Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-18, 10:57   #2101
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Dziewczyny z innej beczki mam pytanie - co podarujecie swoim mamom na Dzień Matki??
ja mojej zamówiłam perfum na iperfumy ale to na spółę z ojcem bo na początku czerwca mają rocznicę i połączyliśmy dwie okazje bo perfumy to droga imprezka
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 10:58   #2102
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Powiem Wam że z Filipem to ja szalałam po sklepach właśnie HMy, Zary, Mothercare, Smyk, CA itd i kupowałam same nowe ubranka , ale teraz jakoś mi sie nie chcę bo widziałam jak długo (a raczej krótko) dziecko je nosi

Momentami było mi aż żal że jakaś rzecz kosztowała tyle kasy a on założył to 2 razy

Kupiłam więc teraz te diw paki, uzupełnię ubrankami po Filipie i może coś jeszcze się dokupi i z głowy.... za niewielkie pieniądze
oj mowisz jak moaj mam hehe ja tez mialam zamiar po sklepach szalec ale mama mnie sprowadzila na ziemie i tez mam wyprawke fajna za mala kaske i nei bedzie szkoda nawet jak czegos nie zalozy

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, mam chwilowy dostęp do neta więc melduje się ze szpitalnego łóżka . Od niedzieli wieczór leże pod kroplówką z fenoterolem bo skurcze nie dawały spokoju ( co 5-10 min.) Dostałam dexaven na szybszy rozwój płuc u dzidzi, oprócz tego zastrzyki w brzuch przeciwzakrzepowe i antybiotyk dożylnie na jakieś zapalenie dróg moczowych. Mam numer telefonu bodajże beatki więc jak coś nowego będę wiedzieć i nie będe mieć dostępu do neta to napisze do niej. Pozdrawiam. Papa. Trzymajcie się brzuchatki .
trzymaj sie i badz dzielna
bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość

a teraz kochane cioteczki wrzucam Wam obiecane zdjęcia Nerolkowej córeczki Izuni
na zywo jest tak urocza i śliczniutka, że napatrzeć się nie mogłam...
buziaki i pozdrowienia dla wszystkich od Neroli
OMG aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaa

: bounce: Izunia jestes cuuuudna sliczna i taka grzeczniutka mala mądralińska bedzie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
moja teściowa jest właśnie taka - jak ktoś jej cos powie to ona by drugiemu powtórzyła to zupełnie inaczej - poprzekręca, wyolbrzymia i wychodzi przeważnie super afera, a w rzeczywistości chodziło o co innego, uwielbia sobie dokładać że ktoś jej powiedział nie wiadomo co, i potem jak się żali komuś to nieraz wychodza niezłe cyrki... szkoda gadać chwilami.
ah.......wiec znasz mój ból..............

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę o kciuki bo jutro zaczynamy remont pokoju dla małej i czeka mnie wymiana okien w domu Niestety z moim J jest rożnie przyznam, że on nie nadaje się do takich rzeczy i boję się, że ten remont będzie trwał w jego tempie ze 2 tygodnie
w razie czego to meza i do roboty
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
kupilam takie 2 biustonosze do karmienia MOTHERCARE, zobaczymy jakie sa jak przyjda.
bardzo łdane
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 11:01   #2103
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

sweet w foteliku będzie wygodniej i bezp

ja musze w tym mies zglosic sie do poloznej tej co do domu przychodzi bo 3 mies wczesniej trzeba
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 11:07   #2104
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Wiecie co...............
stwierdzam ze ro 2011
jest dla mnie pasmem
cholernych przeciwnosci losu

moj wczorjaszy dzien i sytuacja z babka
okazaly sie tylko przystawka do glownego dania..........
maz wrocil z pracy
i ja oczywiscie wyskoczylam z opowiescia o babce

a on nagle w placz......
i mowi ze jego najmlodszy brat czyli moj szwagrier
lezy w spiczce w szpitalu bo chcial popelnic samobójstwo!!!!!!!!

poniewaz przywiezli go do Lublina ze wzgledu na ciezki satn to pojechalismy do szpitala
chlopak ma padaczke i zjadl 9 op. lekow od padaczki!
przyjechala tesciowa i sie zaczelo............
zaczela tak krzyczec i plakac
jakby on umarl!!!!!
ja rozumiem ze to ciezka sytuacja ale bylo mi wstyd
do tego sietak zdenerwowalam
bo wyskoczyla do Nas w pretensjami ajkimis dziwnymi......
wrocilismy po 23 do domu...........
nerwy i placz rozumiem
ale skurczy nie mialam, brzuch nie bolal
a mimo to dzis Igorek
moze z dwa razy
dal delikatnie znac o sobie
mam sie martwic?????

jak nie kuzynka to babka albo bratowa i teraz jeszcze to

ide nadrabiac.......
Oj kochana, faktycznie trochę Wam się rzuca na głowę zmartwień Ale nie denerwuj się, a Igorek ma może leniwy dzień po prostu...

Cytat:

Dziewczyny z innej beczki mam pytanie - co podarujecie swoim mamom na Dzień Matki??
Ja niestety złożę tylko życzenia telefoniczne, bo mama daleko ode mnie i nie będziemy się widzieć

Lilkaa82 - trzymaj się dzielnie kochana, mam nadzieję, że zajmą się Tobą w szpitalu tak, żeby jak najdłużej dzidzia w brzuszku została

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 11:08   #2105
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Wiecie co?! Mówię do mojego męża, że potrzebowałabym nowej piżamki do spania ( nie licząc tych co mam mieć do szpitala) a on do mnie to weź sobie wyciągnij moją jakąś bluzkę i kurcze dobry patent
On uwielbia jak chodzę w jego rzeczach, a Ja mam jego bluzkę taką długą jak koszulę nocną
ja lubie chodzic w koszulkach meza i w jego spodenkach krotkich po domu

babonik - slodki brzuszek
Stary 2011-05-18, 11:09   #2106
Vaniliova11
Zadomowienie

Witam Mamuśki
Nerolka Izunia śliczna bo urode po mamusi odziedziczyła
Kindzia dzięki za info odnośnie alergii my oboje z Tż mamy więc Krystianek tez może mieć oby nie
Sygine mnie też alergia w ciąży złagodniała
Babonik śliczny brzuś gdzie jaka blizna ?
Sweetangel przykro mi z powodu szwagra ja jak sie bardzo zdenerwuje to Krystianek słabiej sie rusza
Tz złamał sobie zęba i wygląda jak dziad
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 11:15   #2107
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
A jakie miałaś znieczulenie?
I chyba w podpisie masz błąd z tym 26 kwietnia

!
nie zmieniłam daty ostatniej wizyty,bo nie wiem kiedy pójdę..tak jakoś z lenistwa
no ja miałam znieczulenie podpajęczynówkowe-chyba teraz takie się stosuje przy CC.

Cytat:

no własnie nie wiem nie mam pomysłu,tesciowej też coś musze kupic

Cytat:
Napisane przez kindzia890 Pokaż wiadomość
podobno przy dziewczynkach dużo kobiet ma takie dolegliwości ale czym to jest spowodowane to nie wiem ja też tak mam i moja znajoma ma dwie córeczki również ciągle się drapała.... pomaga mi pić dużo płynów i smarować się kremami... wizytę masz zaraz u alergologa to coś wymyśli na pewno
a ja będę miec synusia a swędzi mnie okropnie,nogi moje wyglądają jakby mnie pogryzło stado komarów a do alergologa nie wiem kiedy się dostanę,dopiero w piątek przyjmuje i wtedy rejestracja i nie wiem do tego czasu czy brac te leki co lekarz przepisał??

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 11:15   #2108
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
widzę że ostatnio same kłopoty i zmartwienia Cię dopadają... trzymaj się dzielnie i nie denerwuj

moja teściowa od wczoraj w domu, powoli sie rozkręca i dochodzi do siebie. Dostała 33 dni chorobowego - jak ja wytrzymam tyle czasu z nią.... przedtem przynajmniej w pracy była to miałam ją z głowy przez cały dzień do 15..... ech....
nooo...właśnie same kłopoty zero radości

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
moja kolezanka tez zjadla leki na padaczke, samobojstwo chciala popelnic, ale jej sie nie udalo...

nie dziw się matce, sama zrozumiesz jak to jest, to byl dla niej szok, wiesz matka widzi wszystko odrazu w najgorszych barwach... sama nie wiem jak ja bym zareagowala, moze wpadlabym w histerie

dbaj o siebie i nie zamartwiaj sie
mam nadzieje ze w tym wypadku tez sie nie uda..............

Cytat:
oj Sweet współczuję przynajmniej wiadomo dlaczego brat tak postąpił? miał jakies problemy? czy ogólna depresja?
kurcze ale to nieszczęścia się ludziom przydarzają codziennie

chciałam swojej dać coś więcej bo bardzo nam pomaga, ja leżę a ona zajmuje się Filipem, obiady gotuje, robi pranie itd.. tż też dużo robi ale bez mamy to byśmy nie dali rady
nikt nie ma zielonego pojecia........
to madry fajny chlopak naprawde
rok tem uspadl za schodow przed domem zimna (slisko bylo )
i ma padaczke powypadkowa od tamtej pory i ukruszona czaszke czy cos takiego wiem ze plytke mieli mu wstawiac
ale byl silny zaczal ukladac wszystko na nowo
kompletowal papiery do operacji, znalazl sobie prace i nawet dziewczyne z ktora planowal slub......
jeszcze tydz. przed z nim gadalam to powiedzial mi o tym slubie w tajemnicy ze jeszcze w domu nei wiedza itp zejestem pierwsza a tu taki cos

a mamie tez wlasnie mysle co kupic.........
napewno kwiaty bo lubi.......... a co jeszcze........nie wiem

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Sweet przykro mi że tak się miesza wierzę, że to tylko przejściowe i reszta roku będzie już lepsza- przecież musi być bo będzie dzidzia z Wami !!!
ah............w takich chwilach czlowiek traci wszelkie powody i argumenty do usmiechu...........

Cytat:
nie wolno! nawet na 2 min
a kto zaobaczy...... mala paczuszke na kolanach
kiedys sie tak wozilo dzici ja tak wracalam i moj brat tez w beciku na rekach u mamy
Stary 2011-05-18, 11:16   #2109
BABONIK
Zadomowienie

SweetAngel- oj przykro mi z powodu szwagra,mam nadzieje,że wyjdzie z tego i nie będzie znów targnął na swoje życie... teściową się nie przejmuj... przynajmniej się postaraj...a Igorkowi na pewno nic nie jest,nie takie problemy przechodzą ciężarne i dzieci są zdrowe jak rybki

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 11:18   #2110
Bartessa
BAN stały

kurcze, znalazlam fajne botki na all, i to okazja no ale sprzedawczyni ma dopiero 2 komentarze a zdjecia tez nie wyglądaja jakby ona je robila ;?

http://moda.allegro.pl/czarne-botki-...603929548.html

odpuszczę sobie je lepiej nie??
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 11:19   #2111
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
sweet w foteliku będzie wygodniej i bezp

ja musze w tym mies zglosic sie do poloznej tej co do domu przychodzi bo 3 mies wczesniej trzeba
a to wszedzie tak jest czy tylko u CIebie bo jak tak jest to ja tez musze juz.......

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Oj kochana, faktycznie trochę Wam się rzuca na głowę zmartwień Ale nie denerwuj się, a Igorek ma może leniwy dzień po prostu...
mam nadzieje ........... thx

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Sweetangel przykro mi z powodu szwagra ja jak sie bardzo zdenerwuje to Krystianek słabiej sie rusza
Tz złamał sobie zęba i wygląda jak dziad
moze masz racje...zjem cos slodkiego zeby mu wynagrodzic zle chwile

a ktorego zlamal?

moj zlamal jedynke przed slubem i byla masakra wstawil sobie implant za 4,5 tys. i teraz sie smieje ze wszystkie mu wypadna a ten jeden zostanie do otwieranai piwa i rozszarpywania pierogow

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
SweetAngel- oj przykro mi z powodu szwagra,mam nadzieje,że wyjdzie z tego i nie będzie znów targnął na swoje życie... teściową się nie przejmuj... przynajmniej się postaraj...a Igorkowi na pewno nic nie jest,nie takie problemy przechodzą ciężarne i dzieci są zdrowe jak rybki
dziekuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 11:20   #2112
marzena_S
Zadomowienie

Brumek, Zanka, Karolinee dzięki kochane za informacje odnośnie badania krzywej cukrowej i rozwianie moich wątpliwości.
Teraz mogę się w pełni cieszyć dobrymi wynikami, których tak dawno nie miałam.

Babonik, wow ta blizna jest faktycznie w ogóle niewidoczna , a brzuszek ślicznie rośnie.

Kolina, za wizytę.

Youyou, moja mama jest wielbicielką torebek więc jej kupiłam torebkę.
Pomyśl co naprawdę lubi Twoja mama i co sprawiło by jej przyjemność.
Skoro Ci dużo pomaga, to może kup jej coś dzięki czemu poczuje się zrelaksowana np. pakiet babskich filmów na dvd, masażer do stóp, albo odprężająca wizyta u kosmetyczki?

Muszę się pochwalić, że ostatnio po raz pierwszy poczułam czkawkę Hani.
Byłam już w fazie zasypiania i nagle takie rytmiczne podskoki brzucha, nie było przy mnie tż, więc jak głupek sobie powtarzałam, że muszę mu rano powiedzieć, że czkawka to taki kicający króliczek...
Stary 2011-05-18, 11:30   #2113
SweetAngel1984
Zadomowienie

Tak wogóle to byłam dziś u krwiopijców i sikutów
przy okazji mi pobrali troche na TSH

w piatek sadny dzien
wizyta u gina i
zobaczymy co wyjdzie.................. .
TSH i glukoza z morfologi...... juz sie boje..........

myslicie ze nerwy maja wplyw na morfo ????

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
ja mojej zamówiłam perfum na iperfumy ale to na spółę z ojcem bo na początku czerwca mają rocznicę i połączyliśmy dwie okazje bo perfumy to droga imprezka
no to pewnie ze tak

my mamy rocznie w ten sam dzien co moi rodzice
idealnie trafilismy ...oni wzieli slub 17 lipca i my tez

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-05-18 o 11:37
Stary 2011-05-18, 11:34   #2114
agulaaabar
Zakorzenienie

Sweet o matko... co za historia..... trzymaj się kochana

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
nie smutaj, u mnie podobnie jest - tż pracuje, ja siedzę sama w domu, jak wraca to jest zmęczony i za dużo ze mną nie posiedzi niestety - musimy dać radę kochana

Nie jesteś sama dlatego ja wstałam dziś o 11
Już się nie mogę doczekać tego braku czasu na wszystko, nieprzespanych nocy itd

Cytat:

moja teściowa od wczoraj w domu, powoli sie rozkręca i dochodzi do siebie. Dostała 33 dni chorobowego - jak ja wytrzymam tyle czasu z nią.... przedtem przynajmniej w pracy była to miałam ją z głowy przez cały dzień do 15..... ech....
Siły, cierpliwości i wytrwałości.....
Cytat:
ja się nie podnosilam przez 12 godzin, lezalam bez ruchu jak trup. a po 12 godzinach przyszla pielegniarka i kazala mi wstac zebym sie umyla. ale niektorym kobietkom jak np sasiadce z pokoju przyniesli maluszka juz 3 godziny po cc i chcac nie chcec musiala sie opiekowac malenstwem. a dopiero znieczulenie zaczelo ją puszczac.... t dopiero aua bylo...
Znam ten ból... trochę z innej strony, miałam szytą całą prawą stronę twrzy, szyję i ramię... do tego potłuczona miednicę, rozwalone spojenie łonowe, tysiące krwiaków i stłuczeń na całym ciele... stluczenie glowy i wyrwany mięsień.... jak sobie przypomnę podnoszenie z łózka... albo chociaż próbę ruszenia się na nim.... więc to mnie już nie przeraża

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Może zaproś kogoś na pogaduchy, jakąś koleżankę, lepiej się poczujesz...
Ja też nie jestem szczęśliwa, jak mój wraca z pracy zmęczony - ale on o 16 juz jest w domu. Staram się więc w domu zrobic jak najwięcej, żeby on potem nie musiał i w ten sposób mial czas dla mnie
Koleżanki przez dzień są w pracy, w weekendy w szkole.... a mnie juz trafia...ileż można codziennie szorować podłogi, sprzątać.... mąż się śmieje że dom błyszczy jakby tylko na pokaz był.... do tego to taki typ, że jak skończy pracę np o 19 to jemu szkoda dnia i szuka sobie zajęcia....

Cytat:
Jak dla mojej to na pewno jakieś kwiaty doniczkowe, albo do ogrodu bo je uwielbia, do tego robi ogród przed weselem więc się przyda, a teściowej? bu? pewnie też jakiegoś kwiatka albo likier.

Cytat:
nie wolno! nawet na 2 min
Popieram!! wolałabym od kogoś na te 2 min pozyczyć fotelik....
Szlag mnie trafia jak widzę moją tesciową jak wozi tą mała... owszem w foteliku, tyle że nie zapiętą, bo po co?! udusić to mało...
Cytat:
kurcze, znalazlam fajne botki na all, i to okazja no ale sprzedawczyni ma dopiero 2 komentarze a zdjecia tez nie wyglądaja jakby ona je robila ;?

http://moda.allegro.pl/czarne-botki-...603929548.html

odpuszczę sobie je lepiej nie??
Bierz! a co Ci zależy, jeszcze za taką cenę może kupiła buty, nie pasują to wystawiła a zdjęcie zerżnęła

Przyszła pościel z puchatkiem jest cuuudna i to na naszą kołderkę 100x135, bo bałam się że będzie na małą kołderkę

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 11:52   #2115
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
a to wszedzie tak jest czy tylko u CIebie bo jak tak jest to ja tez musze juz.......

mam nadzieje ........... thx

moze masz racje...zjem cos slodkiego zeby mu wynagrodzic zle chwile

a ktorego zlamal?

moj zlamal jedynke przed slubem i byla masakra wstawil sobie implant za 4,5 tys. i teraz sie smieje ze wszystkie mu wypadna a ten jeden zostanie do otwieranai piwa i rozszarpywania pierogow

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

dziekuje
Dwójke złamał i przed ślubem też tego samego zęba ale wtedy udało sie go odbudować zobaczymy jak będzie teraz implanty to bardzo drogi interes
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 11:54   #2116
Natka_
Zakorzenienie

Jednak jeszcze przysnęłam

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
dzis wieczorem mam wizyte, prosze o kciuki

Scio dobrze, że juz jesteś w domku i masz wszystko pod kontrolą Z Mała napewno wszystko dobrze, a wagą się nie przejmuj

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Jutro idziemy wieczorem zwiedzać porodówkę Pani położna nas oprowadzi i pokaże co i jak i gdzie i mam cichą nadzieję, że akurat sala porodowa będzie wolna to też ją sobie obejrzymy A wszystko to w ramach SR
My tez jutro idziemy oglądac porodówkę, bo ostatnio była zajęta.

Cytat:
Napisane przez kindzia890 Pokaż wiadomość
DZIECI ALERGIKÓW MUSZĄ SIĘ LECZYĆ U ALERGOLOGA PO SKOŃCZENIU PÓŁ ROKU ŻYCIA...
Ooo widzisz ja muszę też wybrac się do mojego alergologa, bo oboje z mężem jesteśmy alergikami, zobaczymy co ona powie. U nas jest mniejsze prawdopodobieństwo, że dziecko też będzie miało, bo ja mam skórną a mąż katar, oczy... Ale mimo wszystko ryzyko jest! Więc ja też napewno się wybiorę z Małym.

Cytat:
ale jak jeździsz sama to fotelik montujesz z przodu jeśli dobrze kojarzę
Jeśli z przodu jest poduszka to nie można, chyba że się ją wyłączy. Ale mimo wszystko bezpieczniej jest wozić dziecko z tyłu niż z przodu. Z przodu można z poduszką jak już dziecko jeździ w tym foteliku większym przodem do kierunku jazdy.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Jeśli nie da się wyłączyć poduszki to nie mozna z przodu.
dokładnie

Sweet to starszne... Co musialo się dziać w jego głowie, że chciał targnąć na swoje życie Trzymaj się
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 12:00   #2117
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dzisiaj chyba przywiozą mi kołyskę:brzydal :
Stary 2011-05-18, 12:03   #2118
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Znam ten ból... trochę z innej strony, miałam szytą całą prawą stronę twrzy, szyję i ramię... do tego potłuczona miednicę, rozwalone spojenie łonowe, tysiące krwiaków i stłuczeń na całym ciele... stluczenie glowy i wyrwany mięsień.... jak sobie przypomnę podnoszenie z łózka... albo chociaż próbę ruszenia się na nim.... więc to mnie już nie przeraża
o matko, to chyba ja jednak bym wolala te cesarke 100 razy

a zostaly ci jakies widoczne blizny po tym wypadku?? to co Ty przez szybe wylecialas??
Stary 2011-05-18, 12:03   #2119
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
przeprowadzka to nadal przyszlosc, chcoiaz zbliza sie wielkimi krokami
teraz robili poprawki po montazu blatow, bo sciany troche porysowali jak wkladali na ciasno
montowali tez umywalki do tego silikony uszczelniajace...
robi sie powoli
niestety z wykończeniami to chyba zawsze się przedłuża, a "fachowców" na każdym kroku trzeba pilnować. Mam wrażenie, że jak tylko mogą to kombinują, choć oczywiście nie wszyscy.
Najważniejsze, że przeprowadzka już niedługo

co do ALERGII to od koleżanki co to bardzo cierpi z tego powodu i jej pierwsze dziecko tez niestety ma alergię dowiedziałam się, że były prowadzone badania i podobno jest szansa aby uniknąć alergii u dziecka. Trzeba pod koniec ciąży brac probiotyk, ponoć Dicoflor (nawet na ulotce jest opisane) a potem jak już maluszek jest na świecie, to przez pół roku podawać probiotyk dziecku. Zawsze warto spróbować jak jest choć mała szansa na uchronienie dziecka od alergii. Zobaczymy co z tego wyjdzie
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 12:15   #2120
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Sweet o matko... co za historia..... trzymaj się kochana
thx

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Dwójke złamał i przed ślubem też tego samego zęba ale wtedy udało sie go odbudować zobaczymy jak będzie teraz implanty to bardzo drogi interes
no drogi drogi...........ale wart ceny przynajmnej wg. mnie

ja dzis po krwiopijcach i sikutach
wybrałam sie do rossmanna
a poniewaz maz przyniosl wczorja pare groszy to kupilam:
- szczotke do butelek babydream 5.99 zł
- dwie wody do picia dla niemowlat ( z mysla o sobie hehe bede pic teraz ) 1.49zł 1 l.
- odswiezacz ambi pur hypo allergenic o zapachu bawełny (w promocji z 11 zł na 4.99 zł )
- zel pod prysznic nivea cool kick dla meza (brakowalao mi jakiegos kosmetyku do prezentu urodzinowego a narzekal ze zel mu sie konczy ) 9.99 zł.

noi mam wszystko co chcialam za grosze ........
Stary 2011-05-18, 12:24   #2121
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Brumek ta Twoja szafa, to w stylu komandor? Można wiedzieć ile zapłaciliście i jakie wymiary?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 12:30   #2122
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
thx

ja dzis po krwiopijcach i sikutach
wybrałam sie do rossmanna
a poniewaz maz przyniosl wczorja pare groszy to kupilam:
- szczotke do butelek babydream 5.99 zł
- dwie wody do picia dla niemowlat ( z mysla o sobie hehe bede pic teraz ) 1.49zł 1 l.
- odswiezacz ambi pur hypo allergenic o zapachu bawełny (w promocji z 11 zł na 4.99 zł )
- zel pod prysznic nivea cool kick dla meza (brakowalao mi jakiegos kosmetyku do prezentu urodzinowego a narzekal ze zel mu sie konczy ) 9.99 zł.

noi mam wszystko co chcialam za grosze ........
a dużo jeszcze ci gadżetów brakuje?
Stary 2011-05-18, 12:34   #2123
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
o matko, to chyba ja jednak bym wolala te cesarke 100 razy

a zostaly ci jakies widoczne blizny po tym wypadku?? to co Ty przez szybe wylecialas??
Tak, niby się tak strasznie nie rzucają w oczy, zwłaszcza pod makijażem, ale sa dosyć widoczne... tak, wypadłam przez boczną szybę... jak znajdę to wrzucę zdjęcia do klubu

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 12:43   #2124
Zmalowana
Zakorzenienie

Ale się stresu najadłam :/ Miała iść do sklepu, ubrałam się i nagle ból podbrzusza taki rwąco- piekący. I brzuch napięty jakby miał pęknąć. A jak się Mały ruszył to ból okropny :/ Wzięłam buscopan położyłam się i na leżąco brzuch miękki. To skurcze przepowiadające czy co ? Teraz już jest o wiele wiele lepiej. uf.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 12:43   #2125
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Tak, niby się tak strasznie nie rzucają w oczy, zwłaszcza pod makijażem, ale sa dosyć widoczne... tak, wypadłam przez boczną szybę... jak znajdę to wrzucę zdjęcia do klubu
dobrze ze cala jestes.
Stary 2011-05-18, 12:44   #2126
brumek
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki! No więc... jest lepiej Chociaż od wczoraj wieczorem boli mnie brzuch, do tej pory się to nie zdarzało, ale może po prostu zaczyna bardzo rosnąć... To możliwe, prawda?

Scio - ale się naprzeżywałaś Współczuję i tych nerwów i samego pobytu w szpitalu, bo wiadomo że to niekomfortowa sytuacja. Ale grunt że wszystko się unormowało I tak już nma zostać do co najmniej konńca 27 tygodnia!!!

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
Brumek dziś na pewno będzie lepiej
Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Brumek najlepszym się zdarza zły dzień ale dziś już będzie przepięknie
Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
A i jeszcze mam do was pytanko - może któraś zna odpowiedź Zastanawiam się czy nie podpisać umowy z położną, bo jedna jest ponoć rewelacyjna. Koszt to prawdopodobnie 500 zł, a wiecie może co zkasą i umową jeśli się okaże że tak czy inaczej ma ona dyżur w czasie jak ja się zjawię na poród? Bo nie wiem czy wyskoczyć z takiej kasy (co mi się średnio uśmiecha) czy liczyć na łut szczęścia
A propos - a nie wiecie (brunetka i pieleszka) czy Nerolka miała w końcu wykupionę tę położną? Zadowolona z tego? Uważa że się opłaca?
Sygine - nie raz słyszałam, że to jest tak, że podpisujesz umowę z konkretną położną. Ale oczywiście jeśli ona w tym czasie nie może (bo np. wyjechała albo inna jej pacjentka rodzi), to jest kryta, bo w umowie jest napisane że wtedy ona może przysłac do Ciebie inną położną. Trzeba więc trochę liczyć na to szczęście...

Cytat:
Brumek Ty nadal masz mdłości ? ojej! Ja to nawet nie wiem co to znaczy...ale dobrze, że masz takie pozytywne nastawienie do życia tego się trzeba nauczyć.
Oj, kochana Ja nie tylko mam mdłości ale i wymiotuję codziennie. raz-dwa razy. Jestem tym już wyczerpana, tak fizycznie, bo od jakiegoś 5 tygodnia ciąży miałam TRZY dni bez wymiotów! Ale cóż... Taka uroda mojego organizmu widocznie. Dla Tymka się przemęczę

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Sma od Nerolki:
"Bo mi chodziło o to, że Wy ją zachwalacie, a ona jest naprawdę brzydka i pomarszczona. To ja tak mówię. Ale dziękuje Wam za te słowa. I znowu ryczę ze szczęścia przez Was. Trzymam kciuki za wizyty i ciesze si, że Shirze nic sie nie stało na szczęście. U nas bez zmian. Niunia śpi po cycu. "
Narolko, co Ty wygadujesz?!? Widziałam w życiu dużo noworodków, sporo było rzeczywiście brzydkich. Ale część naprawdę, obiektywnie, śliczna. I Iza jest śliczna!!! Wcale nie dlatego że tak się mówi młodym mamom, tylko po prostu miała dziewczyna szczęście i się śliczna urodził

Cytat:
Brumek pasuje mi do Ciebie zdanie :
" Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam" - Dżem R.Ridel.

Cytat:
dzis wieczorem mam wizyte, prosze o kciuki
Ale jak wrócisz z tej wizyty, to natychmiast zdaj relację!!!
Stary 2011-05-18, 12:44   #2127
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki,

U mnie wszystko ok. Jest u mnie przez tydzień mama, ponieważ mąż wyjechał na miesiąc do Londynu.

Nerolka gratuluję Ci córeczki! Niech Iza rośnie zdrowo!

Aaa co z nowości - dostałam od bratowej wózek - firmy Marita ( granatowo-biały). Wygląda jak nowy - jej córcia jeździła w nim 5 m-cy. Jak będę miała chwilkę to wrzucę foto

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 12:50   #2128
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
a dużo jeszcze ci gadżetów brakuje?
tzn? chodzi ci o wyprawke?
wlasnie aktualizuje liste i z 78 pozycji zrobilo sie tylko 40 sztuk wiec jeszcze troche ale ja kazdy kosmetyk na lisice po oddzielnym punktem pisze wiec moze dlatego tyle wyszlo hehe

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Ale się stresu najadłam :/ Miała iść do sklepu, ubrałam się i nagle ból podbrzusza taki rwąco- piekący. I brzuch napięty jakby miał pęknąć. A jak się Mały ruszył to ból okropny :/ Wzięłam buscopan położyłam się i na leżąco brzuch miękki. To skurcze przepowiadające czy co ? Teraz już jest o wiele wiele lepiej. uf.
ajaj...... to moze dzis odpusc zakupy i troche poleniuchuj
Stary 2011-05-18, 12:50   #2129
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Zmalowana, to ty może dzisiaj nie wybywaj za daleko z domu...

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 12:51   #2130
Zmalowana
Zakorzenienie

Odpuściłam sobie już spacer. Ale też nie chcę panikować w sumie jeszcze dużo czasu.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości