![]() |
#181 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Cytat:
![]() Moj lekarz twierdzi ze tylko mocz co miesiac a morfologia co dwa miesiace jesli jest wszystko w porządku. CRP jeszcze wcale nie robiłam ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
W Polsce na pewno bym zabrała tylko koszule, ale tutaj jest tak to biorę to co tutaj biorą. Ja tutaj leżałam sama na sali, ale jak wyszłam się przejść to nikogo w koszuli ani pidżamie nie widziałam, mąż leżała z jednym panem na sali i ten Pan mało co chodził, ale zawsze też był przebrany, pielęgniarki rano przychodziły i mu pomagały. A wiem, że na pewno bym się czuła jak odludek latając w koszuli, a inne mamy normalnie ubrane. Śniadania i kolacje są w formie bufetu (no chyba, że ktoś nie może chodzić to oczywiście przynoszą do sali) w takim specjalnym pokoju więc tam będzie się spotykać inne mamy.
Baby a jak to wygląda na wyspach? |
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Naklejki to brązowa gałąź z zielonymi listkami i 3 małpkami, miałam drzewo malować ale boję się że mi się nie spodoba albo znudzi z naklejka nie ma problemu poprostu odkleje. Co do literek planuje drewniane imię, znajoma koleżanki się tym zajmuje i bierze po 7zl od literki (pięknie je zdobi) ale to zamówię po porodzie bo boje się że nam się jeszcze z imieniem odmieni
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
No ja się już naimprezowałam i już pobylismy wygodnie we dwoje, a teraz może właśnie czas na dziecko. A jak będzie tak będzie.
Jeśli chodzi o ciuchy w szpitalu to mi się wydaje, że przebierać się w dresy to może ktoś kto leży na obserwacji. A po porodzie to już chyba się nie będzie chciało takich szopek odstawiać. Jak byłam po operacji to tez juz na dzień zostawałam w koszuli, bo i sił nie było i rany bolały, i i tak dużo leżałam. Nienawidzę koszul, podobnie jak większość, ale parę dni się przemęczę. Byle szlafrok sobie wziąć. No ale to tak na podstawie obserwacji z polskich szpitali.
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2015-10-21 o 13:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj nie
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mieliśmy dzisiaj po wózek jechać, bo znalazłam stacjonarnie, ale mama mi przegadała żeby to odłożyć na listopad na spokojnie. Wyleżę się cały dzien, tz wróci i wtedy mozna jechać. 14:19, nadal leżę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Baby ja mam wykaz na stronie szpitala i na youtube oglądałam filmiki mam z Niemiec może i Ty poszukaj takie czegoś.
Cytat:
![]() Nie poznaję Cię dzisiaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Rozeznanie
|
Chciałam koniecznie cos z pojemnikami bo jestem chomik i musze miec miejsce do skladowania rzeczy wiec palety odpadaja, zreszta mowili nam w sklepie ze warto wziac lepszy stelaż pod materac bo sie lepiej spi i materac się lepiej sprawdza a w planetach to raczej niemozliwe montowac stelaz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Najgorsze że siostra i drugi brat z rodzicami wiedzieli, wszystkim było przykro, ale wyszłam z pokoju... Z pijanymi się nie dyskutuje... Bolało go że my sobie żyjemy bez zobowiązań, mamy chatę a on wynajmuje z 3 dzieci.... ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Rozeznanie
|
też widziąłam ten profil na fb, mam nadzieję że będą mi z domu posiłki przynosić
#193 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() No bo przeciez mój TZ to sobie z niczym nie poradzi... Jak stoi talerz i 2 szklanki w zlewie, to komentarz "boże jak tu brudno ![]() ![]() ![]() Chciała bym widziec taki idealny porządek u nich w domu... ![]() W sumie to się dziwię że ich nie "wywalił" z domu tak jak po urodzeniu pierworodnego.... Wtedy oczywiście on sam nie był w stanie nas sam przywieźć ze szpitala... Musiał obstawę mieć... Przyszły, zaczeły latać po domu, sprzatać, szklanki które na zlewie stały- umyte myły jeszcze raz, pranie mi wstawiały, i tylko pytały co mi zrobić i w czym pomóc ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tu przynoszą jedzenie do sali... I wszystkie kobiety w piżamach... nie ma sił się przebierać... Na innych oddziałach to można... Zresztą po cc nawet trudno spodnie ubrać... no i solidaryzuję się z tobą... ![]() Byłam z młodym na kontroli u pediatry... samochodem- rany- wyprawa życia... Do apteki już wysłałam TZ bo już brak sił... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Malla, Kamilka, dziękuję za odpowiedzi
![]() ![]() ![]() najwyżej kupię sobie na próbę teraz, a po porodzie to już na bieząco wg potrzeb, hm... Dotka, tak trzymać ![]() Uaoo, u mnie szpital ma informację, że trzyma 2 doby po SN, a 3 po CC, czyli dalej jest to wszystko zależne od decyzji ordynatora. Również boję się szpitalnego pseudojedzenia. Pewnie mąz będzie mi płatki jaglane woził ![]() Przyszedł materac ![]() Też nie lubię tego gadania ludzi. Najbardziej dobija mnie stwierdzenie: " jak patrzę na Was, to nie chcę mieć dzieci " albo "(...)cieszę się, że nie zachodzę jeszcze w ciążę", mimo, że nikomu raczej nie narzekam, a odpowiedź taka padła, gdy pytali o koszty wyprawki, jeśli wszystko jest nowe. Niby ciekawość, a potem , kurczę, szpila. Aż nie wiem czy ja mam płakać z rozpaczy, czy co ![]() ![]()
#196 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny zastanawiam się czy termometr mi przyszeł uszkodzony czy ja mam takią niską temperaturę mierzyłam kilka razy i za każdym razem 35,8 mi wychodzi no nie czyję się najlepiej jakby osłabiona jak mąż wróci to go po rtęciowy do teściowej wyśle chyba
#197 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Niunia, doprowadziłaś termometr do temperatury otoczenia?
Widziałyście? Czad ![]()
#199 |
Rozeznanie
|
chyba tak, godzinę już jest w domu, za godzinę zrobię pomiar nowym i rtęciowym i zobaczę czy wyjdzie tak samo
#200 |
Zakorzenienie
|
Aaa kupilismy wczoraj w smyku:
http://www.smyk.com/cool-club-rekawi...a-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/cool-club-skarpe...a-dla-dzieci-p |
![]() ![]() |
![]() |
#201 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale niektore babki to tylko na swoim zarciu były, nic szpitalnego nie jadły. Cytat:
A u tego kolegi to i tak najwięcej obowiązków zwiazanych z dziećmi zona ma.
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
3-pack 16.99 o jezusiu! ja kupowałam po 2,99 za sztukę!
![]()
#203 |
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o ludzi to mnie też denerwuje takie gadanie. Nie tylko tych starających się to dotyka eh... Świadomie z mężem zdecydowaliśmy się na trzecie dziecko i nagle informując kogokolwiek, że będziemy mieć dzidziusia większość jakoś dziwnie się zachowywała. Potem co nie którzy zaczęli przebąkiwać coś o patologii i nieodpowiedzialności
![]() ![]() niunia też mam taką temperaturę, przy 37 umieram |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zadomowienie
|
medeline wygląda pięknie... tyle że to tak nigdy nie wygląda... :-P
Dotka te w gwiazdeczki są piękne |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
A i nie wiem czy widziałyście ale w rosmanie od wczoraj są fajne promocję typu: kup jeden, drugi weź za gr. A Emulsja Oilatum baby kup jeden drugi kup za 5 zł.
#206 |
Zakorzenienie
|
Iola 14 To też chamstwo, co to kogo obchodzi ile ktoś chce miec dzieci. Żadnego - źle, jedno - za mało, trzy - za dużo... Masakra.
Mam koleżankę który ma czwórkę - jedna z lepiej ogarniętych rodzin, jakie znam, dzieci bystre i samodzielne, niejedna mniejsza rodzina mogłaby przykład brać.
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2015-10-21 o 14:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Rozeznanie
|
Też mam te niedrapki ze smyka. Kiedyś trafiłam na promocję i kupiłam 3 opakowania
![]()
#208 |
Wtajemniczenie
|
Jestem i ja
![]() Najpierw ogarne pierwszy post pozniej Was nadrobie a na koncu napisze co i jak ![]()
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i nie oszukujmy się...spójrzcie tutaj https://www.youtube.com/watch?v=8lJJhYUYKOc jakbym miała taką wielgachną torbę dźwigać jak ta czerwona to bym zwariowała
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2015-10-21 o 14:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dotka, fajne skarpetki ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:45.