Nasze codzienne jadłospisy, część XI - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-19, 18:47   #2161
ar22
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze P ! ( mam wielka ochote rzucic to w pierony ;(( )

Sn: grahamka z ziarnami z maselkiem : szyneczka , serkiem zoltym , i ogoreczkiem , kartonik mleka truskawkowego z mlekovity , jabłuszko

2sn: (szkola) 2 kromki po 45g z ziarnami zlozone z maselkiem :almette smietankkowym , ogoreczkiem , knoppers , jabłuszko

O: cały woreczek kaszy jeczmiennej , duzoo mizerii , kotlecik schabowy

P: garsc nerkowcow , lód rozek z algidy truskawkowy , cały kisiel żurawinowy , pomaranczka

megaaa bol ;(((

K: (planuje) dwie kromki z ziarnami przytostowane w tosterze , twarozek ( serk bialy , smietana , szczypiorek )

i prosze o ocene
jakiego kopa czy cus
bo mam wszystkiego dosc.
jest pięęknie!!! dasz rade na pewno!!!!ja w to wierze1!!!!3 mam kciuki!!!!!!!!
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 18:50   #2162
mircia14
Zakorzenienie

Jutrzejsze R
Śniadanie - 2 kromki razowca z nutellą własnej roboty (na taki wielki słoik wyszło: 400g serka homo nat., łyżka kakao, żółtko, słodzik) i z łyżką żurawiny suszonej (na obie kromki) ; herbatka
IIśniadanie - 2 kromki razowca z wędliną i warzywkami ; 30g arachidów
IIIśniadanie - omlet z 1jaja i 1białka z wpieczoną wędliną
ćwiczenia
Obiad - jakieś mięcho i pół torebki ryżu brązowego
Kolacja - serek wiejski z pomidorem i szczypiorkiem

Proszę o ocenę
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 18:58   #2163
jelonk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nieprzytomna Pokaż wiadomość
j.w.
Dzięki za ocenę , zapomniałam napisać, że przy drugim śniadaniu zjadłam jeszcze mandarynkę.
Cytat:
Napisane przez monia12 Pokaż wiadomość
U/P
Sniadanie: 2 kromki chleba pelnoziarnistego z maslem,bialym serem i miodem,kawa inka z mlekiem,herbata fajnie
II Sniadanie(szkoła): jabłko, kanapka z 2 kromek chleba pełnoziarnistego,żółty ser a do środka napchałam sałatki (sałata pekińska,papryka,kukurydz a,groszek) co by to sucha nie była ok
Obiad:Spory kawałek halibuta,kasza jaglana,warzywa na patelnie,całe opakowanie(400g) one są pyszne... mam nadzieję, że ryba była z oliwą podoba mi się
a gdzie podwieczorek?
Kolacja:babciny krokiet z mięsem z kurczaka jeśli był duży, to fajnie
Po:kefir

Chyba brakuje orzeszkow,nie?Ale jest ryba,a ryba to tez NNKT,omega-3,6 itp rzeczywiście, nie zabrakło w twoim jadłospisie NNKT, ale aż się prosi o orzeszki do tego kefiru
nawet ładnie, ale jeśli zmierzasz do P, dodawaj powoli trochę jedzonka, może pokusisz się o coś słodkiego?

Cytat:
Napisane przez [URL="https://wizaz.pl/forum/member.php?u=277822"
mircia14[/URL];19409792]
Jutrzejsze R
Śniadanie - 2 kromki razowca z nutellą własnej roboty (na taki wielki słoik wyszło: 400g serka homo nat., łyżka kakao, żółtko, słodzik) i z łyżką żurawiny suszonej (na obie kromki) ; herbatka fajnie, ale może zamiast słodzika miód, hm?
IIśniadanie - 2 kromki razowca z wędliną i warzywkami ; 30g arachidów ok
IIIśniadanie - omlet z 1jaja i 1białka z wpieczoną wędliną tu też ok
ćwiczenia
Obiad - jakieś mięcho i pół torebki ryżu brązowego i tu też
Kolacja - serek wiejski z pomidorem i szczypiorkiem bardzo ładnie

Proszę o ocenę
Wzorowa redukcja. Chociaż pokusiłabym się o jakiś świeży owoc.

Edytowane przez jelonk
Czas edycji: 2010-05-19 o 19:02
jelonk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 19:18   #2164
mircia14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jelonk Pokaż wiadomość
Wzorowa redukcja. Chociaż pokusiłabym się o jakiś świeży owoc.
Dziękuję No właśnie tak myślę, że w 2 śniadaniu dołożę jabłko (połączenie ww z tłuszczami nie utrudnia mi chudnięcia ).
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 19:20   #2165
Irish lady 28
Zadomowienie

Utrzymanie
  1. jajko na miękko , grahamka z almette pomidorowym, szynką, pomidorem, cebulą czerwoną
  2. kiwi, 3 kostki czekolady
  3. kubek Knorra- barszczyk
  4. ogromny gołąbek w sosie pomidorowym, 5 ziemniaczków z koperkiem, ok. 200g surówki z kapusty pekińskiej
  5. kromka razowca + 1/2 puszki tuńczyka w oleju

ocenicie????????????
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 19:27   #2166
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Paszka!!!!:pa la:

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 19:32   #2167
beaufyf00l
Zadomowienie

R:
Ś: dwie kromki pumpernikla (ponad 100g razem) + pasta (pół puszki tuńczyka wsw, jajko, przyprawy) + pomidor, szczypior

O: ok.140g gotowanego filetu z indyka+ pół woreczka brokułów+ cebula,pieczarki+ ok. 150 g sosu do spaghetti knorr (wiem, że kupny to dno, ale tak wyszło)

ok.50 minut stepper, 15 minut siłowe na nogi, rozciąganie

P: ok.170g gotowanego filetu z dorsza posypane oregano+ garstka makaronu pełnoziarnistego+ łyżka sosu jw.

K: serek wiejski lekki + 25g orzechów (nerkowce, włoskie, migdały)

wyszło mi ok. 1235 kcal
jak to wygląda? Nie za dużo białka? bo dzisiaj jakoś tak wyszło chyba kosztem nnkt troche...
a 4 posiłki, bo dość późno wstaje i na siłę nie chce się ee... napinać i kombinować za bardzo

proszę o ocenkę

Kto się boi,

nie wiedząc właściwie czego,
podwójnie się boi.

Edytowane przez beaufyf00l
Czas edycji: 2010-05-19 o 19:42
beaufyf00l jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-19, 19:47   #2168
triste87
Przyczajenie

Hej to mój debiut w tym temacie a oto moje dzisiejsze R jeszcze nie dopracowane ale się staram:P
1. Kawka z mleczkiem
30 min ćwiczeń siłowych oraz weider dzień 9
2. jajecznica z dwóch jaj na odrobinie oliwy, pół pomidora, garść mieszanki sałat, szczypiorek. ( rano zawsze ćwiczę przed śniadaniem)
3. obiadek to rybka po grecku (w wersji light) smażona na oliwie z 1/3 torebki ryżu.
4. przekąska to wieśniak light z pomidorkiem i szczypiorkiem
5. kolacyjka (którą się właśnie zajadam :P ) - pół puszki tuńczyka w sosie własnym z resztką sosu po rybie po grecku z łyżeczką kukurydzy, garścią mieszanki sałat i pół pomidorka

bardzo proszę o ocenkę
triste87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 19:58   #2169
monia12
Raczkowanie

Cytat:

nawet ładnie, ale jeśli zmierzasz do P, dodawaj powoli trochę jedzonka, może pokusisz się o coś słodkiego?
Dziękuję za ocenę a ze słodkim to u mnie jest tak,że ostatnio jakos tego sporo było,często są torty 18stkowe i miałam sporą rodzinną impreze,po ktorej resztki jadło się przez tydzień,także narazie mam dosyć ale był miodek jako cos słodkiego!
monia12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 20:06   #2170
Magdalena0603
Rozeznanie

Uuuu
  • wieśniak ze szczypiorkiem, 2 parówki na ciepło z keczupem,2 kromki razowca z polędwicą z indyka,pomidorem,rzeżuchą , jabłko
  • jajko na twardo z majonezem, grahamka z pomidorem,masełkiem czosnkowym,sałatą,ogórkie m
  • 2 banany w czekoladzie,paczek z dżemem,lampka szampana (w pracy)
  • ogromna micha zupy węgierskiej (ostra jak piorun, mnóstwo warzyw)
  • de volaille ,4 ziemniaczki zapiekane na ostro-z majonezem i sosem czosnkowym, 400g warzyw na patelnię,kompot z wiśni
  • grahamka z pastą jajeczna (kupioną..), kilka śledzi w sosie pomidorowym, resztka zupy

i jak?
i jak?

hm..nie mogę zmienić czcionki...kurde, 13-sty dzisiaj czy co??

Edytowane przez Magdalena0603
Czas edycji: 2010-05-19 o 20:08
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 20:10   #2171
kakaukowa
BAN stały

p

sn-6 łyzek kaszy jaglanej z 2 garsciami wiórek kokosowych, płatków migdałów, 3 garsciami rodzynek, łyzka miodu, garscia słonecznika. troche winogron i melona
2sn-dwie kromki orkiszowego z pasta z 1/3 awocado, serkiem wiejskim, natka pietruchy i rzodkiewkami
podjedzone-2 garsci rodzynek, troche słonecznika
ob-makaron żytni z sosem z czerwonej soczewicy i przecieru pomidorowego (3/4 duzego talerza) 5 kotletów (kasza jaglana, płatki owsiane, płatki zytnie, jajo, cukinia, fasolka zielona, czosnek, otreby pszenne) 150 g serka wiejskiego
d-koło 100g słonecznika
pod-miska płatków migdałowych, rodzynek i pestek dyni
kol-3 kromki chleba ze sliwka razowego 1 z serkiem wiejskim, pomidorem i pedami grochu 2 z białym serem, pomidorem i rzodkiewka 3 z 1/4 awocado, pomidorem i pedami grochu, jabłko

ufff, prosze o ocene...
kakaukowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-19, 20:27   #2172
kasia220112
Raczkowanie

Jutrzejsze R (7 kg w 3 miesiące, codziennie km do szkoły w 1 stronę, 60 brzuszków dziennie(3serie po 20) i ćw na nogi + kilka razy w tygodniu rolki, aerobik lub rolki)

Niestety dziś jem jasny chleb bo kończę grypę żołądkową, 2 w tym miesiącu.
śn;
płatki z mlekiem lub kajzerka z masłem
2śn;
obwarzanek z sezamem lub kanapka, woda mineralna, coś słodkiego.

ob;
2 chochelki krupniku z ziemniakami.
2d;zależy co mama ugotuje

zjem raczej tylko 2 danie

pod;
surówka z jabłka, marchewki, selera, polana jogurtem naturalnym 1,5%, szklanka wody

kol;
serek wiejski 5%, z rzodkiewką i szczypiorkiem 200g. Herbata bez cukru zielona, 2 plasterki szynki drobiowej.

Chcę chudnąć 0,5 kg na tydzień, aby nie stracić mięśni,tylko niepotrzebny tłuszczyk z ud, brzucha i pośladków oraz nieszczęsny cellulit. Zaczną się świeże warzywa to będzie w czym wybierać i przebierać, wtedy anwet nie będę myślała o słodyczach.
Do września chcę zrzucić 7 kg i pokazać się jako zdrowa nastolatka w liceum w 1 klasie.

Głodówki nawet nie mam na myśli, bo to całkowity brak rozsądku stosowania jej.

waga początkowa ok 53 chcę ważyć 46 żeby wejść w ulubione spodnie.

Odp. pliss
kasia220112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 20:43   #2173
into the wild
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez into the wild Pokaż wiadomość
Witajcie, zamieszczam swój jadłospis po raz pierwszy i liczę na Wasze oceny i uwagi

R:
śniadanie (4.30): owsianka gotowana na wodzie: 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów orkiszowych, 2 suszone śliwki, jabłko, cynamon, 150g. serka homogenizowanego naturalnego.

II śniadanie (w pracy, 7.30): jabłko (wiem, że wciąż powtarzacie, że to nie posiłek, ale nie mam innej możliwości. pracuję w fabryce i nie mogę pozwolić sobie na pełnowartościowy posiłek)

III śniadanie (przerwa w pracy, 9.30): sałatka: sałata lodowa, pomidor, 3 ugotowane białka, 8 orzechów laskowych, łyżka oleju rzepakowego.
kawa z mlekiem 2%.

IV (12.30): sok Pysio (z tego samego powodu co jabłko)

obiad (ok.15.00): pierś kurczaka gotowana na parze, miseczka brokułów na parze.
kawa.

trening (17.30): jillian michaels banish fat boost metabolism (50 min.)

po treningu: 2 kromki razowca, na jednej 3 plastry drobiowej szynki, na drugiej całe ugotowane jajko.

kolacja (20.00): zazwyczaj warzywa np. 2 marchewy, długi ogórek, lub serek wiejski lekki.

spać kładę się o 21-22.

proszę o ocenę
Stary 2010-05-19, 20:55   #2174
l4lena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia220112 Pokaż wiadomość
Jutrzejsze R (7 kg w 3 miesiące, codziennie km do szkoły w 1 stronę, 60 brzuszków dziennie(3serie po 20) i ćw na nogi + kilka razy w tygodniu rolki, aerobik lub rolki)

Niestety dziś jem jasny chleb bo kończę grypę żołądkową, 2 w tym miesiącu.
śn;
płatki z mlekiem lub kajzerka z masłem
2śn;
obwarzanek z sezamem lub kanapka, woda mineralna, coś słodkiego.

ob;
2 chochelki krupniku z ziemniakami.
2d;zależy co mama ugotuje

zjem raczej tylko 2 danie

pod;
surówka z jabłka, marchewki, selera, polana jogurtem naturalnym 1,5%, szklanka wody

kol;
serek wiejski 5%, z rzodkiewką i szczypiorkiem 200g. Herbata bez cukru zielona, 2 plasterki szynki drobiowej.

Chcę chudnąć 0,5 kg na tydzień, aby nie stracić mięśni,tylko niepotrzebny tłuszczyk z ud, brzucha i pośladków oraz nieszczęsny cellulit. Zaczną się świeże warzywa to będzie w czym wybierać i przebierać, wtedy anwet nie będę myślała o słodyczach.
Do września chcę zrzucić 7 kg i pokazać się jako zdrowa nastolatka w liceum w 1 klasie.

Głodówki nawet nie mam na myśli, bo to całkowity brak rozsądku stosowania jej.

waga początkowa ok 53 chcę ważyć 46 żeby wejść w ulubione spodnie.

Odp. pliss
A mogę spytać ile masz wzrostu, że chcesz ważyć 46kg?
l4lena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 21:37   #2175
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
Utrzymanie
  1. jajko na miękko , grahamka z almette pomidorowym, szynką, pomidorem, cebulą czerwoną ładnie, o ile grahamka nie była malusia, mogłaś dodać masło.
  2. kiwi, 3 kostki czekolady mało! Owoce to nie posiłek, a słodyczami nie zastępujemy posiłków.
  3. kubek Knorra- barszczyk
  4. ogromny gołąbek w sosie pomidorowym, 5 ziemniaczków z koperkiem, ok. 200g surówki z kapusty pekińskiej ślicznie
  5. kromka razowca + 1/2 puszki tuńczyka w oleju Ok, warzywa?

ocenicie????????????
niby ok, ale ja tu widzę tylko 3 posiłki - śniadanie, obiad (II daniowy jakby - kubek Knorra barszczyk można potraktować jako "śmieciowe(?)" pierwsze danie ) i kolację...

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze P ! ( mam wielka ochote rzucic to w pierony ;(( )

Sn: grahamka z ziarnami z maselkiem : szyneczka , serkiem zoltym , i ogoreczkiem , kartonik mleka truskawkowego z mlekovity , jabłuszko ok

2sn: (szkola) 2 kromki po 45g z ziarnami zlozone z maselkiem :almette smietankkowym , ogoreczkiem , knoppers , jabłuszko tu też ok, knoppers

O: cały woreczek kaszy jeczmiennej , duzoo mizerii , kotlecik schabowy !! ślicznie ;* mam nadzieję, że kotlet smażony na oleju/oliwie .

P: garsc nerkowcow , lód rozek z algidy truskawkowy , cały kisiel żurawinowy , pomaranczka mmm

megaaa bol ;(((

K: (planuje) dwie kromki z ziarnami przytostowane w tosterze , twarozek ( serk bialy , smietana , szczypiorek )

i prosze o ocene
jakiego kopa czy cus
bo mam wszystkiego dosc.
dasz radę skarbie ;* Wzdęcia przejdą po czasie, jedz ładnie, a za jakiś czas brzuszek się "unormuje" i będzie zdrowo wyglądał nie poddawaj się !!!

Edytowane przez znikajac
Czas edycji: 2010-05-19 o 21:44
znikajac jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-19, 21:39   #2176
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beaufyf00l Pokaż wiadomość
R:
Ś: dwie kromki pumpernikla (ponad 100g razem) + pasta (pół puszki tuńczyka wsw, jajko, przyprawy) + pomidor, szczypior

O: ok.140g gotowanego filetu z indyka+ pół woreczka brokułów+ cebula,pieczarki+ ok. 150 g sosu do spaghetti knorr (wiem, że kupny to dno, ale tak wyszło)

ok.50 minut stepper, 15 minut siłowe na nogi, rozciąganie

P: ok.170g gotowanego filetu z dorsza posypane oregano+ garstka makaronu pełnoziarnistego+ łyżka sosu jw.

K: serek wiejski lekki + 25g orzechów (nerkowce, włoskie, migdały)

wyszło mi ok. 1235 kcal
jak to wygląda? Nie za dużo białka? bo dzisiaj jakoś tak wyszło chyba kosztem nnkt troche...
a 4 posiłki, bo dość późno wstaje i na siłę nie chce się ee... napinać i kombinować za bardzo

proszę o ocenkę

chyba troche kuleja okolotreningowe, ale bialka nie jest za duzo

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez kakaukowa Pokaż wiadomość
p

sn-6 łyzek kaszy jaglanej z 2 garsciami wiórek kokosowych, płatków migdałów, 3 garsciami rodzynek, łyzka miodu, garscia słonecznika. troche winogron i melona
2sn-dwie kromki orkiszowego z pasta z 1/3 awocado, serkiem wiejskim, natka pietruchy i rzodkiewkami
podjedzone-2 garsci rodzynek, troche słonecznika
ob-makaron żytni z sosem z czerwonej soczewicy i przecieru pomidorowego (3/4 duzego talerza) 5 kotletów (kasza jaglana, płatki owsiane, płatki zytnie, jajo, cukinia, fasolka zielona, czosnek, otreby pszenne) 150 g serka wiejskiego
d-koło 100g słonecznika
pod-miska płatków migdałowych, rodzynek i pestek dyni
kol-3 kromki chleba ze sliwka razowego 1 z serkiem wiejskim, pomidorem i pedami grochu 2 z białym serem, pomidorem i rzodkiewka 3 z 1/4 awocado, pomidorem i pedami grochu, jabłko

ufff, prosze o ocene...

sliczne wegetarianskie p
Stary 2010-05-19, 21:45   #2177
monikkad
Wtajemniczenie

Oceńcie i mnie ;]

U dzisiejsze

7.30 zmieszane płatki cornflakes i fitness (wiem, że syf, ale owsianki nie znoszę, a te uwielbiam i będę je jeść), mleko 1,5 %, do tego suszona żurawina, pestki dyni, troszkę suszonych owoców tropikalnych

10.30 mały banan, malutka buteleczka jogurtu naturalnego probiotycznego l.casei, mała kawa z mleczkiem bez cukru

13.30 dwa małe gołąbki w sosie pomidorowym

16.00 grejpfrut

19.00 grahamka z ziarnami posmarowana margaryną benacol (chyba tak się pisze, ta na niski cholesterol), pół kiszonego ogórka, chudy twarożek wymieszany ze szczypiorkiem, rzodkiewką i papryką

Do tego woda mineralna i zielona herbata w dużych ilościach i godzinny trening interwałowo-siłowy.

To jest mój dzisiejszy jadłospis. Ryby, drób, orzechy, kasze, ryże, makarony też jem!

Dodam, że mam 164 cm wzrostu i 50 kg i tyle ważę w sumie całe życie, niezależnie od tego czy się odchudzam czy nie. Różnicę widać jedynie w brzuchu. Jak jem słodycze to ważę tyle samo, ale brzuch wygląda wtedy okropnie. Muszę naprawdę mało jeść, żeby był płaski. Kiedyś, w tamtym roku szalałam głupia z 800 kcal i w połączeniu z ostrymi ćwiczeniami mięśni brzuch był idealny, ale nie katuję się już i godzę z tym co mam, bo w sumie wiele osób mogłoby mi zazdrościć brzucha, więc nie mogę narzekać. Nie chcę chudnąć, a jedynie nie przytyć.

Tak więc oceńcie czy jak na U to może być.
monikkad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 21:47   #2178
dovecarmel
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dovecarmel Pokaż wiadomość
eRka:

śń: 150g serka wiejskiego 3% + 5 rodzynek, 5 suszonych żurawin, suszona śliwka i morela, łyżeczka płatków migdałowych, łyżka otrębów pszennych, pół łyżeczki kakao 10-12% (odtłuszczone), kiwi, herbata

2śń: duże jabłko (wiem, że to nie posiłek, ale przyzwyczaiłam się już, że w szkole jem jabłko i bardzo to lubię)

ob: sałatka: pomidor, ogórek konserwowy, og. gruntowy, pół ogórka zielonego (uwielbiam ogórki ), 3 rzodkiewki, łyżka ryżu brązowego, łyżka sosu pomidorowo-śmietanowego (64kcal/100g), herbata

podw: 50g twarogu chudego z łyżeczką ketchupu

kol: jajecznica: 1 jajko + 2 białka, 20ml mleka 0%, pomidor, pieprz, zielona herbata

i 2,25l wody ngaz

Proszę o ocenę
podbijam i ładnie proszę
dovecarmel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 21:50   #2179
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

z założenia P

I. bułka z masłem i miodem, wieśniak z konfiturą truskawkową
II. drink malinowy, spory kawałek chałki, jabłko
III. schabowy, ziemniaki z tłuszczykiem, surówka z kapusty kiszonej
talerz ogórkowej z makaronem
IV dwa gofry z bananem, truskawkami, bitą śmietaną, posypane czekoladą i płatkami migdałowymi, jabłko z tatą na pół
V.dwa jajka na miękko, bułka z masłem, serkiem topionym, sałatą, szynką, rzodkiewką
jabłko, miseczka fistachów (obranych)

jutro będzie lepiej ^^
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-19, 22:01   #2180
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
z założenia P

IV dwa gofry z bananem, truskawkami, bitą śmietaną, posypane czekoladą i płatkami migdałowymi, jabłko z tatą na pół
V.dwa jajka na miękko, bułka z masłem, serkiem topionym, sałatą, szynką, rzodkiewką

jutro będzie lepiej ^^
Jeny, ale bym sobie tak pojadła D Gofryyyyy, chałka, konfitury DD Ale ja bym zaraz miała multum wyrzutów sumienia :P Dobrze, że ty nie musisz ich mieć
monikkad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 22:18   #2181
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
z założenia P

jutro będzie lepiej ^^

tata tu czy ty u taty?
Stary 2010-05-19, 22:34   #2182
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
z założenia P

jutro będzie lepiej ^^
o wiele ładniej niż parę dni temu
a tak w ogóle to ślicznie
i jak jutro będzie lepiej, to bosko

znikajac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 22:39   #2183
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez kiciakasia Pokaż wiadomość
tata tu czy ty u taty?
ja u taty (:

ja u taty do poniedziałku (:

a potem u starych 'nawyków' -_-'

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
Napisane przez znikajac Pokaż wiadomość
o wiele ładniej niż parę dni temu
a tak w ogóle to ślicznie
i jak jutro będzie lepiej, to bosko
a dziękuje, się spinam ^^

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Jeny, ale bym sobie tak pojadła D Gofryyyyy, chałka, konfitury DD Ale ja bym zaraz miała multum wyrzutów sumienia :P Dobrze, że ty nie musisz ich mieć
mogę Ci oddać połowę jak chcesz ^^

Ps, do gofrów była jeszcze lamp(k)a wytrawnego białego winka
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!

REKLAMA
Stary 2010-05-19, 22:45   #2184
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
ja u taty (:

ja u taty do poniedziałku (:

a potem u starych 'nawyków' -_-'

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

a dziękuje, się spinam ^^

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

mogę Ci oddać połowę jak chcesz ^^

Ps, do gofrów była jeszcze lamp(k)a wytrawnego białego winka

wieje optymizmem
Stary 2010-05-19, 22:55   #2185
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez kiciakasia Pokaż wiadomość
wieje optymizmem
nie ma to jak piekło na 5 piętrze.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Stary 2010-05-20, 00:06   #2186
Juno123
Rozeznanie

GG do Juno123

U.
1. serek wiejski z 5 % z oliwkami i pomidorem i ziołami
Bułka ze słonecznikiem posmarowana homo z 3 plastrami szynki, ogórkiem rzodkiewką i kechupem
Kawa z mlekiem 3,2 %

2. (w szkole)niestety mini jogurt naturalny + 50g fitelli, jabłko

3.cos al a leczo wielgachna porcja, 100 g piersi z indyka, makaron pełnoziarnisty (szklanka makaronu po ugotowaniu)

4. jogobella bannanowa z fitellą kokosową 50 g

poootem przegryzana fitella bananowa 50 g( tak wyszło)
Ostatni mam jakąs manie na fitelle w tych małych paczuszkach jw

---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ----------

jw, nie jadasz podw czy kolacji?[/QUOTE]

Podwieczorków zazwyczaj nie mam ich gdzie wcisnąc bo obiad jem 17 - 18.00 a potem jakos nie ma ochoty na nic wole późne kolacje

No i jest 56 kg/171 tylko 2kg do wagi idealnej

"Ooo Muszu Ty geniuszu"

我爱你 M

Edytowane przez Juno123
Czas edycji: 2010-05-19 o 23:55
Juno123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 08:40   #2187
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Oceńcie i mnie ;]

U dzisiejsze

7.30 zmieszane płatki cornflakes i fitness (wiem, że syf, ale owsianki nie znoszę, a te uwielbiam i będę je jeść), mleko 1,5 %, do tego suszona żurawina, pestki dyni, troszkę suszonych owoców tropikalnych
Nie jest źle Dorzuciłabym jakiś świeży owoc A skoro nie lubisz płatków owsianych, mozesz poeksperymentować z innymi, np ryżowymi Albo Cornflakesy zamienić na Branflakesy - jak dla mnie w smaku lepsze, no i zdrowsze przede wszystkim A mają podobną "strukturę"

10.30 mały banan, malutka buteleczka jogurtu naturalnego probiotycznego l.casei, mała kawa z mleczkiem bez cukru
mało jak na U, ten jogurt powinien być większy. Proponuję jogurt naturalny 200 g+garść orzechów(żeby były NNKT)+ wkrojony banan Smaczniej, zdrowiej i bardziej wartościowo

13.30 dwa małe gołąbki w sosie pomidorowym
OK Może jakiś świeży sok owocowy do tego? Albo deser w postaci paska czekolady?

16.00 grejpfrut

To nie posiłek, ale jeśli nie zdarza Ci się taki podwieczorek codziennie, to ok

19.00 grahamka z ziarnami posmarowana margaryną benacol (chyba tak się pisze, ta na niski cholesterol), pół kiszonego ogórka, chudy twarożek wymieszany ze szczypiorkiem, rzodkiewką i papryką
Ładnie, aczkolwiek margarynę radzę zamienić na masło

Do tego woda mineralna i zielona herbata w dużych ilościach i godzinny trening interwałowo-siłowy.

To jest mój dzisiejszy jadłospis. Ryby, drób, orzechy, kasze, ryże, makarony też jem!

Dodam, że mam 164 cm wzrostu i 50 kg i tyle ważę w sumie całe życie, niezależnie od tego czy się odchudzam czy nie. Różnicę widać jedynie w brzuchu. Jak jem słodycze to ważę tyle samo, ale brzuch wygląda wtedy okropnie. Muszę naprawdę mało jeść, żeby był płaski. Kiedyś, w tamtym roku szalałam głupia z 800 kcal i w połączeniu z ostrymi ćwiczeniami mięśni brzuch był idealny, ale nie katuję się już i godzę z tym co mam, bo w sumie wiele osób mogłoby mi zazdrościć brzucha, więc nie mogę narzekać. Nie chcę chudnąć, a jedynie nie przytyć.

Tak więc oceńcie czy jak na U to może być.
Hm... z ciekawości po tym co napisałaś pod jadłospisem policzyłam Ci kalorie. Nie znam dokładnych gramatur tego co zjadłaś, więc przyjęłam dwie opcje.
W opcji pierwszej - zaniżonej - wyszło ok 1200 kcal
W opcji drugiej - zawyżonej - wyszło ok 1600 kcal

Tak więc kalorycznie tak czy siak wychodzi za mało, 1800 to minimium, zwłaszcza, że jeszcze ćwiczysz. Radzę uzupełnić niedobór kcal orzechami i tłustymi rybami morskimi. Tym bardziej, że piszesz o brzuchu - tłuszcz z ryb morskich pozwala na szybsze pozbycie się tłuszczu właśnie z tej części ciała. Tak więc zamiast chudego dorsza itp wybieraj tłuste ryby, np łososia, makrelę, halibuta, śledzie

Cytat:
Napisane przez Juno123 Pokaż wiadomość
U.
1. serek wiejski z 5 % z oliwkami i pomidorem i ziołami
Bułka ze słonecznikiem posmarowana homo z 3 plastrami szynki, ogórkiem rzodkiewką i kechupem
Kawa z mlekiem 3,2 %
Bardzo ładnie

2. (w szkole)niestety mini jogurt naturalny + 50g fitelli, jabłko
Dlaczego niestety? Co prawda trochę mało, ja bym była głodna gdybym w szkole zjadła tylko tyle, no ale

3.cos al a leczo wielgachna porcja, 100 g piersi z indyka, makaron pełnoziarnisty (szklanka makaronu po ugotowaniu)
Tutaj też wydaje mi się mało... wyobraziłam sobie tą porcję, no i "szału nie robi". Zwiększyłabym ilość indyka do 150 g, makaronu też troszkę więcej. Rozumiem, że sos był typowy jak do leczo - papryka i te sprawy?

4. jogobella bannanowa z fitellą kokosową 50 g
Nie za dużo tej Fitelli? Jeśli lubisz to OK, ale dorzuć jakieś orzechy, bo mało NNKT u Ciebie.

poootem przegryzana fitella bananowa 50 g( tak wyszło) ojAle w sumie lepsza Fitella niż słodycze
Ostatni mam jakąs manie na fitelle w tych małych paczuszkach jw

Myślałam, że to podwieczorek... niestety jak na kolację, to nie najlepszy posiłek
j.w.

REKLAMA
Stary 2010-05-20, 10:07   #2188
liquefy
Wtajemniczenie

U:

śniadanie: placek owsiany (6 łyżek płatków, 2 łyżki otrębów, 2 jajka, jabłko, cynamon)
IIśniadanie: dwie bardzo grube kromki domowego chleba z mąki żytniej z polędwicą, do tego dużo warzyw
obiad: szklanka makaronu pełnoziarnistego, pierś z indyka gotowana, sos(takie niby leczo)
podwieczorek: makrela+warzywa
kolacja: 3/4 kostki chudego twarogu+garść orzechów włoskich
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 12:24   #2189
ar22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez liquefy Pokaż wiadomość
U:

śniadanie: placek owsiany (6 łyżek płatków, 2 łyżki otrębów, 2 jajka, jabłko, cynamon)ładne śniadanko
IIśniadanie: dwie bardzo grube kromki domowego chleba z mąki żytniej z polędwicą, do tego dużo warzyw- hmmm jakiś owoc???jogurt???mały grzeszek???
obiad: szklanka makaronu pełnoziarnistego, pierś z indyka gotowana, sos(takie niby leczo) - jeżeli porcja sporo to ok
podwieczorek: makrela+warzywa - a nie lubisz czegoś na słodko w ramach podw???
kolacja: 3/4 kostki chudego twarogu+garść orzechów włoskich
- kolacja typowa jak na R

wydaje mi sie że maławo....chyba nadal R....
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 12:29   #2190
Sherrie
Rozeznanie

PypyryPy:

1. 3 big racuchy usmazone z jablkiem, rodzynkami, orzechami, dzemem malinowym, 2 lychami granoli, slonecznikiem => zaslodzenie i zatluszczenie

- gainer na mleku (niestety) 2%

2. 2 komki chleba zytniego ze slonecznikiem z masleeeeeem, szynka, jajkiem na twardo, serem zoltym, sosem czosnkowym (na majonezie), keczupem,salata/ 3 cukierki czoklers

3. smazony łosoś,ziemniaczki smazone i zapieczone z serem i przecierem pomidorowym ze smietana, salatka (salata, rzodkiewka, jajko na twardo, sos musztardowo-majonezowy, pomidor) a do tego lód koktailowy w rozku

4. paczek z nadzieniem rozanym z duuuuza iloscia lukru (ale byl pyszny!) + gainer jw i big jablko, 2 czoklersy (zaslodzenie znow)

5. domowy hot-dog: bagietka,parowka, salata, pomidor, sos majonezowo-keczupowo-musztardowy, zolty ser / mala paczka chipsow

- gainer na mleku juz 3,2, jablko

prosze o ocene
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości