![]() |
#2161 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Dowcipnie nie stosowałam nigdy. To chyba trzeba specjalną w płynie? Nie wiem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() ale wszędzie czytam o kapsułkach i zgłupiałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2163 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie nic nowego. Jutro wizyta u fryzjera i mogę iść rodzić! ![]() Do końca tygodnia odbieram okularki dla Oleńki. Miałam plany na inne zakupy, ale 300 zł trzeba było wydać na Oleńkę. Zostało mi jeszcze wyprać czapeczki i skarpeteczki, spakować torbę i będzie wsio. Nie kupuję żadnej nowej pościeli, bo szkoda mi kasy. Hania będzie miała wszystko po Oli, choć te nowe wzory pościeli w szarościach są przepiękne. Ale jak już wam kiedyś pisałam przy drugim dziecku nie ma już takich szaleństw, a kasę trzeba wydać na to starsze. ![]()
![]() |
#2164 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2. Na herbatkę się skuszę, tego wiesiolka może też, ale to jak będę donoszona ![]() Ja tak właśnie myślę, żeby może siedział w brzuchu jak najdłużej, to chociaż za l4 dłużej mi zapłacą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Zakorzenienie
|
Maluchna 😘
Też bym nic nie kupowała. Tylko kurcze, wszystkie pościele i kocyki mam po Mai różowe. Hehe. Musiałam kupić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Zakorzenienie
|
Jakoś dobrze czuję się w ciąży, wiadomo czasem jest gorszy dzień, coś boli itp. ale według opowiadań ludzi to myślałam żeto faktycznie meczarnia (mówię już o tych ostatnich miesiącach), no ale w sumie u mnie leci 38 tydzień także może jeszcze mnie to dopadnie.
Pytanie: powypychało Wam pępki? Ja się tego strasznie obawiałam, a tu ani trochę ![]() ![]() blekitnams - śliczna fotka ![]() ![]() madzialenka - super że ciuszki ogarnięte ![]() blond - kokarkę powieszę, ale jak zdobędę, bo nie mam w domu niczego z czego mogę zrobić. Herbaty nie pije, wiesiołka nie stosuję, tabletki się rozpuszczają i stosuję się dowcipnie. Jednak przed wizytą u gina czy coś lepiej się wstrzymać w ten dzień ![]() ![]() maluchna - gdybym miała po starszej córce/ synu też bym nie kupowała, zresztą teraz specjalnie kupowałam wzory neutralne bo chcę drugie dziecko i nie mam zamiatu potem znów kupować czegoś co mam. Zazdroszczę fryzjera, ja miałam na 21 sierpnia, ale wypdake fryzjerki i nic z tego ![]() Jak zrobię listę to mnie ona strasznie motywuję do działania i w ten sposób wysprzątałam mieszkanie - teraz już do końca ciąży i powrotu ze szpitala może robić to mąż, bo swojr kąty i widzimisie wyszorowałam. Teraz robię sobie to moje domowe spa ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Ot, co mi zostało do zrobienia, zdjęcia jak siostra mi wyślę z komunii chrzesniaka to jeszcze dziś wrzucę do wywołania, a z oknamiczekam na pogodę odpowiednią ![]() 1) wybrać i dać zdjęcia do wywołania 2) muszę zrobić kapusniak i/lub szczawiową 3) okna pomyć 4) wniosek o kredyt złożyć
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-08-16 o 15:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Zakorzenienie
|
Marta ja mam kreskę i pępek bardziej wypchnięty niż z Mają
![]() Lista patrzę maleje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2168 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dwa razy nie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio przeczytałam, że jak się zmierzy brzuch centymetrem od spojenia łonowego do wysokości macicy, to wychodzi który to tydzień ciąży. Przed chwilą z ciekawości zmierzyłam. No nie chce być inaczej jak 37 tc. ![]()
![]() |
#2170 |
Magda ;)
|
Poli ja mam l4 wystawione do 12 września czyli da się jak widać 😊 wolę mieć jak najdłużej niż później się tym stresowac 😊
Marta no lista maleje 😁 To sobie zastosuje jutro tego wiesiolka po wizycie, dzisiaj już nie będę kombinować 😁 kokardke mam z zaproszenia ślubnego od koleżanki 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Co do pępka to mi nie wypchnelo, ale jest taki malusi. A kreskę mam widoczna, ktoś mi mówił, że one na chłopca bardziej się pokazują 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Zakorzenienie
|
Martab super ze samopoczucie dobre i do konca tak bedzie. U mnie do tp jeszcze przeszlo 5 tyg ale tez na razie odpukac dobrze.. Nic nie boli jedynie ciezko no alw tp kg dodatkowe. pepek dalej wklesly i mam nadzieje ze zostanie taki do konca. Linii w tej ciąży brak...poprzednio mialam.
Blond kokardy nie wieszam bo nie chce mi sie kupowac..no chyba ze ktos mi da. Herbatek i wiesiolka nie zamierzam. Poli argument finansowy zawsze na mnie dziala. Tez nie wykurzam do tp młodego: brzydal: Agnieszkakak zazdroszcze powera. Malucha trz 0lanowalam kupowac pościel ale po corce mam nie dziewczynskie tylko jedna ecri w owieczki a druaga zolta w jakies zwierzatka wiec dla cholpca tez bedzie ok. No i wszystkie dziewczyny kciuki za zrealizowane listy przedporodowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Zakorzenienie
|
blond! toż to mam kokardkę nawet z mojego zaproszenia ślubnego! głęboko schowane to jest i zapomniałam
![]() ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Zakorzenienie
|
Blond to by się zgadzalo. Na chłopca krecha znacznie mocniejsza.
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tymi kreskami to jakies wróżenie z fusów ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Aaaa! Dziewczyny kiedy scielicie łóżeczka? Tzn mój materac w folii leży i w sumie ze ścielenia to tylko prześcieradło trzeba założyć bo spać bedzie w rozku. I tak sobie myśle ze to chyba zrobi mąż jak ja będe w szpitalu ... żeby sie nie kurzyło niepotrzebnie.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2175 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Żadnych herbatek i kapsułek póki co nie stosuję, ani lekarka, ani położna nic nie wspominały. Za to moja położna zalecała na dwa tygodnie przed terminem okłady z kawy plus masaże krocza - żeby uniknąć nacięcia czy pęknięcia. Zobaczę, czy mi się będzie chciało... :p Cytat:
![]() U mnie też już przygotowania na finiszu. Jeszcze doszły mi kolejne rzeczy do prania co prawda - przedwczoraj przyjechał mój ostatni "nianiowy" podopieczny z tatą i poprzywozili trochę ubrań po nim. Ale to już są całkiem duże, takie na 2-3-latka, więc nie pali się. Przywieźli też trochę zabawek i krzesełko do karmienia. Ale póki co wyniosę do pralni chyba to wszystko. Kuzynka była z kolei na weekend w Anglii i przywiozła zestaw pajacyków i śliniaczków z nexta - śliczne i meeega jakość. No to tez jeszcze trzeba będzie wyprać. Ale specjalnie kupiła mi większe, więc jest jeszcze czas. Wczoraj zrobiłam zamówienie na stronie mitex - różowa koszulka w mega cenie była ![]() (Mam tylko jeden dylemat: położna w szkole rodzenia zalecała używać na początek najlepiej oilatum - a w mojej wanience nie można używać emolientów. I teraz sama nie wiem co robić? Może kupię też zestaw z Babydream czy Hippa...? W czym Wy zamierzacie kąpać dzieciaki od pierwszego dnia? W ogóle położna zalecała też używać dodatkowo oliwki przez pierwsze 2-3 tygodnie i najlepiej z tej samej firmy co płyn do kąpieli. No ale jeśli oilatum, to chyba nie ma oliwki z tej firmy? Nie dopytałam i teraz dumam. Ale może poradzę się jeszcze mojej położnej, w końcu to nie jest problem kupić coś na szybko nawet.) No i jakoś tak powoli wszystko się domyka. Nasza "przestrzeń" też już prawie urządzona, dzisiaj jeszcze latałam od ikei do jyska po jakieś dodatki. Robi się coraz ładniej ![]() ![]()
![]() |
#2176 |
Zakorzenienie
|
Kasia też mi się wydaje, że prześcieradło to dopiero jak się mały urodzi. Pościeli tak samo nie daję na początek.
Madziek teściowa też jest miła, ale teksty swoje ma od zawsze. I generalnie wszystko było dobrze, aż Maja nie dostała tej alergii. Nie stosuj oilatum. Wszystkie położne to zalecają. My z Mają też mieliśmy . A potem przy każdej wizycie u alergologa lub dermatologa (byliśmy łącznie u 4) każdy mówił że to błąd. Dziecko ma samo zbudować sobie warstwe lipidową a emolienty w tym bardzo przeszkadzają. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2178 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Widzę ze każda położna mówi co innego... moja powiedziała żeby nie stosować Oilatum ponieważ dzidzius musi sam sobie wykształcić barierę lipidowa itp. I ze jak później coś bedzie działo sie ze skora to nie bedzie sie czym ratować bo dzidziutek bedzie przyzwyczajony juz do dermokosmetykow.Mowila tez żeby nie stosować oliwki bo tylko zapycha skore natłuszcza ale nie nawilża. Można zwariować od takich różnic w opiniach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa.
![]() Blond - kokardki na pewno nie będę wieszać; co do liści malin i wiesiołka może się skuszę, a od którego tygodnia można/powinno się stosować? Marta - lista się ładnie skraca, niewiele zostało. ![]() Jeśli chodzi o kąpiel, to nam położna mówiła coś wręcz przeciwnego. Umyć dziecko jakimś żelem czy co tam sobie wybierzemy i ograniczyć się tylko do tego. Sprawdzać stan skóry, bo może nam się trafić dziecko piękne i gładkie jak z reklamy i nie ma sensu stosować żadnych olejów ani emolientów, dopiero kiedy widzimy że skóra jest sucha można ją próbować dodatkowo nawilżać. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2180 |
Zakorzenienie
|
Ja do mycie kupiłam bobini vegan. Naturalny skład ma. I nic więcej.
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do kąpieli, to ja będę kąpać w Emulsji do mycia dzieci Nacomi. Wyszukana u sroki. Jeśli chodzi o oliwkę, to jestem w szoku, bo już przy mojej starszej córce 6 lat temu pediatra mówiła, że oliwki to się☠już 10 lat nie stosuje. Co do emplientów, to właśnie są różne opinie, ale generalnie np jak się trafi dziecko atopik, to emolienty tylko zaostrzają, no generalnie mam wrażenie, że bardziej przeszkadzają niż pomagają. Ja byłam dziś na wizycie. GBS pobrany. Młody nadal ma wielki łeb. Waży 2400. Do porodu daleko, jeszcze nic nie "przygotowane" ![]()
![]() |
#2182 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
Zamiast tych olejków można kupić dzidziusia, albo palmolive, które mają w składzie olej migdałowy. Teraz tylko takie kupuję dla syna, a dla drugiego dokupię czysty olejek migdałowy do masażu.
Madziek jaki biustonosz zamowiłas? Ja wziełam te miekkie. Zrob zdjecie jesli wzielas usztywniane. Chociaz po połogu planuję kupić ładny biustonosz Gaia. Jestem po wizycie. Powiedziałm poloznej o tych bólach jak na okres, a ona od razu mi kazała dużo leżeć i tylko pokazywac mezowi palcem co ma w domu robić. Z lekarzem moim się pozegnałam, bo jednak zmienię na kogoś z tego szpitala, w ktorym moze się mna lepiej zajmą. Wypisał mi skierowanie do poradni, żebym się szybciej do kogos dostała. No i cesarke pewnie mi zrobia ok 38tc, czyli w polowie wrzesnia. Ojej.. jutro wyplata, więc czas dokończyć zakupy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2184 |
Rozeznanie
|
A do smarowania mam kupiony balsam Lipikar AP+, bo moja starsza właśnie ma problem z suchą skórą na dłoniach jak się☠pogoda robi już jesienna. Więc jak będzie potrzeba (ale tylko wtedy) będę tym też smarować młodego.
Właśnie generalnie ja raczej wyznaję zasadę - im mniej tym lepiej, jak nie ma potrzeby. Chusteczki wilgotne to w trasę, w domu płatkami kosmetycznymi i wodą, albo siup dupsko pod kran ![]()
#2185 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Zakorzenienie
|
Rojku ale wagowo to nie tak dużo.
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | |||||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u mnie wszystko jest przygotowane i nakryte kocykiem, żeby się nie kurzyło, ale ja się nastawiam na poród w najbliższym czasie ![]() Cytat:
![]() Next ma super jakość ubrań, poszczęściło ci się z tymi wszystkimi rzeczami ![]() U nas położna też polecała emolienty, ale nie mam zamiaru stosować. Kupiłam płyn Bobini. Za to oliwki nie zalecała używać w ogóle. Każdy mówi co innego ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- A co do koszul do karmienia to kupiłam u siebie stacjonarnie w Esotiqu taką ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2188 |
Magda ;)
|
blekitnams proszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Rozeznanie
|
No o dziwo w 50centylu, czyli średniaczek idealny, ale zastanawiam się czy przy takich rozbieżnościach w rozmiarach główki brzuszka i udka to jest miarodajne.
#2190 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.