![]() |
#181 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakiś konkretny polecasz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
kup po prostu kwas foliowy w aptece, to jest baardzo, bardzo ważne !
powinno się go łykać zanim się zajdzie w ciąże, ale jeśli się tego nie robiło to jak najszybciej jak się dowiemy o ciąży. Ja z synem też zaczęłam łykać w ciąży, a później po jego porodzie chirurg w szpitalu mnie tak nastraszył, że nie brałam go wcześniej, że teraz aż się stresuję, żeby wszystko było dobrze.
#184 | |
Raczkowanie
|
Rozśmieszyło mnie to - bo mam tak samo ![]() ![]() ![]() Cytat:
Kwas foliowy to obowiązek. Chociaż mój gin, kiedy się pytał czy brałam przed staraniem i po mojej odp. że nie, to skwitował to: że kiedyś kobiety też nie brały i jakoś było dobrze. Więc dla dobra maluszka lepiej brać możliwie jak najszybciej. Także jutro udaj się do apteki. A nazwa preparatu to chyba obojętne. Po prostu kwas foliowy dla kobiet w ciąży. Ja akurat kwas mam już w witaminach skomponowanych dla kobiet w ciąży razem z kwasami omega i takimi pierdołkami. I muszę wam powiedzieć, że rzeczywiście się lepiej czuję. Nie wiem czy to zasługa duphastonu czy tych witamin, ale podbrzusze pobolewa mnie z dużo mniejszą częstotliwością. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Rozeznanie
|
ja jestem 6t4d i jakos od 5tyg mecza mdlosci niestety. bole glowy przewaznie codziennie ale da sie je przezyc. piersi zaczely bolec z jakies pare dni przed@ i bola do tej pory tez jestem posiadaczka malego rozmiaru ale teraz mam tylko taki pelniejszy i bola;p ale rozmiaru nie zmienily. Ja biore odkad sie dowiedzialam ze jestem w ciazy kwas foliowy a poza tym nic. u gina bylam w 5t6d i widzialam serduszko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#187 |
Zadomowienie
|
Jutro biegnę do apteki! Boże, aż mi głupio, że takich podstaw nie znam!
Co jeszcze powinnam wiedzieć? xD Mam jeszcze pytanie: jaką wodę pijecie? Znowu panikuję... W domu mam butelkowaną wodę źródlaną, a w torebce mam butelkę bobble - tą z filtrem, co się kranówkę wlewa. Akurat muszę wymienić filtr i nie wiem czy taka woda z kranu, przefiltrowana przez ten filtr będzie dobra. POmocy? |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Rozeznanie
|
ja tez 1 raz jestem w ciazy tak wiec spokojnie wszystkiego sie nauczymy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
nie no spokojnie dziewczyny
![]() ![]()
#190 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Rozeznanie
|
Witam weekendowo
![]() Cieszę się, że wątek nam się rozrasta ![]() U nas wszystko ok ![]() ![]() KROPECZKĘ = pęcherzyk ciążowy widać na usg od bety ok 800-1200. Ja w 5t0d widziałam pęcherzyk, który miał 0,63 cm i w nim maleńki pęcherzyk żółtkowy. Natomiast serduszko może być już widoczne od 6t4d. Cytat:
Jeśli nic nie bierzesz to polecam jutro odwiedzić aptekę ![]()
28.10 - II kreseczki ![]() ![]() 05.12 - 2 serduszka ![]() ![]() 20.01 - Córeczki ![]() ![]() ![]() ![]() 28.01 - Pierwsze ruchy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nasze 1860g i 1810g szczęścia ![]() ![]() Edytowane przez fuertka88 Czas edycji: 2014-11-09 o 18:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Najbliżsi dowiedzieli się wczoraj ![]()
28.10 - II kreseczki ![]() ![]() 05.12 - 2 serduszka ![]() ![]() 20.01 - Córeczki ![]() ![]() ![]() ![]() 28.01 - Pierwsze ruchy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nasze 1860g i 1810g szczęścia ![]() ![]() Edytowane przez fuertka88 Czas edycji: 2014-11-09 o 19:19 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Rozeznanie
|
co do tego kiedy widac cos na USG u kazdej bedzie kiedy indziej bo kazda ma kiedy indziej owulacje i nie wiadomo ile dni zarodek sie zagniezdzal. ja bylam na usg w 5t6d i widzialam pecherzyk ciazowy a w nim zoltkowy z malenskim zarodkiem plus widzialam jego pulsujace serduszko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie był tylko pęcherzyk widoczny 30mm ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a tak z innej beczki: co sądzicie o braniu ślubu w trakcie ciąży? I w sumie z powodu ciąży?
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
hej hej
![]() tak Was podczytałam i też kupiłam ten kwas... tak źle sie czuję, że dopiero teraz zaczynam go brać, tym bardziej, że na ulotce napisali, że jest bardzo potrzebny... ech mam nadzieję że Maleństwu nic nie jest.... Powiedzieliśmy rodzicom - moi bardzo sie ucieszyli i już tata chce juz szykować łóżeczko po mnie ![]() poza tym mam wilczy apetyt. zjem coś i po paru minutach juz mi jest niedobrze z głodu....
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Z pewną taką nieśmiałością .. melduję się po drugiej becie.
Jest dosyć niska a ciąża po in vitro więc ciągle wiele może się zdarzyć, no ale trzeba być dobrej myśli ![]() Gratuluję wszystkim i życzę zdrowych ciąż ![]()
#199 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do slubu z powodu ciazy dla mnie beznadzieja. sama jestem bez slubu i narazie nie zamierzamy brac slubu moze po urodzeniu maluszka cywilny ale tak to nie bo i tak sie kochamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
My nie mamy ślubu i jak dla mnie może tak zostać, ale dla dziecka chyba jednak lepiej żeby formalne sprawy były uregulowane. Pewnie przemyślimy temat, w końcu to tylko podpis w USC
![]()
#201 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Rozeznanie
|
Witam wtorkowo
![]() Jak tam nocka ? Jak się czujecie ?? U nas dziś super; wstaliśmy po 8:00 ![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Kiedy planujesz wizytę ? Na kiedy wypada Ci tp ?? ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Tarasia, Kiciaaaa trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Wizytę już 17.11 bo leki mi się skończą (pewnie jeszcze nic nie zobaczę ale trudno)
A termin - jeśli dobrze liczę to 15 lipca.
#204 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny dopisałam nowe mamusie do naszej listy. Jest nas już 19!
![]() ![]() ![]() Jeśli chcecie to do listy mogę dopisać: Wasze imiona i wiek, która to jest ciąża lub rok i miesiąc urodzenia poprzedniego/poprzednich dziecka/dzieci, w którym cyklu się udało oraz podajcie daty kolejnych wizyt. Póki jest nas mało to piszcie na wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja zawsze marzyłam o dużym weselu, białej sukni, a bedąc w ciaży tak naprawdę nie można w 100% skozystać z tego przyjęcia. I brzuszek już widać, wiec suknia nie leży tak jak powinna ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- fuertka88 dziekuję za dopisanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do ślubu ->ja jestem w ogóle przeciwniczką brania ślubu ze względu na dziecko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#208 |
Wtajemniczenie
|
Co do ślubów w czasie ciąży, ja generalnie nie mam nic przeciwko, o ile oczywiście młodzi rodzice nie widzą w tym nic złego, nie czują presji "bo dziecko" itd. Osobiście byłam na jednym takim ślubie, z czymże Państwo młodzi byli w wieku 30 lat i generalnie i tak prędzej czy później by się pobrali.. Panna młoda miała ładną, skrojoną pod siebie sukienkę, wesele trwało do 1 w nocy, w restauracji i było naprawdę elegancko i fajnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Rozeznanie
|
Witajcie moj syn urodzil sie 29/10/2013 sn. Co do slubu to my najpierw mielismy slub a po 2 latach dzidzie pamietam ze moj kuzyn bral slub z ciezarna I bylo super teraz maja juz 6letniego syna. Co do kwasu foliowego to zaczelam brac niedawno tak samo jak w poprzedniej ciazy I wszystko bylo ok. Nocka nieprzespana bo maly zabkuje ma juz 7 zabkow
![]() ![]() ![]()
#210 |
Raczkowanie
|
Witam Was w pon.przedpołudnie , terminu porodu nie podaje bo różnie mi w kalkulatorach wychodzi , raz 8.07 ,raz 12.07.poczekam do wizyty, w przyszłym tyg.Cieszę się każdym dniem bez mdłości i wymiotów bo w 2 poprzednich to była masakra!Mam taki apetyt,że wieczorem jak się kładę to mam wyrzuty sumienia ,że znów tyle zjadłam,normalnie brzuch jak w 5 m-cu i napompowany na maksa.Muszę trochę przystopować.Dziś nawet w miarę się wyspałam,zaliczyłam tylko 1 wizytę na siusiu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.