Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-09, 16:51   #181
Sarrai
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1

Cytat:
Napisane przez n91adine Pokaż wiadomość
Dzięki
A kiedy COKOLWIEK widać na Usg?
I co łykacie, dziewczyny? Bo ja NIC, czekam na środę i wizytę u ginekologa...
nadine, ja łykam kwas foliowy i ty też powinnaś!! to bardzo ważne, poleca się by brać kwas już w okresie starań, więc jeśli jeszcze nie bierzesz to kup szybko a oprócz kwasu to tę luteinę biorę..... dopochwowo.... na wszelki wypadek.. no ale to już zalecił lekarz

Cytat:
Sikorka, ale jeszcze raz, bo nie rozróżniam:w 5 tygodniu ciąży (czyli licząc od pierwszego dnia okresu - jeśli nie jest przesunięty) czy w 5 tygodniu życia Kropki? (czyli 7 tyg ciąży?)
Jej, sama się pogubiłam!
7-8 tydz ciąży licząc od dnia miesiączki nie licząc od dnia poczęcia
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 17:13   #182
n91adine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
nadine, ja łykam kwas foliowy i ty też powinnaś!! to bardzo ważne, poleca się by brać kwas już w okresie starań, więc jeśli jeszcze nie bierzesz to kup szybko a oprócz kwasu to tę luteinę biorę..... dopochwowo.... na wszelki wypadek.. no ale to już zalecił lekarz
To mnie wystraszyłaś!
Jakiś konkretny polecasz?
n91adine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 17:30   #183
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
To mnie wystraszyłaś!
Jakiś konkretny polecasz?
kup po prostu kwas foliowy w aptece, to jest baardzo, bardzo ważne !
powinno się go łykać zanim się zajdzie w ciąże, ale jeśli się tego nie robiło to jak najszybciej jak się dowiemy o ciąży.
Ja z synem też zaczęłam łykać w ciąży, a później po jego porodzie chirurg w szpitalu mnie tak nastraszył, że nie brałam go wcześniej, że teraz aż się stresuję, żeby wszystko było dobrze.
Stary 2014-11-09, 17:34   #184
madzia2409
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Ja tez bardzo wczesnie rano sie budze i nie moge zasnac

Rozśmieszyło mnie to - bo mam tak samo Co prawda godz. 20:00 A Ja padam, ale godzina 4:00 gdzie mój Małż wstaje to i Ja też, a co tam Odkąd sięgam pamięcią to mogłam spać wszędzie i o każdej porze, a tu przychodzi ranek i koniec - to jest przygotowanie do macierzyństwa Mamusie

Cytat:
Napisane przez n91adine
Dzięki A kiedy COKOLWIEK widać na Usg?

Kwas foliowy to obowiązek. Chociaż mój gin, kiedy się pytał czy brałam przed staraniem i po mojej odp. że nie, to skwitował to: że kiedyś kobiety też nie brały i jakoś było dobrze. Więc dla dobra maluszka lepiej brać możliwie jak najszybciej. Także jutro udaj się do apteki. A nazwa preparatu to chyba obojętne. Po prostu kwas foliowy dla kobiet w ciąży.

Ja akurat kwas mam już w witaminach skomponowanych dla kobiet w ciąży razem z kwasami omega i takimi pierdołkami. I muszę wam powiedzieć, że rzeczywiście się lepiej czuję. Nie wiem czy to zasługa duphastonu czy tych witamin, ale podbrzusze pobolewa mnie z dużo mniejszą częstotliwością.
madzia2409 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 17:39   #185
cicha1990
Rozeznanie

ja jestem 6t4d i jakos od 5tyg mecza mdlosci niestety. bole glowy przewaznie codziennie ale da sie je przezyc. piersi zaczely bolec z jakies pare dni przed@ i bola do tej pory tez jestem posiadaczka malego rozmiaru ale teraz mam tylko taki pelniejszy i bola;p ale rozmiaru nie zmienily. Ja biore odkad sie dowiedzialam ze jestem w ciazy kwas foliowy a poza tym nic. u gina bylam w 5t6d i widzialam serduszko co do spania niestety ja tez padam o 20 a nie moge zasnac.. w nocy strasznie sie krece..wiecej sie krece niz spie niestety ale co zrobic..
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 17:40   #186
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2409 Pokaż wiadomość

Kwas foliowy to obowiązek. Chociaż mój gin, kiedy się pytał czy brałam przed staraniem i po mojej odp. że nie, to skwitował to: że kiedyś kobiety też nie brały i jakoś było dobrze. Więc dla dobra maluszka lepiej brać możliwie jak najszybciej. Także jutro udaj się do apteki. A nazwa preparatu to chyba obojętne. Po prostu kwas foliowy dla kobiet w ciąży.
niezbyt trafiony argument lekarza, kiedyś kobiety inaczej się odżywiały i kwas foliowy był bardziej dostępny z pożywienia.
Stary 2014-11-09, 17:44   #187
n91adine
Zadomowienie

Jutro biegnę do apteki! Boże, aż mi głupio, że takich podstaw nie znam!
Co jeszcze powinnam wiedzieć? xD

Mam jeszcze pytanie: jaką wodę pijecie? Znowu panikuję... W domu mam butelkowaną wodę źródlaną, a w torebce mam butelkę bobble - tą z filtrem, co się kranówkę wlewa. Akurat muszę wymienić filtr i nie wiem czy taka woda z kranu, przefiltrowana przez ten filtr będzie dobra.
POmocy?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-09, 17:47   #188
cicha1990
Rozeznanie

ja tez 1 raz jestem w ciazy tak wiec spokojnie wszystkiego sie nauczymy co do wody kurde ja pije zrodlana. z kranu nie tykam;p ale no nie wiem czy powinno sie pic jakas specjalna?
Stary 2014-11-09, 17:50   #189
andzya
Zakorzenienie

nie no spokojnie dziewczyny ja piję tylko wodę wysokozmineralizową (mineralną) bo uzupełnia pewne niedobory składników mineralnych. Taka woda jest najbardziej efektywna pod kątem nawodnienia. Ale pijcie jaką lubicie
Stary 2014-11-09, 17:53   #190
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Jutro biegnę do apteki! Boże, aż mi głupio, że takich podstaw nie znam!
Co jeszcze powinnam wiedzieć? xD

Mam jeszcze pytanie: jaką wodę pijecie? Znowu panikuję... W domu mam butelkowaną wodę źródlaną, a w torebce mam butelkę bobble - tą z filtrem, co się kranówkę wlewa. Akurat muszę wymienić filtr i nie wiem czy taka woda z kranu, przefiltrowana przez ten filtr będzie dobra.
POmocy?
Spokojnie kup kwas foliowy i tyle A co do wody.. ja sobie kupiłam zgrzewkę wody o wdzięcznej naziwe Mama i Ja http://www.wosana.pl/pl/produkty/wody/mama-i-ja Ale to dlatego, że kiedyś tż , jeszcze przed zajściem, czytał jakiś ranking i ta woda była niby, że najlepsza. A że wczoraj na zakupach wpadła mi w oko to ją wzięłam Ale hmmm jakbym miała filtr to też pewnie bym piła... Aha, no a z innych rzeczy to nie powinno się jesc w ciąży np. serow pleśniowych, surowych ryb (sushi), mięs (tatar np.), surowych jajek... żeby się czymś tam nie zarazić..
Stary 2014-11-09, 18:03   #191
fuertka88
Rozeznanie

Witam weekendowo
Cieszę się, że wątek nam się rozrasta

U nas wszystko ok Wczoraj mieliśmy małą imprezę rodzinną i najbliżsi dowiedzieli się o ciąży A jeśli chodzi o objawy ciąży to pobolewa mnie brzuch, chce mi się spać i czasami łapie mnie zgaga :/

Cytat:
A kiedy COKOLWIEK widać na Usg?
KROPECZKĘ = pęcherzyk ciążowy widać na usg od bety ok 800-1200.

Ja w 5t0d widziałam pęcherzyk, który miał 0,63 cm i w nim maleńki pęcherzyk żółtkowy.

Natomiast serduszko może być już widoczne od 6t4d.

Cytat:
Od początku starań biorę kwas foliowy - najzwyklejszy folik. Zamierzam do końca I trymestru, a potem jakieś witaminy dla ciężarnych.

Jeśli nic nie bierzesz to polecam jutro odwiedzić aptekę
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

Edytowane przez fuertka88
Czas edycji: 2014-11-09 o 18:08
fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-09, 18:28   #192
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
A co do wody.. ja sobie kupiłam zgrzewkę wody o wdzięcznej naziwe Mama i Ja http://www.wosana.pl/pl/produkty/wody/mama-i-ja Ale to dlatego, że kiedyś tż , jeszcze przed zajściem, czytał jakiś ranking i ta woda była niby, że najlepsza. A że wczoraj na zakupach wpadła mi w oko to ją wzięłam Ale hmmm jakbym miała filtr to też pewnie bym piła... Aha, no a z innych rzeczy to nie powinno się jesc w ciąży np. serow pleśniowych, surowych ryb (sushi), mięs (tatar np.), surowych jajek... żeby się czymś tam nie zarazić..
Przede wszystkim woda Mama i Ja, to woda zrodlana a nie mineralna, czyli wybierajac zrodlana to tak jakbys sobie nalała wodę z kranu po prostu. Poza tym ranking, o ktorym piszesz, pochodzi z 2011 roku , czyli sprzed 3 lat a w tym czasie w składzie badanych wód mogły zajść zmiany. Ja polecam wodę Muszyniankę i generalnie wody, które mają zawartosc powyżej 1500mg składników mineralnych.
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-09, 19:18   #193
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Przepraszam,że się tak wcinam .. na razie Was podglądam z ukrycia .. jestem po pierwszej becie i jeszcze nie mam odwagi się cieszyć ..kilka lat starań skutecznie studzi emocje ..
Trzymam bardzo mocno kciuki

Cytat:
Napisane przez Kiciaaaa Pokaż wiadomość
Wow i ja jestem lipcowa - na 4-tego.

Ja też nie czuje się za dobrze. Jestem w siódmym tygodniu (6t+0) i najbardziej "dokuczają" mi piersi. Czy wy też czujecie nieznośny ból? Bo już zaczynam się martwić. Ja codziennie ryczę!! Czuję jakby kłuto mnie nożami. Robię chłodne okłady-nie pomaga...Ginekolog w środe .

Powiedzieliśmy tylko rodzicom, z zastrzeżeniem że innym mogą mówić dopiero po 12 lisopada jak usłyszymy serduszko. Ogólnie jestem na l4 i nie zamierzam wracać do pracy do końca ciąży .
Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
Cześć, mogę się dołączyć?
Wg kalkulatora mam termin porodu 1 lipca ale owulacja była późno więc się okażę za tydzień
Co do objawów to przyznam, że czuje się fatalnie, może dlatego, że dodatkowo złapała mnie angina i nie chce odpuścić (niestety antybiotyk był konieczny...). Apetyt zerowy, omdlenia, mogłabym cały dzień nic nie jeść. Mam nadzieje, że przejdzie szybko
To jak przyjmiecie?
Cytat:
Napisane przez cos tam Pokaż wiadomość
Witam przyszłe mamusie
I ja chciałam do Was dołączyć, w czwartek robiłam test, spojrzałam na niego jednym okiem, nic nie zobaczyłam włożyłam do kieszeni po czym poszłam palić w piecu, wyjełam test by go spalić(wiem nie ładnie) i dostrzegłam kątem oka bladą lichą krechę.
Jestem trzecią osobą na wątku która ma termin wg. kalkulatora internetowego na 14 lipiec.
Wizytę u gina, jak uda mi się wepchnąć będę mieć w czwartek.

Dziewczyny nie denerwujcie się, wszystko będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny i ja sie dolaczam do lipcowek ostania @mialam 24 wrzesnia. Wizyte u gina mialam 4 listopada 5t6d i widzialam juz bijace serduszko! a termin mam na 1 lipca wiec roznie to moze byc dzidzius nie planowany i na poczatku strasznie sie balam co to bedzie TŻ tak samo ale teraz juz sie cieszymy ze bedzie malenstwo
Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
heeeeej
na samym początku gratuluję wszystkim przyszłym mamusiom i sama sie nieśmiało witam
od wczoraj wiem, że zostanę mamą... jeszcze to do mnie nie dotarło, jestem w totalnym szoku, tym bardziej, że to ciąża nieplanowana.... mysleliśmy o dziecku tak za dwa lata, ale los spłatał figla
Ja nie wiem czy sie cieszyć, czy płakać z przerażenia, bo wszystko co zwiazane z ciażą, lekarzami, szpitalami jest mi obce, boje sie tego, z kolei tż jest zajarany i płacze ze szczęścia
aaa.. ciaza chyba prawie pewna, bo dwa testy pozytywne, ból piersi i zero okresu... aaa no i ciagnie mnie w dole brzucha, ale nie wiem czy to normalne?
Cytat:
Napisane przez ewelina1988_20 Pokaż wiadomość
Witajcie wlasnie obliczalam w necie prawdobodobna date porodu I wyszlo 9lipca. Jestem zaskoczona ciaza I troche sie boje bo mam juz malego synka w domu ur 29/10/13. Mialam ciezki porod sn I teraz juz na poczatku mysle o porodzie mieszkam w uk opieka jest taka sobie I chyba pojade do polskiej kliniki choc raz na dwa miesiace bo najblizsza to ponad 2godz jazdy. Mnie boli brzuch I piersi ale mialam tak wczesniej wiec nie przejmuje sie. Najgorsze ze 26.10 mialam przeswietlenie podbrzusza wtedy krew I mocz nic nie wykazaly jeszcze dopiero 3 dni temu wyszla ciaza na testach Lekarz mowi ze skoro nie stracilam jej do tej pory to wszystko jest ok I dziecko musi byc silne. Poczekam 4 tyg I jade do londynu na usg. A jak wy sie czujecie?
Cytat:
Cześć, dziewczyny.
Dostałam niespodziankę od losu i wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią, że w lipcu zostanę mamą. Kalkulator wyliczył mi okolice 11 dnia miesiąca.

Od kilku dni namiętnie robię testy, żeby się upewnić, że to nie sen. Mam 23 lata, narzeczonego, kończę magisterkę i pracuję na zlecenia, w domu (na szczęście!).

Jestem przerażona! Szczęśliwa, ale sparaliżowana.
Witajcie

Cytat:
A właśnie, powiedzcie mi: tygodnie liczymy od pierwszego dnia ostatniego okresu?? Bo juz nie mam pojęcia!

Cytat:
Napisane przez madzia2409 Pokaż wiadomość
A dziewczyny kiedy będziecie informować bliskich o ciąży?
Najbliżsi dowiedzieli się wczoraj
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Edytowane przez fuertka88
Czas edycji: 2014-11-09 o 19:19
Stary 2014-11-09, 19:31   #194
cicha1990
Rozeznanie

co do tego kiedy widac cos na USG u kazdej bedzie kiedy indziej bo kazda ma kiedy indziej owulacje i nie wiadomo ile dni zarodek sie zagniezdzal. ja bylam na usg w 5t6d i widzialam pecherzyk ciazowy a w nim zoltkowy z malenskim zarodkiem plus widzialam jego pulsujace serduszko
Stary 2014-11-09, 20:01   #195
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Sikorka, ale jeszcze raz, bo nie rozróżniam:w 5 tygodniu ciąży (czyli licząc od pierwszego dnia okresu - jeśli nie jest przesunięty) czy w 5 tygodniu życia Kropki? (czyli 7 tyg ciąży?)
Jej, sama się pogubiłam!
Z tego co lekarz mnie pokierował to 5 tydzień życia płodu a 7-8 od pierwszego dnia @
Cytat:
hmmm to u mnie płód ma 3 tygodnie no nic.. poszłabym najchętniej później do tego lekarza ale jak mus to mus (recepta).. w końcu co ma być to będzie, najwyżej odczekam znowu 2 tygodnie
Wiesz różnie bywa, gdzieś na necie było, że 21 dnia zaczyna bić serce aczkolwiek zagnieżdżenie u każdej trwa inaczej
Cytat:
nadine, ja łykam kwas foliowy i ty też powinnaś!! to bardzo ważne, poleca się by brać kwas już w okresie starań, więc jeśli jeszcze nie bierzesz to kup szybko
Dokładnie, ja też zaczęłam wcześniej aczkolwiek niewiele (miesiąc) bo nie sądziłam, że się uda od razu

Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość

KROPECZKĘ = pęcherzyk ciążowy widać na usg od bety ok 800-1200.
U mnie był tylko pęcherzyk widoczny 30mm Zastanawiam się czy nie powinno być żółtkowego widać No nic poczekam do piątku, ciąża tak mi daje w kość, że musi być dobrze
Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
co do tego kiedy widac cos na USG u kazdej bedzie kiedy indziej bo kazda ma kiedy indziej owulacje i nie wiadomo ile dni zarodek sie zagniezdzal. ja bylam na usg w 5t6d i widzialam pecherzyk ciazowy a w nim zoltkowy z malenskim zarodkiem plus widzialam jego pulsujace serduszko
Super, ja byłam w 6tygodniu od @ i lekarz powiedział, że ciąża jest młoda ok 3 tygodnie. Teraz odliczam do piątku

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-09, 20:14   #196
n91adine
Zadomowienie

Dziewczyny, a tak z innej beczki: co sądzicie o braniu ślubu w trakcie ciąży? I w sumie z powodu ciąży?
Stary 2014-11-09, 20:25   #197
agunineczka
Zakorzenienie

hej hej
tak Was podczytałam i też kupiłam ten kwas... tak źle sie czuję, że dopiero teraz zaczynam go brać, tym bardziej, że na ulotce napisali, że jest bardzo potrzebny... ech mam nadzieję że Maleństwu nic nie jest....

Powiedzieliśmy rodzicom - moi bardzo sie ucieszyli i już tata chce juz szykować łóżeczko po mnie , a teściowie hmm... dziwnie zareagowali - teściowa "a przecież mówiłaś że jeszcze nie chcesz..." no coz mamo, tak wyszło.. ech żenada...

poza tym mam wilczy apetyt. zjem coś i po paru minutach juz mi jest niedobrze z głodu....
Stary 2014-11-09, 21:04   #198
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Z pewną taką nieśmiałością .. melduję się po drugiej becie.
Jest dosyć niska a ciąża po in vitro więc ciągle wiele może się zdarzyć, no ale trzeba być dobrej myśli
Gratuluję wszystkim i życzę zdrowych ciąż
Stary 2014-11-10, 06:42   #199
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Jest dosyć niska a ciąża po in vitro więc ciągle wiele może się zdarzyć, no ale trzeba być dobrej myśli
Trzymam kciuki!
co do slubu z powodu ciazy dla mnie beznadzieja. sama jestem bez slubu i narazie nie zamierzamy brac slubu moze po urodzeniu maluszka cywilny ale tak to nie bo i tak sie kochamy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-10, 07:22   #200
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

My nie mamy ślubu i jak dla mnie może tak zostać, ale dla dziecka chyba jednak lepiej żeby formalne sprawy były uregulowane. Pewnie przemyślimy temat, w końcu to tylko podpis w USC
Stary 2014-11-10, 07:29   #201
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
My nie mamy ślubu i jak dla mnie może tak zostać, ale dla dziecka chyba jednak lepiej żeby formalne sprawy były uregulowane. Pewnie przemyślimy temat, w końcu to tylko podpis w USC
No dokladnie.. my tak samo poki co o tym nie myslimy a pozniej zobaczymy i tyle wazne ze sie kochamy i malenstwo tez bedzie kochane
Stary 2014-11-10, 07:34   #202
fuertka88
Rozeznanie

Witam wtorkowo
Jak tam nocka ? Jak się czujecie ??

U nas dziś super; wstaliśmy po 8:00 Zobaczymy co przyniesie nowy dzień...

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Najważniejsze, że jest przyrost bety i dalej trzymam bardzo mocno kciuki, żeby wszystko było ok

Kiedy planujesz wizytę ? Na kiedy wypada Ci tp ??

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Tarasia, Kiciaaaa trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Stary 2014-11-10, 07:37   #203
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Wizytę już 17.11 bo leki mi się skończą (pewnie jeszcze nic nie zobaczę ale trudno)
A termin - jeśli dobrze liczę to 15 lipca.
Stary 2014-11-10, 07:38   #204
fuertka88
Rozeznanie

Dziewczyny dopisałam nowe mamusie do naszej listy. Jest nas już 19! Mam nadzieję, że o nikim nie zapomniałam; a jeśli to wybaczcie

Jeśli chcecie to do listy mogę dopisać: Wasze imiona i wiek, która to jest ciąża lub rok i miesiąc urodzenia poprzedniego/poprzednich dziecka/dzieci, w którym cyklu się udało oraz podajcie daty kolejnych wizyt. Póki jest nas mało to piszcie na wątku
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Stary 2014-11-10, 08:32   #205
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Przede wszystkim woda Mama i Ja, to woda zrodlana a nie mineralna, czyli wybierajac zrodlana to tak jakbys sobie nalała wodę z kranu po prostu. Poza tym ranking, o ktorym piszesz, pochodzi z 2011 roku , czyli sprzed 3 lat a w tym czasie w składzie badanych wód mogły zajść zmiany. Ja polecam wodę Muszyniankę i generalnie wody, które mają zawartosc powyżej 1500mg składników mineralnych.
O kurcze no to nie wiedziałam... nawet nie sprawdziłam czy to mineralka czy źródlana no cóż.. trudno się mówi

Cytat:
Dziewczyny dopisałam nowe mamusie do naszej listy. Jest nas już 19! Mam nadzieję, że o nikim nie zapomniałam; a jeśli to wybaczcie

Jeśli chcecie to do listy mogę dopisać: Wasze imiona i wiek, która to jest ciąża lub rok i miesiąc urodzenia poprzedniego/poprzednich dziecka/dzieci, w którym cyklu się udało oraz podajcie daty kolejnych wizyt. Póki jest nas mało to piszcie na wątku
Fuertka88, u mnie tj w moich danych wszystko się zgadza. Możesz dopisać, że mam 26 lat I to moja pierwsza ciąża.
Stary 2014-11-10, 08:39   #206
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a tak z innej beczki: co sądzicie o braniu ślubu w trakcie ciąży? I w sumie z powodu ciąży?
gdyby to o mnie chodziło to ja bym się pewnie wstrzymała ze śubem i ewentualnie zrobiła ślub z chrzcinami ale w ciaży nie chciałabym się hajtać
Ja zawsze marzyłam o dużym weselu, białej sukni, a bedąc w ciaży tak naprawdę nie można w 100% skozystać z tego przyjęcia. I brzuszek już widać, wiec suknia nie leży tak jak powinna ale to ja, a ja jestem egoistką

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

fuertka88 dziekuję za dopisanie
Stary 2014-11-10, 09:12   #207
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki jeśli chcesz to możesz dopisać, że pierwsza ciąża i udana w pierwszym cyklu
Co do ślubu ->ja jestem w ogóle przeciwniczką brania ślubu ze względu na dziecko U mnie rodzice naciskali na siostrę (wieś, 10 lat temu więc można się domyślić) i w końcu wzięli cywilny, po 1,5 roku byli po rozwodzie Nie u każdego tak się skończy ale lepiej zaczekać aż powody będą inne aniżeli ciąża Ja jestem po ślubie cywilnym (nigdy nie marzył mi się kościelny - zorganizowaliśmy piękny obiad w restauracji) a teraz się zastanawiam czy brać kościelny (kwestia chrztu) Na szczęście mam czas na decyzje
Stary 2014-11-10, 09:20   #208
Sarrai
Wtajemniczenie

Co do ślubów w czasie ciąży, ja generalnie nie mam nic przeciwko, o ile oczywiście młodzi rodzice nie widzą w tym nic złego, nie czują presji "bo dziecko" itd. Osobiście byłam na jednym takim ślubie, z czymże Państwo młodzi byli w wieku 30 lat i generalnie i tak prędzej czy później by się pobrali.. Panna młoda miała ładną, skrojoną pod siebie sukienkę, wesele trwało do 1 w nocy, w restauracji i było naprawdę elegancko i fajnie
Stary 2014-11-10, 09:22   #209
ewelina1988_20
Rozeznanie

Witajcie moj syn urodzil sie 29/10/2013 sn. Co do slubu to my najpierw mielismy slub a po 2 latach dzidzie pamietam ze moj kuzyn bral slub z ciezarna I bylo super teraz maja juz 6letniego syna. Co do kwasu foliowego to zaczelam brac niedawno tak samo jak w poprzedniej ciazy I wszystko bylo ok. Nocka nieprzespana bo maly zabkuje ma juz 7 zabkow najlepsze w 1 ciazy jest to ze mozna sie wysypiac po urodzeniu takiego komfortu juz niema pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-10, 10:25   #210
Tea80
Raczkowanie

Witam Was w pon.przedpołudnie , terminu porodu nie podaje bo różnie mi w kalkulatorach wychodzi , raz 8.07 ,raz 12.07.poczekam do wizyty, w przyszłym tyg.Cieszę się każdym dniem bez mdłości i wymiotów bo w 2 poprzednich to była masakra!Mam taki apetyt,że wieczorem jak się kładę to mam wyrzuty sumienia ,że znów tyle zjadłam,normalnie brzuch jak w 5 m-cu i napompowany na maksa.Muszę trochę przystopować.Dziś nawet w miarę się wyspałam,zaliczyłam tylko 1 wizytę na siusiu.Dziewczyny ponawiam pytanie jakie kremy stosujecie do twarzy?Muszę w środę iść i coś kupić bo mam na dnie a nie wiem jaki mogę.Po stracie ostatniej ciąży , boję się o wszystko i wolę dmuchać na zimno.
Tea80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości