|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Hej MAMUSIE I BRZUSIE I DZIDZIUSIE
![]() ![]() ![]() Za mną noc pełna wrażeń...od 23 do 3 rano miałam skurcze, niereguralne, ale za to bolesne....biegałam do łazienki non stop zeby sprawdzic co i jak, ale jakoś nic nie wypływało ![]() ![]() ![]() Castilla i Madzik fajnie, że jesteście, bośmy się martwiły ![]() Za wszystkie wizyty dzisiejsze trzymam kciuki....szczególnie za Zeberkę i maleństwo, mam nadzieję, że dobre wieści przyniosa od pediatry Pysiamn pochwal się koniecznie ![]() I co żadna nie zrobi Babci prezentu i się nie rozpakuje???? ![]() a ja mimo nie przespanej nocy nawet jako tako funkcjonuje.....chcociaż pewnie i tak mnie zmorzy sen po południu ...ech |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2163 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Na pewno masz wszystko OK ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
![]() GRATULACJE ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Rozeznanie
|
A właśnie Patinka, gin jak Ci robi USG to powinnas dostac zdjęcia wraz z opisem, i w tym opisie powinnas miec wszystko napisane, tj. wymiary dzidzi, ilość wód ( czy w normie) stopień łozyska itp.....ja w taki sposób sie wszystkiego dowiadywałam, bo usg mi robi zawsze inny lekarz niż moja ginka. A KTG tez nie miałam......
---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Właśnie dzwonili do mnie z laboratorium, że w końcu są wyniki mojego wymazu.....i nic się nie zmieniło, mam pojedyńcze sztuki Streptococcusa - paciorkowca.....no ale najwazniejsze, że już MAM TE WYNIKI!!!!!! także moge rodzić..... ![]() Ech..tylko muszę od wejścia krzyczeć, żeby mi penicyliny nie podawali, bo jestem uczulona na nią.....o Boshe...ile bedzie z tym nerwów...nie dość, że bede musiała pilnowac zeby mi podali antybiotyk to jeszcze krzyczeć zeby podali taki po którym sie nie przekręcę...... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2166 |
Zakorzenienie
|
hej lasencje
ja dzisiaj pol nocy nie przespalam mialam skurcze i do nich doszly straszne bole kregoslupa myslalam ze wyjde z siebie TZ sie obudzil jak uslyszla moje jeki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 | |
Zakorzenienie
|
no i żadna się nie rozpakowała..?
![]() Pysia, Lila no no ale macie fajnie z tymi prezentami ![]() Ula - ja trzymam kciuki aby się rozkręciło, bo to już czas ![]() ![]() malinka - Ciebie też już nieźle czyści, oby coś się w końcu ruszyło ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2168 |
Zakorzenienie
|
Nikt mi nie pomoże z tą moją matą edukacyjną, co dodałam rano?
![]() |
#2169 |
Rozeznanie
|
Patinka ...hmmm..no ja nie wiem jak to jest.....ale wydaje mi się, że powinna Ci dawać dokumentację opisaną z racji tego, że przecież w szpitalu przy porodzie mogą poprosić o wyniki usg wszystkie, chyba, że wystarczy im to co maja w karcie napisane.....ja się dziwiłam właśnie, że mi dają cała dokumentację, tez myślałam, że tylko sprawdzają i jak ok, to ok....ale mi lekarz wyjaśnił, że na przykład czasem przy przenoszeniu ciąży proszą o pierwsze usg z opisem i wtedy sprawdzają, że np. ciąża mogła być młodsza itp...tak samo dzieje się w przypadku komplikacji, mogą poprosić o usg wszystkie żeby zobaczyć jak ciąża przebiegała...ja w dokumentach potrzebnych do szpitala mam własnie napisane żeby wszytskie wyniki usg zabrać ze sobą jakie miałam robione w trakcie.....a w kartę mi wpisuje pobieżnie tylko .....no nie wiem...a jak Wy macie dziewczyny....bo teraz się sama zaciekawiłam....
---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Patinka to ile Ty miałaś tych USG? co wizytę? ło matko.....jakoś dużo chyba......ja miałam 5 w całej ciąży...... |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Zakorzenienie
|
Jakie to moje dzieciątko dzisiaj grzeczne
![]() Moja mama powiedziała, że dostała wspaniały prezent na dzień babci... Bo ona chciała, żeby Kropka zrobiła... kupę... ![]() Ale za to jaką po trzech dniach... Masakra, nie wiedziałam od czego zacząć... Pajac poszedł do prania...
#2171 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze, no i aby Was szybciutko poprzyjmowali do tych konowałów lekarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2172 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
tych mat jest tyle teraz, ale wydaje mi się, że niektóre są mocni przesadzone.....bardzo jaskrawe kolory mają i mnóstwo detali, zabawek, nie wiadomo czy któras nie spadnie ....a takie pluszowe przyczepiane na rzepy sa dobrym pomysłem bo można je zdjąc i dziesko może sobie poprostu leżakować i patrzeć na jedna zabawkę.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Rozeznanie
|
Kamyku to miałaś ręce pełne roboty.....gratulacje za kupkę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Zakorzenienie
|
ja mam co wizyte USG ale 3 USG mam takie genetyczne/ położnicze z przepływami itp. Zapis na 2 kartkach A4. Te 3 badania będę brać ze sobą
![]() z tych co wizytowych mam np zdjęcia. strippi mata jest ok za taką cene ![]() Bubbi co do maty to się nie zgodze ![]() ![]() zresztą każdy uważa po swojemu ![]() ![]() ![]() ![]() Na pluszowej macie nie ma za bardzo czym się zainteresowac ![]() ![]() gdybym nie miala maty to teraz wybierałabym między Tiny Love a Fisherem ![]() znowu mi niedobrze ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-01-21 o 13:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie laseczki
Zaczynam od ciasta ![]() ![]() ![]() ------------------------------------------------------------------------- Mam pytanie do mam już rozpakowanych, czy na początku wasi TŻ byli z wami w domach? jeśli tak to jak długo? czy po ich powrocie do pracy miałyście kogoś kto wam pomagał przy dziecku czy dałyście radę same? I jak to było z odwiedzinami najbliższej rodziny teściowych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Rozeznanie
|
Strippi moim zdaniem zrobiłas dobry zakup....jeszcze za taką cenę
![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Kancia ale to przynajmniej masz zdjęcia....też miałas dużo tych USG...z drugiej strony fajnie, bo przy każdej wizycie wiedziałyście co i jak.....zobaczcie, co lekarz i miasto to inne metody ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2180 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za Ciebie i męża ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Zakorzenienie
|
Bubi jeszcze nie
![]() ![]() na początku ich nie miałam upiekło mi się a teraz od kilku dni mnie męczy ale nie ![]() co do maty to im bardziej twardo tym lepiej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Rozeznanie
|
Przez ostatnie kilka godzin mam biegunkę i już 4 czy 5 razy odwiedzałam wc. Myslicie, że to może byc początek? Poza tym czuje sie niezle, moze ciut bola mnie krzyże.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
kamyku no slicznosci z twojej corci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2184 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja już wróciłam z ktg. Żadnego skurczu nie odnotowano, jedyny plus to powiększyły się rozwarcie od wtorku z 0,5 cm na 1,5 cm... I co najdziwniejsze na następne ktg mam się zgłosić dopiero tydzień po terminie czyli dopiero w przyszły piatek... Dziwnie... Myślałam, że po terminie częściej są te ktg robione... Jutro będę dzwonić do mojego gina więc posłucham się co on mi powie. A ogólnie to jestem pewna, że teraz jak wróciłam do domku to zaczną się skurcze...
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Rozeznanie
|
Kamyk teraz dopiero zdjęcia Niuni zobaczyłam....ale słodycz
![]() ![]() ![]() Kancia dobrze poznać zdanie doświadczonych mam...a mi się własnie wydawało, że na poczatek lepiej taką matę nie rzucającą się w oczy kupić, a potem ewentualnie zmienić na inna jak już dzieciątko podrośnie i zacznie się interesować większymi szczegółami......ja narazie nie planuje kupować maty, ale pewnie potem sie tym zainteresuje więc dobrze wiedzieć..... |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2188 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Zakorzenienie
|
A my po wizycie u pediatry i oczywiście nie mogło nic się nie znaleźć
![]() Wszystko pięknie ładnie, mały od dnia wypisu przybrał 1 kg, ruchliwy, zdrowy... ale... bo ALE musiało być- nadal jest żółtawy na twarzyczce i mam go dopajać ok. 4 razy dziennie po 50 ml wodą z glukozą ![]() ![]() ![]() Mamusie któraś miała u dzidzi dłużej żółtaczkę i coś pomoło na to? bo mój skończy 4 tyg w poniedziałek a nadal widocznie na twarzyczce żółty. |
![]() ![]() |
![]() |
#2190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My nie miałyśmy wcale żółtaczki, więc nic nie pomogę.,..
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:33.