|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,57% |
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
3 | 5,36% |
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
24 | 42,86% |
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
22 | 39,29% |
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
5 | 8,93% |
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Raczkowanie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Nawet nie wiem kto to był
![]() Na razie jest pod kontrola weterynarza, bo za malutki, ale rojber z niego niesamowity ![]() Zmykam spać dobranoć Wam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Zadomowienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Hej. Będę miała syna
![]() Miałam szybkie usg bo połówkowe za 2 tyg. Dostałam zwolnienie do 26 ! Jupi!!! Idę teraz lulu ale jutro mam nadzieję, że się poudzielam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Zakorzenienie
|
Ola
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Raczkowanie
|
Gratuluję
![]() No już teraz zmykam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pokaże Wam jaki kombinezon wypatrzyłam na tablicy, dzisiaj wysłałam kobitce pieniądze więc w następnym tygodniu powinnam go już mieć, już się nie mogę doczekać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2107 | |||||||
Zakorzenienie
|
Też dzisiaj byłam w Tesco,fajne przeceny ale dużo już przebrane.Oprócz tego w Kapphal( 3 rzeczy w cenie 2 przecenione ) albo zniżka 20% na rzeczy nieprzecenione(można dostać w Yves Rocher taką książeczke czekową i tam jest zniżka właśnie min do Kapphalu)
No i odwiedziłam smyka. Poszalałam,mężul w lekkim szoku,ale na wszystko pozwalał !!!A co ![]() ![]() I super ![]() Mówisz i masz ![]() Zalatana jestem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo zazwyczaj to my babeczki winko lubimy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój synek chyba tez miał czkawkę,takie rytmiczne,szybkie stukanie przez jakiś czas w jednym miejscu czułam.I tylko raz sie do tej pory zdarzyło.Stwierdziłam że to czkawka ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2108 |
Zakorzenienie
|
Rybko proszę dopisz mi wizytę 30.07 godz. 9:00
|
![]() ![]() |
![]() |
#2109 | ||||||
Zakorzenienie
|
Jak komuś jeszcze nie gratulowałam płci,kopów lub czegoś innego to wybaczcie teraz to czynię
![]() Cytat:
![]() Moja koleżanka ostatnio zwróciła po pól godzinie cała zawartość tak ją zmuliło :/// Chyba pójdę z workiem ![]() Skurczy brak Zakupy ![]() Cytat:
![]() O sporaczek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajny kombinezonik ![]() Cytat:
![]() dopiero się dowiedziałaś dzisiaj o płci? Zajadam malinki ![]() Znowu o jedzeniu ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Zakorzenienie
|
A tutaj foteczki KTOSIKA
![]() 1.Rączusie skrzyżowane 2.Nóżka na nóżkę No i ostatnie pisiorek ![]() Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-07-11 o 22:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() P.S jeszcze przed chwilą fotki były i nagle zniknęły ![]() ![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-07-11 o 22:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Witam się i żegnam
Jestem bez nastrojubi w stresie. Jutro usg. Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2114 | ||||||
Zakorzenienie
|
Issia super bryka
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nemosku gdzie foto?? skasowałaś?? Dzidzia ![]() ![]() Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-07-11 o 22:43 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dobrej nocki mamcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Też nie zauważyłaś ![]() Bo ja też nie widzę tam pisiorka,dla mnie to mógłby równie dobrze być np kawałek stópki ![]() O rany jak późno idę spać,rano 6 pobudka i hop na wizytę Dobranoc ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2120 |
Zadomowienie
|
Witam.
Troszke Was tu podczytuje. Mam na imie Aga, mam juz jednego szkraba - coreczke ur 04/09/2010. Obecnie oczekuje drugiego maluszka. Termin porodu 22/23 listopad. Jeszcze nie znamy plci - za tydzien w piatek mamy usg. Juz nie mozemy sie doczekac kiedy dowiemy sie co tam w brzuszku sobie plywa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I znowu chłopaczki górą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chcielibyście chłopaczka ? Czy dziewczynkę ? Wybraliście już ewentualne imiona ?
![]() |
#2122 |
Zadomowienie
|
Jeszcze jakis czas temu chcielismy parke, teraz jak sie rozgladam po domu i widze jak sie zarozowilo, to fajnie bylony miec druga dziewuszke, ale wlasciwie to wszystko nam jedno. Wazne, zeby maluszek byl zdrowy
![]() Imie dla dziewczynki mamy - Aleksandra Dla chlopca wciaz nie mozemy nic wybrac. Tak samo bylo przy pierwszej ciazy. Od poczatku wolalismy na brzuchol Zuzka i tak juz zostalo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
No to pewnie bedzie Ola
![]() Ja tez czulam od poczatku ze bedzie coreczka , choc wszystko wskazywalo na siusiorka .. Jak znosiłas poczatki ? Bylo ciezko? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2124 |
Zadomowienie
|
W drugiej ciazy ciezej niz w pierwszej. Glownie dlatego, ze nie mam tyle czasu na odpoczynek co poprzednio. Panna Zuzanna to zywe srebro, nie lubi, kiedy mama leniuchuje w lozku. Ale poza zmeczniem wszystkie objawy podobne jak z Zuzka. Z tym, ze z Zuzia mialam nudnosci (moje codzienne rozmowy z lwami) do 39 tygodnia wlacznie. Codziennie. Obecnie wciaz miewam nudnosci, ale nie codziennie. Za to nie tylko rano i bardziej gwaltowne.
Tak samo mam zgage, migreny. Obecnie miewam uciazliwe bole plecow, ktorych nie bylo przy pierwszym dziecku. Powod bardzo prosty - pzed pierwszym baczkiem bylam bardzo wysportowana, biegalam, dzwigalam ciezary - na silowni bywalam 5dni w tyg. Po urodzeniu dziecka brako czasu i energii (poza tym mialam problemy z rana po cesarce) no wic wszystkie miesnie sie oslabily i teraz jest mi troszke ciezej. Ale toczymy sie jakos, toczymy ![]() ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Zmykam bo juz po polnocy a mala litosci nie zna. Znowu rano bedzie - mamo wstawaj, obudz sie. Idziemy na sniadanko... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Słyszycie??? Mdłości do 39 tyg
![]() Miałas cesarke przy corce? Planowana z jakiegos powodu czy wyszło w trakcie? W takim razie daja Ci teraz szanse rodzic normalnie czy tez cesarka? Ja musze isc spac , bo jutro mnie czeka wyprawa do budowlanego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2126 |
Zadomowienie
|
Cesarka nie byla planowana. Dzidzia byla 10dni po terminie, postanowili wywolywac porod, dostalam 5 kroplowek, meczylam sie cala noc, rozwarcie bylo tylko 2 cm i sie nie powiekszalo, wody nie odeszly, musieli przebic. W koncu po 15 godzinach malutka zaczynala slabnac, tetmo stawalo sie coraz slabsze. Lekarz swierdzil, ze jest zagrozona i szybko mnie przeniesli na sale operacyjna.
Teraz mowila, ze mam 70% szansy na porod naturalny. Jednak juz postanowilismy, ze bedzie kolejna cesarka. Nie chce powtorki z pierwszego porodu. Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2127 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak dziś krzyż? ![]() Wczoraj lekarz mi o nich mówił, jak mu opowiedziałam o lekkich twardnieniach brzuszka - powiedział, że to mogą być one, że na tym etapie ciąży to normalne i może występować ich nawet do 10ciu dziennie. Charakteryzują się tym, że brzuch twardnieje, ale nie boli. Azealia, ![]() ![]() ![]() dzidzia, ![]() ![]() Widzę, że mi sporo nie zacytowało ![]() Wszystkim gratuluję udanych wizyt, poznanych płci i dobrych wyników ![]() nemosek, jaki duży synek! ![]() ![]()
![]() |
#2128 |
Zakorzenienie
|
Witamy się z Niną w 25tym tygodniu!
![]() Wczorajsza wizyta mega szybka. Wyniki ok. Co prawda morfologia poleciała w dół, ale tragedii nie ma. Dostałam końską dawkę żelaza - 2x2 tabletki dziennie do odwołania. Poza tym na wadze +0,8kg od ostatniej wizyty (w sumie +4,2kg). W badaniu wszystko ok, więc moje uczucie schodzenia małej w dół to pewnie po prostu puszczanie więzadeł i przygotowywanie się macicy. Szyjka długa i twarda ![]() Z racji, że nie miałam jeszcze echa, zrobił mi szybkie usg. Niestety ognisko w serduszku wciąż jest, także czekam na echo ![]() ![]() Poza tym wszystko dobrze. Serduszko bije jak dzwon! ![]() Żadnych pomiarów nie robił, więc nie wiem, ile Mała waży. Pewnie zrobi na następnej wizycie. rybko, dopisz mi proszę wizytę 08.08., godz. 17.20 ![]() Aaa, zapytałam, czy na zwykłym usg byłoby widać rozszczep podniebienia. Powiedział, że tak ![]() Więc spokojnie, mamy śliczne zdrowe dzieciaczki! ![]() Po wizycie byliśmy na zakupach i kupiłam parę rzeczy ![]() ![]() Oto łupy: body.jpg dresy.jpg legginsy.jpg jeansy.jpg + dwie pary tyci skarpetek ![]()
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2013-07-12 o 06:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Hejo
![]() W koncu udalo sie z glukoza :P wypilam juz to ohydztwo, pierwszy lyk poszedl jakos ale z kazdym bylo coraz gorzej ostatni byl z odruchem wymiotnym ![]() Przepraszam ze nie cytuje ale zrobie to jak bede w domu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
![]() To teraz ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.