Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-01, 21:21   #2101
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ja co do opery to polecam.poczatkowo operetki np. ksiezniczke czardasza
ja tylko raz bylam na operze na strasznym dworze i to bylo dla mnie masakryczne doswiadczenipare lat temu bylam na pastoralkach i bylo superteraz jeszcze nie wiem na co sie wybierzemy
a ze wybrac sie ciezko wiecpewnie zdarzycie juz do pl wrocic i moze wtedy raze ierzemy albo do laryski na wspolny spacer
szcegolnie ze nie wiem czy wiesz ale mamy wspolna znajoma z twojej miejscowosci a z mojej klasy. nie chce tu pisac ale powiem ze nazywa sie jak.piosenkarka jedna

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Tak wiem - pokojarzylam jak powiedziałaś z której klasy jesteś. Mieszkałam z nią w internacie i chodziliśmy razem do klasy w gimanzjum. Teraz ma słodkiego synka który właśnie skończył 2 lata

No właśnie - nie wiem czemu tak cieżko się wybrać, zawsze coś! Ale jak wrócę to musze zacząć nadrabiac takie wyjścia, a krk temu służy
A laryske trzeba będzie zdecydowanie odwiedzić - akurat wiosna będzie

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 21:22   #2102
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
madziuchna
tak po tym karmieniu o godzine
ale generalnie zmienilam sposob karmienia
wczesniej jadl ok 16min z jednej piersi i kobiec, a teraz je po piec minut z jednej i z drugiej

i powiedz mi o co chodzi z przekladaniem.przez spodnice?

No mi też proszę powiedz

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 21:25   #2103
policzanka
Wtajemniczenie

Dziękuje dziewczyny za propozycje!Zaraz przejrze Allegro w poszukiwaniu jakiegoś stroju
Madziuchna piękna książka z baśniami to równie wspaniały pomysł, tyle ze nie sprawdzi się u tej dziewczynki -ona niecierpi książek

Mój Lilek zaczęła pięknie jeść.Przewaznie zjada 150. Tyle ze zaczął sie kolejny problem.Strasznie zaczyna płakac około godziny 20-21 kiedy to probujemy ją ululac..juz nic na nią nie działa,ani SPIEWANIE,ani metoda Krapa,ani pielucha,ani kołysanie,ani trzymanie na rękach -no kompletnie nic..no i kolejny problem to ulewanie.Nigdy z tym nie mielismy problemu az do momentu kiedy to zaczęła więcej jesc..ciekawe czy ten wieczorny płacz jest związany z tym ulewaniem..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 21:33   #2104
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nie dam rady z tym dzieckiem... Nie spala do 3, o 5 się obudziła, potem jeszcze coś dospala do 9. I po nocy (jadła o 23 i tej 5) zjadła 70 ml i już nie je
moja tez tak miala jak pila pepti :/ no i przez to mleko puszczala paskudnie smierdzace baki i kupy byly bardzo brzydkie. wrocilysmy z powrotem do enfamilu i nie dosc ze je wiecej to i kupska nie wala a bakow juz prawie ze nie puszcza, a jak puszcza to tylko slychac no i nie boli jej to w koncu. moze magiczne 3 miesiace przekroczone to i lepiej trawi

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Dziś będzie o mnie,z góry przepraszam.

Po wczorajszej wizycie u pediatry jestem podłamana.
Niestety jego zdaniem jest to co podejrzewałam, czyli alergia a nie trądzik niemowlęcy Skóra mojego dziecka na twarzy to już istny armagedeon w ciągu tygodnia z pryszczy zrobiły sie ogromne suche, czerwone i zaognione placki z dnia na dzień jest ich więcej. a na bóle brzuszka, wzdęcia nic nie pomaga.

Ja juz od prawie 2 tyg. nie jem nabiału od tyg. nie jem jajek. Lekarz podejrzewa to o czym pisała niedawno madziuchna czyli nietolerancję laktozy, co wyklucza kp. Zalecił karmienie nutramigenem i odstawienie piersi całkowicie
Oczywiście chcę dla mojego dziecka jak najlepiej, tylko nie jestem w 100% pewna że odstawienie kp to dobry wybór. Muszę znaleźć chyba jakiegoś dobrego alergologa i to skonsultować zanim się zdecyduje. Chyba że mój syn z dnia na dzień będzie się czuł coraz gorzej.
dodatkowo wg jego pomiarów, mój syn znajduje się w 25 centylu (a przecież w ciązy, czy tuż po porodzie był raczej większym dzieckiem) więc obawiam się czy na moim mleku przybiera właściwie
przepraszam że tak tylko o sobie, ale jakoś zalamała mnie ta wczorajasza wizyta, bardzo zależało mi na kp - oczywiście ze względu na dobro mojego synka.
kochana trzymam bardzo mocno kciuki zeby nie bylo trzeba konczyc kp. no ale jak tak czytam i lacze jedno z drugim to nie wyglada mi to na tradzik. mam nadzieje ze jutro pediatra powie cos bardziej optymistycznego

Cytat:
Dla mnie 3-latek jest za mały na takie atrakcje
4-latek może próbować, ale jest spora szansa, że się nie spodoba.

Na basen chcę chłopaków wysłać, tylko z kasą różnie, a przydałoby się karnet kupić...
dla mnie tez. nie wyobrazam sobie Blanki na lyzwach, czy nartach, juz widze rozbita glowe oczyma wyobrazni moje dziecko jest zbyt ruchliwe na tego typu sporty. jak miala rok chodzila na socatots,ale przestalysmy bo nie bardzo byla zainteresowana. teraz to ja na tance jakies chce zapisac. tylko kto z nia bedzie na to chodzil

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
.
odnosnie podciagania do siadu. ja nie podciagam, ale Amelka sama sie dzwiga jak siedzi w lezaczku, lub jak ja sobie ja trzymam czesciowo na udach i klacie, to zadziera glowe do gory, a jak ja jeszcze trzymam w tym momencie za raczki, nie zeby ciagnac tylko tak sobie to sie zaraz dzwiga.

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
no tak, pytanie tylko czy lepiej dowiedzieć się czegoś tu z forum czy czekać aż zauważy coś pediatra i skieruje na rehabilitacje...:rolleyes :
ja przy pierwszym dziecku też oczywiście popełniałam mnóstwo "błędów" - źle nosiłam, źle podnosiłam i odkładałam itd., uważałam że nie ma nic złego w sadzaniu i prowadzaniu za rączki niechodzącego dziecka. i oczywiście wylądowaliśmy na rehabilitacji. niby nic strasznego, ale u nas jest tak że jak raz się trafi do takiej poradni to do ukończenia 1 roku trzeba przychodzić na kontrolę co 6 tyg - nieco upierdliwe i bardzo żałowałam że nikt mi nie zwrócił uwagi że coś mogę robić przy Marysi lepiej/inaczej co pozwoliłoby mi uniknąć rehabilitacji..

a w kwestii przytulanek u nas na 300% przy Marysi sprawdziło się coś takiego:
http://allegro.pl/przytulanka-mis-z-...630565227.html
nigdy nie targała ze sobą tetrówki np do zaśnięcia tylko właśnie tego przytulaka. do dziś z nim zasypia i przytula isę do niego gdy jest jej źle.
Hani też już go wprowadziłam
Blanka woli tetre a probowalam wszystkiego ja oduczyc

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Mój mąż miał straszny wypadek samochodowy, wracał od rodziców ze Świebodzina i leży w szpitalu w Głogowie na intensywnej terapii. Na razie wie na pewno, że ma złamane biodro, żebra i łopatkę, ale nic nie pamięta, nie wie, jak s ię tam znalazł. badają go dopiero Trzymajcie kciuki za niego, bo jak coś się stanie, to janie wiem, co zrobię I nawet nie mogę do niego pojechać, bo gdzie Wrocław, a gdzie Głogów, jestem sama z Olą i nie mam samochodu, bo mąż nim jechał
Cytat:
Jest taki duży obrzęk płuc, że muszą go podłączyć pod respirator i uśpić co najmniej na kilka dni
kochana bardzo mocno trzymam za niego kciuki!

