Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-10, 10:21   #2101
Ifwka
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
nie przejmuj się
mnie też ostatnio brzuch bolał a on ojej przecież on głodny
a wczoraj mi się też przykro zrobiło bo zrobiłam wielkie zakupy dla maluszka, jakieś pieluszki pierdoły chciałam pokazać mu on tylko rzucił ledwo co okiem w moją stronę i powiedział "super" zrobiło mi się przykro i zapytałam czy go to wogóle interesuje on powiedział, że nie bardzo
że będzie go interesować jak będzie mógł mu piłkę kupić i korki do gry, no kretyn
No a mój nawet tej piłki nie kupi bo to dziewczynka, generalnie mam przez to doła i głowa mnie boli i sterta prasowania i wogóle
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Tak sobie siedziałam wczoraj i myślałam że chyba nie bedę kupować pościeli Hani no bo najpierw będę ja kłaść w rożku ewentualnie zakryje kocykiem przecież takie małe dziecko i tak w takiej wielkiej pościeli nie spi z poduszką też nie śpi... jedyne co to kupie ochraniacze na łóżeczko.
Ja właśńe podobnie chociaz rożek i ochraniacz chciałbym do tego różowego kompletu co kiedys pokazywałam a osobno kupić tego nie mogę
Cytat:
Nie martw się, mój też jak kupuje ciuszki i mu chce pokazać to tylko tak rzuci okiem i dalej swoje i też jak pytam czy chodz troche go to interesuje to mówi że średnio....
Ciuszki tez go średnio interesują tylko pod kątem po co tego tyle, a przeciez za swoją kase to kupuję więc nie wiem o co chodzi.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 10:26   #2102
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Super pomysł.

Wreszcie Was nadrobiła więc się pożalę.
Wczoraj pokłóciłam się z Tż; strasznie bolał mnie brzuch, nie było pozycji siedzącej czy leżącej żeby nie bolało, podejrzewam że była to raczej jakaś niestrawność, dzis juz mi przeszło ale wczoraj tragedia. Mówiłam o tym Tż więc wiedział. Mimo to pojechałam z teściowa do lekarza żeby on mógł plytki w spokoju układać, przyjechałam wykończona, i się połozyłam od razu. jak skończył swoją robotę to coś o obiedzie zaczął gadać więc wstałam i zaczęłam przygotowywac wszystko. i on wypala czy obrażona jestem bo mi "warga wisi" ( jego ulubione określenie)...i ja juz do wieczora nic tylko płakalam, potem miała jeszcze pretensje że się nie odzywam, a ja z bólu to nie miałam siły nawet buzi otworzyć. No i na razie się nie odzywamy, tylko formalnie, ale widze że dla niego nic się nie stało. Az mnie głowa z tego boli.
nie przejmuj się tak mocno, powiedz mu dzisiaj o co chodziło może zrozumie. Mój tez potrafi wejść po pracy do domu pierwsze co słyszę to: "a co ty taka ..(tutaj robi minę skwaszoną) " i się złości, zakładając, że mam go w dupie. Pózniej przez godzinę muszę mu tłumaczyć o co chodzi bo naburmuszony chodzi. Wrrrr
Czasami jak wraca po pracy tak mocno skonany (bo niestety ma takich klientów, że mu nie zazdroszczę), ja próbuje coś mu powiedzieć np o dzidzi o tym co znalazłam na alllegro dla małego, a on nawet nie reaguje i mi tak przykro się robi. Niby rozumiem jak to jest jeszcze kilka miesięcy temu miałam podobnie, ale mimo wszystko strasznie mi wtedy smutno.

Edytowane przez mitabe
Czas edycji: 2012-10-10 o 10:30
mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 10:29   #2103
pstryczek84
Zakorzenienie

dziewczeta mam pytanko.
czy w ciazy mozna uzywac nizoralu?
cos mi ze łba leci, na moje oko to chyba nie łupiez a raczej taka sucha skórka tak czy siak chcialabym to potraktowac nizoralem...
myslicie ze można?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 10:34   #2104
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
dziewczeta mam pytanko.
czy w ciazy mozna uzywac nizoralu?
cos mi ze łba leci, na moje oko to chyba nie łupiez a raczej taka sucha skórka tak czy siak chcialabym to potraktowac nizoralem...
myslicie ze można?
Szampon NizoralŸ może być stosowany w okresie ciąży, ponieważ nie jest wchłaniany przez skórę i nie przenika do krwioobiegu, niemniej jednak nie można wykluczyć zagrożenia.
Szampon NizoralŸ może być stosowany w okresie karmienia piersią, ponieważ nie jest wchłaniany przez skórę i nie przenika do krwioobiegu, niemniej jednak nie można wykluczyć zagrożenia.

Na tej stronie znalazłam:
http://www.strefalekow.pl/product/de...ral-60-ml.html

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 10:36   #2105
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Szampon NizoralŸ może być stosowany w okresie ciąży, ponieważ nie jest wchłaniany przez skórę i nie przenika do krwioobiegu, niemniej jednak nie można wykluczyć zagrożenia.
Szampon NizoralŸ może być stosowany w okresie karmienia piersią, ponieważ nie jest wchłaniany przez skórę i nie przenika do krwioobiegu, niemniej jednak nie można wykluczyć zagrożenia.

Na tej stronie znalazłam:
http://www.strefalekow.pl/product/de...ral-60-ml.html
dzieki, zawsze jest to "ale"...
mysle ze jeden szybki raz nie zaszkodzi

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 10:43   #2106
marta00537
Raczkowanie

hej
Miałam się wczoraj odezwać po usg, ale z siostrą zahaczyłyśmy o kilka lumpków i kupiłam śpiworek do wózka za 5 zł i jeszcze kilka innych super rzeczy. Później Tż nas odebrał i pojechaliśmy do moich rodziców, a jak wróciliśmy to już nie miała siły, tylko Was nadrobiłam i poszłam spać

No a z usg jestem bardzo zadowolona, Filip zdrowy, wszystko w porządku. Waży ok.950g, nawet zmierzył stópkę i ma już 4,5cm nasz kochany wielkolud chciałam Wam wrzucić film z usg, ale trwa ponad 8min i ma ponad 500mb i nie da się :/ . lekarz nawet nagrał jak serduszko bije porobię zdjęcia z tego filmiku to coś później wrzucę

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 10:48   #2107
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Super pomysł.

Wczoraj pokłóciłam się z Tż; strasznie bolał mnie brzuch, nie było pozycji siedzącej czy leżącej żeby nie bolało, podejrzewam że była to raczej jakaś niestrawność, dzis juz mi przeszło ale wczoraj tragedia. Mówiłam o tym Tż więc wiedział. Mimo to pojechałam z teściowa do lekarza żeby on mógł plytki w spokoju układać, przyjechałam wykończona, i się połozyłam od razu. jak skończył swoją robotę to coś o obiedzie zaczął gadać więc wstałam i zaczęłam przygotowywac wszystko. i on wypala czy obrażona jestem bo mi "warga wisi" ( jego ulubione określenie)...i ja juz do wieczora nic tylko płakalam, potem miała jeszcze pretensje że się nie odzywam, a ja z bólu to nie miałam siły nawet buzi otworzyć. No i na razie się nie odzywamy, tylko formalnie, ale widze że dla niego nic się nie stało. Az mnie głowa z tego boli.

Moim zdaniem, faceci są na tyle inni, niż kobiety, że czasem nie rozumieją, że niektóre uwagi nas dotykają i wkurzają...

Cytat:
Nie martw się, mój też jak kupuje ciuszki i mu chce pokazać to tylko tak rzuci okiem i dalej swoje i też jak pytam czy chodz troche go to interesuje to mówi że średnio....
A mój wręcz przeciwnie - wszystko go interesuje, wyszukuje promocje w sklepach, porównuje ceny pieluch itp itd, ostatnio pomagał mi w praniu i suszeniu ciuszków... Do tego od kilku dni intensywnie remontuje nasze pokoje, żeby tylko zdążyć z malowaniem do narodzin córci.

A wczoraj obiecał mi, że dzisiaj zrobi mi masaż stóp i pomaluje paznokcie u nich. (ciekawe, jak mu to wyjdzie, bo plastyk z niego żaden, ale liczą się chęci ).

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-10-10 o 10:50
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 11:00   #2108
Ewik86
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Wczoraj Was tylko poczytałam. Nie miałam jakoś natchnienia do pisania.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A mój wręcz przeciwnie - wszystko go interesuje, wyszukuje promocje w sklepach, porównuje ceny pieluch itp itd, ostatnio pomagał mi w praniu i suszeniu ciuszków... Do tego od kilku dni intensywnie remontuje nasze pokoje, żeby tylko zdążyć z malowaniem do narodzin córci.
Mój tak samo. Siedzi ze mną na necie i ogląda a to ciuszki, a to krzesełka do karmienia, butelki. No wszystko. Teraz szukamy na allegro karuzeli do łóżeczka z projektorem Ostatnio przeglądaliśmy wszystkie ciuszki jakie mamy dla małej, bo robiliśmy pranie - niby mówi, że robi to dla mnie, ale tak naprawdę pewnie sam lubi popatrzeć

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
No a z usg jestem bardzo zadowolona, Filip zdrowy, wszystko w porządku. Waży ok.950g, nawet zmierzył stópkę i ma już 4,5cm nasz kochany wielkolud chciałam Wam wrzucić film z usg, ale trwa ponad 8min i ma ponad 500mb i nie da się :/ . lekarz nawet nagrał jak serduszko bije porobię zdjęcia z tego filmiku to coś później wrzucę

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 11:07   #2109
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Dziewczyny jakby któraś była zainteresowana to ostatnio grzebałam i szukałam opinii o termometrach. Z tych w miarę tańszych i jest bardzo chwalony i popularny jest BRAUN THERMOSCAN IRT 4520. Ma bardzo dobre opinie.
W poniedziałek zamówiłam dziś dostanę przesyłkę to napiszę jakby któraś była zainteresowana.
Tu link do nowej aukcji http://allegro.pl/termometr-douszny-...700228419.html ja kupiłam jeszcze na starej za 124 zł gdzie 86 osób kupiło 88 szt, więc cena dobra.
Zamówiłam też u tego sprzedawcy zestaw startowy Aventu za 53 zł.
Sprzedawca się nazywa HealthWorld. Wcześniej już u niego zamawiałam, więc sprawdzony sprzedawca.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Właśnie, pisałaś wczoraj o promocji Huggies (ten "pakiet startowy") - gdzie można go kupić?
http://www.huggies.allegro.pl/. To jest ich oficjalny sklep huggies. I przesyłkę kurierem mają za darmo. Ja zamówię ten zestaw http://allegro.pl/2x-pieluszki-huggi...687694309.html
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 11:09   #2110
marsi11
Zakorzenienie

pochwalę się

zamówiłam wózek
mieliśmy z TZ jechać po nowy ale powiem Wam,że znalazłam okazję za 800 zł

a nowy ten co mi się podoba kosztuje 3700 więc jestem happy

Cytat:
No a mój nawet tej piłki nie kupi bo to dziewczynka,
normalnie rozczuliłaś mnie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

mimo iz mój TZ to "prawie" ideał, to zazdroszczę Ci- masz skarba w domu

Cytat:
hej z rana
Muszę siąść i na spokojnie przeanalizować co serio potrzebuję. Wolę kupić mniej a porządniej niż więcej byle jakich
zrób tak- otwórz kompa, notatnik i zacznij pisać
ja wczoraj jak zobaczyłam co mi potrzebne o maly włos nie osiwiałam

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Właśnie, pisałaś wczoraj o promocji Huggies (ten "pakiet startowy") - gdzie można go kupić?
w SuperPharm- to takie małe pudełeczko startowe na szpital idealne
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 11:11   #2111
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
http://www.huggies.allegro.pl/. To jest ich oficjalny sklep huggies. I przesyłkę kurierem mają za darmo. Ja zamówię ten zestaw http://allegro.pl/2x-pieluszki-huggi...687694309.html
Ooo ciekawa oferta

Marsi: u mnie nie ma SP

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 11:12   #2112
marta00537
Raczkowanie

Dziewczyny a co myślicie o tym zestawie:
http://allegro.pl/8-el-posciel-120x9...681896857.html
nam się podoba kolor piaskowy
do tego byśmy wzięli z tej samej serii rożek

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 11:13   #2113
Ewik86
Zakorzenienie

Ech, idę wziąć się wreszcie za sprzątanie łazienki, bo już z półtora tygodnia temu miałam to zrobić Ale leń ze mnie Wpadnę później.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 11:18   #2114
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dzień dobry dziewczyny!
mam do was pytanie, bo już nie wiem co robić... od wczoraj boli mnie - no właśnie nie wiem dokładnie co mnie boli - ale wydaje mi się, że to jajnik po lewej stronie. Ale ból jest już powoli nie do zniesienia! Zasnąć nie umiałam, jak już zasnęłam to przespałam spokojnie, ale rano jak się obudziłam to pierwsze co - ból. Już wytrzymać nie umiem. Nie wiem co robić - jechać do gina, do lekarza ogólnego, co robić? a może przesadzam, może przeczekać? Podejrzewam, że Ania mogła się jakoś źle ułożyć i mnie uciska, no ale nie wiem, martwię się tym bardziej, że towarzyszą temu dość obfite upławy - w pewnym momencie, jak jechałam z uczelni, to myślałam, że krwawić zaczęłam, tak mi się mokro zrobiło... o matko, wyszedł elaborat... dziewczyny, co mam robić?
zadzwon do gin poradzi Ci co masz robic
Ten ból to jest takie kłucie ? Mozesz stapac na nogę? i czy sie nasila? Mialas kiedys problem z nerkami? Ja tak mialam i to byl atak koloki nerkowej, jak ktos mial problemy z nerkami, ja mialam tylko malutki kamyczek to nerki sie odezwa na 99% tak mi mowiono w szpitalu a czesto nawet jak nikt nie mial zadnych problemow to w ciazy zdaza sie ze ma bo nerki sa obciazone bardzo. Zadzwon bedziesz spokojniejsza, bo te uplawy mnie zaniepokoily.

Cytat:
No a mój nawet tej piłki nie kupi bo to dziewczynka, generalnie mam przez to doła i głowa mnie boli i sterta prasowania i wogóle

Ja właśńe podobnie chociaz rożek i ochraniacz chciałbym do tego różowego kompletu co kiedys pokazywałam a osobno kupić tego nie mogę

Ciuszki tez go średnio interesują tylko pod kątem po co tego tyle, a przeciez za swoją kase to kupuję więc nie wiem o co chodzi.
Jak nie kupi, moze kupic, moja Sarusia gra w pilke nozna na rowni z chlopakami, jak byla malutka to dostawala i lale i auta, i tym sie bawila,
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 11:19   #2115
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Możesz podać nazwę tego proszku? a czy ten Lenor to zwykły czy koncentrat i jaki zapach wzięłaś? Mam siostrę w Niemczech to może by mi przywoziła?
Proszek do białego to Weisser Riese, a do kolorów Spee. To są jakieś zwykłe niemiecki proszki, ale ponoć lepsze od naszy Persilów itp. i sypie się je do prania tyle, co kieliszek od wódki. A co do Lenorów to kupiłam złoty - perfumowany i lawendowy, każdy po 2 litry, kosztowały po 7 zł i to jest raczej koncentrat. Wczoraj wypłukałam pranie wełniane w tym perfumowanym to cała chałupa pachniała. Aaaa, i zdecydowałam się na Persil Sensitiv do prania ubranek dziecięcych. Niemcy nie mają typowych płynów do prania dzidziusiowych ubrań, ale to jest żel z mamą i dzidziusiem na obrazku i tego się u nich używa. Dziewczyny z mojego miasta baaaaaaaaaaaardzo sobie chwalą. Żadnych uczuleń, wysypek, a do tego piękny zapach i branka takie mięciutkie. Ja jeszcze nie prałam, więc w swoim imieniu nie umiem się wypowiedzieć. Zapytaj siostry czy ma dostęp do jakiejś hurtowni, bo ja to brałam od babki, która hurtowo kupuje w Niemczech i sprzedaje w Polsce pojedyncze sztuki, a że mamy do zachodnich sąsiadów 14 km, to ładny interes jej się kręci.No nic mam nadzieję, że pomogłam.

Wracając do wczorajszego wieczoru z klasą to było cudownie. Niejedna scena wzruszeń, wszyscy mówili (mamusie uczniów również), że jak na początek 6 miesiąca to malutki brzunio mam i w ogóle, że chłopak będzie, bo ładnie wyglądam, ale oczywiście będzie Ola. Zobaczcie co od klasy dostałam, a jak przeczytałam wiersz, to łzy samoczynnie pociekły.

Przed chwilą dostałam wiadomość od TŻta, że wszystkie egzaminy zaliczone.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciąża 23t 001.jpg (106,6 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ciąża 23t 002.jpg (72,5 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ciąża 23t 003.jpg (67,3 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ciąża 23t 004.jpg (58,4 KB, 39 załadowań)
Stary 2012-10-10, 11:21   #2116
BlackSanctum
Zakorzenienie

Przyszły mi dzisiaj legginsy z tej aukcji: http://allegro.pl/cieplutkie-leggins...676055495.html . Kupiłam dla mnie i dla mamy po 2 pary w kolorze czarnym, legginsy są SUPER. Nie widać tyłka (tzn nie prześwitują ani trochę), są grube, miękkie, bardzo wygodne (w ogóle nie cisną ani nie spadają z brzuszka). Bardzo fajnie wyglądają, faktycznie ciepłe i milutkie w środku. Mam 168cm wzrostu i M170 są idealne długością, nie są opięte, takie w sam raz. Mama ma 160cm, M164 też dobrze na niej leżą. Także polecam. Cena bardzo dobra wg mnie. Czuję, że będę w nich śmigać do zajeżdżenia.

Marsi, dziękuję. Czasem maruda i wredota z niego, ale ogólnie to jest cudowny i bardzo go kocham.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-10-10 o 11:24
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 11:25   #2117
marsi11
Zakorzenienie

Hosenko
http://www.bdsklep.pl/huggies-zestaw...eczka-,id-5907
tak to wygląda tylko nie ma czapeczki a jakieś bawełniane ręczniczki czy waciki coś w tym rodzaju
tyle,że u mnie kosztowała coś ok 20 zł

jak by Ci bardzo zależało mogę Ci dziś kupić i wysłać

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Wracając do wczorajszego wieczoru z klasą to było cudownie. Niejedna scena wzruszeń, wszyscy mówili (mamusie uczniów również), że jak na początek 6 miesiąca to malutki brzunio mam i w ogóle, że chłopak będzie, bo ładnie wyglądam, ale oczywiście będzie Ola. Zobaczcie co od klasy dostałam, a jak przeczytałam wiersz, to łzy samoczynnie pociekły.
pobeczałam się
Stary 2012-10-10, 11:26   #2118
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Ten sprzedawca robi na zamówienie lozeczka. Moze napisz mu wymiar i zobaczysz ile weźmie. Tylko najpierw znajdź materac pod wymiar albo producenta, który zrobi tez pod wymiar lozeczka:
http://allegro.pl/lozeczko-i-komoda-...679750193.html
dzieki
Cytat:
nie przejmuj się
mnie też ostatnio brzuch bolał a on ojej przecież on głodny
a wczoraj mi się też przykro zrobiło bo zrobiłam wielkie zakupy dla maluszka, jakieś pieluszki pierdoły chciałam pokazać mu on tylko rzucił ledwo co okiem w moją stronę i powiedział "super" zrobiło mi się przykro i zapytałam czy go to wogóle interesuje on powiedział, że nie bardzo
że będzie go interesować jak będzie mógł mu piłkę kupić i korki do gry, no kretyn
ehh nie przejmuj sie mojego tez to srednio interesuje ale tak nie powiedzial przynajmniej Nam sie zawsze mozesz pochwalic

Cytat:
hej
Miałam się wczoraj odezwać po usg, ale z siostrą zahaczyłyśmy o kilka lumpków i kupiłam śpiworek do wózka za 5 zł i jeszcze kilka innych super rzeczy. Później Tż nas odebrał i pojechaliśmy do moich rodziców, a jak wróciliśmy to już nie miała siły, tylko Was nadrobiłam i poszłam spać

super ze wszystko ok

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 11:29   #2119
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hosenko
http://www.bdsklep.pl/huggies-zestaw...eczka-,id-5907
tak to wygląda tylko nie ma czapeczki a jakieś bawełniane ręczniczki czy waciki coś w tym rodzaju
tyle,że u mnie kosztowała coś ok 20 zł

jak by Ci bardzo zależało mogę Ci dziś kupić i wysłać
Nie, nie trzeba Chyba skuszę się na tą promocję z Allegro.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 11:37   #2120
ilkas
BAN stały

Ifwka nie przejmuj się. Pogadaj może z nim dzisiaj? Bo takie milczenie tylko potęguje Twoje negatywne uczucia.

Mój to jest taki po środku Nie przegląda ciuszków, żeby nacieszyć oko - tak jak ja Ale jak coś kupię i mu pokazuje to ogląda i wyraża swoje zdanie co super a co "może być"
Teraz bardziej nad remontem myśli i wczoraj przeglądał fototapety dla córci
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 11:40   #2121
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
pobeczałam się
No ja też, wczoraj i to niejednokrotnie
Stary 2012-10-10, 11:42   #2122
bokeh
Zakorzenienie

OO ja może tz wyśle po ten zestaw do SP a on dokładnie tak smao wygląda????

Przeglądam allegro i w oko wpadły mi
http://allegro.pl/ala-i-as-rozek-usz...672656169.html taki rożek
http://allegro.pl/ala-i-as-kolorowe-...700428790.html przybornik, chociaż nie wiem czy to takie przydatne??? jak myślicie?
http://allegro.pl/ala-i-as-kolorowe-...700427231.html i ochraniacz na łóżeczko, do tego materacyk kocyk kupie a potem będę myslec o pościeli

Marsi a jaki wózek kupiłaś?? pochwal się
Stary 2012-10-10, 11:49   #2123
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
OO ja może tz wyśle po ten zestaw do SP a on dokładnie tak smao wygląda????
Marsi a jaki wózek kupiłaś?? pochwal się
dokładnie tak samo- jest w pudełku
w moim SP leżał na najniższej półce

a wózek kupiłam czerwonego Quinny Buzza o którym już tyle mówiłam
jak przyjdzie to wrzuce zdjęcie
Stary 2012-10-10, 11:50   #2124
ilkas
BAN stały

bokeh super to co wkleiłaś. dodałam sobie do zakładek na później jak dojdę już do tego etapu zakupów A jakie kolorki wybrałaś jeśli chodzi o rożek i o ochraniacz? Co do przybornika to sama się właśnie zastanawiam czy jest potrzebny czy nie..
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 11:52   #2125
suzi31
Raczkowanie

Hej
Tak na szybko wklejam tu zdjęcie, resztę umieszcze w klubie, ale to już za 1-2 tyg. jak będę miała po retuszu

To oczywiście jestem ja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5086.jpg (10,3 KB, 80 załadowań)
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 11:54   #2126
maluchna30
Zadomowienie

Dziewczyny czy któraś z was bierze FemiFeral??? Witaminki+żelazo+kwas foliowy.
Stary 2012-10-10, 11:54   #2127
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Hello
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
ja mam już ze dwa miesiące, ale nie bardzo ciemną- raczej taką brązową. A co do pepka- z wklęsniętego zrobił się płasciutki i brązowieje....
Pamiętam jak koleżanka moja przez całą ciażę miała CZARNY pępek, i już jej taki został
U mnie to blada kreska przez cały brzuszek i brązowy pępek. Nawet nie wiedziałam, że to przez ciążę pępek tak potrafi się ciemny zrobić.
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
wg miesiączki na 3.02., wg USG: dwa pierwsze wyszły, że 28.01., następne dwa wyszły 30.01. a ostatnio 1.02., więc bądź tu mądry
ale wolałabym zdać wszystko przed świętami Bożego Narodzenia, bo już teraz jak się za bardzo zestresuję to mi brzuch twardnieje, a co dopiero, gdybym miała coś zdawać w styczniu - na bank bym trafiła na porodówkę
To trzeba patrzeć na datę z usg genetycznego (ok.12 tc), bo wtedy dzieci się rozwijają tak samo. Potem już mogą być spore różnice. Niektóre dzieci rodzą się malutkie w terminie porodu, a niektóre jeszcze przed terminem są większe
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
wypełniłam kiedyś na jakiejś dzieciowej stronce ankietę i dzisiaj dostała paczkę z maskotką - mały miś polarny z groszkiem w środku z Bebilon całkiem o tym zapomniałam
OOO, to widzę, że chyba niedawno partię wyprodukowali i zaczęli rozsyłać, bo też dzisiaj dostałam tą paczuszkę
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
A ile czekalyscie na te przesylke? Bo nie wiem, jaki adres wpisac
Ok. miesiąca jak nie dłużej...
Cytat:
Faceci czasem tak mają niestety Nie potrafią zrozumieć...
Cytat:
hejNo a z usg jestem bardzo zadowolona, Filip zdrowy, wszystko w porządku. Waży ok.950g, nawet zmierzył stópkę i ma już 4,5cm nasz kochany wielkolud chciałam Wam wrzucić film z usg, ale trwa ponad 8min i ma ponad 500mb i nie da się :/ . lekarz nawet nagrał jak serduszko bije porobię zdjęcia z tego filmiku to coś później wrzucę
No to spory z niego kawaler Cieszę się, że wszystko jest w porządku Fajnie tak podejrzeć swój skarb
Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość

Przed chwilą dostałam wiadomość od TŻta, że wszystkie egzaminy zaliczone.
Śliczny wierszyk i taki od serca widać Musisz być bardzo kochana przez swoich podopiecznych. A jaka to klasa wiekowo, tak z ciekawości.
No i gratki z powodu egzaminów

Dziewczyny, a ile kupujecie tych pampersów newborn 1? Ja się zastanawiam, czy nie lepiej zacząć od 2, bo i tak są od 3-6 kg. Znając ostatnie pomiary, wagę mnie jak się urodziłam oraz innych maluchów z naszej rodziny, to wychodzi, że mała będzie miała ok. 4 kg.
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 11:55   #2128
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Hej
Tak na szybko wklejam tu zdjęcie, resztę umieszcze w klubie, ale to już za 1-2 tyg. jak będę miała po retuszu

To oczywiście jestem ja
Ulalalalalal, ale dziunia jesteś fajna...
Stary 2012-10-10, 11:55   #2129
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Dziewczyny a co myślicie o tym zestawie:
http://allegro.pl/8-el-posciel-120x9...681896857.html
nam się podoba kolor piaskowy
do tego byśmy wzięli z tej samej serii rożek
Ja mam zamiar kupić tą pościel. Dokładnie 8 -el. Zakupię piaskowego Misia.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-10, 11:56   #2130
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Hello

U mnie to blada kreska przez cały brzuszek i brązowy pępek. Nawet nie wiedziałam, że to przez ciążę pępek tak potrafi się ciemny zrobić.

To trzeba patrzeć na datę z usg genetycznego (ok.12 tc), bo wtedy dzieci się rozwijają tak samo. Potem już mogą być spore różnice. Niektóre dzieci rodzą się malutkie w terminie porodu, a niektóre jeszcze przed terminem są większe

OOO, to widzę, że chyba niedawno partię wyprodukowali i zaczęli rozsyłać, bo też dzisiaj dostałam tą paczuszkę

Ok. miesiąca jak nie dłużej...

Faceci czasem tak mają niestety Nie potrafią zrozumieć...

No to spory z niego kawaler Cieszę się, że wszystko jest w porządku Fajnie tak podejrzeć swój skarb

Śliczny wierszyk i taki od serca widać Musisz być bardzo kochana przez swoich podopiecznych. A jaka to klasa wiekowo, tak z ciekawości.
No i gratki z powodu egzaminów

Dziewczyny, a ile kupujecie tych pampersów newborn 1? Ja się zastanawiam, czy nie lepiej zacząć od 2, bo i tak są od 3-6 kg. Znając ostatnie pomiary, wagę mnie jak się urodziłam oraz innych maluchów z naszej rodziny, to wychodzi, że mała będzie miała ok. 4 kg.
Klasa 6 i dlatego ciężko było się rozstać, bo 2 lata spędziliśmy razem, ale cóż takie życie.Masz rację, na każdym kroku czułam, że jestem przez nich lubiana, ale sama też ich uwielbiam.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości