|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 | |
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
Myslalam, ze przyjade, to nie dam rady was nadrobic a tutaj co?? Pustki Ja bylam u mojej babci i pozniej na zakupach. Ludzie szaleja. Ale moje dziecko bylo mega grzeczne. Troche pod koniec sie zniecierpliwil, bo chcial jesc i spac.
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Wtajemniczenie
|
Hej kochane.
My juz w drodze na prom. Jakoś ogarnelam te pakowanie. Także znikam narazie i Odezwe sie w sobotę juz z Polski. Ewentualne zmiany do listy kierujcie mi na PW. jak tylko bede miała dostęp do neta to wszystko zrobię. Zycze miłej nocki i trzymajcie kciuki za bezpieczna podróż. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Stronczek spokojnej podróży
![]()
#2104 |
Wtajemniczenie
|
Stronczek spokojnej i bezpiecznej podróży
![]() ![]()
![]() |
#2105 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A nosidło tez początkowo chciałam MT, takie jak ma Babonik. Potem poczytałam, że w zasadzie one się tylko sposobem "zapinania" różnią, reszta taka sama. A tak dla mnie łatwiej, niż się motać dookoła, bo ja nie mam wprawy z chustami, jak Ty. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na zęby i raczki jeszcze przyjdzie czas. Na razie szybko pregońcie ten katar ![]() Cytat:
![]() Cieszę się, że zakupy wielkie wczoraj załatwiłam, bo jak pomyślę, że teraz bym miała w tym tłumie, to aż się boję ![]() Cytat:
![]() Szerokiej drogi!!! Teliczku - a czemu Cie nie ma ![]() .
![]() |
#2106 | ||||
Wtajemniczenie
|
Hi
![]() Ala Radi i Sophie najsłodsze buziole dla was Stronczku miłej podróży!! daj znać jak dotrzecie na miejsce ![]() Cytat:
tj cały atak trwał kilka tygodni bóle miałam jeszce gdy mieszkałam na studiach w Poznaniu zaraz po tym jak wyrobiłam nowe okulary oczywiście nie one były jedynym powodem ale okazały się tak zwanym prowokatorem ta moja migrena wykańczała mnie nie spałam kilka nocy pod rząd kilka razy wspólokatorka wzywała karetkę jak traciłam przytomność itd badanie eeg zakonczyło się jakimś tragicznym wynikiem lekarze podejrzewali naczyniaka w mózgu, ale tomografia wykluczyła to to było kilka tygodni wyrwanych z zycia na szcecie od tamtej pory(jakies 6-7 lat) nie miałam ataku- za to mój tato choruje na migrene od lat i średnio raz na rok ma atak trwający kilkanaście dni do kilku tygodnii a zapisałaś się do kogoś innego? nosidełko tulu kusi mnie od jakiegoś czasu daj słońce znać jak się sprawuje Cytat:
też che żeby Jasiek przesypiał tak długo Cytat:
a mi Ciebie tu brak napisz coś więcej ![]() Cytat:
mam nadzieje że ospa przejdzie szybko i bez komplikacji ![]() Chorowitkom wszystkim przesyłam zdrówka wirtualnego ![]() a u nas -noc szlona Jaś nie spał od 23 do 1 ![]() ![]() -mieliśmy dziś zajączkową impreze z dziećmi kuzyna, piekliśmy pizze, a Jasio zaczepiał towarzystwo -sernik w piekarniku i mazurki gotowe ![]()
![]() |
#2107 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale na 29 maja dopiero ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też się na nie patrzyłam od kilku dni, bo są cudne po prostu. Mają piękne wzory. Choć w necie miałam zupełnie innych faworytów, jednak na żywo te sówki mnie oczarowały. Są dużo ładniejsze niż na zdjęciu ![]() No popatrz,a ja narzekam, że to krótko ![]() A tak serio to wiem, że mam wielkie szczęście, że moje dziecko jest takim nocnym śpioszkiem ![]() Cytat:
![]() ![]() - Te Wasze różne, okazjonalne imprezy są super. Zawsze jak czytam to zazdroszczę ![]() - ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2108 |
Zakorzenienie
|
dobranoc, głowa mnie boli, szukam spolecznej podstawowki juz dla syna
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Zakorzenienie
|
#2111 |
Zakorzenienie
|
Halooo
![]() Dajcie sprawdzony (łatwy) przepis na mazurka ![]() Muszę się przyznać, że nigdy nie piekłam jeszcze ![]() Mięso by mi dziś przez gardło nie przeszło.... Ale jednego roku w wigilię jadłam kanapki z szynką bo się zapomniałam ![]() ![]() Nic nie mam przygotowane na święta. Nawet u spowiedzi jeszcze nie byłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2112 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tanie linie litnicze nie istnieja w święta ![]() a raj tulipanów jest w Holandii. ![]() ale zapraszam do siebie , koło pałacu Buckingham są piekne żonkile - a ja mieszkam po sąsiedzku z królową ![]() Przeprowadziliśmy się jak wiecie, teraz tylko rozpakowanie zostało, ale jakoś brak czasu. w związku z tym na wizaż też ![]() dziś jedziemy z Emilem do pediatry - zobaczyłam na oczku, na tęczówce małą plamkę (szaro-białą) i nie wiem co to jest ![]() ![]() mam nadzieję, że nic groźnego, bo ja przez to ciągłe martwienie się o niego zmarszczek większych dostanę. Na tym polega macierzyństwo??? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | |||||
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Moje dziecko jakimś cudem wstało dopiero 15 minut temu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja się zaraz wezmę za upieczenie babki i sernika, dom w miarę posprzątany, w zasadzie niewiele mi zostało do zrobienia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Zakorzenienie
|
Joł.
Brumek cudowne nosidło,ale cena ![]() ![]() Telik Ty jesteś rodzinną osobą, zazdroszczę takich ciepłych relacji i spotkań w kuchni. Kolina ile zaśpiewali za nocleg w długi weekend? pewnie sporo.. Ja się Wam muszę wyspowiadac. Pół roku nie byłam w kościele ( od chrztu sary) Źle mi z tym, muszę coś zmienić. Świąt nie robię. Żadnych zakupów w związku z tym, święconki, pieczenia i gotowania.... Eh. Chcę już wtorku. p.s. ale dzisiaj poszczę.
#2115 |
Zakorzenienie
|
Ja tez świąt nie robie, wkurzyłam się i powiedziałam ze nie (ale to nie temat na główny), kupie może kawałek mięska i upieczemy sobie. W pierwszy dzień pójdziemy do moich rodziców, a w drugi tez gdzies sie wybierzemy, a nawet jeśli nie to ugotuje sie co na obiad i bedziemy sie relaksować. Powody napisze w K.
U nas leje ![]() ![]() Stronczku szczęśliwej podróży |
![]() ![]() |
![]() |
#2116 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale u mnie sytuacja ta przedstawia się bardziej optymistycznie, bo jeszcze w tym roku zjeżdżają już na stałe, więc kolejne święta już razem ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Śniłaś mi się dzisiaj kochana ![]() Byłyśmy w jakimś klubie na dyskotece i do naszego stolika dosiadł sie jakiś koleś, zapytał czy może z nami zatańczyć( we dwie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak to nie było jak wtrącić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Julcia uwielbia ,,chodzenie" w nosidełku, ale teraz już niestety z wiadomych powodów nie będe mogła tego robić. Cytat:
![]() Cytat:
Ale fajnie ![]() ![]() Sernik ![]() ![]() Witam piatkowo ![]() Nie zgadniecie- chora jestem ![]() ![]() ![]() W pierwszym trymestrze widać jestem bardzo podatna na infekcje, bo z Julcią tez chorowałam na początku( antybiotyki były). Teraz się tylko modlę, żeby Julci nie zarazić ![]() Z leków moge tylko wit.C i cerutin, herbata malinowa z sokiem malinowym i tyle. Na noc P. mnie natarł...mam nadzieję, że szybko mi przejdzie. Jeszcze na dodatek jestem w pracy, ale dzisiaj do 11( prezent z okazji świąt ![]() ![]() A! Jeszcze kluczyki zatrzasnęłam w aucie ![]() ![]() Jacieee doczytałam, że Ci ksiądz rośnie, no no ![]() ![]() Gdybym się już jutro nie pojawiła, to: ZDROWYCH, POGODNYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH DLA WA KOCHANE FORUMOWICZKI, DLA WASZYCH CUDOWNYCH DZIECI, MĘŻÓW I CAŁYCH RODZINEK. OBY TE ŚWIĘTA BYŁY RADOSNE, MIŁE, CIEPŁE, ŻEBY BYŁ CZAS NA ODPOCZYNEK I OSOBISTE PRZEMYŚLENIA, WSZYSTKIEGO, WSZYSTKIEGO DOBREGO ![]() Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-04-06 o 07:39 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Zakorzenienie
|
Hejo!
Oliweczka ale boski sen ![]() ![]() I oba katarzysko przeszło. Ja pamiętam, w I trymestrze też chorowałam i na MEGA katar kazał mi gin wdychać przez nos startą cebulę włożoną do woreczka foliowego. Oj, pomagało! A włosy to czarne mam Oliweczko, ale takie naturalne ( znaczy miałam ), a teraz granartowa czerń... Nie podoba mi się, muszę czekać aż zmyje mi się to granatowe paskudztwo ( chodzi mi o odcień ) Mówiłac już cześć? A ja to żywcem nic nie robię związanego ze świętami... Nawet nie wiem, czy pójdę święcić, bo w lodówce pustki. Żadnego placka, żadnej sałatki, żywcem nic. I tak nikt do nas nie przyjedzie ( jak zawsze zresztą ), tak że po co mi to? M. i tak nie je jajek, majonezu i placków. Ja też nie bardzo. I post też nie obowiązuje u mnie w domu ![]() Ja to generalnie nie jestem rodzinna, w sumie introwertyczna osobowość. I w ogóle targają mną emocje, bo chciałabym i nie chcę jechać do mojego rodzinnego domu, bo niby mama i Kamil, ale jednak alkoholik ciągle na rauszu ( cały czas ). I nie wiem...Zle mi tak z tym, że Wam mówię. M. nie chce tam jeździć, nie dziwię się mu, bo alkoholik jest najmądrzejszy i agresywny. A mama nie przyjedzie znając życie, bo ma niby wielce roboty w domu. Ehhhh... Brumek ale czadowe nosidło. A sówki to już magia ![]() Igor nad ranem dziś się obudził i patrzę, a ten leży i dopija sam mleko z nocy. Coraz częściej mu się zdarza samemu pić. I miałam pisać coś jeszcze.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Zadomowienie
|
Ja też się witam. Mały już ma pierwszą drzemkę. im lepiej on śpi w nocy, tym gorzej ja śpię.
Widzę, że nie ja jedna nie lubię świąt... Jeśli chodzi o wymiar religijny, to uważam je za najpiękniejsze, ale tej całęj oprawy nie lubię. Wcześniej zwykle spędzałąm je w pracy - najwięcej pracy wtedy mieliśmy. Teraz czeka mnie siedzenie przez te dni w domu, bo tutaj nikogo się nie odwiedza i nikt ich nie odwiedza. Może chociaż na jaki spacer wyskoczymy... Ja też chcę złożyć Wam najserdeczniejsze życzenia. Zdrowych, szczęśliwych, wymarzonych Świąt Wielkiej Nocy. Smacznej święconki, mokrego dyngusa. Aby dzieci pozwoliły Wam wypocząć... ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Karol, Maja i Maja sto lat! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Zakorzenienie
|
Przebrałam pościel
![]() Też nie robię świąt. Chciałam tylko sałatkę jakąś zrobić i jedno ciasto jakby ktoś do nas przyszedł. Muszę parę rzeczy kupic ale jak pomyślę o tych tłumach ludzi szalejących w sklepach to nie mam ochoty nigdzie jechać. ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- mamad1 u nas też pierwsza drzemka właśnie ![]() A skąd Ty jesteś mamad? Krk? (skleroza, no nie kojarzę w ogóle) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2120 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wcale Ci się nie dziwię, że targają Tobą różne emocje związane ze świętami ![]() A do M. nie możecie pojechać? Jak to sam pił mleko?? Sam wziął butlę i pił? My w święta do teściów idziemy, ale nie mam ochoty za bardzo-takie to wszystko sztuczne...teść z teściową prawie się rozwodza, a tu wielkie rodzinne święta...taa....babcia idzie na chrzciny, więc tym razem tylko do teściów. Szkoda, że święta nie są jutro, to P. sam by poszedł z Julcią, a ja bym się wylegiwała pod ciepłą kołderką z tym swoim katarem ![]() ![]() Ostatnio dużo rozmawiałyśmy na temat sorterów, no i Julcia właśnie dostała ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Zakorzenienie
|
A i chciałam Radkowi na śniadanie kaszę jaglaną zrobić, ale jak zobaczyłam ile trzeba gotować to dałam sobie spokój
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Zakorzenienie
|
Też bardzo mało chodzę to kościoła. Dawniej latałam co niedzielę, wszystkie majówki, drogi krzyżowe i różańce były moje.
Teraz to wiecznie mam problem co na siebie założyć, nie mogę się z niczym wyrobić. Ludzie mnie wkurzają, bo niby głośno się modlą a oczami świdrują na wszystkie strony. Oglądają innych, opatrują. Aż mi się rzygać od tego chce. |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Zakorzenienie
|
Oliweczka zawsze możesz posymulować jeden dzień
![]() Tak wogóle to zdrówka. ![]() Znam tą sztuczność w święta ( u teściowej) wrrrrrrrrr. Po co ten cyrk? Marina myślałam wczoraj wieczorem o Tobie i sytuacji rodzinnej... Sara w trakcie pierwsze drzemki.. wstała o 6, no jakże by mogło być inaczej. Pobudki od 12 co 2 h, ale 3 noc żyje bez mm w nocy. Jakiś progress jest.. Za oknem szaro i pada, wczoraj na spacerze nie byłyśmy - bo mi się nie chciało..ale dzisiaj muszę wyjść, dobrze mi zrobi świeże powietrze.
#2126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, to u Twoich teściów też święta na pokaz. Eh, smutne to na swój sposób. Sorter to to do wyciągania klocków, tak ? ![]() patiku i coś wymyśliłaś ? Eh, beznadzieja z tą moją sytuacją domową. U nas pogoda gorsza niż zła. ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- I się pokłóciłam właśnie z tym moim tępym tżtem.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Zakorzenienie
|
Lili powiedziałam mu, że wczoraj przeszłam się do sklepu, w którym pracuje moja kuzynka z Igorkiem, bo nie widziała go już pół roku ( jakoś tam miałam po drodze, gdy byłam na spacerze ). I zaprosiła nas na wtorek. A ten wykonał gest jakby strzelał z pistoletu i zaczął ją obczerniać. Dodam, że nie ma najmniejszych powodów do tego, ot tak jej nie lubi ( myślę, że jet po porstu zazdrosny, bo ona i mąż mają w ciul kasy )... No i zdenerwowałam się bardzo, bo dlaczego ja mam niby okazywac, że lubię jego rodzinę itp? Powiedziałam, że ja też nie lubię jego siostry, ale nie przyszło by mi do głowy takie zachowanie.
szybko napisałam i byle jak bo mały się obudził
|
![]() ![]() |
![]() |
#2129 | |
Zakorzenienie
|
youyou Ty dodawałaś w K przepis na krówkę. Wierzch placka posmarować mlekiem skondensowanym- trzeba to mleko ubijać/miksować? Czy takim prosto z puszki posmarować?
---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2130 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To gdzie Ty się wybierasz w taką pogodę...jeszcze się doprawisz i bedziesz chorować Cytat:
![]() Sorter, tak ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i uratowali mnie ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:21.