|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
juleczka - u mnie tez dzisiaj tz dawal pierwszy raz zupke i tez twierdzi ze Kacpi mial czysty sliniak. Miala sie dzisiaj malym zajmowac moja siostra ale sie rozchorowala i sila rzeczy moj tz dostal dzisiaj szkole. musial sie Kacprem zajmowac, sprzatac i jak mu powiedzialam zeby spagetti zrobil to mi powiedzial ze sie nie rozdwoi, a ja musze. ale i tak przewijala moja siostra, bo tz sie chyba boi kupali.
dyta - gratulacje dla Olivki, "najtrudniejszy pierwszy krok" Wszystkie mleka modyfikowane sa zrobione na mleku krowim, tylko jest ono poddane wlasnie modyfikacji, tak aby najbardziej je upodobnic do mleka matki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Zakorzenienie
|
Dyta ucaluj Olivcie.
![]() ![]() a jesli chodzi o tego proboszcza co mowilas to ![]() Lea w poniedzialek mamy ortopede o 9:30 ![]() ![]() ![]() Lea29 jak w 4 miesiacu tam podaja to faktycznie jest bardzo duza roznica.. 2 miesiace w rozwoju niemowlaka to duzo
#2163 |
Konto usunięte
|
kropka, to jak już będziesz po tej wizycie, to szybko pisz na forum, co i jak,
![]() ![]() Zmykamy wypluskać młodego. Dobranoc kobietki. minisiu, odezwij się!! napisz jak się Hania czuje, Maksiu się o nią martwi , a ty milczysz. ![]() EDIT: mam problem, Maksowi od tygodnia wokół buźki zaczęły wysypywać się jakieś chrostki, tak jak różyczka, pomyslałam, że skoro tylko tam, to to nie uczulenie, tylko z brudu, bo wszystko do buźki pcha. Przemywam mu to często wodą utleniona na waciku, próbowałam smarować sudocremem i penaten, ale to nie schodzi, tylko się nasila, juz cała broda obsypana, i nad ustami. Co to jest?? poradźcie jakąś dobrą maść czy jakąś inną metodę. Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2008-01-19 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Zakorzenienie
|
lea dzięki kochana
![]() U nas ok. Dziś wymiotów nie było, ale nadal zjada małe ilości mleczka 60-80ml ![]() ![]() Przed chwilą uwaliła kupe świata i odrazu śpiewy się zaczęły, więc przypuszczam, ze coś jej leży na żołądku ![]() Jest troszkę bardziej marudna, ale ogólnie pogodna. Nad ranem kupal był normalny tylko w nienormalnej ilości. A przed chwilą była zielonkawa z takimi grudkami, więc nie wiem skąd to się mogło wziąć ![]() Z NAN-u chyba też nie, bo pije go już ponad 2 tygodnie i kupa zawsze była normalna, fakt, ze nie robi tej kupki tak jak zawsze,a le zatwardzenie to też nie jest, bo kupa ma normalną konsystencję ![]()
#2165 |
Zakorzenienie
|
![]()
tak czytam i czytam i wiecie chyba najczęściej ostatnio używane w wątku słowo to kupa w różnych formach
![]() lea35 lea alantan krem ale jeśli sudocrem nie pomógł to chyba nie z brudu lub potówkowe jakiś nowy pokarm lub zabawka z innego materiału??
![]() |
#2166 |
Konto usunięte
|
Patrilla, a to może być tak, że uczulenie na pokarm wystąpi tylko w jednym miejscu, tak przy buźce akurat??
![]() ![]() Czyli alantan krem. OK. zanotowane. |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Zakorzenienie
|
a co mi sie jeszcze przypomniało ma smoka ssie dużo to może też być od smoka brak tlenu ślina ... Pola 2 tygodnie miała takie malutkie rozsiane krostki wokół ust okazała sie ze ma uczulenie kontaktowe podrażnienie na mleko moje (jest też uczulona pokarmowo na białko)
kurka trzeba by zobaczyć jaki to typ czy zaognione czy plamy czy krosteczki ... spróbuj alantan krem ![]()
![]() |
#2168 |
Zadomowienie
|
lea u dzieci uczulenie najczęściej występuje na buźce i tylko tam. Krzyś jak nie tolerował mleka to też miał uczulenie tylko na buzi, ale na policzkach, więc dokładnie nie wiem.
Nie wiem co jest, ale moje dziecko kaszle przez sen i się wybudza z płaczem. Temp. nie ma. Czy to możliwe, że gdy rosną zęby i jest wydzielana większa ilość śliny niż zawsze to nie połyka jej i kaszle ![]() Oby to tylko nie choroba.
#2169 |
Konto usunięte
|
jutro będę u kuzyna, on ma czytnik kart, więc "zbierze" mi te fotki z aparatu i jutro wam pokaże wieczorem. ale już jestem zła, że to coś się przypętało na buźkę mojego maleństwa.
![]() Chyba trzeba będzie pójść do doktora, niech obada to okiem specjalisty. kasiu, to może być z nadmiaru śliny. Albo kaszle , żeby zwrócić na siebie uwagę, Maks opanował tą sztukę do perfekcji, jak mu się coś nie widzi to miałczy, popłakuje, a jak ja nie reaguje, to w momencie jest kaszel, mały cwaniak. Zmykam spać. Do jutra. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Zadomowienie
|
lea u nas jest podobnie, nauczył się kasłać cwaniak
![]()
#2171 |
Zakorzenienie
|
Lea mojemu tez tak cos wlasnie dzis wyskoczyly. takie malenkie czerwone punkciki naokolo ust:confused ale ja podobnie jak Patrilla stawiam na smoczek. slini sie to male a smoka ciagnie
a jesli juz wspomnialyscie kaszel to moj Adi stosuje ta metode juz kilka miesiecy ![]() ![]() ![]() ![]()
#2172 |
Zakorzenienie
|
![]()
oj Pola też sie krztusi tą silną, ale ona ma taktykę jęczenia jak stary dziadek - masakrycznie to brzmi ...
a to moja zaranna gwiazda zdziwiona ![]()
![]() |
#2173 | |
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6338357]EDIT: mam problem, Maksowi od tygodnia wokół buźki zaczęły wysypywać się jakieś chrostki, tak jak różyczka, pomyslałam, że skoro tylko tam, to to nie uczulenie, tylko z brudu, bo wszystko do buźki pcha. Przemywam mu to często wodą utleniona na waciku, próbowałam smarować sudocremem i penaten, ale to nie schodzi, tylko się nasila, juz cała broda obsypana, i nad ustami. Co to jest?? poradźcie jakąś dobrą maść czy jakąś inną metodę.[/QUOTE]
Kacprowi też się takie coś robi i lekarka powiedziała że to albo ze smoka, albo z tego że sobie ręce do buzi wkłada. ja smaruje Oilatum soft na noc i rano tego nie ma. oczywiscie wieczorem znowu sie pojawia i znowu smaruje i tak w kolko. mozesz tez wyprobowac krem f18 chyba, ktoras juz go polecala. Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6339351]Albo kaszle , żeby zwrócić na siebie uwagę, Maks opanował tą sztukę do perfekcji, jak mu się coś nie widzi to miałczy, popłakuje, a jak ja nie reaguje, to w momencie jest kaszel, mały cwaniak.[/QUOTE] Kacper tez tak robi, a dodatkowo jak jest glodny to nie placze tylko wlasnie tak pokasluje. my idziemy dzisiaj na impreze-30 lat po slubie tesciow, wiec mnie od poludnia nie bedzie. milej niedzieli kobitki. Vikusiu, Krzyśku - najlepszości z okazji miesiecznicy. udalo mi sie byc dzisiaj pierwsza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Konto usunięte
|
Zdrówka, radości... najlepszości dla Viktorii i Krzysia.
![]() ![]() ![]() ![]() Dzięki za odzew dziewczyny. ![]() A gdyby to było uczulenie, to co? samo zejdzie? Patrilla, Pola w każdym wydaniu jest ekstra. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Rozeznanie
|
Dużo Zdrówka, Spełnienia Marzeń i Wszystkiego Naj z Okazji Miesięcznicy dla Vikusi i Krzysia
![]() ![]() Kasiu Oliwcia też nauczyła się kasłać i wykorzystuje to z premedytacją ![]() Proboszcz faktycznie beznadziejny, u nas kolęda we wtorek i też proboszcz ![]() Patrilla Polcia za każdym razem piękniejsza ![]() ![]() Dyta gratulacje ![]() ![]() No to teraz Wam powiem jaka głupia i wyrodna matka ze mnie ![]() ![]()
![]() |
#2176 |
Zadomowienie
|
Dziękujemy za pamięć
![]() Krzyś ciągle marudny. Celgel nie pomaga, więc Karol kupił jakiś żel (Aperisan Gel) do dziąseł na bazie szałwii (bo powiedziałam, żeby był bez lidocainy), ale tam nie napisane, że dla małych dzieci jest i boję mu się go dawać. Wyczytałam na dwóch forach, że ktoś dawał go dziecku podczas ząbkowania, a raz nawet poradziła go pediatra. Wy byście dały?
#2177 |
Wtajemniczenie
|
Vikusiu
![]() Krzysiu ![]() Witam niedzielnie, choc nasza niedziela zaczęła sie kiepsko.Weronika ogłosiła strajk głodowy, ani kaszka z butelki, ani gęsta z łyżeczki, ani soczek, ani mleczkop, ani deserek. No NIC!!! Cycek tylko na chwilkę. Od 7.45 pojadła 3 min. z cyca tylko ![]()
#2178 |
Zakorzenienie
|
kasia_mw ja mam bajkadent z herbapolu chyba działa też ziołowy
![]() ![]() iwka2002 dla Weronisi będzie dobrze może to od zębów Pola tak miała bodajże przedwczoraj za tp w nocy zjadła za 2 ![]() dziewczyny dzięki za miłe słowa dla Polci ![]()
![]() |
#2179 |
Zakorzenienie
|
Iwka, a Ty zawsze masz taki sam apetyt?? Ja tam nie zmuszam do jedzenia. Nie chce to nie, może później zachce. Z głodu nie umrze, instynkt samozachowawczy nie pozwoli
![]()
![]() |
#2180 |
Wtajemniczenie
|
Patrilka, Xantia- dzięki
![]() ![]() Polcia i Adi jak zwykle w doskonałej formie, gratulacje dla rodziców ![]() EDIT: Hurrra! Werka zjadła obiadek ŁYŻECZKĄ. Kamień z serca.
Trzeba rzucić wyzwanie umiejętnościom dziecka, jednak nie oczekiwać od niego doskonałości. Erika Landau . Edytowane przez iwka2002 Czas edycji: 2008-01-20 o 15:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Rozeznanie
|
Iwka, może Werka dzisiaj miała bardziej wyszukany smak niż mleczko
![]() ![]() Kasiu ten żel o którym pisze Patrilla rzeczywiście jest dobry ![]() ![]()
#2182 |
Zakorzenienie
|
Krzysiu i Viki wszystkiego najlepszego, samych slodkosci w zyciu i tego co sobie wymarzycie
![]() ![]() Adrian sie smieje z psa a my z Adriana.. ale jazda ![]() ![]() ![]() Adrian dzis po raz pierwszy przespal cala noc ![]() a no i mamy guza na glowie bo Adi uczy sie raczkowac ![]()
#2183 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Uściski dla Viktorii i Krzysia
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kupiłam takie z cyferkami w SMYKU za ok 22 zł. Tylko niestety nie zwróciłam uwagi, że puzzle są tak zrobione, że układa się je w jeden wzór (gra w klasy, chyba wiecie o co chodzi). Niektóre z nich mają inne ząbki i nie da się ich złączyć w obojętnie jaki sposób. Ale jakoś pokombinowałam i kwadrat udało mi się zrobić. Cytat:
A mąż zajmuje się Mikołajem w wystarczającej ilości. Pracuje, więc ja z dzieckiem spędzam więcej czasu. Ale jak jest w domu, to wyjdzie na spacer, pobawi się, kąpie, smaruje kremem, usypia, daje kropelki. Mało karmi, bo mi to szybciej idzie. Przewija wtedy, gdy ja jestem zajęta czymś innym. Generalnie nie narzekam. Natomiast w domu sprząta więcej ode mnie i lepiej mu to wychodzi ![]() Cytat:
Cytat:
A ten stojaczek fajny. Może kupiłabym Mikołajowi. Cytat:
![]() Cytat:
Wow! No to super! Ale ma piękne usteczka ![]() Cytat:
Ale te Wasze dzieci są do przodu ![]() A mój tylko stać potrafi na wersalce. A to mój boy w wersji dresiarskiej ![]()
![]() |
#2184 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ale tu dzisiaj cisza. Nie było mnie pół dnia, a tu nie ma co czytać. Chyba zastosuję ten żel. Baikadent też nie na ząbkowanie, a mój z szałwii, więc chyba OK, tylko szkoda, że prawie trzy razy droższy.
#2185 |
Zakorzenienie
|
Wpadłam tylko na chwilkę złożyć życzenia naszym solenizantom
![]() ![]() Z Hanią już lepiej. Zjadła nawet dziś zupke i troszkę kleiku z deserkiem i wypiła soczek. Ale za to ze mną coś nie tak. Chyba wirusik z męża i z Hani przeszedł na mnie ![]() ![]() Dlatego przepraszam Was, ale nie odniosę się do żadnego poruszanego tematu, bo nie mam siły i nawet mimo, że przeczytałam wszystko to już zapomniałam kto o czym pisał ![]()
#2186 |
Zakorzenienie
|
Ewa ale Mikołajek cudny szczególnie podoba mi sie fota jak siedzi i trzyma sie za stópki
![]() minisia uff tylko Wy sie nie rozłóżcie - walczcie ![]() Barwa Pola ma sporo "zabawek" najbardziej lubi: karuzelę kolorowe dzieci http://www.allegro.pl/item294342723_...per_cena_.html klocki Fishera ten środkowy http://www.allegro.pl/item300632214_...e_klocki_.html naj naj do gryzienia jest żyrafa Fishera http://www.allegro.pl/item294471548_..._new_2007.html i gryzak wodny canpolu ma sporo jeszcze grzechotek i uwielbia żabkę z takiego dziwnego materiału którą męczy ![]() i lubi 20 min na macie tiny love ![]()
![]() |
#2187 |
Konto usunięte
|
![]() Mikołajek ekstra, ![]() minisiu, kuruj się szybko i skutecznie, w piątek spotkanie, nie może Was zabraknąć. Byliśmy u znajomych kilka wsi dalej, ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2188 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6347823] ![]() Mikołajek ekstra, ![]() minisiu, kuruj się szybko i skutecznie, w piątek spotkanie, nie może Was zabraknąć. Byliśmy u znajomych kilka wsi dalej, ![]() ![]() hi hi.. wymeczyli wam znajomi Maksa ![]()
![]() |
#2189 |
Zakorzenienie
|
cześc, ja jestem zmasakrowana po weekendzie i pewnie z 3 dni mi zajmie dojście do siebie
![]() ewa duzy czowiek z Mikołaja ![]() Pati Pola jak zwykle urocza ![]() kropeczka cudny ten Twój księciu. Dorosleje chłopak ![]() spadam do Adriana bo ma deficyt mamusi, szkoda, że ja nie mam na niego siły ehhh podziwiam te laski, które wróciły do pracy na pełny etat ja po 2 dniach mam dośc i bardzo tęskniłam za moim wrzaskunem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Zadomowienie
|
kropka wyściskaj od nas dorosłego
![]() ![]() Kaszel Krzysia przemienił się w mokry i słychać rzęzienie więc idziemy do lekarza. Ja mu zęby smarowałam, a może go gardło bolało ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.