![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Small super, że z mała wszystko dobrze, co do ułożenia to dziwię się ze jej tak wygodnie, ale skoro lubi
![]() Ja już wolę teraz poprasować, spakować i niech stoi i czeka, jakoś mnie męczyło to, że wszystko w szafie leży z metkami, a w razie gdyby odpukać coś, to ja nie mam w czym. I znowu mąż by latał i nie wiedział co mi zabrać, czy to z ubrania czy z kosmetyków. Uprasowałam, poskładałam teraz idę do kosmetyków, później spiszę wszystko i zobaczę czy mi czegoś brakuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
13:00 szklaneczki w gore
![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#153 | ||
Zakorzenienie
|
czarnulax, uaoo gratki za 30tc
![]() Cytat:
![]() Co do skurczów to tak jak dziewczyny pisały ewidentny brak magnezu, ale na własną rękę nic nie bierz. Daj znać jak po wizycie u lekarza ![]() kamilka super, że jestescie w domu! zawsze to naładowanie akumulatorów! I nie bierz sobie za dużo obowiązków, ciesz się obecnością bliskich ![]() Cytat:
![]() iwonai ja mam wypatrzony rożek z minky i oni chyba nie mają usztywnianych ![]() small_ ale fajna pozycja dziecia na USG ![]() U nas też po 4d wszyscy orzekli, że Młody mega do TŻ podobny ![]() Dzisiaj się smiałam, bo rano Młody nie dawaj się rozbudzić, coś tam się ruszał, ale taaaaki zaspany ![]() I TŻ mówił, ze co ja się dziwię, że jak on się położył w nocy, a ja już spała i przytuliłam się do jego pleców to czuł na plecach jak mi cały brzuch skacze ![]() A dzisiaj w końcu zamówiliśmy łóżko ![]() Do tej pory spaliśmy ekskluzywnie na materacu ![]() A i zaraz się zbieramy na grzyby ![]() ![]()
27 IX 2014 jesteśmy jedno jedno ze stali 1+1=3 Edytowane przez mojakaren Czas edycji: 2015-10-21 o 12:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |
Zakorzenienie
|
Morfologię, mocz i CRP powinno się robić raz na miesiąc.
Cytat:
![]() a co do podobieństwa, no z pewnością ![]() Melduję posłusznie, że NAPRAWDĘ dzisiaj leżę i nic nie robię! Jest 13, a ja jestem w piżamie pod kołdrą! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Raczkowanie
|
Baby termin mam wg OM na 18.01
Kinga tez sie dziwie ze jej tak wygodnie, ale skoro tak lubi ![]() Tesciowa szczerze powiedziawszy troche mnie wkurzyla- niby jestem przygotowana na tego typu gadki, zwłaszcza ze przy każdej mozliwej okazji opowiada jak to bylo jak sie Tz urodzil i jak to ja zobacze ze rzeczywistosc zwryfikuje moje plany co do dziecka, ale mimo wszystko jakos mnie to ruszylo. Ehhh... no nic, trzeba olac ![]()
#158 |
Rozeznanie
|
Dotka az niemożliwe bo Ty to zawsze coś gdzieś robisz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie z kolei teściowie mówia, żeby Młody nie był taki jak TZ, który za dziecka wiecznie wył ![]()
![]() |
#161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mojakaren duże? ![]() Mój mąż po ostatnim usg stwierdził, że mała będzie miała bródkę wiedźmy jak ja ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Wtajemniczenie
|
Daj znać jak znajdziesz fajne koszule bo tez na dniach muszę się tym zająć, bo moja torba do szpitala jest PUSTA
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wykonane. ![]() a ja dzisiaj cieszę się jak w święta, bo dzień paczek mam, przyszło mi już zamówienie z gemini, teraz Angelcare, i jeszcze dzisiaj lub jutro zawita łóżeczko i naklejka na ścianę. Niania już rozpakowana, a pudło z apteki czeka aż ktoś mi je wniesie do mieszkania bo ciężkie jest i duże.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
Yaaay dzwonił właśnie Pan ze sklepu z wózkami, że już wszystko zamówił u producenta i te kolory co wybrałam mają na stanie w polskich magazynach i jutro mu wyślą, więc może do piątku dojdzie i w weekend będziemy mogli sobie wszystko odebrać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
a to jeszcze nie wszystko....jeszcze sporo rzeczy w kuchni jest ;( najlepsze jest to że będziemy to po rodzinie upychać, bo mieszkanie minimum do końca listopada w remoncie....
Cytat:
![]()
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
A o Leko i Tantum Rosa pisałam bo juz mam 2 synów... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No ekologicznie i ekonomicznie to to nie jest... Ale jak mamy miękki stanik a nie usztywniany to nie wyobrażam sobie chodzić z odbitym kółkiem na cycu... A usztywniane staniki dla mnie w czasie karmienia wygodne nie były... Dodatkowo jest jeszcze taka opcja... idziemy na spacer... dziecię śpi... Jak się przebudzi to wypije tylko z jednego cyca... Drugi pełny że zaraz eksploduje... Hmmm nie należałam do kobiet które miały nadstan pokarmu ale w takich sytuacjach jak wymieniałam wkładkę to była koszmarnie ciężka ![]() Wiem że dziewczyny radziły sobie też wklejając do stanika przeciętą na pół wkładkę higieniczną tym przeciętym do góry ![]() Potrzeba matką wynalazków Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Już zapowiedziałam TZ że kogoś zatrudnię do tego... Cóż... będzie foch w rodzinie męża- boo oni przecież przyjdą i pomogą- ale nie mam ochoty słuchać ich teorii ![]() W domu- tak jak mówił TZ - wszystko poprzestawiane, środki czystości jakieś pokupione- mimo że u mnie stoi zapas w "grajdolniku", nic znaleźć nie mogę, kwiatki przesadzone do innych doniczek... jeden storczyk w ogóle zaginął w akcji... ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
kamilka a kto Ci takie "przemeblowania" porobił?
|
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
Niunia a teraz musisz gdzieś to wszystko pomieścić
![]() niepozorna super, nie musicie długo czekać kamilka Ty nie patrz co powiedzą inni, pogadają i zapomną. I co do naklejek, czy któraś planuje imię nad łóżeczkiem powiesić? Jeżeli tak materiałowe czy te niby drewno? ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Kamilka czyżby teściowa u Ciebie była, i trochę po swojemu zrobiła? |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
A co do gadania ludzi - mamy takiego znajomego, co za każdym razem przy okazji spotkania wypominał nam "a wy kiedy dziecko będziecie mieć? tylko wam ma być tak dobrze?", doopę truł za każdym razem. A jak się dowiedział o ciąży to oczywiście teksty typu "no, to teraz zobaczycie". Bez sensu...
#173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
Mam tak:
Torba: Spodnie od pidżamy długie x 2 , spodnie na 3/4 razy jeden Bluzka z krótkim rozpinana Bluzka na ramiączkach rozpinana Bluzka z długim rozpinana Koszula z krótkim Szlafrok Dresy + spodnie cienkie materiałowe Ręcznik duży Ręcznik mniejszy Biustonosz do karmienia x 1 5x majtki bawełniane 4x skarpetki 1 x ciepłe skarpetki na porodówkę Kosmetyki: Szampon Płyn do chigieny Żel pod pryśnic Krem do włosów Antyperspirant Tonik do twarzy Z kosmetyków brakuje szczoteczki do zębów i pasty i jakiś krem do twarzy dorzucę i waciki. Z ubrań to chyba tyle, zapomniałam o klapkach. Jak myślicie? Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-10-21 o 12:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Po co Ci tyle ubrań? Ciepłe skarpetki na porodówkę? Nawet nie pomyślisz o zmianie skarpetek, tylko będziesz rodziła w tych, w których przyjedziesz do szpitala.
![]() |
#176 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kinga1701 Zastanawiam się nad wersją materiałową, taka 'przytulniejsza' mi się wydaje. uaoo Ja jak rodziłam to prosiłam męża żeby mi założył dodatkową parę bo strasznie zmarznięte stopy miałam ![]() Edytowane przez iola14 Czas edycji: 2015-10-21 o 12:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ubrań dlatego więcej, bo tutaj nikt nie chodzi w szpitalu w tym co śpi więc jest ubranie dziennie i nocne. W dzień normalnie w dresach, a nie w pidżamie czy koszuli. Zakładając, że będę tam dwie doby więc mam dwie pary spodni na noc + jedne w razie gdyby tamte się ubrudziły i jedną koszulę jakby się w spodniach nie dało czy coś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Raczkowanie
|
Kinga ja planuję literki z imieniem nad łóżeczko - materiałowe.
Co do torby- wow, chociaz wydaje mi się że jakoś dużo ciuchów. ![]()
#179 |
Zakorzenienie
|
U nas na SR mówili żeby brać ciepłe skarpetki, bo przy zimnych stopach oksytocyna się gorzej wydziela i akcja skurczowa gorzej idzie.
#180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i teraz się leży już 3 doby, nie 2 ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.