przyszłe młode mamusie do 23roku życia - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-14, 09:16   #2161
Sweet Delights
Zadomowienie

Dot.: przyszłe młode mamusie do 23roku życia

zebra666 no to faktycznie masz agenta na czterech łapach Ale najważniejsze, że już wrócił do siebie. Współczuję tego przymusowego spacerku, pogoda taka, że nic tylko w wyrku siedzieć. Ubierz się koniecznie ciepło, bo teraz się przeziębić to będzie koszmar. No i oczywiście koniecznie prosimy o foteczki małego Zebrzątka i relację z wizyty

Asiuulka89, samanthhha mój Fistaszek też wczoraj miał taką parę w kopaniu, że się śmiałam, że mi chyba pępek rozwiąże dzisiaj też od rana nieźle fika.

Edytowane przez Sweet Delights
Czas edycji: 2009-10-14 o 09:19
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 09:21   #2162
samanthhha
Wtajemniczenie

Zebruniu nie zwieje Cie wiatr bo jesteś teraz dużą kobietą bułaaa ha ha

Pies - uroczy

Nie no ja w ogóle nie mogę się skupić na niczym - zaraz się zesram przez ten śnieg Zawsze tak reaguje na ten pierwszy
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 09:30   #2163
zebra666
Zakorzenienie

Asiulka on też się zawsze cieszy u weterynarza dopieor zdarzało mu się przy zastrzykach czy czymś ze stresu podsikać i to oni już tam wiedzą i się przyzwyczaili... ale dzisiaj był 4 raz pod rząd i świra dostawał- granice cierpliwości mu się wyczerpały... Najgorsze było to na korytarzumasakra

Sweet Delights zdam relację ale zdjęc nie wiem czemu- ale od kilku wizyt mi nie daje A głupio mi się upominać, może na poczatku robi zawsze żeby się nacieszyli rodzice a później już rzadko? albo co...

Samanthhha a ja nie lubię zimy:P i ubierania choinki i gotowania i robienia sałatek itd jestem kiepskim materiałem na żonę

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 09:37   #2164
Asiuulka89
Zakorzenienie

ja to poprostu kocham !!!! ubieranie choinki ahhh niech ten czas szybciej leci ale ja zazwyczaj sie musialam robic jedzonka na wigilie i w tym toku tez mnie to ominie zobaczymy jak bedzie za rok jak njuz maruda bedzie z nami
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 09:42   #2165
Sweet Delights
Zadomowienie

zebra666 ja ostatnio też nie dostałam fotki

Ogólnie święta lubię, ale jeśli o mnie chodzi to mogłyby być no latem. Nie lubię zimy, ciepłych ubrań, butów, kurtek, czapek, rękawiczek, tego, że jest zimno, mokro i tak szybko robi się ciemno. Ślisko, problemy z zamarzającymi zamkami w autach, trzeba w centralnym palić i w ogóle. Zima i zimno są bee.
Stary 2009-10-14, 09:43   #2166
Asiuulka89
Zakorzenienie

na tvn leci pierwsz akapiel malucha

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

leee juz po... musialbyscie widziec jak moj malz patrzal masakara ....
Stary 2009-10-14, 09:49   #2167
samanthhha
Wtajemniczenie

A u nas prądu nie ma Pewnie druty gdzieś urwało to wiatrzysko Zaraz laptop mi padnie i tyle z tego będzie Ale może chociaż się wezmę za sprzątanie tych pudeł

Ja zimy też nie lubię, ale lubię choinkę i mandarynki Wigilia to dla mnie porażka... Takie to sztuczne..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-14, 09:54   #2168
Asiuulka89
Zakorzenienie

ja wigilie uwielbiam bo tedy na stole jest wszytsko co lubie wiec pochlaniam masakryczne ilosci co potem widac po swietach pare kilo naprzod teraz pewnie tez tak bedzie ja jade za chwilke zmienic opony na zimowki
Stary 2009-10-14, 09:58   #2169
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

matko a wy od samego rana tyle zescie napisały jak nigdy
Cytat:
Napisane przez Sweet Delights Pokaż wiadomość
eniggma super wieści, gratuluję, czekamy na foteczki maluchów
czekamy czekamy

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Asiulka on też się zawsze cieszy u weterynarza dopieor zdarzało mu się przy zastrzykach czy czymś ze stresu podsikać i to oni już tam wiedzą i się przyzwyczaili... ale dzisiaj był 4 raz pod rząd i świra dostawał- granice cierpliwości mu się wyczerpały... Najgorsze było to na korytarzumasakra

Sweet Delights zdam relację ale zdjęc nie wiem czemu- ale od kilku wizyt mi nie daje A głupio mi się upominać, może na poczatku robi zawsze żeby się nacieszyli rodzice a później już rzadko? albo co...

Samanthhha a ja nie lubię zimy:P i ubierania choinki i gotowania i robienia sałatek itd jestem kiepskim materiałem na żonę
ja mam tylko 3 zdjęcia zebra wiec mysle ze ci daje tak akurat a co ile do niego chodzisz?
jesli chodzi o świeta to choinke lubie ubierac tak średnio..a wigilia tez dla mnie troche sztuczna bo tu sie klócimy a nagle wielce kochajca sie rodzina....
ale i tam mi bedzie przykro w tym roku bo termin swiateczny na Tosie i nie moge jechać do Żor do domku bo to 200km od Wroclawia
i bede musiała spedzic świeta w wynajetej kawalerce z tż i teściową i przyjdzie jeszcze moja glupia szwagierka tu nawet nie ma gdzie choinki postawic....
ja chce rodzic w swieta żeby nie siedziec z nimi... pierwsze swięta bez mojej rodzinki... bede ryczeć jak bóbr...

Edytowane przez paprotka86
Czas edycji: 2009-10-14 o 09:59
paprotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 10:01   #2170
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paprotka86 Pokaż wiadomość
matko a wy od samego rana tyle zescie napisały jak nigdy
czekamy czekamy

ja mam tylko 3 zdjęcia zebra wiec mysle ze ci daje tak akurat a co ile do niego chodzisz?
jesli chodzi o świeta to choinke lubie ubierac tak średnio..a wigilia tez dla mnie troche sztuczna bo tu sie klócimy a nagle wielce kochajca sie rodzina....
ale i tam mi bedzie przykro w tym roku bo termin swiateczny na Tosie i nie moge jechać do Żor do domku bo to 200km od Wroclawia
i bede musiała spedzic świeta w wynajetej kawalerce z tż i teściową i przyjdzie jeszcze moja glupia szwagierka tu nawet nie ma gdzie choinki postawic....
ja chce rodzic w swieta żeby nie siedziec z nimi... pierwsze swięta bez mojej rodzinki... bede ryczeć jak bóbr...

biedna bedzie dobrze... moze Tosia pomoze mamie i wyjdzie na wigilie
ale wam zazdroszcze juz niedlugo bedziecie mogly cieszyc sie waszymi malenstwami aja ??? tak dlugoo...

ide myc wlosy i zmykam pozalatwiac sprawy
Stary 2009-10-14, 10:05   #2171
samanthhha
Wtajemniczenie

Co do tych zdjęć to wydaje mi się, że lekarz je daje po każdym USG..

Ja też w tym roku będę miała dwie wigilie Na jednej ja się najem a na drugiej Iwo I się urodzi po wigilii 4 kilo

Za 38 minut komp mi padnie Co ja będę robić..

Zebra za wizytę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-14, 10:13   #2172
Sweet Delights
Zadomowienie

Mi też zawsze dupsko po świętach puchnie

Asiuulka89 szybciutko przeleci, zobaczysz

paprotka86 to pisz list do Św. Mikołaja, żeby Ci bocian maluszka akurat pod choinkę przyniósł
Stary 2009-10-14, 10:16   #2173
samanthhha
Wtajemniczenie

No nieee Sweet to Ty jeszcze w bociany wierzysz? Przecież od dawien dawna wiadomo, że dzieciaczki znajduje się w kapuście
Stary 2009-10-14, 10:20   #2174
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

samanthha nie daje zdjeć co wizye. ponoć nie powinno się robić usg co wizyte bo takie przeswietlanie go co chwile nie jest zabardzo zdrowe. tak mi lekarz powiedział. wszystkie babki co znam tak miały. jedna miała co miesiąc prywatnie jak chodziła to tak na siłe jej robiła byle było.

a z tym listem dobry pomysł. moze mnie wysłucha
cóż kochane ja znikam. czeka na mnie fizjologia i anatomia. trzba sie brac za nauke bo czas leci a efektów ani widu ani słychu..miłego dzionka.może potem sie odezwe
Stary 2009-10-14, 10:24   #2175
samanthhha
Wtajemniczenie

Paprotka no ja wiem, że nie co wizytę bo to szkodliwe. Ja mam tylko 3 fotki i na kolejną wizytę idę właśnie na usg i myślę, że wtedy dostanę kolejną

Uciekam na jakiś czas. Jak włączą światło to się odezwę
Stary 2009-10-14, 10:26   #2176
Sweet Delights
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez samanthhha Pokaż wiadomość
No nieee Sweet to Ty jeszcze w bociany wierzysz? Przecież od dawien dawna wiadomo, że dzieciaczki znajduje się w kapuście
Hehe teraz wyszedł poziom nauczania w szkołach na ''przygotowaniu do życia w rodzinie''
Stary 2009-10-14, 10:59   #2177
Asiuulka89
Zakorzenienie

No ja mam usg robione co wizyte ale nie takie dokladne... lekarz tylko sprawdza czy z dziulkiem jest wszystko ok..

juz glodna jestem a niedawno jadlam sniadanieide poszukac starych wykladow z matmy i musze zrobic nottaki z niego bo u mnie na zajeciach mam beznadziejne wyklady bleeeh
Stary 2009-10-14, 14:51   #2178
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

zapomniałam że miałam wam zdjęcie swoje wkleić
Stary 2009-10-14, 15:02   #2179
Asiuulka89
Zakorzenienie

woow ale masz ladny pokazny brzuszek taki ladny okraglutki sliczny :

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-14, 15:23   #2180
Puma13
Zadomowienie

Paprotka, brzuszek śliczny

Asiuulka, jakim cudem u ciebie na łóżku leży moja pościel. Godzinę temu jak, usypiałam małą była jeszcze u mnieCiuszki śliczne.

Usg mam też na każdej wizycie, w pierwszej ciąży też tak miałam.

A co do kosmetyków J&J, to my używaliśmy tych fioletowych, lawendowych. Mieliśmy z tej serii płyn do kąpieli i krem po kąpieli, ślicznie pachną i mała nie miała żadnego uczulenia. Poza tym podobno większość szpitali używa kosmetyków J&J. A do dooopki używaliśmy Bephanten, rewelacyjny! (można też go używać przy karmieniu, do popękanych piersi)

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-14, 15:31   #2181
Asiuulka89
Zakorzenienie

Puma chyba zaraz po tym jak corcie uspalas zakradlam sie i zabalam widze ze popularne sa teraz posciele w kolorze fioletu ahhh

ja mam nadzieje ze moja dzidzia nie bedzie miala uczulenia a jak bedzie to zmienimy na inne
Stary 2009-10-14, 15:44   #2182
Puma13
Zadomowienie

Oglądałaś "Lejdis"? też taką mieli

Pewnie, płyn do kąpieli to nie majątek, zawsze można zmienić.

A miałam jeszcze tej firmy, taki krem chyba do buźki, w zielonym opakowaniu, to z niego nie byłam zadowolona. (chyba on był rumiankowy)

Nadia 06.05.2010
Stary 2009-10-14, 16:01   #2183
Asiuulka89
Zakorzenienie

ja ma na odparzenia puder pentanen czycos takiego podobno bardzo dobry

ogladalam lejdis ale dawno wiec nie zwrocilam uwagi bo ja mam ta posciel od 3 miesiecy prezent na slub

ale sie usmialam z nudow czytalam sobie forum i trafilam na wpadki z teleturnieji tutaj wklejam LINK porpostu padlam

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

i kolejny LINK boze umieram milego czytania
Stary 2009-10-14, 17:56   #2184
samanthhha
Wtajemniczenie

No ludzie dopiero nam włączyli światło... Ale masakra. I wody nie było...

Paprotko
brzusio fajniuchny Ja też się może pochwalę dziś
Stary 2009-10-14, 18:46   #2185
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

leję ze śmie
chu normalnie hahaahahah
Stary 2009-10-14, 20:54   #2186
majkela12
Zadomowienie

Dobry wieczór Paniom
Udało mi się w końcu nadrobić Wczoraj na wieczór wizaż sfiksował-nie mogłam się zalogować a dzisiaj brak prądu- co chwile włączają i wyłączają, mam nadzieje że zdążę coś napisać. Jak nie urok to sraczka

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
i to by bylo na tyleale jestem z siebie dumna ahhh teraz tylko lozeczko i przewijak i wszytsko mam bo stertyliaztor ipodgrzewacz to na allegro bo taniej o wiele bardziej
I to wszystko ogarnęłaś w jeden dzień????? Dużo i ładniusie

Cytat:
Dziękuje że o mnie pomyślałaś ale nie skorzystam- to jakieś liliputki z mc'donaldsa

Cytat:
Napisane przez Sweet Delights Pokaż wiadomość
Asiuulka89 no u mnie mały jest tak ułożony w większości po prawej stronie, uciska mnie jak nie na wątrobę to na pęcherz właśnie. W nocy latam przynajmniej 4 razy do łazienki, w ciągu dnia też co chwila, ale w dzien sporo piję i owoców sporo jem, dopiero gdzieś tak od 18 już staram się nie spijać jak wielbłąd le to w sumie niewiele daje. No i sen mam jak królik od jakiegoś czasu, wszystko usłyszę, a kiedyś to granat koło ucha i ja dalej kimonko A po bułeczki Tż wyslij:P
Podobno jak kobieta w nocy wstaje- to o tych godzinach będzie karmiła. Moja mama powiedziała mi tą cenną uwagę dlatego staram się zaciskać nogi bo jak patrzę na zegarek chodząc do kibelka 1, 3 w nocy to

Cytat:
Napisane przez eniggma Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ja już po wizycie Aj super znowu widziała swoje maleństwa jedno ma 7.5 cm a drugie 6.7 cm. Termin mi się trozke przesuną na koniec kwietnia. No ale pewnie i tak wczesniej jeszcze urodze.Cieszymy się z tż ogromnie.Za chwile dodam zdjecie USG
Super że dzieciaczkami wszystko ok a gdzie zdjęcia?????

Cytat:
To rzeczywiście Ci się święta szykują- no ale siła wyższa za rok spędzicie cudowne święta, bo już we trójkę

Cytat:
zapomniałam że miałam wam zdjęcie swoje wkleić
Brzusio jak ta lalalala
-------------------------------------------------------------------
Ja dzisiaj ani przez chwilę nie poczułam świąt.
Strasznie zmarzłam- buty mi przemokły a tak się cieszyłam że nie będę musiała kupować.
I w ogóle zmęczona jestem. Pociągi poopóźniane, człowiek jedzie jak sardynka
Ostro się wyginałam w pociągu, żeby mi ktoś miejsca ustąpił- w połowie drogi w końcu się zlitowali.
Wiecie co jest najgorsze- że kobieta kobiecie miejsca nie chce ustąpić- a przecież też była w ciąży Co za naród
Jutro powtórka z rozrywki
Stary 2009-10-14, 22:37   #2187
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

hehe nawet nie zwróciłam uwagi na rozmiar..
a z tymi powiedzeniami twojej mamy to mam nadzieje że tak jest ehhehe bo ja sikam tylko raz w nocy
miałam się uczyć i doopa ;/ nie umiem sie skupic na tej fizjologii... to jest taaakie głupie
oczywiście dalejie mam planu zajęć i nawet nie wiem co mam za pzredmioty w ten weekend...
Stary 2009-10-15, 07:17   #2188
Puma13
Zadomowienie

Pierwsza.
Asiulka, my też ją dostaliśmy w prezencie ślubnym tylko, że prawie 2 i pół roku temu. Ale zleciło, szok.
A o pudrze się nie wypowiem, bo używałam maści bephantenu, dzięki niemu mała nigdy nie miała nic odparzonego. (Raz zaczerwienioną po pierwszym szpinaczku) słyszałam, że pudry się rolują i kulki robią na pupci, dlatego nie kupiłam, ale nie wiem jak faktycznie jest.

Majkela, to ja mam zupełnie inne doświadczenia. Jak byłam w pierwszej ciąży, to nie zdażyło mi się nie siedzieć, zawsze ktoś ustępował miejsca, ale podobno poznaniacy to mili ludzie i ja naszczęście się nie zawiodłam

Samanthha, biedna, cały dzień bez prądu. W życiu nie zgadne co robiłaś... sprzątałaś?

Paprotka, fizjologi to ja nie miałam, ale za to anatomię tak, wiem,że ciężko jest, ale na pewno dasz radę. A jakichś ściąg nie możesz porobić?

Nadia 06.05.2010
Stary 2009-10-15, 07:30   #2189
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dzien dobry moje drogie panie
Puma wiesz co do ego pudra hmm moja bratowa stosuje i jest ok zobaczymy jak bedzie u mnie

Paprotka nauka wspoczuje Ci... chcoiaz io ja niedlugo bede musiala sie uczycs tsk mi sie nie chce...

co sie dzieje z Zeberka mam nadzieje ze wszystko ok... nie weszla po wizcie siepochwalic mam nadzieje ze jej noe zwialo

Majkela moj jak by sie dowiedzial ze ja musialam stac a inni nie ale by sie wkurzyl i juz bym nie mogla jechac takze takie informacje pomijam
Stary 2009-10-15, 07:33   #2190
samanthhha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór Paniom
Udało mi się w końcu nadrobić Wczoraj na wieczór wizaż sfiksował-nie mogłam się zalogować a dzisiaj brak prądu- co chwile włączają i wyłączają, mam nadzieje że zdążę coś napisać. Jak nie urok to sraczka
Ha ha Mazowieckie się zaciemniło A wodę mieliście? Bo my nie

Cytat:
Napisane przez Puma13 Pokaż wiadomość
Samanthha, biedna, cały dzień bez prądu. W życiu nie zgadne co robiłaś... sprzątałaś?
Właśnie, że nie!

Ale zimno. Obudził mnie dziś duży głód A nie mam na nic ochoty. Dwie fantasje zjadłam.. Zrobię sobie dziś zdjęcia i wrzucę. Pokaże Wam jaka jestem ogromniasta z tym brzucholem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości