|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Zadomowienie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;)
Patisia 22 sierpnia u Karo to mniej więcej (albo i dokładnie) 9 tydzień. Skoro w poniedziałek był termin spodziewanej miesiączki to w poniedziałek (18.07.) minął 4 tydzień do tego dodaj 5 tygodni (22.08) i wychodzi, że to będzie 9 tydzień ciąży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Ech przypomniało mi się właśnie że moja 1 wizyta z maluszkiem u ginekologa była 8 marca, w dzień kobiet.. to sobie zrobiłam prezent, nie ma co ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Zadomowienie
|
Ja mam pierwszą wizytę wpisaną w karcie ciąży równo 6 tydzień a na pierwszej wizycie żeby potwierdzić ciążę byłam dobry tydzień wcześniej i prawie nic nie było widać i serduszka nie było...a na kolejnej już wszystko jak należy
![]() Mocno mi się wydaje, że wczoraj nie wzięłam tabletki (okaże się jak wrócę do domu i sprawdzę) i teraz nie wiem co robić, czy odstawić i czekać. W sumie nie ma sensu bo to drugi tydzień więc jak przyjmę z opóźnieniem to nic się nie stanie...:/ a szkoda ![]() Edytowane przez martita_891 Czas edycji: 2011-07-21 o 12:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mi się wydaje że to nie będzie za późno, bo jeśli teraz jest 4tc to widoczny będzie tylko pęcherzyk i lekarka i tak powie, żeby przyjść później, a w 8/9tc to już taaaki fasol fajny ![]() Patiisia ja też mam mój test, lubie czasem na niego spojrzeć i sobie przypomnieć ten ranek... ![]() Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-07-21 o 12:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() He, ja na pamiętam drugą wizytę i wtedy byłam już pewna to było 16 lutego się śmiałam że akurat na urodziny mojego taty zrobię mu niespodziankę i powiem, że będzie miał wnuka, ta. ![]() ![]() Ech idę się ogarnąć bo za godzinkę wychodzę a mi się dziś tak nie chciało wstać ! ;< ![]()
![]() |
#2106 | |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy gratulacji
![]() ![]() Cytat:
![]() ucieszył się ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- zastanawiam się tylko, kiedy rodzicom powiedzieć?!
![]() |
#2107 |
Zakorzenienie
|
Ja pierwsza wizyte mialam w 10 tyg.
Karo a rodzice wiedza, ze staralas sie o dziecko? Ja powiedzialam mamie jakos w trzecim miesiacu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2109 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Może pod koniec wakacji, kiedy towarzyszy jeszcze taka wakacyjna atmosfera ? Akurat będziesz po wizycie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Zakorzenienie
|
Jesteśmy po ślubie więc rodzice pewnie biorą pod uwagę to, że mogą zostać dziadkami
![]() ![]() Hmm... może poczekamy faktycznie do pierwszej wizyty i pokażemy zdjęcie z usg ![]()
#2111 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Zadomowienie
|
Patisia antykoncepcyjnej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Zakorzenienie
|
może poczekajmy, niech się to potwierdzi wizytą i w tedy
![]()
#2114 |
Zakorzenienie
|
A juz ci sie marzy drugie bobo?
![]() No to na pewno rodzice beda sie cieszyc z wnuka. Tez poczekalabym do pierwszej wizyty. |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Zadomowienie
|
martynka na początku nie chcieliśmy dużej różnicy wieku między dziećmi, ja nadal jestem tego zdania z kolei mąż woli się wstrzymać bo marzy mu się budowa domu. Póki co nie planujemy ale jak będzie to się ucieszymy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2116 |
Zakorzenienie
|
Ja bym chciala co najmniej 3 lata przerwy pomiedzy dziecmi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Zadomowienie
|
Ja zawsze chciałam dwójkę dzieci wychować 'na raz'. tzn żebym nie odzwyczaiła się od pieluch, nocnego wstawania itd. Nie wiem czy patrząc z perspektywy tego ile mamy z Miłkiem zajęć itd to czy jak on już nie będzie ich wymagał to po raz kolejny będę chciała przez to przechodzić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, ze teraz sobie odchowa i juz bedzie miala spokoj od pieluch i calej reszty ale ja jednak wole jedno troche odchowac tak zeby nie wymagalo juz wozenia w wozku i wtedy nie ma problemu, zeby wyjsc z domu bo dzidzie pakuje sie do wozka a starszy dzieciaczek juz idzie samodzielnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Zadomowienie
|
a ja te skurcze mam coraz częstsze i dłuższe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie masz przepowiadacze. Przepowiadacze niestety moga ciagnac sie tygodniami. Mnie meczylo chyba ze cztery tygodnie i przed samym porodem troche sie uspokoilo. Powinna pomoc kapiel. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Zadomowienie
|
dzięki... ja czuję ze to nie mogą być te porodowe ale zawsze to jakieś skurcze....coś muszą oznaczać no za 6 tyg termin to pewnie się rozciąga wszystko
|
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Zakorzenienie
|
U mnie przepowiadacze zaczely sie wlasnie 5-6 tyg przed porodem, dokladnie nie pamietam. Niestety sa uciazliwe, zdarzalo sie ze wstawalam w nocy i bralam kapiel bo spac nie moglam przez te skurcze. Dodatkowo dochodzilo klucie pod zebrami bo mala sie rozpychala.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Zadomowienie
|
końcówka ciąży jest dość uciążliwa....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Zakorzenienie
|
Dokladnie. Juz chyba wolalam mdlosci na poczatku (chociaz mialam je 24h na dobe) niz objawy koncowki ciazy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Zadomowienie
|
zdecydowanie popieram... skurcze powinny byc chwile przed porodem...ale po co one mi 6 tyg przed??? wykoncze sie....bo z bolu sie zginam w pol za kazdym razem...i zadna poza nie jest dobra...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mala w koncu zasnela po 4 godzinach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Zadomowienie
|
martynka ale ja nie siedziałabym z nimi w domu cały czas. Po porodzie drugiego i macierzyńskim wróciłabym do pracy. Też mam znajomych, którzy mają dzieci rok czy dwa lata po sobie i chwalą to bo nie zaszywają się w domu na 10 lat i dzieciak fajnie się chowają
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z reszta na caly etat juz na pewno nie wroce bo tez nie chce malej na 7 albo 8 godzin zostawiac. Chcialabym miec dwojke albo trojke dzieci ale wlasnie z przerwami okolo trzyletnimi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Zadomowienie
|
Wróciłam, dziś było dość zabawnie.. poza tym że nadal mnie boli a ona mi mówi ( znaczy położna), że to normalne, więc jestem zła. Chociaż fakt może trochę przesadzam. Nie wiem czemu wydawało mi się że mogę urodzić miesiąc wcześniej.
![]() Nie wiem co się dziś dzieje z tymi ludźmi ale są jacyś niekumaci.. Koło przychodni jest sklep którego wcześniej nie widziałam, co za pech bo są tam ubranka dla dzieci.. i cóż znów kupiłam co nieco.. i zastanawiam się teraz czy już nie mam czegoś takiego. ![]() Mam straszną ochotę na buraczki *__* Co do planowania dzieci, ja wiem, że chce mieć drugie jak będę miała 27 lat. ![]() ![]() Martita, co do małej różnicy wieku z jednej strony racja lepiej wychować od razu dwójkę ale czasem może być to strasznie uciążliwe, znaczy jak to starsze ruchliwe itp. ![]()
#2130 |
Zadomowienie
|
Mi nie robi różnicy czy będzie mi uciekał 2 letni szkrab czy 5 letni bo na to samo wyjdzie. Ba nawet kuzynka ma 10 latka i 2,5 rocznego syna i nie może z nimi wyrobić a mogłby się wydawać, że ten starszy powinien wszystko rozumieć itd. Poza tym chce uniknąć tego, żeby strasze dziecko nie czuło się, że musi się bawić z tym młodszym a on nie potrafi się bawić (przykład jak wyżej 10 l i 2,5 roku). Z Miłoszem siedziałam w domu 7 miesięcy i z drugim też tak bym była w domu. Nawet opiekunka powiedziała, że z dwójką też dałaby radę jak ją zatrudnialiśmy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:27.