Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-12-27, 17:58   #2101
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 187
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Cytat:
Napisane przez paulownia Poka¿ wiadomo¶æ
Zapakowalam sie tam z czystej ciekawosci i to pierwsze zdjecie to jest to ostatnie, z jasniejszymi wlosami? ja bym sie chyba zadnego z nich nie powstydzila.
https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=182508 - to jest jak tu przysz³am, strach na wróble, ale dziêkujê za mi³e s³owo
ShrinkingViolet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-27, 18:09   #2102
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Poka¿ wiadomo¶æ
https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=182508 - to jest jak tu przysz³am, strach na wróble, ale dziêkujê za mi³e s³owo
Widzialam juz loki w gorszym stanie. Moje np. w poczatkach pielegnacji, to bylo cus strasznego. Zdjecia przepadly wraz z starym laptopem, i nie ma czego zalowac.
Moje nieco podobne, ale zaczynaja sie skrecac znacznie nizej.
paulownia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-27, 18:10   #2103
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159

A mnie i tak siê podobaj±! XD
Joanku jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-27, 18:16   #2104
kascysko
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 221

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, a wy wszystkie cieniujecie? Czy która¶ jednak tnie na prosto?
Przez 2 lata mia³am w³osy ciête na prosto, bo uwa¿a³am, ¿e cieniowanie doprowadza tylko do tego, ¿e mam wygryziony dó³.

Ale jak siê okaza³o cieniowanie mia³am po prostu dziadowsko wykonane. Da³am siê przekonaæ i teraz jestem bardzo zadowolona Pogl±dowo - mam oko³o 5 cm w kucu.
Cytat:
Napisane przez AgusiA753 Poka¿ wiadomo¶æ
Jasne, masz racjê, trzeba jasno i dok³adnie okre¶liæ czego siê chce. Ale jako¶ trudno mimochodem dorzuciæ, ¿e siê nie p³aci za z³e ciêcie :P
To mo¿na to zrobiæ "nie-mimochodem"
kascysko jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-27, 18:20   #2105
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Moje w³osy z tamtego okresu przypominaj± mi ogony niektórych ras koni, takie wstrêtne ostre w³osie. Kiedy¶ by³o jeszcze gorzej jak tu trafi³am te 5 lat temu. Na pozcz±tku zach³ysnê³am siê CG, doprowadzi³±m w³osy do mega stanu tylko potem zapa³ opad³ i stosowa³am jedn± od¿ywkê i w sumie nic poza nie robi³am wiêc w³osy wróci³y do stanu podobnego do poprzedniego. Brawo ja. Ale teraz siê dzielnie trzymam, forum stymuluje, nie powiem.
Stary 2014-12-27, 18:25   #2106
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Poka¿ wiadomo¶æ
Ja ciagle jeszcze pamietam te historie ktora opowiadalas gdzies na watku kilka lat temu, jak bylas z mama u fryzjerki, i jakas kobitka sie nad toba litowala " to straszne miec krecone wlosy " itp i chciala sie na Encanto umawiac, przy czym palnelas jej slodka mowke na temat oplakanego stanu jej wlasnych wlosow.
Taaa, ja i mój niewyparzony ozór
Cytat:
Przecie¿ te w³osy s± ¶wietne
Stary 2014-12-27, 18:34   #2107
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Poka¿ wiadomo¶æ
Taaa, ja i mój niewyparzony ozór

Przecie¿ te w³osy s± ¶wietne
Dziêki choæ ja dalej uwa¿am, ¿e miot³a. Zobaczymy jak bêdzie po ¶ciêciu teraz.

Co¶ jej dok³adnie powiedzia³a? Ja mam ochotê trzasn±æ jak mi kto¶ wspó³czuje, choæ teraz to ju¿ siê raczej nie zdarza - przynajmniej nikt otwarcie siê nie odwa¿y³.
Stary 2014-12-27, 18:40   #2108
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Dziêki choæ ja dalej uwa¿am, ¿e miot³a. Zobaczymy jak bêdzie po ¶ciêciu teraz.

Co¶ jej dok³adnie powiedzia³a? Ja mam ochotê trzasn±æ jak mi kto¶ wspó³czuje, choæ teraz to ju¿ siê raczej nie zdarza - przynajmniej nikt otwarcie siê nie odwa¿y³.
Zdanie Twe jest inne ni¿ me

To by³o co¶ w opcji "Dziwne, ¿e krytykuje moje w³osy osoba nosz±ca spalone, rozja¶niane blond siano na g³owie" Wiecie, zwykle nie jestem chamska, ale ona by³a, wiêc i ja da³am sobie przyzwolenie
Stary 2014-12-27, 18:45   #2109
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Zdanie Twe jest inne ni¿ me

To by³o co¶ w opcji "Dziwne, ¿e krytykuje moje w³osy osoba nosz±ca spalone, rozja¶niane blond siano na g³owie" Wiecie, zwykle nie jestem chamska, ale ona by³a, wiêc i ja da³am sobie przyzwolenie

No i bardzo dobrze zrobi³a¶. Co¶ odpowiedzia³a? Do dzi¶ sama nie wiem czemu spotykam siê z czym¶ takim, ¿e lepsze jakie¶ popalone siano byle proste. Obojêtnie jak ¼le obciête, jak niezadbane ale proste. Wiem, ¿e s± gusta i gu¶ciki ale logika mi nie pozwala zrozumieæ jak zdrowe w³osy mog± byæ "be" tylko dlatego, ¿e siê krêc±.

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Kiedy¶ w zagranicznej gazecie by³ artyku³ o dyskryminacji loków i laska na koniec rozmowy kwalifikacyjnej us³ysza³a "co pani my¶la³a przychodz±c na rozmowê w lokach?". Pracy oczywi¶cie nie dosta³a, mo¿e nie przez to, ¿e ma loki ale co to ma byæ za komentarz w ogóle?
Stary 2014-12-27, 18:49   #2110
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
No i bardzo dobrze zrobi³a¶. Co¶ odpowiedzia³a? Do dzi¶ sama nie wiem czemu spotykam siê z czym¶ takim, ¿e lepsze jakie¶ popalone siano byle proste. Obojêtnie jak ¼le obciête, jak niezadbane ale proste. Wiem, ¿e s± gusta i gu¶ciki ale logika mi nie pozwala zrozumieæ jak zdrowe w³osy mog± byæ "be" tylko dlatego, ¿e siê krêc±.
Chyba poburcza³a co¶ pod nosem. Ale jak na cz³owieka pracuj±cego z lud¼mi to podej¶cia do klientów chyba nie mia³a

I dla jasno¶ci - nie komentujê w³osów innych osób notorycznie, chyba, ¿e:
  • mnie zachwyc±;
  • kto¶ w³a¶nie chamsko pojedzie komu¶ po czuprynie (mojej lub kogo¶ z otoczenia);
  • sami prosz± o komentarz.

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:

Kiedy¶ w zagranicznej gazecie by³ artyku³ o dyskryminacji loków i laska na koniec rozmowy kwalifikacyjnej us³ysza³a "co pani my¶la³a przychodz±c na rozmowê w lokach?". Pracy oczywi¶cie nie dosta³a, mo¿e nie przez to, ¿e ma loki ale co to ma byæ za komentarz w ogóle?
Wiesz co, to nawet poniek±d widaæ w reklamach. Zauwa¿y³y¶cie, ¿e mo¿e oprócz "wystudiowanych i wyfotosklepowanych loków w reklamach GK" to w wiêkszo¶ci reklam z krêconow³os± bohaterk± ma ona na g³owie "Chopina po koncercie"?
Stary 2014-12-27, 18:52   #2111
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Chyba poburcza³a co¶ pod nosem. Ale jak na cz³owieka pracuj±cego z lud¼mi to podej¶cia do klientów chyba nie mia³a

I dla jasno¶ci - nie komentujê w³osów innych osób notorycznie, chyba, ¿e:
  • mnie zachwyc±;
  • kto¶ w³a¶nie chamsko pojedzie komu¶ po czuprynie (mojej lub kogo¶ z otoczenia);
  • sami prosz± o komentarz.

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Wiesz co, to nawet poniek±d widaæ w reklamach. Zauwa¿y³y¶cie, ¿e mo¿e oprócz "wystudiowanych i wyfotosklepowanych loków w reklamach GK" to w wiêkszo¶ci reklam z krêconow³os± bohaterk± ma ona na g³owie "Chopina po koncercie"?
Dok³adnie tak. Ostatnio mi siê rzuci³o to w oczy bodaj¿e przy reklamie Goodbye Damage. Loki ukazane jako zniszczone siano, a potem nagle supera¶nie proste. I ¿yli d³ugo i szczê¶liwie.

Edytowane przez ShrinkingViolet
Czas edycji: 2014-12-27 o 18:53
Stary 2014-12-27, 18:54   #2112
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Dok³adnie tak. Ostatnio mi siê rzuci³o to w oczy bodaj¿e przy reklamie Goodbye Damage.
Z racji, ¿e telewizji prawie nie ogl±dam w moje oczy rzuca siê pani na reklamie Biedronki, któr± obklejone s± drzwi tego przybytku w mojej okolicy. Zamiast loków puch, susz i busz w ¶wietnym, rudym kolorze
Stary 2014-12-27, 18:54   #2113
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Haha a ja w³a¶nie chyba w ma³ym stopniu dziêki lokom dosta³am pracê Kiedy ju¿ wiedzia³am, ¿e j± mam posz³am potem w zwi±zanych i us³ysza³am od dyrekcji: A gdzie Twoje w³osy? To by³ jeden z powodów jaki zdecydowa³ o przyjêciu Ciebie

Pewnie z pewn± doz± humoru by³o to powiedziane, ale co¶ jest na rzeczy ;p
Stary 2014-12-27, 18:57   #2114
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Ja telewizji unikam jak ognia ale jak by³am u matki na chwile to jako¶ mi ta reklama utkwi³a w pamiêci.

https://www.youtube.com/watch?v=LE1P5PStxNo

Ja tam traktuje w³osy jako jeden ze swoich wiêkszych atutów.
Stary 2014-12-27, 19:01   #2115
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Dok³adnie tak. Ostatnio mi siê rzuci³o to w oczy bodaj¿e przy reklamie Goodbye Damage. Loki ukazane jako zniszczone siano, a potem nagle supera¶nie proste. I ¿yli d³ugo i szczê¶liwie.
Tak, tak, tak! !!!
Loki tylko rozczesane i be, ¿eby zaraz pokazaæ te idealnie proste ¶wiec±ce.
A je¶li ju¿ to idealnie skrêcone i regularne bez grama puszku niczym gesslerowa! Az korci ¿eby zaprojektowaæ taka antykampanie pokazaæ ca³y fa³sz i naci±ganie i jak do cholery wygl±daj± prawdziwe w³osy.
Ja bym od razu taki produkt kupila.
Stary 2014-12-27, 19:03   #2116
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

Ja ostatnio nie wstawiam bo niestety wyglada to bardzo smetnie wiec poki nie bedzie lepiej to pewnie wlosow nie pokaze... a szkoda bo mam juz takiego boba, ale na wiosne licze ze juz bedzie poprawa znowu to jakas fotka sie pojawi moze mi wtedy doradzicie jaka fryzure warto miec - osobiscie przy bobie bym zostala bo mi pasuje ale chcialabym taki dluzszy. Bardzo mi sie tez podobaja ciecia w U na dluzszych wlosach

Moim zdaniem proste wlosy maja ten minus ze jak sie ich nie przeczesze to koltun, na zewnatrz sie straczkuja i jak ktos ma jasne to wtedy wygladaja jak tluste albo podniszczone mimo ze takie nie sa - do tego czesto pojawia sie przyklap i na takich wlosach bardziej widac mankamenty. Moja siostra ma proste wloski ale no jak spusza sie to kiepska sprawa, a na lokach to jakos to splywa i nie ma tragedii, mniej widac.

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-12-27 o 19:11
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-27, 19:03   #2117
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Ja telewizji unikam jak ognia ale jak by³am u matki na chwile to jako¶ mi ta reklama utkwi³a w pamiêci.

https://www.youtube.com/watch?v=LE1P5PStxNo

Ja tam traktuje w³osy jako jeden ze swoich wiêkszych atutów.
O nie, co ja paczê
Stary 2014-12-27, 19:11   #2118
Joanku
Zadomowienie

Mo¿e w³a¶nie dlatego dziewczyny tak bardzo chc± mieæ proste w³osy bo jak siê to podprogowo wciska dzieñ w dzieñ, ¿e tylko tafla w³osów b³yszcz±ca mo¿e byæ zdrowa (szczególnie zakompleksionym nastolatom) to co sie dziwiæ ze keratynowe prostowanie w modzie

Aaa zaraz poszukam bo na fanpagu salonu fryzjerskiego w moim mie¶cie pani zaprezentowa³a efekt przed i po keratynowym.
I az mi sie szkoda zrobi³o bo gdyby taka klientka zaakceptowala co ma i np. Trafi³a do nas to by³ w tych w³osach potencja³ a obecnie 'mokry, tlustawy szczur'
Stary 2014-12-27, 19:15   #2119
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Joanku Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿e w³a¶nie dlatego dziewczyny tak bardzo chc± mieæ proste w³osy bo jak siê to podprogowo wciska dzieñ w dzieñ, ¿e tylko tafla w³osów b³yszcz±ca mo¿e byæ zdrowa (szczególnie zakompleksionym nastolatom) to co sie dziwiæ ze keratynowe prostowanie w modzie

Aaa zaraz poszukam bo na fanpagu salonu fryzjerskiego w moim mie¶cie pani zaprezentowa³a efekt przed i po keratynowym.
I az mi sie szkoda zrobi³o bo gdyby taka klientka zaakceptowala co ma i np. Trafi³a do nas to by³ w tych w³osach potencja³ a obecnie 'mokry, tlustawy szczur'
Mam mieszane uczucie co to tego keratynowego.. Kole¿anka mia³a i owszem w³osy siê nie puszy³y, ale jakakolwiek objêto¶æ te¿ zniknê³a. Nie podoba³ mi siê efekt zupe³nie.
Stary 2014-12-27, 19:20   #2120
Joanku
Zadomowienie

Tu fotka.
Widaæ ze w³osy katowane prostownic± i nawil¿enia brak.
Podci±æ, przestaæ czesaæ, waln±æ tre¶ciw± maskê i by³oby piknie. Potencja³ jest, a tu masz czleku tlusty przyliz bo tak siê lansuje 'zdrowie i piêkno'.

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-12-27 o 20:03
Stary 2014-12-27, 20:05   #2121
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 219

Cytat:
Tu fotka.
Widaæ ze w³osy katowane prostownic± i nawil¿enia brak.
Podci±æ, przestaæ czesaæ, waln±æ tre¶ciw± maskê i by³oby piknie. Potencja³ jest, a tu masz czleku tlusty przyliz bo tak siê lansuje 'zdrowie i piêkno'.
A my¶la³am, ¿e nie da siê mieæ bardziej zniszczonych w³osów ni¿ ja jak zaczyna³am
Biedna dziewczyna jak jej siê to zmyje i bêdzie jeszcze gorzej ni¿ pierwotnie...
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-27, 20:12   #2122
Joanku
Zadomowienie

Prawda? A podejrzewam, ¿e skrêt podobny jak u iwonsi fajny od g³owy niezbyt drobny no by³oby cudo. A tak to bêdzie tak jak mówisz, do ca³kowitego ¶ciêcia.
I ta dziewczyna my¶li, ¿e ma teraz super od¿ywione w³osy.
I znowu- Ioki takie be ;(
Stary 2014-12-27, 20:21   #2123
ShrinkingViolet
Zadomowienie

No, najgorsze w tym wszystkim jest to, ¿e ludzie my¶l±, ¿e po takim zabiegu to ju¿ nic nie musz±. A w³osy a¿ krzycz± o zmianê pielêgnacji, wyprasowanie ich si³± to tylko zamiatanie problemu pod dywan. Jak jej po³owa wyleci to mo¿e siê obudzi.

Ja Wam powiem, ¿e cieszê siê, ¿e jak te 6 lat temu by³am w gimnazjum to nie by³o tu, w Polsce popularnych takich cudów jak te prostowanie keratynowe. Bo ja bym to na pewno zrobi³a, a teraz pewnie plu³abym sobie w brodê.

Edytowane przez ShrinkingViolet
Czas edycji: 2014-12-27 o 20:23
Stary 2014-12-27, 20:26   #2124
Joanku
Zadomowienie

Za moich czasów by³o x-tenso, czy jako¶ tak.
Ale by³o tak drogie ¿e mowy nie by³o nawet o tym.
Stary 2014-12-27, 20:36   #2125
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

Mnie sie w miare proste wlosy udawalo uzyskac gdy byly zdrowe i nawilzone za pomoca plaskiej szczotki i suszarki - efekt byl bardzo ladny. I nie musialam sie wiele namachac, aczkolwiek faze na prostownie mialam majac krotkie bo jk podrosly to w prostych wygladalam nie za ladnie wiec 3 msce prostowania po myciu i tyle mojej fazy hehe.

Mnie czesto dziwi ze kobiety w lazience maja multum kosmetykow na twarz a na wlosy szampon i lakier i dziekuje. Ja od gimnazjum zawsze odzywke juz mialam w lazience i uzywalam po kazdym myciu, wiedzialam co niszczy wlosy bo mi mama troche opowiedziala i nie kusilo mnie do wlosowych zbrodni
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-27, 20:53   #2126
201605161428
Konto usuniête

Ja jak mam krótsze albo chce upi±æ wiêc potrzebuje d³ugo¶ci, wyci±gam je na szczotce i s± proste z wywijanymi koñcami. Siedzê w³a¶nie z mask± biovaxa trzy oleje na g³owie. Potem daje zgodnie z radami: nieco joanny b/s, ¿el isany, oba na mokre w³osy, zawijam w turban z rêcznika i susze dyfuzorem. Efekty postaram siê wrzuciæ jeszcze dzi¶.
Isana ma co prawda alkohol denat do¶æ wysoko, ale by³a ma³a i na promocji, wiêc stwierdzi³am, ¿e nie ma sensu kupowaæ kolejnego s³oja/drogiego kosmetyku jak dopiero testuje czy w ogóle ¿ele polubi±.
Swoj± drog± przypomnia³a mi siê dziwna rzecz z lata: zwykle rozczesuje w³osy jak mam od¿ywkê, potem zmywam, ugniatam i suszê. Ale latem nad basenem, zwykle rozczesuje po k±pieli w³osy i dopiero nieco ugniatam. I o dziwo po takim rozczesaniu potrafi± mi wyj¶æ ³adniejsze fale, ni¿ ta pl±tanina bez czesania.

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2014-12-27 o 21:02
Stary 2014-12-27, 20:59   #2127
Joanku
Zadomowienie

Nigdy nie u¿ywam rêcznika.
Puch i malaria. Od ponad roku tylko bawe³niane koszulki. Plunkingowy turban tez tylko z bluzki bawe³nianej z d³ugim rêkawem.
Stary 2014-12-27, 21:12   #2128
201605161428
Konto usuniête

Cytat:
Nigdy nie u¿ywam rêcznika.
Puch i malaria. Od ponad roku tylko bawe³niane koszulki. Plunkingowy turban tez tylko z bluzki bawe³nianej z d³ugim rêkawem.
A taka koszulka siê nadaje? Taki podkoszulek nie przesi±knie po prostu?
I zawsze siê ba³am stylizacji ¿elami, bo to mi siê kojarzy ze sklejonym t³uszczem.

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2014-12-27 o 21:14
Stary 2014-12-27, 21:14   #2129
Joanku
Zadomowienie

Przesiaknie. I co z tego?
Ja odciskam ile fabryka da i jest mokry w 70% no to rozwieszam od razu i tyle zawijam w plunka potem ta bluzka do plunkingu mokra jest juz tylko w 20.
Stary 2014-12-27, 21:27   #2130
201605161428
Konto usuniête

Cytat:
Przesiaknie. I co z tego?
Ja odciskam ile fabryka da i jest mokry w 70% no to rozwieszam od razu i tyle zawijam w plunka potem ta bluzka do plunkingu mokra jest juz tylko w 20.
Po 5 podej¶ciach uda³o mi siê zrobiæ co¶ na kszta³t plukingu z wiza¿u Czuje siê jakbym przechodzi³a na wy¿szy etap lokowego wtajemniczenia I chyba ponios³o mnie z ilo¶ci± ¿elu i od¿ywki b/s
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.