|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Cytat:
Chociaż chyba też zależy od lekarza... Pozostaje Ci zrobić płatne, albo po prostu się suplementować. Ja nie miałam badanego poziom wit.D, ale przyjmuję, bo gin kazała. Myślę, że nie przesadzę, a jak się będę martwić, to poproszę ją o skierowanie na badanie, albo sama zapłacę. Dziękuję ![]() A propos wit.D, dziewczyny jaką kupujecie? Bo mi gin,przepisała krople, ale wolałabym chyba tabletki ![]() Chyba, że któraś z Was poleca te krople które mam, Vigantol się nazywają.
|
|
#182 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też ostatnio o tym przeczytałam, ale już było po zakupie, bo to przez internet. Ale 3 pary za 7 zł kupiłam, więc jak się nie sprawdza to i ja użyje skarpetek ![]() Cytat:
pomysł z cukierkiem jest dobry, bo ja swoją tez tak przekupilam powodzenia!Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że wytrzymam i będę kp. Współczuję, że miałaś poród jaki miałaś. Po tym co napisałaś chyba faktycznie nie był przyjemny. Ja nie osądzam nikogo. To jest sprawa bardzo osobista. Pytam z ciekawości ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
To pierwsza taka aktywność, więc trzeba się uzbroić w cierpliwość ![]() Ja jak mąż chce poczuć kopniaczka to jak tylko pierwszego poczuję to od razu przykładam jego rękę, bo później Mała się buntuje
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska dobrze że mi przypomniałas,to napije się coli albo zjem coś słodkiego
|
|
|
|
#185 |
|
Raczkowanie
|
Tak, bardzo nieprzyjemny i to nie chodzi absolutnie o ból - bo o bólu człowiek szybko zapomina. Jedyne co mogę Wam dziewczyny doradzić - to serio - warto zadbać o odpowiednią położną przy porodzie, czy nawet umówić się z konkretnym lekarzem - ja szłam w ciemno do szpitala - i to był mój błąd, bo niestety, ale bardzo ważne jest jak ktoś poprowadzi Was poród.Ja nie poważałam płacenia za położną czy lekarza-jak czytałam o tym na forach, to w ogóle nie brałam tego pod uwagę, uważałam,że skoro siostra urodziła, mama urodziła...to ja nie urodzę?co za różnica-przeć i do widzenia...guzik prawda. Wiele bym zrobiła,żeby cofnąć czas, ale niestety teraz już się nie da tego zrobić.
|
|
|
|
#186 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja bym chciała urodzic przed Wigilia, nie chce Swiat spedzac w szpitalu... Cytat:
niech nam sie bobo ujawni
|
|||
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
Ok mam chwilę to odpiszę
bo potem idę się zrelaksować i paznokcie zrobić szok poprostu ![]() hm co do tego o czym pisałyście to odniosę się ![]() - co do mleka krowiego - moje dziecię jest uczulone na mleko i niestety po mleku ma wzdęty brzuch, boli itd.. więc ma 3 latka a niespecjalnie go karmimy takimi rzeczami - chociaż o dziwo część serków np. toleruje ale mleka w czystej postaci nie; ogólnie przez alergologa ma trochę zmienioną dietę i np.nie jemy słodyczy za dużo (nie wiem raz na miesiąc u kogoś np. czekolada?) nie jemy zup na kościach gotowanych itd itp - co do alergii moje dziecko miało i zdiagnozowanie tego to koszmar! już po porodzie młody ciągle wisiał na piersi i później płakał, i tak cały czas... odpowiedź położnych? dzieci tak mają. Ale czułam że coś nie halo. Na własną rękę w domu go nakarmiłam takimi słoiczkami z mlekiem dla wcześniaków i nic mu nie było i spał spokojnie. Znowu piersią? i co... kilkutygodniowe dziecko wkońcu tak mi wymiotowało że dosłownie na metry leciało dostałam nutramigen i ... byliśmy już wszyscy szczęśliwi.Moje dziecko z racji mm nie ma problemów żadnych. Więc ja akurat jestem za mm... Nie będę karmić piersią. Przepraszam, ale może jestem wyrodną matką ale ja nie lubiłam karmienia piersią. Czułam się trochę jak dojarka.. krówka czy coś... nie wiem sama... ale nie podobało mi się.. a dziś się wściekłam wiecie? co do waszych historii z autobusu i o siostrze. Najpierw poszłam na zakupy i mój cholerny sąsiad zastawił autem podjazd do bloku wiec niemalże nieść musiałam wózek to go opr a potem spotkałam koleżankę... ba "koleżankę" tudzież laskę z studiów niezbyt lubiłyśmy się.I patrzy na mnie i 'o jesteś w ciązy' mówię ze tak itd a ona tak mnie zlustrowała i mówi - a kiedy termin? ja że grudzień. I juz masz taki wielki brzuch? nie można się tak spaść w ciąży jak ty będziesz za miesiąc wyglądała? u mnie to cokolwiek bylo widać może w 7 miesiącu a u ciebie? taki wielki brzuch? wiesz że to tłuszcz nie dziecko? no kr.... mnie trafiła!!! ![]() jestem miła i wogóle ale się odgryzłam że wiem - że jak się ma zawsze kg na plusie to może wyjść w 7 miesiącu jak można?! że tłuszcz nie dziecko i że się SPASŁAM??! ważę 61 kg! a normalnie 56! było mi przykro! |
|
|
|
#188 |
|
Raczkowanie
|
Mamusie grudniowe 2015 cz. 4
Dziewczyny ale wy macie szalone tempo, 4 watek i juz tyle postow
ja nie nadazam... Jente- jestem prawie w tym tygodniu co ty a moj brzuszek jest malutki. Wyglada bardziej na objedzony niz ciazowy Twoj jest zgrabny widac juz ze ciazowy! Halwaya - ile to jest 5 um wit. d? W moich ciazowych suplementach jest 250 IU a to i tak malo, powinno sie brac podczas ciazy od 500-600 IU dziennie. Mam wit D w kroplach i jedna ma 1000 IU to dawka zalecana dla doroslego czlowieka. Adka - nie mieszkam w Pl ty tez nie, prawda?
