Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybierasz tytuł dla XVIII części wątku mam wrześniowo-październikowych?
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 6,25%
Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają 0 0%
Porody się zbliżają, więc mamuśki okna obmywają 1 2,08%
Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? 19 39,58%
Mówi mama do malucha: "Wyłaź wreszcie z mego brzucha" 7 14,58%
Łóżeczko, wózek już czekają, a maluchy w brzuchach zwlekają 1 2,08%
Zbudyniałe wszystkie matki modlą się o poród gładki 7 14,58%
Wody chlusną, skurcze brzucha, chcę zobaczyć już malucha! 10 20,83%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-20, 07:56   #2101
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Jeszcze śmieszna sprawa, ja byłam taka "omdlała", że nawet nie miałam siły głowy trzymać w pionie, jak mnie wzięły na zakładanie wenflonu, to TŻ się pyta czy może wejść do mnie, a one do niego "NIE!!!" Prawie go zakrzyczały... Głupio mi było, że ktoś tak traktuje mojego męża... A potem do mnie z tekstem, czy się boję igieł, ja je mówię, że owszem i, że ostatnio jak tu byliśmy to pozwolono TŻ trzymać mnie za rękę w czasie zakładania wenflonu... To ona do mnie z tekstem "A kto za panią urodzi?! Mama czy mąż?!" To ja jej, że mąż I już był spokój.

Ogólnie wiecie czemu mnie nie zostawili? Bo nie mają wolnych miejsc Gin do mnie z tekstem, że chyba widzę, że pacjentki leżą już na korytarzu... Dobrze, że nie będę tam rodzić...
rany to jest nie do pomyslenia...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 07:57   #2102
papalinka83
Zakorzenienie

Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII

Cytat:
Lepiej się nawet poczułam po tych kroplówkach. Dziś jestem taka zmęczona, bo w sumie wczoraj zjadłam kanapkę z serkiem, którą zwróciłam... Potem już tylko herbatą i wodą wymiotowałam. Mam ogólnie jakąś niechęć do jedzenia Chyba się boję, że znów zwymiotuje. W razie czego mam jeść tylko sucharki. Gdyby coś się zaczęło znów dziać, to oczywiście jedziemy na IP, tyle, że już wytrzymam i wtedy pojedziemy do Pyskowic tam gdzie będę rodzić - to 3/4 drogi więcej ode mnie niż do Starych Tarnowic, dlatego tam pojechaliśmy. Te wstrząsy w samochodzie podczas jazdy były nieznośne, torebka w ręce i rzygańsko
No jelitówka to może szybko odpuścić po kroplówkach i oby tak było, ale ja się bardziej martwię o tą twoją nerkę

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 07:59   #2103
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Moja koleżanka w niedzielę miała cesarkę, 14 dni po TP, bo mała nie chciała wychodzić nawet po wywoływaniu, to był już skończony 42 tc...
Sama widzisz

Cytat:
Napisane przez daohar Pokaż wiadomość

cześć Wam, tyle mnie nie było, że wstyd się nawet odzywać
niech pomyślę u nas wszystko dobrze, mała na ostatnim usg wyszła dwa tygodnie większa niż wynika z OM w lipcu było troche strachów że sie za szybko wybiera do rozpakowania wiem dostałyśmy luteinę i się oszczędzałyśmy, a teraz jak by się chciało już rozpakowywać to robi zmyłki przepowiadaczami tym bardziej że chciałabym uniknąć cc, a w terminie OM może dobić do powyżej 4 kg, a to już podobno wskazanie do cesarki
czekamy

Planujesz do nas wrócić na stałe?
Bo jesteś na liście zaginionych Z chęcią dopiszę Cię z powrotem do udzielających się

A i spokojnie, do 4500g SN, a powyżej czasem też I tak więcej zależy od wielkości główki niż wagi

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 08:03   #2104
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
No jelitówka to może szybko odpuścić po kroplówkach i oby tak było, ale ja się bardziej martwię o tą twoją nerkę
no ja tez.
Stary 2013-08-20, 08:05   #2105
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć

Oddałam płyny, jak zwykle się nie wyspałam,wszystko mnie boli od tego łóżka...

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
spoko jutro rano mam pobieranie krwi :P
a czy was wenflony tez zawsze bola?
Mnie nie tyle boli, co meeeega drażni...

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Jak nie w czwartek to poproszę TŻ o pomoc w wykurzaniu Kruszka bo mam już dość
Właśnie miałam pisać czemu już chcesz wykurzać, ale doczytałam później.Mamy tp na ten sam dzień, ja tam jeszcze chcę wytrzymać

To powodzenia

Cytat:
Właśnie wróciliśmy. Mała jak na złość w dalszym ciągu uciska nerkę Dostałam leki i dwie kroplówki, kładę się spać, bo padam.
To jest absurd, jedź do innego szpitala i niech Cię położą, przecież to bardzo niebezpieczne.

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość

Mała pięknie przybiera , wód płodowych jest odpowiednia ilość. Wiek ciąży wg. usg wskazuje idealnie na skończony 35 tc. i Ewa jest w 50 centylu zatem mamy się spodziewać średniaczka takiego ok.3300g

Kolejną wizytę mam 29 sierpnia o 15.20 i pobierze mi wymaz na GBS

misiu zmień mi bardzo proszę datę z 28.08 na 29.08 15.20
Super wizyta No i Ewcia duża już, jak to zrobiłaś,że aż tak przypakowała?

Cytat:
byl moj gin (jak dobrze miec go tutaj).. na poczatku zazartowal, ze taka akcja wczoraj byla ktg nie za dobre jak to okreslil, pisza sie skurcze... wyciszaja mi kroplowka, poleze 2-3 i mnie puszcza do domu a pozniej jak to okreslil niech sie dzieje wola nieba.... byl D. na 2 min przyniesc mi jedzenie (choc wizty sa od 12) i poszedl do pracy.. rycze jak bobr i nawet trudno mi okreslic o co najbardziej.... boje sie, nie jestem gotowa chyba zeby juz rodzic.. zeby tylko posiedziala w brzuchu jeszcze...
Oooo a u mnie od 10 Ale nie mam co liczyć,że ktoś tak wcześnie przyjdzie, wszyscy się zwalają po pracy...

Cytat:
Postawiłam wszystkich w stan gotowości, przez to, że do TŻ nie mogłam się dodzwonić. Właśnie dzwoniła teściowa, że wszystko ok, teść odwiózł go do pracy... Jeszcze powiedziała, że go opieprzy, że mnie można się do niego dodzwonić. Napisał mi sms'a przed chwilą, że jest bardzo zmęczony... Ehs... Mam wyrzuty sumienia, że go wczoraj ciągnęłam na IP - 4 dni w pracy pod rząd po 12h + dzisiejsze 4h snu i znów do pracy
Chyba mi coś umknęło...to wy jeszcze nie mieszkacie razem?

Cytat:

niech pomyślę u nas wszystko dobrze, mała na ostatnim usg wyszła dwa tygodnie większa niż wynika z OM w lipcu było troche strachów że sie za szybko wybiera do rozpakowania wiem dostałyśmy luteinę i się oszczędzałyśmy, a teraz jak by się chciało już rozpakowywać to robi zmyłki przepowiadaczami tym bardziej że chciałabym uniknąć cc, a w terminie OM może dobić do powyżej 4 kg, a to już podobno wskazanie do cesarki
czekamy
Podobno waga od 4500 jest wskazaniem do cc, chociaż widziałam na sierpniówkach,że nawet takie dzieci 4900 były sn. Może to zależy od miednicy itp?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 08:06   #2106
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
spoko jutro rano mam pobieranie krwi :P
a czy was wenflony tez zawsze bola?
mnie zakladany przy porodzie nie bolal, ale ten miesiac temu w szpitalu to i owszem, a najgorzej ze mialam go na przedramieniu :/ a i krew mi sie przy nim do kroplowki cofala

Cytat:
agusia to bardzo szybko Ci dali te kroplowki i Cie puscili... to napewno bezpieczne? co z ta nerka?

ja sobie tak patrze na wczorajsze KTG ale to od gin(bo to ze szpitala maja u siebie rzecz jasna) i wczorajsze skurczybyki w przecuagu 15 min byly: na 60, na 65, na 40-45, jeden prawie na 70 a jeden prawie na 90... wszystko w procentach
a bolaly cie wtedy mocno ? mi w szpitalu sie rysowaly wlasnie od 70 do 100 a ja czulam tylko jako spiecie brzucha, polozna ktora mnie podlaczala i je widziala stwierdzila ze mam wysoki prog bolu widocznie

Cytat:
cisnoenie 100/60 wiec moze byc powtorka z wczoraj z omdleniem... ogolnie jakos mi slabo... wczoraj w przeciagu jakis 3 min spadlo mi z 110/80 do 80/50
wrr cala sie trzese
tez takie mialam w szpitalu

Cytat:
Zatem na wizycie wszystkie pomiary wyszły super. Co do łożyska to gin mi podświetlał je i pokazywał takie maleńkie białe cząsteczki (zwapnienia)-powiedział,że to maksymalnie II stopień a zwapnienia i owszem są ale niewielkie. Nie odniósł się nijak do usg wykonanego w ubiegły poniedziałek przez Jego kolegę po fachu tu od nas z K.
Wszystkie przepływy w pępowinie w porządku.
Szyjki gin nie mierzył na usg tylko paluchami na badaniu samolotowym i jest ponoć odpowiedniej długości

Mała pięknie przybiera , wód płodowych jest odpowiednia ilość. Wiek ciąży wg. usg wskazuje idealnie na skończony 35 tc. i Ewa jest w 50 centylu zatem mamy się spodziewać średniaczka takiego ok.3300g
super ciesze sie bardzo widzisz, lozysko II stopnia wiec na spokojnie no i pieknie Ewcia rosnie

Witam sie z ranca ale dupna nocka, brzuch sie spinal, spojenie mnie boli, ogolnie wszystko mnie boli, nie wyspalam sie totalnie. serio moje dziecko nie lubi mojego mieszkania haha albo to przez to ze nie leze non stop tylko laze. zaraz jem sniadanie i jade do agaty umawiac sie na dostarczenie naroznika, zajade do banku i kantoru, do leroy po ramki i wracam do domu lezec

wrzucam dzisiejsza fote brzuchola
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG240.jpg (33,1 KB, 62 załadowań)
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 08:09   #2107
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
wlasnie agusia czemu nie pojechalas do innego szpitala?

inwersjo zapomnialam Ci podziekowac za wczorajsze slowa!!!
spoko, wazne żebys teraz się trzymała jakaś muzyka relaksacyjna czy cóś, puść oczko do brzuchola to i mała się odpręży

wczoraj z ciekawości sprawdziłam konto i dostałam wypłate świadczenia z ubezp za pobyt w szpitalu. coś im się pokiełbasiło i dostałam taką kase jakbym miała wyższy pakiet i zamiast 400zł dostałam 800!! reklamacji nie przyjmuje! akurat jak to sprawdziłam to w galerii bylismy, to musiał mnie tż wyprowadzać z niej ale superowe kapciochy domowe zdąrzyłam kupić w deichmann'ie
jeszcze musze spuścić trochę z konta na prześcieradła z gumką, bo mamy ino jedno i już dość wyświechtane, a te zwykłe to oboje z tż'tem jakoś skopujemy, że po nocy mamy je pod kolanami wyświechtane.. że nie wspomnę, że sa za cienkie i poszycie kanapy odbija sie nam na skórze.

Snow, zaczęłam z ciekawości szukać opinii o Medeorze i niektórzy piszą, że niby może się tak zdarzyć, że odprawią z kwitniem jak nie będzie miejsc ponoć jedną dziewczynę w rejestracji o tym poinformowano... oby to nas nie dotyczyło
ale przy okazji jedna zamieściła fotki z sali poporodowej (2 osobowe są), to zapodaje pod spodem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (14,5 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (21,7 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (11,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (12,1 KB, 24 załadowań)

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-08-20 o 08:13
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-20, 08:10   #2108
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ale.juz 10sezon?
No wlasnie niestety nie, poprostu zylam badzieja, ze jest

Agusia komentarze w szpitalu nieziemskie. Nic tylko i patrzec czy rowno puchna.

Ladan trzymam kciuki zeby wszystko sie wyciszylo i zeby Malutka jeszcze chwile posiedziala.

Witam sie i ja po koszmarnej nocy.
Nie moglam zasnac do 1, od 6:45 jestem na nogach, bo mierzenie cisnienia. Oczywiscie w nocy jeszcze 2 pobudki na siku mam nadzieje, ze zaraz uda mi sie jeszcze kimnac.

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 08:12   #2109
daohar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Sama widzisz

Planujesz do nas wrócić na stałe?
Bo jesteś na liście zaginionych Z chęcią dopiszę Cię z powrotem do udzielających się

A i spokojnie, do 4500g SN, a powyżej czasem też I tak więcej zależy od wielkości główki niż wagi
jeśli nie macie nic przeciwko

gorący okres się zbliża

Ladan jak czytam co u Ciebie to moja mama też jest zazdrosna o teściów, ale wydaje się trzymać pewne uwagi na wodzy...wiem, że to mama, ale tak jak napisałaś, gdzie byście nie mieszkali to teraz Wy tworzycie rodzinę i chcąc nie chcąc obie rodziny niewiele mają do powiedzenia co do tego jak ona miałaby wyglądać...może u nas ma to łagodniejszy przebieg, ale okres fochów u nas w toku...

Ślub 17.11.2012
Zuzia

tydzień:
16-17-18-19-20-21-22-23-24-25-26-27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40
daohar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 08:12   #2110
butterfly20
Zakorzenienie

http://www.pudelek.pl/artykul/58132/...zuszkiem_foto/ nie znoszę jej, dla niej dzieci i ciąże to chyba biznes...ciekawe który to ma miesiąc.

Stary 2013-08-20, 08:15   #2111
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Podobno waga od 4500 jest wskazaniem do cc, chociaż widziałam na sierpniówkach,że nawet takie dzieci 4900 były sn. Może to zależy od miednicy itp?
W zasadzie to teoretycznie od ok. 4500 g, a w praktyce to zależy od decyzji lekarza

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Heloł Amelko

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-08-20, 08:17   #2112
butterfly20
Zakorzenienie

Matal gorzej jak się potem słyszy historie o tym,że dziecko duże, lekarz na dyżurze kazał sn, a potem babkę porozrywało...Gdzieś to słyszałam/czytałam o tym, nie wiem czy nie tutaj...

http://www.pudelek.pl/artykul/58131/...iecia_jerzego/ Słit focie

Stary 2013-08-20, 08:18   #2113
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Matal gorzej jak się potem słyszy historie o tym,że dziecko duże, lekarz na dyżurze kazał sn, a potem babkę porozrywało...Gdzieś to słyszałam/czytałam o tym, nie wiem czy nie tutaj...

Jak byłam teraz w pracy zanieść zwolnienie, to koledze sie urodziło dziecko szacowane na 3500 kg dzień przed porodem, a miało prawie 5 kg i żona sn rodziła...

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 08:19   #2114
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli nie macie nic przeciwko

gorący okres się zbliża

Ladan jak czytam co u Ciebie to moja mama też jest zazdrosna o teściów, ale wydaje się trzymać pewne uwagi na wodzy...wiem, że to mama, ale tak jak napisałaś, gdzie byście nie mieszkali to teraz Wy tworzycie rodzinę i chcąc nie chcąc obie rodziny niewiele mają do powiedzenia co do tego jak ona miałaby wyglądać...może u nas ma to łagodniejszy przebieg, ale okres fochów u nas w toku...
Ależ zapraszamy i cieszymy się, że lista mamuś zaginionych topnieje

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-08-20, 08:20   #2115
daohar
Raczkowanie

Cytat:

lekarz ujął to w taki sposób, że procedurą w naszym szpitalu jest waga urodzeniowa powyżej 4 kg kwalifikuje sie do cc ale o mierzeniu miednicy tuż przed porodem też wspominał a i kazał przypomnieć lekarzowi o usg przed porodem bo że waga była sporo większa niż OM możliwe to jest, żeby małej nie zważyli przed porodem?

Ślub 17.11.2012
Zuzia

tydzień:

Edytowane przez daohar
Czas edycji: 2013-08-20 o 08:22
Stary 2013-08-20, 08:21   #2116
bajka1807
Zakorzenienie

kuzynka mojego meza rodzila syna w Angli sn a wazyl 5200 g
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-08-20, 08:24   #2117
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Jak byłam teraz w pracy zanieść zwolnienie, to koledze sie urodziło dziecko szacowane na 3500 kg dzień przed porodem, a miało prawie 5 kg i żona sn rodziła...
No tacy lekarze też się zdarzają
A jeszcze jak dziecko ma dużą główkę to w ogóle masakra...

Ale zdarza się i tak, że 4900g rodzi się bez pęknięcia Bo głowa mała, a reszta to już nie problem

Tylko ja bym nie chciała ryzykować, że MOŻE się uda

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
lekarz ujął to w taki sposób, że procedurą w naszym szpitalu jest waga urodzeniowa powyżej 4 kg kwalifikuje sie do cc ale o mierzeniu miednicy tuż przed porodem też wspominał a i kazał przypomnieć lekarzowi o usg przed porodem bo że waga była sporo większa niż OM możliwe to jest, żeby małej nie zważyli przed porodem?
Mi nie robili USG w szpitalu już. Tylko ktg, więc ostatni zapis wagi miałam z 31 tc, a młody był na nim o 2 tygodnie większy. I nikt nie sprawdzał, lekarz na wizycie też nie, bo nie miał porządnego USG, bo na USG chodziłam do innego gabinetu, bo to z NFZ było.

Dlatego m.in. chcę sprawdzić wagę pod koniec ciąży, bo wiem, że w szpitalu to nie jest normą Jeśli na poprzednim USG ułożenie było główkowe, to większość się nie kłopocze jakimś tam USG...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-08-20, 08:25   #2118
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie z ranca ale dupna nocka, brzuch sie spinal, spojenie mnie boli, ogolnie wszystko mnie boli, nie wyspalam sie totalnie. serio moje dziecko nie lubi mojego mieszkania haha albo to przez to ze nie leze non stop tylko laze. zaraz jem sniadanie i jade do agaty umawiac sie na dostarczenie naroznika, zajade do banku i kantoru, do leroy po ramki i wracam do domu lezec

ładny brzuszek

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 08:27   #2119
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
dzięki misia cudny cytat masz

buziaki dla was wszystkich, dzieciaczki niech dalej grzecznie siedzą w brzuszkach

Dorisha jak będziesz w szpitalu, to daj znać, jak będę mogła to zejdę na izbę i pogadamy chwilkę
dziękuję bardzo
Cytat:
bylam na wizycie. mala wazy 2409g w 36 tc. szyjka skrocona, rozpulchniona, rozwarcie lekkie sie zaczyna. fenoterol do 30.08. pozniej poszlam na rynek cos zjesc z Monika - jakies 50-100 m. bylo ok. za godzine bol. mowie sobie - pewnie znow przepowiadacze. za pol godziny okropne. mowie idziemy do domu. przechodze obok gabinetu - naszla mnie mysl zeby isc na ktg bo cos cholera boli... no i wyszly mi skurcze... gin mowi ze mam 7 skurczy w ciagu niecalych 15 min wiec mam natychmiast jechac do szpitala. wypisal mi skierowanie zalecenia itp.. no to Dawid sie zwolnil z pracy i przyjechal. spakowalam torbe ale nie jak do porodu bo mowie ze nie rodze!!!!!! przyjechalam zapisalam sie na oddzial i znow badania ktg itp... znow skurcze... no to kroplowka zeby wyciszyc... ale po podpieciu juz zrobilo mi sie slabo i zemdlalam. chyba z tego stresu. no to podpieli mi na szybciocha cos na podniesienie cisnienia bo mialam chyba 80/50... no i mi sie konczy i zaraz cos innego. na wyciszenie tych skurczybykow. ogolnie Dawid juz pojechal a ja placze bo jestem sama w sali
oj lala, trzymaj się w szpitalu, może i lepiej, że jesteś w szpitalu a nie w domu, troszkę mniej stresu, odpowiednia opieka, zjesz w końcu coś.

agusia masz prawo, żeby ktoś był z Tobą w szpitalu, tym bardziej mąż, nie było to zadne badanie ani nic, więc ja bym zrobiła awanturę. To tak samo jak lekarz ginekolog nie może Ci odmówić wejścia męża na wizytę, to Ci gwarantuje Karta Praw Pacjenta.

a za mną też cięzka noc, brzuch mi się spinał, kręgosłup mnie boli jak nie wiem, a nad ranem chwycił mnie w obu nogach taki skurcz łydek, że myślałam, że umrę z bólu.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 08:27   #2120
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
[
Zatem na wizycie wszystkie pomiary wyszły super. Co do łożyska to gin mi podświetlał je i pokazywał takie maleńkie białe cząsteczki (zwapnienia)-powiedział,że to maksymalnie II stopień a zwapnienia i owszem są ale niewielkie. Nie odniósł się nijak do usg wykonanego w ubiegły poniedziałek przez Jego kolegę po fachu tu od nas z K.
Wszystkie przepływy w pępowinie w porządku.
Szyjki gin nie mierzył na usg tylko paluchami na badaniu samolotowym i jest ponoć odpowiedniej długości

Kolejną wizytę mam 29 sierpnia o 15.20 i pobierze mi wymaz na GBS

misiu zmień mi bardzo proszę datę z 28.08 na 29.08 15.20

Od teraz się będziemy widywać średnio co 8-10dni ale jak to gin powiedział to bardziej dla mojego spokoju(delikatnie nalegałam ) bo On nie widzi absolutnie żadnych powodów do niepokoju .[COLOR="Silver"]

pozytywna wizyta

Aleksander
Stary 2013-08-20, 08:27   #2121
bajka1807
Zakorzenienie

mi Blanke wazyli przy porodzie i pomylili sie tylko o 100g
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-08-20, 08:29   #2122
daohar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No tacy lekarze też się zdarzają
A jeszcze jak dziecko ma dużą główkę to w ogóle masakra...

Ale zdarza się i tak, że 4900g rodzi się bez pęknięcia Bo głowa mała, a reszta to już nie problem

Tylko ja bym nie chciała ryzykować, że MOŻE się uda

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Mi nie robili USG w szpitalu już. Tylko ktg, więc ostatni zapis wagi miałam z 31 tc, a młody był na nim o 2 tygodnie większy. I nikt nie sprawdzał, lekarz na wizycie też nie, bo nie miał porządnego USG, bo na USG chodziłam do innego gabinetu, bo to z NFZ było.

Dlatego m.in. chcę sprawdzić wagę pod koniec ciąży, bo wiem, że w szpitalu to nie jest normą Jeśli na poprzednim USG ułożenie było główkowe, to większość się nie kłopocze jakimś tam USG...
to wspaniale...mała głową w dół już od lipca więc wychodzi na to, że "prywatne" usg się na szykuje...pewnie dlatego tak nakreślił problem $$$

Ślub 17.11.2012
Zuzia

tydzień:
Stary 2013-08-20, 08:30   #2123
Diorisha
Zakorzenienie

Dzięki kochane za ciepłe słowa -naprawdę kamień z serca mi spadł Prześladowało mnie to łożysko i przepływy.

Cytat:

czekamy
No co Ty- nie ma co się wstydać Odzywaj się i pisz jak najczęściej. To podhowałaś kluseczkę niezłą

Cytat:
Super wizyta No i Ewcia duża już, jak to zrobiłaś,że aż tak przypakowała?
Motylek w ciągu 7 dni przypakowała 180g. A wagi ok.3300g mamy się spodziewać w chwili porodu

bajuś no śliczny ten Amelkowy domek
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 08:30   #2124
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie popatrzyłam na pierwszą stronę na daty OM i TP w okolicy mojego i widzę, że każdy gin sobie liczy TP jak chce, bo np. Nephelim miała OM 4 dni po mnie, a TP ma 2 dni przede mną i ogólnie każdy ma inaczej jakoś Ale jak widać dzieciaczki i tak wyjdą kiedy chcą
wiesz co? u mnie to tez loteria bo ja nigdy nie spisywałam terminów @ i nei wiem dokładnie jak miałam @, mniej wiecej co 20 pare dni, podalam 28;D
ale nawet moj D. sie smial, ze cos czesto je mam:d wiec wcale sie nei zdziwie jak mialam czesciej o kilka dni i tp wyjdzie mi taki jak z 1 usg czyli 14, a nie 21

poza tym wg 28 dni i dnia ostatniej @, zapłodnienie powinno odbyc sie 28.12.2012 a ja daje sobie uciac glowe ze bylo troche szybciej, biorac pod uwage ze od 22.12 dzialalismy non stop

takze tak jak mowi matal, rozbieg jest 5 tyg;D
ja czekam na porod miedzy terminem z usg a tym z @

Aleksander
Stary 2013-08-20, 08:31   #2125
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
to wspaniale...mała głową w dół już od lipca więc wychodzi na to, że "prywatne" usg się na szykuje...pewnie dlatego tak nakreślił problem $$$
No zwłaszcza, że oni ułożenie bez USG potrafią potwierdzić ułożenie
Pewnie zależy od szpitala.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-08-20, 08:31   #2126
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
spoko, wazne żebys teraz się trzymała jakaś muzyka relaksacyjna czy cóś, puść oczko do brzuchola to i mała się odpręży

wczoraj z ciekawości sprawdziłam konto i dostałam wypłate świadczenia z ubezp za pobyt w szpitalu. coś im się pokiełbasiło i dostałam taką kase jakbym miała wyższy pakiet i zamiast 400zł dostałam 800!! reklamacji nie przyjmuje! akurat jak to sprawdziłam to w galerii bylismy, to musiał mnie tż wyprowadzać z niej ale superowe kapciochy domowe zdąrzyłam kupić w deichmann'ie
jeszcze musze spuścić trochę z konta na prześcieradła z gumką, bo mamy ino jedno i już dość wyświechtane, a te zwykłe to oboje z tż'tem jakoś skopujemy, że po nocy mamy je pod kolanami wyświechtane.. że nie wspomnę, że sa za cienkie i poszycie kanapy odbija sie nam na skórze.

Snow, zaczęłam z ciekawości szukać opinii o Medeorze i niektórzy piszą, że niby może się tak zdarzyć, że odprawią z kwitniem jak nie będzie miejsc ponoć jedną dziewczynę w rejestracji o tym poinformowano... oby to nas nie dotyczyło
ale przy okazji jedna zamieściła fotki z sali poporodowej (2 osobowe są), to zapodaje pod spodem
Mi sie wydaje, ze w skrajnej sytuacji teoretycznie wszedzie moga Cie odeslac w przypadku braku miejsc, zwlaszcza jesli oddzial jest maly.
Ja widzialam na zywo sale porodowe.
Dzieki za fotki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-08-20, 08:32   #2127
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
kuzynka mojego meza rodzila syna w Angli sn a wazyl 5200 g
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 08:34   #2128
ladanseuse14
Zakorzenienie

bajka mi tez sie krew cofnela do polowy az no i babka mi powiedziala ze mnie bedzie zawsze bolec bo mam mega cienkie zyly i bardzo szczuple dlonie :/ nic nie poradze... a co do skurczybykow to bolaaaaaaaaaaly.. chociaz sie zdziwilam jak nieektore na 90 sie rysowaly ogolnie do gabinetu wczoraj to zasapana i zaplakana pralwie weszlam
Stary 2013-08-20, 08:34   #2129
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

wczoraj wypilam mnostwo wody i w nocy chodzilam do wc co 2 godizny, eh

jak w nocy się przekręcam, a chce mi się do toalety, nie mogę położyć sie na plecach bo takie jakby skurcze i cignięcia mam w pachwinach, a jak sie załatwie to nie.... zawsze mnei to budzi;/

Aleksander
Stary 2013-08-20, 08:34   #2130
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
wiesz co? u mnie to tez loteria bo ja nigdy nie spisywałam terminów @ i nei wiem dokładnie jak miałam @, mniej wiecej co 20 pare dni, podalam 28;D
ale nawet moj D. sie smial, ze cos czesto je mam:d wiec wcale sie nei zdziwie jak mialam czesciej o kilka dni i tp wyjdzie mi taki jak z 1 usg czyli 14, a nie 21

poza tym wg 28 dni i dnia ostatniej @, zapłodnienie powinno odbyc sie 28.12.2012 a ja daje sobie uciac glowe ze bylo troche szybciej, biorac pod uwage ze od 22.12 dzialalismy non stop

takze tak jak mowi matal, rozbieg jest 5 tyg;D
ja czekam na porod miedzy terminem z usg a tym z @
Tylko pamiętaj też, że "zapłodnienie" to dzień owulacji, a przytulanko mogło być nawet 6-7 dni wcześniej
U nas przytulanko 30.12, a owu ok. 5.01

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości