Mamusie majowe 2018 cz. 2 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-26, 13:42   #2101
amarela
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 2

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
On nic nie rozumie. Mialam taka fit karte z pracy na silownie i mowilam ze zrezygnuje z niej dopiero po pierwszej wizycie jak juz bedzie pewnosc ze jest serduszko. I pobralo 28zl za kolejny miesiac. A on teraz mowi ze to bez sensu kupowac lozeczko bo jak sie cos stanie to bede pozniej plakac nad tym lozeczkiem. Porownuje to do tej rezygnacji z karty ze nie chcialam bo jak sie cos stanie to bym zostawila sobie karte... Nie ogarnia roznicy ze na poczatku moglo byc roznie przeciez zdarza sie ze jest zarodek a serduszko sie nie pojawi albo jakies ciaze pozamaciczne itd. Przeciez ja jutro koncze 12 tydzien juz... Wiem ze przez cala ciaze jest jakies ryzyko ale juz jestem coraz spokojniejsza i zaczynam sie naprawde cieszyc ze bede mama.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ojej powiedz mężowi, że jak na UG wyjdzie wszystko ok to ryzyko utraty dziecka jest bardzo niskie jakoś 1-2% staraj się nie denerwować. Ja tam myślę, że to bardzo fajnie jak ktoś chce coś wcześniej kupić zwłaszcza w prezencie. Moja kuzynka nic nie kupowała aż w końcu miała pilną cesarke w 32 tygodniu. Mąż jej przywozil laptopa do szpitala i wszystko przez internet zamawiała. Także lepiej być jednak wcześniej gotowym

Stary 2017-10-26, 13:42   #2102
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
Moi tez nam bardzo pomagają. A teściowa.... Ta to tylko biadoli od rzeczy

Moi rodzice juz zapowiedzieli ze kupia wózek , tata dal mi polowe na USG genetyczne. Pamietacoe jak pisalam Wam o tym ze mężowi wypadły jedynki zeby ? Tata chce mu dac na te zeby. Chociaż my nic nie wolamy ,nie chcemy tylu pieniędzy od nich bo nam glupio a oni swoje.
A teściowie... Nic.
Kochani tacy rodzice to skarb
Przeciez sami kiedys byli mlodzi i doskonale wiedza jak ciezko maja mlode malzenstwa na dorobku

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 13:44   #2103
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Kochani tacy rodzice to skarb
Przeciez sami kiedys byli mlodzi i doskonale wiedza jak ciezko maja mlode malzenstwa na dorobku

No właśnie. Super ze mamy takich rodziców
2019:26
2020:13
Maalinkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 14:05   #2104
brunetka2000
Zakorzenienie

To prawda moi rodzice tez sa najlepsi na świecie. Moja mama lubi czasem pogadac sobie, ale jak cos wyslucham i puszczam bokiem, ale jak cos trzeba to zawsze mi pomogą. Wiem, ze moge na nich liczyc w kazdej chwili, a o tesciach wole sie nie wypowiadac publicznie.

brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 14:10   #2105
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
To prawda moi rodzice tez sa najlepsi na świecie. Moja mama lubi czasem pogadac sobie, ale jak cos wyslucham i puszczam bokiem, ale jak cos trzeba to zawsze mi pomogą. Wiem, ze moge na nich liczyc w kazdej chwili, a o tesciach wole sie nie wypowiadac publicznie.

To możemy sobie podać rękę
Stary 2017-10-26, 14:12   #2106
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 14:20   #2107
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
http://kunert-wozki.pl/wozki/34-lavado.html
Model Mila
Ten 2kg lzejszy to Libero ale juz nie taki ladny wg mnie.
I jeszcze musze obczaic czym rozni sie Mila i Lavado bo na pewno troche cena i iloscia wzorow do wyboru ale wygladaja podobnie.
To polski producent, sklepy maja: Łódź, Krosno, Inowrocław, Wrocław.
Ceny wydaja mi sie calkiem ok i na fejsie duzo pozytywnych opinii.

ładny😉

Cytat:
Napisane przez Sugar07 Pokaż wiadomość
W sumie tak teraz liczę i 16.08 miałam ostatnia @ termin wypada na 23.05 Wiec teraz rozpoczynam 11 tc jak to jest dziewczyny po 12 tc już jest w miarę bezpiecznie czy dopiero po zakończeniu 1 trymestru który kończy się jako 14 tc ? Czy mówiliście już rodzinie o ciazy ? Ja jeszcze czekam na poinformowanie

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

A i jeszcze jedno pytanie ... dbacie jakoś o swoją dietę ? Jakieś specjalne odżywianie ? W pierwszej ciazy przytyłam około 22 kg z czego i tak 10 mi zostało ... teraz chciałabym jakoś mniej przytyć :-/
my jeszcze nie mówiliśmy...

Cytat:
Ech... Musze sie Wam wygadac, bo maz mi wlasnie podniosl cisnienie. Moja mama powiedziala, ze kupia nam z tata lozeczko dla maluszka i materac pod choinke. Ucieszylam sie, bo to zawsze mniej wydatkow pozniej dla nas. Co roku mama nam i tak kupowala jakis drobiazgi typu salaterka, skarpetki, kawa, herbata, cos slodkiego - taka wieksza paczke z tego robila wiec mnie pozytywnie zaskoczyla tym pomyslem. Pisze ucieszona do meza i on oczywiscie musial mnie zdenerwowac... ze bez sensu 5 mies przed porodem lozeczko, ze po co, ze chca miec prezent z glowy i ze to nie dla nas tylko dla dziecka, no ja p#&%?#@&... No tak jego mamusia nam chce kupic wozek bez okazji a moja tylko lozeczko i to na gwiazdke w ramach prezentu... Moze przesadzam, ale wlasnie sie poryczalam bo jest mi przykro 😭 przeciez nie musimy rozkladac tego lozeczka tak wczesnie ale i tak i tak bedzie ono potrzebne i co w tym zlego ze dostaniemy je jako prezent gwiazdkowy? Nie wiem, moze to ja jestem jakas dziwna... Wybaczcie, ale musialam to napisac

maz nie wie, co mówi... super prezent😌
Cytat:

az wzruszylam się😉 moi też zawsze pomagali, ale poki co są fochy i nie rozmawiamy ze soba...

myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 15:32   #2108
edzka1104
Zakorzenienie

Cytat:
Ech... Musze sie Wam wygadac, bo maz mi wlasnie podniosl cisnienie. Moja mama powiedziala, ze kupia nam z tata lozeczko dla maluszka i materac pod choinke. Ucieszylam sie, bo to zawsze mniej wydatkow pozniej dla nas. Co roku mama nam i tak kupowala jakis drobiazgi typu salaterka, skarpetki, kawa, herbata, cos slodkiego - taka wieksza paczke z tego robila wiec mnie pozytywnie zaskoczyla tym pomyslem. Pisze ucieszona do meza i on oczywiscie musial mnie zdenerwowac... ze bez sensu 5 mies przed porodem lozeczko, ze po co, ze chca miec prezent z glowy i ze to nie dla nas tylko dla dziecka, no ja p#&%?#@&... No tak jego mamusia nam chce kupic wozek bez okazji a moja tylko lozeczko i to na gwiazdke w ramach prezentu... Moze przesadzam, ale wlasnie sie poryczalam bo jest mi przykro 😭 przeciez nie musimy rozkladac tego lozeczka tak wczesnie ale i tak i tak bedzie ono potrzebne i co w tym zlego ze dostaniemy je jako prezent gwiazdkowy? Nie wiem, moze to ja jestem jakas dziwna... Wybaczcie, ale musialam to napisac

Nie denerwuj sie i nie płacz, ja uważam że to super pomysł. Mąż jest chyba niepoważny.
Ja lubię dostać takie praktyczne rzeczy, które nawet sama podpowiem i wiem że się przydadzą.

Ja mam już niestety starych i schorowanych rodziców, na emeryturze którą w większości wydają na leki ale jakby mogli to by wszystko mi oddali.
Na teściów chyba jako jedna z nielicznych nie mogę narzekać, dają nam dużo, tesciowa bardzo nam pomaga w opiece nad synem i nigdy nie usłyszałam żeby wypominali tą swoją pomoc. Wiadomo jakieś tam spiecia głównie wychowawcze są ale mimo wszystko to nic takiego na co nie można przymknąć oka.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 15:38   #2109
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sugar07 Pokaż wiadomość
Tak tak jestem tu nowa to moja druga ciaza a termin +/- 27.05 ale będę miała pewnie cc Wiec dwa tyg wcześniej
Witaj 🌷
Moja ostatnia @ była 21.08, termin mam na 28.05,ale że będę mieć cc, to podejrzewam termin w okolicach 15.05😉
Cytat:
Dzien dobry
Od wczoraj przy szybszych ruchach zakluwa mnie w dole brzucha. Macie tez cos takiego ? :/
No i przy kichaniu musze sie trzymac za brzuch bo boli, ktoras z Was pisala jakis czas temu ze tez przy kichaniu tak ma.
Wiecie czemu tak sie dzieje?
Mnie przy kichaniu też kuło w brzuchu, zapomniałam zapytać gin, ale tez tak miałam w pierwszej ciąży, chyba magnez kazał wtedy brać.

Cytat:
Ja wyczytalam, ze na pewno na wage chyba ze mieszkasz w domu i nie bedziesz musiala go nosic po schodach. Podobno piankowe kola sa lepsze jezeli chodzi o amortyzacje wstrzasow na nierownym podlozu. Na dlugosc gondoli zeby maluch troche zdazyl w niej pojezdzic. A przy spacerowce wazny jest np. regulowany podnozek i zeby dala sie do pozycji chociaz prawie lezacej. Dobre sa skretne kolka przednie, niektore maja mozliosc blokady. I wg mnie fajnie jakby dalo sie montowac ten wklad zarowno przodem jak i tylem w kierunku jazdy, ale ja jestem swieza w temacie bo to moja pierwsza ciaza wiec opieram sie na internetowych madrosciach 👍 Moze bardziej doswiadczone mamusie dodadza cos od siebie 😘 niektorzy twierdza ze foteliki od wozkow 3w1 sa mniej bezpieczne niz taki kupiony osobno. Ale czesto do tych wozkow daja foteliki ktore mozna normalnie kupic wiec nie ogarniam tematu.

Moim zdaniem lepsze są koła pompowane 😊 ale wtedy wózek jest cięższy. Teraz przy drugim dziecku będę miała na piankowych i już przezywam 😀 stary wózek był kupiony używany i koło odlecialo, nie ekran czy da się coś z tym zrobić jeszcze.
Cytat:

Podejrzewam, że mój mąż by tak samo mi palnął jak Twój. Kw to przecież tylko faceci. Ja bym się mega ucieszyła z takiego prezentu, bo zawsze to już kasa zaoszczedzona z waszego budżetu.

Przy pierwszym dziecku, mama mi dała pieniądze wózek. Kupiłam używany. Teściowa za to cały czas kupowała nam ubranka, Pampersy czy mm. Moja mama sporadycznie. Ale to zupełnie dwie inne klasy ekonomiczne. Moja mama pracuje za najniższa krajową i jeszcze nam zawsze coś tam kupiła czy dała (a mam 3 rodzeństwa, w tym dwoje ma też po jednym dziecku więc ma komu dawać). Teściowa zamawia mi ubranka na córki i nie robi jej różnicy czy kliknie za 300 czy za 500. A skoro nie odczuwa, to bardziej jednak doceniałam to, że moja mama mając tak mało, to jeszcze coś tam kupiła i dała. Teraz trochę się nam kontakt popsuł, bo coś niechętnie chce do nas przychodzić. Ale mi też ciężko się zebrać i pójść do niej, więc to działa w obie strony...
polasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 15:42   #2110
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez polasia Pokaż wiadomość
Witaj 🌷
Moja ostatnia @ była 21.08, termin mam na 28.05,ale że będę mieć cc, to podejrzewam termin w okolicach 15.05😉

Mnie przy kichaniu też kuło w brzuchu, zapomniałam zapytać gin, ale tez tak miałam w pierwszej ciąży, chyba magnez kazał wtedy brać.

Moim zdaniem lepsze są koła pompowane 😊 ale wtedy wózek jest cięższy. Teraz przy drugim dziecku będę miała na piankowych i już przezywam 😀 stary wózek był kupiony używany i koło odlecialo, nie ekran czy da się coś z tym zrobić jeszcze.

Podejrzewam, że mój mąż by tak samo mi palnął jak Twój. Kw to przecież tylko faceci. Ja bym się mega ucieszyła z takiego prezentu, bo zawsze to już kasa zaoszczedzona z waszego budżetu.