Edytowane przez beavercanoe Czas edycji: 2015-07-30 o 16:54 |
|
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Lobo oo niech by tylko na mnie taka typiara trafiła...Hormony ciążowe o tyle dobrze na mnie działają że od razu wiem jak odpysknac takim osobom(wcześniej umiałam ale po czasie
)Masakra. Zawsze też się wkurzam jak piszecie o takich sytuacjach. normalnie bym w pysk strzeliła chyba. |
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz kiedyś też pisałam, że nie lubiłam karmienia piersią. Spróbuję i chce troche pokarmic,, ale nie w myśl zasady, że za wszelką cenę. Trudno. Moja córka na mm praktycznie od początku super się rozwija, nie choruje.
Adka. Promocje na pieluchy są wszędzie co chwilę. Tak więc na spokojnie z tmi zakupami
|
#191 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wierze ze bylo przykro, wredna menda. ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
Ale chyba nie zlapalas Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#192 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym jej coś wygarnęła... Chociaż czasami szkoda słów na takich ludzi... Pozostaje być mądrzejszym... Niby wykształcona kobieta, a zachowała się jak ostatni cham... I to kobieta kobiecie takie coś. Zadziwiające jest to, że jedna drugą powinna rozumieć i wspierać, a zazwyczaj facet ma więcej zrozumienia i nawet komplement powie ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
|
|
#193 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słyszałam, że szpitalne jedzenie nijak się ma do diety karmiącej
Edytowane przez kalusia87 Czas edycji: 2015-07-30 o 17:15 |
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez srednia fanka kp...
Co do tych komentarzy to czasem mi sie wydaje ze ludzie tak z zazdrosci... Na mnie moja kierowniczka patrzec nie mogla poki sama w ciaze nie zaszla. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na początku ciąży byłam z tym, stanem zapalnym jelit i dostawałam do kanapek np.miód, twaróg. Do obiadu sałatę ze śmietaną
Na kolację musiałam prosić o samą bułkę, bo chleba nie mogłam... Prosiłam o lżejsze jedzenie, bo tłumaczyłam, że mam dietę, ale jak tylko nie było mnie na sali to wciskały mi to co nie szło :/ Zamiast herbaty dostawałam Inkę, której też nie mogłam :/Gdyby nie to, że z domu mi przywozili bułki i lekki rosół, albo mięso gotowane to bym z głodu umarła ![]() Dodam, że jedzenie w szpitalu jest okropne ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Co do prania, to moja teściowa do tej pory Frani używa
|
#198 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja dzisiaj spokojna, za to w nocy tak szalała, że aż się obudziłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj doszedł 2 komplet pościeli i żel do prania i kupiłam Niuni następną sukieneczkę za 6 zylka ![]()
|
|
#199 |
|
Raczkowanie
|
a co do kp to ja bym bardzo chciała dla mnie to z pierwszym było trudne bo mały nie umiał chycić cyca bo mam bardzo mało wypukłe brodawki, nakładki itp nie pomogły ale z czasem się nauczyłam ale faktycznie było to wyczerpujące bo po godzinie karmienia nie wiadomo ile mały zjadł bo po jakimś czasie sie znowu budził, no ale udało się 4 miesiące krótko ale zawsze coś bo potem miałam za mało pokarmu nawet laktatorem nie szło no ale i tak polecam bo to duzo bardziej ekonomiczne naprawdę no i podobno lepsze dla dzidziusia . A jak cos to pisałam wam że chcę sprzedać 2 butelki z avent bo mam 5 i tyle nie potrzebuje http://olx.pl/oferta/butelka-antykol...8-IDb3sn3.html
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pokaż
|
|
#201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To nawet moja babcia zagorzala przeciwniczka zostala namowiona na normalna pralke, ale ta wg niej nie dopiera przeciez ![]() ale mowie babcia w go.wnie sie tarzasz? czy pocisz jak normalny czlowiek? I przestala debatowac
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki temu będę spokojniejsza
![]() Cytat:
![]() Załatwiłaś babcię
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet fejsbuka chciala haha al internetu nie ogarnia i komputera. Aczkolwiek jak dorwala sie slyszalam w zeszlym roku to kazala sobie wszystkie fotki pokazac z mojego i siostr A niestety my w Szkocji jedna siostra w Polsce, rodzice sie rozeszli swiat nigdy nie obchodzilismy do konca. wiecie co.. ? moze to glupio zabrzmi... ale moze z dzieckiem na reku dowiem sie co to znaczy rodzinne swieta?
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Adka myślę, że zadbasz o to, żeby święta u Was w domu wyglądały tak jak powinno Żeby były otoczone ciepłem, radości i miłością! I przede wszystkim, żebyście wszyscy byli razem
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#207 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
kiedy dawno temu o tym myslalam ze zapewnie dziecku to czego ja nuigdy nie mialam, i mimo ze w naszyn przypadku swieta sa bardziej symboliczne - bo oboje z nas niewierzacy - jednak brakuje mi tego ciepla.. choini. A gdyby TZtowi udalo sie wreszcie zaczac widywac swoich synow ( z pierwszego malzenstwa - my nie jestesmt po slubie) to byloby wspaniale.. dwojka starszych chlopakow i nasz maly az mi sie lezka kreci :chlip:
|
|
#208 | |||
|
Rozeznanie
|
prześliczne są, też się zastanawiałam nad ich zamówieniem w smyku ale na razie zobaczę co maja stacjonarnie. Jaki rozmiar wzięłaś?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do karmienia piersią. Ja jestem zdania, że to jest wybór indywidualny i nikt nie powinien komuś narzucać swojego zdania. Tym bardziej, że już masz jedno dziecko, wiesz jak to wyglądało. Ja na pewno będę chciała spróbować, ale nie na siłę. Jak się nie da to nie. Wiele z moich znajomych karmiło mm i nie narzekają Czemu od razu wyrodną matką? Każdy ma jakieś swoje odczucia co do karmienia piersią, a jeżeli ty się z tym czułaś źle to dziecko też to na pewno czuło. Zmiana wam obojgu na pewno wyszła na dobre |
|||
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To normalne, że pragniesz takiej bliskości w święta, bo to szczególny czas, nawet dla kogoś kto nie wierzy ![]() Musicie wierzyć, że i synowie Tż-ta zaczną u Was bywać (chociaż nie wiem jak to wygląda) Na pewno już te pierwsze święta będą dla Was wyjątkowe Zresztą dla każdej z nas Ja już sobie wyobrażam małą dziewczynkę, która za rok targa spod choinki prezent dla siebie
|
|
#210 |
|
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52254635]Aniqa mam te same myśli - byle się tylko najeść w Wigilię
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Ja nie jestem zwolenniczką jakiejś restrykcyjnej diety przy kp tak profilaktycznie, uważam ze lepiej wszystko w rozsądnych ilościach i dopiero jak widać że coś dziecku nie służy to zrezygnować... No ale Wigilia to specyficzna uczta bo dużo ciężkich rzeczy więc też tak odrazu kapusta albo grzyby to może nie najlepszy pomysł
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

Chociaż chyba też zależy od lekarza... Pozostaje Ci zrobić płatne, albo po prostu się suplementować. 

no..serio..ubierałam mu jego skarpeteczki na rączki..i tak chyba najlepiej, bo to i tak tylko chwilkę się ubiera.Dobre też są śpioszki z tymi zakładkami na rękawach.
: a TŻ jeszcze półtora tygodnia wolnego więc róbcie tak żebym cokolwiek jeszcze oprócz tego postu w tej części wątku napisała, a nie
I jak zaczęłam nagrywać, to albo w innym miejscu, albo całkiem na dole, ale udało się trzy małe kopniaczki nagrać 
niech nam sie bobo ujawni
i zdiagnozowanie tego to koszmar! już po porodzie młody ciągle wisiał na piersi i później płakał, i tak cały czas... odpowiedź położnych? dzieci tak mają. Ale czułam że coś nie halo. Na własną rękę w domu go nakarmiłam takimi słoiczkami z mlekiem dla wcześniaków i nic mu nie było i spał spokojnie. Znowu piersią? i co... kilkutygodniowe dziecko wkońcu tak mi wymiotowało że dosłownie na metry leciało
nic o tym nie słyszałam ja tylko w pralce... jedynie co ręcznie piorę to jak mam coś czerwonego i nie chce żeby reszt zafarbowała