Czym wyleczyć zaskórniki? - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-25, 23:49   #2101
Apsik13
Zakorzenienie

Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki?

Cytat:
Napisane przez anka1892 Pokaż wiadomość
Ja nie mogę uwierzy, że to masło nie zapycha a masz skórę podatną na zapychanie? Bo czytałam dziś jedną opinię, że to masło jest leciutkie i nie zapycha. Można stosować je pod makijaż, czy nie bardzo? bo na noc na razie używam Babydream'a.
Ja tez posiadam olejek myjący, hydrolat oczarowy, puder bambusowy z jedwabiem i na razie tyle z BU. Ale czaje się jeszcze na zapas hydrolatów, bo dość szybko się kończą, zapasu olejku niestety nie zrobię, bo on ma krótki termin przydatności no i marzy mi się tonik z PHA 6%, ewentualnie jakieś serum, ale widzę, że niektóre sera mogą zapychać, bo mają jakieś składniki nawilżające.
Ogólnie stan mojej skóry jest lepszy, a nie przeszłam jeszcze całkowicie na naturalną pielęgnację, mam jeszcze zwykły tonik i dwa żele do mycia twarzy, kilka kremów, ale w miarę naturalne składy, bez zapychaczy większych. Również "czaję się" na minerały
W sumie ja też nie wierzyłam w to masło bo jak masło, to pewnie ciężkie i dobijające. Jednak jest bardzo fajne, choć jak się nim posmaruję, to się świecę jak żarówka Ale w sumie nakładam je po przyjściu z pracy, więc nie wiem jak się sprawuje pod makijażem.
Też kierowałam się tym, że podobno nie zapycha i jest lekkie jak na masło, a poza tym może zmniejszać skłonność do przetłuszczania się skóry. Brzmi dziwnie, ale im dziwniejsze, tym bardziej interesuje Jak olejek myjący, który też jest dla mnie hitem.
Ja mam skórę obrzydliwie podatną na zapychanie, więc jak coś jest nie tak, to od razu muszę odstawić.
Ale na razie jest ok, skóra po zmyciu masła np. rano miękka i nawilżona. I brak przesuszonych skórek, które było widać pod makijażem. Na koniec zawsze bambus na zmatowienie i jestem zadowolona
A co będzie dalej, czas pokaże
Stary 2011-01-26, 09:13   #2102
anka1892
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Apsik13 Pokaż wiadomość
Też kierowałam się tym, że podobno nie zapycha i jest lekkie jak na masło, a poza tym może zmniejszać skłonność do przetłuszczania się skóry. Brzmi dziwnie, ale im dziwniejsze, tym bardziej interesuje Jak olejek myjący, który też jest dla mnie hitem.
a to prawie postaram się wytłumaczyć Im skóra jest suchsza tym więcej wydziela sebum, aby się "nawilżyć"(natłuścić ), tak więc żeby skóra się nie przetłuszczała trzeba ją nawilżyć Coś w tym stylu Ale po pierwsze to nie można jej przesuszać, stosując te cuda z drogerii(mam na myśli żele i kremy na trądzik, to dziadostwo wysuszyło mi kyś baaardzo skórę).

Edytowane przez anka1892
Czas edycji: 2011-01-26 o 09:14
anka1892 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-26, 09:29   #2103
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1892 Pokaż wiadomość
a to prawie postaram się wytłumaczyć Im skóra jest suchsza tym więcej wydziela sebum, aby się "nawilżyć"(natłuścić ), tak więc żeby skóra się nie przetłuszczała trzeba ją nawilżyć Coś w tym stylu Ale po pierwsze to nie można jej przesuszać, stosując te cuda z drogerii(mam na myśli żele i kremy na trądzik, to dziadostwo wysuszyło mi kyś baaardzo skórę).
Właśnie tak myślałam, ale bałam się, że masło może być za ciężkie i zamiast nawilżyć i złagodzić przetłuszczanie się, może jeszcze bardziej zapchać.
Na razie jednak nic z tych rzeczy
Mam gładki nosek bez suchych skórek
Stary 2011-01-26, 18:33   #2104
Koola
Przyczajenie

Dot.: podskórne grudki na twarzy...

Cytat:
Napisane przez Ishani Pokaż wiadomość
Napisz koniecznie co do tej pokrzywy :P Zastanawiam się jeszcze czy może effaclar K na to pomaga?
U mnie Effaclar K nie dal im rady

Takze zmagam sie z tymi grudkami podskornymi, co pojde do kosmetyczki aby to usunela po paru dniach pojawiaja sie znowu, zwlaszcza na policzkach i linii brody i gornej czesci szyji.

Na razie stosuje kwasy (LHA), zobaczymy czy beda efekty.

Poza tym biore sie za picie herbaty z pokrzywy a do tego musze sie zaopatrzyc w jakis kremik dobrze nawilzajacy i zmotywowac do picia co najmniej 2 litrow wody dziennie.
Dodam jeszcze, ze kosmetyczka mowila ze to moze problem z hormonami, jednak po wykonaniu badan hormownow w 1 i 2 czesci cyklu wszystko wyszlo dobrze.

Jezeli odkryjecie jakis magic na to paskudztwo to dajcie znac.

Dziewczyny, mozecie polecic jakis super nawilzajacy krem na noc?

Edytowane przez Koola
Czas edycji: 2011-01-26 o 18:40
Koola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-26, 20:54   #2105
Ishani
Zadomowienie

Kupiłam i co prawda cera się poprawiła, ale grudki raczej dalej są..
Po pokrzywie też nie widziałam jakieś specjalnej różnicy, ale raczej za krótko piłam. Niedługo będę próbowała kwasów AHA/BHA, może one coś dadzą..
I też zbadam hormony, ech..
A co do kremu to sama bym kurczę chciała znaleźć jakiś który mnie na 100%nie zapcha,i nawilży.. póki co stosuję ochronny bambino, albo ew. olejek z wiesiołka
Ishani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-28, 03:32   #2106
dziolcha86
Zadomowienie

Cytat:
Chyba wszystko po trochu.
Stopniowo przechodziłam z toniku na hydrolat, z żelu oczyszczającego na olejek myjący, z zawiesistego kremu na noc na serum czy masło jojoba.
Więc wydaje mi się, że wszystko miało wpływ na zmniejszenie się ilości zaskórników. Ale nie pozbyłam się ich do końca, to byłoby zbyt piękne
Ale jeśli widzę, że cera jest gładka w dotyku, miękka, ma równomierny koloryt i nie ma potrzeby maskowania jej pod fluidem, to znaczy, że osiągnęłam pewien sukces
Masło jojoba kupowałaś w zwyczajnej aptece? Czy zakupywałaś z mazideł?
Stary 2011-01-28, 11:15   #2107
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziolcha86 Pokaż wiadomość
Masło jojoba kupowałaś w zwyczajnej aptece? Czy zakupywałaś z mazideł?
Ja kupowałam w BU

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-28, 12:54   #2108
Beata_Batumi
Zadomowienie

Ja polecam olejek pichtowy i petroleum d5 do przemycia po wyciskaniu zaskórników, na mnie działa super! Na ok miesiąc- dwa mam spokój! I po taniości

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-28, 13:01   #2109
redeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Ja polecam olejek pichtowy i petroleum d5 do przemycia po wyciskaniu zaskórników, na mnie działa super! Na ok miesiąc- dwa mam spokój! I po taniości
nie na każdego to działa, bo na mnie np nie ;]
redeyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-28, 13:12   #2110
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez redeyes Pokaż wiadomość
nie na każdego to działa, bo na mnie np nie ;]
Na mnie niestety olejek pichtowy też nie zadziałał, a krem pichtowy zapchał
Stary 2011-01-28, 13:25   #2111
redeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Na mnie niestety olejek pichtowy też nie zadziałał, a krem pichtowy zapchał
Chyba nie ma dobrej metody na stałe pozbycie się tego.. W wiosnę przymierzam się do głębokiego peelingu u mojej dermatolog, bo póki co mam krem na zaskórniki..
Stary 2011-01-28, 13:26   #2112
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba nie ma dobrej metody na stałe pozbycie się tego.. W wiosnę przymierzam się do głębokiego peelingu u mojej dermatolog, bo póki co mam krem na zaskórniki..
Jaki???

Pochwal się
Stary 2011-01-28, 13:53   #2113
redeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki???

Pochwal się
Krem? Differin
Stary 2011-01-28, 14:04   #2114
Kachnaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Krem? Differin
I pomaga Ci to na czarne kropki,tzn zaskórniki otwarte czy zamknięte,tzn te grudki?

Kachnaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-28, 14:13   #2115
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kachnaaaa Pokaż wiadomość
I pomaga Ci to na czarne kropki,tzn zaskórniki otwarte czy zamknięte,tzn te grudki?
Właśnie właśnie, jak to z nim jest?
Wiele o nim słyszałam, ale nigdy go nie kupiłam.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-28, 14:13   #2116
redeyes
Zakorzenienie

Cytat:
krótko go używam, bo ok. 2 tygodnie, ale w każdym razie chyba jest tego wszystkiego mniej (zaskórniki zamknięte)
a jak chcecie się pozbyć zanieczyszczeń, tych otwartych zaskórników to polecam maskę (1 łyżka żelatyny, 1 łyżka mleka - wymieszać, wstawić do mikrofali na 10 sek i posmarować twarz). fajnie się to potem zrywa, a na zerwanych płatach widać białe słupki to jest coś takiego jak te plastry na nos np. z nivei
Stary 2011-01-28, 15:00   #2117
Kachnaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
krótko go używam, bo ok. 2 tygodnie, ale w każdym razie chyba jest tego wszystkiego mniej (zaskórniki zamknięte)
a jak chcecie się pozbyć zanieczyszczeń, tych otwartych zaskórników to polecam maskę (1 łyżka żelatyny, 1 łyżka mleka - wymieszać, wstawić do mikrofali na 10 sek i posmarować twarz). fajnie się to potem zrywa, a na zerwanych płatach widać białe słupki to jest coś takiego jak te plastry na nos np. z nivei
A nie miałaś wysypu na początku? Dużo dziewczyn pisało ze właśnie miało,jesteś pod kontrolą dermatologa?
Maska którą podałaś brzmi bardzo fajnie,nie wysusza za bardzo?

Stary 2011-01-28, 15:37   #2118
redeyes
Zakorzenienie

Cytat:
A nie miałaś wysypu na początku? Dużo dziewczyn pisało ze właśnie miało,jesteś pod kontrolą dermatologa?
Maska którą podałaś brzmi bardzo fajnie,nie wysusza za bardzo?
Miałam, ale nie wiem czy po odstawieniu epi, czy też od tego kremu
Nie, moja dermatolog nawet nie mówiła kiedy mam się zjawić na kolejnej wizycie, tylko wspomniała, że w okresie wiosennym można by było zrobić oczyszczanie
Nie, bo ona zasycha na twarzy, robi się taka skorupa i po 10 min od nałożenia to się wszystko odrywa
Stary 2011-01-28, 21:35   #2119
vivalitein
Raczkowanie

Mam pytanie dziewczyny... Dlaczego chcecie nawilżac skore skoro macie grudki?? Skoro sa grudki to jest nadprodukcja łoju i trzeba to oczyscic. Tylko nie zrozumcie mnie źle... nie mówię że wysuszyc czy cos w tym stylu... bo wysuszac nie moznatylko moze dobrac krem jeden ktory bedzie rozpuszczal albo złuszczal zrogowaciały naskórek a drugi ktory bedzie ewakuowal ta zalegajaca wydzieline na zewnatrz. I taki zestaw ktory stosowalam i moge polecac to Sebium Serum i Sebium AKN biodermy... a jesli skora sie swieci to zamiast serum Teen Derm K isispharmy dzialaja naprawde a jeszcze tak po miesiacu czy nawet juz po dwoch tygodniach stosowania tych preparatow polecam wykonac zabieg z kwasem AHA zeby dac kopa skorze przyspieszy oczyszczanie Buzka wygloadzona i nie wysuszona jakimis drogeryjnymi swinstwami na tradzik, na alkoholu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-28, 21:45   #2120
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Bezpieczny ten sposób?
Jak to robisz? - tzn. jak długo trzymasz maskę na twarzy i co jaki czas ją stosujesz?
Stary 2011-01-28, 22:09   #2121
Kachnaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Bezpieczny ten sposób?
Jak to robisz? - tzn. jak długo trzymasz maskę na twarzy i co jaki czas ją stosujesz?
Zrobiłam dziś tą maskę i żadnych 'słupków' jak pisała koleżanka wyżej nie widziałam
Sposób trochę ostry,raczej więcej nie zrobię i trochę boli jak ściągasz
Trzymałam ok 15 minut,bo znalazłam ten sposób na innych stronkach i tak wlaśnie pisali.
Wcześniej zrobiłam parówkę z zielonej herbaty.
Czy skuteczny w sumie ciężko powiedzieć.
Wolę zieloną glinkę albo maseczkę 'Zamian'

Edytowane przez Kachnaaaa
Czas edycji: 2011-01-28 o 22:11
Stary 2011-01-29, 07:55   #2122
summertime
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vivalitein Pokaż wiadomość
Mam pytanie dziewczyny... Dlaczego chcecie nawilżac skore skoro macie grudki?? Skoro sa grudki to jest nadprodukcja łoju i trzeba to oczyscic. Tylko nie zrozumcie mnie źle... nie mówię że wysuszyc czy cos w tym stylu... bo wysuszac nie moznatylko moze dobrac krem jeden ktory bedzie rozpuszczal albo złuszczal zrogowaciały naskórek a drugi ktory bedzie ewakuowal ta zalegajaca wydzieline na zewnatrz. I taki zestaw ktory stosowalam i moge polecac to Sebium Serum i Sebium AKN biodermy... a jesli skora sie swieci to zamiast serum Teen Derm K isispharmy dzialaja naprawde a jeszcze tak po miesiacu czy nawet juz po dwoch tygodniach stosowania tych preparatow polecam wykonac zabieg z kwasem AHA zeby dac kopa skorze przyspieszy oczyszczanie Buzka wygloadzona i nie wysuszona jakimis drogeryjnymi swinstwami na tradzik, na alkoholu
Ale widzisz, ja mam cerę bardo suchą, a pomimo to mnóstwo grudek na linii zuchwy i policzkac. Taka cera przy dotakowym zastosowaniu jakichkolwiek kwasow wymaga niezwykle intensywnego nawilżenia. Z reszta sama jak piszesz może być tak, że jest nadprodukcja łoju - to często jest objawem złego nawilżenia. Dlatego tak szczegolnie wazne jest to, aby preparaty nawilżające nie zapychały. Mam wrazenie, ze kawy AHA, BHA nie działają na grudki. Owszem oczyszczają ładnie cerę i rozjaśniają, ale grudki jak były tak są.

A czy którejś z Was retinoidy pomogły na grudki? Wydaje mi się, że to jedyna rzecz, która może zwalczyć te grudki. Po krótkotrwałym używaniu widziałam, że grudki wychodziły tak jakby. Co prawda był wysyp nowych - ale to chyba normalne. Niestety mój dermatolog, mówi, że nie mam strasznych pryszczy dlatego nie chce mi ich przepisac : I oczywiscie w stosowaniu mam zawsze problem z nawilzeniem...
summertime jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-29, 09:48   #2123
redeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Bezpieczny ten sposób?
Ok. 10 min, albo poniżej (aż na twarzy wytworzy się skorupa, którą można ściągać)
Raz w tygodniu, albo raz na dwa tygodnie

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Zrobiłam dziś tą maskę i żadnych 'słupków' jak pisała koleżanka wyżej nie widziałam
Trzymałam ok 15 minut,bo znalazłam ten sposób na innych stronkach i tak wlaśnie pisali.
Powinnaś się cieszyć, że nie masz zanieczyszczeń
Mnie np. nie bolało, ale jak ktoś ma włoski na twarzy, to i ból będzie, bo zrywając maskę, zrywamy także część tych włosków..
Stary 2011-01-29, 11:58   #2124
xox
Raczkowanie

Cytat:
ja używam, a właściwie używałam, bo nic mi nie pomógł, żadnych efektów nie było, więc nie zamierzam już dalej go stosować. na te "czarne kropki" mogę polecić Ci Skinoren, wydaje mi się, że od kiedy zaczęłam go stosować nieco się zmniejszyły, ale przy okazji zaczęłam używać kosmetyków z linii Effaclar LPR, więc nie jestem w 100% teraz pewna od czego

Edytowane przez xox
Czas edycji: 2011-01-29 o 12:00
xox jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-29, 13:44   #2125
Kachnaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ok. 10 min, albo poniżej (aż na twarzy wytworzy się skorupa, którą można ściągać)
Raz w tygodniu, albo raz na dwa tygodnie

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Powinnaś się cieszyć, że nie masz zanieczyszczeń
Mnie np. nie bolało, ale jak ktoś ma włoski na twarzy, to i ból będzie, bo zrywając maskę, zrywamy także część tych włosków..
No właśnie wydaje mi się że mam,ale może są głębiej umieszczone pod skórą i dlatego nie dało rady.

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez xox Pokaż wiadomość
ja używam, a właściwie używałam, bo nic mi nie pomógł, żadnych efektów nie było, więc nie zamierzam już dalej go stosować. na te "czarne kropki" mogę polecić Ci Skinoren, wydaje mi się, że od kiedy zaczęłam go stosować nieco się zmniejszyły, ale przy okazji zaczęłam używać kosmetyków z linii Effaclar LPR, więc nie jestem w 100% teraz pewna od czego
Z zaskórnikami otwartymi w sumie nie mam dużego problemu,chciałam zastosować na te podskórne,zamknięte ale dzięki za radę

Stary 2011-01-29, 19:26   #2126
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, żeby wiedzieć jak to działa, należałoby to wypróbować, ale ja i tak nękam moją biedną twarz, więc raczej sobie podaruję.
I również pozostanę przy swoich glinkach.
Obecnie kocham białą
Żółta i zielona czekają aż się w niej odkocham
Stary 2011-01-30, 00:23   #2127
dziolcha86
Zadomowienie

Cytat:
Ja kupowałam w BU
Masło jojoba zamawiałaś w zestawie?
Ja jeszcze nie robiłam zakupów w BU, ale czas zacząć
Czy w zestawie są te buteleczki i jakieś łyżeczki żeby odmierzyć te proporcje produktów? Czy trzeba zakupywać je oddzielnie?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-30, 21:35   #2128
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Masło jojoba zamawiałaś w zestawie?
Ja jeszcze nie robiłam zakupów w BU, ale czas zacząć
Czy w zestawie są te buteleczki i jakieś łyżeczki żeby odmierzyć te proporcje produktów? Czy trzeba zakupywać je oddzielnie?
Jeśli chodzi o masło, to dostajesz je w ciemnym słoiczku gotowe do użycia.
Nic nie musisz robić, tylko nałożyć na buzię
Stary 2011-01-30, 21:53   #2129
dziolcha86
Zadomowienie

Apsik13

fajnie, namówiłaś mnie na zakupy w BU
Przeglądam też hydrolaty i myślę który wybrać...
Czytałam, że już kilka różnych używałaś. Czy któryś bardziej poleciłabyś cerze suchej i wrażliwej, skłonnej do rumieńców?
Stary 2011-01-30, 22:06   #2130
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Apsik13

fajnie, namówiłaś mnie na zakupy w BU
Przeglądam też hydrolaty i myślę który wybrać...
Czytałam, że już kilka różnych używałaś. Czy któryś bardziej poleciłabyś cerze suchej i wrażliwej, skłonnej do rumieńców?
polecam do przejrzenia
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365235
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości