|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Że co Nerolka!
![]() Jest cudowna! Włoski ma najpiękniejsze na świecie!! Cała jest przepiękna! Sygnie mi tak nagadała szwagierka, że od niej siostra miała że teraz sobie nie wyobraża mieć dodatkowej położnej, że poleca. Przecież zawsze się poleca jak było coś dla Ciebie dobrego, ale nikt nie mówi że te wyjście będzie dla Ciebie dobre, przecież? Może być tak że będziesz miała jakieś wymagania od tej położnej a ona będzie robić to co inne położne robią akurat na oddziale.Myślę, że najważniejsze pytanie co do dodatkowej położnej trzeba sobie zadać : co od niej oczekujemy?! Bo jeżeli ma tylko robić więcej np masowanie to praktycznie może to robić mąż, mama, teściowa, przyjaciółka za darmo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2042 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
SMS od nerolki: " U nas super. Jeszcze nie wiemy kiedy wychodzimy, a właściwie kiedy Iza bo ja mogę dziś. A ona jednak wcześniak i była obserwacja układu pokarmowego ze względu na wielowodzie.Dam znać. A w tamtej wiadomości chodziło mi o to, że ja mówię, że jest brzydka i pomarszczona, a Wy tak zachwalacie. Chyba z grzeczności haha bo T. mówi na nią brzydki kartofel. Dzięki Wam. Bo się poryczałam ciocie."
![]() A tak mi się wydało, że brunetka przekręciła SMSa ![]() ![]()
#2043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że ten człowiek ten twój były chciał się upodobnić do Rysia z tej najgorszej strony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wagą kochana nic się nie martw, właśnie zerknęłam w kartę ciąży i mały miał w tych tyg. 2350 . ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2045 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2046 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do byłego sygine, to chyba za bardzo się ,,wczuł" w swojego idola...Dobrze, że miałaś odwagę zakończyć ten związek. Ja też tkwiłam w toksycznym prawie 4 lata, z zamiarem zakończenia go od dobrych dwóch, ale po prostu nie miałam na to siły, bałam się, że nikogo innego nie znajdę, że zostanę sama do końca...dziwne, wiem. A jeśli chodzi o osoby upodabniające się do swoich idoli, znam kilka takich jednostek, mam znajomą ,,Dodzię"... śmiech, ubiór, styl bycia- wszystko zerżnięte żywcem z Rabczewskiej...całość tak irytująca i wzbudzająca żal, niestety...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodziło mi o to że szkoda że wybrał akurat ten kierunek w sensie, że mógł wybrać inny.A tak to mi nie szkoda ludzi którzy pod sobą dołki kopią i nie widza że druga osoba chce pomóc...Ważne że Ty sobie ułożyłaś życie i jesteś szczęśliwa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2049 |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() dopiero po 10 a ja mam 3 strony do nadrobienia ![]() lecę czytać tylko pochwalę się że dziś zaczęliśmy 32tc! ![]()
#2050 |
Zakorzenienie
|
Dżem też bardzo lubię i Republikę. Ale ostatnio, stale i niezmiennie jestem zakochana w Czesławie
![]() ![]()
#2051 |
Zadomowienie
|
Więc ja rozumiem że można mieć idoli, ale kopiować z nich można to co najlepsze a nie najgorsze. I oczywiście osoba taka lepiej jakby była autorytetem, a nie dnem. A mi dżem i inne bluesy po prostu źle się kojarzą i nie chcę nawet myślami wracać do tego czasu
![]() ![]()
#2052 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2053 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2054 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2055 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2056 |
Zakorzenienie
|
wydaje mi się że sa
![]() http://www.tosia.pl/sklep/product/p/...id,isofix.html ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/v36-mothercare-sli...607628775.html http://allegro.pl/v34-mothercare-sli...606982580.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2058 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() a moja maly ma niedlugo 4 lata i dopiero pierwsza wizyte u alergologa. a tez ma straszną alergie na pylki, i niektore pokarmy.. z tym ze ja raczej nie mam jakichs większych alergii, ani tz tez. musze zadzwonic jeszcze raz do teh przychodni i wypytac sie o wszystko, mamy termin na 22 lipca i mam zrobic badania na tą wizyte z krwi malemu, ale nie wiem kiedy najlepiej i nie wiem wlasnie czy leki mu odstawic czy jak? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2059 | ||
Zadomowienie
|
jeszcze wczorajszy dzien mi zostal do nadrobienia i juz bede na biezaco, ale ciagle zagladam na aktualna strone
![]() zanetaa88, sygine, Marina1, agni82 ![]() Cytat:
![]() przeprowadzka to nadal przyszlosc, chcoiaz zbliza sie wielkimi krokami teraz robili poprawki po montazu blatow, bo sciany troche porysowali jak wkladali na ciasno montowali tez umywalki do tego silikony uszczelniajace... robi sie powoli Cytat:
![]() 47 dni do porodu, u innej 61, 50 kilka... jejku mam wrazenie ze coraz szybciej ten czas leci, ja odznaczam kolejne tygodnie coraz syzbciej i czuje presje z organizacja wszystkiego na przyjscie maluszka n aallegro kupilam dzis ksiazke "Jezyk niemowlat" w pakiecie z dwulatkiem czekam na paczke z rozkiem i musze wybrac sie do sklepu r_p77 po wyprawke
![]() |
#2060 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie
Nerolka Izunia jest po prostu cudna ![]() ![]() ![]() Pieleszka dziękujemy za zdjęcia ![]() Sygine a gdzie zdjęcie malowidła Twojego męża ![]() ![]() Brunetka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Babonik kochanie dziekuje za zdjęcia, moja reakcja? "Zdjęcia są, ale chyba nie te wstawiła bo ja tu żadnej blizny nie widzę" ![]() Naprawdę dziękuję.... ![]() ![]() Kolina wielkie kciuki za wizytę ![]() ![]() Scio witaj kochana z powrotem! ![]() ![]() DZIEŃ DOBRY ![]() Witam z nad kubka kawy.... na oczy ledwo widzę, takie mam opuchnięte ![]() ![]() ![]() ![]() Maaatko ale mam powieki napuchnięte ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2062 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
no dokładnie , straszne głupotki przecież Izunia jest piękna i to bez zbędnej kokieterii, naprawdę jak dla mnie śliczny dzidziuś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2063 |
Raczkowanie
|
Wiem, że to ważna informacja dlatego o tym pisze
![]() Baressa to zależy jakie leki bierze. Bartek brał Pulmicort, Ventolin, Zyrtec i Singulair4... Po czym jak tylko go zobaczyła to powiedziała, że Zyrtek musze odstawić bo ma za duży brzuch jak na swój wiek.. taki bębenek się robi podobno po długim jego stosowaniu... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2064 |
Zadomowienie
|
Jak się uwinę z praniem, gotowaniem obiadu i prasowaniem, to wstawię fotkę dzisiaj lub jutro najpóźniej
![]() ![]() ![]()
#2065 |
Zakorzenienie
|
No jestem
![]() Na początek serdeczne gratulacje dla NEROLKI i IZUNI-jest śliczną dziewczynką, taką kruszynką ![]() ![]() Brunetka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mocz ok, a w morfologii parę pozycji odbiega nieznacznie od normy, ale ostatnio tez odbiegało i powiedział, że są rewelacyjne, hemoglobinę mam 12,2, a ostatnio miałam 13,4(CHYBA) więc sporo spadła, ale napewno wszystko jest ok ![]() Wczoraj wieczorem sprzątałam swoją furę-i jak zwykle się przeforsowałam trochę-rwa kulszowa się odezwała i ból krzyża, a podczas sprzątania trochę brzuch ![]() W końcu posprzątany, bo w środku był niemożliwy syf!!! Ale i tak rzadko nim jeżdżę, bo 1 i 2 słabo wchodzą i trzeba się omęczyć-P musi to zrobić, a że tniemy koszty to ze wszystkim się schodzi ![]() A co do Naszego Bidowego spotkanka, to jak najbardziej w przyszłym tygodniu mi pasuje- oprócz środy, bo mam szkołę rodzenia, a tak to raczej powinnam mieć czas i dostęp do P autka, bo swoim narazie nie ruszę ![]() TO KIEDY I O KTÓREJ???? Zmalowana i Czesław ![]() ![]() W piątek mam wizytę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2066 |
Zakorzenienie
|
aaaa no i kciuki za wizyty !!!!!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O matko!! ![]() ![]() Agulaabar Ja mam tak samo, czekam na męża cały dzień. On przychodzi zje, wykapie się porozmawiamy chwile i idzie spać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2068 |
Zakorzenienie
|
Moniczka, a Ty to nie miałas mieć wizyty wczoraj?? Z tego co pamiętam jak pisałaś, to kazał Ci przyjść wczoraj, a nie 26.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2069 |
Zadomowienie
|
Dobra ja chwilowo zmykam, bo muszę zrobić zakupy i obiad dla rodzinki uszykować
![]() ![]()
#2070 |
Zakorzenienie
|
Oliweczka się nie śmiej
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:11.