|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Dziewczyny wy tez miałyście lub macie takie parcie na słodycze? Ja przez całe swoje życie nie zjadłam tyle słodkiego co w całym szóstym miesiącu
![]() ![]() Na szczęscie nie idzie mi to w ![]() ![]() Wy też tak macie????
#2102 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
![]() ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2103 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Edytte, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!!
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nika, Tobie równiez najlepsze życzenia, rozwiązania wszystkich problemów i zdrowej kruszynki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A passar jest bardzo dobrym rozwiązaniem.Przynajmniej się uspokoisz, że maluch będzie zabezpieczony. A zabobonami o przedwczesnej wyprawce się nie przejmuj. Nie ma to najmniejszego związku. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pieczesz, gotujesz... Jak Ty to robisz? ja umiem tylko karpatkę i sernik na zimno. Pod warunkiem, że wszystko jest z paczki. Cytat:
![]()
![]() |
#2104 |
Zakorzenienie
|
Dostałam wiadomość, że pościel z ochraniaczem i kocyk dzisiaj wyszły przesyłką priorytetową. W środę powinnam odebrać paczki
![]() PS. "Język niemowląt" też dziś wysłano ![]()
Jasiek ![]() ![]() Misiek ![]() ![]() Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-07-20 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Raczkowanie
|
Witam mamusie
![]() ![]() ![]() caly lipiec mamy mieszkanie z Misiakiem tylko dla siebie, on ciagle pracuje, wiec caly dom na mojej glowie... pozatym u nas wszystko w porzadku ![]() Kurcze mam rozkminke ![]() lekarz przepisal mi MgB6 i na kartce ze mam brac 2*2 tabletki ![]() jeszcze przepisala mi zelazo Tardyferon Folk i tez napisala 2*1, ale na opakowaniu jest zeby brac jedna tabletke codziennie, lub co 2 dni ![]() pozatym to jest na recepte i mam 30 tabletek, wiec brane po 2 tabletki starczy mi tylko na 15 dni, a przeciez wizyta za miesiac.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Raczkowanie
|
ja na słodkie nawet nie, choć mam czasem dzień że potrzebuje. Ja natomiast mogę jeść ziemniaki pod każdą postacią. Uwielbiam frytki i jem prawie codziennie. Wiem, że nie są zbyt zdrowe. Ale myślę, że takie własnej, domowej roboty są 100 razy lepsze od tych kupionych, mrożonych. Teraz jak leżę, to mój mąż struga ziemniaki i kroi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Raczkowanie
|
ja tez ostatnio pieklam domowy chlebek w piekarniku ;]
do tego zrobilam ogorki malosolne, ugotowalam rosolek i zrobilam ciasto z ktorego wyszedl zakalec ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2108 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=malin30;13339075]Dostałam wiadomość, że pościel z ochraniaczem i kocyk dzisiaj wyszły przesyłką priorytetową. W środę powinnam odebrać paczki
![]() Malin30 na kiedy masz termin?? Ja mam na 20 września i boję się dużo rzeczy kupować wczesniej żeby nie zapeszyć. A mam wielką ochotę, tyle pięknych rzeczy ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- [QUOTE=malin30;13339075]Dostałam wiadomość, że pościel z ochraniaczem i kocyk dzisiaj wyszły przesyłką priorytetową. W środę powinnam odebrać paczki ![]() Malin30 na kiedy masz termin?? Ja mam na 20 września i boję się dużo rzeczy kupować wczesniej żeby nie zapeszyć. A mam wielką ochotę, tyle pięknych rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i ciesze sie strasznie ze zajelam sie ta wyprawka wczesniej, bo naprawde tych dupereli jest pelno i jak sie nie chce kupowac byle czego i przez internet to to kosztuje strasznie duzo wysilku... latanie po sklepach i wybieranie co najlepsze ![]() Edytowane przez Shine01 Czas edycji: 2009-07-20 o 15:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Raczkowanie
|
Shine01 ja biorę magneB6 i lekarz zalecił mi 2 razy dziennie po 1 tabletce.
Może informacja na ulotce nie dotyczy kobiet w ciąży. Ja w kazdym razie biorę 2*1 ![]() Mam straszne skurcze łydek ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- A jeszcze chciałam spytać czy kupujecie już wszystko, tzn. butelki, smoczki, itp, czy narazie same ubranka, pościel i takie grubsze rzeczy. Wypatrzyłam ostatnio na allegro sprzedawce co ma właśnie wszystkie różne pierdołki, tj butelki, smoczki, nożyczki i niewiem czy już zamawiać. Jeszcze teraz ten pessar. ![]() A jak z drugiej strony będę czekać na ostatnią chwilę i nie zdążę ze wszystkim. Ja chyba oszaleje!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Raczkowanie
|
ooo rany nie strasz mnie skurczami lydek, mnie tylko raz zlapal w czasie ciazy i az zaczelam sie bac panicznie porodu. brrrrrrrrr jak ja sie boje skurczy!! chyba jak niczego na swiecie. chyba tez bede brac rano i wieczorem po jednej, wczoraj wzielam jedna bo lyknelam jeszcze elevit... no i to drugie tez narazie biore po 1 dziennie
jak ktos jeszcze cos z tego bierze to dajcie znac, bo w necie nie sposob o tym cos znalesc, a boje sie narazie brac wiecej bo nie chce malemu zaszkodzic... ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- kupujemy wszystko ;] na koniec zostawiam lozeczko, moja mama ma jakis przesad zeby wogole kupic po porodzie, ale ja nie chce zeby maly spal w wanience jak moja siostra!, albo na szerokim stole jak ja... no strach sie bac wozek zostawiam po porodzie, ale wybiore sobie gdzie konkretnie i jaki kupuje wczesniej |
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Rozeznanie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DZIEWCZYNKI
![]() ![]() ![]() Ratujcie!!!! Nie mam ciepłej wody przez trzy dni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Opanujcie się troche, bo nie nadażam Was czytać ![]()
#2113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Wtajemniczenie
|
hello kochane
![]() macie kopniaki od mojego maleństwa bo dziś jak nigdy wariuje na calego, brzuch mi skacze ![]() ![]() dzięki wszystki za slowa uznania dla nas ![]() ![]() ![]() ![]() miss.hot, Nika buziaki urodzinowe ![]() o boze wysyalm to od 2 h... ale tak to jest jak cie 2,5 latka wezwie... i jak ja mam byc z wami na bieżąco ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Raczkowanie
|
z tymi rzeczami , to poprostu ze niby bardziej by byolalo gdyby dziecko nie przezylo itp.
przez pierwsze 3miesiace ciazy jeszcze dopuszczalam do siebie mysl z moze sie cos stac i ze w razie czego bede musiala sie z tym pogodzic i zyc dalej, ale teraz jak mysle ze cos malemu moglo by sie stac to to poprostu bylby dla mnie koniec swiata i juz. i wyprawka nie ma nic do rzeczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2116 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekamy na fotki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jestem po wizycie - babka jest naprawdę konkretna i do niej będę już chodziła ![]() Ze mną i syniem wszystko ok, więc bardzo się cieszę ![]() Byłam przy okazji w lumpku i kupiłam dla synia śpiworek polarowy i ciepły kaftanik ![]()
![]() |
#2117 |
Raczkowanie
|
No wiec jak Wy kupujecie to ja też.
Musze poszukać po necie co dokładnie i w jakiej ilości potrzebuję ![]() Jestem zielona w tej kwestii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Raczkowanie
|
Shine01 ja biorę tylko Ascofer, witaminkę C no i oczywiście Feminatal, ale teraz robiłam badania i nie wiem jak mi wyszły, zobaczymy po wizycie w środę czy mi coś jeszcze przepisze. Jak coś to dam Ci znać
![]() Nnowaa ja nie wierzę w przesądy, kupuję ubranka, chociaż jestem w 25 tygodniu mam już trzy worki ciuszków dla małej, upatrzony wózek, nosidełko i łóżeczko. Nie kupiłam ich jeszcze ponieważ są to drogie rzeczy i szkoda tracic na nie gwarancję nie używając ich. Tak jak inne dziewczyny uważam, że jest tego tak dużo i nie są to tanie rzeczy, że lepiej sobie rozłożyć to kupowanie w czasie ![]() A co do frytek to my z mężęm też uwielbiamy robić sobie sami w domku... Mniammm pychotka ![]() ![]() Malin30 co zamówiłaś z Glucka? Oni mają dosyć fajne rzeczy, ja ostatnio kupiłam z tej firmy rożek, ale on bardziej przypomina becik, bo ma usztywniany dół i jest okrągły u góry... Postaram się zrobić zdjęcia to Wam pokażę. Jest słodki i różowy ![]()
#2119 |
Wtajemniczenie
|
bardzo proszę się częstować
![]() ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2120 |
Raczkowanie
|
ja mam z glucka przescieradlo z falbanka, przyjaciolka ma caly komplet poscieli taki z literkami ABC rozowy
|
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Raczkowanie
|
Przesyłam Wam kilka fotek, przykładowych ubranek dla mojej Księżniczki
![]() Wszystkiego Wam nie pokażę bo stwierdziłybyście, że raczej normalna to ja nie jestem ![]() Mąż już nie chce ze mną jechać na zakupy, a słyszałam, ze w H&M i w Zarze są już przeceny ![]()
#2122 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i zanim kupisz na allegro zobacz ceny u siebie w sklepie - ja zauważyłam, że na allegro ceny są identyczne jak u nas w hurtowni więc kupię wszystko na miejscu. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Raczkowanie
|
precious_81 niestety gin zalecil mi lezenie, ze wzgledu na skracanie sie szyjki macicy. jedynie jutro jade na umówione juz wczesniej usg. tak wiec zostaje mi raczej allegro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Raczkowanie
|
precious_81 A gdzie kupowałaś te półśpiochy?? One są super można nawet je zakładać do sukieneczek, ja mam kilka par po kuzynce, ale w sklepie takich nie widziałam.
![]()
#2125 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 16 czapeczek 14 par skarpetek 10 par bucików 3 sweterki kilka spódniczek i sukieneczek pajacyków i śpiochów mnóstwo kaftaniczków i koszulek też ogromne ilości i bodziaków też strasznie dużo a i tych półśpiochów to też mam chyba z 6 par i rajstopek 6 par a najdziwniejsze to jest, to, że ja kupiłam może 15 ubranek dla dzidziusia .... a całą resztę dostałam ![]()
69 będzie 54 kiedyś napewno ... ![]() 111 dni bez słodyczy 111 dni bez fastfoodów 111 dni systematycznych ćwiczeń 111 dni wytrwałej diety 111 dni i będzie OKEJ ![]() Edytowane przez Fasoleczk4 Czas edycji: 2009-07-20 o 17:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Zadomowienie
|
Słuchajcie, i ja wpadłam w wir zakupoholizmu . Nakupiłam dziś maleństwo bodziaków, śpichów i rękawiczek niedrapek. Za tydzień zaczynam kupować kosmetyki, buteleczki i smoczki.
allisanka ten chlebek wygląda przepysznie!!!!
#2127 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama też robi często chleb taki w piekarniku - tyle, że daje do niego słonecznika i inne nasiona ![]() Cytat:
![]() A w lumpku dziś było wyjątkowo dużo pięknych rzeczy dla dziewczynek - kombinezonów, śpiworków i bluzeczek ![]() A zapomniałabym - Aniago została przyjęta do szpitala, na szczęście leży na sali, nie korytarzu, jutro mają jej zrobić glukozę i mierzyć cały dzień i od tych wyników zależy ile będzie leżała ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2128 | |||||
Rozeznanie
|
Hej Dziewuszki!
Tyle naskrobałyście, że ciężko Was nadrobić. Spróbuję na raty. W sobotę byliśmy na grillu u mojej mamy, prawie do północy (mąż ze szwagrem opijali auteczko). Pogoda nie dopisała, ale na szczęście na ogrodzie jest zadaszona altanka, więc nie zmokliśmy ![]() W nocy jak wróciliśmy do domu, mizialiśmy się z mężem i poleciała mi krew ![]() Całą niedzielę się oszczędzałam, byliśmy na obiadku, potem na deserze, a pozostały dzień przeleżałam i wszystko było ok, aż do dzisiaj do 5 rano, kiedy obudził mnie okropny ból brzucha. Myślałam, że oszaleje, nie wiedziałam czy to skurcze czy zatrucie. Ból powtarzał się cyklicznie, aż mi się niedobrze zrobiło i wymiotowałam. Pomyślałam, że może coś w restauracji zjadłam nieświeżego, tylko że ból nasilał się i odpuszczał, do tego napinał mi się cały brzuch. Jak już zaczęłam się szykować, żeby na pogotowie jechać to skurcze ustały i udało mi się zasnąć. Popołudniu znowu zaczęło się na nowo, ale już nie tak boleśnie. Cały dzień przeleżałam. Na szczęście mąż dzisiaj ma wolne, więc mi usługuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piękniutki jest, tylko ma prawie 5 m długości, więc muszę potrenować parkowanie ![]() Rzeczywiście jak się tyle na siedzisz to lepiej jak potem trochę pospacerujesz. A do kiedy chcesz pracować? Ja kiedyś mogłam siedzieć całe dnie w pracy, ciągle zostawałam dłużej, a teraz się taki leniuch zrobiłam, że wygodnie mi w domku na zwolnieniu. Cytat:
![]() a u Ciebie rzeczywiście brzuszka nie widać, pozazdrościć ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() sto lat ![]() Nika, dla Ciebie również wszystkiego naj naj ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki chciałam Wam powiedzieć, że jutro mam 4 podejśćie na prawo jazdy
![]() ![]() ![]() Jutrop Was podczytam, bo teraz lece potrenowac łuk na placu z misiem mym ![]()
Prosze o głosik: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-433492.html 21.10.2009r. waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moje dzisiejsze zakupki ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.