Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-09, 12:56   #1921
Ifwka
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Co do fotelika roan to jest niewiele tanszy od maxi cosi a zero testow zderzeniowych, no i opinie ma fatalne, ja osobiscie mam fiola na punkcie opinii i testow dlatego wole zainwestowac w cos lepszego
Jakos nie interesowałam się testami, ale wiem że maxi cosi jednak dobry jest.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:57   #1922
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Obłęd Już to widzę w naszych pupach, siedzi sobie dziunia za okienkiem i do każdego z mordą, że jak mają mu pracę znaleźć, jak on ma uszy odstające, albo podbródek drugi Dobrze, że NFZ się nigdy na coś takiego nie zgodzi
Są plany likwidacji NFZ, wiec wiesz

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 12:57   #1923
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia Ale chyba nie. Administrator mówił, że wszyscy te wózki tyrzmali na dole, tam gdzie my chcemy.
To rzeczywiscie niedobrze...
Ale miejmy nadzieje, ze nic sie z nim nie stanie

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 13:02   #1924
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
no widzisz
ale Ci dobrze z tym seksem, u mnie jeszcze parę dni i kończy się celibat
chyba sobie zrobimy jakiś wyjazd na weekend bo normalnie rozsadza mnie
Mój celibat trwał 10 dni. I o 10 za dużo Odliczałam dni....

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Dziś powitały mnie już zamarznięte szyby Trzeba było skrobać i sie spóźniłam 8 minut
Ołł noł. Właśnie sobie uświadomiłam, że niedługo też będę musiała skrobać. Tylko ciekawe jak, z tym brzuchem jak ja nie dosięgam do połowy szyby nawet

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się żeby tylko nie uciskać brzuszka
No widzisz, nie raz wystarczy porozmawiać i od razu lepiej dobrze, że Ci się humor poprawił
ja też wczoraj gadałam z mężem na temat moich ud, które zwiększyły rozmiar i stwierdził, ze i tak dla niego jestem najpieniejsza i nawet jak nie wiadomo ile przytyje to i tak będę dla niego seksowna i najpiękniejsza niby wiem to, ale inaczej się poczułam jak to od niego usłyszałam
No właśnie..niby to takie oczywiste a usłyszane tak cieszy
Nie sprawiło to, że nagle jestem piękna, ale humor poprawiło
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Zabronione są tylko te, które uciskają brzusia, inne są jak najbardziej dozwolone. Także nie martw się, jeździec jest okej.
No i git!! Bo jakbym jeszcze z pozycji musiała rezygnować to już bym totalnie się zdołowała

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
No widzisz wystarczyło pogadać.
Moj mówi żenawet jakbym dużo się roztyła to przecież jakoś przeżyje noi to jest przejściowe; noi oczywiście cycki to podoba mu się najbardziej
taaaaa, też to słyszałam. Chociaż ten argument jakoś do mnie nie przemawia
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 13:14   #1925
LadyWhisper
Zakorzenienie

Szklanka tak, biore, 2x3 tab luteina, 3x1 magne b6 i 3x1 nospa forte plus lezenie.

Ifwka tak tak, chodzilo mi o to, ze mimo niewiele wyzszej ceny maxi cosi jest duzo lepszy od fotelika roana

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 13:16   #1926
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Są plany likwidacji NFZ, wiec wiesz
Weź mnie nie strasz bo ja będę w przyszłym roku pracy szukać A u mnie to już dużo do poprawki by znaleźli
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 13:18   #1927
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Szklanka tak, biore, 2x3 tab luteina, 3x1 magne b6 i 3x1 nospa forte plus lezenie.

Ifwka tak tak, chodzilo mi o to, ze mimo niewiele wyzszej ceny maxi cosi jest duzo lepszy od fotelika roana
Ja kupiłam maxi cosi cabriofix za 150zł na all. Używany przez jedno dziecko, od stycznia do lipca. Dostałam do niego gratis jeszcze śpiworek, który sam kosztuje ok 200zł. Tak że jestem bardzo zadowolona z zakupu.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 13:37   #1928
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Moje cycki to zawsze makutkie byly, splaszczone treningowymi Stanikami, a teraz sa tak pelne, duze, okragle i jedrne ze kosmos, chociaz ja osobiscie wolalam te moje wczesmiejsze

Dziewczyny czytalam ze rozstepy robia sie czasem od hormonow, i tak sie zastanawiam, bo kurcze dupsko mi sie nie roztylo w ogole, a rozstepy mam takie, jakbym przytyla po 10kg na jednym posladku myslicie, ze hormony faktycznie moga byc za to odpowiedzialne? A jezeli tak to jest jakakolwiek szansa, ze one znikna? Bo o ile te na biodrach lubie i akceptuje, to na posladkach tragedia
Moje też się zmieniły... Nigdy nie miałam małych cycków co prawda, ale teraz to mam takie wymiona spuchnięte, z dużymi, ciemnymi sutami... Też chcę moje stare z powrotem.

A co do rozstępów, to niestety nie ma szans na to, że znikną. Rozstęp jest jak blizna, możesz go co najwyżej zagoić, czyli rozjaśnić i będzie wtedy mało widoczny.

A co do Maxi Cosi, to moja siostra ma cały zestaw tej firmy i bardzo sobie chwali.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 13:59   #1929
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam maxi cosi cabriofix za 150zł na all. Używany przez jedno dziecko, od stycznia do lipca. Dostałam do niego gratis jeszcze śpiworek, który sam kosztuje ok 200zł. Tak że jestem bardzo zadowolona z zakupu.
Tez się będe rozglądać za używanym, bo w sumie to na chwilę, potem trzeba będzie większy, ten drugi do 18kg akurat mamy po Młodej, pokrowiec nie jest jakiś fenomenalny ale myśłe że się będzie nadawał. Tż to wogóle chciał dzidize od razu do tamtego wsadzać, ale tam to już dziecko musi umiec siedziec i głowe trzymać
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 14:15   #1930
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość

Dziś lub jutro pewnie dostanę przesyłkę, zamówiłam w necie takie różności dla mnie na okres szpitalny i poporodowy. Także oczekuję na podkłady poporodowe, podkłady na łóżko, majtki siateczkowe wielorazowe. Wszystko to z Hartmanna. Czytałam dobre opinie na ich temat w necie, więc liczę na to, że się sprawdzą, no ale to się okaże w rzeczywistości jak już będę tego używać. Kupiłam też kolorowe dwie koszule nocne z krótkim rękawkiem, mimo, że to zima, ale zawsze można szlafrok założyć.
mozna prosic o link do sprzedawcy? bo jestem własnie na etapie wyszukiwania
Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Muszę jutro zrobić kolejne badanie moczu, ostatnio to które robiłam na wizytę na 2 października wyszła fatalne, 50 leukocytów i liczne bakterie!!! Mój najgorszy wynik. Dostałam Monural.
Oprócz tego kolejna infekcja i globulki Pimafucin tym razem. Normalnie zwariuje, prawie cała ciąża przebiega pod znakiem infekcja tam na dole, wrrr. Jutro mam zrobić badanie moczu i zadzwonić do mojej gin jak wyszło, oby ten Monural pomógł. Ktoś to miał? a konkretnie pił? bo to jest antybiotyk do rozpuszczenia do wypicia jednorazowo.
Basiu, ja już 3 raz w ciąży grzybice leczę.... i skad to paskudztwo sie bierze małż zawsze czysty i pachnący się do mnie dobiera, ja przecież o higienę dbam, majteczki bawełniane a nie jakies stylony- szok
mam teraz dopochwowo gynofemidazol, także Ci nei pomoge.
Czytałam w jakiejs gazecie dzieciowej, że picie kefiru poprawia kwasnosc - Swego czasu piłam codziennie jeden kefir, ale teraz zupełnie nie podchodzi mi ani smak ani zapach

Cytat:
Moje cycki to zawsze makutkie byly, splaszczone treningowymi Stanikami, a teraz sa tak pelne, duze, okragle i jedrne ze kosmos, chociaz ja osobiscie wolalam te moje wczesmiejsze

Dziewczyny czytalam ze rozstepy robia sie czasem od hormonow, i tak sie zastanawiam, bo kurcze dupsko mi sie nie roztylo w ogole, a rozstepy mam takie, jakbym przytyla po 10kg na jednym posladku myslicie, ze hormony faktycznie moga byc za to odpowiedzialne? A jezeli tak to jest jakakolwiek szansa, ze one znikna? Bo o ile te na biodrach lubie i akceptuje, to na posladkach tragedia
ja mam na prawym cycu i na prawym udzie po kilka, wczoraj wieczorem zalewając się łzami wyznałam to mężowi i nawet zademonstrowałam a on powiedział, że dla niego to nie ma najmniejszego znaczenia, najważniejsze że maluszek jest zdrowy i mnie też nic nie dolega. A bedzie mnie kochał pomimo rozstępów
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Leż i odpoczywaj, teraz to najważniejsze

Na pewno hormony mają na to wpływ, rozstępy nie znikną, ale zjaśnieją i staną się takie srebrzyste. Porobiły mi się na piersiach, wczoraj aż się popłakałam, ale mąż mi powiedział że on nic nie widzi i mam się takimi drobiazgami nie przejmować

Dziś zaczęliśmy 27 tydzień! Ale to szybko leci.
]
oj leci , leci- jeszcze pare dni i wystartujesz z 7 miesiącem

a ja już po obiadku- skrzydełka z piekarnika, ziemniaczki i surówka z pekinki, mmmm pycha mąż już w pracy, teraz mam czas pobuszowac po all

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Ołł noł. Właśnie sobie uświadomiłam, że niedługo też będę musiała skrobać. Tylko ciekawe jak, z tym brzuchem jak ja nie dosięgam do połowy szyby nawet
w tamtym roku na jesieni w biedronce kupiłam takie szczotko-skrobaczki niebieskie na długiej rączce- chyba z 50 cm ma ta razka, spokojnie nią dałam radę dziś rano może teraz też rzucą, bo one to już chyba kilka razy były przed sezonem
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 14:25   #1931
bishonka
Raczkowanie

Witam.

U mnie pogoda-masakra !!! Ciemno,pada deszcz co chwilę.
Można w depresję popaść.

Zaraz chwytam się za sprzątanie.
Napewno nie jestem "perfekcyjną panią domu" bo w mieszkaniu bałagan a ja na wizazu siedzę.
Nawet moja psina się na mnie obraziła bo zabawki mu nie rzucam.

Jutro zaczyna mi się 22 tydzień.

Dziewczyny jak to jest.
Wpisuję na kalkulator ciąży datę porodu to wychodzi mi już 22 tydzień a w karcie mam tydzień później. (21)

Czytałam że niektóre z was kupują już łóżeczka.
Z ciekawości ile juz jesteście w ciąży.Bo ja chciałam kupić to wszyscy że za wcześnie.I tak tylko narazie będzie zawadzać,kurzyć się itd
Tylko ja nakręciłam się już.
Uwielbiam robić zakupy dla mojego dzidziulka.
Kosmetyki też bym już kupowała.
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 14:30   #1932
suzi31
Raczkowanie

Hej
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
No właśnie , a napisz mi jakiej miałaś firmy? Ja myślę nad angelcare z 2 płytkami, a co wtedy jak się włącza, co trzeba zrobić jak dziecko ma bezdech? Wystarczy wziąć na ręce, poruszyć, czy sztuczne oddychanie, matko o tym jeszcze nie czytałam.
Mam właśnie tej firmy, jak zaalarmował to brałam dziecko na ręce.

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ile cię kosztowała taka sesja? pochwal się jak już będziesz coś miała
200 zł, w tym makijaż i fryzura. Oczywiście, że się pochwalę zdjęciami, już niebawem

W Tesco są tańsze (przynajmniej jeszcze w niedzielę były) pieluchy Pampersa 40 zł za 78 szt., a normalnie kosztują 55 zł.

Od 2 tyg. mam mega zgagę, fuj

Ja już mam prawie całą wyprawkę - został mi do kupienia szlafrok, kilka kosmetyków i może kupię nową wanienkę.

Edytowane przez suzi31
Czas edycji: 2012-10-09 o 14:32
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 14:37   #1933
sylwietta1988
Zakorzenienie

a czy cena 22 zł za 43 sztuki "Pampersów" newborn jest ok?
Stary 2012-10-09, 15:05   #1934
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość

Dziewczynki słuchajcie, kiedyś wam pisałam, że śnią mi się ciągle chore dzieci, a dzisiaj sen erotyczny 1 klasy. Przepieprzyłam pół świata: Azjatów, Murzynów, Europejczyków, Amerykanów itd.Ale jakaś taka wypoczęta się obudziłam i aż do 9,30 spałam.
Hahaha nieźle

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Dzięki za odp co do płaszcza. Najpierw poszukam czegoś w swoim rozmiarze ale rozszerzanego na brzuchu, tak jak któraś z Was pisała. Może akurat coś mi się trafi. A jak nie to chyba kupię ponczo.
Tylko czy w samym ponczo nie jest za zimno?

Tak piszecie o tych pozycjach...jak myślicie są jakieś zabronione w ciąży?
Czy właściwie chodzi tylko o to żeby nie uciskać brzuszka?
Bo ja kocham na jeźdźca
mm tez lubie tą pozycje, ale jak byl ostatnio sexik to sie zmeczyłam

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
no widzisz
ale Ci dobrze z tym seksem, u mnie jeszcze parę dni i kończy się celibat
chyba sobie zrobimy jakiś wyjazd na weekend bo normalnie rozsadza mnie
a ja chyba juz do konca bede miec celibat, tzn ginka nic nie mowila ze nie mozemy, ale boje sie ze moj tzt ma tez paciorkowca i mnie zarazi skoro ja mialam tego dziada to moglam i tzta zarazic albo na odwrót. Wole nie ryzykować

Cytat:
Od wczoraj jeżdżę do pracy samochodem - niby mam dosyć blisko (ok 25 minut), ale szybko łapie mnie kolka, ledwo dojdę do pracy to już mnie nogi bolą i jestem zmęczona. No i pogoda też już niekorzystna - nie chcę się przeziębić.

Dziś powitały mnie już zamarznięte szyby Trzeba było skrobać i sie spóźniłam 8 minut
mam to samo, zanim dojde na przystanek autobusowy a mam 2 minuty to mam taką kolke...a tak w samochodzik wsiądę i nie dość że jestem pod samą uczelnią to nie mam kolki
a u mnie dziś cieplutko, w sweterku chodziłam po dworzu

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Basiu, ja już 3 raz w ciąży grzybice leczę.... i skad to paskudztwo sie bierze małż zawsze czysty i pachnący się do mnie dobiera, ja przecież o higienę dbam, majteczki bawełniane a nie jakies stylony- szok
mam teraz dopochwowo gynofemidazol, także Ci nei pomoge.
Czytałam w jakiejs gazecie dzieciowej, że picie kefiru poprawia kwasnosc - Swego czasu piłam codziennie jeden kefir, ale teraz zupełnie nie podchodzi mi ani smak ani zapach
o uzywałam tego gynofemidazol i po dwóch tygodniach znowu mi wróciło później brałam clotrimazolum dowcipnie. No i teraz jak ten paciorkowiec wyszedł dostałam te antybiotyki to chyba juz po tej infekcji i moze ten dziad poszedlw cholere.

Ajj... trzeba zjeść obiadek i posprzątać troszke chałupe ...

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 15:09   #1935
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dziewczynki, mam skierowanie na krzywa cukrowa i beda mi pobierac krew po 1 i 2 godz, wiec pic bede jedna czy dwie porcje?

Stary 2012-10-09, 15:13   #1936
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki, mam skierowanie na krzywa cukrowa i beda mi pobierac krew po 1 i 2 godz, wiec pic bede jedna czy dwie porcje?
Jedną, a krew będą pobierać przed wypiciem, po 1 godzinie od wypicia i po 2.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 15:23   #1937
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość

Dziewczyny jak to jest.
Wpisuję na kalkulator ciąży datę porodu to wychodzi mi już 22 tydzień a w karcie mam tydzień później. (21)

Z ciekawości ile juz jesteście w ciąży.Bo ja chciałam kupić to wszyscy że za wcześnie.I tak tylko narazie będzie zawadzać,kurzyć się itd
BO gin najczęściej liczy 21 (a tobie leci np. 22, bo 21 + 3dni, na przykład). A kalkulatory do przodu, czyli że jesteś w 22tygodniu.

U mnie przełom 26/27 tygodnia jest, no ale ja konkretny po starszej mam muszę kosmetyki kupić, kocyk zrobić czapeczki zimowe bo nie mam, dla siebie przybory połogowe

Cytat:

Biorą krew, dają picie, po godzinie biorą znów krew i po dwóch znów biorą, krwiopijcy jedni Ja już po, rano.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 15:31   #1938
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dzieki laski
Boshe jak ja dam rade chcialam z mezem isc jeszcze podczas jego urlopu zeby w razie czego mnie ratowal ale u nas trzeba sie konkretnie umawiac z polozna na to badanie wiec moze ona bedzie mnie pilnowac hehe.

Jeszcze pytanie co do lozeczek - konieczne sa 3 wysokosci materaca czy wystarcza dwie?

Stary 2012-10-09, 15:33   #1939
sylwietta1988
Zakorzenienie

Wcinam własnie sałatkę grecką smacznie i zdrowo zapcha mnie do kolacji bo wiecie- postanowiłam ograniczyc słodycze i zapychajki typu paluszki czy orzeszki, żeby jakos ograniczyc ten przyrost wagi

w gazetce "Mamo to ja" znalazłam reklamę kremu dla noworodków Aquastop, tu są opinie: http://www.bangla.babyonline.pl/opin...dla-noworodkow

chyba się zaoptarzę, napisali ze dostępny w aptekach i na www.ziololek.pl
Stary 2012-10-09, 15:42   #1940
pstryczek84
Zakorzenienie

Dziewczyny, pomóżcie...
orientue sie ktoras w awidności toxoplazmozy? odebralam wlasnie wyniki i tak:
awidnośc 0,50TV <0,2-niski
Index wysoki sugeruje infekcję trwającą ponad 4 miesiące. Wskazana kontrola po 2-3 tyg.

Ginka dziś nie przyjmuje, jutro sie do niej wybiore.
generalnie to o co chodzi, to jaki ja mam ten index, wysoki czy niski i co to oznacza?
Help!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 15:59   #1941
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość

Byłam z mamą u jednej pani, która prowadzi hurtownię artykułów chemicznych (czyszczących), ale tylko produktów niemieckich. Nakupiłam lenorów, płyn do mycia podłóg, mydełka dzidziusiowe, szampon, żel do wc, który zaaplikowałam pół godziny temu i teraz całe poddasze pachnie mi bryzą morską. Znajomi bardzo polecali te środki, no i się skusiłam. Proszku do prania to tylko wsypuje się tyle ile w małym kieliszku wódki się zmieści. No zobaczymy czy takie to fajne i wydajne. Kiedyś też się z mamą skusiłyśmy na zakupy u sąsiadów i do tej pory nie żałujemy. Ciuchy w lenorze wypłukane cały tydzień pachniały i aż przyjemnie się je nosiło.
Możesz podać nazwę tego proszku? a czy ten Lenor to zwykły czy koncentrat i jaki zapach wzięłaś? Mam siostrę w Niemczech to może by mi przywoziła?

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Pstryczku Twój wynik to to 0,5 tak? a norma jest mniej niż 0,2?
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 16:05   #1942
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Dobra cena, a gdzie wypatrzyłaś ? Ja za taką cenę kupowałam przez internet.
Stary 2012-10-09, 16:06   #1943
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Insolito: pościel jak pościel, pooglądałam i schowałam Jeszcze nie prałam, wiec nie wiem jak sie zachowa.
Rozumiem, dzięki

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,

niestety nie jestem w stanie przeczytać, wpadłam tylkona chwilkę powiedzieć, że dzisiaj mnie wypuścili do domu, tzn. jadę teraz do mojej mamy, będziemy tam mieszkać razem z Zosią aż do narodzin Maludy. Tatuś będzie weekendowy. Nie ma innego rozwiązania, ale jakoś damy radę.

W szpitalu tydzień czekałam za zabiegiem, bo mi biocenoza źle wychodziła, po zabiegu 3 dni na kroplówkach, teraz co dwie godziny tabletka i prawie cały czas leżenie.

Dzięki za kciuki.

Może uda mi się jakoś do Was odezwać niebawem, ale tam z netem jest ciężko, więc wiecie...

Trzymajcie się cieplutko
Fajnie, że juz Ci wypuścili, tylko odpoczywaj dużo

Cytat:
Witam.

U mnie pogoda-masakra !!! Ciemno,pada deszcz co chwilę.
Można w depresję popaść.

Zaraz chwytam się za sprzątanie.
Napewno nie jestem "perfekcyjną panią domu" bo w mieszkaniu bałagan a ja na wizazu siedzę.
Nawet moja psina się na mnie obraziła bo zabawki mu nie rzucam.

Jutro zaczyna mi się 22 tydzień.

Dziewczyny jak to jest.

Ja mam zamiar dziś zamówić łóżeczko, jutro zaczynam 27 tydzień, ale póki co nie będziemy go składać, niech stoi w paczce i czeka na styczeń
Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Hej

Mam właśnie tej firmy, jak zaalarmował to brałam dziecko na ręce.

200 zł, w tym makijaż i fryzura. Oczywiście, że się pochwalę zdjęciami, już niebawem

W Tesco są tańsze (przynajmniej jeszcze w niedzielę były) pieluchy Pampersa 40 zł za 78 szt., a normalnie kosztują 55 zł.

Od 2 tyg. mam mega zgagę, fuj

Ja już mam prawie całą wyprawkę - został mi do kupienia szlafrok, kilka kosmetyków i może kupię nową wanienkę.
Ale Ci fajnie, że juz prawie wszystko masz
Czekam na foty

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 16:06   #1944
bishonka
Raczkowanie

Dziewczyny jeżeli chodzi o wagę i tycie.
Ja tak naprawde zapisuje od 2011 wagę co 2 tygodnie.
Zawsze było mi łatwiej wyłapać moment w którym już za bardzo sobie pofolgowałam.

Czas ciąży to wiadomo,czas wyjątkowy.
Ale przeglądam notatki i widzę że tyję mniej więcej 1 kg na 2 tygodnie.
Jestem w 22 tygodniu i przytyłam 7 kg.
Wydaję mi się że w tym tempie "przegnę pałę" baardzo szybko.
Jak uważacie ?

No cóż co się dziwić,dzisiaj wszamałam prawie całą roladę śmietankową

Boje brzusio 97 cm

Ah zastanawiam się nad kupnem tak już popularnej "chusty"
Trochę się boję że nie będę potrafiła jej wiązać i bobo mi wypadnie.
Używałyście ?
Planujecie kupić,używać?

Edytowane przez bishonka
Czas edycji: 2012-10-09 o 16:10
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 16:09   #1945
e_vel
Wtajemniczenie

ale się dziś osprzątałam... wyszorowałam łazienkę i porobiłam miejsca w szafkach na dzieciaczkowe rzeczy... W przyszłym tygodniu musze Męża poprosić, zeby mi ze strychu zniósł pudła i pudełka i worki z rzeczami dzieciaczkowymi żeby je przejrzeć i posegregować rozmiarami, bo wrzucałam wszystko albo do pudeł albo do worków bez opisywania... Chyba zaangażuję w to siostrę...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 16:19   #1946
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Możesz podać nazwę tego proszku? a czy ten Lenor to zwykły czy koncentrat i jaki zapach wzięłaś? Mam siostrę w Niemczech to może by mi przywoziła?

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Pstryczku Twój wynik to to 0,5 tak? a norma jest mniej niż 0,2?
wynik to 0,50 a zakres referencyjny <0,2-niski
i bądź tu mundry czlowieku...
dla mnie wynik i opis sie wykluczaja, czy ja juz źle rozumuje

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 16:22   #1947
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Czas ciąży to wiadomo,czas wyjątkowy.
Ale przeglądam notatki i widzę że tyję mniej więcej 1 kg na 2 tygodnie.
Jestem w 22 tygodniu i przytyłam 7 kg.
Wydaję mi się że w tym tempie "przegnę pałę" baardzo szybko.
Jak uważacie ?

Boje brzusio 97 cm
Myślę, że 7 kg jest ok, nawet jakbyś dalej w tym tempie tyła to na koniec miałabyś +16kg.

Mój obwód brzucha 104 cm

Edytowane przez suzi31
Czas edycji: 2012-10-09 o 16:23
Stary 2012-10-09, 16:23   #1948
meduzza
Zadomowienie

Basiu Dziś miałam wizytę i też dostałam globy: Nystatyna VP, na leukocyty w moczu furargin, jeszcze wyszła mi anemia więc dostałam krwiotwórczy Tardyferon Fol.... No nie za miłych rzeczy się dowiedziałam dziś Ale szyjka długa zamknięta, tętno dziecka super więc jest dobrze.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36981377]Byłam na glukozie rano, ale mi niedobrze było i spać się chciało!

Wczoraj w SH kupiłam nowe ubranko dla bobaska za całe 3zł http://www.dzieciaczkowo.pl/pl/produ...reation-902547

wyprałam już, ubrałam lali i jak będę po małą do przedszkola szła to jej dam

Nowe ubranka chou-chou kosztują od 30zł wzwyż [/QUOTE]
O rany Te oryginalne zabawki Pójdę z torbami jak mi mała zawoła
Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,

niestety nie jestem w stanie przeczytać, wpadłam tylkona chwilkę powiedzieć, że dzisiaj mnie wypuścili do domu, tzn. jadę teraz do mojej mamy, będziemy tam mieszkać razem z Zosią aż do narodzin Maludy. Tatuś będzie weekendowy. Nie ma innego rozwiązania, ale jakoś damy radę.

W szpitalu tydzień czekałam za zabiegiem, bo mi biocenoza źle wychodziła, po zabiegu 3 dni na kroplówkach, teraz co dwie godziny tabletka i prawie cały czas leżenie.

Dzięki za kciuki.

Może uda mi się jakoś do Was odezwać niebawem, ale tam z netem jest ciężko, więc wiecie...

Trzymajcie się cieplutko
Ojej to odpoczywaj teraz, nie zostało dużo, Mama się Tobą zaopiekuje
Cytat:
Ja jestem w 24 tyg i właśnie 2 dni temu zamówiłam łóżeczko. Nie rozumiem sformułowania ludzi, że za wcześnie Fakt, pierwsze trzy miesiące są rozgrywające ale później? Przecież zakładamy, że dziecko się urodzi i będzie żyło. Takie "za wcześnie" babć przyprawia mnie o dreszcze, jakby co 2 dziecko miało się nie urodzić... Kupuj ile wlezie to Twój czas z Maluszkiem, Twoje wspomnienia ciąży Ja też trochę się oglądałam na ludzi ale teraz mam w nosie i kupuje wszystko Pewnie, że możesz już zbierać kosmetyki. Ja tak myślę, że lepiej wydawać 100 zł miesięcznie niż wyskoczyć z 6 stów później na gadżety i kosmetyki... Chyba każdej z nas to sprawia przyjemność
Cytat:
Właśnie kupiłam 1 pakę, będę powoli zbierać
Chwalę się zakupami na pocieszenie bo dziś straszny dzień, wizyta się opóźniła, co za tym idzie ja na zajęcia, nie wpuścili mnie a biegłam i uczyłam się na nie, zależało mi No to weszłam do Pepco i Rossmana
Daję jeszcze brzuchacza 24tygodniowego przy okazji
Z Pepco:
Półśpiochy 4,99 rękawiczki 2,99 czapa zimowa 4,99 cienka 2,99 skarpetki po 1,99 więc fajno
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 16:25   #1949
meduzza
Zadomowienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1832.jpg (40,9 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1831.jpg (40,1 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1825.jpg (33,4 KB, 35 załadowań)
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-09, 16:25   #1950
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
wynik to 0,50 a zakres referencyjny <0,2-niski
i bądź tu mundry czlowieku...
dla mnie wynik i opis sie wykluczaja, czy ja juz źle rozumuje
Z tego wynika, że wynik mniejszy niż 0,2 to wynik niski. Czyli ja rozumiem, że Twój wynik 0,50 to wynik wysoki, ale pewna nie jestem

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości