Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-20, 14:17   #2101
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

Dziewczyny wy tez miałyście lub macie takie parcie na słodycze? Ja przez całe swoje życie nie zjadłam tyle słodkiego co w całym szóstym miesiącu Momentami mnie to przeraża, a lody to normalnie pochłaniam i to te najbardziej słodkie z toffi i czekoladą...
Na szczęscie nie idzie mi to w , udaje mi się spalać

Wy też tak macie????
Stary 2009-07-20, 14:24   #2102
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
Napisane przez woman31 Pokaż wiadomość
j
brakuje mi slow.. to ze jestes dokonala kucharka to wiadomo bylo juz wczesniej, ale zeby samej upec chleb szacuneczek kochana
dziękuję wyszedł pyszny zapraszam, jakby co mogę dać też przepis

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Katarina081 Pokaż wiadomość
Alissanka ale mi narobiłaś ochotę na ten chlebek Podziwiam Cię, że sama go upiekłaś!!!
W której części Wrocławia mieszkasz, bo ja na Ołtaszynie, a do lekarza chodze do Mediconceptu do Marty Góreckiej-Balcerek. Ona poleciła mi szpital na Kamieńskiego i ma mi dać namiary na jakąś super położną.W sumie trochę to kosztuje, ale chyba się zdecyduję, bo dopiero od niedawna mieszkam we Wrocławiu i nie mam tu znajomości
Z tego co czytałam na innych forach to dziewczyny bardzo cenią sobie prywatną położną, a ja mam cichą nadzieję, że dzięki niej nie będą musieli mnie nacinać

Dziewczyny już nie mogę się doczekać środy, kiedy zobaczę moja kruszynkę.. Tak mi sie czas wlecze. Mąż wczoraj wyjechał, a ja się nudzę potwornie.

Naszym kochanym Jubilatkom życze Samych Cudowności!!!!!!
mieszkam na nowym dworze, i chodzę do Corfamedu na Kluczborską, mam tam super ginekologa o szpitalu jeszcze nie myślałam, ale na położną się zdecyduję
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 14:37   #2103
DDosiek
Wtajemniczenie

Edytte, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!!
Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Dzisiaj, dzisiaj - pamiętam, bo dzień po moich

A z tym pojawianiem to rzeczywiście - widzę ją na innych wątkach, a u nas nie
Wszystkiego najlepsiejszego , spełnienia marzeń i samych przyjemności

Nika, Tobie równiez najlepsze życzenia, rozwiązania wszystkich problemów i zdrowej kruszynki

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość

Ide sie kapac i jade po chlebek i ramki, oprawie naszego synusia i powiesze. Wczoraj wieczorem jeszcze raz ogladalam z TZ zdjecia i powiedzial, ze jednak maly jest do niego podobny, pobijemy sie chyba
Nie wieszaj maleństwa!!! Pierwsze skojarzenie, jakie mi się nasunęło, jak czytałam Twój post

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam szybkie pytanko. Którą maść Linomag do smarowania pupy kupujecie?
Z zielonym paskiem czy czerwonym?
Mi w aptece pani dałą tę zieloną. Mówiła, że dla dzieci to tylko taką.Mam też sudocrem (bo polecają mi ją znajome mamy) i bepanthen. Ale ten ostatni to drożyzna. za tubkę 17zł.

Cytat:
Napisane przez nnowaa Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie
Jestem w 31 tyg. ciąży i troszke się obawiam o swoje słoneczko.
W piatek byłam u lekarza i stwierdził, że skraca mi sie szyjka macicy (niewydolność szyjki macicy??) i że grozi mi przedwczesny poród!!!!
Mam mieć założony pessar ciążowy!!
Czy któraś z Was tak miała??
Czy mam szanse dotrwać do terminu, albo chociaż do 9 miesiąca???
Proszę o pomoc.
Ja tez mam skracającą się szyjkę, ale nie aż tak bardzo (na następnej wizycie zobaczymy jak się sytuacja rozwinie). Mam dużo leżeć.
A passar jest bardzo dobrym rozwiązaniem.Przynajmniej się uspokoisz, że maluch będzie zabezpieczony.
A zabobonami o przedwczesnej wyprawce się nie przejmuj. Nie ma to najmniejszego związku.

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość

A dla dzieci z panthenolem ponoć taki super jest ten:
http://www.ziaja.com.pl/offer/pl/kos...__d_panthenolu
Ale nigdzie go nie widziałam, mimo, że szukałam w Rossmannach, SuperPharmie, supermarketach itd.
Ale na stronie piszą, że wypróbowano na dzieciach powyżej 1 roku życia. Chyba, że coś żle zrozumiałąm. Czyli nie jest dla noworodków? No i ciężko go dostać. Nie widziałam go nigdzie w sklepach ani aptekach.

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Nam położna powiedziała, że po odejściu wód lepiej się nie spieszyć do szpitala, tylko spokojnie poczekać w domu do regularnych skurczy ponad 1 minutę, oszczędzając siły na II fazę, max do 5 godzin od odejścia.
Cytat:
Napisane przez woman31 Pokaż wiadomość
no wlasnie- ale ile to jest "te troche"? moja przyjaciolka przyjechala do szpitala w nocy i mowi ze nie jest pewna czy to wody odeszly czy nie (bo dosc malo jej polecialo)- zbadali ja i stwierdzono ze to nie wody. czekala w ogromnych meczarniach az do rana zanim jej mama nie przyjechala i nie narobila rabanu ze nikt sie nie zajal do tej pory jej corak (naprawde przechodzila meczarnie). wtedy laskawie zjawil sie lekarz (nie wiem jakie badania porobil) ale stwierdzil ze to co w nocy polecilo to wody i natychmiast trzeba robic cesarke mala udzila sie niedotleniona i ona i mama mialy jakies zakazenie- obie antybiotyki dostawaly, z mala nie bylo najlepiej (Boze ze to sie dobrze skonczylo a mala jest dzisiaj sliczna i zdrowa i juz ma 3 latka).
Nam położna na szkole rodzenia mówiła, że jak się pojawią skurcze bez wód to mamy czekać do regularnych co 5-10minut (zależnie jak daleko mamy do szpitala). Ale jak wody odejdą,nawet bez skurczy, to jechać do szpitala. a jak wody sa zielonkawe, to do szpitala pędzić.
Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
Kochane, właśnie upiekłam chlebek
zapraszam serdecznie, jest jeszcze gorący, zjemy z masełkiem
i to nie w tej maszynie które są takie teraz popularne, ale taki prawdziwy domowy!
no szybciutko do mnie
Kobieto, przeprowadź się do mnie!!!!!
Pieczesz, gotujesz... Jak Ty to robisz? ja umiem tylko karpatkę i sernik na zimno. Pod warunkiem, że wszystko jest z paczki.

Cytat:
Napisane przez ja88 Pokaż wiadomość
A oto kurteczka kupiona w Tesco jak wam się podoba??
No i jeszcze 3-pak pajacyków
Widzę, że cherokee rządzi Też mam bardzo dużo rzeczy z tej firmy.

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę
DDosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 15:08   #2104
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Dostałam wiadomość, że pościel z ochraniaczem i kocyk dzisiaj wyszły przesyłką priorytetową. W środę powinnam odebrać paczki Ciekawe, czy od Glucka też już wyszła paczka? Ale nikt do mnie się nie odzywa... Na szczęście płacę przy odbiorze.

PS. "Język niemowląt" też dziś wysłano

Edytowane przez malin30
Czas edycji: 2009-07-20 o 15:11
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 15:09   #2105
Shine01
Raczkowanie

Witam mamusie ojj jak dawno mnie tu nie bylo nie chce mi sie przy kompie siedziec, nawet za bardzo nie mam na to sily
caly lipiec mamy mieszkanie z Misiakiem tylko dla siebie, on ciagle pracuje, wiec caly dom na mojej glowie... pozatym u nas wszystko w porzadku

Kurcze mam rozkminke
lekarz przepisal mi MgB6 i na kartce ze mam brac 2*2 tabletki a na opakowaniu napisane zeby brac jedna dziennie i nie przekraczac zalecanej dawki, ktos to tez bierze? al;bo jakis inny magnez?
jeszcze przepisala mi zelazo Tardyferon Folk i tez napisala 2*1, ale na opakowaniu jest zeby brac jedna tabletke codziennie, lub co 2 dni
pozatym to jest na recepte i mam 30 tabletek, wiec brane po 2 tabletki starczy mi tylko na 15 dni, a przeciez wizyta za miesiac....
Shine01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 15:14   #2106
nnowaa
Raczkowanie

ja na słodkie nawet nie, choć mam czasem dzień że potrzebuje. Ja natomiast mogę jeść ziemniaki pod każdą postacią. Uwielbiam frytki i jem prawie codziennie. Wiem, że nie są zbyt zdrowe. Ale myślę, że takie własnej, domowej roboty są 100 razy lepsze od tych kupionych, mrożonych. Teraz jak leżę, to mój mąż struga ziemniaki i kroi
nnowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 15:14   #2107
Shine01
Raczkowanie

ja tez ostatnio pieklam domowy chlebek w piekarniku ;]
do tego zrobilam ogorki malosolne, ugotowalam rosolek i zrobilam ciasto z ktorego wyszedl zakalec nie mozna miec wszstkiego

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-20, 15:18   #2108
nnowaa
Raczkowanie

[QUOTE=malin30;13339075]Dostałam wiadomość, że pościel z ochraniaczem i kocyk dzisiaj wyszły przesyłką priorytetową. W środę powinnam odebrać paczki Ciekawe, czy od Glucka też już wyszła paczka? Ale nikt do mnie się nie odzywa... Na szczęście płacę przy odbiorze.

Malin30 na kiedy masz termin??
Ja mam na 20 września i boję się dużo rzeczy kupować wczesniej żeby nie zapeszyć.
A mam wielką ochotę, tyle pięknych rzeczy

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

[QUOTE=malin30;13339075]Dostałam wiadomość, że pościel z ochraniaczem i kocyk dzisiaj wyszły przesyłką priorytetową. W środę powinnam odebrać paczki Ciekawe, czy od Glucka też już wyszła paczka? Ale nikt do mnie się nie odzywa... Na szczęście płacę przy odbiorze.

Ja mam na 20 września i boję się dużo rzeczy kupować wczesniej żeby nie zapeszyć.
Stary 2009-07-20, 15:20   #2109
Shine01
Raczkowanie

Cytat:

to ja jestem w 7 miesiacu (13pazdziernik) i sie martwie ze nie mam jeszcze wszystkiego....
i ciesze sie strasznie ze zajelam sie ta wyprawka wczesniej, bo naprawde tych dupereli jest pelno i jak sie nie chce kupowac byle czego i przez internet to to kosztuje strasznie duzo wysilku... latanie po sklepach i wybieranie co najlepsze

Edytowane przez Shine01
Czas edycji: 2009-07-20 o 15:22
Stary 2009-07-20, 15:27   #2110
nnowaa
Raczkowanie

Shine01 ja biorę magneB6 i lekarz zalecił mi 2 razy dziennie po 1 tabletce.
Może informacja na ulotce nie dotyczy kobiet w ciąży. Ja w kazdym razie biorę 2*1
Mam straszne skurcze łydek

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

A jeszcze chciałam spytać czy kupujecie już wszystko, tzn. butelki, smoczki, itp, czy narazie same ubranka, pościel i takie grubsze rzeczy.
Wypatrzyłam ostatnio na allegro sprzedawce co ma właśnie wszystkie różne pierdołki, tj butelki, smoczki, nożyczki i niewiem czy już zamawiać.
Jeszcze teraz ten pessar.
A jak z drugiej strony będę czekać na ostatnią chwilę i nie zdążę ze wszystkim.
Ja chyba oszaleje!!
Stary 2009-07-20, 15:33   #2111
Shine01
Raczkowanie

ooo rany nie strasz mnie skurczami lydek, mnie tylko raz zlapal w czasie ciazy i az zaczelam sie bac panicznie porodu. brrrrrrrrr jak ja sie boje skurczy!! chyba jak niczego na swiecie. chyba tez bede brac rano i wieczorem po jednej, wczoraj wzielam jedna bo lyknelam jeszcze elevit... no i to drugie tez narazie biore po 1 dziennie

jak ktos jeszcze cos z tego bierze to dajcie znac, bo w necie nie sposob o tym cos znalesc, a boje sie narazie brac wiecej bo nie chce malemu zaszkodzic...

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

kupujemy wszystko ;] na koniec zostawiam lozeczko, moja mama ma jakis przesad zeby wogole kupic po porodzie, ale ja nie chce zeby maly spal w wanience jak moja siostra!, albo na szerokim stole jak ja... no strach sie bac

wozek zostawiam po porodzie, ale wybiore sobie gdzie konkretnie i jaki kupuje wczesniej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-20, 15:33   #2112
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DZIEWCZYNKI

Ratujcie!!!! Nie mam ciepłej wody przez trzy dni co ja zrobie??? Jak do tej pory po 4 prysznice dziennie z tego upału brałam, a teraz???? Od rana chodze zła i zaraz chyba w tej zimnej wodzie się umyje ... coraz bardziej mam wrażenie, że jestem brudna, spocona i wszystko mnie szczypie a wcale tak nie jest

Opanujcie się troche, bo nie nadażam Was czytać

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 15:44   #2113
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Shine01 ja biorę magneB6 i lekarz zalecił mi 2 razy dziennie po 1 tabletce.
Może informacja na ulotce nie dotyczy kobiet w ciąży. Ja w kazdym razie biorę 2*1
Mam straszne skurcze łydek

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

A jeszcze chciałam spytać czy kupujecie już wszystko, tzn. butelki, smoczki, itp, czy narazie same ubranka, pościel i takie grubsze rzeczy.
Wypatrzyłam ostatnio na allegro sprzedawce co ma właśnie wszystkie różne pierdołki, tj butelki, smoczki, nożyczki i niewiem czy już zamawiać.
Ja chyba oszaleje!!
Kupujemy wszystko Po pierwsze lepiej rozłożyć wydatki, niż wydać kupę kasy np. w dniu porodu po drugie teraz mam czas na zakupy, a po porodzie będę miała inne rzeczy na głowie. Kochana powiedz szczerze, czy Ty naprawdę wierzysz, że wcześniejsze zakupy dla dziecka mają jakikolwiek wpływ na przebieg ciąży i powodzenie przy porodzie? Mi się taka zależność w głowie nie mieści....
Stary 2009-07-20, 15:53   #2114
Tysiak7
Wtajemniczenie

hello kochane
macie kopniaki od mojego maleństwa bo dziś jak nigdy wariuje na calego, brzuch mi skacze

dzięki wszystki za slowa uznania dla nas prostuje odrazu ze wera z urody to jednak tatuś oczka ma tylko jasne z mojej strony no i psisie

miss.hot, Nika
buziaki urodzinowe...
o boze wysyalm to od 2 h... ale tak to jest jak cie 2,5 latka wezwie... i jak ja mam byc z wami na bieżąco
W i N -córeczki mamusi
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 15:58   #2115
Shine01
Raczkowanie

z tymi rzeczami , to poprostu ze niby bardziej by byolalo gdyby dziecko nie przezylo itp.
przez pierwsze 3miesiace ciazy jeszcze dopuszczalam do siebie mysl z moze sie cos stac i ze w razie czego bede musiala sie z tym pogodzic i zyc dalej, ale teraz jak mysle ze cos malemu moglo by sie stac to to poprostu bylby dla mnie koniec swiata i juz. i wyprawka nie ma nic do rzeczy.
Stary 2009-07-20, 15:59   #2116
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny nie było mnie z wami dwa miesiące. Nie mogłam pisać bo nie miałam internetu przez ten czas, przeprowadziłam się do większego mieszkania i dzisiaj dopiero nam założyli. Dużo niestety przez to straciłam i nie uda mi się nadrobić zaległości. Wiele się u mnie zmieniło od tego czasu kiedy tu ostatnio pisałam: wyszłam za mąż ( zmieściłam się w sukienkę ) i świetnie się bawiłam na własnym weselu, niestety trochę za bardzo poskakałam bo po dwu tygodniach trafiłam do szpitala na tydzień maleństwo spieszyło się trochę już na ten świat. Teraz jest już dobrze i czekam z upragnieniem na właściwy termin porodu i na mojego Stasia.
Witamy z powrotem i gratuluję na nowej drodze życia
Czekamy na fotki

Cytat:
miss.hot jak Twoje spodnie zamówione na allegro?? Wymienił Ci na kolor, który chcialaś??
Na razie odesłałam te złe i czekam

Cytat:
A oto kurteczka kupiona w Tesco jak wam się podoba??
No i jeszcze 3-pak pajacyków
Kurteczka super - może podskoczę i zobaczę co tam mają

Cytat:
Napisane przez Shine01 Pokaż wiadomość
Kurcze mam rozkminke
lekarz przepisal mi MgB6 i na kartce ze mam brac 2*2 tabletki a na opakowaniu napisane zeby brac jedna dziennie i nie przekraczac zalecanej dawki, ktos to tez bierze? al;bo jakis inny magnez?
jeszcze przepisala mi zelazo Tardyferon Folk i tez napisala 2*1, ale na opakowaniu jest zeby brac jedna tabletke codziennie, lub co 2 dni
pozatym to jest na recepte i mam 30 tabletek, wiec brane po 2 tabletki starczy mi tylko na 15 dni, a przeciez wizyta za miesiac....
Spokojnie - ja od dawna już biorę MagneB6 2x2, dopiero dziś nowa ginka zmieniła na 3x1

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
Ratujcie!!!! Nie mam ciepłej wody przez trzy dni co ja zrobie??? Jak do tej pory po 4 prysznice dziennie z tego upału brałam, a teraz???? Od rana chodze zła i zaraz chyba w tej zimnej wodzie się umyje ... coraz bardziej mam wrażenie, że jestem brudna, spocona i wszystko mnie szczypie a wcale tak nie jest
Współczuję

Jestem po wizycie - babka jest naprawdę konkretna i do niej będę już chodziła
Ze mną i syniem wszystko ok, więc bardzo się cieszę
Byłam przy okazji w lumpku i kupiłam dla synia śpiworek polarowy i ciepły kaftanik (zdjęcia potem)

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 15:59   #2117
nnowaa
Raczkowanie

No wiec jak Wy kupujecie to ja też.
Musze poszukać po necie co dokładnie i w jakiej ilości potrzebuję
Jestem zielona w tej kwestii
Stary 2009-07-20, 16:00   #2118
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

Shine01 ja biorę tylko Ascofer, witaminkę C no i oczywiście Feminatal, ale teraz robiłam badania i nie wiem jak mi wyszły, zobaczymy po wizycie w środę czy mi coś jeszcze przepisze. Jak coś to dam Ci znać

Nnowaa ja nie wierzę w przesądy, kupuję ubranka, chociaż jestem w 25 tygodniu mam już trzy worki ciuszków dla małej, upatrzony wózek, nosidełko i łóżeczko. Nie kupiłam ich jeszcze ponieważ są to drogie rzeczy i szkoda tracic na nie gwarancję nie używając ich.
Tak jak inne dziewczyny uważam, że jest tego tak dużo i nie są to tanie rzeczy, że lepiej sobie rozłożyć to kupowanie w czasie
A co do frytek to my z mężęm też uwielbiamy robić sobie sami w domku... Mniammm pychotka takie z Vegetą

Malin30 co zamówiłaś z Glucka? Oni mają dosyć fajne rzeczy, ja ostatnio kupiłam z tej firmy rożek, ale on bardziej przypomina becik, bo ma usztywniany dół i jest okrągły u góry... Postaram się zrobić zdjęcia to Wam pokażę. Jest słodki i różowy
Stary 2009-07-20, 16:06   #2119
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

bardzo proszę się częstować ja Go kroiłam jak jeszcze był cieplusi....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg chlebek.jpg (32,9 KB, 31 załadowań)
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 16:08   #2120
Shine01
Raczkowanie

ja mam z glucka przescieradlo z falbanka, przyjaciolka ma caly komplet poscieli taki z literkami ABC rozowy
Stary 2009-07-20, 16:36   #2121
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

Przesyłam Wam kilka fotek, przykładowych ubranek dla mojej Księżniczki
Wszystkiego Wam nie pokażę bo stwierdziłybyście, że raczej normalna to ja nie jestem Moje dziecko ma juz 13 par butow, trzy kombinezony na zime i dwie kurtki, jakies 20 par jeansów, sukienek, spodni, kupe sweterków i koszulek z długim rękawem... Oczywiscie śpioszki, body i pajacyki też mam.
Mąż już nie chce ze mną jechać na zakupy, a słyszałam, ze w H&M i w Zarze są już przeceny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 001.jpg (110,7 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 002.jpg (103,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 003.jpg (99,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 005.jpg (144,4 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 007.jpg (95,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 008.jpg (94,6 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 009.jpg (144,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 011.jpg (126,2 KB, 35 załadowań)
Stary 2009-07-20, 16:39   #2122
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuje Co do body z długim rękawem, to tez wlasnie szukalam (w tesco) i byly, ale tylko cale biale, takze poczekam na inną okazje...
P.S. A co to półśpiochy??
Półśpiochy to takie jakby dresiki tylko ze stopkami (jak śpiochy tylko do pasa w dół ). Dlatego chciałam kupić body z długim rękawkiem i na to, żeby nogi nie były golutkie, właśnie te półśpiochy.

Cytat:
Dziewczyny wy tez miałyście lub macie takie parcie na słodycze? Ja przez całe swoje życie nie zjadłam tyle słodkiego co w całym szóstym miesiącu Momentami mnie to przeraża, a lody to normalnie pochłaniam i to te najbardziej słodkie z toffi i czekoladą...
Na szczęscie nie idzie mi to w , udaje mi się spalać

Wy też tak macie????
Ja to wogóle jestem czekoholiczką - w ciązy tylko na początku mnie odrzuciło ale w 4 m-cu już wróciła ochota na słodycze

Cytat:
Ja chyba oszaleje!!
Ja kupuję już wszystko po troszkę, do połowy sierpnia chcę mieć wszystko co potrzebne. W tym tygodniu jedziemy po wózek i łóżeczko, materac, pościel, a w przyszłym tygodniu właśnie po butelki, smoczki, przybory no i rzeczy dla mnie typu koszula do porodu, wkładki laktacyjne, wkłady poporodowe itp.

No i zanim kupisz na allegro zobacz ceny u siebie w sklepie - ja zauważyłam, że na allegro ceny są identyczne jak u nas w hurtowni więc kupię wszystko na miejscu.

Cytat:
Napisane przez Shine01 Pokaż wiadomość
kupujemy wszystko ;] na koniec zostawiam lozeczko, moja mama ma jakis przesad zeby wogole kupic po porodzie, ale ja nie chce zeby maly spal w wanience jak moja siostra!, albo na szerokim stole jak ja... no strach sie bac

Cytat:
Jestem po wizycie - babka jest naprawdę konkretna i do niej będę już chodziła
Ze mną i syniem wszystko ok, więc bardzo się cieszę
Byłam przy okazji w lumpku i kupiłam dla synia śpiworek polarowy i ciepły kaftanik (zdjęcia potem)
Super, że wszystko dobrze
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 16:51   #2123
nnowaa
Raczkowanie

precious_81 niestety gin zalecil mi lezenie, ze wzgledu na skracanie sie szyjki macicy. jedynie jutro jade na umówione juz wczesniej usg. tak wiec zostaje mi raczej allegro
Stary 2009-07-20, 16:56   #2124
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

precious_81 A gdzie kupowałaś te półśpiochy?? One są super można nawet je zakładać do sukieneczek, ja mam kilka par po kuzynce, ale w sklepie takich nie widziałam.
Stary 2009-07-20, 16:57   #2125
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Cytat:
Wszystkiego Wam nie pokażę bo stwierdziłybyście, że raczej normalna to ja nie jestem Moje dziecko ma juz 13 par butow, trzy kombinezony na zime i dwie kurtki, jakies 20 par jeansów, sukienek, spodni, kupe sweterków i koszulek z długim rękawem... Oczywiscie śpioszki, body i pajacyki też mam.
Mąż już nie chce ze mną jechać na zakupy, a słyszałam, ze w H&M i w Zarze są już przeceny
Kochana mam chyba tak, jak Ty
16 czapeczek
14 par skarpetek
10 par bucików
3 sweterki
kilka spódniczek i sukieneczek
pajacyków i śpiochów mnóstwo
kaftaniczków i koszulek też ogromne ilości
i bodziaków też strasznie dużo
a i tych półśpiochów to też mam chyba z 6 par i rajstopek 6 par

a najdziwniejsze to jest, to, że ja kupiłam może 15 ubranek dla dzidziusia .... a całą resztę dostałam

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ

Edytowane przez Fasoleczk4
Czas edycji: 2009-07-20 o 17:05
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 17:04   #2126
Orzeszek.1
Zadomowienie

Słuchajcie, i ja wpadłam w wir zakupoholizmu . Nakupiłam dziś maleństwo bodziaków, śpichów i rękawiczek niedrapek. Za tydzień zaczynam kupować kosmetyki, buteleczki i smoczki.
allisanka ten chlebek wygląda przepysznie!!!!
Stary 2009-07-20, 17:09   #2127
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
bardzo proszę się częstować ja Go kroiłam jak jeszcze był cieplusi....
Mniamm
Moja mama też robi często chleb taki w piekarniku - tyle, że daje do niego słonecznika i inne nasiona

Cytat:
Niezła kolekcja

A w lumpku dziś było wyjątkowo dużo pięknych rzeczy dla dziewczynek - kombinezonów, śpiworków i bluzeczek

A zapomniałabym - Aniago została przyjęta do szpitala, na szczęście leży na sali, nie korytarzu, jutro mają jej zrobić glukozę i mierzyć cały dzień i od tych wyników zależy ile będzie leżała

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-20, 17:34   #2128
Kikunia81
Rozeznanie

Hej Dziewuszki!
Tyle naskrobałyście, że ciężko Was nadrobić. Spróbuję na raty.
W sobotę byliśmy na grillu u mojej mamy, prawie do północy (mąż ze szwagrem opijali auteczko). Pogoda nie dopisała, ale na szczęście na ogrodzie jest zadaszona altanka, więc nie zmokliśmy

W nocy jak wróciliśmy do domu, mizialiśmy się z mężem i poleciała mi krew Strasznie się zdenerwowałam, ale wyczytałam że w zaawansowanej ciąży może się to zdarzyć. Na szczęście we wtorek mam wizytę u mojego gina. Mąż powiedział, że do końca ciąży już mnie nie dotknie, mi zresztą też przeszła ochota.

Całą niedzielę się oszczędzałam, byliśmy na obiadku, potem na deserze, a pozostały dzień przeleżałam i wszystko było ok, aż do dzisiaj do 5 rano, kiedy obudził mnie okropny ból brzucha. Myślałam, że oszaleje, nie wiedziałam czy to skurcze czy zatrucie. Ból powtarzał się cyklicznie, aż mi się niedobrze zrobiło i wymiotowałam. Pomyślałam, że może coś w restauracji zjadłam nieświeżego, tylko że ból nasilał się i odpuszczał, do tego napinał mi się cały brzuch. Jak już zaczęłam się szykować, żeby na pogotowie jechać to skurcze ustały i udało mi się zasnąć. Popołudniu znowu zaczęło się na nowo, ale już nie tak boleśnie. Cały dzień przeleżałam. Na szczęście mąż dzisiaj ma wolne, więc mi usługuje Nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty u lekarza. Dobrze, że mały rusza się bez zarzutu i wiem, że z nim w porządku.

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Wrocilismy szczesliwi, bo widzielismy naszego synusia. Jest przeprzeslodki, a jaki do mamusi podobny, do ojca w ogole, to tez bedzie mamisynus.
Sprobuje wrzucic jakies zdjecie ale mam problem z ich zmniejszeniem, nie wiem jak je rozpakowac, no gupol komputerowy jestem
Najlepsze jest to, ze ponoc byl mlodsz, a dzis odpowiada DOKLADNIE wielkosci do swojego wieku czyli 27 tyg i 2 dni.
Obejrzal go od stop do glow, takze mamy zdjecia i filmiki w 2D, 3D i 4D . Wszystkie wyniki dostalismy na papierze, jakby ktoras chciala robic USG w Holandii to polecam tego goscia
Żartowniś zdjęcia są bombowe, albo mały tak ułożony albo super sprzęcior gina, bo jeszcze nie widziałam tak wyraźnych zdjęć z 4d. Przesłodki Aniołek

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
O, jak pięknie! A jakie to autko?

Jeśli się pracuje po 8 godzin przez 5 dni w tygodniu, to raczej zalecane są spacery niż leżenie
Passat B6
Piękniutki jest, tylko ma prawie 5 m długości, więc muszę potrenować parkowanie

Rzeczywiście jak się tyle na siedzisz to lepiej jak potem trochę pospacerujesz. A do kiedy chcesz pracować? Ja kiedyś mogłam siedzieć całe dnie w pracy, ciągle zostawałam dłużej, a teraz się taki leniuch zrobiłam, że wygodnie mi w domku na zwolnieniu.

Cytat:
Napisane przez Tysiak7 Pokaż wiadomość
kilka fotek dla was
1. najurokliwsza druhna pewnego wesela - zdaniem jej mamy
2,3,4 to se my
Co za słodka Królewna
a u Ciebie rzeczywiście brzuszka nie widać, pozazdrościć

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o kocyk, to zamówiłam ten z pomarańczową żyrafą. W końcu tu wygrał w rankingu
hihi to super

Cytat:
Dzisiaj, dzisiaj - pamiętam, bo dzień po moich

A z tym pojawianiem to rzeczywiście - widzę ją na innych wątkach, a u nas nie
W takim razie spóźnione życzonka urodzinowe
sto lat

Nika, dla Ciebie również wszystkiego naj naj
Kikunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 17:37   #2129
ja88
Raczkowanie

Dziewczynki chciałam Wam powiedzieć, że jutro mam 4 podejśćie na prawo jazdy Trzymajcie za mnie kciukasy
Jutrop Was podczytam, bo teraz lece potrenowac łuk na placu z misiem mym

21.10.2009r.
waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 MILENKA
ja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 17:53   #2130
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Dziewczynki chciałam Wam powiedzieć, że jutro mam 4 podejśćie na prawo jazdy Trzymajcie za mnie kciukasy
Jutrop Was podczytam, bo teraz lece potrenowac łuk na placu z misiem mym

Moje dzisiejsze zakupki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00661.jpg (94,7 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00662.jpg (42,8 KB, 25 załadowań)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości