Może ktoś mi wytłumaczy co ze mną nie tak? - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-08-20, 16:33   #181
Azurri
Raczkowanie

Dot.: Może ktoś mi wytłumaczy co ze mną nie tak?

Cytat:
Napisane przez Shawtty Pokaż wiadomość
Autorze drogi, czy wiesz co oznacza słowo ejakulat?
Co do zasady nie uzywam slow, ktorych znaczenia nie znam, a co pytanie ma wspolnego z Watkiem?
Azurri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-20, 16:40   #182
Shawtty
Zakorzenienie

To jest z tego wątku
Stary 2016-08-20, 17:42   #183
Azurri
Raczkowanie

Cytat:
To jest z tego wątku
Wiem, ale do czego zmierzasz bo watek glowny tyczy sieinnego tematu...
Stary 2016-08-20, 18:01   #184
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Azurri Pokaż wiadomość
Wiem, ale do czego zmierzasz bo watek glowny tyczy sieinnego tematu...
Zmierzam do tego, że określasz wypowiedzi kahoko pseudointelektualnymi ejakulatami. Bardzo się tym ośmieszyłeś, bo ejakulat oznacza nic innego jak nasienie. Pytam więc, czy jesteś świadomy, że wypisujesz bzdury.

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Buzzerka Pokaż wiadomość
PO CO wywlekasz jakies pojedyncze słowa z innych wątków? Jak chcesz go uświadamiać w znaczeniu słów, chyba mozesz napisać priv.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Aha, teraz przed napisaniem czegoś na forum mam Cię poprosić o zgodę?
Stary 2016-08-20, 19:36   #185
Azurri
Raczkowanie

Cytat:
Zmierzam do tego, że określasz wypowiedzi kahoko pseudointelektualnymi ejakulatami. Bardzo się tym ośmieszyłeś, bo ejakulat oznacza nic innego jak nasienie. Pytam więc, czy jesteś świadomy, że wypisujesz bzdury.

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Aha, teraz przed napisaniem czegoś na forum mam Cię poprosić o zgodę?
Przykro mi że nie rozumiesz znaczenia pewnych słów. Drogie Panie szczerze powiedziawszy jestem zaskoczony tym co tu czytam reakchami jakze skrajnymi, ktore daja duzo do myslenia w postrzeganiu Kobiet, naczytalem sie tu przeroznych opini od konstruktywnej krytyki przez teorie spiskowe ktorych nie powstydzil by sie sam Pis... proponuje zamknac ten watek bo nie prowadzi to do niczego dobrego wrecz wydaje mi sie ze czesc kobiet osmiesza tu plec piekna... raz jeszcze dziekuje za wszelkie opinie. I pozwole sobie nie udzielac sie juz w Tym temacie.
Stary 2016-08-20, 20:30   #186
Fortuna1
Zakorzenienie

Autorze, może zamiast ciągnąć niepotrzebnie tematy , które nic nie wnoszą do głównego wątku, opowiesz nam czy rozmawiałeś ze swoją dziewczyną, czy nadal jest zła, czy jakoś ja przeprosiles i jak jest teraz między wami?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-08-20, 21:31   #187
higirl
Raczkowanie

mysle, ze pomylilo ci sie z elaboratem, autorze
higirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-20, 22:05   #188
Azurri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
Autorze, może zamiast ciągnąć niepotrzebnie tematy , które nic nie wnoszą do głównego wątku, opowiesz nam czy rozmawiałeś ze swoją dziewczyną, czy nadal jest zła, czy jakoś ja przeprosiles i jak jest teraz między wami?

Wspominalas ze czytasz uwaznie poprzednie watki, jesli ten przeczytalas rownie uwaznie to znasz odp...

Nie elaboraty... lecz pseudointelektualne ejakulaty.
Stary 2016-08-20, 22:12   #189
higirl
Raczkowanie

skoro sie tak upierasz to wpisz sobie w google ejakulat...
higirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-20, 22:17   #190
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Wspominalas ze czytasz uwaznie poprzednie watki, jesli ten przeczytalas rownie uwaznie to znasz odp...

Nie elaboraty... lecz pseudointelektualne ejakulaty.
Tak, przeczytałam. Proszę zacytuj, ponieważ widocznie nie doczytałam jak rozwiazaliscie ta kwestie między sobą. No chyba że kolejny raz postanowiłes zamieść problem pod dywan.

Stary 2016-08-20, 22:43   #191
Azurri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
Tak, przeczytałam. Proszę zacytuj, ponieważ widocznie nie doczytałam jak rozwiazaliscie ta kwestie między sobą. No chyba że kolejny raz postanowiłes zamieść problem pod dywan.

Kulturalnie powtorze koncze udzial w Tym watku jesli zechcesz odnajdziesz i doczytasz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-21, 00:06   #192
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Przykro mi że nie rozumiesz znaczenia pewnych słów.
Stary 2016-08-21, 00:19   #193
czylipapryka
Raczkowanie

Nie przeczytałam całego wątku do końca, ale wg mnie reakcja dziewczyny była nie na miejscu.
Owszem, umowa była inna, ale przecież to bardzo miły gest.
Bardzo bym się mimo wszystko ucieszyła, widząc, że mój facet chciał mi zwyczajnie sprawić przyjemność.
Ja bym powiedziała " kurczę, kochanie, a ja dla Ciebie nic nie mam, ale bardzo dziękuję, sprawiłeś mi przyjemność."

Nie wiem, dla mnie to żadna zbrodnia.
I owszem, to duża frajda móc zrobić dla kogoś coś miłego, ale to przecież bardzo pozytywne pobudki autorem kierowały, jak można nazwać go egoistą, który tym prezentem zrobił samemu sobie "dobrze"?
Absurd.

Nie wielu takich wspaniałomyślnych facetów, zrobiłeś coś miłego, nie wyrzucaj sobie niczego.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
czylipapryka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-21, 01:35   #194
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Ja też wrócę do początku tematu. Jakbym ustaliła z chłopem, że mamy sobie nic nie kupować, a ten mimo to by mi coś dał, to nie czułabym się z tym komfortowo - po co te ustalenia? Żeby jedno mogło sobie odpuścić, a drugie zrobić niespodziankę? Zapytałam o tę kwestię mojego chłopa i był tego samego zdania - już wolelibyśmy dostać taki upominek chwilę później - 2 tygodnie, czy miesiąc, po prostu bez okazji - niż w dniu, w którym mieliśmy się z jakichś powodów nie obdarowywać.

Edytowane przez 8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Czas edycji: 2016-08-21 o 01:37
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-21, 16:16   #195
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stewardesa Pokaż wiadomość
O ja Jak mogłam znowu popełnić ten podstawowy błąd, żeby odpowiedzieć na wątek nie sprawdzając pozostałych postów które zmieniają sytuację o 180°. A więc to tylko jeden z trupów. To już trzeci prawie identyczny wątek autora o tytule z tym samym znaczeniem i z każdego wynika to samo - on daje, bo OCZEKUJE. Nie z dobroci czy chęci sprawienia przyjemności. I to też jest tylko kolejnym z wielu trupów.
Ciekawa jestem jeszcze co było takiego w pierwszym poście autora, że wymagało edycji i ostrzeżenia, a nie widać za co. Jedno jest raczej pewne -
Już takie stwierdzenie zawarte również w pierwszym i kolejnych postach jest alarmujące, ale zignorowałam. Jednak Kahoko dobrze wyczuła i zdiagnozowała Dokładnie tak jest i to jest właśnie problem

A tak w ogóle nie można połączyć jego wątków?
ja pamiętałam ten nick...
Cytat:
Napisane przez higirl Pokaż wiadomość
Kahoko poważnie?
Czemu bierzesz taką błahą kwestię tak do siebie?
Może od razu zerwać z tego powodu xD
Nie wierzę jak sztywno można się trzymać takiego ustalenia.

Jak dla mnie to autor po prostu chciał, żeby jego kobieta się fajnie poczuła, chciał jej zrobić przyjemność. Nie wiem jak w ogóle może komukolwiek przyjść do głowy, że chciał pokazać, że jest tym lepszym w związku.
cały czas powtarzam - gdyby chodziło o sprawienie jej przyjemności, to dałby je te perfumy w dowolnym momencie - nie czekałby na dzień, w którym umówili się, że tego nie robią. mógł jej dać perfumy dwa dni wcześniej, ona by się ucieszyła z niespodzianki, a jednocześnie uszanowałby ustalenia. ale nie, bo tu nie chodziło o jej przyjemność z perfum, tylko o dawanie jedną ręką, a wyciąganie drugiej w oczekiwaniu na coś w zamian (chociażby gloryfikację, że ona ta gorsza, a on ten lepszy, bo jednak dał). dziewczyna na tak tanią manipulację nie poszła, a że to nie pierwszy kwiatek w tym związku, to wybuchła.

Cytat:
Napisane przez CzerwonaArcyksiezniczka Pokaż wiadomość
Ok, poczytałam stary wątek i kahoko zwracam honor, masz rację...
dzięki
Cytat:
Myślę, że od tamtego czasu duzo sie zmienilo, ale skoro uwazacie że chce cos w zamian... cóż.. jak widac nie mozna miec po prostu dobrych intencji
aaaależ oczywiście, że tak wiele się zmieniło. i już pisałam, że Twoje intencje nie miały wiele wspólnego z 'dobrem' i jej przyjemnością. i to po prostu widać.
Cytat:
Rozumiem, nie mam zamiaru udowadniac , ze tak nie jest skoro najprostsze argumenty nie przemawiają Przez rok czasu sporo sie zmieniło nie będę się powtarzał

A tak na marginesie proponuję zamknąć watek bo juz dawno wszystko sobie wyjasnilismy z partnerką i jak wspomniałem, pojawiły się niepotrzebne emocje u obu stron.
chyba, ze dalej chcemy ciągnąć dyskusje... że ja oczekuje itp itd...
taaaak, tyle się zmieniło. wcześniej wprost pisałeś, że rozpieszczasz ją i oczekujesz seksu w zamian, teraz jeno ograniczasz się do oczekiwania wdzięczności. brawa, postęp

Cytat:
Napisane przez robcia Pokaż wiadomość
No i co .Przeczytałam stare wpisy autora ,fakt ,autor napalony ale nie odbiega zbytnio od wielu wątków ,w których to dziewczyny piszą jak się starają w związku a w zamian dostają niewiele albo nic a i z seksem kiepsko.
i to też są wątki o związkach, które nie działają.
Cytat:
Napisane przez robcia Pokaż wiadomość
Po ostatnich mikołajkach ,kiedy mąż wręczał mi prezent ,prosił tylko ,żebym wieczorem przebrała się za Śniegulinkę.Czy to znaczy ,że jest z gruntu złym ,domowym despotą i coś z nim ogólnie nie tak?
jeśli wręczył Ci prezent po to, byś w zamian przebrała się, to tak, jest to kiepskie.

jeśli te dwa wydarzenia po prostu zdarzyły się obok siebie w czasoprzestrzeni i mąż nie oczekiwał przebrania w zamian za prezent, to wszystko jest ok.
Cytat:
Napisane przez Lexie Pokaż wiadomość
W jednym przypadku masz dziewczynę, która by chciała dostawać prezenty i nie dostaje. (choć nie, nie wydaje mi się, by był to co drugi wątek).
W drugim inną dziewczynę, której prezent niespodzianka się nie podobał z pewnych względów.

W obu przypadkach porada mówi "swe prezentowe pomysły warto dostosować do drugiej strony, więc dawać prezenty komuś kto lubi, a nie dawać komuś, kto nie lubi". I gdzie ta hipokryzja?
ale to oznacza totalną zmianę podejścia do prezentu. to oznacza, że prezent nie jest narzędziem manipulacji, a (sic!) prezentem, podarunkiem, bezinteresownym gestem. to się wielu w głowach nie mieści.
Cytat:
Napisane przez sztojabudu Pokaż wiadomość
Może nie doczytałam, ale gdzie było o tym, że ona z nim rozmawiała na ten temat, że nie lubi i sobie nie życzy, a on dalej swoje?
w pierwszym poście, gdzie ustalili, że nie dają sobie prezentów i koniec.
Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
A może dziewczyna na już całą kolekcję swoich "ulubionych" perfum, bo dostaje je od autora co rusz? I po kolejnej, tej samej buteleczce, nie wytrzymała?
Wiem, że kombinuję, ale raczej nie reaguje się irytacją na prezent, choćby niechciany.
tu nigdy nie chodziło o zapach perfum. tu chodziło o to, kiedy i w jakich okolicznościach je dał, oraz dlaczego.
Cytat:
Autorze drogi, czy wiesz co oznacza słowo ejakulat?
oj, czepiasz się, jak my wszystkie, ze mną na czele
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-21, 16:42   #196
201703061049
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kahoko hino Pokaż wiadomość
w pierwszym poście, gdzie ustalili, że nie dają sobie prezentów i koniec
Ustalili, że wtedy akurat, w ten dzień sobie nie dają, a nie jak twierdziła adeedra, że ona mu wiecznie powtarza,że preentów nie lubi,a on nic tylko swoje i swoje.
Raz a stale to jest duża różnica.
201703061049 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-21, 20:02   #197
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sztojabudu Pokaż wiadomość
Ustalili, że wtedy akurat, w ten dzień sobie nie dają, a nie jak twierdziła adeedra, że ona mu wiecznie powtarza,że preentów nie lubi,a on nic tylko swoje i swoje.
Raz a stale to jest duża różnica.
przeczytaj drugi wątek autora, tam też były takie sygnały.
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości