![]() |
#2161 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :) II
Bazylinka, Ifrit, krowa_bez_mleka, Mercy, phdwao, agatka-a, aajjii, Agosek (mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam) - dziękuję
![]() ![]() Mało ![]() 2-3 x w tygodniu po godzince pilatesa, który uwielbiam ![]() ![]() W miarę możliwości codziennie (choć nie zawsze dopisuje pogoda), a już na pewno 5-6 razy w tygodniu ok. 12-15 km na rowerze, dość szybko. Codziennie a6w (była, teraz musiałam przerwać ![]() Nie przemęczam się ![]() Cytat:
Teraz zostało mi 2,5 kg, widzę, że i tak nie będę wyglądać idealnie ![]() A wymiary... żeby było ładnie. 60 w pasie, mmm ![]() Na razie to marzenie ściętej głowy ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2162 |
Raczkowanie
|
u mnie dziś już nieciekawie(nie wiem co mnie tak na cukier bierze)
I.sałatka z fasolki szparagowej białej i czerwonej,kalafiora,pomid ora,papryki czerwonej i zielonej z otrebami,musztardą i maślanką+2 kromki chlebka mieszańca+filiżanka maślanki II.(masakra)trochę zupki na wywarze warzywnym(eksperymentuje ale była niedogotowana więc musiałam wlać spowrotem do garnka:P) , ~230 ml jogurtu z wisienkami spirytusowymi(tylko pare) ananasem i 4 winogronami+otręby pszenne+ ponad pół melona galia ![]() ![]() będzie: III. talerz fasolki szparagowej+pół puszki tuńczyka wsw+łyżka oleju lnianego(lub pół lnianego, pół rzepakowego) IV.może jakieś lody bo na zakupy z qmpelą idę;P(postaram się powstrzymać) V.pół puszki tuńczyka z papryką i ogórkami |
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Raczkowanie
|
REDUKCJA
śniadanie: owsianka z cynamonem, krąplą olejku migdałowego, szczyptą cukru waniliowego+3suszone słiwki, serek wiejski(150g) 2śniadanie:znów serek wiejski(150g) z cynamonem i olejkiem migdalowym, sałatka owocowa(gruszka, jabłko, 3 śliwki) 250ml czeronwgo barszczu winiary obiad:piers z kurczaka gotowana, kalafior, kapsułka omega 3 podwieczorek:pomidor+ tuńczyk wsw+1łyżka oliwy z oliwek kolacja: twaróg chudy ok100g, jakies warzywo.
"Jeżeli szukasz Domu, a znajdujesz Piaszczysty Dołek, zacznij szukać Dołka. W ten sposób będziesz pewien, że Dołka więcej nie znajdziesz. Natomiast znajdziesz wtedy być może coś, czego wcale nie szukasz, i może to będzie właśnie to, czego szukasz naprawdę..." |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Zadomowienie
|
Moja dzisiejsza redukcja: Prosze o sprawdzenie.
Ś1 ![]() ![]() Ś2:2kanapki chleba razowego(jest w nim soja i słonecznik) z paroma plastrami chudej szynki i pomidorem Obiad:fasolka szparagowa(była z bułka tarta i napewno z masłem ![]() Podwieczorek i kolacja- ![]() A i jeszcze jedno pytanie bo mam brzoskwinie jeszcze jedna i nie wiem czy ja zjesc teraz po obiedzie przed 16 czy lepiej juz nie? ![]()
#2165 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze posiłki
Było : Ś: jajecznica z 2 jajek smażona na teflonie bez dodatku tłuszczu, 2 kromki ciemnego chleba słonecznikowego, pomidor IIś: mleko 1,5%, płatki kukurydziane(kurcze, nie mogłam znaleźć musli, pewnie mama wzięła sobie do pracy) i jabłko - tak wiem, mało białka w tym posiłku Obiad: piersi z kurczaka + warzywa mrożone (cebula-biała, czerwona, papryka, por, czarne grzyby, marchewka) Będzie : P: serek homo (niestety półtłusty) i migdały K: serek wiejski ze szczypiorkiem |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Zadomowienie
|
![]()
R
JADŁOSPIS NA DZIŚ <jeszcze można dużo zmienić ![]() ŚNIADANIE:musli naturalne z rodzynkami i orzechami<mają niestety dużo cukru i węglowodanów,ale muszę dokończyć opakowanie,zapomniał am przed kupieniem sprawdzić wartościo dżywczych,ale nic..>+ jogurt naturalny II ŚNIADANIE:trochę pestek dyni i słonecznika,jabłko <wiem,że to nie posiłek,ale ja naprawdę prawie nigdy nie jestem głodna po śniadaniu..> OBIAD:kotlety sojowe z pieczarkami+ryż biały+sałatka<pomidor+sał ata> PODWIECZOREK:Jogurt naturalny 0% KOLACJA:3 kanapki z Wasą+ser+pomidor+jajko+sa łata Czekam na opinie ![]() ![]()
#2167 |
Wtajemniczenie
|
Pora na spowiedź :
REDUKCJA: (mało kcal z powodu wychodzenia z diety 1000 kcal) ŚNIADANIE: 2xkromka chleba słonecznikowego [200] czerwona herbata [0] serek linessa [30] pomidor [40] II ŚNIADANIE: małe jablko [50] kefir [110] OBIAD: duuużo surówki(kapusta, pomidory, papryka, ogórek, sos Fit Up! [150] kurczak z rożna [300] PODWIECZOREK: serek Homisio [102] KOLACJA: jajko gotowane na miękko [90] pomidor [40] RAZEM: 1112 KCAL.
#2168 |
Zadomowienie
|
IŚ:
mala kromka chleba zytniego serek wiejski pomidor brzoskwinia IIŚ: 4śliwki (wiem, ze to nie posilek) O: 80g kaszki kuskus pomidor ogorek kawalek papryki lyzka kukurydzy a dalej nie wiem:/. wychodze do sphinxa i moze jakas salatke zjem, z tunczyka albo grecka, tylko poprosze bez dressingu ![]()
#2169 |
Raczkowanie
|
Mój kolejny jadłospis z pewnością obarczony wielkimi błędami, które (mam nadzieję) zostaną mi wytknięte przez Ather - guru zdrowego odżywiania
![]() S : 100ml jogurtu naturalnego, 250g chudego twarogu, dwa pomidory, 150g marchwi, sałata lodowa (445 kcal) S2 : 20g corn flakes, 200 ml mleka 0,5%, otręby (180 kcal) O : rosół z 20g makaronu, 100g schabu bez panierki smażony na łyżeczce oleju, ziemniak, sałatka z pomidorów, sałaty, cebulki (355kcal) P: grejpfrut (150kcal) - wiem, że to nie posiłek, ale nie mogę cały czas jeść serka, tuńczyka albo pić mleka, bo umrę zdrowa ![]() K (dopiero przede mną) : serek wieśniak 100g, sałata lodowa, pomidor, kilka oliwek (170 kcal) razem: 1300 |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej dziewczyny
![]() jestem tu nowa i nie wiedzialam za bardzo od czego by tu zaczac a wlasnie zorpoczelam walke ze zbednymi kilogramami i KONIECZNIE MUSZE sie z kims podzielic swoimi wrazeniami ![]() jak na razie walcze meznie, zyje glownie warzywami, bialym serem i jogurtem, lecz dzis , niestety moji wspoldomownicy przekleci jedli placki ziemniaczane i wszamalam jednego ![]()
#2171 |
BAN stały
|
Słuszna- myślę -oby mniej słusznie- że jednak umrzesz. jak mogłaś?!
zapomniałam dodać, że warzywa, ser biały jogurty toż to grzech! ja żyję MIŁOŚCIĄ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2172 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2173 |
Zadomowienie
|
To moj dzisiejszy jadłospis. Niech ktoś fachowym okiem go oceni
![]() ![]() śn jogurt z musli II śn owoce (wiem, powinno tu cos jeszcze byc, ale nie bylam w ogole głodna ) obiad dwa jajka z pomidorami z puszki i plastrem sera podwieczorek serek wiejski, pomidor kolacja tunczyk, warzywa
#2174 |
Zakorzenienie
|
R
moj jadłospis z dzisiaj: śniadanie1( ale duża, prawe jak 2 normalne, kromka chleba żytniego pełnoziaristego z szynką drob., twarogiem 4%, pomidirem i papryką 2 śniadanie: omlet z 1 jaja i mleka 3,2% z płaską łyżeczką mąki oraz pół filiżanki twarogu 0,5% z mlekiem 3,2% i oliwkami(!) obiad: talerz barszczu czerwonego zabielanego z płaską łyżka makaronu TU MUSZE ZANACZYĆ że obiad był 45min po 2 śniadaniu ze względu na brak innej mozliwości(praca nie pozawala inaczej) podwieczorek:bułka(biała) z szynką drobiową,twarogiem0,5% z oliwkami, z pomidorem i papryką kolacja:homo(3%) z musli sante,ale prwadopodobnie nie zjem kolacji, bo zarz ide na basen a jakwrócę tood razu idę nyny, a teraz nie wcisnę, bo jestem najedzona tą bułą. w międzyczasie herbata czerwona, czarna i 3 nektarynki-czy można je jeść na redukcji?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2175 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i dodaj NNKT ![]() Cytat:
Brak podwieczorka, dziwnie rozkładasz porcje białka. popracuj nad komponowaniem posiłków. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2176 |
Zakorzenienie
|
Mercy, widzisz, Ather już Cię oceniła fachowo
![]()
#2177 |
BAN stały
|
Ather przepraszam. nie wiem jak mogłam być aż tak okrutna -zdawalo mi się, że poczulam aromat prowokacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mało NNKT, dodaj orzechy, brak II śniadania, kiepskie I śniadanie, mały obiad. Jesz za mało przede wszystkim. z białkiem nie masz problemów, z warzywami też nie - to jest OK. ale jadłospis do poprawki, a szczególnie I i II śn. Podwieczorek i kolacja ładne (do podw. dodaj orzechy, petski, nasiona). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2180 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieki za ocene i za powstrzymanie sie przed krzyczeniem na biedną Czapeczkę ![]() Piszesz ze jem za mało, a tu jak na to nie patrzec 1200 kcal wychodzi ![]() Orzechy chętnie dodam bo je uwielbiam, tylko tez mnie martwi ich kalorycznosc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2181 |
Zakorzenienie
|
nie zapomnijcie o moim jadłospisie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Zakorzenienie
|
ludowa czy zdarzało Ci się czasem "odpuścić sobie" typu: zjadłaś normalny jogurt, albo kosteczke czekoldy, małego batonika, cukiereczka lub loda??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | |||
Zakorzenienie
|
Ależ proszę:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie łączymy tłuszczów i węgli na redukcji, Czapeczko ![]() EDIT! Cytat:
Staram się nie. Raz zjadłam małego loda (sytuacja tego wymagała), a innym razem paczkę suchych herbatników (28g, 120 kcal), ale w ten dzień nie było podwieczorku, więc bilans wyszedł na zero, a nawet na minus ![]() Czekolada... Kiedy ja ją ostatnio jadłam... ![]() BTW, kostka czekolady to jakieś 30-40 kcal, nie tak źle. A 'normalnych' jogurtów niet, bo nie lubię.
![]() |
#2184 |
Zakorzenienie
|
nie obliczałam,za tempa jestem..tzn. ja sobie zawsze dodaje bo jak nie wiem ile np 5 oliwek ma kalorii to dodaje, kombinuje i nie wiem jakoś....
zupa była na bank ze śmietana bo MAMA robiła ![]() a z obiadem musiałam tak wcześnie bo inaczej musiałabym dac podwieczorek przed obiadem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kolacja będzie: 100g chudego twarogu z 2lyzkami jogurtu naturalnego dzialkowymi malinkami i jezynami +malutkie rumiane jabłko ![]() myslicie ze OK ![]()
![]() |
#2186 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
... .... ..... ZJEŚĆ HERBATNIKI ![]() ![]() wybacz Ludowa-musiałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | |
Zakorzenienie
|
oj tam odrazu nepotyzm
![]() Cytat:
orzechy musisz dodać bo to źródło NNKT, tak jak oliwa z oliwek i ryby. w rozsądnych ilościach ale ważne by się pojawiały w jadłospisie. Z jakiego wzoru wyliczyłaś zapotrzebowanie ? 1700 to niewiele jakby nie patrzeć. Ech... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2188 |
Zadomowienie
|
Widze Ludziu
![]() Dzieki Ather, czyli tylko obiad dzis schrzaniłam ![]() ![]() Agolek bardzo dobrze trzeba bic Ludowa za te herbatniki ![]() ![]() Ludowa to ty zes jeszcze loda zjadła?! oooo ty!!!!!LAKOMCZUCH!! ![]() ![]()
#2189 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wystarczy zważyć to co jesz i przemnożyć przez kcal/na 100 g. Wiedza, ile co ma kalorii, jest bardzo przydatna na diecie ![]() To może następnym razem chociaż podsuń mamie odtłuszczoną śmietanę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A drugie śniadanie wcześniej? ![]() Cytat:
![]() ![]() Przyznałam się lojalnie przecież ![]()
![]() |
#2190 |
Zakorzenienie
|
A Mercy bić za pizzę!
![]() I jakieś ciasto, co jej ciotka zrobiła... Zaraz... kopiec kreta? ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:05.