Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-30, 16:27   #181
Ani_qa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
chodzę do gina na nfz to on tak skąpi tych skierowań że nawet na to co trzeba muszę się dopraszać

ubranka śliczne
Ech, no tak Chociaż chyba też zależy od lekarza... Pozostaje Ci zrobić płatne, albo po prostu się suplementować.
Ja nie miałam badanego poziom wit.D, ale przyjmuję, bo gin kazała. Myślę, że nie przesadzę, a jak się będę martwić, to poproszę ją o skierowanie na badanie, albo sama zapłacę.

Dziękuję

A propos wit.D, dziewczyny jaką kupujecie? Bo mi gin,przepisała krople, ale wolałabym chyba tabletki
Chyba, że któraś z Was poleca te krople które mam, Vigantol się nazywają.
Stary 2015-07-30, 16:29   #182
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaciekawa Pokaż wiadomość
sylwuska śliczne ubranka, ja łapek nie kupuje tym razem-miałam przy starszym synku, ale się nie sprawdziły, bo spadały- w konsekwencji używałam skarpeteczki no..serio..ubierałam mu jego skarpeteczki na rączki..i tak chyba najlepiej, bo to i tak tylko chwilkę się ubiera.Dobre też są śpioszki z tymi zakładkami na rękawach.

Ja mam termin na wigilie, ale będę chciała prosić lekarza o cesarkę, więc jeśli wyrazi zgodę, to urodzę z całą pewnością przed wigilią-może nawet z 2 tyg przed.
Dziękuję też ostatnio o tym przeczytałam, ale już było po zakupie, bo to przez internet. Ale 3 pary za 7 zł kupiłam, więc jak się nie sprawdza to i ja użyje skarpetek
Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Melduje się w nowej części ale zapierdzielacie, nie wiem jak potem się z powrotem wdroże : a TŻ jeszcze półtora tygodnia wolnego więc róbcie tak żebym cokolwiek jeszcze oprócz tego postu w tej części wątku napisała, a nie ala:

Ja już gotowa do wizyty,za niecałą godzinę jedziemy. Chyba pierwszy raz tak bardzo nie chce mi się jechać,ale zobaczę dziecia więc to mnie trzyma trzymajta kciuki żeby pokazało co ma między nogami bo mnie wykonczy ta niewiedza

Benita już po wizycie czy dopiero będzie?
Pomożemy! pomysł z cukierkiem jest dobry, bo ja swoją tez tak przekupilam powodzenia!

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Ja chciałabym karmić piersią Ale jeśli coś będzie nie tak z mojej czy dziecka strony to nic na siłę. Póki co jestem dobrej myśli

Dziecko powinno po sobie sprzątać. Od małego musi mieć świadomość, że nic samo się nie zrobi. Jak się za późno zacznie tego wymagać, to sprzątanie będzie traktować jako karę :/

Za to piwo to bym ala:

Śliczne ubranka! A te ogrodniczki z bluzeczką słodkie

Fajnie, że maleńka tak fika! Moja ostatnio tak samo I jak zaczęłam nagrywać, to albo w innym miejscu, albo całkiem na dole, ale udało się trzy małe kopniaczki nagrać
Kurczę a mi właśnie się nie daje nagrać, no ale to pierwsze próby, jeszcze będę miała ich sporo, tylko niespodzianka byłaby extra dla Męża

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 16:31   #183
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Ani_qua no ja też chciałam i wydawało mi się,że to całkiem przyjemne,ale rzeczywistość okazała się całkiem inna.Nie wiem, nie potrafiłam się tak całkiem oddać dziecku,żeby cały dzień leżeć na łóżku i karmić- a dziecko cycało, przysypiało i tak w kółko. I to nie kwestia jednego dnia,tylko tak wyglądał dzień za dniem. Brrr...ja myślę dać dziecku siarę i trochu mleka na początku, a później szybko przejdziemy na mm.

Eh, gdybyś miała taki poród jak ja to też byś za drugim razem chciała cesarkę..więc to nie jest tak,że to moje widzimisię. Wiem i zdaje sobie sprawe,że cesarka może mnie wysłać na drugi świat-ale perspektywa powtórki z rozrywki i ewentualnych jeszcze gorszych konsekwencji mnie przeraża. Wydaje mi się,że bałabym się nawet przeć i bym całkowicie spieprzyła poród. Mam nadzieję,że lekarz mnie zrozumie.
Wiem, że każda kobieta inaczej reaguje na karmienie dlatego chcę sama spróbować i nie nastawiam się od razu na nie
Mam nadzieję, że wytrzymam i będę kp.

Współczuję, że miałaś poród jaki miałaś. Po tym co napisałaś chyba faktycznie nie był przyjemny. Ja nie osądzam nikogo. To jest sprawa bardzo osobista. Pytam z ciekawości

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Kurczę a mi właśnie się nie daje nagrać, no ale to pierwsze próby, jeszcze będę miała ich sporo, tylko niespodzianka byłaby extra dla Męża
Jeszcze będzie dużo okazji i będzie lepiej widać To pierwsza taka aktywność, więc trzeba się uzbroić w cierpliwość
Ja jak mąż chce poczuć kopniaczka to jak tylko pierwszego poczuję to od razu przykładam jego rękę, bo później Mała się buntuje
Stary 2015-07-30, 16:32   #184
ogolnie
Zakorzenienie

Sylwuska dobrze że mi przypomniałas,to napije się coli albo zjem coś słodkiego
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 16:35   #185
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:
Współczuję, że miałaś poród jaki miałaś. Po tym co napisałaś chyba faktycznie nie był przyjemny. Ja nie osądzam nikogo. To jest sprawa bardzo osobista. Pytam z ciekawości
Tak, bardzo nieprzyjemny i to nie chodzi absolutnie o ból - bo o bólu człowiek szybko zapomina. Jedyne co mogę Wam dziewczyny doradzić - to serio - warto zadbać o odpowiednią położną przy porodzie, czy nawet umówić się z konkretnym lekarzem - ja szłam w ciemno do szpitala - i to był mój błąd, bo niestety, ale bardzo ważne jest jak ktoś poprowadzi Was poród.Ja nie poważałam płacenia za położną czy lekarza-jak czytałam o tym na forach, to w ogóle nie brałam tego pod uwagę, uważałam,że skoro siostra urodziła, mama urodziła...to ja nie urodzę?co za różnica-przeć i do widzenia...guzik prawda. Wiele bym zrobiła,żeby cofnąć czas, ale niestety teraz już się nie da tego zrobić.
Stary 2015-07-30, 16:37   #186
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

czubasek20 ja dostałam teraz ospamox, ale to to samo co duomox. Wtedy w maju co byłam tak długo chora to też były zatoki..później jakoś udało mi się,że przyschły i niestety, ale teraz jak dostałam lekkiego kataru to momentalnie mi się zrobiły żółte gluty - zapewne dlatego,że bakterie sobie siedziały w nosie i teraz niewiele potrzeba było i normalnie spływa pełno syfu-mam nadzieję,że ospamox da radę:/
mi tez spływa tego dziadostwa co nie miara, dzis chyba jednak podjade na ip bo u mnie w przychodni boja sie dawac leki ciezarnym a trzeci dzien łapie mnie gorączka.

Cytat:
Mamy szansę W ogóle ja mam jakieś takie myśli, że urodzę w Wigilię
Zawsze możemy się najeść podczas przygotowywania i nikt nam nie będzie bronił (ale jednak podczas Wigilii lepiej smakuje ).

Ja też to co farbuje to piorę w rękach, albo czekam na coś jeszcze z tego koloru. Ewentualnie szybkie pranie na 15 minut

Właśnie!

Zdaję sobie z tego sprawę i w tym wieku nie będę oczekiwała jakichś efektów, ale pogadać sobie można heh

Ja bym chciała urodzic przed Wigilia, nie chce Swiat spedzac w szpitalu...

Cytat:
Melduje się w nowej części ale zapierdzielacie, nie wiem jak potem się z powrotem wdroże a TŻ jeszcze półtora tygodnia wolnego więc róbcie tak żebym cokolwiek jeszcze oprócz tego postu w tej części wątku napisała, a nie

Ja już gotowa do wizyty,za niecałą godzinę jedziemy. Chyba pierwszy raz tak bardzo nie chce mi się jechać,ale zobaczę dziecia więc to mnie trzyma trzymajta kciuki żeby pokazało co ma między nogami bo mnie wykonczy ta niewiedza

kciukasy niech nam sie bobo ujawni

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 16:37   #187
lobofylia
Raczkowanie

Ok mam chwilę to odpiszę bo potem idę się zrelaksować i paznokcie zrobić szok poprostu

hm co do tego o czym pisałyście to odniosę się

- co do mleka krowiego - moje dziecię jest uczulone na mleko i niestety po mleku ma wzdęty brzuch, boli itd.. więc ma 3 latka a niespecjalnie go karmimy takimi rzeczami - chociaż o dziwo część serków np. toleruje ale mleka w czystej postaci nie; ogólnie przez alergologa ma trochę zmienioną dietę i np.
nie jemy słodyczy za dużo (nie wiem raz na miesiąc u kogoś np. czekolada?) nie jemy zup na kościach gotowanych itd itp

- co do alergii moje dziecko miało i zdiagnozowanie tego to koszmar! już po porodzie młody ciągle wisiał na piersi i później płakał, i tak cały czas... odpowiedź położnych? dzieci tak mają. Ale czułam że coś nie halo. Na własną rękę w domu go nakarmiłam takimi słoiczkami z mlekiem dla wcześniaków i nic mu nie było i spał spokojnie. Znowu piersią? i co... kilkutygodniowe dziecko wkońcu tak mi wymiotowało że dosłownie na metry leciało oczywiście? babcie mamy ciocie wszyscy najmądrzejsi - moje mleko nie halo. No ok wkońcu żywiłam się tylko marchewką - i co? dalej żygnako młodego... wkońcu mąż nie mógł patrzeć jak się meczymy bo ja miałam już zastój pokarmu - generalnie odciągałam mleka litry 4 dzieci bym mogła wykarmić. No cóż dostałam od męza mm - i pomogło.. w miarę ale kupy koszmar i brzuch koszmar. Wkońcu nawrzeszzczałam na pediatrę dostałam nutramigen i ... byliśmy już wszyscy szczęśliwi.

Moje dziecko z racji mm nie ma problemów żadnych. Więc ja akurat jestem za mm...

Nie będę karmić piersią. Przepraszam, ale może jestem wyrodną matką ale ja nie lubiłam karmienia piersią. Czułam się trochę jak dojarka.. krówka czy coś... nie wiem sama... ale nie podobało mi się..

a dziś się wściekłam wiecie? co do waszych historii z autobusu i o siostrze.
Najpierw poszłam na zakupy i mój cholerny sąsiad zastawił autem podjazd do bloku wiec niemalże nieść musiałam wózek to go opr a potem spotkałam koleżankę... ba "koleżankę" tudzież laskę z studiów niezbyt lubiłyśmy się.

I patrzy na mnie i 'o jesteś w ciązy' mówię ze tak itd a ona tak mnie zlustrowała i mówi - a kiedy termin? ja że grudzień. I juz masz taki wielki brzuch? nie można się tak spaść w ciąży jak ty będziesz za miesiąc wyglądała? u mnie to cokolwiek bylo widać może w 7 miesiącu a u ciebie? taki wielki brzuch? wiesz że to tłuszcz nie dziecko?

no kr.... mnie trafiła!!!
jestem miła i wogóle ale się odgryzłam że wiem - że jak się ma zawsze kg na plusie to może wyjść w 7 miesiącu

jak można?! że tłuszcz nie dziecko i że się SPASŁAM??!
ważę 61 kg! a normalnie 56! było mi przykro!
lobofylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 16:49   #188
beavercanoe
Raczkowanie

Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Dziewczyny ale wy macie szalone tempo, 4 watek i juz tyle postow ja nie nadazam...
Jente- jestem prawie w tym tygodniu co ty a moj brzuszek jest malutki. Wyglada bardziej na objedzony niz ciazowy Twoj jest zgrabny widac juz ze ciazowy!
Halwaya - ile to jest 5 um wit. d? W moich ciazowych suplementach jest 250 IU a to i tak malo, powinno sie brac podczas ciazy od 500-600 IU dziennie. Mam wit D w kroplach i jedna ma 1000 IU to dawka zalecana dla doroslego czlowieka.
Adka - nie mieszkam w Pl ty tez nie, prawda?

Edytowane przez beavercanoe
Czas edycji: 2015-07-30 o 16:54
beavercanoe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 16:51   #189
ogolnie
Zakorzenienie

Lobo oo niech by tylko na mnie taka typiara trafiła...Hormony ciążowe o tyle dobrze na mnie działają że od razu wiem jak odpysknac takim osobom(wcześniej umiałam ale po czasie )
Masakra.

Zawsze też się wkurzam jak piszecie o takich sytuacjach. normalnie bym w pysk strzeliła chyba.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 16:53   #190
halwaya
Zakorzenienie

Ja juz kiedyś też pisałam, że nie lubiłam karmienia piersią. Spróbuję i chce troche pokarmic,, ale nie w myśl zasady, że za wszelką cenę. Trudno. Moja córka na mm praktycznie od początku super się rozwija, nie choruje.

