|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)
No wiec wróciłam do domku. ja prawko zdałam 7,5 roku temu (jeszcze wtedy załapałam się w wieku 17 lat można było zdawac) . Zdałam je za pierwszym razem. nie chciałam isc, ale wszyscy mówil abym szła bo kiedys sie przyda, to poszłam
![]() ![]() dzis jechałam na bocznej drodzę. wiele rzeczy zapomniałam. generalnie na głowną bym nie wyjechała w tej chwili ![]() Asiuk twoj TZ jest przedstawicielem handlowym tak?? czy w związku z tym ma wiele wyjazdów na dłuzej, czy pracuje iles tam godz i wraca do domu?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mi marzy się na przyszłoroczne wesele taka jak w załączniku ale w kolorze szarym albo pudrowo różowym ![]() Edit: Madziu to ja może odpowiem. Mój kuzyn jest przedstawicielem handlowym, sam sobie rozkłada czas pracy, jedzie tam gdzie mu pasuje. Zawsze wraca do domu później lub wcześniej. Czasem pracuje 10h a czasem 4. Ale jeśli jedzie gdzieś dalej, a nazajutrz miałby jechać tam znowu, to zostaje na noc w hotelu. Ja w ubiegłym tygodniu właśnie otrzymałam propozycję takiej pracy w fabryce produkującej okna ![]() ![]() ![]() ![]()
"...Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce gdzie nieuniknione przybyło i czeka..." ![]() ![]() Edytowane przez mademoiselle betti Czas edycji: 2009-11-14 o 13:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo u nas w miescie jest kilka takich ogłoszen jako przedstwiciele handlowi ale sama nie wiedziała co o tym sądzic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zależy od firmy, ale zarobki są bardzo dobre. Kumpela zarabia miesięcznie ok. 4 tys. na rękę. Czasem uda jej się wyciągnąć 7 tys. Cytat:
![]() W maju, mam wrażenie, będzie dużo sukienek na lato, a chciałabym coś eleganckiego. Ale faktycznie, teraz nie ma co się rzucać. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2105 | |
Zakorzenienie
|
czesc.
juz nie pamiętam jak to jest miec kaca ![]() Głowa mi pęka ![]() Cytat:
Zawsze myslałam, ze to się wiąze z ciągłymi wyjazdami, ze co chwila TZ by spał gdzies w Hotelach i mało co by go w domu było. ale widze, ze jednak xle myslałam ![]() a zarobki nawet 4 tys to sporo jak u nas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Zakorzenienie
|
M adziu, to jednak nie jedziecie do tej Holandi?
ech..a ja już nie mam siły na nic, bo ciągle coś mnie spotks, ciągle jakiś pech..bez przerwy. no i wczoraj np. straciłam portfel. luz ![]()
#2107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktos go ukradł, zgubiłas?? TZ dzwonił w tym tyg do Holandii i mamy zadzwonic we wtorek/ srodę bo w poniedziałek mają zebranie i będzie wiadomo czy jest dla nas praca czy nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2108 |
Zakorzenienie
|
pewnie ktoś ukradł, bo o zgubienie portfela w życiu bym się nie spodziewała. za barfdzo go pilnuję i sprawdzam czy mam w torbie
![]() i jak tak patrzę na Was, to mam wrażenie, że fajniej byłoby Wam zostać w Polsce i tutaj układać sobie już życie, tak jak chcecie..niż znowu być w zawieszeniu w tej Holandii ![]()
Dyskretnej troski trzeba mi.. Edytowane przez et-ka Czas edycji: 2009-11-15 o 11:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do Holandii to są + i - wszystkiego. Jak bysmys zostaliw Polsce to pewnie będziemy zyci od pierwszego do pierwszego. jesli wyjedziemy to przez rok uda nam się odłozyc naprawde sporo kasy (przynajmiej wtedy tak było) to by było bardzo pomocne. Chcemy odkładac teraz na jakies mieszkanie. chcemy cos kupic. mamy jeszcze oszczędnosci z tamtego pobytu w Holandii + kasa z wesela , jesli teraz bymy wyjechali to wiekszosc na mieszkanie bymys juz odłozyli. |To by była dla nas pewna szansa. a wtedy po powrocie bysmy dopiero coś tu sobie planowali. a mi ostatnio się marzy jeszcze dziecko. taka mnie ochota na małego bobasa naszła. Ale niestety nie mozemy nawet o tym myslec bo nie mamy ani mieszkania ani pracy. Holandia by nam to przyspieszyła. Za rok bysmy się chcieli zacząć starac (tzn ja bym odstwiła tabletki), ale jesli nam nie wyjdą nasze plany mieszkaniowe i z praca to dupa... trzeba będzie czekac dalej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Zakorzenienie
|
oczywiście, że miałam wszystkie dokumenty
![]() a z tego co piszesz to racja - jakby ten rok tam aż tak Wam wszystko ułatwił, to chyba jednak nie ma się nad czym zastanawiać ![]()
#2111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo by nam pomógł ten rok w Holandii. dlatego chcę jechac. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiadomo, że w Polsce rzadko kto zarabia od razu konkretne pieniądze, trzeba jednak dojść powoli do tego. Widzę, że Ci się z dzieckiem pozmieniało ![]() ![]() Oczywiście, perspektywa straty pracy przez TŻ mocno ostudziła moje zapały, chyba mam naturalny instynkt samicy, która wie, że w takich warunkach jej młode nie przetrwa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() jestem padnięta. W piątek mieliśmy "wesele" (swoje i jeszcze innych 3 par - dzieci znajomych moich rodziców-wszyscy w sierpniu braliśmy ślub) i rodzice wyprawili dużą imprezę dla znajomych. Było ekstra. W prezencie każda para dostała cudowną kołyskę na kółkach ![]() http://www.meblenet.pl/kolyska-kolka...na-p-3679.html jednak nasza jest z ciemniejszego zdjęcia i kształt ma ładniejszy. poza tym dostaliśmy drewnianą skrzyneczkę z przyborami do szycia i skrzynkę z narzędziami. Dziś byliśmy na "2012"- 2,5 nudny, przewidywalności, dużo sprzeczności, np." nie ma łączności na całek ziemi a gość ze statku odbiera komórkę i gada z kolegą z Indii ![]() ![]() Co do prawka to zdałam za 1 razem jeszcze w LO i od tamtej pory jeżdżę także obalam Waszą teorię ![]() Rozpisałam się więc kończę i idę piec brownies.
#2114 |
Wtajemniczenie
|
Butter, piesek jest przesłodki
![]() ![]() ![]() mademoiselle betti, sukienka jest śliczna ![]() ![]()
#2115 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry, dziś się znowu zaczyna odliczanie od nowa do weekendu
![]() Cytat:
Cytat:
w ogóle nie odpoczęłam, miałam zajęcia cały weekend, także dziś nic mi się nie chce i już się nie mogę doczekać piątku, bo ten weekend mam wolny. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2116 |
Raczkowanie
|
Czesc, ja tez odliczam. Zawsze tak szybko mija weekend.. naprawde raz na jakis czas chetnie bym wziela dzien wolnego np w pon lub pt zeby przedluzyc wolne
![]() Dzis nie mam dobrego nastroju.
#2117 |
Zakorzenienie
|
ja też mam taki sobie, więc witaj w klubie. Mam @, czuję się tak sobie, warczę na tż i jakoś ogólnie wszystko jest ble
|
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Zakorzenienie
|
Hej...ja też odliczam już do weekendu...
A propos prezentów mikołajowych, to domek dla lalek jest fajny faktycznie. Ja spytałam moją siostrzenicę, co by chciała na mikołaja, to mi powiedziała, że złoty naszyjnik i srebrną bransoletę ![]() Haniu, zrobiłam wczoraj Twoją putanescę. Wyszła super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2120 | |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() wczoraj nas wzięło na oglądanie seriali. poszlismy spac po 2. ja ledwo wstałam, a TZ jeszcze spi ![]() Cytat:
![]() Jednak jakby nie było kiedys do Polski wrócimy. Trzeba przeciez tu zacząć zyc. poza tym za chiny sie nie zgodze rzucic tabletek będąc jeszcze w Holandii. Dopiero jak przyjadę do Polski i tu znajdę pracę. No nic plany i marzenia są teraz trzeba brać się za ich realizację ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Spaaaaaaać Mój hasbend wyjechał do londynu na 3 dni i jak go nie ma to ja nie mogę spać.
Szukam sprawdzonego przepisu na Strogonova. Mam nadmiar polędwicy wołowej. Edytowane przez L_V Czas edycji: 2009-11-16 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2124 |
Raczkowanie
|
Dogadalam TZtowi, co przerodzilo sie w dyskusje :/ Nie umiem pojsc spac niepogodzona i niewygadana, wiec musialam skonczyc temat od razu.
#2125 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Ja też jestem niewyspana. Tak to jest jak 2 noce pod rząd baluję. Trzeciej nocy niby jestem zmęczona na maksa..a spać nie mogę. No ale weekend super udany. Rozleniwiłam się na totalnie ![]() Butter sala bardzo ładna ![]() ![]()
#2126 |
Zakorzenienie
|
w tydzien przytyłam 1,5 kg
![]() jeszcze nigdy tyle nie wazyłam ech... |
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haniu, w weekend w ogóle nie miałam czasu, żeby siedzieć na wizażu, a obiecałam Ci zdjęcia psinki. Wkleję może dziś ![]() A jak u Was psia sprawa? Aha, nie pisałam Wam, psinka ma juz imię, nazywa się Bono ![]() I jeszcze muszę się pochwalić - dostałam podwyżkę. Co prawda bedę musiała pracować godzinę dłużej codziennie, ale chyba się opłaca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Raczkowanie
|
Mam nadzieje, ze wyjasniona, rano zadne z nas i tak nie bylo zadowolone...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.