Kobiety sukcesu ;) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-07-04, 17:58   #181
Rilla82
Zakorzenienie

Dot.: Kobiety sukcesu ;)

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
bardzo fajny pomysł co do garniaka polecam zamówić na Suit Supply i ew. zanieść do dobrego krawca do poprawek
http://mrvintage.pl/2012/04/zwykly-g...la-okazje.html.

http://mrvintage.pl/2014/05/poradnik-slubny.html
http://www.szarmant.pl/garnitur-slubny

przeczytajcie sobie z TŻtem przed zakupem
O dzięki śliczne, poczytam. U nas problem taki, że TŻ bardzo szeroki w barach, większość sklepowych na niego nie pasuje, a oprócz tego nie chce typowo "ślubnego" garniaka, tylko coś, co będzie mógł później wykorzystać do pracy. Moja kiecka też zresztą nie jest w 100% ślubna, bo w takiej bym się źle czuła. No nic, trzeba będzie ogarnąć systemowo, jak każdy inny projekt
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-04, 18:43   #182
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
O dzięki śliczne, poczytam. U nas problem taki, że TŻ bardzo szeroki w barach, większość sklepowych na niego nie pasuje, a oprócz tego nie chce typowo "ślubnego" garniaka, tylko coś, co będzie mógł później wykorzystać do pracy. Moja kiecka też zresztą nie jest w 100% ślubna, bo w takiej bym się źle czuła. No nic, trzeba będzie ogarnąć systemowo, jak każdy inny projekt
Granatowy nadaje się na każdą okazję, i do biznesu i na ślub, tak samo szary. Szerokie bary - można wziąć większy rozmiar i wtedy spodnie dopasować u krawca ew jak macie więcej kasy zrobić jakiś szyty na miarę.

ja też miałam boho sukienkę w której teraz czasem chodzę na codzień
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-04, 19:19   #183
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:
Granatowy nadaje się na każdą okazję, i do biznesu i na ślub, tak samo szary. Szerokie bary - można wziąć większy rozmiar i wtedy spodnie dopasować u krawca ew jak macie więcej kasy zrobić jakiś szyty na miarę.

ja też miałam boho sukienkę w której teraz czasem chodzę na codzień
Ja już mam ugadane z projektantką sukienki, że "po" zamieni mi w niej tiul na kolorowy. Za dużo serca włożyłam w wymyślanie tej kiecki, żeby się miała marnować w szafie. A garniak właśnie szary nam się marzy. Jeszcze popróbujemy w kilku miejscach, ale w ostateczności się uszyje, choć czasu jakoś specjalnie dużo nie zostało.
Stary 2015-07-05, 06:29   #184
charlotte89
Zakorzenienie

Kobiety sukcesu ;)

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Dla mnie to ostatnie dni urlopu, więc się plażinguję, a wieczorem idę na miasto z tż i bedzie fajnie
Cytat:
U mnie 100% relaks. Opalamy sie na basenie A pozniej w planach małe zakupy. Czytam sobie Kindla na zmianę z pluskaniem się
Zazdroszczę! Ja mam jeszcze dzisiaj ostatni (mam nadzieje!) ezgamin na studiach wiec wczoraj skupiłam sie na nauce. Pocieszam się, ze jeszcze od jutra zdążę złapać troche słońca, bo podobno w czwartek znowu szykuje sie załamanie pogody..

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Trzymam

Oddalam wczoraj moj projekt, teraz czas na odsypianie zaleglości z 2 tygodni. A od poniedzialku czas się zabrać za nowe, ja to sobie zawsze cos wynajdę
Dziekuje! I gratuluje oddanego projektu

Cytat:
U mnie w pracy minimalnie mniej roboty, jak zwykle latem, ale za to muszę ogarniać mój prywatny projekt - ślub. Niby nie robimy tradycyjnego weselicha, tylko rejs stateczkiem i wieczorną imprezę dla znajomych, ale i tak jest masa rzeczy do dogrania, bo np. kieckę szyję u projektantki w mieście 350 km od mojego, nie mamy garniaka, obrączki wciąż nie gotowe. Będziemy się musieli wreszcie zmobilizować, bo czasu zostało niewiele. Ale w sumie jakoś nadmiernej spiny nie mam, będzie, co ma być

Natomiast w pracy marzy mi się zorganizowanie na jesień wyjazdowych warsztatów rozwojowych dla grupy do 15 osób. Pomysły mi kiełkują w głowie, mam nadzieję, że to wypali.

U Was też dziś taaaki upał? Jest cieplej niż u znajomych w Chorwacji.
A na kiedy macie datę? :

Wyjazd super pomysł Moim zdaniem w takie warsztaty zawsze warto inwestować, a większość osób w natłoku codziennych obowiazkow w ogóle o tym nie myśli.

Oj, jest upalnie Ale obiecałam sobie, ze w lato nie będe narzekać, ze mi za ciepło wiec przyjmijmy, że tak ma wlasnie być

Edytowane przez charlotte89
Czas edycji: 2015-07-06 o 12:46
charlotte89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 12:15   #185
Rilla82
Zakorzenienie

Witajcie poweekendowo. Zupełnie niespodziewanie udało nam się wczoraj kupić piękny, klasyczny garniak . Rise_against, jeszcze raz dziękuję za linki, w 100% zgadzam się z mr vintage, że klasyka jest zawsze najlepsza. Jeszcze pozostało dobranie krawata, ale to już pestka.
Cytat:
Napisane przez charlotte89 Pokaż wiadomość
A na kiedy macie datę? :
Początek września, także ten tego, niecałe dwa miesiące

Byliśmy wczoraj w kinie na "W głowie się nie mieści", lubię czasami takie filmy dla dzieci- nie dla dzieci. Jako wielka fanka zwierząt czekam teraz niecierpliwie na ten:
https://www.facebook.com/DespicableM...type=2&theater
Też lubicie takie klimaty?

Edytowane przez Rilla82
Czas edycji: 2015-07-06 o 12:18
Stary 2015-07-06, 12:51   #186
tenebra
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie poweekendowo. Zupełnie niespodziewanie udało nam się wczoraj kupić piękny, klasyczny garniak . Rise_against, jeszcze raz dziękuję za linki, w 100% zgadzam się z mr vintage, że klasyka jest zawsze najlepsza. Jeszcze pozostało dobranie krawata, ale to już pestka.

Byliśmy wczoraj w kinie na "W głowie się nie mieści", lubię czasami takie filmy dla dzieci- nie dla dzieci. Jako wielka fanka zwierząt czekam teraz niecierpliwie na ten:
Pudel na końcu wie co to dobra muzyka
Chętnie bym obejrzała, też lubię takie filmy, ale nie pamiętam kiedy ostatni raz w kinie byłam Samej mi się nie chce, a mąż pracuje wieczorami więc nie mamy jak się zgrać raczej. Weekendy zawsze zajęte albo planami albo siedzeniem razem bo bywa, że bardzo mało się widzimy mimo że razem mieszkamy.

Najbliższy termin egzaminu certyfikującego jest pod koniec sierpnia późno...

A dwa miesiące strasznie szybko zleci

tenebra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-06, 12:52   #187
charlotte89
Zakorzenienie

Poniedziałek i od razu cisza na wątku

Cytat:

Super, że udało Wam się kupić garnitur, teraz możesz skupić się na sukience Koniecznie się pochwal, jaką wybrałaś!

Czasu faktycznie mało, ale przy dobrej organizacji powinniście zdążyć bez problemu Wrzesień super miesiąc na ślub

Co do filmów, to ja niestety dosyć rzadko chodzę do kina. Ostatnio chciałam zobaczyć "Złotą damę", ale jakoś szybko zdjęli ją z ekranów Ostatnio jak sprawdzałam, to grali ją tylko w jednym kinie w Warszawie, do którego mi wybitnie nie po dorsze
charlotte89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-07-06, 13:30   #188
201605090958
Konto usunięte

charlotte99 dzięki
tu gdzie żyję nie ma kina, tam gdzie wpadam do drugiej pracy mam tak dopięty terminarz, że wpadam i wypadam
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-07, 16:32   #189
nicRu
maszyna, nie człowiek

Hej dziewczyny, nie wiem czy mogę nazwać się "kobietą sukcesu", ale na co dzień skupiam się na pracy i nauce - zawodowo rozwijam się i awansuję, myślę o podyplomówce od października żeby poszerzyć horyzonty. Studia też wzięłam na nieco bardziej ambitnie, choć bałam się, że nie podołam. Douczam się drugiego języka obcego, myślę by za jakiś czas zacząć trzeci
Stary 2015-07-08, 16:59   #190
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
charlotte99 dzięki
tu gdzie żyję nie ma kina, tam gdzie wpadam do drugiej pracy mam tak dopięty terminarz, że wpadam i wypadam
ja bym mogła chodzić do kina co tydzień, gdyby tylko było na co

Cytat:
Napisane przez charlotte89 Pokaż wiadomość
Poniedziałek i od razu cisza na wątku

Super, że udało Wam się kupić garnitur, teraz możesz skupić się na sukience Koniecznie się pochwal, jaką wybrałaś!

Czasu faktycznie mało, ale przy dobrej organizacji powinniście zdążyć bez problemu Wrzesień super miesiąc na ślub

Co do filmów, to ja niestety dosyć rzadko chodzę do kina. Ostatnio chciałam zobaczyć "Złotą damę", ale jakoś szybko zdjęli ją z ekranów Ostatnio jak sprawdzałam, to grali ją tylko w jednym kinie w Warszawie, do którego mi wybitnie nie po dorsze
ja zawsze sobie obiecuję, że będę chodzić więcej, ale 3/4 filmów to taka kaszanka, że szkoda marnować czas.

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, nie wiem czy mogę nazwać się "kobietą sukcesu", ale na co dzień skupiam się na pracy i nauce - zawodowo rozwijam się i awansuję, myślę o podyplomówce od października żeby poszerzyć horyzonty. Studia też wzięłam na nieco bardziej ambitnie, choć bałam się, że nie podołam. Douczam się drugiego języka obcego, myślę by za jakiś czas zacząć trzeci
Stary 2015-07-08, 21:15   #191
Alillah
Raczkowanie

Hej Dziewczyny! Też się melduję w wątku
Żadna tam ze mnie na razie kobieta sukcesu, zwykły korpo-klepacz
Na razie ze względów finansowych jestem zmuszona do robienia kariery, więc chodzę do korpo dzień w dzień. Generalnie też ze względów finansowych pasowałoby mi się nauczyć niemieckiego, ale jakoś odwlekam tę straszną chwilę .... Może się jakoś zmotywuję, żeby tę okropną mowę ogarnąć
Alillah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-08, 21:22   #192
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Alillah Pokaż wiadomość
Na razie ze względów finansowych jestem zmuszona do robienia kariery, więc chodzę do korpo dzień w dzień. Generalnie też ze względów finansowych pasowałoby mi się nauczyć niemieckiego, ale jakoś odwlekam tę straszną chwilę .... Może się jakoś zmotywuję, żeby tę okropną mowę ogarnąć
Cześć
tezż nie lubię tego języka, na koniec podstawowki uprasilam Pania, żeby mi postawiła 4, bo inaczej rodzice beda mi kazali uczyc sie tego okropnego jezyka...sprawa wyszla po paru latach, jak moja sis miala z tą samą Pania lekcje
Stary 2015-07-08, 22:03   #193
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Cześć
tezż nie lubię tego języka, na koniec podstawowki uprasilam Pania, żeby mi postawiła 4, bo inaczej rodzice beda mi kazali uczyc sie tego okropnego jezyka...sprawa wyszla po paru latach, jak moja sis miala z tą samą Pania lekcje

Ha, zgadnijcie, czym zajmuję si ę zawodowo Powiem Wam, że ludzi uprzedzonych do tego języka jest mnóstwo, ale 90%, gdy trafi na odpowiedniego nauczyciela i odpowiednią dla siebie metodę, zmienia zdanie. Niemiecki nauczany w szkole i na wielu kursach woła o pomstę do nieba, więc doskonale Was rozumiem, sama za dzieciaka nie znosiłam.
Stary 2015-07-08, 22:20   #194
201605090958
Konto usunięte

[QUOTE=Rilla82;52020832]dla mnie za twardy, za ostry i zbyt drażniacy
De gustibus...
Stary 2015-07-08, 22:37   #195
Rilla82
Zakorzenienie

O gustach nie dyskutuję, bo oczywiście każdy ma swoje - fonetyka/i brzmienie może się nie podobać, choć akurat niemiecki ma bardzo dużo miękkich spółgłosek, dużo więcej niż np. angielski. Natomiast z wieloletniego doświadczenia mojego i naszych Klientów, mogę zaobserwować, że - odpowiednio podany- do nauki jest bardzo przyjemny, zwłaszcza cenią go sobie osoby o ścisłych umysłach, bo jest bardzo systemowy, z minimalną ilością wyjątków. Od poziomu B1 nauka idzie z górki, zupełnie odwrotnie niż w angielskim, gdzie im dalej w las, tym więcej drzew. W niemieckim zawsze wiesz, jak przeczytać dane słowo, wiesz, co znajduje się na którym miejscu zdaniu, możesz samemu utworzyć słowo - jeśli tylko znasz podstawy funkcjonowania systemu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-09, 09:19   #196
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
ja pracuję w firmie niemieckiej, gdzie poszli z duchem czasu i zmienili język korporacyjny na angielski bogu dzięki

Cytat:
Ha, zgadnijcie, czym zajmuję si ę zawodowo Powiem Wam, że ludzi uprzedzonych do tego języka jest mnóstwo, ale 90%, gdy trafi na odpowiedniego nauczyciela i odpowiednią dla siebie metodę, zmienia zdanie. Niemiecki nauczany w szkole i na wielu kursach woła o pomstę do nieba, więc doskonale Was rozumiem, sama za dzieciaka nie znosiłam.
to tak jak z każdym językiem (ja uczyłam angielskiego).

Cytat:
O gustach nie dyskutuję, bo oczywiście każdy ma swoje - fonetyka/i brzmienie może się nie podobać, choć akurat niemiecki ma bardzo dużo miękkich spółgłosek, dużo więcej niż np. angielski. Natomiast z wieloletniego doświadczenia mojego i naszych Klientów, mogę zaobserwować, że - odpowiednio podany- do nauki jest bardzo przyjemny, zwłaszcza cenią go sobie osoby o ścisłych umysłach, bo jest bardzo systemowy, z minimalną ilością wyjątków. Od poziomu B1 nauka idzie z górki, zupełnie odwrotnie niż w angielskim, gdzie im dalej w las, tym więcej drzew. W niemieckim zawsze wiesz, jak przeczytać dane słowo, wiesz, co znajduje się na którym miejscu zdaniu, możesz samemu utworzyć słowo - jeśli tylko znasz podstawy funkcjonowania systemu.

to wszystko zależy... mi niemiecki nie wchodzi, a jestem tłumaczem języka angielskiego
Stary 2015-07-09, 12:49   #197
Alillah
Raczkowanie

Cytat:
No ja mam wlasnie traume po szkole... Teraz kupilam sobie ksiazke i cwiczenia Daf Kompakt A1-B1 i zamierzam przerobic a potem pojsc na intensywny kurs na poziomie B2. Mam nadzieje ze za rok juz bede ogarniac to B2
W mojej firmie jezykiem korporacyjnym jest angielski ale nie chce sie pozbawiac szansy na kontrakt w Szwajcarii jakby co hehe
Alillah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-17, 08:59   #198
tenebra
Zakorzenienie

Ostatnio mam fatalne dni w pracy, cały czas robię błędy na które nie mogę sobie pozwolić. Nie działam i nie myślę tak jak powinnam, wczorajszy dzień to już było apogeum. Jak się okazało niestety ciągnie się to fatum jeszcze dziś. Ja nie wiem co się ze mną dzieje...

Stary 2015-07-17, 09:24   #199
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebra Pokaż wiadomość
Ostatnio mam fatalne dni w pracy, cały czas robię błędy na które nie mogę sobie pozwolić. Nie działam i nie myślę tak jak powinnam, wczorajszy dzień to już było apogeum. Jak się okazało niestety ciągnie się to fatum jeszcze dziś. Ja nie wiem co się ze mną dzieje...
Zdarza się najlepszym. Może potrzebujesz zwolnić tempo? Może organizm wysyła Ci sygnały ostrzegawcze? Na pewno warto wziąć głęboki oddech i nie poddać się stresowi, bo inaczej łatwo o błąd.

Ja jestem właśnie w drodze do Krakowa, czeka mnie fajne trzydniowe szkolenie. Już nie mogę się doczekać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-31, 11:21   #200
tenebra
Zakorzenienie

Cytat:
Zdarza się najlepszym. Może potrzebujesz zwolnić tempo? Może organizm wysyła Ci sygnały ostrzegawcze? Na pewno warto wziąć głęboki oddech i nie poddać się stresowi, bo inaczej łatwo o błąd.

Ja jestem właśnie w drodze do Krakowa, czeka mnie fajne trzydniowe szkolenie. Już nie mogę się doczekać

Na szczęście już minęło, nie wiem co się ze mną działo, ale już wróciłam do normy. Nawet nie przez odpoczynek, bo niestety góra zaakceptowała nam takie terminy, że przez 2 tygodnie siedziałam nadgodziny i jeszcze jeden cały weekend Nie miałam czasu na nic, a po pracy też i sił na nic nie miałam. Także cieszę się, że już jest z powrotem normalnie

Miałam szansę zrobić certyfikat wcześniej, bo jest termin 31, ale nawet nie miałam jak się przygotować przez te nadgodziny... więc pozostaje koniec sierpnia.

A jak u Ciebie po szkoleniu? Dobre wrażenia?

Stary 2015-07-31, 13:28   #201
Rilla82
Zakorzenienie

Bardzo dobre, dowidziałam się wielu przydatnych rzeczy, a i Kraków wieczorami wyjątkowo urokliwy, udało mi się nawet wybrać na kajaki na Wiśle.
Stary 2015-10-21, 19:23   #202
tenebra
Zakorzenienie

No i zapadła cisza

Zdałam egzamin certyfikujacy, masakra że dopiero teraz to pisałam, no ale cóż, wazneze już mam zaliczone teraz czas na kolejne
Ale muszę się przyznać że chyba zapomniałam jak to jest się uczyć, na początku zupełnie nie umiałam się za to zabrać

Stary 2015-10-23, 10:52   #203
kaarooo
Zakorzenienie

Oj, a ja od jutra zaczynam kurs pilota wycieczek i już się denerwuję.

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-23, 13:04   #204
tenebra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
Oj, a ja od jutra zaczynam kurs pilota wycieczek i już się denerwuję.
Ile taki kurs trwa? Ja bym się nie nadawała na pilota, ludzie by mnie denerwowali swoimi głupimi pytaniami i głupim zachowaniem

Stary 2015-10-23, 21:43   #205
kaarooo
Zakorzenienie

Mój trwa dwa miesiące, tzn konkretnie 96h + 3 dni wycieczek

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-04, 21:44   #206
LejdiLusia06
Przyczajenie

Odnawiam wątek czy na prawdę uważacie że kobieta sukcesu to taka dla której mniej liczy się rodzina? Czekam na głosy ZA i PRZECIW 😜
LejdiLusia06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-04, 21:47   #207
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LejdiLusia06 Pokaż wiadomość
Odnawiam wątek czy na prawdę uważacie że kobieta sukcesu to taka dla której mniej liczy się rodzina? Czekam na głosy ZA i PRZECIW 😜
Źle postawione pytanie-sukcesem może być stworzenie fantastycznej własnej rodziny.
Stary 2016-01-04, 22:09   #208
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:
Źle postawione pytanie-sukcesem może być stworzenie fantastycznej własnej rodziny.
Dokładnie - sukcesem dla każdego może być co innego.
Jeśli chodzi o sukces zawodowy - faktycznie, mam wrażenie, że kobietom samotnym/z niewielką rodziną jest z różnych względów dużo łatwiej robić karierę. Ale nie musi to być regułą.
Stary 2016-01-06, 17:57   #209
LejdiLusia06
Przyczajenie

Konkretnie chodz mi o sukcesy zawodowe. Zawsze mówi sie ze cierpi małżeństwo, rodzina. Zawsze tak musi byc?
LejdiLusia06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-06, 18:13   #210
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LejdiLusia06 Pokaż wiadomość
Konkretnie chodz mi o sukcesy zawodowe. Zawsze mówi sie ze cierpi małżeństwo, rodzina. Zawsze tak musi byc?
Co to znaczy, że "cierpi"?
Wiadomo, że robiąc karierę siłą rzeczy poświęca się na to czas, który można by było przeznaczyć na kontakty z rodziną. Ale nie wszyscy ludzie wymagają bezpośredniego kontaktu po kilka godzin dziennie, więc to nie musi być żaden problem.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości