:40   #208
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

J. dostał od nas lego duplo, pociąg z cyferkami. bawił się opakowaniem a my z tż składaliśmy, nie wiem kto cieszył się bardziej później już dostał do zabawy pociąg, fajnie się nim bawił. mieliśmy jeszcze książeczki, ale jakoś nie starczyło czasu, żeby mu dać.
teraz tż przegląda książeczkę z lego i zastanawia się jakie kolejne klocki sobie (tzn J.) kupić

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
moni_ka.g współczuję bolącego zęba ja również muszę się przejść bo mi się dziura w 8 zrobiła a już miałam go robionego i się boję bo na pewno będzie do wyrwania cry: i już trzęsę się ze strachu choć nie boję się dentysty tak ten stan po wyrwaniu zęba
A może masz perforację? ja też miałam jedne dentysta mi tak załatwił żęba i bola trafiłam na kompetentną która mnie wysłała do specjalisty i mi naprawiła zęba choć mówiły że to 50/50 albo się uda albo nie i miałam zdecydować czy wyrywamy czy lecyzmy uff kupa kasy nie poszła na marnę ząb został ocalony i już ma się dobrze ładnych kilka lat chyba z 5 i co najważniejsze nie boli!
nie wiem co z tym zębem i nie wiem co wymyśli dentystka, jeśli dalej będzie twierdzić, że nic tam nie widać
Stary 2014-06-01, 19:50   #209
pani22ka
Zakorzenienie

Alliw, a jak piersiowo w Trójmieście? czyt. jak nocki na wyjeździe???

Cytat:
teraz tż przegląda książeczkę z lego i zastanawia się jakie kolejne klocki sobie (tzn J.) kupić

Jesteśmy na wschodzie. T. zniósł super długą podróż. Dziś dziadek zarządził zoo tak szybko, że nie dał mi ani mojej mamie czasu na umycie włosów (akcja: zdążyć przed deszczem).
Szał. Szał. Szał.

Myślę, że jeszcze nie raz tam podjedziemy (Małpka, OTJ )

Mówiłam Bzini w piątek, że zrobiłam totalne czystki w zabawkach, że aż mi trochę żal dziecka, bo zostało minimum.
Tja... Odwołuję stan: minimum

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-01, 19:58   #210
maria28
Kniaginia

Cytat:
J. dostał od nas lego duplo, pociąg z cyferkami. bawił się opakowaniem a my z tż składaliśmy, nie wiem kto cieszył się bardziej później już dostał do zabawy pociąg, fajnie się nim bawił. mieliśmy jeszcze książeczki, ale jakoś nie starczyło czasu, żeby mu dać.
Hehehe!
Mój ma to samo

Ja kupiłam duplo dla Róży, ale...nie daliśmy jej tego dzisiaj, bo TŻ stwierdził, że to jest od 1,5 roku, więc jest za mala, połknie coś, blablabla

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Dziś dziadek zarządził zoo tak szybko, że nie dał mi ani mojej mamie czasu na umycie włosów (akcja: zdążyć przed deszczem).
Szał. Szał. Szał.
Zamość?
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości