|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
|
2 | 3,57% |
| Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
3 | 5,36% |
| Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
|
24 | 42,86% |
| Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
22 | 39,29% |
| Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
5 | 8,93% |
| Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Nawet nie wiem kto to był
narzeczony mówi, jest labrador, właśnie wiozą go do schroniska, a że chcieliśmy to się nie zastanawiałam. Mam nadzięję, że nie bedziemy mieć takich problemów z nim, jak Twoja przyjaciółka. Na razie jest pod kontrola weterynarza, bo za malutki, ale rojber z niego niesamowity Zmykam spać dobranoć Wam
|
|
|
|
#2102 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Hej. Będę miała syna
Miałam szybkie usg bo połówkowe za 2 tyg. Dostałam zwolnienie do 26 ! Jupi!!! Idę teraz lulu ale jutro mam nadzieję, że się poudzielam
|
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Ola
gratuluję synka
|
|
|
|
#2104 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2105 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję
![]() No już teraz zmykam ![]() jak Was nie nadrabiam, to znowu, nie umiem wyjść z forum, hehe uzaleznienie?
|
|
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pokaże Wam jaki kombinezon wypatrzyłam na tablicy, dzisiaj wysłałam kobitce pieniądze więc w następnym tygodniu powinnam go już mieć, już się nie mogę doczekać |
|
|
|
|
#2107 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Też dzisiaj byłam w Tesco,fajne przeceny ale dużo już przebrane.Oprócz tego w Kapphal( 3 rzeczy w cenie 2 przecenione ) albo zniżka 20% na rzeczy nieprzecenione(można dostać w Yves Rocher taką książeczke czekową i tam jest zniżka właśnie min do Kapphalu)
No i odwiedziłam smyka. Poszalałam,mężul w lekkim szoku,ale na wszystko pozwalał !!!A co ![]() ![]() I super Mówisz i masz ![]() Zalatana jestem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo zazwyczaj to my babeczki winko lubimy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój synek chyba tez miał czkawkę,takie rytmiczne,szybkie stukanie przez jakiś czas w jednym miejscu czułam.I tylko raz sie do tej pory zdarzyło.Stwierdziłam że to czkawka |
|||||||
|
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
Rybko proszę dopisz mi wizytę 30.07 godz. 9:00
|
|
|
|
#2109 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Jak komuś jeszcze nie gratulowałam płci,kopów lub czegoś innego to wybaczcie teraz to czynię
Cytat:
![]() Moja koleżanka ostatnio zwróciła po pól godzinie cała zawartość tak ją zmuliło :/// Chyba pójdę z workiem ![]() Skurczy brak Zakupy Cytat:
![]() O sporaczek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajny kombinezonik ![]() Cytat:
dopiero się dowiedziałaś dzisiaj o płci? Zajadam malinki ,a przed chwilą zjadłam truskawki z kefirkiem.Znowu o jedzeniu |
||||||
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
A tutaj foteczki KTOSIKA
![]() 1.Rączusie skrzyżowane 2.Nóżka na nóżkę No i ostatnie pisiorek
Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-07-11 o 23:40 |
|
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
P.S jeszcze przed chwilą fotki były i nagle zniknęły ale zdąrzyłam podglądnąć
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-07-11 o 23:35 |
|
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Witam się i żegnam
Jestem bez nastrojubi w stresie. Jutro usg. Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2114 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Issia super bryka
![]() Cytat:
I właśnie przed chwilą byli sąsiedzi, każda z nas trzyma swoja wersję, atmosfera ciężka się zrobiła, ale ja nie zamierzam płacić za nie swoją winę!! Poszli obrażeni do siebie... Głupio będzie bo to sąsiedzi zza ściany, ale i tak tylko część sobie mówiliśmy i nawet nie znamy się po imieniu, to irole. Mam nadzieję, że za jakiś czas emocje opadną i nie będzie żalu Cytat:
Cytat:
kawał chłopa już Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
świetnie, to teraz odpoczywajNemosku gdzie foto?? skasowałaś?? Dzidzia i za usg!!
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-07-11 o 23:43 |
||||||
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za jutrzejsze wizytyDobrej nocki mamcie |
|
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2118 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co by Majka miała w kim wybierać Cytat:
![]() Też nie zauważyłaś ![]() Bo ja też nie widzę tam pisiorka,dla mnie to mógłby równie dobrze być np kawałek stópki ![]() O rany jak późno idę spać,rano 6 pobudka i hop na wizytę Dobranoc dla wizytujących
|
||||
|
|
|
#2119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2120 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
Troszke Was tu podczytuje. Mam na imie Aga, mam juz jednego szkraba - coreczke ur 04/09/2010. Obecnie oczekuje drugiego maluszka. Termin porodu 22/23 listopad. Jeszcze nie znamy plci - za tydzien w piatek mamy usg. Juz nie mozemy sie doczekac kiedy dowiemy sie co tam w brzuszku sobie plywa
|
|
|
|
#2121 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I znowu chłopaczki górą Cytat:
![]() Cytat:
Chcielibyście chłopaczka ? Czy dziewczynkę ? Wybraliście już ewentualne imiona ?
|
|
#2122 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze jakis czas temu chcielismy parke, teraz jak sie rozgladam po domu i widze jak sie zarozowilo, to fajnie bylony miec druga dziewuszke, ale wlasciwie to wszystko nam jedno. Wazne, zeby maluszek byl zdrowy
Imie dla dziewczynki mamy - Aleksandra Dla chlopca wciaz nie mozemy nic wybrac. Tak samo bylo przy pierwszej ciazy. Od poczatku wolalismy na brzuchol Zuzka i tak juz zostalo
|
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
No to pewnie bedzie Ola
Ja tez czulam od poczatku ze bedzie coreczka , choc wszystko wskazywalo na siusiorka .. Jak znosiłas poczatki ? Bylo ciezko? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2124 |
|
Zadomowienie
|
W drugiej ciazy ciezej niz w pierwszej. Glownie dlatego, ze nie mam tyle czasu na odpoczynek co poprzednio. Panna Zuzanna to zywe srebro, nie lubi, kiedy mama leniuchuje w lozku. Ale poza zmeczniem wszystkie objawy podobne jak z Zuzka. Z tym, ze z Zuzia mialam nudnosci (moje codzienne rozmowy z lwami) do 39 tygodnia wlacznie. Codziennie. Obecnie wciaz miewam nudnosci, ale nie codziennie. Za to nie tylko rano i bardziej gwaltowne.
Tak samo mam zgage, migreny. Obecnie miewam uciazliwe bole plecow, ktorych nie bylo przy pierwszym dziecku. Powod bardzo prosty - pzed pierwszym baczkiem bylam bardzo wysportowana, biegalam, dzwigalam ciezary - na silowni bywalam 5dni w tyg. Po urodzeniu dziecka brako czasu i energii (poza tym mialam problemy z rana po cesarce) no wic wszystkie miesnie sie oslabily i teraz jest mi troszke ciezej. Ale toczymy sie jakos, toczymy ![]() ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Zmykam bo juz po polnocy a mala litosci nie zna. Znowu rano bedzie - mamo wstawaj, obudz sie. Idziemy na sniadanko...
|
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Słyszycie??? Mdłości do 39 tyg
![]() Miałas cesarke przy corce? Planowana z jakiegos powodu czy wyszło w trakcie? W takim razie daja Ci teraz szanse rodzic normalnie czy tez cesarka? Ja musze isc spac , bo jutro mnie czeka wyprawa do budowlanego Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2126 |
|
Zadomowienie
|
Cesarka nie byla planowana. Dzidzia byla 10dni po terminie, postanowili wywolywac porod, dostalam 5 kroplowek, meczylam sie cala noc, rozwarcie bylo tylko 2 cm i sie nie powiekszalo, wody nie odeszly, musieli przebic. W koncu po 15 godzinach malutka zaczynala slabnac, tetmo stawalo sie coraz slabsze. Lekarz swierdzil, ze jest zagrozona i szybko mnie przeniesli na sale operacyjna.
Teraz mowila, ze mam 70% szansy na porod naturalny. Jednak juz postanowilismy, ze bedzie kolejna cesarka. Nie chce powtorki z pierwszego porodu. Dobranoc
|
|
|
|
#2127 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jak dziś krzyż? ![]() Wczoraj lekarz mi o nich mówił, jak mu opowiedziałam o lekkich twardnieniach brzuszka - powiedział, że to mogą być one, że na tym etapie ciąży to normalne i może występować ich nawet do 10ciu dziennie. Charakteryzują się tym, że brzuch twardnieje, ale nie boli. Azealia, Wiedziałam, że pójdzie gładko Mgr opity? ![]() dzidzia, za wizytę, na pewno wszystko ok! Coś się stało? ![]() Widzę, że mi sporo nie zacytowało ![]() Wszystkim gratuluję udanych wizyt, poznanych płci i dobrych wyników ![]() nemosek, jaki duży synek! ![]()
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się z Niną w 25tym tygodniu!
Wczorajsza wizyta mega szybka. Wyniki ok. Co prawda morfologia poleciała w dół, ale tragedii nie ma. Dostałam końską dawkę żelaza - 2x2 tabletki dziennie do odwołania. Poza tym na wadze +0,8kg od ostatniej wizyty (w sumie +4,2kg). W badaniu wszystko ok, więc moje uczucie schodzenia małej w dół to pewnie po prostu puszczanie więzadeł i przygotowywanie się macicy. Szyjka długa i twarda Z racji, że nie miałam jeszcze echa, zrobił mi szybkie usg. Niestety ognisko w serduszku wciąż jest, także czekam na echo Im bliżej tym bardziej się boję ![]() Poza tym wszystko dobrze. Serduszko bije jak dzwon! Żadnych pomiarów nie robił, więc nie wiem, ile Mała waży. Pewnie zrobi na następnej wizycie. rybko, dopisz mi proszę wizytę 08.08., godz. 17.20 Aaa, zapytałam, czy na zwykłym usg byłoby widać rozszczep podniebienia. Powiedział, że tak Więc spokojnie, mamy śliczne zdrowe dzieciaczki! ![]() Po wizycie byliśmy na zakupach i kupiłam parę rzeczy Nieważne, że nie będziemy mieli co jeść - ważne, że Nina ma piękne jeanski ![]() Oto łupy: body.jpg dresy.jpg legginsy.jpg jeansy.jpg + dwie pary tyci skarpetek
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2013-07-12 o 07:39 |
|
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Hejo
![]() W koncu udalo sie z glukoza :P wypilam juz to ohydztwo, pierwszy lyk poszedl jakos ale z kazdym bylo coraz gorzej ostatni byl z odruchem wymiotnym ![]() Przepraszam ze nie cytuje ale zrobie to jak bede w domu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
![]() To teraz za kolejne 1,5h, żeby jakiś odruch wymiotny się nie przypałętał
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:56.

narzeczony mówi, jest labrador, właśnie wiozą go do schroniska, a że chcieliśmy to się nie zastanawiałam. Mam nadzięję, że nie bedziemy mieć takich problemów z nim, jak Twoja przyjaciółka.

gratuluję synka 

Teraz sama nie wiem co o tym myśleć, ale powiedziałam jej, ze to nie moja wina i jeszcze porozmawiam o tym z mężem.
Tak naprawdę to ja powinnam od niej żądać kasę, bo to jej wina była wrr...to się będzie nam dobrze żyło po sąsiedzku 

I właśnie przed chwilą byli sąsiedzi, każda z nas trzyma swoja wersję, atmosfera ciężka się zrobiła, ale ja nie zamierzam płacić za nie swoją winę!! Poszli obrażeni do siebie... Głupio będzie bo to sąsiedzi zza ściany, ale i tak tylko część sobie mówiliśmy i nawet nie znamy się po imieniu, to irole. Mam nadzieję, że za jakiś czas emocje opadną i nie będzie żalu
i 

Nieważne, że nie będziemy mieli co jeść - ważne, że Nina ma piękne jeanski