|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2072 |
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Sylwia_88 czarna magia z tą poduszką dla mnie, sama nie dam rady zacerować mężowi skarpetki
![]() ![]() beat@ wydaje mi się, że powiększa Ci się macica, mnie od kilku dni boli brzuch, ale chyba to normalne ![]() sylvuniajeśli farba jest bez amoniaku to możesz już sobie pofarbować. Rybka ja będę odstawiać luteinę, ale mam jeszcze 1 opakowanie, więc jak zostanie mi pół opakowania to zacznę brać 1 tabl dziennie. Ale boję się odstawić... |
![]() ![]() |
![]() |
#2073 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny brawa za zdolności, fajnie tak umieć samemu coś zrobić
![]() ![]() Poziomkka to daj znać jak odstawisz. Ja też się obawiam, no ale tłumaczę sobie, że codziennie ktoś odstawia i jest ok to i u nas będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2074 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
![]() ![]() Sylwia_88 niestety nie mam takich zdolności jak Ty, ale na szczęście moja mama ma i poproszę ją żeby mi taką poduszkę uszyła, może też się uda ![]() Odebrałam wyniki CMV Igm, na szczęście negatywny, kamień z serca ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2075 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2076 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dużych, ale plastikowych. Nie dość, że hałas na pół miasta, to dziecko wytrzęsione a ona mega zakłopotana, widać, ze ciężko jej było i tylko się rozglądała czy ludzie patrzą, bo tak hałasowała. Tak się mówi, ze pompowane tylko na wieś, ale dla mnie własnie to podstawa do miasta. Krawężniki, kostka, nierówności itd... Dziś pierwszy raz gotowałam Kapuśniak. Taki na żeberkach, kwaśny, prawdziwy. Pachnie pół bloku. Zobaczymy czy jadalny, jak już nic nie napisze tzn, że nie ;p Zostałam bardzo zaskoczona.. obieram warzywa do zupy a tu nagle tele, patrze a tam MOJA REGIONALNA.. Ja w oczach przerażenie.... Ponad miesiąc jestem na zwolnieniu, zostawiłam prace w bardzo trudnym momencie, bo w Grudniu jest hardcore, ale raz pomyślałam o sobie, zdrowie najwazniejsze i wyobrazcie sobie, ze zadzwoniała tak OOOOooo.. zapytac co u mnie, jak się czuje, zupełnie prywatnie. Mega mi się miło zrobiło. Jestem zszokowana. Miałam wyrzuty sumienia, ze jako kierownik/kapitan statku zostawiłam swój okręt w tak trudnym czasie a okazuje się, ze są ludzie, którzy są NORMALNI i mają ludzkie odruchy nawet w wielkiej, międzynarodowej firmie.. aj.. ![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Sylwia_88 BRAWOOOOO!!
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2077 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() kurcze podczytywałam Was na telefonie ale przez remont nie miałam czas na pisanie ![]() dobrze, ze wyrobiliśmy się przed świętami ![]() bazile dziekuje za pamięć ![]() podglądałam wasze brzuszki i dzidzie są śliczne ! ![]() ja sie czuję już jak słoń z moimi dwoma astronautami w brzuchu ![]() chce już je znów podejrzeć ale wizyte mam dopiero 10 stycznia ![]() może pokażą mi co tam mają między nóżkami ![]() pokazuje Wam niżej swój brzuchol w 13tc. ![]() Co do choinki mam narazie małą w sypialni, za to wszystkie ozdóbki naturalne ![]() wklejam też ![]() nooi powiem Wam, że staram się teraz szybko zakończyć prawo jazdy (wkońcu) .. póki mieszczę się za kierownicą ![]() ![]() teraz ide Was troszke nadrobić ![]()
#2078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2079 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do poduszki to moja wygląda identycznie tyle, że jest zielona ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2080 |
Zadomowienie
|
ehh,jak ten rok zlecial,dokladnie rok temu o 21.30 odeszly mi wody,chwile pozniej pojawily sie skurcze,a 6 h pozniej tulilam juz Synka
![]() ![]() lada chwila i bedzie kolejny porod ![]() Dziewczyny a gdzie relacje z wizyt?? ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Ha zlapalam nastepne ![]() krzan a co u Ciebie,ostatnio pytalam sie o Ciebie,a tu widze,ze zamilklas ale zagladasz.
#2081 | |
Zakorzenienie
|
Co do małych kółek to nie wszystkie są plastikowe. Z tego co wiem to są kauczukowe, piankowe. Naprawdę jedne małe koła nie są równe innym.
W zappie xtra ( tylko to spacerówka) są podobno kauczkowe, które same w sobie są naprawdę dobre. Fakt, wózek jest z telepiących np. na kostce, ale to jest związane z amortyzacją a nie z samymi kołami. Moja rzadko śpi podczas spacerów, ale jak była młodsza i ją wkładałam do środka to momentalnie mi zasypiała i z tego co wiem od innych użytkowniczek tego wózka to u nich było podobnie. Jak już to przeszkadza to raczej mamom, bo dziecku nic się nie dzieje. Ja używam tego wózka głównie do galerii, bo składa się do małych rozmiarów i jest mega zwrotny, wjedzie w każdą dziurę. Z kolei mój chicco multiway evo ma odrobinę większe koła, ale też nie sa pompowane, na pewno nie telepią. Jest fajnie dociążony i świetnie się prowadzi. Także nie ma co porównywać tak że tylko są małe plastikowe kontra duże pompowane. I tylko pompowane albo nic więcej. Ja jestem bardzo pozytywnie zaskoczona tym faktem, bo jak byłam w ciąży to słyszałam tylko, że pompowane, a reszta nie jest warta uwagi. Trzeba po prostu sprawdzić jak się sprawują w terenie, poczytać opinie. Ja z tych swoich wózków jestem bardzo zadowolona. Ale mam też porównanie do takiej małej spacerówki, którą dostałam. I tam rzeczywiście każde kółko w inną stronę i nie można za bardzo mówić o komforcie jazdy, ale jest za to bardzo lekka. Bez problemu można wziąć ją w jedną rękę. Z tymi pompowanymi kołami i wózkami 3 w 1 dla mnie minus jest taki że zajmują bardzo dużo miejsca w bagażniku i teraz już nie wyobrażam sobie mieć tylko jeden tego typu wózek i żadnej innej opcji. Ale jak ktoś nie jeździ za często samochodem lub ma duży samochód to pewnie bez różnicy. Co do okolicy to oczywiście warto popatrzeć na nią. Koło mnie są raczej równe chodniki czy asfaltowe alejki. Nawet jak jest kostka to jest ona równa. Ale się rozpisałam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2013-12-18 o 21:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2082 | ||||||
Rozeznanie
|
Dobry wieczór!
Dziękuję za miłe komentarze ![]() ![]() ![]() Mój syn dzisiaj zastrajkował i nie poszedł do przedszkola, za karę nie było dzisiaj żadnych bajek i jakoś udało się przetrwać cały dzień ![]() ![]() A teraz trochę ponadrabiam ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- bazile piękny ten Twój Maluszek ![]() ![]() ![]() malin30 ![]() ![]() ![]() ANTERIA Póki nie masz wyjścia z sytuacji to dbaj o siebie i odpoczywaj kiedy tylko możesz Cytat:
![]() A ciśnienie przed wizytą to też zawsze o wiele wyższe mam ![]() Chłopcy to aniołki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() poziomka najgorsze to przyzwyczaić faceta, że zrobisz wszystko sama (bo szybciej, bo lepiej, itp) Tak więc nie daj się, bo po porodzie będzie tylko gorzej. Bacik i tża do roboty zaganiać ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() pater do mnie często tacy praktykanci przychodzili niekumaci ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Miły taki telefon ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2083 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No to brawa dla regionalnej, widać, że czasem ludzie mają ludzkie odruchy ![]() Cytat:
![]() no i choinka jaka ładna ![]() Wy tutaj pracujecie, sprzątacie a ja dopiero wczoraj upiekłam pierniczki świąteczne, co prawda choinka już stoi ale nadal jakoś nie czuje świąt ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2084 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2085 |
Zadomowienie
|
Witam się z Wami, niestety ponownie ze szpitala.. :/
Poza ciągłymi wymiotami i lekkim bólem brzucha z prawej strony nic mi nie jest. Ale święta tak czy inaczej pewnie spędze u wujka, do rodziców raczej nie pojade. ![]() Coz zobaczymy. Wam życzę miłego dnia, bo moj do najlepszych się raczej nie zaliczy... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2086 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2087 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() alingles o Boże bardzo Ci współczuje ![]() choc0late jaaaaki brzucholek piękny!!! ![]() bazile 100 lat dla syneczka i duużo zdrówka dla niego. Witam się z kawką ![]() Jestem po pierwszej nocy z moją nową poduszką... ![]() ![]() Anteria....? Jak wizyta? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2088 | ||||||
Zadomowienie
|
Witam się z pracy, z domu nie mam szans, bo jak tylko wrócę do domu to padam. Znowu dopadł mnie sen, brak sił, mdłości i spadki cukruczasu.... Jeszcze rano obudziłam się z bólem głowy i gardła
![]() ![]() Wy tu piszecie o myciu okien, porządkach, choinkach a ja jestem w czarnej ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=bazile;44204282] o jaki przystojniak dobrze,ze moj no tak,bo grzeczne dziewczynki zawsze sa nagradzane przez Mikolajow [QUOTE] ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Miłego wieczoru życzę we dwoje ![]() Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=Prowansja88;4421355 8]Zostałam bardzo zaskoczona.. obieram warzywa do zupy a tu nagle tele, patrze a tam MOJA REGIONALNA.. Ja w oczach przerażenie.... Ponad miesiąc jestem na zwolnieniu, zostawiłam prace w bardzo trudnym momencie, bo w Grudniu jest hardcore, ale raz pomyślałam o sobie, zdrowie najwazniejsze i wyobrazcie sobie, ze zadzwoniała tak OOOOooo.. zapytac co u mnie, jak się czuje, zupełnie prywatnie. Mega mi się miło zrobiło. Jestem zszokowana. Miałam wyrzuty sumienia, ze jako kierownik/kapitan statku zostawiłam swój okręt w tak trudnym czasie a okazuje się, ze są ludzie, którzy są NORMALNI i mają ludzkie odruchy nawet w wielkiej, międzynarodowej firmie.. aj.. [QUOTE] Pozazdrościć szefowej ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2089 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a tak pytanie z innej beczki.
Jak zachowują się Wasze włosy, skóra i paznokcie teraz w ciąży? Ja nie mogę sobie poradzić ze skóra twarzy. Zawsze miałam mieszaną cerę z przewagą tłustej, a teraz susz totalny. Próbuje różnych kremów, olejków i nijak nie chce się nawilżyć. Macie jakieś sprawdzone sposoby na nawilżanie?? A włosy i paznokcie teraz cudo. Paznokcie rosną jak szalone, trochę się łatwo łamią ale tempo wzorstu to wynagradza. Włosy mega miękkie, puszyste i nawet błyszczeć zaczęły. Czekam jeszcze pare dni żeby odświeżyc kolor na święta bo odrosty mam już na dobre 4 cm. A jak u Was?
#2090 |
Zakorzenienie
|
Co do świąt to ja nie robie nic.... Idziemy w w wigilię do teściów i będziemy we czwórkę (no licząc bąbla to w piątke
![]() ![]() ![]() To się pożaliłam z rana. |
![]() ![]() |
![]() |
#2091 | ||||
Wtajemniczenie
|
Witam się z kawką, pierwszą od trzech tygodni
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Teraz będę testować Nivea ale czarno to widzę ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2092 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oho to ja się wstrzymam z zakupem, bo też ciągle się wiercę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2093 |
Zakorzenienie
|
majkela12 pokaż linka do sukienki
![]() __Sylwia__88 moja cera i włosy są w tragicznym stanie. Chyba przez niedobory witamin w pierwszym trymestrze. Przed ciążą brałam witaminy a przez wymioty musiałam odstawić (tylko kwas foliowy brałam). No i niedożywiona pewnie też byłam ![]() ![]() Za to na ciele mam skórę bardzo suchą (tylko twarz mi się przetłuszcza). Codziennie się balsamuje. A jak ściągam czarne ubranie to widze wióry... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2094 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie zrobiłam sałatkę owocową z bitą śmietaną i pół już zjadłam. Mniam pycha owocowa bomba witaminowa.
![]() |
#2095 |
Zakorzenienie
|
Ja na problemy z suchą cerą stosuje biodermę mnie fajnie nawilża a jednocześnie nie mam wysypu pryszczy ale nie wiem czy każdemu podpasuje, mnie to przepisała dermatolog właśnie na tego typu problemy, bo wszystkie kremy nawilżające mnie zasypywały pryszczami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2096 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki, po wczorajszym badaniu wszystko okazuje się być w porządku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dodaje fotki :P
#2097 | |
Raczkowanie
|
O, widzę że dobry temat na tapecie... Ja od pierwszych tygodni ciąży wyglądam jak biedronka... Syfy są ogromne i bolesne, nie wiem co mogę z tym zrobić, pewnie nic bo to zmiany hormonalne... Ale wyglądam kiepsko. Oczywiście mało kto zwraca na to uwagę, a teściowa kilkakrotnie zawołała "zdziwiona" w szerszym gronie że straszne mam plamy i w ogóle wyglądam bardzo źle... Taki miły sposób na poprawę pewności siebie...
Modlę się tylko by to zeszło po porodzie, całe życie miałam ładną cerę i nie wiem czy dam radę się z tym borykać na dłuższą metę. Czuję się źle we własnym ciele, figura się zmienia, ćwiczyć nie można i dupa wiotczeje, a tu jeszcze ryj pryszczaty... Jednoczę się z Wami w bólu. A ja też pierwszą noc spałam z poduchą, było ekstra, nie wypuściłam jej z objęć ani na sekundę. Uszyłam ją ciut za krótką ale nie szkodzi, można się przyzwyczaić. A jest twarda i baaardzo wygodna... to był strzał w 10 ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
Ale fajny! Łooo Ja dziś mam badania, też wkleję foty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2098 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak masz taką złą cere to nie chcesz się wybrać do dermatologa? mnie przepisała pani krem na pryszcze który można stosować w ciąży i gdy tylko się pojawia to smaruje i na drugi dzień nie mam żadnego pryszczola ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
Kolejny maluszek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2099 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Nie pomyślałam o tym, wszyscy mówią mi że to "normalne" w ciąży... A co to za krem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Aldrin co to za krem? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.