|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2102 | ||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() Cytat:
![]() bedzie dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Zakorzenienie
|
sweet w foteliku będzie wygodniej i bezp
![]() ja musze w tym mies zglosic sie do poloznej tej co do domu przychodzi bo 3 mies wczesniej trzeba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lilkaa82 - trzymaj się dzielnie kochana, mam nadzieję, że zajmą się Tobą w szpitalu tak, żeby jak najdłużej dzidzia w brzuszku została ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() babonik - slodki brzuszek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Zadomowienie
|
Witam Mamuśki
![]() Nerolka Izunia śliczna bo urode po mamusi odziedziczyła ![]() Kindzia dzięki za info odnośnie alergii my oboje z Tż mamy więc Krystianek tez może mieć oby nie ![]() Sygine mnie też alergia w ciąży złagodniała Babonik śliczny brzuś gdzie jaka blizna ? ![]() Sweetangel przykro mi z powodu szwagra ![]() ![]() Tz złamał sobie zęba i wygląda jak dziad ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no ja miałam znieczulenie podpajęczynówkowe-chyba teraz takie się stosuje przy CC. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2108 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to madry fajny chlopak naprawde rok tem uspadl za schodow przed domem zimna (slisko bylo ) i ma padaczke powypadkowa od tamtej pory i ukruszona czaszke czy cos takiego wiem ze plytke mieli mu wstawiac ale byl silny zaczal ukladac wszystko na nowo kompletowal papiery do operacji, znalazl sobie prace i nawet dziewczyne z ktora planowal slub...... jeszcze tydz. przed z nim gadalam to powiedzial mi o tym slubie w tajemnicy ze jeszcze w domu nei wiedza itp zejestem pierwsza a tu taki cos ![]() a mamie tez wlasnie mysle co kupic......... napewno kwiaty bo lubi.......... a co jeszcze........nie wiem ![]() Cytat:
![]() kiedys sie tak wozilo dzici ja tak wracalam i moj brat tez w beciku na rekach u mamy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Zadomowienie
|
SweetAngel- oj przykro mi z powodu szwagra,mam nadzieje,że wyjdzie z tego i nie będzie znów targnął na swoje życie...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
BAN stały
|
kurcze, znalazlam fajne botki na all, i to okazja no ale sprzedawczyni ma dopiero 2 komentarze a zdjecia tez nie wyglądaja jakby ona je robila ;?
http://moda.allegro.pl/czarne-botki-...603929548.html odpuszczę sobie je lepiej nie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2111 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ktorego zlamal? moj zlamal jedynke przed slubem i byla masakra wstawil sobie implant za 4,5 tys. i teraz sie smieje ze wszystkie mu wypadna a ten jeden zostanie do otwieranai piwa i rozszarpywania pierogow ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Zadomowienie
|
Brumek, Zanka, Karolinee dzięki kochane za informacje odnośnie badania krzywej cukrowej i rozwianie moich wątpliwości.
![]() Teraz mogę się w pełni cieszyć dobrymi wynikami, których tak dawno nie miałam. ![]() Babonik, wow ta blizna jest faktycznie w ogóle niewidoczna ![]() ![]() Kolina, ![]() Youyou, moja mama jest wielbicielką torebek więc jej kupiłam torebkę. Pomyśl co naprawdę lubi Twoja mama i co sprawiło by jej przyjemność. ![]() Skoro Ci dużo pomaga, to może kup jej coś dzięki czemu poczuje się zrelaksowana np. pakiet babskich filmów na dvd, masażer do stóp, albo odprężająca wizyta u kosmetyczki? ![]() Muszę się pochwalić, że ostatnio po raz pierwszy poczułam czkawkę Hani. ![]() Byłam już w fazie zasypiania i nagle takie rytmiczne podskoki brzucha, nie było przy mnie tż, więc jak głupek sobie powtarzałam, że muszę mu rano powiedzieć, że czkawka to taki kicający króliczek... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | |
Zadomowienie
|
Tak wogóle to byłam dziś u krwiopijców i sikutów
![]() przy okazji mi pobrali troche na TSH ![]() w piatek sadny dzien wizyta u gina i zobaczymy co wyjdzie.................. . TSH i glukoza z morfologi...... juz sie boje.......... ![]() myslicie ze nerwy maja wplyw na morfo ???? ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
![]() my mamy rocznie w ten sam dzien co moi rodzice ![]() idealnie trafilismy ...oni wzieli slub 17 lipca i my tez ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-05-18 o 11:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2114 | ||||||
Zakorzenienie
|
Sweet o matko... co za historia..... trzymaj się kochana
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Popieram!! wolałabym od kogoś na te 2 min pozyczyć fotelik.... Szlag mnie trafia jak widzę moją tesciową jak wozi tą mała... owszem w foteliku, tyle że nie zapiętą, bo po co?! udusić to mało... Cytat:
![]() ![]() Przyszła pościel z puchatkiem ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2116 | |||
Zakorzenienie
|
Jednak jeszcze przysnęłam
![]() ![]() Scio dobrze, że juz jesteś w domku i masz wszystko pod kontrolą ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dokładnie Sweet to starszne... ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj chyba przywiozą mi kołyskę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() a zostaly ci jakies widoczne blizny po tym wypadku?? to co Ty przez szybe wylecialas?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2119 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Najważniejsze, że przeprowadzka już niedługo ![]() co do ALERGII to od koleżanki co to bardzo cierpi z tego powodu i jej pierwsze dziecko tez niestety ma alergię dowiedziałam się, że były prowadzone badania i podobno jest szansa aby uniknąć alergii u dziecka. Trzeba pod koniec ciąży brac probiotyk, ponoć Dicoflor (nawet na ulotce jest opisane) a potem jak już maluszek jest na świecie, to przez pół roku podawać probiotyk dziecku. Zawsze warto spróbować jak jest choć mała szansa na uchronienie dziecka od alergii. Zobaczymy co z tego wyjdzie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2120 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
ja dzis po krwiopijcach i sikutach wybrałam sie do rossmanna a poniewaz maz przyniosl wczorja pare groszy to kupilam: - szczotke do butelek babydream 5.99 zł - dwie wody do picia dla niemowlat ( z mysla o sobie hehe bede pic teraz ) 1.49zł 1 l. - odswiezacz ambi pur hypo allergenic o zapachu bawełny (w promocji z 11 zł na 4.99 zł ) - zel pod prysznic nivea cool kick dla meza (brakowalao mi jakiegos kosmetyku do prezentu urodzinowego a narzekal ze zel mu sie konczy ![]() noi mam wszystko co chcialam za grosze ........ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Zakorzenienie
|
Brumek ta Twoja szafa, to w stylu komandor? Można wiedzieć ile zapłaciliście i jakie wymiary?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Zakorzenienie
|
Tak, niby się tak strasznie nie rzucają w oczy, zwłaszcza pod makijażem, ale sa dosyć widoczne... tak, wypadłam przez boczną szybę... jak znajdę to wrzucę zdjęcia do klubu
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2124 |
Zakorzenienie
|
Ale się stresu najadłam :/ Miała iść do sklepu, ubrałam się i nagle ból podbrzusza taki rwąco- piekący. I brzuch napięty jakby miał pęknąć. A jak się Mały ruszył to ból okropny :/ Wzięłam buscopan położyłam się i na leżąco brzuch miękki. To skurcze przepowiadające czy co ? Teraz już jest o wiele wiele lepiej. uf.
#2125 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 | |||||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki! No więc... jest lepiej
![]() Scio - ale się naprzeżywałaś ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Sygine - nie raz słyszałam, że to jest tak, że podpisujesz umowę z konkretną położną. Ale oczywiście jeśli ona w tym czasie nie może (bo np. wyjechała albo inna jej pacjentka rodzi), to jest kryta, bo w umowie jest napisane że wtedy ona może przysłac do Ciebie inną położną. Trzeba więc trochę liczyć na to szczęście... Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2127 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki,
U mnie wszystko ok. Jest u mnie przez tydzień mama, ponieważ mąż wyjechał na miesiąc do Londynu. Nerolka gratuluję Ci córeczki! Niech Iza rośnie zdrowo! Aaa co z nowości - dostałam od bratowej wózek - firmy Marita ( granatowo-biały). Wygląda jak nowy - jej córcia jeździła w nim 5 m-cy. Jak będę miała chwilkę to wrzucę foto ![]()
![]() |
#2128 | |
Zadomowienie
|
tzn? chodzi ci o wyprawke?
wlasnie aktualizuje liste i z 78 pozycji zrobilo sie tylko 40 sztuk wiec jeszcze troche ale ja kazdy kosmetyk na lisice po oddzielnym punktem pisze wiec moze dlatego tyle wyszlo hehe Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Zakorzenienie
|
Zmalowana, to ty może dzisiaj nie wybywaj za daleko z domu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Zakorzenienie
|
Odpuściłam sobie już spacer. Ale też nie chcę panikować
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.