![]() |
#181 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Winna przestępstw na włosach? Czyli....
Cytat:
Sama mam falowane włosy i bez cieniowania układały się w sterczące w każdą stronę strąki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4773940 3]Nie zgodzę się z tym.
Sama mam falowane włosy i bez cieniowania układały się w sterczące w każdą stronę strąki.[/QUOTE] Dokładnie, mam tak samo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Vision, nie mam siana na glowie xd po prostu nie zauwazam walorow wizualnych cienkich wlosow.
Wyslane przez tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-08-18 o 00:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit: Aha, widzę zdjęcie. Ja nie mam tak jak Jared, więc tak z bardzo daleka nie widać tak mocno, ale widać. Jest to też dosyć mocne. Vision śliczne włosy. Zapomniałabym oprócz tych antenek też mam taką aureolkę na czubku, a to chyba od zawsze. No bardziej widoczne niż u Ciebie, więc staram się coś z tym robić, efekt średni, ale ech, zawsze coś. A włosy mogę na pewno powiedzieć, że mam dużo gorsze od Ciebie, nie lśnią, z zalet są jedynie dość miękkie w dotyku, ale bez rewelacji jeszcze i końcówki chyba ok. No, ale mówię, do tej pory prawie nie używałam odżywek, nic, prawie tylko szampon, mój błąd, więc zmienię to, zadbam o nie (poczytałam i już wiem co mam robić mniej więcej, zacznę używać masek, odżywek chociażby i tak metodą prób i błędów, bo wiadomo, tak często jest nawet jak się mniej wie co może będzie dobre) i pewnie i moje włosy takie będą kiedyś ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2014-08-18 o 02:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Przeglądam wątek o włosach. Niektóre przepiękne!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...9&postcount=85 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=118 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=683042&page=5
![]() |
#187 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
pierwsze zdjęcie - owszem, blask cudowny, ale długość i cięcie okropnie przytłacza tę kobietę. wygląda to bardzo "ciężko". zdecydowanie na nie. co do drugiego zdjęcia, przydałoby się cięcie chociaż do kości ogonowej. końcówki są trochę "wyświechtane". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
To samo chciałam napisać... Pierwsze zdjęcie- rewelacja- tylko pozazdrościć takiej kondycji włosa... Ale nic poza tym ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#189 |
Konto usunięte
|
nie chcę być wredna, ale włosy z załącznika wołają o pomstę do nieba. wiele osób zwracało uwagę, że to nie wygląda dobrze, ale dziewczyna jest ślepa i głucha na uwagi innych. niby jej włosy - jej sprawa, ale w żadnym wypadku dobrze to nie wygląda, zwłaszcza przy takiej długości. w dodatku nie sądzę, by henna pozytywnie wpływała na kondycję i tak już zniszczonych włosów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Strzelaj lub emigruj!
|
wg mnie bardzo długie włosy wyglądają dobrze wtedy kiedy są ścięte w literę V, tak jak TU
![]()
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
to jest bardziej litera U niż V
![]() V to jest to: ![]() ja mam ścięte na prosto, bo łatwiej je pielęgnować i lepiej się układają, jak miałam ścięte na V to niestety było z nimi więcej zachodu. W dodatku takie fryzury najlepiej wyglądają jak włosy sa jeszcze warstwowo pocieniowane, a tez nie zawsze się to sprawdza - ja mam cienkie włosy średniej gęstości i cieniowanie im kompletnie nie służy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() a co do przestępstw włosowych - pod wpływem stresu ścięłam włosy długości za biust do ramion ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Tak, tak to raczej U, no ale wiecie co miałam na myśli ![]() Fakt, włosy ścięte na prosto wyglądają na zdrowsze i ładniejsze. Czemu piszesz, że z 'V' miałaś więcej problemów?
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Ciężej było mi zabezpieczyć końcówki - musiałam się sporo bawić żeby nałożyć na nie serum, a zazwyczaj kończyło się tak, że miałam je po prostu od połowy włosów w dół
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Konto usunięte
|
cięcie w ostre V często sprawia, że najdłuższa partia włosów wygląda jak smętny ogonek, dlatego go unikam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
do tego trzeba mieć gęste włosy i trafić do dobrej fryzjerki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez 201607121236 Czas edycji: 2014-08-20 o 06:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Wizażowy Kot Igor
|
Hm, dziewczyny, ja od pół roku stosuję pewną serię (szampon i maska) i moje włosy naprawdę po trzech miesiącach były doprowadzone do bardzo dobrego stanu. Z czystym sumieniem mogę polecić- włosy nawilżone, odżywione i nieobciążone. Nie wiem, czy tutaj mogę podać nazwę produktu, nie chcę zarobić punktów karnych, ale na PW chętnie podam. Czytałam rózne opinie o tej serii, ale i ja i wszystkie znajome, którym poleciłam ją mamy wspaniałe efekty. Ale trzeba być zdyscyplinowanym i na efekty się czeka co najmniej miesiąc. No i tania nie jest, to jest ten minus. Ale z kolei wydajna. Maska 250 ml starczy na ok 2,5- 3 miesiące na długie wlosy przy częstotliwości mycia 2 razy w tygodniu. Teraz nabyłam 500 ml bo cenowo się bardziej opłaca. Tylko trzeba kupować u sprawdzonego dystrybutora bo na ebay już są podróby.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie ważniejsza jest jakość a nie ilość ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() właśnie takim często przemilczanym przestępstwem (bo spróbuj tylko skrytykować...) jest zapuszczanie włosów do takiego stanu, że zaczynają one przytłaczać sylwetkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tych odstających włosków to jest ciężki temat. Czasami teki efekt występuje tylko w wilgotne dni. Jak utrzymuje się na codzień to najprawdopodobniej właśnie baby hair albo porozdwajane włosy. Ja mam ten problem i ciężko jest bh ujarzmić. Najlepiej działają silikony i oleje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mijanou jesli moglabym prosic o nazwe... ![]()
![]() |
![]() |
#207 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Oczywiście, że jej włosy, jej sprawa. Ale jeśli ktoś upublicznia widok swoich włosów to musi się liczyć z komentarzami. Niestety- o długie włosy trzeba dbać. To wymaga sporo czasu, trudu i kosztów (nie ukrywajmy, chyba, że ktoś jest utalentowany i posiada odpowiednią wiedzę, by kręcić sobie odzywki/maski w domu). Jeśli ktoś czasu nie ma a starać mu się nie chce to stanowczo nie powinien mieć włosów o takiej długości bo wygląda to fatalnie. Tak wyglądały moje po opisywanej już w tym wątku "trwałej półprostującej". Wyglądały równie fatalnie i trzeba było je poważnie skrócić. Teraz już odzyskałam długość do talii. Jedno jest pewne: nie chwaliłabym się tak zmasakrowanymi wlosami. Skoro mogę i nie jest to reklama to przyznam się, że mi pomaga Moroccanoil. To seria z Izraela ale można już ją dostać w Polsce. Używam szamponu i maski intensywnie nawilżającej. Naprawdę działa i absolutnie nie obciąża włosów. Po wysuszeniu włosy są jedwabiste, miękkie i ten efekt utrzymuje się nawet po odstawieniu produktów (miałam miesiąc przerwy). Wszystkie produkty Moroccanoil zawierają autentyczny olejek arganowy, zwany złotem Maroka (w masce jest na trzecim miejscu w składzie, więc jest go sporo). I co ciekawe- kupiłam też olejek arganowy z Eveline (8 w jednym, czy coś) i nic mi tak nie zaszkodzilo, jak ten olejek. Nie wiem więc, na czym polega fenomen Moroccanoil, ale dziala cuda. Niestety, cena też jest cudna. Z tym, że ja kupuję szampon i maskę z tej serii tylko u dystrybutora bo już podróby krążą w sieci.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2014-08-20 o 11:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Konto usunięte
|
a co myślicie o nakładaniu końskiej maści na skalp? ponoć efekty są, ale mnie to lekko przeraża
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja używałam odżywkę ze szpikiem końskim i była super, teraz niestety ciężko ją kupić: http://www.amazon.de/Swiss-Par-Haark.../dp/B004D40LL2 Używałam w całych butelkach, ale coś pozmieniali i nawet w Niemczech nie można jej dostać. Może była zbyt kontrowersyjna. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Wtajemniczenie
|
Mijanou Poczytalam o produkcie i znalazlam strone producenta. Niestety cena zbyt wysoka jak na studencka kieszen
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.