|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Dzisiejszy dzień na plus choć....choć mogłam zrobić więcej
![]() - umyłam okno w pokoju - pomyłam podłogi - ugotowałam obiad na 2 dni - zrobiłam piling, maseczki, tonik aspirynowy, balsam - pomyłam naczynia
#2102 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() * wstać przed 8 * zrobić brzuszki i porozciągać się * powtórzyć słówka i zrobić stronę nowych * kupić wiórki kokosowe na domową produkcję malibu * ruszyć tyłek do kumpla i wyprodukować malibu * przeczytać 3 eseje Allena * zadzwonić w sprawie Zumby * zmobilizować koleżanki do umówienia się na piątkowe spotkanie o jakiejś konkretnej godzinie (zwariuję z tymi babami) * zmienić opis na InterPals, bo jest nieaktualny
![]() |
#2104 |
Zakorzenienie
|
chyba też zacznę tu sobie robić plany na następny dzień, jeżeli nie macie nic przeciwko
![]() * wstać najpóźniej o 9 ![]() * wypić wszystkie leki i suplementy, które powinnam codziennie przyjmować, a zwykle tego nie robię ![]() * przygotować nowy trening na zajęcia fitness * pouczyć się japońskiego * napisać list do kolegi z Fr * odwiedzić urząd * chociaż zacząć się uczyć do egzaminu na magisterkę ![]() wystarczy, pewnie i tak wszystkiego nie zrobię ![]()
#2105 |
Wtajemniczenie
|
Zaraz wychodzę na egzamin, trzymajcie za mnie kciuki bo nie wiem jak to przeżyję
![]() a potem zajęcia prawie do 18, a na jutro mam przeczytać kilkaset stron i zrobić projekt badawczy... wrrrr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Inkwizytor
|
Trzymamy kciuki za egzamin
![]() Kurcze dziewczyny mam kłopot z wstawaniem (to chyba jakas epidemia ![]() ![]() ![]() Plan na dzisiaj: - nauka sóówke z ang (zrobione) - artykuł branżowy (zrobione) - poprawić CV (poprawione) - nauka programu (zrobione) - kurs komputerowy - dokończyć rysunek (zrobione)
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa Edytowane przez verda Czas edycji: 2011-03-10 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich!
![]() Od kiedy zaczęłam pracować dni mijają mi dość szybko. Uczelnie, praca, korki, dom... Dotarło do mnie, że studenci to w wielu przypadkach nic innego jak tylko tania siła robocza. W ogóle zauważam, że dla wielu obraz studenta często ma się nijak do tego jak jest naprawdę. Zwykło się mówić "życie studenckie" (czyt. wiecznie imprezowanie, akademiki, nauka od czasu do czasu itd). Niestety wielu (szczególnie dorosłych) ludzi zapomina, że nie każdego należy wrzucać do jednego worka. Pracodawcy/wykładowcy/"przemiłe" panie z dziekanatu i biblioteki często zapominają, że studenci to też osoby pełnoletnie, często pracujące, niezależne finansowo, ambitne... To, że ktoś studiuje i jeszcze nie skończył swojej edukacji nie zezwala komuś na traktowanie go jak jakiegoś gimnazjalisty.
![]() |
#2108 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#2109 |
Raczkowanie
|
- nauka hiszpańskiego
- zrobienie planu na przyszły tydzień - projekt na studia - zacząć czytać książkę - wieczorem relaks i film Czy jest tu jakaś studentka socjologii? ![]()
#2110 |
Rozeznanie
|
Czy wy nie macie czasem tak, że niby coś robicie, jesteście cały czas zajęte...ale tak naprawdę zapełniacie czas bzdurnymi czynnościami, które mogą poczekać?????
Ja notorycznie tak robię np. zamiast uczyć się do ważnego egzaminu robię pranie ręczne albo sprzątam pokój. Jednym słowem nie działam w tym kierunku co powinnam.
#2111 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Verda uchyl rąbka tajemnicy jakie ty to zawsze branżowe artykuły czytasz, bo już kilka razy zwróciłam na to uwagę?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ajjjj dziiejszy dzień to masakra, 12 godzin poza domem, w końcu wróciłam i jem kaszkę waniliową na kolację ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2112 | |
Inkwizytor
|
Cytat:
![]() No dobra, uchylam rąbek ![]()
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa Edytowane przez verda Czas edycji: 2011-03-10 o 18:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Raczkowanie
|
ohh ile ja bym chciała w sobie zmienić! Ale cholera to nie jest takie łatwe.
Jestem leniuchem, strasznym leniuchem. Wszystko jak tylko mogę odkładam na ostatnią chwilę, już nie raz przez to robiłam jakiś projekt na studia siedząc przy tym cały dzień i kawałek nocy. Myślę, że mam czas, zdążę, nie teraz, jutro i milion innych wymówek, a na końcu zawsze się okazuje, że "mogłam zrobić to lepiej/dopracować". I nigdy nie wyciągam z tego wniosków, choć zawsze wiem jaki będzie tego skutek. Mam 2 nałogi: komputer( a właściwie internet) i słodycze. Dosłownie. Idealnie pasuje do mnie tekst z jednej piosenki: "gdy widzę słodyce to kwice, a ocy mi świecą jak znice". Czasem się łapię na tym, że zjem coś słodkiego a później przychodzi refleksja, że tak naprawdę nie miałam ochoty na słodkości. Nie wiem jakby jakaś magiczna siła mnie do nich ciągnęła. Internet. Tu też się często łapię, np. na tym, że nie mam tak naprawdę co na nim już robić bo przejrzałam wszystko co mnie interesowało, ale zaglądam a to na pocztę(chociaż wiem, że przez 20 min nikt nie napisał), na pudla (mimo, że przeczytałam wszystkie newsy), na wizaż (mimo, że o 12 w nocy nikt jż prawie nic nie pisze) i tak dalej i tak dalej. I jeszcze jedno. Mam niskie poczucie własnej wartości, nie czuje się kobieco. Niby dbam o siebie, noszę makijaż, maluję paznokcie, włosy (nienawidzę odrostów ![]() Nie noszę sukienek, spódnic mimo, że mi się podobają - czuję się w nich "nie ubrana". Obcasy noszę od wielkiego dzwonu. Nie będę już wspominać o chorobliwej nieśmiałości, niepewności siebie, etc. trochę przydługo wyszło, mam nadzieję, że komuś będzie chciało się to czytać ![]() Chociaż bardzo chciałabym się zmienić, nie mam pomysłu jak. |
![]() ![]() |
![]() |
#2114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chowaj się za kompterem, wyjdz do ludzi, chocby na spacer z psem do parku. Zapros kumpele na spotkanie w jakiejs modnej knajpce na kawe i ciasto czy drinka. Nie siedz biernie na tylku, tylko planuj, dzialaj. Zorietuj sie jakie imprezy odbeda sie w najblizszym czasie w twoim miescie, zbierz ekipe i zabawcie sie ![]() Ja dzis 6 godzin w pracy, pozniej meeega migrena ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2115 |
Wtajemniczenie
|
Ajjjjj ale mi czas zleciał, nie jest dobrze... No to szybka lista spraw na dzisiaj:
- palabras - 120 słów z niemieckiego + 20 nowych - Super Memo - 60 powtórek z English Grammar New - Super Memo - przynajmniej 100 powtórek z Kein Problem - więcej i tak nie dam rady a mam już za dużo zaległości żeby sobie odpuścić - Przeczytać jeszcze 1,5 rozdziału na jutrzejsze ćwiczenia - Wynotować rzeczy, które podkreśliłam w tekście - Napisać 10 pytań do mojego problemu badawczego - na zakończenie dnia film albo serial po angielsku No, do północy zostały 3 godziny, czas start ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2116 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, strasznie się obijam w tym tygodniu
![]() ![]() ![]() ![]() Czasem chyba po prostu trzeba sobie trochę odpuścić... |
![]() ![]() |
![]() |
#2117 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A mi wczoraj udało się zrobić wszystko z mojej listy ![]() ![]() ![]() ![]() - odwiedzić trzy biblioteki (ehhh znów będzie bieganie po mieście) - pójść na zajęcia - zrobić słówka z palabrasa - zrobić Super Memo (wszystko! nie zostawiać żadnych powtórek na jutro, bo ostatnio za bardzo sobie odpuszczam) - zrobić przynajmniej dwa raporty z kursu IT - przeczytać rozdział książki do egzaminu, wynotować wszystkie istotne rzeczy - zacząć czytać jedną z książek, którą dziś wypożyczę - zrobić brzuszki - zrobić menu na następnych kilka dni i pójść do sklepu po brakujące rzeczy no to tyle, lecę na zajęcia, trzymajcie się i miłego dzionka! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale czasem coś innego też trzeba zrobić, a więc skromna lista na dziś: * powtórzyć słówka * posiedzieć nad gramatyką i tym razem bez wymówek! * spotkać się z koleżankami (jak się znowu spóźnię, to mnie zabiją :P) * przeczytać 3 eseje * zacząć czytać wypożyczone z dawna książki (powiedzmy, że na początek 20 stron - książki naukowe to nie to, co wiedźmy kochają najbardziej) * zorganizować kupno prezentu na urodziny koleżanki i tym razem nie dać się wkręcić w jego kupowanie ![]() *pouzupełniać stopki na stronie - bez rozmachu tak z 5 ![]()
![]() |
#2119 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny chyba bede miała pracę ;-)!! Tak sie ciesze bo dla mnie to był priorytet.Oby sie udało, trzymajcie kcuki.
Poza tym moje postanowienia różnie sie mają... Brakuje mi dyscypliny, samokontroli o ktorej pisałam.. i chyba dużo sobie postanowiłam.Ale nie trace nadzieji ![]() Mam takie pytanko do tych z Was ktore sa samotne. Szukacie kogos? Bo ja mialam ostatnio taki czas ze czulam sie samotna. Teraz tez bym chciala kogos na powaznie, na zwiazek.. ale nie chce popasc w jakas desperacje , nerwowo szukajac, starajac sie itd. Chyba ten czas ,,samotnosci'' wykorzystam jakos dla siebie i tylko dla siebie. Pojde do pracy , bede pisala swoja prace licencjacka, czasem wyjde ze znajomymi, bede bardziej starac sie rozwijac.. a moze milosc sama do mnie przyjdzie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2120 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Dziś mam kiepski dzień
![]() ![]() ![]() Wczoraj było znacznie lepiej... Zawsze marzyłam o wolontariacie w domu dziecka i wczoraj dziwnym trafem byłam w takim jednym... Co prawda całość polegała na czymś innym niż myślałam, ale te uśmiechy na twarzach dzieciaczków były takie pięknie. Teraz wiem, że to jest to, co chcę robić. Dawać siebie innym. Poznałam wczoraj grupę ludzi, którzy są niesamowitymi pasjonatami. Z takim błyskiem w oczach opowiadali o tym, co kochają robić! Tak im zazdrościłam... Ale się rozpisałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny!!!!
Wątek dla mnie idealny. Mam ogromną nadzieję, że dzięki niemu jeszcze bardziej uda mi się zdopingować do zmian. Aktualnie robię dwie rzeczy: - piszę pracę mgr -uprawiam sport |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Zadomowienie
|
Zrobione :
- praca na niemiecki - sprawdziany napisane Do zrobienia : - projekt na angielski - porządki - lektura - bieganie
#2123 |
Raczkowanie
|
Jutro zamierzam :
- napisać rozdział w pracy lic - zacząć kolejny -przeglądnąć literature do jeszcze innego rodziału ![]() -powtórzyć słówka z palabras -odpisać na interpals -pomóc mamie w porządkach - nie siedze tyle na facebooku!! wylaczam go w trakcie pisania pracy !! ;-) Narazie tyle, co bym sie nie zniecheciła ![]() ![]() Edytowane przez szczesciaraaa089 Czas edycji: 2011-03-11 o 22:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 | ||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie czuję się samotna, ale jestem odwieczną singielką, więc czuję, że to pytanie do mnie ![]() Nie, nie szukam nikogo, bo samotność doskwiera mi tylko czasami. Poza tym szukanie kogoś "na siłę" czy też poznawanie ludzi z intencją znalezienia faceta już kidyś nie wyszło mi specjalnie niesamowicie i chociaż nie zrobiłam nic bardzo głupiego, to samej sobie udało mi się podkopać pewność siebie, zmarnować mnóstwo czasu na faceta, na którym tak naprawdę mi nie zależało i zapomnieć, że mam też w życiu inne cele, niż znalezienie drugiej połówki. A teraz po życiorysie sami plączą mi się faceci, problem w tym, że ze wszech miar nieodpowiedni ![]() Na dziś: * wstać przed 8 * zrobić małe reklamówki na stronę (ble) * powtórzyć słówka * jak się wyrobię to usiąść nad tą nieszczęsną gramatyką * kupić prezent albo upewnić się, że koleżanka kupi * poczytać książkę Dziś impreza, więc tyle.
![]() |
#2125 |
Przyczajenie
|
Na dziś:
1) biegania 2) napisać minimum 3 strony mgr |
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Dziś: -Napisać pierwszą wersję prezentacji maturalnej - Zacząć pisać pracę z PP -dokończyć książkę z Wosu -przerobić zestaw słówek - poćwiczyć |
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Zakorzenienie
|
no ja dzisiaj urodzinowo (tata ma urodziny) więc za dużo nie zdążę zrobić, bo jeszcze muszę:
*manicure *wyprasować ubrania *ogarnąć dom *ściągnąć i nagrać jakieś piosenki *jeśli zostanie czasu to laborki z kursu IT *umalować się a to wszystko do 16 miłego weekendu wam życzę kochane ![]()
#2128 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=szczesciaraaa089;25 670129]Jutro zamierzam :
- napisać rozdział w pracy lic + - zacząć kolejny - -przeglądnąć literature do jeszcze innego rodziału ![]() -powtórzyć słówka z palabras+ -odpisać na interpals + -pomóc mamie w porządkach+ - nie siedze tyle na facebooku!! wylaczam go w trakcie pisania pracy !! ;-) +/- prawie sie udalo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Inkwizytor
|
Ja mam dzisiaj dzień lenia. Nie zrobiłam w zasadzie nic konstruktywnego poza sprzątaniem, praniem i prasowaniem. Za to popołudnie i wieczór przedandkowałam
![]()
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Zakorzenienie
|
Fajny dzień miałam wczoraj
![]() Na uczelni byłam tylko załatwić kilka spraw, poszłam na wagary, odwiedziłam w końcu fryzjera, a później zabrałam mamę na 6h zakupy ![]() ![]() Dzisiaj też się obijam, ale do poniedziałku wracam grzecznie na właściwie tory ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.