|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Zadomowienie
|
Dot.: W III trymestr wchodzimy, niczego się nie boimy ! Lipcówki 2016 część VI
Cytat:
![]() ![]() ![]() Szczególnie jak mają np pistacje czy inne orzechy- dobre dla mózgu ![]() ![]() MamaNiny- uwielbiam takie złote rady. Niektórzy to naprawdę przeginają- jesteś matką więc chyba najlepiej znasz swoje dziecko. A niechęcią do czytania się nie przejmuj, zawsze może jej minąć. Ja w jej wieku zakochałam się w "Dzieciach z Bullerbyn" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Misia, wszyscy dużo czytamy. Kupujemy tony książek ;-) Nina sama w księgarni sobie wybiera, co chce. Z lekturami mamy metodę, że czytamy na zmianę. Rozdziały są krótkie, więc luz. Nie jest to dla nikogo obciążające.. Ona ogólnie czyta, tylko codziennie są sceny. Takie niepotrzebne nerwy. Przy innych obowiązkach nie ma problemu.
Xbox, komputer czy tv ostatnio są tylko pod warunkiem, że był już przeczytanych rozdział lektury. Raz mi zrobiła scenę, że oczy i głowa ja boli, i nie będzie czytać, więc teraz zqpobiegawczo najpierw czytanie. Przed rozrywką elektroniczną zawsze od tamtej pory pytam czy nic nie boli. Jakoś nie boli nigdy. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- MuniaMusia, ja mam mocz i krew przy każdej wizycie. Ananka, gratuluję wizyty. Zazdroszczę ogarnięcia wszystkiego.. Ja codziennie wynosze rzeczy z pierwszego pokoju do malowania została jeszcze kanapki komoda. Dziś mąż rozebrał regał ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez mamaNiny Czas edycji: 2016-04-05 o 22:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ananka super że wizyta się udała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Zadomowienie
|
Inka- pewnie, że planuję kp, ale sterylizator zawsze może się przydać, jak nie teraz to w przyszłości, nie był drogi, podróżny z tommee tippee. Nie chcę sobie rąk poparzyć przy polewaniu wrzątkiem, więc wolę mieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Rozeznanie
|
Nadrobiłam Was
![]() ![]() ![]()
#187 |
Zadomowienie
|
Powoli nadrabiam, widzę, że faktycznie białe łóżeczka rządzą. Moje takie:
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Rozeznanie
|
oj tak, zdecydowanie rządzą na naszym forum białe łóżeczka
![]() ![]() ![]() chyba czas spać! rano wizyta więc poproszę kciuki ![]() ![]() dobranoc mamuśki ![]()
#189 |
Zakorzenienie
|
Ja mam łóżeczko sosnowe po córce. Zamierzam przemalować, ale chyba na brąz.. Mam brązową komodę i czarno brązową szafę zebrano w pokoju synka. Komodę mogę przemalować, ale szafa zostanie raczej jak jest..
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#190 |
Zakorzenienie
|
Moje będzie z szuflada :p Tez idę spać bo rano jedziemy po ten wózek. Oby wszystko było ok.
Dobranoc ![]()
#191 |
Zadomowienie
|
U mnie to bardziej chodzi o te płozy po zdjęciu szuflady, dzięki nim się łóżeczko buja. A czy będę z niej korzystać, to nie wiem, mam też organizer na łóżeczko, więc miejce na akcesoria się znajdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki powariowałyście..jak ja mam was nadrobić po ledwo jednym dniu nieobecności
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zadomowienie
|
MartasSul- ładne ubranka uzbierałaś, te turkusowe z zajączkiem też mam, są słodziachne
Elrosa- kącik pracowy wygląda bardziej na kącik relaksu ![]() Lazurowa1, Kamila- współczuje przejść z glukozą kama_pas- bardzo ładny brzuszek, czepiasz się dzojsticzek- ale niespodzianka! Nie wiem czemu, ale cały czas mi się wydawało, że nosisz synka, a potem się kilkukrotnie dziwiłam jak wstawiałaś dziewczęce ciuszki. eskav8- u mnie pępek tylko wystaje jak siedzę, jak stoję, albo leżę to jest normalny. Ale wystający pępek wygląda właśnie super Arida- piękny nowy wątek. Dzięki za ściągawkę dot. formalności, na pewno nie jednej mamusi się przyda. Inka- piękne masz zdjęcia syneczka, śliczną ma buźkę Dreamer9o- kciuki za wizytę |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
Olutka Melisski świetne i ja się muszę na jakieś skusić ![]() Kamila zdrówka..no i jaka ulga z tym przerejestrowaniem samochodu - taka kara to niezłe byłoby obciążenie.. Widzisz, że dałaś radę sama z parkowaniem ![]() O nie Tobie też glukoza nie podeszła ![]() Ale Ty szalejesz z tymi ubrankami ![]() Na katar pod nos najlepsza maść majerankowa ![]() Misia ja też odsuwam glukozę ale 20 kwietnia już mnie nie ominie.. Marcylina ale grillka zazdroszczę ![]() Inka cudny syneczek no i najważniejsze, że wszystko ok ![]() Panna Hanna ale Ci się pielęgniarka trafiła..dobrze, że już po ![]() Ja to mam luksus z tą glukozą bo mam sama sobie w domu rozcieńczyć, dodać cytrynki i z tym przyjść ![]() Kattoo mój też patrzy jak ma pobieranie krwi i znosi bez jęknięcia ![]() Widzę zbieżność zachowań niektórych z moi synkiem..mam nadzieję, że nie wyjdzie to co u nas..dziś dostałam wstępną opinię od psychologa..nie jest źle ale jednak miałam rację martwiąc się niektórymi zachowaniami.. Elrosa gratki poglukozowe ![]() ![]() Lazurowa ![]() ![]() Eska super to łóżeczko ![]() Yousthyna superowe te żabki ![]() Kama brzuch idealny ![]() Kama ja tak szczepiłam synka jak TY chcesz i córę też tak będę..w tych bezpłatnych zamieniam tylko krztuśca na tego acelularnego.. dzojsticzek omg ale zmiana ![]() ![]() Ananka rośnie córa ![]() ![]() Łóżeczko śliczne ![]() Przebrnęłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Ananka, gratuluję dobrych wieści z wizyty! A jak Twoja rwa? Jest dalej poprawa? Termin jakiś do fizjoterapeuty się zwolnił na ten tydzień czy masz aż kolejny?
Inka, mój brat ma bardzo konserwatywne podejście do inwestowania. Takie tematy to raczej moje klimaty, ale ja akurat w funduszach akcyjnych siedzę, a nowych środków brak... Niemniej jednak dziekuję za pomysł ![]() Nie mogę spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry kurcze pobijam rekordy w wstawaniu od 5 dziś nie śpie. Lecę dziś znów na szoping ale tym razem mały
![]() Ananka super ze na wizycie wszystko ok i corcia ma taką ładna wagę juz. Kurcze i szybko Ci idzie z ta wyprawką chyba też muszę działać a nie gadać tylko bo mnie lipiec zastanie w końcu. Flower ja doszłam do wniosku ze jednak przyszły tydzień bedzie lepszy na glukoze ![]() Olutka to Ty środkiem nocy jeszcze nie spisz a ja już nie śpie ![]()
#197 |
Zakorzenienie
|
Kurcze leżę i myślę że moje dylematy mnie wykończą mam odwieczny problem z podejmowaniem decyzji. Otóż wymyśliłam sobie ostatnio te pojemniki z ikea zawieszane zamiast zwyklego organizera http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/30199283/ i teraz leżę i myśle czy będą mi pasować jeśli zamówię takie łóżeczko
#198 |
Zakorzenienie
|
MamaNiny wiesz co ja myślę że do tego czytania trzeba po prostu "dorosnąć"
![]()
#199 |
Zakorzenienie
|
Hej, ja dziś od 5:30 obudzona... Teraz juz się nie opłaca zasypiać bo o 7 musze wstać...
Misia ja planuje bardzo podobne łóżeczko i tez kupiłam te pojemniki z Ikei.
![]() ![]() Lipcowa mama 2016 ![]() Edytowane przez deksterowa Czas edycji: 2016-04-06 o 05:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takie złote rady zawsze będziemy dostawaly i trzeba nauczyć się je znosić :/ A bicie to nie metoda. Zobaczysz, że córeczka sama niedługo zacznie szukać nowych książek. Może taki etap tylko. Cytat:
Mam to samo. nie cierpię połączenia owoców i mięsa,pizzy z ananasem i sera z dżemem. Bleee. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ---------- Ja też bym chciała jakoś fajnie urządzić pokój Kacpra ale niestety musimy się zmieścić w sypialni ![]()
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Hej, mąż chce wykładzinę dywanowąw pokoju Mikiego położyć. Niby będzie ciszej i ciepłej... Nie lubię wykładzin, siedlisko brudu i roztoczy. Dywan zabiera się do pralni i po kłopocie..
![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#202 |
Zakorzenienie
|
Siedzę na glukozie fuuuuj
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Współczuję
![]() Ja drugie podejście mam we wtorek i boję się sama jechać ![]()
#204 |
Zakorzenienie
|
Niecierpie wszelkich dywanow i wykladzin ale fakt bedzie cieplej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Deksterowa to mnie pocieszyłas bo juz gdybalam czy ten bok nie ma za dużo skosu mimo iż szukalam takiego z najmniejszym
![]() MamaNiny ja też nie przepadam za wykladzinami ale w poprzednim mieszkaniu mieliśmy i było dużo cieplej, zwłaszcza ze to parter. Monia kciuki za przetrwanie tych dwóch godzin.
#206 |
Zakorzenienie
|
Munia ja miałam badanie krwi i moczu tylko dwa razy (24tc)
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam mocz co miesiąc a krew raz
![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Dziewczyny inhalacje robi się wdychajac nosem i ustami czy samym nosem czy jak? Nigdy nie robiłam sobie ..
#208 |
Zakorzenienie
|
Ja teraz sama sobie oddalam mocz do badania bo dużo siusiam i wole zbadać bo lekarka pewniecmi za miesiac by zlecila dopiero
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jeszcze większe fuj ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
Ja mam po córce lozeczko z szufladą i przydaje się. Chowam tam posciel na zmiane itp
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.