![]() |
#2161 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
iza dziękuję za ocenkę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Wtajemniczenie
|
U
śniadanie : 2 kromki chleba słonecznikowego, jajecznica: 2 jajka, łyżeczka oliwy z oliwek, 2 ząbki czosnku, fit up, kilka plasterków zielonego ogórka, 2 rzodkiewki, szczypiorek, pół czerwonej papryki II śniadanie : 2 gałki lodów : porzeczkowa, jabłkowo-winogronowa, bułka musli, 50 gr chudego twarogu, 2 liście sałaty obiad : gotowany na parze filet z mintaja, 5 dużych ziemniaków ( miałam ochotę na ziemniaki ![]() deser : gałka lodów czekoladowych, starte 2 kostki gorzkiej czekolady, łyżeczka kakao podwieczorek: 250 gr truskawek, 100 gr homo naturalnego, kilka plasterków ananasa, kawałek arbuza kolacja : 180 gr wędzonej makreli w sosie pomidorowym, 1 kromka chleba żytniego, 2 kromki słonecznikowego, łyżeczka masła, szczypiorek kolacja II : zamrożony serek homo waniliowy 180 gr W taki upał to się jeść nawet nie chcę. ![]()
#2163 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() chyba jutro coś na obiad z nimi wykombinuje! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Rozeznanie
|
witam
![]() U jak Uśmiech ![]() sniadanie; 2 kromki chleba ze słonecznikiem + 2plastry polędwicy z indyka + 2plastry żółtego sera + pomidor z cebulą +pół czerwonej papryki + 4rzodkiewki, jabłko, banan 2sniadanie; wielka drożdzowa z serem, lód włoski (na mieście) obiad; makaron razowy z sosem pomidorowym z tuńczykiem, papryką, cebulą, czosnkiem (i niewiem czym jeszcze, ale smaczne ![]() deser : krówka :P podwieczorek; Diat + 25g musli + jabłko kolacja; bułka z ziarnami z 4plastrami polędwicy z indyka, ogórkiem, 6 rzodkiewkami + 2jabłka |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | |
Konto usunięte
|
![]() Cytat:
![]() Ajj jak ja dawno nie jadłam rabarbaru. Chyba sie skuszę A ten rabarbar to pewnie z Lidla? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2167 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2168 |
Wtajemniczenie
|
W jednej z cukierni w moim mieście, zjadłam je podczas długiej przerwy w szkole
![]() A Ty co dzisiaj zjadłaś ![]()
#2169 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się
![]() ![]() ^w sobotę zjadłam ich chyba z kg i teraz odwyk do następnej ... chyba, że znajdę chwilkę na zakupy ![]()
#2170 |
Raczkowanie
|
Dzis mam okropny humor
![]() 1. 3 łyżki owsianych, łyżka otrębów pszennych, łyzka BF, jogurt naturalny (kilka łyżek), jabłko, cynamon, marchewka 2. Tost: duża bułka jakas grahamka czy żytnia z ziarnem, 2 cienkie plastry polędwicy, twarozek ( 50g twarogu chudego, sól szczypior), sałata 3. Obiad chciałam zrobić bez ww, bo miałam wrażenie, że juz ich za dużo. Kapusta z grzybami i cebulą podsmażona na oliwie z ok 80g polędwicy drobiowej, dwa jajka, białko, pomidor, odrobina ketchupu. 4. Wieśniak lekki z garścią orzechów włoskich i wiórkami kokosowymi (wiórki mozna na R? ), kawa z mlekiem, marchewka 5. po bieganiu byłam zła, ze tak mi nie pozlo i zjadlam kawałek Kinder Beuno White (3/4 paluszka jednego czyli 90kcal) 6. 100g chudego twarogu, łyżka jogurtu nat, cynamon. |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Zadomowienie
|
R:
Śniadanie- 2jajka, 50g chudego twarogu, pomidor IIśniadanie- tuńczyk w sosie własnym, 6rzodkiewek (nie ma tłuszczy, bo poćwiczeniach) Obiad- zapiekany dorsz, 3orzechy włoskie Kolacja- twarożek+ 3orzechy włoskie Ps. Od obiadu brak warzyw, boi nic już nie miałam w lodówce, nie ma podwieczorku, ponieważ nie było mnie w domu. Bardzo proszę o ocenę. Ps.2 Od dziś bede wpisywała moje jadłospisy, bo mam nadzieje, że w ten sposób będę jeść odpowiednie ilości, bo ostatnio jadłam za mało ![]()
#2172 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Rozeznanie
|
moje dzisiejsze (takie marnawe) U.
1. wiejski lekki, pomidor, 5 rzodkiewek, cebulka, szczypiorek, 50 g twarogu chudego, łyżka owsianych herbata. [210kcal] 2. jabłko [90kcal] wf - 45 minut 3. filet z karamazyna, warzywa na patelnie, 500g truskawek, 50g homo nat. [550kcal] trening 4. homo naturalny, albo wieśniak zwykły z jakimiś warzywkami. [200kcal] może później jakiś wieśniak, albo tuńczyk. [i jeśli by tu to ok.200kcal] 1200.
My Sweet November.. Can you breathe what I breathe? Edytowane przez moniczkaaSnk Czas edycji: 2008-06-03 o 14:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Rozeznanie
|
#2176 |
Zakorzenienie
|
pokaz jak liczylas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Rozeznanie
|
#2178 |
Zakorzenienie
|
co do obiadu mam wątpliwości, tak samo z jabłkiem. no ale ty wiesz lepiej jaka była tego gramatura
![]() w każdym razei 1200 kcal to na pewno nie U |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2180 |
Rozeznanie
|
ale czuje się najedzona. jem tak by nie czuć głodu.
#2181 |
Zadomowienie
|
Moje U/R:
I. owsianka: 25g platków, 80g białego chudego sera, 100ml maslanki, małe jablko, cynamon 2 male truskawki ogromny pomidor z oregano kapsułka tranu II. 2 kromeczki razowca z jog. nat. na to po plasterku wędliny drobiowej, kawałeczek pomidorka i pekinki małe jabłko kawa z mlekiem 0.5% i cynamonem III. serek wiejski light 300g łohoho ![]() duży pomidor kalarepa 10 pestek dynii IV. mały banan, małe jabłko kawa z mlekiem i cynamonem V. pół fileta z pangi tarta marchewka pomidor, kawalek ogórka
A musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda Będę odchudzoną inżynierką ![]() ![]() ![]() Edytowane przez gaia Czas edycji: 2008-06-03 o 16:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Zadomowienie
|
tak z ciekawości pisze do was bo chciałam was prosić zebyście oceniły jak ten mój jadłospis wygląda. Szczerze powiem że jem co mam pod ręką nie szykuje nic specjalnego co widac w jadlospisie. Nie chicalabym przytyć raczej w te drugą strone R (cały tłuszczyk odkłada mi się na udach niestety dlatego musiałabym się przypilnować ) . Dwa razy w tyg. chodze na aerobik
![]() No to moje jedzonko dzisiejsze: I. jogurt naturalny + platki kukurydziane II. koktajl truskawkowy III.knopers IV.ryż+kapusta kiszona+jogurt+koperek V. wiśnie (chyba troszke za dużo ich było :P) vI. pewnie jeszcze ryż + plasterek szynki+pomidor (w między czasie woda +cytryna lub czerwona herbeta)
#2183 |
Zakorzenienie
|
Nie odpowiedziałaś na pytanie, ale ok, nie naciskam, skoro nie chcesz o tym mówić.
A z tym najedzeniem, to jest złudzenie. Gdy zaczniesz jeść normalnie, sama to zrozumiesz.
#2184 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
poczytaj jadłospisy innych dziewczyn
![]() |
#2185 |
Zadomowienie
|
a na ile kcal wyceniła ten moj jadłospis ??
#2186 |
Raczkowanie
|
Wczoraj:
ś: kubek mleka 0,5%, cztery kanapki razowego chleba ze słonecznikiem z naturalnym masłem i trzema plasterkami chudej szynki drobiowej o: miska zupy pomidorowej z razowym makaronem p: kubek kawy z cykorią, mlekiem 0,5 % i łyżeczką cukru k: kubek zielonej herbaty z cytryną, trzy kanapki razowego chleba ze słonecznikiem z 20g granulowanego serka wiejskiego, mandarynka Dziś: ś: kubek kawy z cykorią, mlekiem 0,5 % i łyżeczką cukru, dwie kanapki razowego chleba ze słonecznikiem i naturalnym masłem z dwoma plasterkami chudej szynki drobiowej IIś: kawa z łyżeczką cukru, pączek, kostka czekolady, mała szklanka piwa o: talerz rosołu z makaronem p: szklanka mleka 0,5%, kubek kawy z cykorią, mlekiem 0,5 % i łyżeczką cukru, trzy kanapki razowego chleba ze słonecznikiem z sałatą i szynką k: 3 kanapki chleba razowego ze słonecznikiem z naturalnym masłem i z dżemem, kubek kakao z mleka 0,5 % Nie mam specjalnego celu chociaż nie obraziłabym się, jakbym się pozbyła paru kg. Po prostu próbuję zwracać większą uwagę na to, co jem i trochę więcej się ruszać. Chyba nie jest aż tak tragicznie ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Zadomowienie
|
dzis:
1. serek wiejski, parówka, pomidor mala grahamka z serem zóltym jablko 2. 130g piersi z kurczaka, warzywa na patelnię orientalnę kawalek bagietki 3. 700g truskawek serek homo waniliowy koktajl z mleka i truskawek orzechy nerkowce jablko, troche suszonych bananów 4. tutaj będzie wiejski, albo kanapki zrobione z bagietki |
![]() ![]() |
![]() |
#2188 |
Zadomowienie
|
Na R na kolację może być:
jogurt naturalny (jakieś 5-6 łyżek, małych), truskawki pokrojone w kosteczkę (10-15 sztuk), jabłka pokrojone w kosteczkę (1 malutkie i jedno większe) i otręby pszenne (jakieś 1,5-2 łyżeczki) ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Zadomowienie
|
trudno powiedziec bo nie napisac ile dokladnie czego zjadłaś
#2190 | ||
Wtajemniczenie
|
Że co?! Wiem, ze nie jestem dobra z liczenia, ale nie sądziłam, że aż tak...
Cytat:
Cytat:
![]() Miałam zrobić babeczki, ale ciągle czasu brak ![]() Redukcja: 1. owsianka: 2 łyżki owsianych, 1 orkiszowych, 1 otrąb, łyżeczka błonnika, 1/4 jabłka, kawałek rabarbaru, miseczka truskawek, 120 ml mleka 1,5%, 110g twarożku domowego, kawa z mlekiem 2. długa bułka grahamka z ziarnami, posmarowana chudym twarogiem, plaster szynki wieprzowej, 3 rzodkiewki, dużo sałaty, kawałek marchewki- podzielone na kilka przerw w szkole... 3. makaron pełnoziarnisty (cały talerz, duzo się tego zrobiło, nie umiałam wstać od stołu ![]() ![]() 4. 150g homo, 40g twarożku domowego, 2 miseczki truskawek, łyżeczka maku, 7 orzechów laskowych 5. sałatka z kalarepy, ogórka, sałaty i tego, co wpadnie pod rękę,- papryka, rzodkiewka, pomidor; kawałek makreli Homo z Lidla w 1kg opakowaniu to cudowny wynalazek ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.