![]() |
#2131 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Cytat:
![]() |
#2132 |
Rozeznanie
|
U
1.bułka razowa z szynką i homo, ogórkiem, rzotkiewką i sałatą + jajko XXl od "kury grzebiącej" ![]() Kawa z mlekiem 3,2 % (taki mój mały sukces) ![]() 2.Granola czeko + jogurt naturalny jabłko 2 ciastka arabskie 3. spagetti ( 100 g mielonej wołowiny + pomidory duszone z papryką i cebulą, oliwkami iiiiii multum czosnku) + szklanka makaronu pełnoziarnistego ![]() 4. jogobella bananowa + 100 g mieszanki studenckiej ![]()
#2133 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2134 |
Rozeznanie
|
Uuu
siostra mówi,że za dużo jak na U... p.s. brak ruchu... ocenicie?????????????:cmo k: Edytowane przez Magdalena0603 Czas edycji: 2010-05-18 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2135 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
upppp
![]() |
#2136 |
Rozeznanie
|
Twój jadłsopis został już oceniony...........
p.s. Paszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
BAN stały
|
kłótnia była o moja wage, zarcie itp dlatego zaznaczyłam, a podw niby na pół z mama,ale to była pełna duża miska więc i tak porcja duża. Od jutra bedzie prawdziwe p, obiecuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mam nadzieję, że chcesz przytyć,bo te twoje jadłospisy i ilość ruchu pozostawię.... bez komentarza --> ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Dzisiejsze Utrzymanko ![]() Śniadanie: pudełeczko serka wiejskiego 200g z cynamonem, migdałami, nerkowcami, pomarańczą i teuskawkami --> wyszła taka 0,5l micha ![]() Obiad: około 1/2 woreczka ryżu brązowego, porcja kurczaczka (pierś) pokrojonej w paseczki podsmażonej na oliwie z czosnkiem, cebulą, papryką, pieczarką, marchewką, brokułą, curry, ziołami, koncentratem pomidorowym i odrobinką sosu słodko-ostrego tao-tao ![]() Podwieczorek: duże jabłko pieczone z suszonymi śliwkami i cynamonem, garść (taka sporawa ![]() godzinka lekkiej gimnastyki przy muzyczce ![]() Kolacja: sałatka: jajko na twardo, 2 plastry polędwicy z indyka, parowana marchewka i kilka różyczek brokuła, kawałek papryki czerwonej, szczypiorek, rzodkiewka, ogórek konserwowy, natka, curry, łyżeczka musztardy i łyżeczka majonezu + kromka (ok. 50g) razowca ze słonecznikiem i siemieniem lnianym, kubek herbatki malinowej z cytrynką oceni ktoś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2139 |
Rozeznanie
|
P (w końcu zaczynam tyć => 5000 kcal)
1. placek owsiany (moj ukochany): jajko, musli, mieszanka studencka, slonecznik, zurawina, siemie lniane, kasza manna, smazony na masle, wysmarowany nutella i wisniami w syropie ![]() - gainer na mleku 3,2% 2. w drodze na uczelnie: drozdzowka z makiem i lukrem, jablko 3. kotlet de volaille, w sosie z papryka, pieczarkami, i keczupem, grzanki z grubej kromki chleba na oliwie paprykowo-czosnkowej + sos wegierski i 2 lychy surowki/ kawalek sernika z ciastem ucieranym - gainer jw 4. mc flurry z lionem i polewa wisniowa, gruszka, powerate wisniowy 5. 2 kromki chleba pszennego z maslem czosnkowym, salata, tartare lososiowym, pomidorem, 60g biszkoptow z mleczkiem cieplym, pasek czekolady bialej - gainer jw, jablko, garsc chipsow solonych i gdzies jeszcze byl 3 bit orzechowy ale nie wiem gdzie pękam... ale porosze o ocene ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2140 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
tu ma być 5000 kalorii?????????????????? ??? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2141 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2142 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Wtajemniczenie
|
kakaukowa , znam to. Jak się odchudzałam, to też wiecznie kłótnie były w domu że za mało jem, ale teraz wiem że to przez moją głupotę i upartość mam teraz problemy z wagą. Powiedz, ile mierzysz i ważysz ?
#2144 |
Przyczajenie
|
eRka:
śń: 150g serka wiejskiego 3% + 5 rodzynek, 5 suszonych żurawin, suszona śliwka i morela, łyżeczka płatków migdałowych, łyżka otrębów pszennych, pół łyżeczki kakao 10-12% (odtłuszczone), kiwi, herbata 2śń: duże jabłko (wiem, że to nie posiłek, ale przyzwyczaiłam się już, że w szkole jem jabłko i bardzo to lubię) ob: sałatka: pomidor, ogórek konserwowy, og. gruntowy, pół ogórka zielonego (uwielbiam ogórki ![]() podw: 50g twarogu chudego z łyżeczką ketchupu kol: jajecznica: 1 jajko + 2 białka, 20ml mleka 0%, pomidor, pieprz, zielona herbata i 2,25l wody ngaz Proszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Wtajemniczenie
|
W stronę P (od 6.00 na nogach, zajęcia non stop, powrót do domu oraz zmagania z pogodą!)
Ś: rogal z makiem (przed wykładem miałam jeszcze wątpliwości egzystencjalne) latte z automatu II: rogal maślany (150g) jogurt pitny truskawkowy, jabłko III:bułka poznańska z margaryną twarożkiem, szynką i warzywami, szczypiorkiem (uczelnia) 100g mieszanki orzechów IV. jabłko, 2 paski milki carmelowej, 3 krówki V. bułka z masłem, serkiem topionym, wędliną, ogórkiem konserwowym sosem majonezowym, dwa skrzydełka z kurczaka kilkanaście fistachów, 3 paski milki carmelowe (: Jadłospis dedykuje Kawwiee!!! Bardzo niezdrowo? Dzisiejszy dzień był wyjątkowo niesprzyjający, wszystko w biegu...
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2146 |
Raczkowanie
|
R
Hej, mój pierwszy raz, nie mam doświadczenia w dietach, chcę zgubić ok. 3-5 kg, do lipca, myślę, że to w miarę realne i zdrowe założenie. Jadłospisy z 2 dni - zaznaczę, że nie ruszałam się z domu, więc nie spalałam w sumie zbyt wielu kalorii. I- Activia śliwkowa 300 g., kawa z 25 g. mleka 3,2% II- Talerz rosołu z makaronem lubella nitki cienkie i natką, kawałek kurczaka gotowanego, kromka chleba żytnio-pszennego z ziarnami, 3 łyżeczki musztardy, kawa j.w. III- talerz rosołu j.w., ok. 200 g. wołowiny gotowanej, kromka chleba j.w., 5 łyżeczek musztardy, kawa j.w, szklanka coli IIII- banan I- 2 jajka na miękko, 3 łyżeczki musztardy, kromka chleba j.w. II- szklanka rosołu czystego, kawa j.w. III- 300 g krewetek smażonych na oliwie z oliwek, z sokiem z 1,5 cytryny, 3 ząbkami czosnku i natką pietruszki III- gruszka, kawa j.w. Jestem otwarta na sugestie, jutro dołączę więcej warzyw, bo tak przeczytałam teraz i chyba za mało. |
![]() ![]() |
![]() |
#2147 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2148 |
Raczkowanie
|
wczoraj:
8.30 sn:serek wiejski,orzechy,bf. kromka chleba razowego z masłem,serkiem ziołowym,ogorkiem,rzeżuch a. jabłko,kawa z mlekiem 2% 14.30 2sn: kanapka składana z szynka,masłem,pomidorem,s erem. sok pomarańczowy(butelka) 18.30 o:kurczak,duzzo sałatki z pomidora,ogorka,sałaty,sz czypiorku,jogurtu,ryż,her bata 20.30 k; polowa kostki twarogu poltłustego z cynamonem,herbata (nie mam mozliwosci inaczej ![]() dziś; 9. sn: twarozek domowy, płatki bf, orzechy jabłko,kawa z mlekiem 12 2sn: cappucino waniliowe, kromka chleba razowego z srem plesniowym chyba ![]() 14 0 ; ryba,brokuły duuuzo, ryż , herbata 16.30 podw : jeszcze nie wiem 19-20 kol : chyba jejecznica z kromka chleba albo ser biały jak pozniej wroce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2150 |
Raczkowanie
|
Czy mogę schudnąć 7 kg w 3 miesiące jedząc normalne posiłki, ostatni o 20, umiarkowanie słodycze tzn baton dziennie. Do tego codziennie jakies spacery, sprzatanie, taniec, 30 brzuszkow???
Odp. Pliss!! Bardzo ważne |
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
Rozeznanie
|
Może się nie znam ale myślę, że jedząc batonik codziennie i robiąc 30 brzuszków - może być z tym raczej problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Raczkowanie
|
Odp
|
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Raczkowanie
|
a ja dziś wklejam UUU jak urlop od odchudzanka
![]() ś: owsiana (5łych owsianych, 2 łychy granoli orzechowej, 2łychy letniej pokusy, troche twarogu orzechowego) pt: troche tuńczyka wsw 45min orbi 2ś: 2 kromy razowca z odrobiną delmy cebulkowej, sałatą pomidorem, rzodkiewkami + na jednej kromce tuńczyk na drugiej szynka drobiowa i pól plastra sera żółtego 2h spaceru o: pół woreczka gryczanej, ok 300g warzyw na patelnie śródziemnomorskich, filet z pangi pieczony deser: łyżka orzechów ziemnych p: jogo nat + jabłko k: pół grahamki z szynką sałatą i pomidorkiem +100g wieśniaka ślicznie proszę o ocenkę ![]() ![]()
#2154 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze P ! ( mam wielka ochote rzucic to w pierony ;(( )
Sn: grahamka z ziarnami z maselkiem : szyneczka , serkiem zoltym , i ogoreczkiem , kartonik mleka truskawkowego z mlekovity , jabłuszko 2sn: (szkola) 2 kromki po 45g z ziarnami zlozone z maselkiem :almette smietankkowym , ogoreczkiem , knoppers , jabłuszko O: cały woreczek kaszy jeczmiennej , duzoo mizerii , kotlecik schabowy P: garsc nerkowcow , lód rozek z algidy truskawkowy , cały kisiel żurawinowy , pomaranczka megaaa bol ;((( K: (planuje) dwie kromki z ziarnami przytostowane w tosterze , twarozek ( serk bialy , smietana , szczypiorek ) i prosze o ocene jakiego kopa czy cus bo mam wszystkiego dosc.
#2156 |
Raczkowanie
|
odp
|
![]() ![]() |
![]() |
#2157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem, w zyciu tak tyle nie schudniesz.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2158 |
Raczkowanie
|
U/P
Sniadanie: 2 kromki chleba pelnoziarnistego z maslem,bialym serem i miodem,kawa inka z mlekiem,herbata II Sniadanie(szkoła): jabłko, kanapka z 2 kromek chleba pełnoziarnistego,żółty ser a do środka napchałam sałatki (sałata pekińska,papryka,kukurydz a,groszek) co by to sucha nie była Obiad:Spory kawałek halibuta,kasza jaglana,warzywa na patelnie,całe opakowanie(400g) one są pyszne... ![]() Kolacja:babciny krokiet z mięsem z kurczaka Po:kefir Chyba brakuje orzeszkow,nie?Ale jest ryba,a ryba to tez NNKT,omega-3,6 itp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2159 |
Przyczajenie
|
Witajcie, zamieszczam swój jadłospis po raz pierwszy i liczę na Wasze oceny i uwagi
![]() R: śniadanie (4.30): owsianka gotowana na wodzie: 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów orkiszowych, 2 suszone śliwki, jabłko, cynamon, 150g. serka homogenizowanego naturalnego. II śniadanie (w pracy, 7.30): jabłko (wiem, że wciąż powtarzacie, że to nie posiłek, ale nie mam innej możliwości. pracuję w fabryce i nie mogę pozwolić sobie na pełnowartościowy posiłek) III śniadanie (przerwa w pracy, 9.30): sałatka: sałata lodowa, pomidor, 3 ugotowane białka, 8 orzechów laskowych, łyżka oleju rzepakowego. kawa z mlekiem 2%. IV (12.30): sok Pysio (z tego samego powodu co jabłko) obiad (ok.15.00): pierś kurczaka gotowana na parze, miseczka brokułów na parze. kawa. trening (17.30): jillian michaels banish fat boost metabolism (50 min.) po treningu: 2 kromki razowca, na jednej 3 plastry drobiowej szynki, na drugiej całe ugotowane jajko. kolacja (20.00): zazwyczaj warzywa np. 2 marchewy, długi ogórek, lub serek wiejski lekki. spać kładę się o 21-22. proszę o ocenę ![]()
#2160 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do jedzenia - jeżeli wcześniej pozwalałaś sobie codziennie np na całączekoladę czy paczkę ciastek, to teraz możesz pozwolić sobie na batona, skoro nie mozesz żyć bez słodyczy. Oczywiście lepiej byłoby, gdybyś zrezygnowała z tej przyjemności ![]() Podobnie z aktywnością - jeżeli wcześniej byłaś kanapowcem, teraz wystarczą chociażby spacery. Polecam chodzenie pieszo/jazdę na rowerze, jeśli korzystasz z komunikacji miejskiej. Myślę, że wbrew pozorom masz zdrowe podejście do redukcji. Nie chcesz liczyć kalorii ani zabraniać sobie tego co lubisz - dzięki temu po diecie się na to nie rzucisz, nie wpadniesz w ED itp. Moje rady dla Ciebie to: - sama oceń swoją dotychczasową aktywność i po prostu zwiększ ją dwukrotnie - jeśli coś smażysz postaraj się to robić bez tłuszczu - ja wszystko tak smażę i nic się nie przypala, a patelnie mam pseudo-teflonową, z marketu ![]() - jedz tak jak zawsze, to co lubisz, ale nie podjadaj między posiłkami, tylko rozłóż to na 5-6 posiłków dziennie - jeżeli to dla Ciebie nie problem, ogranicz kaloryczne dodatki - np. jeśli możesz zjeść jajka bez majonezu, to nie jedz go tylko dlatego, że jesteś przyzwyczajona ![]() - ponownie - jeśli to dla Ciebie nie problem - gdy jesz pierogi itp nie polewaj ich masłem, a kalafior/fasolkę szparagową itp jedz bez zasmażki. Cytat:
Cytat:
Ale co sie dzieje? Jesteś przepełniona od nadmiaru jedzenia(w co wątpię, bo wcale nie ma tego dużo, musiałabyś mieć żołądek jak ptaszek), czy po prostu masz wyrzuty sumienia?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:00.