Adka. Promocje na pieluchy są wszędzie co chwilę. Tak więc na spokojnie z tmi zakupami

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 16:55   #191
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
Ok mam chwilę to odpiszę bo potem idę się zrelaksować i paznokcie zrobić szok poprostu

- co do mleka krowiego - moje dziecię jest uczulone na mleko i niestety po mleku ma wzdęty brzuch, boli itd.. więc ma 3 latka a niespecjalnie go karmimy takimi rzeczami - chociaż o dziwo część serków np. toleruje ale mleka w czystej postaci nie; ogólnie przez alergologa ma trochę zmienioną dietę i np.
nie jemy słodyczy za dużo (nie wiem raz na miesiąc u kogoś np. czekolada?) nie jemy zup na kościach gotowanych itd itp

- co do alergii moje dziecko miało i zdiagnozowanie tego to koszmar! już po porodzie młody ciągle wisiał na piersi i później płakał, i tak cały czas... odpowiedź położnych? dzieci tak mają. Ale czułam że coś nie halo. Na własną rękę w domu go nakarmiłam takimi słoiczkami z mlekiem dla wcześniaków i nic mu nie było i spał spokojnie. Znowu piersią? i co... kilkutygodniowe dziecko wkońcu tak mi wymiotowało że dosłownie na metry leciało oczywiście? babcie mamy ciocie wszyscy najmądrzejsi - moje mleko nie halo. No ok wkońcu żywiłam się tylko marchewką - i co? dalej żygnako młodego... wkońcu mąż nie mógł patrzeć jak się meczymy bo ja miałam już zastój pokarmu - generalnie odciągałam mleka litry 4 dzieci bym mogła wykarmić. No cóż dostałam od męza mm - i pomogło.. w miarę ale kupy koszmar i brzuch koszmar. Wkońcu nawrzeszzczałam na pediatrę dostałam nutramigen i ... byliśmy już wszyscy szczęśliwi.
w koncu... ale naprawde zaczynam sie uspokajac ewentualnie jakby moje mialo alergie.. mi mama opowiadala jak mnie antybiotykiem prawie wykonczyli po cesarce bo mam alergie..

Cytat:
Nie będę karmić piersią. Przepraszam, ale może jestem wyrodną matką ale ja nie lubiłam karmienia piersią. Czułam się trochę jak dojarka.. krówka czy coś... nie wiem sama... ale nie podobało mi się..
to wybor prywatny. dlaczego ktokolwiek mialby Cie uwazac za wyrodna matke ?
Cytat:
I patrzy na mnie i 'o jesteś w ciązy' mówię ze tak itd a ona tak mnie zlustrowała i mówi - a kiedy termin? ja że grudzień. I juz masz taki wielki brzuch? nie można się tak spaść w ciąży jak ty będziesz za miesiąc wyglądała? u mnie to cokolwiek bylo widać może w 7 miesiącu a u ciebie? taki wielki brzuch? wiesz że to tłuszcz nie dziecko
jestem miła i wogóle ale się odgryzłam że wiem - że jak się ma zawsze kg na plusie to może wyjść w 7 miesiącu
hahahha, to chudzinka jestes!
wierze ze bylo przykro, wredna menda.

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Napisane przez beavercanoe Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale wy macie szalone tempo, 4 watek i juz tyle postow ja nie nadazam...
Jenye - jestem prawie w tym tygodniu co ty a moj brzuszek jest malutki. Wyglada bardziej na objedzony niz ciazowy
Halwaya - ile to jest 5 um wit. d? W moich ciazowych suplementach jest 250 IU a to i tak malo, powinno sie brac podczas ciazy od 500-600 IU dziennie. Mam wit D w kroplach i jedna ma 1000 IU to dawka zalecana dla doroslego czlowieka.
Ja Szkocja,a Ty ? pytalam w poprzednim watku o to Ale chyba nie zlapalas

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Ja juz kiedyś też pisałam, że nie lubiłam karmienia piersią. Spróbuję i chce troche pokarmic,, ale nie w myśl zasady, że za wszelką cenę. Trudno. Moja córka na mm praktycznie od początku super się rozwija, nie choruje.

Adka. Promocje na pieluchy są wszędzie co chwilę. Tak więc na spokojnie z tmi zakupami
Podpytac Cie bede musiala co to u nas znaczy dobra cena

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 16:58   #192
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, bardzo nieprzyjemny i to nie chodzi absolutnie o ból - bo o bólu człowiek szybko zapomina. Jedyne co mogę Wam dziewczyny doradzić - to serio - warto zadbać o odpowiednią położną przy porodzie, czy nawet umówić się z konkretnym lekarzem - ja szłam w ciemno do szpitala - i to był mój błąd, bo niestety, ale bardzo ważne jest jak ktoś poprowadzi Was poród.Ja nie poważałam płacenia za położną czy lekarza-jak czytałam o tym na forach, to w ogóle nie brałam tego pod uwagę, uważałam,że skoro siostra urodziła, mama urodziła...to ja nie urodzę?co za różnica-przeć i do widzenia...guzik prawda. Wiele bym zrobiła,żeby cofnąć czas, ale niestety teraz już się nie da tego zrobić.
Moja ciocia jest położną na oddziale w szpitalu w którym będę rodzić. Jeśli nie będzie miała akurat dyżuru to powiedziała, że i tak przyjedzie (nie wymagam od niej tego). Zawsze jeszcze moja mama pracuje w tym oddziale i wiem, że jeśli coś będzie nie tak to ich tam wszystkich poprzestawia. Także liczę na to, że z tej strony jakoś pójdzie...

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Ja bym chciała urodzic przed Wigilia, nie chce Swiat spedzac w szpitalu...
Z tym masz rację Może urodzę po BN a przed Sylwestrem. Zresztą tp wg.OM i USG waha się w okolicach 20.12, więc różnie może być

Cytat:
Najpierw poszłam na zakupy i mój cholerny sąsiad zastawił autem podjazd do bloku wiec niemalże nieść musiałam wózek to go opr a potem spotkałam koleżankę... ba "koleżankę" tudzież laskę z studiów niezbyt lubiłyśmy się.

I patrzy na mnie i 'o jesteś w ciązy' mówię ze tak itd a ona tak mnie zlustrowała i mówi - a kiedy termin? ja że grudzień. I juz masz taki wielki brzuch? nie można się tak spaść w ciąży jak ty będziesz za miesiąc wyglądała? u mnie to cokolwiek bylo widać może w 7 miesiącu a u ciebie? taki wielki brzuch? wiesz że to tłuszcz nie dziecko?

Nie no, koleżanka mistrzyni taktu Ja bym jej coś wygarnęła...
Chociaż czasami szkoda słów na takich ludzi... Pozostaje być mądrzejszym...
Niby wykształcona kobieta, a zachowała się jak ostatni cham... I to kobieta kobiecie takie coś.
Zadziwiające jest to, że jedna drugą powinna rozumieć i wspierać, a zazwyczaj facet ma więcej zrozumienia i nawet komplement powie

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Napisane przez beavercanoe Pokaż wiadomość
Jente- jestem prawie w tym tygodniu co ty a moj brzuszek jest malutki. Wyglada bardziej na objedzony niz ciazowy Twoj jest zgrabny widac juz ze ciazowy!
Jakie krople bierzesz? Dobrze się po nich czujesz?
Stary 2015-07-30, 17:03   #193
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
jednak przed wrzuceniem do pralki trzeba porządnie zaprać najlepiej z jakimś mydłem do plam bo inaczej nawet pralka nie odpierze
Zapranie to jedno, a tu mowa była o praniu WYŁĄCZNIE w rękach.

Cytat:
a potem spotkałam koleżankę... ba "koleżankę" tudzież laskę z studiów niezbyt lubiłyśmy się.

Oooo rany, co za babsko

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 17:09   #194
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

serio można czerwona? bo ja właśnie gdzieś wyczytałam że czerwonej nie można i nie pije teraz a kiedyś bardzo lubiłam
Jak najbardziej można pić czerwoną z czerwonokrzewu (rooibosa). Pu ehr nie jest zalecana

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

ja dostalam na drugi dzien pomidorówke do zjedzenia
Słyszałam, że szpitalne jedzenie nijak się ma do diety karmiącej

Edytowane przez kalusia87
Czas edycji: 2015-07-30 o 17:15
kalusia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 17:09   #195
czubasek20
Zakorzenienie

Ja tez srednia fanka kp...

Co do tych komentarzy to czasem mi sie wydaje ze ludzie tak z zazdrosci...
Na mnie moja kierowniczka patrzec nie mogla poki sama w ciaze nie zaszla.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 17:11   #196
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
zaneta_b śliczny brzuszek

serio można czerwona? bo ja właśnie gdzieś wyczytałam że czerwonej nie można i nie pije teraz a kiedyś bardzo lubiłam

ręcznie? nic o tym nie słyszałam ja tylko w pralce... jedynie co ręcznie piorę to jak mam coś czerwonego i nie chce żeby reszt zafarbowała

cudne uczucie
Właśnie też gdzieś czytała właśnie że czerwonej się nie powinno pić hmmm. A o praniu ręcznym też nie słyszałam no może w średniowieczu ja bym nie była w stanie prać wszystkiego ręcznie
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 17:16   #197
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Słyszałam, że szpitalne jedzenie nijak się ma do diety karmiącej
Ja na początku ciąży byłam z tym, stanem zapalnym jelit i dostawałam do kanapek np.miód, twaróg. Do obiadu sałatę ze śmietaną Na kolację musiałam prosić o samą bułkę, bo chleba nie mogłam... Prosiłam o lżejsze jedzenie, bo tłumaczyłam, że mam dietę, ale jak tylko nie było mnie na sali to wciskały mi to co nie szło :/ Zamiast herbaty dostawałam Inkę, której też nie mogłam :/
Gdyby nie to, że z domu mi przywozili bułki i lekki rosół, albo mięso gotowane to bym z głodu umarła
Dodam, że jedzenie w szpitalu jest okropne

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Co do prania, to moja teściowa do tej pory Frani używa
Stary 2015-07-30, 17:17   #198
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć dziewczyny!!W końcu zdecydowałam się Wam ujawnić, chociaż podczytuję Was-serio, serio-od pierwszego wątku Długo odwlekałam z ujawnieniem się, bo miałam wiele obaw związanych z tą ciążą - najpierw obiecałam sobie,że odezwę się po 1 trymestrze..a tu już połowa ciąży w zasadzie - więc czas najwyższy!
Przygarniecie?
Witaj

Cytat:
Wrzucam moje dzisiejsze zdobycze Jakoś tak wyszło, że prawie wszystko zielone
słodziuchne

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
No właśnie trochę taka jest. A że ostatnio w jakąś depresję popada to tym bardziej. I niestety małą tak nauczyła (może dlatego że jedyne dziecko) że tego nie rusz tego nie dotykaj, tam nie wchodź, nie ubrudź się... I zrobiła z niej niestety dziecko które wszystkiego się boi :-( wiem ze przy pierwszym dziecku jest się nadopiekunczym ale mam nadzieję że ja taka nie będę...
Jakbym o swojej siostrze czytała, ona ma 15 letniego syna, który nawet kanapki nie potrafi sobie zrobić ale dobrymi radami sypie jak z rękawa, czuję, że będzie jazda jak się Malutka urodzi

Cytat:
Pokazuje ciuszki:

Ojeju Ale moje Maleństwo robi mi dzisiaj tańce, jak nigdy, normalnie czuje jak mi się rusza, podnoszę spodnie ta tak kulki po brzuchu chodzą, ale fajnie Boże jakie to cudowne! Wzielam szybko nagrywanie, żeby pokazać dla Tz Ale oczywiście przestała, tzn ruszyła sie jeszcze raz, ale lekko i mało to widać, a on w pracy i by padł jakbym mu wysłała, może jeszcze ją złapie

Śliczne ciuszki i niedrapki też mamy takie same

Moja dzisiaj spokojna, za to w nocy tak szalała, że aż się obudziłam

Cytat:
Melduje się w nowej części ale zapierdzielacie, nie wiem jak potem się z powrotem wdroże a TŻ jeszcze półtora tygodnia wolnego więc róbcie tak żebym cokolwiek jeszcze oprócz tego postu w tej części wątku napisała, a nie

Powodzenia na wizycie

Cytat:

Co za małpa z tej koleżanki

Dzisiaj doszedł 2 komplet pościeli i żel do prania i kupiłam Niuni następną sukieneczkę za 6 zylka

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 17:19   #199
katarzynaxxx89
Raczkowanie

a co do kp to ja bym bardzo chciała dla mnie to z pierwszym było trudne bo mały nie umiał chycić cyca bo mam bardzo mało wypukłe brodawki, nakładki itp nie pomogły ale z czasem się nauczyłam ale faktycznie było to wyczerpujące bo po godzinie karmienia nie wiadomo ile mały zjadł bo po jakimś czasie sie znowu budził, no ale udało się 4 miesiące krótko ale zawsze coś bo potem miałam za mało pokarmu nawet laktatorem nie szło no ale i tak polecam bo to duzo bardziej ekonomiczne naprawdę no i podobno lepsze dla dzidziusia . A jak cos to pisałam wam że chcę sprzedać 2 butelki z avent bo mam 5 i tyle nie potrzebuje http://olx.pl/oferta/butelka-antykol...8-IDb3sn3.html
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 17:20   #200
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
słodziuchne

Dzisiaj doszedł 2 komplet pościeli i żel do prania i kupiłam Niuni następną sukieneczkę za 6 zylka
Dziękuję

Pokaż
Stary 2015-07-30, 17:20   #201
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:

Moje dziecko z racji mm nie ma problemów żadnych. Więc ja akurat jestem za mm...

Najpierw poszłam na zakupy i mój cholerny sąsiad zastawił autem podjazd do bloku wiec niemalże nieść musiałam wózek to go opr ala: a potem spotkałam koleżankę... ba "koleżankę" tudzież laskę z studiów niezbyt lubiłyśmy się.

no kr.... mnie trafiła!!!ala:

Co za babsztyl!! Specjalnie Ci to powiedziała, żeby Ci dogryzc, normalnie chamstwo, Też bym jej coś odpowiedziała, tylko z reguły wiem, że odpowiednie słowa przychodzą po czasie. Ewidentnie nie obchodziło ją jak się czujesz tylko chciała zepsuć Ci humor, nie martw się.

Cytat:
Moja ciocia jest położną na oddziale w szpitalu w którym będę rodzić. Jeśli nie będzie miała akurat dyżuru to powiedziała, że i tak przyjedzie (nie wymagam od niej tego). Zawsze jeszcze moja mama pracuje w tym oddziale i wiem, że jeśli coś będzie nie tak to ich tam wszystkich poprzestawia. Także liczę na to, że z tej strony jakoś pójdzie...

Z tym masz rację Może urodzę po BN a przed Sylwestrem. Zresztą tp wg.OM i USG waha się w okolicach 20.12, więc różnie może być

Nie no, koleżanka mistrzyni taktu Ja bym jej coś wygarnęła...
Chociaż czasami szkoda słów na takich ludzi... Pozostaje być mądrzejszym...
Niby wykształcona kobieta, a zachowała się jak ostatni cham... I to kobieta kobiecie takie coś.
Zadziwiające jest to, że jedna drugą powinna rozumieć i wspierać, a zazwyczaj facet ma więcej zrozumienia i nawet komplement powie

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Jakie krople bierzesz? Dobrze się po nich czujesz?
O to masz fajnie, z takim zapleczem to można rodzić

Stary 2015-07-30, 17:21   #202
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa;52255497
[/COLOR
Co do prania, to moja teściowa do tej pory Frani używa
Nie gadaj !
To nawet moja babcia zagorzala przeciwniczka zostala namowiona na normalna pralke, ale ta wg niej nie dopiera przeciez
ale mowie babcia w go.wnie sie tarzasz? czy pocisz jak normalny czlowiek?
I przestala debatowac

Stary 2015-07-30, 17:24   #203
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
O to masz fajnie, z takim zapleczem to można rodzić
Dzięki temu będę spokojniejsza

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Nie gadaj !
To nawet moja babcia zagorzala przeciwniczka zostala namowiona na normalna pralke, ale ta wg niej nie dopiera przeciez
ale mowie babcia w go.wnie sie tarzasz? czy pocisz jak normalny czlowiek?
I przestala debatowac
Serio! I do tej pory nie namówili jej na pralkę

Załatwiłaś babcię

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-30, 17:27   #204
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki temu będę spokojniejsza

Serio! I do tej pory nie namówili jej na pralkę

Załatwiłaś babcię
Moja babcia po smierci dziadka sie rozruszala nowoczesnoscia Nawet fejsbuka chciala haha
al internetu nie ogarnia i komputera.
Aczkolwiek jak dorwala sie slyszalam w zeszlym roku to kazala sobie wszystkie fotki pokazac z mojego i siostr
A niestety my w Szkocji jedna siostra w Polsce, rodzice sie rozeszli swiat nigdy nie obchodzilismy do konca.
wiecie co.. ?
moze to glupio zabrzmi... ale moze z dzieckiem na reku dowiem sie co to znaczy rodzinne swieta?

Stary 2015-07-30, 17:30   #205
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Moja babcia po smierci dziadka sie rozruszala nowoczesnoscia Nawet fejsbuka chciala haha
Aczkolwiek jak dorwala sie slyszalam w zeszlym roku to kazala sobie wszystkie fotki pokazac z mojego i siostr
A niestety my w Szkocji jedna siostra w Polsce, rodzice sie rozeszli swiat nigdy nie obchodzilismy do konca.
wiecie co.. ?
moze to glupio zabrzmi... ale moze z dzieckiem na reku dowiem sie co to znaczy rodzinne swieta?
Mojej teściowej to nie grozi, chyba, że Franię szlag trafi

Adka myślę, że zadbasz o to, żeby święta u Was w domu wyglądały tak jak powinno Żeby były otoczone ciepłem, radości i miłością! I przede wszystkim, żebyście wszyscy byli razem
Stary 2015-07-30, 17:31   #206
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co.. ?
I na pewno będą niezapomniane bo w gronie najbliższych Twojemu sercu osób

Stary 2015-07-30, 17:40   #207
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Mojej teściowej to nie grozi, chyba, że Franię szlag trafi

Adka myślę, że zadbasz o to, żeby święta u Was w domu wyglądały tak jak powinno Żeby były otoczone ciepłem, radości i miłością! I przede wszystkim, żebyście wszyscy byli razem
Cytat:
I na pewno będą niezapomniane bo w gronie najbliższych Twojemu sercu osób

wiecie co ? az mi sie lezka kreci..
kiedy dawno temu o tym myslalam ze zapewnie dziecku to czego ja nuigdy nie mialam, i mimo ze w naszyn przypadku swieta sa bardziej symboliczne - bo oboje z nas niewierzacy - jednak brakuje mi tego ciepla.. choini. A gdyby TZtowi udalo sie wreszcie zaczac widywac swoich synow ( z pierwszego malzenstwa - my nie jestesmt po slubie) to byloby wspaniale..
dwojka starszych chlopakow i nasz maly
az mi sie lezka kreci :chlip:

Stary 2015-07-30, 17:43   #208
zaneta_b
Rozeznanie

Cytat:
Pokazuje ciuszki:

prześliczne są, też się zastanawiałam nad ich zamówieniem w smyku ale na razie zobaczę co maja stacjonarnie. Jaki rozmiar wzięłaś?

Cytat:

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Aa to tak jak my. Ale my tradycyjne reczne
Zobaczymy, u nas wchodza we wrzesniu
u nas niestety cięzko byłoby znaleźć ekipę jakąś w miarę dobrą, nie jakiegoś "fachowca", żeby ręcznie zrobił... wszyscy tylko maszynowo

Cytat:
Ani_qua no ja też chciałam i wydawało mi się,że to całkiem przyjemne,ale rzeczywistość okazała się całkiem inna.Nie wiem, nie potrafiłam się tak całkiem oddać dziecku,żeby cały dzień leżeć na łóżku i karmić- a dziecko cycało, przysypiało i tak w kółko. I to nie kwestia jednego dnia,tylko tak wyglądał dzień za dniem. Brrr...ja myślę dać dziecku siarę i trochu mleka na początku, a później szybko przejdziemy na mm.

Eh, gdybyś miała taki poród jak ja to też byś za drugim razem chciała cesarkę..więc to nie jest tak,że to moje widzimisię. Wiem i zdaje sobie sprawe,że cesarka może mnie wysłać na drugi świat-ale perspektywa powtórki z rozrywki i ewentualnych jeszcze gorszych konsekwencji mnie przeraża. Wydaje mi się,że bałabym się nawet przeć i bym całkowicie spieprzyła poród. Mam nadzieję,że lekarz mnie zrozumie.
Zaraz po porodzie i przez wiele czasu mówiłam-nigdy więcej ciąży-bałam się nawet seksić. Dlatego między moimi dziećmi będzie taka duża różnica wieku (6 lat)...i szczerze, to tylko dlatego,że ten lekarz jeszcze przyjmuje zdecydowałam się w końcu na kolejne..
Współczuję przeżyć... Mam nadzieję, że u mnie będzie inaczej jeżeli miałabym rodzić sn. Co prawda nie mam nikogo w szpitalu, więc trochę mnie przestraszyłaś, zobaczymy jak to będzie

A co do karmienia piersią. Ja jestem zdania, że to jest wybór indywidualny i nikt nie powinien komuś narzucać swojego zdania. Tym bardziej, że już masz jedno dziecko, wiesz jak to wyglądało. Ja na pewno będę chciała spróbować, ale nie na siłę. Jak się nie da to nie. Wiele z moich znajomych karmiło mm i nie narzekają

Cytat:
Czemu od razu wyrodną matką? Każdy ma jakieś swoje odczucia co do karmienia piersią, a jeżeli ty się z tym czułaś źle to dziecko też to na pewno czuło. Zmiana wam obojgu na pewno wyszła na dobre
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-30, 17:43   #209
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co ? az mi sie lezka kreci..
kiedy dawno temu o tym myslalam ze zapewnie dziecku to czego ja nuigdy nie mialam, i mimo ze w naszyn przypadku swieta sa bardziej symboliczne - bo oboje z nas niewierzacy - jednak brakuje mi tego ciepla.. choini. A gdyby TZtowi udalo sie wreszcie zaczac widywac swoich synow ( z pierwszego malzenstwa - my nie jestesmt po slubie) to byloby wspaniale..
dwojka starszych chlopakow i nasz maly
az mi sie lezka kreci :chlip:
Adka chyba każda z nas będzie chciała dać dziecku to czego nam brakowało
To normalne, że pragniesz takiej bliskości w święta, bo to szczególny czas, nawet dla kogoś kto nie wierzy
Musicie wierzyć, że i synowie Tż-ta zaczną u Was bywać (chociaż nie wiem jak to wygląda)
Na pewno już te pierwsze święta będą dla Was wyjątkowe Zresztą dla każdej z nas

Ja już sobie wyobrażam małą dziewczynkę, która za rok targa spod choinki prezent dla siebie
Stary 2015-07-30, 17:44   #210
benita84
Zadomowienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52254635]Aniqa mam te same myśli - byle się tylko najeść w Wigilię

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Ja nie jestem zwolenniczką jakiejś restrykcyjnej diety przy kp tak profilaktycznie, uważam ze lepiej wszystko w rozsądnych ilościach i dopiero jak widać że coś dziecku nie służy to zrezygnować... No ale Wigilia to specyficzna uczta bo dużo ciężkich rzeczy więc też tak odrazu kapusta albo grzyby to może nie najlepszy pomysł
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości