|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Witam!
Ja dopiero po śniadaniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
|
![]() ![]() |
![]() |
#2103 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A ja przyjechałam właśnie do rodziców i biorę się za wypiekanie świątecznych ciasteczek ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kochane moje teraz mnie nie ma w domu i zabijcie nie pamiętam jak się nazywa ale postaram się Wam jutro napisać, na ulotce pisze, że w ciąży można za zgodą lekarza i pytałam i gina i dermatolog i niby można ale to krem do stosowania miejscowego, więc całej twarzy raczej nie wolno smarować i strasznie wysusza ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2105 | |
Rozeznanie
|
U mnie skóra, włosy czy paznokcie jakoś bez większych zmian, ale generalnie jak patrzę w lustro to wyglądam gorzej niż przed ciążą
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Zakorzenienie
|
U mnie ogólnie ze skórą jest tak, że od kilku ładnych lat cierpię na AZS i od początku ciąży stan mojej skóry na rękach jest okropny, choroba szaleje i nie ma ratunku
![]() ![]()
#2107 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2108 |
Zadomowienie
|
Aldrin, Czarno_biała, kamila123
W piatek mnie nawadniali, w sobote puścili do domu i teraz znow wylądowałam. Więc pewno zostanę do jutra. Byłam przed chwila na usg, serce bije, 7cm i 13t1d ![]() Z moimi rodzicami jest tak, ze pracują za granicą (mama jako opiekunka, a tata wszystkiego się podejmie). W tym roku jest kolej mamy na święta, więc miałam do nich jechać, żeby nie siedzieć sama. Tż jedzie ze swoją mamą do babci w końcu ja poinformowac, ze będzie prababcia. I tak było zaplanowane. Teraz wygląda tak, że ja jadę do mojej babci albo wujka. Bo do rodziców mam 1800 km, a jadąc autobusem to jest 17 godzin jazdy. W tej całej dziwnej, pogmatwanej sytuacji musimy wybrać wszyscy dobro moje i dziecka i niestety spędzić najtrudniejsze święta osobno. Smutno mi z tego powodu, ale mama mówiła i ma rację, ze lepiej zostać w domu i wrazie co jest blisko do szpitala, a nie potem szukac tam i się stresowac a przecież jeszcze musze od nich wrócić. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi z powodu świat ale może i u wujka będzie przyjemnie a za rok już spędzicie święta w 3 Ty, TŻ i maluszek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2110 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz widzę poprawę. Włosy też mniej wypadają!! (Normalnie to garściami). W paznokciach nie widzę różnicy, ale jest OK. Na ciele skóra bardzo sucha. Lecę ciałko czystym wyciągiem masła shea (np. mydlarnia św. Franciszka- takie i dobre- super na całe ciało, włosy, paznokcie, nawet na twarz na noc), na zmianę z granatowym balsamem Nivea (ma olej parafinowy, ale trudno, teraz tyle tego zużywam, że szkoda mi kasy na inne, bo zużywam tonami). Na brzuszek, piersi, uda, stosowałam olejek migdałowy, ale 2 dni temu zrobiłam sobie prezent i dla odmiany kupiłam Elancyl p-rozstępom. Miesiąc sobie odmienie, później znowu troszkę olejek itd. Zawsze bardzo mało piłam, nie mam pragnienia, ale teraz wmuszam w siebie więcej wody.. na siłę dosłownie. Cytat:
Cytat:
![]() wczoraj na obiad kapuśniak (Udał się! TŻ powiedział, że takiego nie robi nawet jego mama ![]() ![]() A o 19:00 dostałam napadu na deser i TŻ biegł do sklepu po lody i wciągaliśmy lodziki z musem malinowym i owocami <3 ![]() ![]() ![]() ![]()
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam do Was ogromną prośbę - jak cytujecie posty, to róbcie skróty, tzn. nie cytujecie całości, bo często są te posty mega długie, tylko te fragmenty, do których odnosicie się konkretnie. Inaczej Wasze posty są za długie i trudno się je czyta - w gąszczu cytatów gubią się Wasze słowa. A jak się je czyta z telefonu, to tym gorzej...
![]()
#2112 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja lecę z ciasteczkami dziś, na 17 do fryzjera, wieczorem farbowanie także pełne obroty ![]() Szkoda tylko, że monentami robi mi się słabo i muszę wszystko robić na siedzaco, bo tak mi się w głowie kręci.. Co do cery, to mi dla odmiany bardzo się poprawiła, na włosy i paznokcie też nie mogę narzekać ![]() Anteria, ciesze się że z Maluszkiem wszystko okej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Dzisiaj zaczynam II trymestr ![]() Kucyk dla mnie ta poduszka też będzie do niczego bo przekręcam się milion razy w ciągu nocy, ciągle mi źle ;/ może na większy brzuchol będzie lepsza czarno_biala współczuję Ci takiej teściowej... ;/ chocolate ![]() Sylwia_88 zainspirowałaś mnie i mimo tego, że nie potrafię szyć to poproszę mamę o takie spodnie i może o poduszkę, takim kosztem to nawet jak ma się nie przydać to opłaca się uszyć ![]() kamilla z tego co czytałam to farba może uczulić, zapach amoniaku jest nieprzyjemny i szkodliwy, także trzeba wietrzyć pomieszczenie w którym farbuje się włosy, a teraz to trochę nie bardzo ;/ alingles mam nadzieję, że lada moment Cię wypuszczą ![]() ANTERIA piekny dzidziuś ![]() ![]() Jeśli chodzi o moją cerę to mam mieszaną, teraz wyjątkowo mi się szybko wysusza ;/ Największy wysyp pryszczy mam na plecach. Kupiłam 2 dni temu olejek do kąpieli Biały Jeleń Prebiotic i widzę poprawę w nawilżeniu, ale dłonie i twarz nadal są suche, chyba zacznę i buzię przemywać tym olejkiem, bo fajne uczucie napiętej i nawilżonej skóry jest po nim ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Ojj, zapomniałam dodać, że wydałam dzisiaj 220 zł na badania ![]() ![]() Miałam się jeszcze zapytać, czy miałyście takie bóle brzucha kilkugodzinne? Nie wiem, czy mam powody do niepokoju, wczoraj od 15 zaczął mnie boleć mocno brzuch i w sumie bolał mnie tak do 16.30, później przestał i na wieczór znowu, poszłam spać o 21, ale w środku nocy budziłam się kilka razy i brzuch mnie nadal bolał ;/ Rano jak się obudziłam to już było ok, brzuch mi jakby zmalał i się przestraszyłam...Nie wiem, czy tak boli te rozciąganie macicy, czy może jakieś wzdęcia miałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2114 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A taką http://www.happymum.pl/sklep3/d342,o...ess_sale!.html ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() -------------- Ja już się zaprawiam w boju ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Zakorzenienie
|
Ufff skończyłam na dziś wypieki. Reszta jutro a teraz sie chwale
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Wyglądają superowo! Muszą dojrzewać (zmięknąć) czy nadają się od razu do jedzenia? Jeśli to drugi, to daj przepis ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do przepisu na te herbatniki to ja go biorę stąd http://chleb-i-inne-przepisy.blogspo...ngielskie.html i zawsze mi wychodzą a małż do świąt to pół pudełka zje jak chociaż części nie schowam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Widzę, że u wszystkich przygotowania do świąt w pełni a u mnie nawet choinki nie ma, wszystko zostawiamy z mamą jak zwykle na ostatnią chwilę ![]() Za to kolejki w sklepach doprowadzają mnie do furii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2119 | ||
Rozeznanie
|
No i nie doszłam na tą pocztę
![]() ![]() alingles masz rację, przy Twoich problemach lepiej zostać blisko domu i szpitala ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Smakowicie wyglądają ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A te ładne wzorki to jak się robi? Własnie zeżarłam domowego gyrosa z frytami. Do tego sos czosnkowy i BBQ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Zadomowienie
|
NecroKitty rano już było ok, a skoro brzuch mi zmalał (a miałam wydęty jakbym oczekiwała bliźniaków) i ból się dzisiaj nie pojawia to może wszystko jest dobrze...
![]() kamilla faktycznie jelita mnie bolały, zjadłam za tłusty obiad i aż mi niedobrze było i nie dokończyłam ;/. Jejku, jak tak czytam o Waszych świątecznych przygotowaniach i oglądam te pyszne wypieki to sama bym się z chęcią za coś wzięła, żeby tylko poczuć tą magię świąt.. my wynajmujemy kawalerkę, jest baardzo ciasno i nie ma gdzie postawić choinki. Wczoraj wpadłam na pomysł i kupiłam w Lidlu kwiatka (gwiazdę betlejemską), postawiłam koło tv i puściłam wokół niego światełka w kształcie gwiazdek. Fajnie to wygląda, ale obawiam się o żywot tego mojego "natchnienia", gdyż mamy szynszyla, który bardzo chętnie wszystko niszczy ![]() A ciastka...mmm...też marzenie z zepsutym piekarnikiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---- Co do poduszki to może teraz jest niepotrzebna, ale niedługo zrobimy się zwinne inaczej i przekręcenie się z boku na bok to będzie prawie gimnastyka arytystczna ![]() ![]() Ja jeszcze swojej nie wyciągnęłam, ale już czeka ![]() Cytat:
Ja ogólnie biorę leków jak nie potrzeba. Ale w razie nagłych jakiś silniejszych bóli mam pod ręką magnez oraz nospę. Cytat:
![]() --- Co do skóry to moja też jest bardziej sucha i mam tendencję do jakiś wyprysków, ale nie jest źle. Włosy są takie jak zawsze, ale zwykle podczas ciąży przestają wypadać przez co wyglądają na gęstsze. Potem niestety się to wyrównuje i wypada to co nie wypadło ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam w końcu wyniki egzaminu
![]() ![]() W pracy powiedziałam, że przed i po świętach biorę urlop, ale na jutrzejszej wizycie poproszę lekarza o zwolnienie na 2 tygodnie, urlop mi się jeszcze nie raz przyda na jakieś badania, na pojedyncze dni jak będę musiała coś załatwić, więc jak się uda ze zwolnieniem to będzie super, odpocznę sobie spokojnie ![]() Idę teraz ogarnąć trochę mieszkanie, ale nie tak świątecznie jak Wy, tylko z grubsza ![]() ![]() Co do cery, to jakieś tydzień, dwa temu była tragiczna, tłusta i w syfach... A teraz zaczyna się trochę poprawiać, niestety plecy dalej w opłakanym stanie, ale tego i tak nikt nie widzi ![]() ![]() Chyba na święta pójdę sobie zrobić prezent i zafunduję sobie jakiś ładny i trwały manikiur u kosmetyczki, żeby mieć z nimi spokój ![]() Ale bym kapuśniaka zjadła ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Zadomowienie
|
Moje paznokcie rosna jak szalone,włosy ciągle spięte więc sama nie wiem,mam mega odrosty i nie chce na nie patrzec
![]()
#2125 |
Zadomowienie
|
Melduje się po wieczornym obchodzie.
Lekarz się śmiał, że zdrowa jestem ale dla pewności zostaje. Już kąpiel zaliczyłam i od razu lepiej. Mowa o skórze, do 12 tyg miałam spokój z cerą, teraz zaczynaja pojawiac się krosty. Włosy cóż, garściami wypadają, ale zauważalne urosły. A paznokcie, ciężko stwierdzić, zawsze miałam skłonności do obgryzania, a od czasu ciąży mnie nie ciągnie i już są mega długie i twarde. Dobranoc. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2126 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiec teraz mam taka cicha nadzieje,ze skoro pojawil sie chlopiec,a teraz jest odwrotnie z cera..to moze jednak dziewczynka bedzie ![]() Dziekuje Dziewczyny za zyczenia.Rok zlecial szybciorem,jeszcze chwila a bedziemy swietowac 18tki ![]()
![]() |
#2127 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tak zakupy w galeriach to istny horror, parkingów , brak, ludzie łażą i kupują chyba wszystko co popadnie, nie wiem ileż można tego zjeść i co można całe dnie robić na zakupach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje jeszcze raz za egzamin ![]() no i popieram decyzji co do odpoczynku ![]() Miałam Wam pisać co za krem mi przepisała pani dermatolog : Aknemycin ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Zakorzenienie
|
To antybiotyk miejscowy
![]() CO tu taka cisza?? Mogę Wam zadać pytanie dosyć niesmaczne? Jakie koloru macie wydzieline...?Ja mam żółtawą. Jak byłam 28 listopada u ginekologa to zbadał ph i powiedział ze jest ok. No ale martwi mnie to bo jest coraz bardziej żółta. Nic mnie nie swędzi ani nie piecze. Wczoraj byłam w aptece i farmaceutka poleciła mi globulki dopochwowe z probiotykiem. Chyba 30 grudnia na wizycie poproszę o wymaz i posiew. No chyba że takie piękne kolory to w ciąży normalne...? ![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- majkela12 fajna ta sukienusia. Wczoraj mierzyłam sukienke w NewYorkerze. Hmmm. Była super i za 39zł. Ale jak była w biuście i ramionach dobra to na brzuch nie mogłam jej naciągnąć mimo że elastyczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nawet przed ciążą miała żółtawą, więc u mnie nic się nie zmieniło oprócz tego że jest jej dużo więcej, ale zauważyłam, że jak się mocno zdenerwuje to wydzielina przybiera ciemniejszy odcień nawet podchodzi pod lekki brąz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry Laseczki.
Ja wczoraj się rozczarowałam tą przeziernością, trwało to sekundę, właściwie było zrobione mimochodem... Wszystko oczywiście dobrze, nawet nic nie zapłaciłam za to. A zdjęć nie wrzucam bo jakoś tak nieładnie wyszły, Maluch kręcił sie jakby tańczył.. Jak nastroje z rana? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.