Przy pierwszym dziecku, mama mi dała pieniądze wózek. Kupiłam używany. Teściowa za to cały czas kupowała nam ubranka, Pampersy czy mm. Moja mama sporadycznie. Ale to zupełnie dwie inne klasy ekonomiczne. Moja mama pracuje za najniższa krajową i jeszcze nam zawsze coś tam kupiła czy dała (a mam 3 rodzeństwa, w tym dwoje ma też po jednym dziecku więc ma komu dawać). Teściowa zamawia mi ubranka na córki i nie robi jej różnicy czy kliknie za 300 czy za 500. A skoro nie odczuwa, to bardziej jednak doceniałam to, że moja mama mając tak mało, to jeszcze coś tam kupiła i dała. Teraz trochę się nam kontakt popsuł, bo coś niechętnie chce do nas przychodzić. Ale mi też ciężko się zebrać i pójść do niej, więc to działa w obie strony...
Boze coraz bardziej mi sie udziela kalafior ciazowy
Mialam na mysli pompowane kola a nie piankowe oczywiscie. Wszedzie pisza ze lepiej amortyzuja.
Nie chcialam Was wprowadzic w blad 😘

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 15:43   #2111
Qazsew
Zakorzenienie

stokrotka w 100% stajepo Twojej stronie,niby lozeczko to dla dziecka ale tak naprawde to prezent dla Was bo nie bedziecie potem wydawac kasy zeby samemu kupic,no i maż powinien docenic gest Twoich rodzicow bo jednak to wiekszy koszt niz upominki ktore wczesniej dostawaliscie,naprawde wolalby skarpety za kilka czy kilkanascie zl tylko po to ze to dla niego osobiscie?a po kilku mcach wydac ladnych kilka stow na lozeczko z materacemno logiki facetow nie pojmiesz,ja tez na swoich tesciow narzekac nie moge ale to moze przez to ze nie mieszkamy razem,ale zawsze jak mogli to na, pomagali przy budowie domu i ogolnie,dla corki moi rodzice kupili wozek 3w1 a tescie lozeczko,my tylko powiedzielismy ktore nam sie podoba,choc niczego od nikogo nie wymagalismy i bardzo sie cieszylismy ze w sumie te najbardziej kosztowne rzeczy nie sa na naszej glowie,bo jakby nie kupili to tez jakos trzebaby dac rade a tak moglismy wydac na cos innego
rybcia ty nie panikuj ze swoja waga bo ja mam 172cm i ostatnie lata wazylam 62kg i bardzo dobrze sie czulam w tej wadze,nie za chuda,nie za gruba,teraz mi spadlo 2kg wiec jest 60 lub kilka deko mnieji tez tragedii nie widze,nie wygladam jak by mnie ktos glodzildziecko nawet jak ty nie bardzo mozesz jesc to sobie poradzi bo bedzie ciagnąc z Ciebie ile sie da,a niedlugo przyjdzie chwila ze wszystko bedzie smakowac az za bardzo i wtedy moze byc problem bo uznasz ze znow za duzo przybierasz,jak narazie utrata wagi jest normalna na tym etapie bo az dziwne by bylo jakbys miala mdlosci a jadla za dwie osoby
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 16:56   #2112
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez polasia Pokaż wiadomość

.

Zapytam na wizycie.
Stary 2017-10-26, 17:09   #2113
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Dziewczyny czy w ciazy mozna pic melise? Tak pytam w razie kolejnego napadu placzu zebym wiedziala.
I jeszcze mam pytanie do mamuś - jaki materac dla niemowlaka do lozeczka? Zwykly piankowy czy jakis pianka-kokos czy jeszcze inny? Za duzy wybor tego

Stary 2017-10-26, 17:15   #2114
_Nat_
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny czy w ciazy mozna pic melise? Tak pytam w razie kolejnego napadu placzu zebym wiedziala.
I jeszcze mam pytanie do mamuś - jaki materac dla niemowlaka do lozeczka? Zwykly piankowy czy jakis pianka-kokos czy jeszcze inny? Za duzy wybor tego

Melise mozna.
Co do materaca, nie znam się więc nie pomogę póki co :-(
_Nat_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 17:17   #2115
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skorpio87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja dopiero wróciłam z wizyty
wszystko u nas w porządku, dziś mam 10+2, dziecię 3,87cm i mam już piękne zdjęcie 3d gdzie widać wszystko tak ładnie nie spodziewałam się, że na niecałych 4cm będzie tak wszystko widać! szok normalnie!
Wyniki badań mam wszystkie w normie, a moje niskie TSH ma być niskie i jest w porządku, mam się nie martwić
prenatalne będę mieć 8.11, wtedy będzie 12+2, robimy też pappa i zdecydowaliśmy się z Mężem też na nifty, więc już będę mieć prawie 100% pewności czy będzie chłopczyk czy dziewczynka
i co ciekawe, mi Pani dr powiedziała, że luteina nie zaburzy wyników, że chodzą takie pogłoski, ale nie jest to poparte żadnymi badaniami..... komu wierzyć...?

a Wy tu dziołchy szalejecie, że się przestraszyłam jak wróciłam jak ja to wszystko nadrobię!

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
małe ciuszki od 48 chyba już są też w kappahl seria newbie i w next są też
uwielbiam kappahl

Cytat:
Napisane przez amarela Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Człowiek chcę się wyspać a tu tyle postów nastukałyście miałam jakieś koszmary nocy tak się rzucałam że aż mąż mnie budził.

Te które księżniczkują w domu, jaki macie kod na zwolnieniu? Możecie chodzić czy leżeć? Ja mam leżeć i chciałam iść z mężem do kina, ale chyba sobie odpuszczę. Jakbym spotkała kogoś z pracy, to bym miała przechlapane.

weź jakiś strój na halloween załóż nikt nie pozna

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
też miałam taki moment
ale też wirtualny trzask w twarz i przeszło - potem szło spoko
jedynie co nie umiałam pojąć to jak laska obok do noworodka non stop gadała pamiętam do dziś "igorku halooo wstajemy" "igorku tu twoja mama" itp - myślalam, że szału dostanę
u mnie na sali we dwei byłyśmy i mąż nawalony przychodził, z pępkowego chyba i rzucał telefonem przez sale i ja tak ujął,ze uszy więdły ;/ już miałam prosić o zmiane sali ale przestał przychodzić

Cytat:
Napisane przez _Nat_ Pokaż wiadomość
Czemu załamka?
W pierwszym trym kobiety często chudną. Masz jeszcze czas żeby nadrobić.
Poza tym wydaje mi się, że przy wadze ponad 70 kg przed ciążą, masz troszkę "zapasów" Nie obraź się, nie sugeruję, że jesteś pulpetem, ale sama mówiłaś, że do drobinek nie należysz więc tym bardziej wydaje mi się, że nie ma czym się przejmować. Ja wagowo jestem podobna do Ciebie, schudłam 2,2 kg i narazie się nie stresuję. Tzn powoli zaczynam bo u wszystkich maleństwa wychodzą starsze niż z OM, a u mnie ciągle młodsze i jakiś taki krótki ten mój bąbel.. I już się zastanawiam, czy to nie dlatego, że za mało jem ...

A co do temperatury, to normalne, w ciąży zawsze jest podwyższona. Ja też miałam ponad 37 jak wylądowałam na IP z plamieniami i powiedziano, że dobrze.
u mnie też mniejsze dziecie wychodzi
Ladymama85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 17:30   #2116
_groooszek_
Zakorzenienie

Ej, pomocy! Potrzebuję sprawdzony i pyszny sposób na żeberka!

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 17:40   #2117
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki, przyda sie 👍
Ja lozeczko mniej wiecej tez juz mam upatrzone, ale na razie nie szalejemy z zakupami 😉
U nas niestety nie ma opcji zeby zmiescic lozeczko w sypialni bo miesci sie w niej tylko szafa na cala sciane, lozko i waska krotka komoda. Lozeczko bedzie od razu w pokoju dziecka z tym ze mamy tam tez lozko moje jeszcze z panienskich czasow takie rozkladane i po prostu na poczatku bedziemy tam spac.
Z takich must have wyprawkowych kolezanka ostatnio mowila mi zebym koniecznie kupila ten sprzet do sciagania kataru bo podobno gruszka jest do niczego. Nie pamietam jak to sie nazywa ale chodzi o takie cos z wezykiem gdzie trzeba z jednej strony wciagac przez ten wezyk 😆
Aa - ja L4 tez mam chodzone.

my używamy katarka do odkurzacza, jak choroba, a tak do higieny to frida

Cytat:
Dzien dobry
Od wczoraj przy szybszych ruchach zakluwa mnie w dole brzucha. Macie tez cos takiego ? :/
No i przy kichaniu musze sie trzymac za brzuch bo boli, ktoras z Was pisala jakis czas temu ze tez przy kichaniu tak ma.
Wiecie czemu tak sie dzieje?
ja też tak mam, wszystko się tam rozciąga i dlatego

Cytat:
Mowię o chodzącym

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Dzięki

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Śliczne!

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

My też będziemy celować w białe mebelki. Musimy trochę przerobić pokoj, będziemy malować, przemeblowywać. Boje się trochę ,że zagracimy pokoj, bo nie jest jakiś super duży, ale coś wymyslic trzeba

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Podoba mi się

Ja chcę szary

W ogóle się nie znam na wózkach. Na co zwracać uwagę przy wyborze?
Wszystko w zależności gdzie mieszkasz, jaki masz teren i jak chcesz używać. Ja popylałam z dziećmi po 10 km na spacery, mieszkam w domu, więc waga nie była u mnie wyznacznikiem, ważna dla mnie była budka która przykrywała cały wózek prawie nawet jak nie miałam folii to dzieć bezpieczny był, mi przydało się też możliwość montowania spacerówki przód/tył, w razie wiatru czy jak jęczał mogłam zmienić mu widoki dobry kosz, mi=oskitiera folia czy są czy trzeba dokupić. Fotelik bez testow dołączone do 3 w 1 dla mnie to katastrofa i nigdy nie wsadziłabym w to dziecka.

Ale mam tez koleżanki, co na spacer jadą samochodem do gaerii i wtedy sprawiały sobie coś w styu quinny mood

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:

Ja go z jednej strony trochę rozumiem, bo tez nie chciałabym żeby mnie ktoś uszczęśliwiał na siłe, ja prezenty wolę,zeby ktoś mi kupił za 10zł, bo takie często sobie robimy, ale takie dopasowane, ktoś musi podumać, np. ulubiona herbata czy jakieś piwko np. zimowe czy coś. A tak jak ktoś chce dofinansować nas to powinien bez okazji. Teściowa nam dała kase na pierwsze łóżeczko, i dała to bez okazji, ale jakby zrobiła to na prezent to tez bym była zla, jeśli mam być szczera
Stary 2017-10-26, 17:53   #2118
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

Lateksowy podobno najlepszy

brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 18:07   #2119
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Dziewczyny, znalazłam jakąś listę wyprawkową:
Jak tu wstawić obrazek korzystając z kompa???
Doświadczone mamusie proszę o zerknięcie - mi wydaje się sensowna ale ja jestem nowa w tym temacie może nada się na naszą pierwszą stronę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-10-26, 18:09   #2120
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Patrzcie co czytam IMG_20171026_190629.jpg
Stary 2017-10-26, 18:10   #2121
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, znalazłam jakąś listę wyprawkową:
Jak tu wstawić obrazek korzystając z kompa???
Doświadczone mamusie proszę o zerknięcie - mi wydaje się sensowna ale ja jestem nowa w tym temacie może nada się na naszą pierwszą stronę
Edytujesz i zalaczasz załącznik
Stary 2017-10-26, 18:14   #2122
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Haha patrzcie jaki wstęp zaczyna się ciekawie IMG_20171026_191201.jpg
Stary 2017-10-26, 18:18   #2123
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 18:29   #2124
niud
Wtajemniczenie

Cytat:

U mnie sytuacja odwrotna - w sensie zamień teściów z rodzicami
Cytat:

Można.

Lateks. Ja mam lateks + kokos Hevea. Na początku dziecko śpi na kokosie a potem jak już siada, raczkuje koło 9 miesiąca przerzucasz na lateks.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 18:33   #2125
Edzik_87
Zadomowienie

Cytat:

Można pić melise

Co do materaca to polecam z pianki wysokoelastycznej lub lateksowy np hevea.
Nie kupujcie materacy z gryka czy kokosem bo legną się w tym robale.. wystarczy że materac dostanie trochę wilgoci i potem jest masakra..także takich materacy radzę unikać

żonka od 10.08.2013

Aleksander 24.04.2015

Edzik_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 18:39   #2126
niud
Wtajemniczenie

A co do wózka to ważne gdzie mieszkasz. Ja mieszkam na wsi, kolo lasu i te pierwszy rok spacerujesz raczej tam gdzie mieszkasz. Dlatego ja mam wozek z 1 ciąży, który jezdzi po lesie i każdym innym terenie, koła pompowane, dobra amortyzacja, no i z duża gondola - to ważne zimą kiedy jest wiele warst a dziecku nadal musi się mieścić.
Kupiłam używana Emmaljunge za 700 pln - stan idealny i drugie dziecko też w niej będzie jeździć
Teraz jak więcej czasu spędzam w mieście mam drugi wózek bardziej miejski, skrętny, składany jedną ręką.

A fotelki to temat rzeka - poszukam Wam jakiś fajnych opracowań Mam zgłebiony temat tych kolejnych fotelików. Jak bąbel był mały nie byłam taka mądra jak teraz Zwykle te 3w1 są kiepskie, ale też są wyjątki np. Emmaljunga

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 18:44   #2127
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Wyprawka dla noworodka.jpg
Wrzucam tu ta liste wyprawkowa rzuccie okiem 😉
Z kompa nie chcial mi sie zalaczyc obrazek trzeba bylo wkleic adres.

Stary 2017-10-26, 18:50   #2128
Guuusiaa
Zadomowienie

Dziewczyny macie bóle podbrzusza?
Wczesniej miałam jako kłucia to z prawejvto z lewej strony.
A dziś juz 1,5 h trzyma mnie taki stały bol po bokach blisko jajników. Wzielam nospe, teraz magnez a to nie przechodzi.
Może się dziś trochę za duzo narobilam?

W ciąży z młodym nic takiego nie miałam :no niewiem:

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-26, 19:20   #2129
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzik_87 Pokaż wiadomość
Ja patrzyłam głównie na to żeby wózek był kompaktowy ( stelaż po złożeniu żeby zajmował mało miejsca i był lekki), długość wewnętrzna gondoli, spacerówka rozkładana na płasko to świetna sprawa. Postawiliśmy na Hartana VIP XL.. teraz dla drugiego dziecka również będziemy z niego korzystać, jedynie co to kupię później spacerówkę mniejszą bo tak od zestawu jest duuza i sporo miejsca zajmuje w bagażniku.

Pomimo że wózek bardzo fajnie się sprawdził i byłam z niego zadowolona to teraz kupilabym Joolza

Przeważnie kupując zestaw 3w1 można wybrać sobie fotelik jaki tylko chcesz ( i jaki jest w asortymencie sklepu). Ja miałam dla synka Maxi Cosi Cabriofix..bardzo fajny..teraz też taki kupimy. Dokupijesz adaptery do wózka i możesz go wpinac w stelaż wózka i śmigać

Cześć tak w ogóle

Za godzinę koniec pracy a jutro wolne także wreszcie będę spać do 12.00 synek w żlobku a matka sobie labę zrobi
ja mam tez Maxi cosi cabriofix, i dzieci moje bardzo długo w nim jeździły, polecam
No i w testach bezpieczeństwa ma jedne z najwyższych ocen

Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
To Twój pies w awatarze?

Cytat:
Załącznik 7289036
Wrzucam tu ta liste wyprawkowa rzuccie okiem 😉
Z kompa nie chcial mi sie zalaczyc obrazek trzeba bylo wkleic adres.

Mała więc rozsądna
Nozyczki na pewno wyrzuciłąbym te takie zaokrąglone, bo to nierealne żeby tym obciąć, u nas mąż jest od tego i on obcinacz maly taki używa
Opakowanie pieluch jednorazowych, to trzeba min 2-3, ale to w zależności, czy w szpitalu dają, to małe paczki s przeważnie, ja jedną to już w szpitalu prawie zużyłam, ale byłam dłużej bo 5 dni przez cc
zasypka, sudocrem oliwka, tego w ogóle bym nie kupowała, u mnie z pierwszym dzieckiem dużo się przeterminowało,
do pupy polecam linomag zielony, ale tylko wtedy jak czerwienieje, a tak to nic i do kąpieli emulsję
Ważne to octanisept, trzeba mieć ja używałam do rany po cc, do pępuszka
i ochraniacz do łóżeczka też nie polecam
Stary 2017-10-26, 19:22   #2130
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie bóle podbrzusza?
Wczesniej miałam jako kłucia to z prawejvto z lewej strony.
A dziś juz 1,5 h trzyma mnie taki stały bol po bokach blisko jajników. Wzielam nospe, teraz magnez a to nie przechodzi.
Może się dziś trochę za duzo narobilam?

W ciąży z młodym nic takiego nie miałam :no niewiem:

Ja,ale to takie kłucia chwilowe ,które przechodzą.

Nie wiem czemu tak :/ a masz sie jak skontaktować z lekarzem?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości