|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnie promyczki nas ogrzewają, a Mamusie swoje Dzieci na świecie witają :)
Cześć kobiałki
![]() eleeri teraz rozumiem, dlaczego po terminie, trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło po Twojej myśli ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnie promyczki nas ogrzewają, a Mamusie swoje Dzieci na świecie witają :)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale ja w nocy żadnych skurczów nie mam ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Unholy, powodzenia na zakupach ![]() a na pozbycie się smaku krwi z buzi możesz spróbować płukać buzię ulubionym płynem do higieny jamu ustnej, albo roztworem wody utlenionej - ta jest ohydna, ale zmniejsza krwawienie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2164 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Hej kochane! Dziwnie spie ostatnimi czasy, wstaje kilka razy do wc, sny mam jakies takie niedorzeczne, duzo sie w nich dzieje no i ktos mnie budzi czkawka rano ![]() Juz sobota ![]() ![]() No i trzeba kilka pralek wstawic, bo sie nazbieralo ![]() A Wy, tez macie ambitne plany na dzisiaj? ![]()
![]() |
#2165 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jesli jest mozliwosc to powiedz ze mozesz im pozyczyc powiedzmy jakis procent z tej sumy ktora chca, ale nie calosc. Cytat:
Ja tez mam takie uplawy i myslalam ze to normalne w ciazy. Bez swedzenia i zapachu. No i okazalo sie ze mam bakterie ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2166 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wpadłam zobaczyć co z megi, ale widze, ze wieści brak ![]() O 7 obudziły mnie straszne huki ... panowie robią elewację na domku i od samego rana tak hałasuja że spać nie mogę! ![]() A przed chwilą dostałam smsa od przyjaciólki: "Hej jak tam? Bo śniło mi się, ze przyszedł Twój czas." ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do prezentu to ![]() Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2009-06-13 o 08:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2167 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem ci ze ja na twoim miejscu bym nie pozyczyla skoro jeszcze jednego dlugu nie oddali.... ja wogole nigdy od nikogo kasy nie pozyczylam i sama tez nie lubie pozyczac....... Cytat:
a co do tej farby to tż pojechal tam wczoraj i wrocil bez kasy i bez farby ![]() kazali mu zlozyc reklamacje i musi czekac-potem dostanie zwrot gotowki......no ale to ze tam 3 raz bedzie musial jechac sie nie liczy?to w koncu 8km!!i nie po drodze!! a farba byla rozwarstwiona-wczesniej zuzylismy juz 5 puszek i byly ok...... Cytat:
![]() nikt mi nic nie dał to sama tez nie bede dawac-zostawie dla drugiego dzieciaczka ktore mamy w planie za 3 lata.... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam mamusie!! ja w planie mam sprzatanie chaty jak narazie......i chyba nic wiecej-potem slodkie lenistwo!! ale sie dzisiaj wyspalam- tż poszedl do pracy na 7.00 a ja dalej spalam i wstalam o 9.00 ![]() to chyba ta pogoda na spanie! Aniu odpisali mi z firmy Tako ze firma planuje przerwe urlopowa ok 20 lipca..... ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- odpisali mi jeszcze z Tako ze na wózek sie czeka zwykle miesiąc......i ze lepiej jak juz teraz zamowie..... wiec chyba nie mam wyboru tylko zamowic!
![]() |
#2168 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie!
Ale miałam okropny sen.. Śnilo mi sie ze urodzilam i wszystko było dobrze , porod nie bolal , ale potem okazalo sie ze mój Synek zniknął i nikt nie wiedział gdzies jest ![]() a teraz pije kawke i jem ptasie mleczko bo juz po sniadanku jestem, moze mi to humor poprawi
#2169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ptasie mleczko ![]() ![]()
![]() |
#2170 |
Zadomowienie
|
Rzuciłam pare na Śląsk
![]() A dzisiaj jedziemy z Tż do Wawy , odbieramy zaproszenia nasze slubne no i odwiedzimy znajomych. A jutro wybieramy panele do sypialni. Noi Tż wraca do Ostrołęki , a ja zostaje w Wawie caly tydzien bo egzaminy mam ![]()
#2171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia na egzaminach ![]()
![]() |
#2172 |
Zadomowienie
|
Nie dziękuje
![]() ![]()
#2173 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale skoro się czeka miesiąc na wózek ![]() Cytat:
![]() ![]() Mi się śniło przedwczoraj, ze urodziłam trojaczki i nie wiedziałam, które najpierw karmic, przewijać, usypiać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
to w takim razie jaka temp.panuje w pampersie a jaka w pieluszce???skoro jest tak znaczna? pampersy tez "oddychaja, sa wyk. z materialów przepuszczajacych powietrze. Napewno byly wykonywane cale serie badań czy szkodza,w jakim stopniu itp,wiec gdyby zagrazaly do tego stopnia o jakim wspominacie to zostalyby wycofane ze sprzedazy. Pieluszki uwazam sa bardziej eko i jest kilka razy wiecej roboty z nimi,a pampersy poprostu sa jednorazowkami ktore zasmiecaja srodowisko za to sa po stokroc wygodniejsze. Cytat:
Kto trzyma dziecko zalezy od ksiedza.Nasz twierdzi ze dzieci u rodzicow sa grzeczniejsze.Na prezent dostał maly mega zapas mleka i pieluch, ale dlatego ze to mlody od siostryi wspolnie ustalilysmy ze wszystko ma,ciuchow nie chce,na zabawki za maly, siano to byloby dla rodzicow wiec wybralismy praktyczne rzeczy. A tak moze jakis madalionik, cos... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a mi na slodko sie snilo...rolada bezowa z owocem ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
BAN stały
|
cześć laseczki
![]() tru myślę że jak masz być chrzestną to trzeba mamę dziecka zapytać czego oczekuje i jakie są u nich "zwyczaje", moja koleżanka mówiła że u nich chrzestny opłaca chrzest - z czym się jeszcze nie spotkałam. u mnie natomiast w rodzinie jest tak że to chrzestna ubiera dziecko do chrztu, czyli wszystkie ciuszki kupuje - a to już spory wydatek (już patrzyłam pod spód to normalnie koszulka, kaftanik, ale na wierzch taka sukieneczka to nawet 100 zł ![]() ciężko wymyśleć prezent dla takiego brzdąca, czytałam trochę wątek na wizażu właśnie nt prezentów, padały pomysły że jakiś obrazek albo taki ze srebra stojący obrazek np. z Matką Boża, ale wg mnie to pamiątka ale póki co dla dziecka bezużyteczna. ja bym kupiła jakiś obrazek z aniołem stróżem nad łóżeczko żeby powiesić i do tego albo jakiś komplet ciuszków + kosmetyki albo np karuzelę na łóżeczko, coś takiego... nie wiem mam nadzieję że choć trochę ci pomogłam (a i ja dostałam od swoich chrzestnych takie pamiątki chrztu - rozkładane i np w środku medalik albo obrazek z dedykacją - mam do teraz i z cęcią do tego wracam) |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U siostry jestem ja a ojcem ch. jest brat taty mlodego. Sama mam 2 rodziców ch. po jednym ze stron mamy i taty. Jeszcze sie nie spotkalam , by rodziacami musialo byc malzenstwo, ksieza to sobie utrudniaja...i na okolo tez potrafia uprzykrzyc
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Zakorzenienie
|
Hej kobitki
![]() Na chwilke wpadłam zobaczyc co nowego. U nas pogoda okropna, pochmurno i pada ![]() TŻ pojechał po zakupy a ja sie biore za obiad i małe sprzatanko. Dzisiaj troszke mniej mnie plecy bolą ![]() ![]() Bedę zaglądała do Was ![]()
![]() |
#2178 | |
BAN stały
|
Cytat:
to prawda ale zależy od ks. właśnie tej koleżanki brat miał być chrzestnym a że z laską żyją bez ślubu to się ksiądz nie zgodził. różnie to bywa. rodzice i rodzice chrzestni mają być przykładem i ja też bym wolała kogoś kto mojemu dziecku da dobry przykład - od razu uprzedzam że tych żyjących bez ślubu nie uważam za gorszych. różnie ludzie są wychowywani, mają różne przekonania. jas chciałam na chrzestną moją siorkę,ale ostatecznie jej nie wezmę właśnie z takich powodów - wiem że pewnie dostanie mi się od was, ale chcę by chrzestną była osoba dla której Bóg coś znaczy, chodzi do kościoła, bo tak chcę wychować moją córkę, chcę żeby nasze dzieciątko widziało od młego jak z tatą klękamy do codziennej modlitwy a potem żeby chciaało klękać razem z nami. tak zostałam wychowana i to dla mnie bardzo ważne. siostra też wydawać by się mogło wychowana została tak samo, tylko jej się w życiu pomieszało przez śmierć taty - obwinia Boga że to Jego wina i nie potrafi się pogodzić z tym do tej pory. dlatego jest jak jest. no to pewnie wywołam burzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Ufff zaparłam sie i przeczytałam zaległosci od ostatniego razu kiedy tu byłam ![]() U nas nic ciekawego... zyjemy sobie z dnia na dzien i ja odliczam dni az to moje małe ze mnie wyjdzie... Ale za to widze, że u Was masa nowych wydarzeń ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ciekawe co tam u megi ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2180 |
Ola-Unhola
|
Czesc Kochane
![]() Ja tak na momencik, bo gonię Małża z łóżka, żeby zjadł juz i szykowała się na zakupy. Wyspałam się dzisiaj i jeszcze bym spała - chyba dzięki tej okropnej pogodzie. Kiedy w końcu będzie cieplej. nie czekam na upały, ale na słoneczko i brak deszczu... Tru co do chrzestnych, to tak jak pisała skierka(u mnie jest) Mama ch. kupuje ubranko (chcociaz często sie od tego odstępuje, bo każda mama ma cos upatrzonego i nie zawsze chce obciązac duzymi kosztami rodzica chrzestnego), chrzestny rzyma świecę, chrzestna szatkę. Co do prezentu to tez tak jak dziewczyny pisały * coś ze złota (łańcuszek, medalik, krzyżyk, pierścionek), święty obrazek, pieniądze lub cos praktycznego. Teraz wymyslaja tez takie rzeczy: http://allegro.pl/show_user_auctions...35&gr_id=11763 http://allegro.pl/search.php?string=...at=1&country=1 Myślę, ża taka ksiega pamiątkowa tez jest fajnym dodatkiem do prezentu. Mariola, super wieści. Świetnie, ze Antonio rośnie i to juz 2 tygodnie...jak ten czas szybko leci. WrednaAfrodyto, ale sen ![]() Ciekawe jak tam Megi ![]()
#2181 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bylam chrzestna dwa razy. Pierwszy raz dla cudnego synka mojej siostry 3 lata temu, z tego co pamietam duza czesc Mszy trzymalam malenstwo na rekach, grzecznie sobie spal, byl bardzo spokojny. Na sam moment Chrztu rowniez ja trzymalam dziecko (alez bylam dumna ![]() Drugi raz bylam chrzestna u synka kuzynki, w kwietniu tego roku. Jako ze odbywalo sie to niedawno, juz mialam brzuszek, wiec w zasadzie nie trzymalam dziecka w ogole na rekach, robili to wzruszeni rodzice dziecka. Moim zadaniem bylo nalozenie szatki ![]() OK, jedna pralka juz zrobiona, ide dzisiaj jak burza ![]() Dobrego dnia wszystkim!
![]() |
#2182 |
Przyczajenie
|
Megi sie trzyma
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
U mnie jak wybierałam chrzestnego - był nim mój brat, to na początku ksiądz nie chciał się zgodzic, bo stwierdził, że mało go w kościele widuje....Musiałam iśc do Proboszcza w tej sprawie, bo ten ksiądz się uparł. Udało się, ale zostawiło to u mnie pewien niesmak.. Co on ma do tego, czy on w ogóle był w stanie zobaczyc kto i kiedy jest w kościele przy takiej liczbie osób na mszy? A może chodzi gdzie indziej - to mi powiedział, ze ma swoja parafię i ma chodzic do niej...Oj szkoda gadac... Dla mnie się liczy jaki ktoś jest, a nie czy był w kościel na każdej mszy czy co drugiej...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jesli kazda ze stron ma zalozona włana rodzine to ja nie rozumiem o co chodzi. Ksieza wymyslaja takie glupoty, tak potrafia utrudniac a potem sie dziwia ze mlodziezy w kosciele nie widac. Kiedys zajmowali sie tylko religia, bo taka ich droga zyciowa a teraz nosy wtykaja gdzie sie da, az w polityke, i najlepiej jakby jeszcze kochanki, zony i dzieci mogli miec. Nie dot. to 100% ksiezy, ale zdecydowanej polowy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Mam pytanie: jak często macie skurcze Braxtona-Hicksa? Ja mam ostatnio dość często i tak się zastanawiam czy oby nie za często ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | ||
Zakorzenienie
|
U mnie ok, wczoraj dość dobrze się czułam, chociaż wieczorem się zaczęło...straszny ból brzucha, jednak przeszło i dzisiaj znowu dobrze...
Wczoraj przygotowałam z Mamą kołyske, przywieźliśmy fotelik, resztę rzeczy Mama wyprasowała ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2187 |
Ola-Unhola
|
http://www.pacco.nl/films.html
Znalazłam to na innym wątku mamuś i wydaje mi się, że za mocno to dziecko ściska. Tak to mozna maluszka, a to to już większe i chciałoby jednak tymi rączkami poruszac, a tu go zawinęła jak mumię...
![]() |
#2188 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() wlasnie skonczylam odkurzac i odpoczywam- ale zaraz lece pod prysznic.....
![]() |
#2189 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Nikka1221 (Małgosia, 25l, Niemcy) ----------------- 10.04.09 - (24 tc) CC - Leo (712 g, 31 cm) Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ------------------------ 26.05.09 - (31 tc) CC - Nataniel (1950 g, 46 cm mariolasl (Mariola, 34l, UK) -------------------------- 29.05.09 - (32 tc) CC - Antonio (1650 g, ?? cm) ......................... ......................... ......................... ......................... .................. ![]() ![]() ![]() ![]() 30 sztuk mamy Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) --------------------------- t.p. 01.07.09 - Zuzia megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) ------------------------------- t.p. 01.07.09 - Amelka aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) -------------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon / Michał eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Mateusz ....................... Vers Connect p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------------------------------- t.p. 02.07.09 - Tomek / Michaś ............ Mutsy Urban Rider Cassandra23 (Beata, 26l, lubelskie) --------------------------- t.p. 03.07.09 - Kubuś ......................... .. Tako Jumper marica5 (Marika, 23l, Chełmn) ----------------------------------- t.p. 04.07.09 - Martynka annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ------------------------------ t.p. 06.07.09 - Dawid / Sebastian musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ------------------------------ t.p. 08.07.09 - Bianka ..................... Mutsy 4 rider ainka11111 (???, ?? l, ...) -------------------------------------- t.p. 11.07.09 - Weronika skierka (Teresa, 27l, Olsztyn) ------------------------------------- t.p. 12.07.09 - Amelka Truheart (Ola, 27l, Łódź) ------------------------------------------ t.p. 13.07.09 - Adaś ....................... X-lander w. limitowana jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) ----------------------------- t.p. 13.07.09 - Joachim Łukasz erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ------------------------------ t.p. 15.07.09 - Igor / Wiktor Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) ------------------------------------ t.p. 18.07.09 - Marcel Ania0104 (Ania, 26l, podkarpacie) ------------------------------- t.p. 19.07.09 - Dawid / Bartek ........... Tako Jumper GT miniusia91 (Asia, 18l, Łódź) ------------------------------------- t.p. 19.07.09 - Nina arinitti (???, 37l, Warszawa) --------------------------------------- t.p. 19.07.09 - Marysia ................ Mikado Milano Finka09 (???, ?? l, ...) --------------------------------------------- t.p. 20.07.09 - ??? bibi23 (???, ?? l, ...) ------------------------------------------------- t.p. 22.07.09 - ??? lub ??? agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) -------------------------- t.p. 22.07.09 - Alan ................... Tako Jumper X katarzynka00 (Kasia, ?? l, ...) ---------------------------------- t.p. 24.07.09 - Laura magi77 (Marta, 31 l, mazowieckie) -------------------------------- t.p. 24.07.09 - Maciek majka versace (Beata, 31l, Manchester) ---------------------- t.p. 25.07.09 - Adrianek ................. Mamas&Papas Skate chrupcio (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 25.07.09 - Jagódka mirika (Magda, 28l, Warszawa) ------------------------------------ t.p. 26.07.09 - Jaśmina Wojtusia (Ania, 25l, lubelskie) ------------------------------------ t.p. 27.07.09 - Oliwia kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) ----------------------------- t.p. 27.07.09 - Andrzej evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) --------------------------------------- t.p. 28.07.09 - Nelly nastyeddy (???, 22l, Wlk Brytania) ------------------------------t.p. 31.07.09 - ??? i ??? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() 27 sztuk mamy czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) -------------------------------- t.p. 01.08.09 - Weronika frida110 (Aśka, ?? l, ...) -------------------------------------------- t.p. 01.08.09 - Agatka ................... Roan Kortina Miramej (Jola, 33l, 3-miasto) ------------------------------------- t.p. 02.08.09 - Kuba anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) --------------------------------- t.p. 03.08.09 - ??? ...................... Mutsy Urban Rider elita343 (Ela, 29l, Wrocław) --------------------------------------- t.p. 03.08.09 - Maja czarnolaska(???, ?? l, ???) --------------------------------------- t.p. 06 .08.09 - ??? ulika (Magda, 27l, Śląsk) --------------------------------------------- t.p. 10.08.09 - ??? kamilka (Kamila, 22l, małopolska) ------------------------------ t.p. 10.08.09 - ??? cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) ---------------------------- t.p. 11.08.09 - Natan / Ksawery UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ---------------------------- t.p. 12.08.09 - Antoś Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) ----------------------------------- t.p. 12.08.09 - ??? AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ---------------------------------- t.p. 13.08.09 - Kalinka lenusia25 (Marlena, 26l, Poznań) ------------------------------- t.p. 13.08.09 - Wiktoria viki_22_83 (Ania, 25l, Świdnik) -------------------------------- t.p. 16 .08.09 - Gabriel Ulcia2512 (Ula, 27l, UK) ------------------------------------------ t.p. 17.08.09 - ??? .................... Graco Tour Elite IwonkaAnna83(Iwona, ?? l, podkarpacie) ------------------ t.p. 18.08.09 - ??? lub ??? Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------------------------------- t.p. 19.08.09 - Maja ................... Mutsy Transporter Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ---------------------------------- t.p. 19.08.09 - Bartuś iwona.sz2403 (Iwona, 26l, Tychy) ---------------------------- t.p. 20.08.09 - ??? Tulipfever (Maja, 29 l, Holandia) ------------------------------- t.p. 20.08.09 - ??? lub ??? .......... Bugaboo Cameleon zioła (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------------- t.p. 22.08.09 - ??? WrednaAfrodyta (Irmina, 21l, Warszawa/Ostrołęka) ---- t.p. 25.08.09 - Adaś .................. Mikado Boston marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ---------------------------------- t.p. 25.08.09 - Maja .................. Baby Merc groszkolino(???, ?? l, ...) ---------------------------------------- t.p. 26.08.09 - ??? Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) --------------------------------- t.p. 27.08.09 - ??? aromatyzowana(???, ?? l, ???) ------------------------------ t.p. 29.08.09 - Lena Anielka_ (???, 25 l, ???) ------------------------------------------- t.p. 30.08.09 - ??? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:20.