|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
| Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
|
30 | 49,18% |
| Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
|
6 | 9,84% |
| Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
|
30 | 49,18% |
| Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
|
2 | 3,28% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
dzień dobry
![]() Natalko tez zauważyłam ze mnei mniej , nei wiem sama czemu tak jakos tak zawsze wyjdzie![]() Cytat:
no i pomiar usg co do terminu porodu czesto sie rózni od ostatniej @ przecież ostatniego dnia @ nie zaszłaś w ciąże tylko później wiec teoretycznie nasze dzieciaki do dwóch tyg mpoga byc młodsze niz liczac od terminu @ ja na usg od poczatku miałam róznice do około 1,5 tyg, teraz na ostatniej miałam ze wyszło identycznie a nawet pare dni wiecej(tez mi lekarz zrobił dodatkowe przepływy ale wszystko jest ok) u Ciebei tez bedzie tylko sie nie stresuj-swoja droga jedni lekarze strasza dosłownie swoje pacjentki
|
|
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego, dużo miłości, radosnych chwil i sprawnego porodu Cotka, to masz 4 dni na doliczenie się ![]() Madzialena, trzymam kciuki, żeby okazało się, że to tylko błąd pomiaru, a przepływy były ok Anetika, paznokieć na pewno odrośnie (jestem na to przykładem ), ale bólu współczuję ![]() Idę na kawę i drugie śniadanie. Musiałam wstać przed 7mą, bo jechałam z moczem do labu. A weny, jak widać, od kilku dni nie ma
|
#2103 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wierzę, że będzie wszystko okCytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Teraz np mam przerwę w prasowaniu
|
|||||
|
|
|
#2104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2105 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
STO LAT!!! Cytat:
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem z siebie dumna
obcięłam paznokcie u nóg a myślałam, że to już będzie nie możliwe przy tym moim big bębenku ![]() edit: A jak jeszcze dziś wydepiluję nogi to już w ogóle będę gościówa Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-08-12 o 11:32 |
|
|
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ostatnio obciełam i pomalowałam ![]() jak wam sie siedzi po turecku? bo to ostatnio moja ulubiona poza ![]() wiecie jaki jest szczyt nudów?????????? oglądanie zbuntowanego anioła |
|
|
|
|
#2108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja za malowanie zabiorę się chyba jutro- bo na raz co za dużo to nie zdrowo Też dobrze mi się siedzi po turecku, w mega rozkroku Zbuntowany anioł... ...no to pojechałaś bo bandzie |
|
|
|
|
#2109 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje taki wyczyn![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#2110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też muszę się zrobić na człowieka żeby jutro jakoś wyglądać![]() Cytat:
A gdzie oglądasz? |
||
|
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Natalka tutaj:
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/ogladaj/ no pojechałam ale w sumie co tu robic zanim męza dojdzie
|
|
|
|
#2113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez jakos tak mi sie dziwnie skojarzyło
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2119 | ||||||
|
Zadomowienie
|
jezuuuuuuu....jakie nudy.... jak mąż w domu to bynajmniej mam komu pomarudzić..a tak to kicha :/ wybrałabym się na jakieś zakupki...ale nic większego nie kupię,bo nie mam auta(mąż zabrał do pracy ) na peichotę średnio mi się chce...
w tv-nic, do roboty w domu...trochę jest ale jakoś nie chce mi się tego robić,co jest do roboty a dla małej poza tym,że trzeba "poubierać" w kocyki prześcieradełka itd. łóżeczko,kosz i wózek...to wszystko gotowe.. nawet już grubsze ciuszki na wieszaczkach wiszą .a kosmetyki itd.popodzielane w pudełkach i koszyczkach..ehh...nawet apetytu nie mam żeby siedzieć i jeść.. ![]() Cytat:
a co do córci..dobrze,że zrobisz badania..nawet tak dla swojego spokoju. ale napewno będzie ok wszystko nieraz tu dziewczyny pisały... że dzieciątko większe,albo mniejsze,że tyg.się nie zgadzają. moja też wg.ostatniego usg kruszynka.. 3maj się i nie czytaj neta teraz ![]() Cytat:
dziś to aż się przeraziłam... po wizycie w toalecie..zużyłam nie wiem ile papieru toaletowego..podcierałam się kilka dobrych razy... i ciągle mokro i pełno śluzu ![]() szkoda,że nie jestem ginekologiem,bo bym sobie chyba sama zajrzała co tam się dzieje i czy jest jakieś rozwarcie już..![]() ![]() Cytat:
![]() więcej nie kupuje..po porodzie zobaczę jak sie sprawdzają i jak coś mąż będzie miał zadanie bojowe ![]() cudownie niskie...dwadzieścia kilka... ![]() u mnie..to w największe letnie upały tyle jest a co do ubranek.. to tak samo.. bodziaki,jakiś pajacyk bez wierzchniej kurteczki/sweterka.czapeczka cieniutka. przykryjesz kocykiem i będzie ok Cytat:
moja wina... już nie zapomnę hehehe Cytat:
![]() Cytat:
ja oglądam jakieś badziewne powtórki... masakra
|
|
#2120 | |||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Śmiesznie było, a mąż jest nią oczarowany. ![]() Cytat:
. Mi tak puchną, że stopa jest wręcz sina, błyszcząca, boli potwornie, skóra jest mocno napięta, palce zdeformowane .Magialena - 100 lat!! Cotka współczuję remontu Cytat:
i kupić nowy, większy. Wątpię. A na początku września trzeba znów płacić przegląd i ubezpieczenie. Cytat:
, zobaczymy, czy się sprawdzi.Ja poza stopami mam spuchnięte i dłonie, i twarz, i łydki. Wyglądam koszmarnie. Wielu ludzi pyta, czy ja już jestem po terminie a ostatnio pielęgniarka pytała, czy jestem w ciąży bliźniaczej .Madzialena - najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką. Te przepływy są często badane tylko prpfilaktycznie, a dzidzia raz, że może być mniejsza, a dwa, że może być błąd w obliczeniach. Nie stresuj się niepotrzebnie Anetika ach te chłopy . Mój stale do mnie mówi - ale to masz grube, ale tamto. Olewam go. Mama inaczej się do mnie nie zwraca jak "grubasie". My im jeszcze pokażemy!!!Cytat:
. Na depilowanie się jednak nie piszę, zbyt sapię przy tym .Położna środowiskowa miała przyjść dzisiaj i znów nie przylazła, dziwna kobieta. Mamy słoneczko więc piorę, piorę, piorę.
|
|
|
#2121 | |||
|
Zakorzenienie
|
Małgosia wychodzi dzisiaj ze szpitala
odezwie się późnym wieczorem![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2122 |
|
kosmitka
|
Kaileight - zapomniałam napisać - super zegareczek.
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------
|
|
#2123 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
padłam normalnie... u Nas też post... ale sobie wyobrażam.. Twój Tż dochodzi.. a ty siedzisz z pilotem i nie wiesz co robić.. ![]() ![]() ![]() doczytałam o Gosi super! to teraz ciekawe czy będzie grzecznie nóżki zaciskać..czy szybko wróci się do szpitala rozpakować..
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-08-12 o 12:09 |
||
|
|
|
#2124 | ||
|
Zadomowienie
|
Cotka- nie zazdroszcze z tą łazienką
.. znając siebie zrobiłabym szybki kurs z muratorem i sama bym ułożyła![]() Magialena-Wszystkiego Najlepszego Cytat:
trzymam kciuki za wtorkową wizyteCytat:
, a paznokć odrośnie tylko zejdzie troche czasu.. ...ustawiasz się do kolejki? ![]() Gerda- a co u Ciebie słychać? Małgosia-odezwij się, wypuszczają Cię z tego szpitala?
|
|
#2125 |
|
Wtajemniczenie
|
Na nic nie mam ochoty ani sily....cud ze wczoraj dokonczylam prasowanie
. W sobote mialam KTG no i wykazalo ze mam skurcze a jakby malo tego bylo to jeszcze to mala przez chwile nie oddychala. Wiec polozna skierowala mnie do ginki no ale na szczescie wszystko ok z nia.Mam liczyc ruchy . W pon tez bylam u poloznej ( tej ze szpitala) a ze to moj 36 tc powinna ze mna napisac plan porodu ale stwierdzila ze ie trzeba bo to wszystko sie moze zmienic.I zebym sie nie martwila bolem bo Polki sa wytrzymale i damy rade . No brak slow........Wieczorem mialam skurcze co 5 minut myslam ze sie zaczelo, ale przeszlo.....Torba spakowana, wozek juz gotowy..teraz tylko czekam . Czy Was tez tak bola biodra po nocy? Ale ze mnie baba....nawet sie nie przywitalam....dzien dobry kobietki |
|
|
|
#2126 |
|
Zadomowienie
|
super
![]()
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to czym ona tak oczarowała Twojego męża ![]() Mój po wczorajszej szkole rodzenia nic nie mówił- no poza "wdech i wydech" on z tych co to nie lubią takich "zespołowych zabaw" ![]() A w ogóle babka ze szkoły to normalnie jakaś nawiedzona pod względem swojej pracy- dała nam tela i możemy dzwonić 24/24 i jeszcze mówił,żeby nie myslec,ze to glupio bo 4 rano,że wsyztskie nasze sprawy są ważne, a ona i tak często jest na nogach o tej porze - przy porodach. Niezłe poświęcenie ![]() Ale komentarze to ja nie wiem.. ludzie niezłe mają... ale chyba wynika z tego,ze Ty jesteś bardzo wysoka, więc jest Ciebie "dużo" mimo wszystko, nie wiem czy to zrozumiale napisałam ![]() Tez zaraz wstawiam pranie- ale jeszcze nie dziecięce Musze wytrzymać te 3 tyg. ![]() o proszę- super ale pewnie i tak nie na długo
|
|
|
|
|
#2129 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zobaczymy![]() Ojoj to faktycznie niedobrze z tą opuchlizną Cytat:
Mnie w nocy bolą biodra, plecy, nogi i ręce i wszystko chyba Już nawet nie piszę o tym
|
|||
|
|
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak pisała Asia na początku tej strony lub poprzedniej- Ci niektórzy ginesi to jakoś nas straszą i nakręcają... sama znam to z autopsji bo jeszcze potrafię się poryczeć jak sobie przypomnę ![]() Będzie dobrze
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.

Na usg wyszło, że Młoda jest za mała w stosunku do wieku ciąży którego do tej pory się trzymaliśmy 

Wierzę, że będzie wszystko ok
W ogóle wygoniłam TŻ do rodziców bo mnie wkurzał - ma parę dni urlopu, a ja już po pierwszym dniu mam go dość
????
...no to pojechałaś bo bandzie 

nawet już grubsze ciuszki na wieszaczkach wiszą .a kosmetyki itd.popodzielane w pudełkach i koszyczkach..