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Motylku, K.

dziewczyny waszym dzieciom też tak wypadają włoski? mojej Julce bardzo a na środku głowy ma łysą glace i z tyłu wygląda jak jakiś dziadek który przy karku ma bujną czuprynę a na środku łysol
taaa Amelka tez ma lysy placek z tylu glowy

ufff nadrobione
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 21:40   #2105
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Tak wiem - pokojarzylam jak powiedziałaś z której klasy jesteś. Mieszkałam z nią w internacie i chodziliśmy razem do klasy w gimanzjum. Teraz ma słodkiego synka który właśnie skończył 2 lata

No właśnie - nie wiem czemu tak cieżko się wybrać, zawsze coś! Ale jak wrócę to musze zacząć nadrabiac takie wyjścia, a krk temu służy
A laryske trzeba będzie zdecydowanie odwiedzić - akurat wiosna będzie

Może i ja się załapię jak odwiedzę siostrę

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
dla mnie tez. nie wyobrazam sobie Blanki na lyzwach, czy nartach, juz widze rozbita glowe oczyma wyobrazni moje dziecko jest zbyt ruchliwe na tego typu sporty. jak miala rok chodzila na socatots,ale przestalysmy bo nie bardzo byla zainteresowana. teraz to ja na tance jakies chce zapisac. tylko kto z nia bedzie na to chodzil
Na rowerze też może rozbić
No i po to sa kaski, żeby do tego nie doszło

Motylku, zdradzisz gdzie kupowałaś materiały do kocyka minky? Bardziej chodzi mi o bawełnę.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 21:55   #2106
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Na rowerze też może rozbić
No i po to sa kaski, żeby do tego nie doszło
no wiadomo, ale moje dziecko jest zdolne jesli chodzi o urazy, wiec moglo by sie zdarzyc ze i kask by nie pomogl no ale pomijajac juz to, wg mnie 3 latek np na lyzwach to jeszcze za wczesnie, przynajmniej jesli chodzi o moje dziecko, jest zbyt narwana.

wczoraj kupilam kiece na wesele, ale chyba ja oddam. wybieralam miedzy tymi dwoma
http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...-02x/zip-dress
http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...material-dress

kupilam pierwsza, mimo ze w drugiej czulam sie lepiej, maskowala to co trzeba, ale nie nadaje sie na wesele chyab, no i tz stwierdzil ze wygladam w niej jak ciotka klotka

kuzwa Blanka zaczyna mi kaszlec

no i zalic sie zaczne. tz zlozyl papiery do norwegii, 9.12 jedzie na rozmowe do Gdanska... wiec juz sie psychicznie nastawiam na samotne 4-6 tyg. a jak pojedzie w styczniu, to na wesele pojde sama, chyba ze znajde jakiegos wafla, ktory pojdzie ze mna
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-12-01, 22:04   #2107
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
no wiadomo, ale moje dziecko jest zdolne jesli chodzi o urazy, wiec moglo by sie zdarzyc ze i kask by nie pomogl no ale pomijajac juz to, wg mnie 3 latek np na lyzwach to jeszcze za wczesnie, przynajmniej jesli chodzi o moje dziecko, jest zbyt narwana.

wczoraj kupilam kiece na wesele, ale chyba ja oddam. wybieralam miedzy tymi dwoma

kupilam pierwsza, mimo ze w drugiej czulam sie lepiej, maskowala to co trzeba, ale nie nadaje sie na wesele chyab, no i tz stwierdzil ze wygladam w niej jak ciotka klotka

no i zalic sie zaczne. tz zlozyl papiery do norwegii, 9.12 jedzie na rozmowe do Gdanska... wiec juz sie psychicznie nastawiam na samotne 4-6 tyg. a jak pojedzie w styczniu, to na wesele pojde sama, chyba ze znajde jakiegos wafla, ktory pojdzie ze mna
No dla mnie też 3-latek za mały na łyżwy

Te same kiece dziś oglądałam ale ja nie na wesele. Wg mnie ta pierwsza bardziej pasuje

Dla Blanki

Dobrej nocy
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-01, 22:10   #2108
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
madziuchna
tak po tym karmieniu o godzine
ale generalnie zmienilam sposob karmienia
wczesniej jadl ok 16min z jednej piersi i kobiec, a teraz je po piec minut z jednej i z drugiej

i powiedz mi o co chodzi z przekladaniem.przez spodnice?

No, ale wiesz, że lepiej jak dziecko je z jednej piersi w czasie jednego karmienia? Ale ja też karmię z dwóch.
A te karmienie co godzinę było na żądanie czy przystawiałaś nawet jak Maciek nie chciał?

Spódnica to kolejny ludowy zabobon coś jak przelewanie wody w szklance. Mówi się, że jak dziecko świruje z niewidomej przyczyny to pewnie ktoś je zauroczył. Żeby to zwalczyć przekłada się dziecko przes spódnicę - przez głowę, aż do stópek. Ponoć działa rewelacyjnie

Cytat:
Dziękuje dziewczyny za propozycje!Zaraz przejrze Allegro w poszukiwaniu jakiegoś stroju
Madziuchna piękna książka z baśniami to równie wspaniały pomysł, tyle ze nie sprawdzi się u tej dziewczynki -ona niecierpi książek
Oj, to niedobrze

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 22:26   #2109
kama1987
Rozeznanie

Miałam nie jeść nic słodkiego, a właśnie z TZ pożeramy malutkie bounty z biedronki

Cytat:
trzeba się regularnie udzielać oraz być wiarygodnym, co by uniknąć niepożądanych osób w K.
udzielam się w miarę regularnie, tzn. staram się o ile mi dziecko pozwoli a jak mam być wiarygodna

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Nie ma to jak złote rady. Bić i patrzeć czy równo puchnie . Tylko niepotrzebny stres wprowadzają
Wczoraj jak byłam u teściowej z małym to kobieta przerażona patrzyła jak rozbieram małego do samego body i na skarpetkach bo u niej w mieszkaniu to sauna. Ale już moja teściowa mnie zna i słowem się nie odezwała. O przepraszam raz zapytała czy go przykryję jak zasypiał
ja niewiem co tak wszyscy mają z tym, że napewno zimno naszym dzieciom. Może dlatego że ileś lat temu jak było małe dziecko musiało być cicho i gorąco

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem moja Emilka nie zrobiła od wczoraj kupki. Wieczorem z mamą jedziemy na koncert a nie chcę zostawiać męża z problemem brzuszka czy to możliwe żeby od mojego antybiotyku ona nie mogła zrobić?
Zuzia też nie robi codziennie, za to jak już zrobi po jakimś czasie, to tak, że jest cała do przebrania

Cytat:

A ja Wam powiem, że przejadły mi się sukieniusie, tiule, kokardki, futerka i inne chce mi się chłopięcych ubranek
ja podostawałam od koleżanek dla Zuzi ubranka po ich synkach i mi niektórzy w sklepie mówili "jaki ładny chłopczyk" , bo miała brązowe spodnie ale cała reszta dziewczynkowa tylko nie różowa. i jak mówiłam że to dziewczynka to mówili "a bo nie ma różowego i niemożna odróżnić"

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Ale się wkurzylam. Ciotka dobrze wiedziała, że nie pozwalam całować Szymka, a mimo to w pewnym momencie szybko nachylila się nad nim i go pocałowała jak go karmilam. Nawet mi do głowy nie przyszło, że to zrobi. To była sekunda, więc nawet nie zdazylam zareagować odpowiednio.Trafiła albo w głowke albo w policzek. Wscieklam się, a dodatkowo po chwili zauważyłam, że ona ma opryszxzke na ustach. Noz kur..co za baba oczywiście się poryczalam i teraz będę się zamartwiac tymbardziej, że w czasie ciąży lekarz mi mówił jak niebezpieczna jest opryszczka dla takich maluszkow Od razu poszłam umyć mu buzke i rączki wodą. Aż mi niedobrze z nerwów i ze stresu. Mam nadzieję, że go nie zarazila i wszystko będzie dobrze Niektórzy ludzie to nie mają wyobraźni i za grosz taktu

głupia baba

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
A takie stroje-przebieranki?mój Ada uwielbia takie stroje ksiezniczkowe, możesz kupić jakąś lalkę z ubrankami, książeczkę,gdzie nakleja się ksiezniczkom stroje, albo zestaw do samodzielnego zrobienia biżuterii

jak lubi rysować czy wymyślać stroje to są takie książki do malowania ubrań z szablonami.

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

dla Maciusia!
Poradziliście sobie tak, że karmiłaś co godzinę, prawda? I tak rozhulałaś laktację na nowo?
Ja ciągnę Medelą, ale nie po każdym karmieniu, bo nie mam zwyczajnie możliwości
jeszcze możesz karmi spróbować, mi medela + karmi pomogły

Cytat:

Mój Lilek zaczęła pięknie jeść.Przewaznie zjada 150. Tyle ze zaczął sie kolejny problem.Strasznie zaczyna płakac około godziny 20-21 kiedy to probujemy ją ululac..juz nic na nią nie działa,ani SPIEWANIE,ani metoda Krapa,ani pielucha,ani kołysanie,ani trzymanie na rękach -no kompletnie nic..no i kolejny problem to ulewanie.Nigdy z tym nie mielismy problemu az do momentu kiedy to zaczęła więcej jesc..ciekawe czy ten wieczorny płacz jest związany z tym ulewaniem..
Zuzia też tak czasem ma, że za dużo zje i potem ją brzuszek boli i tak naprawdę jak jej się uleje to się uspokaja.

Cytat:

Mi się bardziej 2 podoba, czemu ma się nie nadawać?

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

idę spać, w końcu, po 2 tygodniach o normalnej godzinie
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 22:40   #2110
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość

Mi się bardziej 2 podoba, czemu ma się nie nadawać?
nie wiem za malo imprezowa bardziej wydaje mi sie kiecka na co dzien, jest z grubszego materialu i jest rozciagliwa. no sama nie wiem, po dluzszym ogladaniu jej mniej mi pasuje, chociaz w tej jasnej tez nie czuje sie zbyt dobrze. chyba oddam i dalej szukac bede :/

tak dla porownania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20131130_130108.jpg (34,2 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20131130_130552.jpg (27,8 KB, 85 załadowań)
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-12-01, 23:17   #2111
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wiem za malo imprezowa bardziej wydaje mi sie kiecka na co dzien, jest z grubszego materialu i jest rozciagliwa. no sama nie wiem, po dluzszym ogladaniu jej mniej mi pasuje, chociaz w tej jasnej tez nie czuje sie zbyt dobrze. chyba oddam i dalej szukac bede :/

tak dla porownania
jakie nózki ładneja się tam na modzie nie znam..mnie się bardzo podobałaś w tamtej czarnej z białym kołnierzykiem
Stary 2013-12-01, 23:44   #2112
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:

tak dla porownania

szczerze to takie sobie Po zdjęciu mogę stwierdzić że w pierwszej prezentujesz się lepiej moim zdaniem

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 23:55   #2113
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
jakie nózki ładneja się tam na modzie nie znam..mnie się bardzo podobałaś w tamtej czarnej z białym kołnierzykiem
nogi to ja mam akurat najgorsze ze wszystkiego
czarna fajna, ale kurcze nie wypada mi na wesele przyjaciolki tym bardziej ze bede swiadkowa.

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
szczerze to takie sobie Po zdjęciu mogę stwierdzić że w pierwszej prezentujesz się lepiej moim zdaniem
no w tej szarej lepiej, to wiem. a ze takie se to tez wiem nie chce mi sie szukac to po pierwsze a po drugie nie mam figury i ryja do jakichs wystrzalowych kiecek musze znalezc taka ktora nadaje sie na wesele a przy tym kryje to co trzeba. jutro chyba pojade oddac bo tez nie jestem do tej jasnej przekonana w 100% :/
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-12-02, 00:06   #2114
papuga_69
Zakorzenienie

Dziewczyny pomocy - Antek nie chce podnosić głowy gdy leży na brzuszku w niedzielę skończy 3 miesiące. Gdy go kładę na brzuch zachowuje się jak gąsienica odpycha się nóżkami i pcha pupę do góry Martwię się bo widziałam na zdjęciach że Wasze maluszki już podnoszą główki

---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ----------

Cytat:
nogi to ja mam akurat najgorsze ze wszystkiego
czarna fajna, ale kurcze nie wypada mi na wesele przyjaciolki tym bardziej ze bede swiadkowa.

no w tej szarej lepiej, to wiem. a ze takie se to tez wiem nie chce mi sie szukac to po pierwsze a po drugie nie mam figury i ryja do jakichs wystrzalowych kiecek musze znalezc taka ktora nadaje sie na wesele a przy tym kryje to co trzeba. jutro chyba pojade oddac bo tez nie jestem do tej jasnej przekonana w 100% :/
oj no już nie przesadzaj nie widzę po Tobie żebyś była niezgrabna a wręcz przeciwnie
i oddasz obie?

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 00:15   #2115
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny pomocy - Antek nie chce podnosić głowy gdy leży na brzuszku w niedzielę skończy 3 miesiące. Gdy go kładę na brzuch zachowuje się jak gąsienica odpycha się nóżkami i pcha pupę do góry Martwię się bo widziałam na zdjęciach że Wasze maluszki już podnoszą główki

---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ----------

oj no już nie przesadzaj nie widzę po Tobie żebyś była niezgrabna a wręcz przeciwnie
i oddasz obie?
co do podnoszenia glowki to kladz go jak najczesciej na brzuszku, jesli to nie pomoze to wybralabym sie do pediatry niech go obejrzy i ewentualnie da skierowanie na rehabilitacje.

a kiecke kupilam tylko ta jasna. a zgrabnosc no wiesz, typowa grucha jestem czyli masywne uda i duze dupsko, a to niefajne dzieki bogu ze jeszcze jakas talia mi zostala po dwoch porodach dlatego musze miec fason podkreslajacy talie i kloszowany na litere "A".
Mel B 14/14 ✓

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 02:46   #2116
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Może i ja się załapię jak odwiedzę siostrę
No jasne! Im nas więcej tym weselej
Trzeba będzie przywrócić ten temat na wiosnę

Cytat:

tak dla porownania
jak dla mnie ta z pierwszego zdjęcia wydaje mi sie, że lepiej na Tobie leży. I czy ja wiem czy się nie nadaje? Ostatnimi czasy już ludzie się tak na wesela nie stroją, więc jak zrobisz ładną fryzurę, eleganckie buty i dodatki to powinno być git

---------- Dopisano o 04:46 ---------- Poprzedni post napisano o 04:43 ----------

Cytat:
Moja Pola ma dokładnie podobny problem. Jakoś nie może załapać, że trzeba się podeprzeć na rękach i podnosi dupke i nóżki. Co prawda główkę uniesie i jak trzeba przekręci, ale tylko tak nisko no i bez tego wsparcia na rękach. I jutro kończy 6 tyg. Nie wiem jak jej pomóc żeby to jakoś ogarnęła W dodatku nie znosi leżeć na brzuchu i po 2 minutach jest wrzask.
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 05:07   #2117
inezka92
Raczkowanie

Cytat:

i oddasz obie?

a prubowalas stawiac go sama na raczkach i podtrzymywac zeby sie nie usunal. moja tez tak robila, ze jak kladlam to pupa do gory, a jak zaczelam z nia tak cwiczyc to po pewnym czasie sama zalapala. jesli nie pomoze to idz do lekarza albo zapytaj pielegniarki jesli w ogole do ciebie przychodzi
inezka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 06:10   #2118
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
No, ale wiesz, że lepiej jak dziecko je z jednej piersi w czasie jednego karmienia? Ale ja też karmię z dwóch.
A te karmienie co godzinę było na żądanie czy przystawiałaś nawet jak Maciek nie chciał?

Spódnica to kolejny ludowy zabobon coś jak przelewanie wody w szklance. Mówi się, że jak dziecko świruje z niewidomej przyczyny to pewnie ktoś je zauroczył. Żeby to zwalczyć przekłada się dziecko przes spódnicę - przez głowę, aż do stópek. Ponoć działa rewelacyjnie

Oj, to niedobrze
przystawialm co godzine max 1.5od skonczonego karmienia czy wolal czy nie
ale za kazdym razem.cos tam.pojadl

ale mam wziac swoja spodnice i przelozyc? kurxe bo u nas problemy tez.zaczely sie po wizycie
tye ze to my bylismy w gosciach u babci wujecznej tzn u brata mojej mamy
oni nie maja dzieci a chyba jednak chca
maja po 40lat

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 06:51   #2119
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki. Padłam jak mucha wczoraj, dobrze, że Ola grzecznie spała i tylko raz się obudziłą na karmienie o 4. Zaraz do mnie przyjedzie koleżanka, która wzięła wolne, żebym nie byłą sama, mimo że jej tłumaczę, że w dzień i tak zawsze sama siedzę Ale zawsze to fajnie mieć towarzystwo

Czy jak Ola nie jadła prawie 8h w nocy to nie za długo? (spała 6h). Jaka długa może być najdłuższa przerwa bez jedzenia?

A z tym przekłądaniem przez spódnicę szok,a le z drugiej strony, co komu szkodzi spróbować

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 07:08   #2120
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
co do podnoszenia glowki to kladz go jak najczesciej na brzuszku, jesli to nie pomoze to wybralabym sie do pediatry niech go obejrzy i ewentualnie da skierowanie na rehabilitacje.

a kiecke kupilam tylko ta jasna. a zgrabnosc no wiesz, typowa grucha jestem czyli masywne uda i duze dupsko, a to niefajne dzieki bogu ze jeszcze jakas talia mi zostala po dwoch porodach dlatego musze miec fason podkreslajacy talie i kloszowany na litere "A".
zalukaj do Top Secret.Sukienki nawet fajne mają i nie drogie.

http://www.topsecret.pl/modne-sukien...skie,354,pl-PL
Stary 2013-12-02, 07:46   #2121
rusałka_1
Zakorzenienie

cześć

u nas juz trochę lepiej. moja goraczka trochę odpuściła, ale ide dziś do lekarza zeby się upewnić się ze wszystko ok i miec silę do opieki nad małym. Mąz wziął dziś wolne zeby mi pomóc.
a po południu mamy pediatrę prosimy o kciuki znalazłam bardzo dobrą kilnikę i poradnię alergologiczną ale potrzebujemy skierowania.

Cytat:

kochana trzymam bardzo mocno kciuki zeby nie bylo trzeba konczyc kp. no ale jak tak czytam i lacze jedno z drugim to nie wyglada mi to na tradzik. mam nadzieje ze jutro pediatra powie cos bardziej optymistycznego

Cytat:

Cytat:

tak dla porownania
mi też bardziej podobasz się w tej pierwszej (szarej)
ale jeśli masz jeszcze troszkę chęci i nie czujesz się w nich do końca dobrze, to poszukaj innej

co do męża i Norwegii - podziwiam. nie wyobrażam sobie zostać sama z dzieckiem/dziecmi

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 07:49   #2122
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczynki. Padłam jak mucha wczoraj, dobrze, że Ola grzecznie spała i tylko raz się obudziłą na karmienie o 4. Zaraz do mnie przyjedzie koleżanka, która wzięła wolne, żebym nie byłą sama, mimo że jej tłumaczę, że w dzień i tak zawsze sama siedzę Ale zawsze to fajnie mieć towarzystwo

Czy jak Ola nie jadła prawie 8h w nocy to nie za długo? (spała 6h). Jaka długa może być najdłuższa przerwa bez jedzenia?

A z tym przekłądaniem przez spódnicę szok,a le z drugiej strony, co komu szkodzi spróbować
Encia dziś 9 h nie jadla, 8 z tego spala
Jeśli przybiera i w dzień je, to nie widzę powodu, by ja budzić w nocy

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 07:56   #2123
MsLullaby
Zakorzenienie

Ręce mi już opadają i sił brak. Niech on już wyzdrowieje wieczorem była masakra. Okropny płacz i zjadł tylko 80ml i spał ponad 6h. Wyłam razem z nim z bezsilności ale później już było lepiej, wpierw zjadł 150 a przed chwilą 170. Ale katar i kaszel nie ustępują

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 07:59   #2124
tigaaa814
Raczkowanie

Cytat:

tak dla porownania

Bardzo ladna 1 sukienka!!!
tigaaa814 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 08:40   #2125
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
może to świadczyć o obniżonym napieciu mięśniowym tłuowia, kilka ćwieczeń i przejdzie czyli kładzenie na brzuszku i ja np filipowi macham i dzwonie jakaś zabawką zeby się zainteresował i mocniej głowe zadzierał.. nie mówiąc juz o położeniu go przodem do tv chyba mógł by tak z godzine lezec z głową do góry (oczywiście nie świadomie go tak połóżyłam) bo ja unikam tv.. a jak nei to papuga pediatra powinna t wyłapać na wizycie a jak nie to Ty podpytaj

Cytat:
Encia dziś 9 h nie jadla, 8 z tego spala
Jeśli przybiera i w dzień je, to nie widzę powodu, by ja budzić w nocy
o wyspana matal ale Ci dobrze u nas wieczor i noc masakra chyba Filip miał za dużo wrażeń wczoraj i ta kupa ewidentnie się preżył na nią i nie mógł spać ,ale rano wyszła...TŻ wychodząc do pracy mówi " zrób zdjęcie temu co nam w nocy spać nie dalo (kupa) wywołamy na pamiątke- przesłałam mu mmsem i jego odpowiedz "o fuuuu"

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
ja jestem z grudnia
ja też z 13

Cytat:

tak dla porownania
mi ta pierwsza się podoba co do komentarza tza - to mój dokładnie ma takie same teksty typu ciotka klotka

a ja w weekend kupiłam Fifiemu widzianą w reklamie bluze http://www.hm.com/pl/product/20314?article=20314-A i dla mamusi
http://carry.pl/ona/15-tunika.html i jeszcze jedną której niemoge namierzyc i buty http://www.ccc.eu/pl/woman/catalog/all/318427

Ladan te buty sa skórzane i ciepłe ( moze nie ocieplane ale wyscielane materiałem w środku) i maja w miare cene porównując do wojasa, ryłka itd
Stary 2013-12-02, 08:52   #2126
matallewar
Zakorzenienie

karolson to nieźle małego musiało męczyć. MMS z fotą

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 08:53   #2127
tassia
Zakorzenienie

Maciej zaczal mi coraz czesciej zygac
chyba z przejedzenia
jakie moga byc inne powody?

dzis lezy od rana pod karuzelka i pokazuje cos pszczolce i motylkom
i probuje sie z nimi bawic
przed chwila odkryl ze da.sie to.kopnac
tylko nie zawsze trafia bo karuzelka sie kreci
rozkoszne sa takie male bable
szkoda tylko ze karuzelke mam nakrecana i musze byc caly czas w poblizu

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 09:01   #2128
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
ja też z 13

Ladan te buty sa skórzane i ciepłe ( moze nie ocieplane ale wyscielane materiałem w środku) i maja w miare cene porównując do wojasa, ryłka itd
ja z 14
z tego, co pamiętam to Lola jest z 12 pamiętam, bo ona miała OM 14.12 a urodziny ma 12.12 a ja miałam OM 12.12 a urodziłam się 14.12

widziałam je ale nie mieli 36 podobają mi się jeszcze te i te ale też rozmiarów nie było ani w Bytomiu ani w ZT w Wawie muszę iść popatrzyć znów, może dołożyli
Stary 2013-12-02, 09:06   #2129
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
karolson to nieźle małego musiało męczyć. MMS z fotą
generalnie jak drugi dzien niema kupy to już niejest fajnie, bo placze nagle, pręzy sie, napina, nie chce jeść, mimo że glodny.. nawet wczoraj ssal smoka, bo chcial ssać żeby nie leciało... bo jak leciało to w brzuchu się przelewa i w placz

a co do mmsa to bez kitu nigdy nie myslałam że do tego dojdzie i nie mogłam się powstrzymać, tym bardziej że mój TŻ pieluch nie zmienia

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
ja z 14
z tego, co pamiętam to Lola jest z 12 pamiętam, bo ona miała OM 14.12 a urodziny ma 12.12 a ja miałam OM 12.12 a urodziłam się 14.12

widziałam je ale nie mieli 36 podobają mi się jeszcze te i te ale też rozmiarów nie było ani w Bytomiu ani w ZT w Wawie muszę iść popatrzyć znów, może dołożyli
Te drugie fajne ja lubie na plaskim bo mam 179 cm a buty kupilam 42 hahaha żeby skarpetka gruba się zmieściła oczywiście byly jedyne w tym rozmiarze no 41 byly by dobre ale czy rajtki + skarpetka czy cos to już będzie cieplo

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2013-12-02 o 09:02
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 09:09   #2130
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Te drugie fajne ja lubie na plaskim bo mam 179 cm a buty kupilam 42 hahaha żeby skarpetka gruba się zmieściła oczywiście byly jedyne w tym rozmiarze no 41 byly by dobre ale czy rajtki + skarpetka czy cos to już będzie cieplo
ja też na płaskim, te na "obcasie" są dla mnie jak płaskie
widzę, że mamy podobny problem - ciężko jest kupić "skrajne" rozmiary

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości