![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Po jakim czasie zrobić test ciążowy??
Witaj
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie ze do nas napisalas- i napewno sie w nic nie wcinasz - mozesz pisac tu ile chcesz i co chcesz ![]() ale dobrze ze to napisalas teraz wiem ze testy kłamią i teraz odrazu jak by co pojade na bete ![]() teraz wrzucam na luz choc calkiem zapomniec i nie myslec sie nie da bo musze brac leki ![]() ![]() Hormony mialam robione -wiec wiem na czym stoje mam podwyszszone FSH i teraz dala mi leki- na ostatnim USG ginka powiedziala ze mam bardzo małe endometrium - i na to tez mam leki - oh troszke mi sie tego nazbierało - teraz biore CLO na wywołanie jajeczkowania-wszystko takie pogmatwane ![]() Co ja bym dała zeby miec tak jak ty fufi - bez żadnych dolegliwosci i mdłosci - ale co bedzie to bedzie zeby tylko udało sie zafasolkowac i zeby dzidzia była zdrowa ![]() ![]() ![]() pozdrawiam greeneyses - przyjdzie kiedys na nas pora i bedziemy szczesliwymi mamusiami -życze ci żebys szybciutko zafasolkowała bez zadnych stresów. ![]() u mnie niedługo rok minie ![]()
![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
HEj Adatko
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zadomowienie
|
![]()
Witam
![]() Mam pytanko - od ponad tygodnia jakos dziwnie sie czuję - miewam zmiany nastroju - częste, nie mogę prawie nic jeść bo zaraz odczuwam dziwny ból w brzuchu - nudności. Powiedzcie mi czy to mogą być obiway ciazy i po jakim czasie od stosunku moga być odczuwalne - czy po tygodniu to już możliwe? czy czekac jeszcze dwa tygodnie do okresu czy robić test teraz - a moze poczekac jak nie bedzie okresu???????? pomóżcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam . Teraz to chyba za wczas na obiawy,ale z tym to roznie bywa... a test najlepiej zrobic w dniu spodziewanej @ albo jak juz sie spoznia ok. 3 dni, wtedy jest najbardziej wiarygodny -mimo ze na opakowaniu jest napisane ze wykrywa juz 6-dniowa ciaze- moim znaniem to bzdura. pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
cześc wszystkim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
ale wiec czy i tak jest mozliwosc ze jestem w ciazy??te plamienia mam dosyc obfite no i baaardzo boli mnie brzuch.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
Wiesz...ja bym powiedziała, że nie jesteś w ciąży.....ale nie będę się mądrzyć bo ludzki organizm jest zagadką i nigdy nie wiadomo jak Twój sie zachowa
![]() ![]() ![]() ![]() A tak apropo okresu ja dostalam okres niby okres bo to były raczej plamienia ktore w 4 dniu sie skonczyly...za to teraz mam silne krwawienie...., ktore wyklucza ciąże w 100% ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
tez ostatnio mialam plamienia i brzuch bardzo bolal poszlam do ginki i powiedziala ze to normalny okres jest ,zeby sie nic nie martwic.
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny ja mam problem nieco innej natury.
Jak to jest kiedy okres sie spoznia, tzn. owulacja przypada 14 dni przed miesiaczka, wiec tak jak u mnie jest to 18-20 dzien. Teraz okresu nie widac a juz czas, w sumie ostatni dzien dzis zeby w normie wystapil, ale nie mam zadnych objawow tzn. powiekszonych piersi i pobolewia brzucha ;( Zastanawialam sie czy jak okres sie spoznia to czy wyliczone dni owulacji tez sie przesuwaja, czy mozliwe jest zeby tylko ta czesc cyklu po owulacji sie przeciagnela? nie wiem czy wiecie o co mi chodzi?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
mogę o coś zapytać..? bo w sumie tak się zastanawiam.. Biorę od 10 m-cy tabletki (Novynette). Nie zapomniałam nigdy o żadnej i zawsze biorę o tej samej porze. Nie stosuję antybiotyków ani ziół które mogłyby zmniejszyć wchłanianie. W czwartek biorę ostatnią z opakowania i zacznie się ta 7 dniowa przerwa. Zawsze 3-go dnia dostaję plamienie z odstawienia (to przypada w niedzielę). Jakiś tydzień przed tą przerwą troszkę pobolewają mnie piersi. No i teraz też mnie bolą ale mocniej i jakoś tak to się dłuży...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
jesli mogę...to moim zdaniem...nie masz się co martwić, bo tabletki anty to przeca hormony i one władają naszym ciałem...10mcy dla jednych to długo dla innych krótko znam osoby ktore od kilku lat np 2 albo od roku biora te same tabletki i jest ok.. poza tym takei tabletki maja wysoką skuteczność w zapobieganiu ciąży....a z własnego doświdczenia wiem, ze o dzidzie nie tak łatwo... Jesli bierzesz regularnie tabletki....nie musisz się obawiać.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
Dziękuję greeneyes88
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zadomowienie
|
Hej fufi ! Też mam nie duże piersiątka, ale takie są fajne
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrowionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
Napewno dostaniesz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zadomowienie
|
malutkie jest śliczniutkie!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
Jedna rzecz mnie zastanawia dziewczyny. Zrobilam wczoraj test wyszedl negatywnie, ale nie w tym rzecz.
Test opisany jest nastepujaco: jedna linia w polu kontrolnym- brak ciaży Dwie linie, jedna w polu kontrolnym, druga w polu testowym- ciąża Brak jakiejkolwiek linii- test nierozstrzygajacy. Napisalam w skroce, nie tak jak na opakowaniu ![]() ad2) ciąza- niebieska w polu kontrolnym i czerwona w polu testowym, ad3) nierostrzygajacy- czerwona w polu test (przy czym w tekscie pisza, ze nie pojawia sie zadna). Nic wiecej nie ma podane odnoscie wynikow. Moja kreseczka wyszla czerwono- fioletowa w polu kontrolnym ( brak ciązy) Teraz nie wiem czy tak powinno byc, a na opakowaniu narysowali inne kolory dla ulatwienia, czy test z jakis przyczyn nie zmienil koloru. Zdaje sobie sprawe,ze kazdy test jest inny, to moj pierwszy kontatkt z testem. Jednak zastanawia mnie to, może któraś z was mi wyjasni jak to jest. Zamierzam za kilka dni powtorzyc test, bo okresu wciaz brak :| no ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
istotka - co to za test robilas jesli moge zapytac ???
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,ja zwariuję. Robiłam test 3 dni przed spodziewaną @, negatywny; dostałam @ w terminie,ale dla pewności 3 dnia trwania test też zrobiłam, wyszedł negatywny; jak Adatka poradziła po tygodniu ( czyli byłby to 17y najwcześniej, 23ci najpóźniej dzień po ewentualnym zapłodnieniu ), w tę sobotę co była, wynik negatywny. Ale niestety zaczęły niepokoić mnie objawy. Ból pleców ( co mogę zwalić na problemy z kręgosłupem,które mam,ale odnowiły się właśnie w tym czasie
![]() ![]() mam wrażenie,że czuję pępek...Ale piersi,jak mówi Adatka, flaki. Nie czy objawy mogą być chorobowe, może te moje zostawione samopas jajniki teraz się odzywają? Ale ten bolący brzuch... Jutro idę zrobić test z krwi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
eee..to znaczy, ze niebieski pasek powinien byc niebieski?? No mam zamiar powtorzyc test. W sumie w aptece zapytalam o jakis dobry test, babka powiedziala, ze ten wlasnie jest dobry. Na opakowaniu pisalo 99% skuteznosci ( ale kto tam wie czy to prawda). Nie wiem jaki producent, zapomnialam sprawdzic. Na opakowaniu pisalo " Test z dzidzusiem" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tymi bolami brzucha to tez jest roznie , jak w psychice siedzi mysl ze mozesz byc w ciazy to wszystko potrafi sie zrobic zebys sie tak czula, a jak juz sie dowiesz ze to nie ciaza to nagle wszystkie obiawy mijają - i tak moze byc u ciebie ![]() wiem po sobie co psychika moze zrobic z czlowiekiem - miewałam juz wszystkie objawy ciazy nawed brak okresu i co... ciagle to samo ![]() ![]() Jesli chcesz zrob sobie test z krwi dla swietego spokoju ![]() i czekam na wiadomosc co ci wyszło ![]() Bedzie dobrze nic sie nie martw ![]() istotka prawie na wszystkich testach pisze ze wynik na 99% jest wiarygodny . nie wiem jak to jest z tym twoim testem , chyba tylko na opakowaniu jest pokazane jak to ma mniej wiecej wygladac , bo jesli chodzi o kolor kreski to zazwyczaj wychodza rozowe lub cos pod fiolet - a nie spotkalam sie nigdy zeby jedna kreska byla czerwona a druga niebieska ![]() ![]() ![]() Powtorz test i napisz co wyszło - tylko najlepiej kup inny np. Quick viu (czy jakos tak ) ![]() ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja robiłam test wczoraj i mi wyszła jedna kreska fioletowa ;-)
istotka jak już mówiłam ci na priv nie sugeruj się rysunkiem na okładce
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
HEj dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() Istotko nio i tu Adatka znwou ma racje ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() Adatko--- cio tam Kochana u Ciebie ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
witam greeneyes
![]() co tam u mnie ,narazie nic ciekawego ,czekam do poniedzialaku z niecierpliwoascia bo mam USG i sie okaze czy mam jajeczka jakies - mam nadzieje ze są ![]() a tak ogolnie to biore leki i ciagle mi niedobrze strasznie mnie mdli od nich - ale to norma po hormonach - ilez sie nacierpialam jak musialam brac anty. yasmin -bllleee musialam pic je dwa miesiace i musialam to zcierpiec jakos -dalam rade to tydzien czasu tez dam , musze brac te leki bo mam za male endometrium no i fasolinka nie bedzie sie miala gdzie zagnieździc ![]() ![]() Trzymaj mocno kciuki ![]() W poniedzialek mam na 20:00 do ginki wiec pewno dopiero ok. 22 :00 napisze co i jak ![]() pozdrawiam pa buziaczki ![]()
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Adatka, a czy mozesz powiedziec dlaczego lekarz przepisal Ci Yasmin?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.