Nasze codzienne jadłospisy, część XI - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-18, 20:05   #2131
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI

Cytat:
Napisane przez jelonk Pokaż wiadomość
moje U

1. tost z dwóch kromek razowca z serem ekologicznym, pomidorem, ketchupem, jajecznica z dwóch jaj z pomidorem i szczypiorkiem, plaster polędwicy drobiowej; suszona śliwka
Ładnie, chociaż tych suszonych śliwek mogło być więcej

2. kanapka złożona na pół z dwóch kromek razowca z polędwicą drobiową, pomidorem i szczypiorkiem
OK, mozesz dodać jakiś owoc i orzechy(NNKT)

3. kasza jęczmienna z prażonym jabłkiem i serkiem homo
Dziwne połączenie, ale skoro tak lubisz

4. sałatka na ciepło z mięsa mielonego, fury gotowanych warzyw i pestek słonecznika; dwa orzechy brazylijskie
Ładnie, aczkolwiek nie wiem dlaczego tak wszystko liczysz... tam JEDNA śliwka, tu DWA orzechy... jeżeli jesteś na U mozesz pozwolić sobie spokojnie na garść śliwek/ orzechów...

5. sałatka z krewetek, surimi, tuńczyka, wieśniaka i warzyw; marchewka
zależy ile jej było, ale ładnie

Proszę o ocenę
j.w.
Stary 2010-05-18, 20:05   #2132
Juno123
Rozeznanie

GG do Juno123

U
1.bułka razowa z szynką i homo, ogórkiem, rzotkiewką i sałatą + jajko XXl od "kury grzebiącej" + wiejski 5 % z oliwkami
Kawa z mlekiem 3,2 % (taki mój mały sukces)

2.Granola czeko + jogurt naturalny
jabłko
2 ciastka arabskie

3. spagetti ( 100 g mielonej wołowiny + pomidory duszone z papryką i cebulą, oliwkami iiiiii multum czosnku) + szklanka makaronu pełnoziarnistego

4. jogobella bananowa + 100 g mieszanki studenckiej

No i jest 56 kg/171 tylko 2kg do wagi idealnej

"Ooo Muszu Ty geniuszu"

我爱你 M

Juno123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 20:10   #2133
innyrytm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kakaukowa Pokaż wiadomość
p

sn-3 kromki słonecznikowego z sałata, serkiem wiejskim, jajkiem, pomidorem i rzodkiewka, dwie garscie winogron nie ma masła, pozatym jak kromki chleba były spore to ok.
2sn-1,5 kromki słonecznikowego z papryka, sałata, ogorkiem, jakimis kiełkami, natka, pomidorem (nie miałam w lodówce rano nic po za warzywami z sałatki,dlatego same warzywa, wiem, ze beznadziejnie...) tak jak sama oceniłaś,jest beznadziejnie; nie ma masła, i nic prócz warzyw. ja na twoim miejscu na 2 śniadanie bym nie jadła kanapek tylko jakiś jogurt, czy serek.
ob-dwie łyzki ryzu brazowego z cukinia, pieczarkami i przecierem pomidorowym, groszek cukrowy i fasolka szparagowa, sałatka z rzodkiewek, ogórka zielonego i serka wiejskiego;2 łyżki? chyba sobie żartujesz..jesteś na P powinnaś zjeść coś pożywniejszego, bo ja tu widze znów same warzywa;/
*kłótnia z mama, dużo łez i dużo za dużo przykrych słów* aha, bardzo mi przykro, ale nie wiem po co to tu zamieszczasz? Tu nie forum zażaleń.
pod-(1h po obiedzie) miska orzeszków piniowych, słonecznika, pestek dyni, rodzynek i winogron na pół z mamą; eh, to wszystko wychodzi na pół w takim razie.(pisz co ty jesz,a nie ty z mamą)
kol- (2h po podw) diwe kromki orkiszowego z 1/3 ogromnego awocado, białym serem natka pietruchy i rzodkiewkami; maaało!. Powinnaś bardziej urozmaicać,a nie ciągle kanapki..

prosze o ocene...
od jutra bedzie porzadne p, po dzisiejszej kłótni naprawde CHCE przytyc.
Moim zdaniem jest beznadziejnie. to bardziej pasuje na R niż na P. Mam nadzieje że jutro będzie lepiej.
Stary 2010-05-18, 20:26   #2134
Magdalena0603
Rozeznanie

Uuu
  • 2 jajka na miękko,grahamka z twarogiem chudym,szynką,sałatą,pomi dorkiem, banan
  • kiwi,jogurt malinowy, spory kawałek murzynka (ciasto takie....), 2 marchewki surowe
  • jako "przekąska": kubek zupy gulaszowej,na łopatce,mnóstwo chili i warzyw
  • obiad pt. "knajpa chińska": owoce morza na ostro (poprosiłam o dodatkowy czosnek i sambal..),300g surówki z kapusty pekińskiej, warzywa na patelnię- chińska mieszanka Hortexu 400g + miseczka ryżu białego...3 piwka z imbirem
  • puszka tuńczyka w oleju+ 1/2 homo+ kromka razowca z almette chrzanowym

siostra mówi,że za dużo jak na U...
p.s. brak ruchu...

ocenicie?????????????:cmo k:

Edytowane przez Magdalena0603
Czas edycji: 2010-05-18 o 20:28
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 20:36   #2135
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze raczej U ( ta pogoda na mnie bardzo zle wplywa ;( )

Sn: dwie kromy po 45g chleba z ziarnami z masełkiem : szyneczka , serkiem Moj ulubiony , pomidorem i ogorkiem , activia 200g do picia szuszona sliwka , jabłuszko

2sn: grahamka z ziarnami z maselkiem i almette smietankowym i ogorasem , gratka truskawkowa 132g , jabłucho (szkola)

O: dwa duze i grubasne nalesniki : jeden z twarozkiem (twarog , smietana, cukier) drugi z dzemem truskawkowym i garscia nerkowcow

P: jabłuszko i pomaranczka pokrojone i zalane jogobella jagodowa 140g z wrzucona garscia mieszanki studenckiej

K(bdz ) dwie kromki jakie jak na sniadanko + kakao ?

i jak ?

bbardzo prosze o ocenki ;*

upppp

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 20:41   #2136
Magdalena0603
Rozeznanie

Twój jadłsopis został już oceniony...........

p.s. Paszka
Stary 2010-05-18, 20:42   #2137
kakaukowa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez innyrytm Pokaż wiadomość
Moim zdaniem jest beznadziejnie. to bardziej pasuje na R niż na P. Mam nadzieje że jutro będzie lepiej.
kłótnia była o moja wage, zarcie itp dlatego zaznaczyłam, a podw niby na pół z mama,ale to była pełna duża miska więc i tak porcja duża. Od jutra bedzie prawdziwe p, obiecuje.
kakaukowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-18, 21:01   #2138
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal

Cytat:
p

sn-3 kromki słonecznikowego z sałata, serkiem wiejskim, jajkiem, pomidorem i rzodkiewka, dwie garscie winogron
2sn-1,5 kromki słonecznikowego z papryka, sałata, ogorkiem, jakimis kiełkami, natka, pomidorem (nie miałam w lodówce rano nic po za warzywami z sałatki,dlatego same warzywa, wiem, ze beznadziejnie...)
ob-dwie łyzki ryzu brazowego z cukinia, pieczarkami i przecierem pomidorowym, groszek cukrowy i fasolka szparagowa, sałatka z rzodkiewek, ogórka zielonego i serka wiejskiego
*kłótnia z mama, dużo łez i dużo za dużo przykrych słów*
pod-(1h po obiedzie) miska orzeszków piniowych, słonecznika, pestek dyni, rodzynek i winogron na pół z mamą
kol- (2h po podw) diwe kromki orkiszowego z 1/3 ogromnego awocado, białym serem natka pietruchy i rzodkiewkami

prosze o ocene...
od jutra bedzie porzadne p, po dzisiejszej kłótni naprawde CHCE przytyc.
śniadanie ujdzie, 2 słabe, obiad - masakra, podw. zależy od wielkości miski i kolacja ujdzie
mam nadzieję, że chcesz przytyć,bo te twoje jadłospisy i ilość ruchu pozostawię.... bez komentarza -->

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Dzisiejsze Utrzymanko

Śniadanie: pudełeczko serka wiejskiego 200g z cynamonem, migdałami, nerkowcami, pomarańczą i teuskawkami --> wyszła taka 0,5l micha , kubek kawki zbożowej
Obiad: około 1/2 woreczka ryżu brązowego, porcja kurczaczka (pierś) pokrojonej w paseczki podsmażonej na oliwie z czosnkiem, cebulą, papryką, pieczarką, marchewką, brokułą, curry, ziołami, koncentratem pomidorowym i odrobinką sosu słodko-ostrego tao-tao
Podwieczorek: duże jabłko pieczone z suszonymi śliwkami i cynamonem, garść (taka sporawa ) orzechów laskowych, kawka z cynamonem
godzinka lekkiej gimnastyki przy muzyczce
Kolacja: sałatka: jajko na twardo, 2 plastry polędwicy z indyka, parowana marchewka i kilka różyczek brokuła, kawałek papryki czerwonej, szczypiorek, rzodkiewka, ogórek konserwowy, natka, curry, łyżeczka musztardy i łyżeczka majonezu + kromka (ok. 50g) razowca ze słonecznikiem i siemieniem lnianym, kubek herbatki malinowej z cytrynką

oceni ktoś
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 21:03   #2139
Sherrie
Rozeznanie

P (w końcu zaczynam tyć => 5000 kcal)

1. placek owsiany (moj ukochany): jajko, musli, mieszanka studencka, slonecznik, zurawina, siemie lniane, kasza manna, smazony na masle, wysmarowany nutella i wisniami w syropie

- gainer na mleku 3,2%

2. w drodze na uczelnie: drozdzowka z makiem i lukrem, jablko

3. kotlet de volaille, w sosie z papryka, pieczarkami, i keczupem, grzanki z grubej kromki chleba na oliwie paprykowo-czosnkowej + sos wegierski i 2 lychy surowki/ kawalek sernika z ciastem ucieranym

- gainer jw

4. mc flurry z lionem i polewa wisniowa, gruszka, powerate wisniowy

5. 2 kromki chleba pszennego z maslem czosnkowym, salata, tartare lososiowym, pomidorem, 60g biszkoptow z mleczkiem cieplym, pasek czekolady bialej

- gainer jw, jablko, garsc chipsow solonych

i gdzies jeszcze byl 3 bit orzechowy ale nie wiem gdzie

pękam... ale porosze o ocene
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 21:08   #2140
Magdalena0603
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość

1. placek owsiany (moj ukochany): jajko, musli, mieszanka studencka, slonecznik, zurawina, siemie lniane, kasza manna, smazony na masle, wysmarowany nutella i wisniami w syropie

- gainer na mleku 3,2%

2. w drodze na uczelnie: drozdzowka z makiem i lukrem, jablko

3. kotlet de volaille, w sosie z papryka, pieczarkami, i keczupem, grzanki z grubej kromki chleba na oliwie paprykowo-czosnkowej + sos wegierski i 2 lychy surowki/ kawalek sernika z ciastem ucieranym

- gainer jw

4. mc flurry z lionem i polewa wisniowa, gruszka, powerate wisniowy

5. 2 kromki chleba pszennego z maslem czosnkowym, salata, tartare lososiowym, pomidorem, 60g biszkoptow z mleczkiem cieplym, pasek czekolady bialej

i gdzies jeszcze byl 3 bit orzechowy ale nie wiem gdzie

tu ma być 5000 kalorii?????????????????? ???
Stary 2010-05-18, 21:13   #2141
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
kłótnia była o moja wage, zarcie itp dlatego zaznaczyłam, a podw niby na pół z mama,ale to była pełna duża miska więc i tak porcja duża. Od jutra bedzie prawdziwe p, obiecuje.
A to prawdziwe p to z powodu kłótni? Bo jeżeli masz zamiar leczyć się ze względu na kłótnie, rodziców, bliskich itd. to kiepsko - musisz chcieć i wyleczyć się przede wszystkim dla siebie

Cytat:
Napisane przez Abigal Pokaż wiadomość

Dzisiejsze Utrzymanko

Śniadanie: pudełeczko serka wiejskiego 200g z cynamonem, migdałami, nerkowcami, pomarańczą i teuskawkami --> wyszła taka 0,5l micha , kubek kawki zbożowej +kromka chleba?
A gdzie drugie śniadanie?
Obiad: około 1/2 woreczka ryżu brązowego, porcja kurczaczka (pierś) pokrojonej w paseczki podsmażonej na oliwie z czosnkiem, cebulą, papryką, pieczarką, marchewką, brokułą, curry, ziołami, koncentratem pomidorowym i odrobinką sosu słodko-ostrego tao-tao ładnie
Podwieczorek: duże jabłko pieczone z suszonymi śliwkami i cynamonem, garść (taka sporawa ) orzechów laskowych, kawka z cynamonem j.w.
Kolacja: sałatka: jajko na twardo, 2 plastry polędwicy z indyka, parowana marchewka i kilka różyczek brokuła, kawałek papryki czerwonej, szczypiorek, rzodkiewka, ogórek konserwowy, natka, curry, łyżeczka musztardy i łyżeczka majonezu + kromka (ok. 50g) razowca ze słonecznikiem i siemieniem lnianym, kubek herbatki malinowej z cytrynką ładnie, do chlebka masło?

oceni ktoś

znikajac jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-18, 21:16   #2142
Sherrie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
tu ma być 5000 kalorii?????????????????? ???
nie wydaje sie prawda??
no tak, dzisiaj specjalnie podliczalam, bo wszystko robilam od podstaw. wiesz ja nie daje lyzki musli i lyzeczki orzechow, nie smaze miesa na lyzeczce oliwy czy masla, tego sa duze ilosci ;]
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 21:30   #2143
innyrytm
Wtajemniczenie

kakaukowa , znam to. Jak się odchudzałam, to też wiecznie kłótnie były w domu że za mało jem, ale teraz wiem że to przez moją głupotę i upartość mam teraz problemy z wagą. Powiedz, ile mierzysz i ważysz ?
Stary 2010-05-18, 21:51   #2144
dovecarmel
Przyczajenie

eRka:

śń: 150g serka wiejskiego 3% + 5 rodzynek, 5 suszonych żurawin, suszona śliwka i morela, łyżeczka płatków migdałowych, łyżka otrębów pszennych, pół łyżeczki kakao 10-12% (odtłuszczone), kiwi, herbata

2śń: duże jabłko (wiem, że to nie posiłek, ale przyzwyczaiłam się już, że w szkole jem jabłko i bardzo to lubię)

ob: sałatka: pomidor, ogórek konserwowy, og. gruntowy, pół ogórka zielonego (uwielbiam ogórki ), 3 rzodkiewki, łyżka ryżu brązowego, łyżka sosu pomidorowo-śmietanowego (64kcal/100g), herbata

podw: 50g twarogu chudego z łyżeczką ketchupu

kol: jajecznica: 1 jajko + 2 białka, 20ml mleka 0%, pomidor, pieprz, zielona herbata

i 2,25l wody ngaz

Proszę o ocenę
dovecarmel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 22:14   #2145
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

W stronę P (od 6.00 na nogach, zajęcia non stop, powrót do domu oraz zmagania z pogodą!)

Ś: rogal z makiem (przed wykładem miałam jeszcze wątpliwości egzystencjalne)
latte z automatu
II: rogal maślany (150g) jogurt pitny truskawkowy, jabłko
III:bułka poznańska z margaryną twarożkiem, szynką i warzywami, szczypiorkiem (uczelnia)
100g mieszanki orzechów
IV. jabłko, 2 paski milki carmelowej, 3 krówki
V. bułka z masłem, serkiem topionym, wędliną, ogórkiem konserwowym sosem majonezowym, dwa skrzydełka z kurczaka

kilkanaście fistachów, 3 paski milki carmelowe (:

Jadłospis dedykuje Kawwiee!!!

Bardzo niezdrowo? Dzisiejszy dzień był wyjątkowo niesprzyjający, wszystko w biegu...
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Cię życie!
Dekas jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-18, 23:10   #2146
lauhau
Raczkowanie

R
Hej, mój pierwszy raz, nie mam doświadczenia w dietach, chcę zgubić ok. 3-5 kg, do lipca, myślę, że to w miarę realne i zdrowe założenie.
Jadłospisy z 2 dni - zaznaczę, że nie ruszałam się z domu, więc nie spalałam w sumie zbyt wielu kalorii.
I- Activia śliwkowa 300 g., kawa z 25 g. mleka 3,2%
II- Talerz rosołu z makaronem lubella nitki cienkie i natką, kawałek kurczaka gotowanego, kromka chleba żytnio-pszennego z ziarnami, 3 łyżeczki musztardy, kawa j.w.
III- talerz rosołu j.w., ok. 200 g. wołowiny gotowanej, kromka chleba j.w., 5 łyżeczek musztardy, kawa j.w, szklanka coli
IIII- banan

I- 2 jajka na miękko, 3 łyżeczki musztardy, kromka chleba j.w.
II- szklanka rosołu czystego, kawa j.w.
III- 300 g krewetek smażonych na oliwie z oliwek, z sokiem z 1,5 cytryny, 3 ząbkami czosnku i natką pietruszki
III- gruszka, kawa j.w.

Jestem otwarta na sugestie, jutro dołączę więcej warzyw, bo tak przeczytałam teraz i chyba za mało.

lauhau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 08:46   #2147
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez Dekas Pokaż wiadomość
W stronę P (od 6.00 na nogach, zajęcia non stop, powrót do domu oraz zmagania z pogodą!)

Ś: rogal z makiem (przed wykładem miałam jeszcze wątpliwości egzystencjalne) które na szczęście poszły sobie na pieszo do...no nie wiem...Honolulu(?)
latte z automatu
II: rogal maślany (150g) jogurt pitny truskawkowy, jabłko super
III:bułka poznańska z margaryną twarożkiem, szynką i warzywami, szczypiorkiem (uczelnia)
100g mieszanki orzechów niom, podoba mi się
IV. jabłko, 2 paski milki carmelowej, 3 krówki ciągutki czy te kruche?
V. bułka z masłem, serkiem topionym, wędliną, ogórkiem konserwowym sosem majonezowym, dwa skrzydełka z kurczaka świetnie!

kilkanaście fistachów, 3 paski milki carmelowe (: chyba Ci zasmakowała i b.dobrze

Jadłospis dedykuje Kawwiee!!!

Bardzo niezdrowo? Dzisiejszy dzień był wyjątkowo niesprzyjający, wszystko w biegu...
rozumiem, że uczelnia uniemożliwia kilka rzeczy szkoda, że nie ma ciepłego obiadku, ale jadło b. fajne. Nie mniej jednak Kika chce więcej;*

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość

1. placek owsiany (moj ukochany): jajko, musli, mieszanka studencka, slonecznik, zurawina, siemie lniane, kasza manna, smazony na masle, wysmarowany nutella i wisniami w syropie smakował zapewne bosko

- gainer na mleku 3,2%

2. w drodze na uczelnie: drozdzowka z makiem i lukrem, jablko ok

3. kotlet de volaille, w sosie z papryka, pieczarkami, i keczupem, grzanki z grubej kromki chleba na oliwie paprykowo-czosnkowej + sos wegierski i 2 lychy surowki/ kawalek sernika z ciastem ucieranym ładnie i baaaaardzo smakowicie, ale zamiast grzanki może jakiś ryż/kasza/makaron

- gainer jw

4. mc flurry z lionem i polewa wisniowa, gruszka, powerate wisniowy ok

5. 2 kromki chleba pszennego z maslem czosnkowym, salata, tartare lososiowym, pomidorem, 60g biszkoptow z mleczkiem cieplym, pasek czekolady bialej pyyysznie

i gdzies jeszcze byl 3 bit orzechowy ale nie wiem gdzie ok ok

wszystko ładnie i pięknie o ile nic poza tym już nie "wpadło" lub nie wypadło (mam nadzieję, że wiesz o co chodzi)

Cytat:
Napisane przez Abigal Pokaż wiadomość

Dzisiejsze Utrzymanko

Śniadanie: pudełeczko serka wiejskiego 200g z cynamonem, migdałami, nerkowcami, pomarańczą i teuskawkami --> wyszła taka 0,5l micha , kubek kawki zbożowej ale można było dać jakąś kromeczkę z dżemem np...
Obiad: około 1/2 woreczka ryżu brązowego, porcja kurczaczka (pierś) pokrojonej w paseczki podsmażonej na oliwie z czosnkiem, cebulą, papryką, pieczarką, marchewką, brokułą, curry, ziołami, koncentratem pomidorowym i odrobinką sosu słodko-ostrego tao-tao mhm, pysznie
Podwieczorek: duże jabłko pieczone z suszonymi śliwkami i cynamonem, garść (taka sporawa ) orzechów laskowych, kawka z cynamonem no jeśli orzechów sporo to ok
Kolacja: sałatka: jajko na twardo, 2 plastry polędwicy z indyka, parowana marchewka i kilka różyczek brokuła, kawałek papryki czerwonej, szczypiorek, rzodkiewka, ogórek konserwowy, natka, curry, łyżeczka musztardy i łyżeczka majonezu + kromka (ok. 50g) razowca ze słonecznikiem i siemieniem lnianym, kubek herbatki malinowej z cytrynką ładnie

oceni ktoś
jw

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
Uuu
  • 2 jajka na miękko,grahamka z twarogiem chudym,szynką,sałatą,pomi dorkiem, banan super
  • kiwi,jogurt malinowy, spory kawałek murzynka (ciasto takie....), 2 marchewki surowe a ja lubię Cycki murzynki-->też ciasto
  • jako "przekąska": kubek zupy gulaszowej,na łopatce,mnóstwo chili i warzyw chilli
  • obiad pt. "knajpa chińska": owoce morza na ostro (poprosiłam o dodatkowy czosnek i sambal..),300g surówki z kapusty pekińskiej, warzywa na patelnię- chińska mieszanka Hortexu 400g + miseczka ryżu białego...3 piwka z imbirem zapewne smakowite, wszystko ślicznie (nie mogę piwa pochwalić tylko
  • puszka tuńczyka w oleju+ 1/2 homo+ kromka razowca z almette chrzanowym mhm ok, ładnie

siostra mówi,że za dużo jak na U... każdy jest inny i jeśli utrzymujesz na tym wagę to wcale nie jest za dużo, nie sugeruj się spostrzeżeniami innych a tym jak reaguje Twój organizm
p.s. brak ruchu...

ocenicie?????????????:cmo k:
ocenicie

Cytat:
Napisane przez Juno123 Pokaż wiadomość
U
1.bułka razowa z szynką i homo, ogórkiem, rzoDkiewką i sałatą + jajko XXl od "kury grzebiącej" + wiejski 5 % z oliwkami
Kawa z mlekiem 3,2 % (taki mój mały sukces) mhm, śniadanie super

2.Granola czeko + jogurt naturalny
jabłko
2 ciastka arabskie jeśli jogo nie mini, a granoli sporo to ok

jakie to te ciastka?

3. spagetti ( 100 g mielonej wołowiny + pomidory duszone z papryką i cebulą, oliwkami iiiiii multum czosnku) + szklanka makaronu pełnoziarnistego przed czy po ugotowaniu?

4. jogobella bananowa + 100 g mieszanki studenckiej taki zestaw byłby ok na podw

gdzie kolacja?
jw, nie jadasz podw czy kolacji?

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 12:10   #2148
latino18
Raczkowanie

wczoraj:
8.30 sn:serek wiejski,orzechy,bf.
kromka chleba razowego z masłem,serkiem ziołowym,ogorkiem,rzeżuch a.
jabłko,kawa z mlekiem 2%
14.30 2sn: kanapka składana z szynka,masłem,pomidorem,s erem. sok pomarańczowy(butelka)
18.30 o:kurczak,duzzo sałatki z pomidora,ogorka,sałaty,sz czypiorku,jogurtu,ryż,her bata
20.30 k; polowa kostki twarogu poltłustego z cynamonem,herbata
(nie mam mozliwosci inaczej )

dziś;
9. sn: twarozek domowy, płatki bf, orzechy
jabłko,kawa z mlekiem
12 2sn: cappucino waniliowe, kromka chleba razowego z srem plesniowym chyba
14 0 ; ryba,brokuły duuuzo, ryż , herbata
16.30 podw : jeszcze nie wiem
19-20 kol : chyba jejecznica z kromka chleba albo ser biały jak pozniej wroce
latino18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 13:25   #2149
mircia14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mircia14 Pokaż wiadomość
Jutrzejsze R Z prośbą o ocenę
Śniadanie - placki owsiane (50g owsianych, 20g otr. pszennych, jajko) posmarowane serkiem homo z truskawkami ; herbatka
IIśniadanie - grahamka z wędliną i warzywkami ; jabłko
pt - omlet z 1jaja z twarogiem na waniliowo
ćwiczenia
Obiad - schab bez panierki z kaszą
basen
zaraz po -jabłko
Podwieczorek - kromka razowca z serkiem homo ; jajko z twarogiem chudym (3 łyżki) zawinięte w 3 plastry polędwicy ; herbatka
Kolacja - 30g arachidów (wybaczcie brak białka ale jakoś tak.. podwieczorek będzie dość późno więc tylko to na przegryzkę )

Niedługo czeka mnie U. Trochę boję się przejścia no ale będę podglądać jadłospisy stąd
podbijam
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-19, 14:18   #2150
kasia220112
Raczkowanie

Czy mogę schudnąć 7 kg w 3 miesiące jedząc normalne posiłki, ostatni o 20, umiarkowanie słodycze tzn baton dziennie. Do tego codziennie jakies spacery, sprzatanie, taniec, 30 brzuszkow???
Odp. Pliss!! Bardzo ważne
kasia220112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 15:20   #2151
l4lena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia220112 Pokaż wiadomość
Czy mogę schudnąć 7 kg w 3 miesiące jedząc normalne posiłki, ostatni o 20, umiarkowanie słodycze tzn baton dziennie. Do tego codziennie jakies spacery, sprzatanie, taniec, 30 brzuszkow???
Może się nie znam ale myślę, że jedząc batonik codziennie i robiąc 30 brzuszków - może być z tym raczej problem.
l4lena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 15:28   #2152
kasia220112
Raczkowanie

Odp
Stary 2010-05-19, 15:40   #2153
Zelka_07
Raczkowanie

a ja dziś wklejam UUU jak urlop od odchudzanka

ś: owsiana (5łych owsianych, 2 łychy granoli orzechowej, 2łychy letniej pokusy, troche twarogu orzechowego)
pt: troche tuńczyka wsw
45min orbi
2ś: 2 kromy razowca z odrobiną delmy cebulkowej, sałatą pomidorem, rzodkiewkami + na jednej kromce tuńczyk na drugiej szynka drobiowa i pól plastra sera żółtego
2h spaceru
o: pół woreczka gryczanej, ok 300g warzyw na patelnie śródziemnomorskich, filet z pangi pieczony
deser: łyżka orzechów ziemnych
p: jogo nat + jabłko
k: pół grahamki z szynką sałatą i pomidorkiem +100g wieśniaka

ślicznie proszę o ocenkę
Stary 2010-05-19, 16:39   #2154
ar22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zelka_07 Pokaż wiadomość

ś: owsiana (5łych owsianych, 2 łychy granoli orzechowej, 2łychy letniej pokusy, troche twarogu orzechowego)
45min orbi
2ś: 2 kromy razowca z odrobiną delmy cebulkowej, sałatą pomidorem, rzodkiewkami + na jednej kromce tuńczyk na drugiej szynka drobiowa i pól plastra sera żółtego
2h spaceru
o: pół woreczka gryczanej, ok 300g warzyw na patelnie śródziemnomorskich, filet z pangi pieczony

ślicznie proszę o ocenkę
mmm...mnie sie wydaje nadal R ładne R...
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 17:17   #2155
paszka016
Raczkowanie

Dzisiejsze P ! ( mam wielka ochote rzucic to w pierony ;(( )

Sn: grahamka z ziarnami z maselkiem : szyneczka , serkiem zoltym , i ogoreczkiem , kartonik mleka truskawkowego z mlekovity , jabłuszko

2sn: (szkola) 2 kromki po 45g z ziarnami zlozone z maselkiem :almette smietankkowym , ogoreczkiem , knoppers , jabłuszko

O: cały woreczek kaszy jeczmiennej , duzoo mizerii , kotlecik schabowy

P: garsc nerkowcow , lód rozek z algidy truskawkowy , cały kisiel żurawinowy , pomaranczka

megaaa bol ;(((

K: (planuje) dwie kromki z ziarnami przytostowane w tosterze , twarozek ( serk bialy , smietana , szczypiorek )

i prosze o ocene
jakiego kopa czy cus
bo mam wszystkiego dosc.

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 18:01   #2156
kasia220112
Raczkowanie

odp
Stary 2010-05-19, 18:13   #2157
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
odp
Czego drze sie? Nikt nie siedzi na forum i nie czeka, by Ci na pytania odpowiedziec.

Moim zdaniem, w zyciu tak tyle nie schudniesz.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-19, 18:34   #2158
monia12
Raczkowanie

U/P
Sniadanie: 2 kromki chleba pelnoziarnistego z maslem,bialym serem i miodem,kawa inka z mlekiem,herbata
II Sniadanie(szkoła): jabłko, kanapka z 2 kromek chleba pełnoziarnistego,żółty ser a do środka napchałam sałatki (sałata pekińska,papryka,kukurydz a,groszek) co by to sucha nie była
Obiad:Spory kawałek halibuta,kasza jaglana,warzywa na patelnie,całe opakowanie(400g) one są pyszne...
Kolacja:babciny krokiet z mięsem z kurczaka
Po:kefir

Chyba brakuje orzeszkow,nie?Ale jest ryba,a ryba to tez NNKT,omega-3,6 itp
monia12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 18:39   #2159
into the wild
Przyczajenie

Witajcie, zamieszczam swój jadłospis po raz pierwszy i liczę na Wasze oceny i uwagi

R:
śniadanie (4.30): owsianka gotowana na wodzie: 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów orkiszowych, 2 suszone śliwki, jabłko, cynamon, 150g. serka homogenizowanego naturalnego.

II śniadanie (w pracy, 7.30): jabłko (wiem, że wciąż powtarzacie, że to nie posiłek, ale nie mam innej możliwości. pracuję w fabryce i nie mogę pozwolić sobie na pełnowartościowy posiłek)

III śniadanie (przerwa w pracy, 9.30): sałatka: sałata lodowa, pomidor, 3 ugotowane białka, 8 orzechów laskowych, łyżka oleju rzepakowego.
kawa z mlekiem 2%.

IV (12.30): sok Pysio (z tego samego powodu co jabłko)

obiad (ok.15.00): pierś kurczaka gotowana na parze, miseczka brokułów na parze.
kawa.

trening (17.30): jillian michaels banish fat boost metabolism (50 min.)

po treningu: 2 kromki razowca, na jednej 3 plastry drobiowej szynki, na drugiej całe ugotowane jajko.

kolacja (20.00): zazwyczaj warzywa np. 2 marchewy, długi ogórek, lub serek wiejski lekki.

spać kładę się o 21-22.

proszę o ocenę
Stary 2010-05-19, 18:41   #2160
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
To zależy, co wcześniej jadłaś i jaka była Twoja aktywność.
Co do jedzenia - jeżeli wcześniej pozwalałaś sobie codziennie np na całączekoladę czy paczkę ciastek, to teraz możesz pozwolić sobie na batona, skoro nie mozesz żyć bez słodyczy. Oczywiście lepiej byłoby, gdybyś zrezygnowała z tej przyjemności

Podobnie z aktywnością - jeżeli wcześniej byłaś kanapowcem, teraz wystarczą chociażby spacery. Polecam chodzenie pieszo/jazdę na rowerze, jeśli korzystasz z komunikacji miejskiej.

Myślę, że wbrew pozorom masz zdrowe podejście do redukcji. Nie chcesz liczyć kalorii ani zabraniać sobie tego co lubisz - dzięki temu po diecie się na to nie rzucisz, nie wpadniesz w ED itp.

Moje rady dla Ciebie to:
- sama oceń swoją dotychczasową aktywność i po prostu zwiększ ją dwukrotnie
- jeśli coś smażysz postaraj się to robić bez tłuszczu - ja wszystko tak smażę i nic się nie przypala, a patelnie mam pseudo-teflonową, z marketu
- jedz tak jak zawsze, to co lubisz, ale nie podjadaj między posiłkami, tylko rozłóż to na 5-6 posiłków dziennie
- jeżeli to dla Ciebie nie problem, ogranicz kaloryczne dodatki - np. jeśli możesz zjeść jajka bez majonezu, to nie jedz go tylko dlatego, że jesteś przyzwyczajona
- ponownie - jeśli to dla Ciebie nie problem - gdy jesz pierogi itp nie polewaj ich masłem, a kalafior/fasolkę szparagową itp jedz bez zasmażki.

Cytat:
Napisane przez Zelka_07 Pokaż wiadomość

45min orbi
2h spaceru

ślicznie proszę o ocenkę
Hm mi to bardziej pod R podjeżdża, zwłaszcza, że było trochę ruchu...

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze P ! ( mam wielka ochote rzucic to w pierony ;(( )

Sn: grahamka z ziarnami z maselkiem : szyneczka , serkiem zoltym , i ogoreczkiem , kartonik mleka truskawkowego z mlekovity , jabłuszko

2sn: (szkola) 2 kromki po 45g z ziarnami zlozone z maselkiem :almette smietankkowym , ogoreczkiem , knoppers , jabłuszko

O: cały woreczek kaszy jeczmiennej , duzoo mizerii , kotlecik schabowy

P: garsc nerkowcow , lód rozek z algidy truskawkowy , cały kisiel żurawinowy , pomaranczka

megaaa bol ;(((

K: (planuje) dwie kromki z ziarnami przytostowane w tosterze , twarozek ( serk bialy , smietana , szczypiorek )

i prosze o ocene
jakiego kopa czy cus
bo mam wszystkiego dosc.
Wydaje mi się mało... zwłaszcza w szkole...
Ale co sie dzieje? Jesteś przepełniona od nadmiaru jedzenia(w co wątpię, bo wcale nie ma tego dużo, musiałabyś mieć żołądek jak ptaszek), czy po prostu masz wyrzuty sumienia?

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości