![]() |
#2161 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Zakorzenienie
|
Jutrzejsze R
![]() Śniadanie - 2 kromki razowca z nutellą własnej roboty (na taki wielki słoik wyszło: 400g serka homo nat., łyżka kakao, żółtko, słodzik) i z łyżką żurawiny suszonej (na obie kromki) ; herbatka IIśniadanie - 2 kromki razowca z wędliną i warzywkami ; 30g arachidów IIIśniadanie - omlet z 1jaja i 1białka z wpieczoną wędliną ćwiczenia Obiad - jakieś mięcho i pół torebki ryżu brązowego Kolacja - serek wiejski z pomidorem i szczypiorkiem Proszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2163 | ||
Rozeznanie
|
Dzięki za ocenę
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez jelonk Czas edycji: 2010-05-19 o 19:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Zadomowienie
|
Utrzymanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Zadomowienie
|
Paszka!!!!
![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Zadomowienie
|
R:
Ś: dwie kromki pumpernikla (ponad 100g razem) + pasta (pół puszki tuńczyka wsw, jajko, przyprawy) + pomidor, szczypior O: ok.140g gotowanego filetu z indyka+ pół woreczka brokułów+ cebula,pieczarki+ ok. 150 g sosu do spaghetti knorr (wiem, że kupny to dno, ale tak wyszło) ok.50 minut stepper, 15 minut siłowe na nogi, rozciąganie P: ok.170g gotowanego filetu z dorsza posypane oregano+ garstka makaronu pełnoziarnistego+ łyżka sosu jw. K: serek wiejski lekki + 25g orzechów (nerkowce, włoskie, migdały) wyszło mi ok. 1235 kcal jak to wygląda? Nie za dużo białka? bo dzisiaj jakoś tak wyszło chyba kosztem nnkt troche... a 4 posiłki, bo dość późno wstaje i na siłę nie chce się ee... napinać i kombinować za bardzo proszę o ocenkę ![]()
Kto się boi, nie wiedząc właściwie czego, podwójnie się boi. Edytowane przez beaufyf00l Czas edycji: 2010-05-19 o 19:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2168 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() 1. Kawka z mleczkiem 30 min ćwiczeń siłowych oraz weider dzień 9 2. jajecznica z dwóch jaj na odrobinie oliwy, pół pomidora, garść mieszanki sałat, szczypiorek. ( rano zawsze ćwiczę przed śniadaniem) 3. obiadek to rybka po grecku (w wersji light) smażona na oliwie z 1/3 torebki ryżu. 4. przekąska to wieśniak light z pomidorkiem i szczypiorkiem 5. kolacyjka (którą się właśnie zajadam :P ) - pół puszki tuńczyka w sosie własnym z resztką sosu po rybie po grecku z łyżeczką kukurydzy, garścią mieszanki sałat i pół pomidorka ![]() bardzo proszę o ocenkę |
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Rozeznanie
|
Uuuu
i jak? i jak? ![]() hm..nie mogę zmienić czcionki...kurde, 13-sty dzisiaj czy co?? ![]() Edytowane przez Magdalena0603 Czas edycji: 2010-05-19 o 20:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
BAN stały
|
p
sn-6 łyzek kaszy jaglanej z 2 garsciami wiórek kokosowych, płatków migdałów, 3 garsciami rodzynek, łyzka miodu, garscia słonecznika. troche winogron i melona 2sn-dwie kromki orkiszowego z pasta z 1/3 awocado, serkiem wiejskim, natka pietruchy i rzodkiewkami podjedzone-2 garsci rodzynek, troche słonecznika ob-makaron żytni z sosem z czerwonej soczewicy i przecieru pomidorowego (3/4 duzego talerza) 5 kotletów (kasza jaglana, płatki owsiane, płatki zytnie, jajo, cukinia, fasolka zielona, czosnek, otreby pszenne) 150 g serka wiejskiego d-koło 100g słonecznika pod-miska płatków migdałowych, rodzynek i pestek dyni kol-3 kromki chleba ze sliwka razowego 1 z serkiem wiejskim, pomidorem i pedami grochu 2 z białym serem, pomidorem i rzodkiewka 3 z 1/4 awocado, pomidorem i pedami grochu, jabłko ufff, prosze o ocene... |
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Raczkowanie
|
Jutrzejsze R (7 kg w 3 miesiące, codziennie km do szkoły w 1 stronę, 60 brzuszków dziennie(3serie po 20) i ćw na nogi + kilka razy w tygodniu rolki, aerobik lub rolki)
Niestety dziś jem jasny chleb bo kończę grypę żołądkową, 2 w tym miesiącu. ![]() śn; płatki z mlekiem lub kajzerka z masłem 2śn; obwarzanek z sezamem lub kanapka, woda mineralna, coś słodkiego. ob; 2 chochelki krupniku z ziemniakami. 2d;zależy co mama ugotuje zjem raczej tylko 2 danie pod; surówka z jabłka, marchewki, selera, polana jogurtem naturalnym 1,5%, szklanka wody kol; serek wiejski 5%, z rzodkiewką i szczypiorkiem 200g. Herbata bez cukru zielona, 2 plasterki szynki drobiowej. Chcę chudnąć 0,5 kg na tydzień, aby nie stracić mięśni,tylko niepotrzebny tłuszczyk z ud, brzucha i pośladków oraz nieszczęsny cellulit. Zaczną się świeże warzywa to będzie w czym wybierać i przebierać, wtedy anwet nie będę myślała o słodyczach. Do września chcę zrzucić 7 kg i pokazać się jako zdrowa nastolatka w liceum w 1 klasie. ![]() Głodówki nawet nie mam na myśli, bo to całkowity brak rozsądku stosowania jej. ![]() waga początkowa ok 53 chcę ważyć 46 żeby wejść w ulubione spodnie. Odp. pliss |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2174 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2175 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez znikajac Czas edycji: 2010-05-19 o 21:44 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2176 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba troche kuleja okolotreningowe, ale bialka nie jest za duzo ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
sliczne wegetarianskie p
![]() |
#2177 |
Wtajemniczenie
|
Oceńcie i mnie ;]
U dzisiejsze 7.30 zmieszane płatki cornflakes i fitness (wiem, że syf, ale owsianki nie znoszę, a te uwielbiam i będę je jeść), mleko 1,5 %, do tego suszona żurawina, pestki dyni, troszkę suszonych owoców tropikalnych 10.30 mały banan, malutka buteleczka jogurtu naturalnego probiotycznego l.casei, mała kawa z mleczkiem bez cukru 13.30 dwa małe gołąbki w sosie pomidorowym 16.00 grejpfrut 19.00 grahamka z ziarnami posmarowana margaryną benacol (chyba tak się pisze, ta na niski cholesterol), pół kiszonego ogórka, chudy twarożek wymieszany ze szczypiorkiem, rzodkiewką i papryką Do tego woda mineralna i zielona herbata w dużych ilościach i godzinny trening interwałowo-siłowy. To jest mój dzisiejszy jadłospis. Ryby, drób, orzechy, kasze, ryże, makarony też jem! Dodam, że mam 164 cm wzrostu i 50 kg i tyle ważę w sumie całe życie, niezależnie od tego czy się odchudzam czy nie. Różnicę widać jedynie w brzuchu. Jak jem słodycze to ważę tyle samo, ale brzuch wygląda wtedy okropnie. Muszę naprawdę mało jeść, żeby był płaski. Kiedyś, w tamtym roku szalałam głupia z 800 kcal i w połączeniu z ostrymi ćwiczeniami mięśni brzuch był idealny, ale nie katuję się już i godzę z tym co mam, bo w sumie wiele osób mogłoby mi zazdrościć brzucha, więc nie mogę narzekać. Nie chcę chudnąć, a jedynie nie przytyć. Tak więc oceńcie czy jak na U to może być. |
![]() ![]() |
![]() |
#2178 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Wtajemniczenie
|
z założenia P
I. bułka z masłem i miodem, wieśniak z konfiturą truskawkową II. drink malinowy, spory kawałek chałki, jabłko III. schabowy, ziemniaki z tłuszczykiem, surówka z kapusty kiszonej talerz ogórkowej z makaronem IV dwa gofry z bananem, truskawkami, bitą śmietaną, posypane czekoladą i płatkami migdałowymi, jabłko z tatą na pół ![]() V.dwa jajka na miękko, bułka z masłem, serkiem topionym, sałatą, szynką, rzodkiewką jabłko, miseczka fistachów (obranych) jutro będzie lepiej ^^
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
![]() ![]() |
![]() |
#2180 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tata tu czy ty u taty?
![]() |
#2182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak w ogóle to ślicznie ![]() i jak jutro będzie lepiej, to bosko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | ||
Wtajemniczenie
|
ja u taty (:
ja u taty do poniedziałku (: a potem u starych 'nawyków' -_-' ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat:
Ps, do gofrów była jeszcze lamp(k)a wytrawnego białego winka
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wieje optymizmem
![]() |
#2185 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Rozeznanie
|
U.
1. serek wiejski z 5 % z oliwkami i pomidorem i ziołami Bułka ze słonecznikiem posmarowana homo z 3 plastrami szynki, ogórkiem rzodkiewką i kechupem Kawa z mlekiem 3,2 % 2. (w szkole)niestety mini jogurt naturalny + 50g fitelli, jabłko 3.cos al a leczo wielgachna porcja, 100 g piersi z indyka, makaron pełnoziarnisty (szklanka makaronu po ugotowaniu ![]() 4. jogobella bannanowa z fitellą kokosową 50 g poootem przegryzana fitella bananowa 50 g( tak wyszło) Ostatni mam jakąs manie na fitelle w tych małych paczuszkach jw ![]() ---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- jw, nie jadasz podw czy kolacji? ![]() Podwieczorków ![]()
No i jest 56 kg/171 tylko 2kg do wagi idealnej ![]() "Ooo Muszu Ty geniuszu" ![]() 我爱你 M Edytowane przez Juno123 Czas edycji: 2010-05-19 o 23:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W opcji pierwszej - zaniżonej - wyszło ok 1200 kcal W opcji drugiej - zawyżonej - wyszło ok 1600 kcal Tak więc kalorycznie tak czy siak wychodzi za mało, 1800 to minimium, zwłaszcza, że jeszcze ćwiczysz. Radzę uzupełnić niedobór kcal orzechami i tłustymi rybami morskimi. Tym bardziej, że piszesz o brzuchu - tłuszcz z ryb morskich pozwala na szybsze pozbycie się tłuszczu właśnie z tej części ciała. Tak więc zamiast chudego dorsza itp wybieraj tłuste ryby, np łososia, makrelę, halibuta, śledzie ![]() Cytat:
![]() |
#2188 |
Wtajemniczenie
|
U:
śniadanie: placek owsiany (6 łyżek płatków, 2 łyżki otrębów, 2 jajka, jabłko, cynamon) IIśniadanie: dwie bardzo grube kromki domowego chleba z mąki żytniej z polędwicą, do tego dużo warzyw obiad: szklanka makaronu pełnoziarnistego, pierś z indyka gotowana, sos(takie niby leczo) podwieczorek: makrela+warzywa kolacja: 3/4 kostki chudego twarogu+garść orzechów włoskich
![]() |
#2189 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wydaje mi sie że maławo....chyba nadal R.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Rozeznanie
|
PypyryPy:
1. 3 big racuchy usmazone z jablkiem, rodzynkami, orzechami, dzemem malinowym, 2 lychami granoli, slonecznikiem => zaslodzenie i zatluszczenie ![]() - gainer na mleku (niestety) 2% 2. 2 komki chleba zytniego ze slonecznikiem z masleeeeeem, szynka, jajkiem na twardo, serem zoltym, sosem czosnkowym (na majonezie), keczupem,salata/ 3 cukierki czoklers 3. smazony łosoś,ziemniaczki smazone i zapieczone z serem i przecierem pomidorowym ze smietana, salatka (salata, rzodkiewka, jajko na twardo, sos musztardowo-majonezowy, pomidor) a do tego lód koktailowy w rozku 4. paczek z nadzieniem rozanym z duuuuza iloscia lukru (ale byl pyszny!) + gainer jw i big jablko, 2 czoklersy (zaslodzenie znow) 5. domowy hot-dog: bagietka,parowka, salata, pomidor, sos majonezowo-keczupowo-musztardowy, zolty ser / mala paczka chipsow - gainer na mleku juz 3,2, jablko prosze o ocene |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:03.