![]() |
#181 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. XI :)
Cytat:
---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Didi współczuję przeżyć ale najwazniejsze że jest wszystko ok. Ciezko bedziesz miała taką samą sobie po porodze ale nie powinnaś mieć oporow prosic o pomoć tej bratowej nawet jeżeli będzie krecic nosem. Chybaze będziesz miała mega grzeczne maleństwo😊 czego Ci życzę oczywiscie ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Ja jakoś po wizytach czuje się lepiej i stwierdzam że jeszcze mogę poczekać na poród jezelu chodzi o psychiczne podejscie bo fizycznie to ciezkoooo mi juz bardzo.
![]() |
#182 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Znam to.. mam chęć wyjść ale kiedy wyjdę to tak żałuję. . Boli mnie dupa brzuch i nogi. Wczoraj tak mi spuchly ze maz się tak wystraszył bo wyglądały jak balony z wypustkami. . Cytat:
Byłam z mężem na mieście wróciłam taka zmęczona ze spałam dwie godziny. Później zadzwoniła siostra tż ze śniło jej się ze w niedziele urodziłam wiec mam być przygotowana ![]() ![]() Jezu chyba znalazłam sposób na wścibskie wręcz chamskie 'urodziłas juz czy jeszcze nie?' Pisze ze nie a później pytam o coś hamskiego co wiem ze nie chcą żeby znów pytać. . I co.. nieodpisuja więcej! !!!!!!!! Haha juz dwie osoby tak splawilam. niech wiedzą jak się człowiek czuje jak cały czas ktoś pyta czego nie chce się słyszeć.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba tez męża dzisiaj dorwe skoro termin mamy na dzisiaj Cytat:
![]() Nie strasz z tym puchnieciem bo Ja teraz ledwo chodzę Cytat:
Cytat:
Mnie w tym tygodniu zaczęły puchnac zresztą babcia moja mnie zobaczyła to powiedziała ze robie się co raz ładniejsza ale niestety strasznie napuchlam
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
ale mi właśnie mleko trysnęło !!
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- aaa sory laski nie ten wątek!! przepraszam ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- to teraz się muszę przyznać do podczytywania was ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
heh będę w przyszłym tygodniu zapewne
![]() ![]() ![]() no i tak wtopę zaliczyłam, trochę mi głupio i to jeszcze na taki temat ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#189 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A cc z jakiej przyczyny Cie czeka? U nas coś zastój w porodach ![]()
![]() |
#190 | ||||
Rozeznanie
|
Witam w nowym wątku
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale się uśmiałam z tych okularów ![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze sama nie wychodziłam, też muszę się wyrwać na jakieś zakupy szybkie ![]() Danae, jak synek? Co powiedziała pediatra? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#191 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Rozeznanie
|
My dzisiaj byliśmy całe popołudnie na dworze, ale super pogoda była
![]() Młody śpi od 19 cały czas z krótką przerwą na żarcie, takiego wieczoru to jeszcze nie było. Można zapomnieć, że się ma dziecko w domu ![]() Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej porody wątkowe ruszyły po chwilowym zastoju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
A wypluj to. Wrześniowki to Wrześniowki ,)
#194 |
Zadomowienie
|
#195 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam jednak nadzieję, że Matyldek nie ma zamiaru czekać na wywoływanie ![]() no i dobrze by było gdyby zechciała urodzić się 23 lub 24 września, bo na początku października moja mama gdzieś wyjeżdża. I jak tż-ete wróci do pracy, to zostanę z dzieckiem i psem sama ![]() Cytat:
Gorzej, że nie mogę na zbyt długo wyjść, bo wystarczy czasem, że obejdę blok i muszę szybko wracać bo siusiuuuu Cytat:
![]() Cytat:
![]() chyba hormony mi szaleją, bo ostatnio ciągle łezki ze wzruszenia mi lecą |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapraszamy do udzielania się ![]()
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Najbardziej wkurzające jest to ze trzeba chodzić non stop w staniku . Ja mam dość go .
---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- A i pyt jutro jadę do szpitala zdjąć szwy. Musze iść na izbę przyjęć ?
#198 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że Wam wróci szybko do normy! Moja opuchlizna poporodowa jeszcze do końca nie zeszła.... Lekarka kazała się nie przejmować, bo tak się może zdarzyć, zwłaszcza że były upały. Zalecenia rodzinnej lekarki mają wystarczyć. A kolana to mam jak świńskie kopyta... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
to i ja przywitam się w nowym wątku już rozpakowana
![]() ![]() ![]() Niestety nie uda mi się Was nadrobić, ale mam nadzieję że u wszystkich rozpakowanych do tej pory mam jest wszystko dobrze no i cały czas trzymam kciuki za przyszłe mamuśki z wrzesnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie kolejna super noc. Znowu kilka kawałków czopa mi odeszło,ale bez krwi. Wieczorem miałam takie regularne bóle ze spinaniem brzucha. Co pół godziny. Czy to są skurcze? Ja chyba tego nie ogarniam:p a pół godziny temu znowu obudził mnie ból plus spiety brzuch. Ale rozchodzilam,wiec straszak... eh zasypiam na stojąco;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
Dzięki za gratulację
![]() Wiem jednak jak sie czujesz i jakie pewnie masz rozmyślenia. Ja na takiej "tykającej bombie" dosyć długo siedziałam i tego typu rozterki miałam non stop. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Rozeznanie
|
No siedzę od wczorajszej nocy. Jak mnie chwyta to nie mogę wstać z łóżka. Ogólnie jak leze na boku to strasznie boli jak chce podnieść nogę. I małemu chyba niekomfortowo,bo się więcej rusza teraz.
Jak długo siedziałas na bombie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam też pytania do rozpakowanych i tych które mogą cokolwiek doradzić.
1. W czym śpią Wasze pociechy? Ja ubrałam tak jak w szpitalu i ma zimne łapki przykryłam kocykiem dodatkowym i też guzik ![]() ![]() 2. jak u Was z ubrankami? Przed porodem byłam tak wielce przygotowana, że dziś pierwszy dzień w domu a wychodzi na to że wszystko albo za duże i to baaaardzo, albo nie takie czyt. nie wiem jak ubrać przez głowę lub dekolt po pępek ![]() 3.Co z pępkiem woda czy ten cały octanisep? Kazali w szpitalu wodą z mydłem i ewentualnie jak co to ten specyfik. Mały ma bardzo "krótki" pępek ciężko cokolwiek tam zrobić patyczkiem ![]() 4. Co do pupy po każdym przewijaniu? Ja w szpitalu miałam linomag, ale mija trzecia doba życia a w tubce nie wiele ![]() 5. Pionizujecie dzieci po jedzeniu żeby nie ulały? Jak to robić tzn wiem że trzeba kark podtrzymać ale mały strasznie nie lubi tej pozycji i kręci głową dwa razy bardziej. Boje się że coś mu zrobię albo przytknie nos do mnie i wiecie... ![]() 6. Co ile mam go przystawiać do piersi? Mały należy raczej do osób lubiących błogi sen i nie budzi się na jedzenie w jakichś tam swoich porach a cyce wyglądają jak pękające arbuzy i do tego mega, strasznie bolą ![]() Booooszeee czytają co to prawie płaczę, że jestem debil a nie matka. Czy znajdzie się jakaś dobra dusza co odpowie chociaż na część pytań/? ![]() Dopiero w pon ide zgłosić położną, a kiedy się zjawi... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje i szybkiego wyjscia z czarnej **** |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zapomniałam dodać, że będąc w tym szpitalu miałam zakaz robienia wszystkiego bo bali się że jak wody odejdą to pierwsza pójdzie pępowina i może być problem ( wymyślili, że jest dwa razy owinięta) więc leżałam czekałam i nic modliłam się żeby nie doszło do akcji w nocy bo dziewczyny z sali miały mocny sen a magicznych guziczków do położnych nie było Edytowane przez Virves Czas edycji: 2015-09-19 o 02:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Moja spi w rampersie i mow pan zawinieta w bawelniany szalik. Spr na karku, raczki i nozki dziecko ma zwykle chlodne, jesli kark jest cieply, to jest dziecku dobrze. Druga metoda jest zmierzenie temp. ciala - ma byc 36.4-37.5 2. Na poczatek ja polecam takie, ktorych nie zaklada sie przez glowe. O wiele prosciej wowczas. Ruri sie w rozmiarze 50 topi, ale wiekszosc to a la sukienki, wiec nie przeszkadza w niczym. 3. U mnie zalecano umyc podczas kapieli i pozniej zdezynfekowac plynem (pewnie podobny do octaniseptu) u podstawy kikuta 4. Nic. Niczym nie smaruje, bo przez to skora nie oddycha. Jedynie osuszam dokladnie po kazdym przebraniu 5. Oprzec dziecko o swoje ramie, tak jakbys opierala sie lokciami o stol i polozyla na nich glowe. Lub "posadzic" sobie na kolanach pilnujc by kregolsup byl zaokraglony. 6. Na zadanie. Dziecko karmione piersia samo wyznacza rytm karmien Nie spinaj sie prosze, to bedzie latwiej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
póki co to "jestę debilę" i wiem, że nic nie wiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
To chyba normalne w zupelnie nowej sytuacji. Dasz rade a od wsparcia jest m.in. watek i wszystkie dziewczyny
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Witam się przy mleku z miodem zagryzajac czosnkiem
![]() ![]() Virves gratulacje!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:20.