Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-21, 13:17   #2161
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

coś na temat popularności imion:

http://dzieci.pl/chgid,12178569,titl...puticaid=6a076
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:23   #2162
suonko2
Rozeznanie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Witam Was dziewczyny po długiej nieobecności (znowu po tygodniu musiałam drugi tydzień nadrabiać). My juz po leczeniu, trzeci i już chyba ostatni raz cieszę się strasznie!!! Więcej może później naskrobie bo mi mała się obudziła.

PS
dziękujemy za życzonka
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:28   #2163
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Belladonna no eeg jak przeglądała lekarka mówi ze nie ma odchylen jakis ...strasznych....ale opisu dalej nie ma .Tomografia w przyszłym tygodniu ,może pójdziemy na przepustke,ale to zalezy czy Domi bedzie miec napady,dzis ich nie miałaBoziu oby tak dalejto pójdziemy na przepustke ,marze by byc juz w dlomku
Stary 2010-04-21, 13:34   #2164
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Belladonna no eeg jak przeglądała lekarka mówi ze nie ma odchylen jakis ...strasznych....ale opisu dalej nie ma .Tomografia w przyszłym tygodniu ,może pójdziemy na przepustke,ale to zalezy czy Domi bedzie miec napady,dzis ich nie miałaBoziu oby tak dalejto pójdziemy na przepustke ,marze by byc juz w dlomku
Napewno bedzie wczystko dobrze, trzymaj sie kochana

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:42   #2165
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Ja tez cwicze dzis mam 3 dzien, mam nadzieje ze wytrwam do konca, zmierzylam sie w pasie i w ostatni dzien cwiczen tez sie zmierze i bede widziala ide mispadlo ( o ile co spadnie)

Dzieki za kcoikasy przydadza sie

Ja jeszcze dorzucam od dzis 2 min abs

Co do jedzenia mojej Polci, to moglabym owszem dostawic do cyca, bo mleczko bylo sciagniete rano o 7 po porannym karmieniu o 6 (mniej wiecej w tych godz) wiec sie nazbieraloby do tej 10. Ale 180 ml? to w ciagu dnia juz wiem czemu karmienie trwa godzine przed chwila dopiero skonczylam karmic a zaczelam o 13.30
ja nie wiem czy w tych cycach sie tyle miesci po nocy z jdnej owszem, ale w dzien

Wczoraj zapisalam sie do kosmetyczki i zmieniam fryzjerke (bedzie w tym samym slaonie wszytsko). Jestem zapisana na probny makijaz i fryzure, na wlasciwy makijaz i fryzure oraz na paznkocie 3 dni przed slubem
a oprocz tego, ze zostalo lekko ponad miesiac i sie zaczynam stresowac a dzis mialam koszmary, to nic nowego sie u mnie nie dzieje

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:45   #2166
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość

ooo, jak fajnie, Blanki tam nie ma
Domi, ale jest Pola Ja miałam zawsze w klasie 3-4 inne Ole i nie bylo mi z tym źle

Ela- a czemu Ty zawsze mówisz Olka? Jest to jedyna forma, w ktorej sobie nie zycze zeby sie do mnie zwracac... no ale co kto lubi

Edytowane przez olalicious07
Czas edycji: 2010-04-21 o 13:53
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:48   #2167
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
Domi, ale jest Pola nie no, zart, nic w tym złego przecież nie ma, a pamietam, ze kiedys sie zdenerwowalas jak ktos na innym watku napisał, ze to popularne imie. Ja miałam zawsze w klasie 3-4 inne Ole i nie bylo mi z tym źle

Ela- a czemu Ty zawsze mówisz Olka? Jest to jedyna forma, w ktorej sobie nie zycze zeby sie do mnie zwracac... no ale co kto lubi

ja pisalam o tym w klubie paplo jedna

Stary 2010-04-21, 13:50   #2168
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
ja pisalam o tym w klubie paplo jedna
no to skasować? )
Stary 2010-04-21, 14:05   #2169
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj zapisalam sie do kosmetyczki i zmieniam fryzjerke (bedzie w tym samym slaonie wszytsko). Jestem zapisana na probny makijaz i fryzure, na wlasciwy makijaz i fryzure oraz na paznkocie 3 dni przed slubem
a oprocz tego, ze zostalo lekko ponad miesiac i sie zaczynam stresowac a dzis mialam koszmary, to nic nowego sie u mnie nie dzieje
koszmary to normalka
ja jak poszłam na próbną fryzurę to myślałam, że TZ mnie rzuci, dopiero druga była do zniesienia. Choć dziś bym chciała inna fryzure i w ogóle duzo rzeczy bym zmieniła

Cytat:
a bo mi się tak podoba
a jakie lubisz inne odmiany??
ja czasem tez mówię Olcia najczęściej jednak Kurczak

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 14:07   #2170
zebra666
Zakorzenienie

To ja podaje obiadek w zależności jak wstanie.... staram się po spacerku ale czasem je ładnie czasem cuduje... czasem że za pomału mu daje czasem sama nie wiem o co mu chodzi... spróbuje mu dawać te owocki tak jakoś 1 h przed kapielą na początek 1//3 słoiczka mu dam i zobacze ile mleka potem zje. wogóle ja nie wiem czy on kiedyś zacznie jeść chociaż po 150.

A Wy dajecie obiadek przed spacerkiem czy po? Może mój ma za mało cierpliwości po spacerku? Ale przed to by musiał dostawać nawet o 10 i tak dziwnie obiad o 10... sama nie wiem...

Tylko mój mały tak różnie wstaje? Nie moge jakiegos palnu ulorzyć, bo jak wstawał fajnie juz ok 6 codziennie tak teraz inaczej budzi się w nocy to wszytsko się w dzień też przesunęło....

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-04-21 o 14:09
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 14:14   #2171
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Prosze dzis o kciukasy bo idziemy na szczepienie na 16

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
U nas jest to samo... Dominika non-stop wymaga uwagi, sama to najwyżej na macie parę minut poleży i już jest wrzask... Cieżko mi cokolwiek w domu przy niej zrobić, no chyba że zaśnie A tak poza tym to wszędzie muszę "targać" ją ze sobą, nawet jak idę umyć zęby to ona w leżaczku idzie ze mną bo inaczej to jak tylko zniknę jej z pola widzenia zaczyna się płacz... No ale cóż... Może jak trochę podrośnie i więcej rzeczy zacznie ją interesować to nauczy się chociaż trochę zajmować sama sobą
pamiętaj , że teraz powoli zaczyna się ten "lęk separacji" (czy jak to tam się nazywa po polsku )

Cytat:
Moja Pola wstala dzis o 6, nakarmilam ja. Ale jak kolo 10 podalam 180 ml mleczka to zaczela plakac. Jakby jej malo bylo co prawda za chwile o tym zapomniala wiec nie bralam jej juz do cyca. Ale ja nie jestem w stanie wyprodukowac wiecej, 180 ml i tak wydaje mi sie duzo
jeśli wydaje ci się, że mała jest jeszcze głodna to taj jej więcej. Może ma taki czas. Sandra tez jakieś 2 tyg temu była w stanie wciągnąć 230-240 ml mleczka na jedno posiedzenie, a od kilku dni znów je niemrawo i jak czasem zje 180 ml to jest dobrze

Zresztą na opakowaniu mleka modyfikowanego jest podane, że dziecku 4-5 miesięcznemu należy podawać po ok 210ml mleka 4-5 razy dziennie. Przynajmniej tak jest na moim

Cytat:
Napisane przez paczka22 Pokaż wiadomość
Chcę iść do ginki i powiedziec o tabletkach antywłamaniowych ale niewiem jakie sa dobre.Możecie mi doradzić proszę was o to
o tym to musisz porozmawiać z gin. Jednej jakieś tabletki mogą służyć a inna będzie się po tych samych czuć makabrycznie. To kwestia indywidualna

Cytat:
Domi, ale jest Pola Ja miałam zawsze w klasie 3-4 inne Ole i nie bylo mi z tym źle

ja tam lubiłam jak mi Olka mówili, za to za Oleńkę mogłam rozszarpać (tylko moja mama ma przyzwolone tak mnie nazywać )
A w podstawówce też było nas 3 Ole w klasie i najlepsze, że siedziałyśmy wszystkie w jednej linii od biurka nauczyciela, więc jak chciał coś od Oli, to wszystkie 3 się odwracałyśmy

A jeszcze co do różnych odmian imienia, to jedna kumpela nazywa mnie Olesia. Nie wiem skąd jej się to wzięło, ale mi tez nie przeszkadza

A Kareniny jak nie było tak nie ma

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2010-04-21 o 14:17
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-21, 14:21   #2172
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
no to skasować? )
nie, juz zacytowalam, nic sie nie dzieje

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

jeśli wydaje ci się, że mała jest jeszcze głodna to taj jej więcej. Może ma taki czas. Sandra tez jakieś 2 tyg temu była w stanie wciągnąć 230-240 ml mleczka na jedno posiedzenie, a od kilku dni znów je niemrawo i jak czasem zje 180 ml to jest dobrze

Zresztą na opakowaniu mleka modyfikowanego jest podane, że dziecku 4-5 miesięcznemu należy podawać po ok 210ml mleka 4-5 razy dziennie. Przynajmniej tak jest na moim

wiesz w ciagu dnia podaje cyca, wiec nie wiem ile zjada, je w kazdym razie godzine
ale po nocy, jak juz sto razy pisalam zawsze odciagam, nie mroze tego, tylko podaje zazwyczaj przy nastepnym karmieniu. A 180 ml to tyle jestem w stanie wydusic po nocy no dzis 170 ml+ 10ml z cycy, z ktorej dopiero karmilam

Stary 2010-04-21, 14:32   #2173
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość

a bo mi się tak podoba
a jakie lubisz inne odmiany??
ja czasem tez mówię Olcia najczęściej jednak Kurczak

ja tez na Lenke mówie Kurczak, albo BOMBECZKA

Cytat:
Boziu oby tak dalejto pójdziemy na przepustke ,marze by byc juz w dlomku
3MAM KCIUKI

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 14:42   #2174
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

czesc mamusie..

nie daje juz rady.. Tomek jest okropny i wciaz mi beczy jak nie jest na rekach.. wciaz go trzeba zabawiac i to co chwile wymyslac nowe atrakcje bo mu sie szybko nudzi.. gryzie mnie i wszystko co mu podejdzie pod reke..
nie mam czasu dla siebie w ciagu dnia w ogole..

co do przezwisk to ja na swojego mowie:
Żuczek, Klusek, Tomi, Tomcio-Paluszek

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 15:25   #2175
martaN23
Zadomowienie

hej!jej nie mam czasu nawet troszkę was nadrobić czytam tylko ostatnią stronęna więcej już mi czasu brakuje nobrakuje mi tego
Wpadłam Wam powiedzieć że wysypka mam zeszła nie zakładam Oliwci wiązanych czapeczek nie wiem już to chyba przez te czapkę teraz zimno to musze jej dwie ubierać nie wiem co na to poradzić hmmm
tu wklejam zdjęcie małej damy
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 15:35   #2176
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
ciesze sie że jest troche lepiej trzymam kciuki żebyście mogły wrócic do domciu i żeby tomografia wyszła jak najlepsza

a ja sie nerwuje bo nie umie wstawić żadnego filmu
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 15:52   #2177
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
hej!jej nie mam czasu nawet troszkę was nadrobić czytam tylko ostatnią stronęna więcej już mi czasu brakuje nobrakuje mi tego
Wpadłam Wam powiedzieć że wysypka mam zeszła nie zakładam Oliwci wiązanych czapeczek nie wiem już to chyba przez te czapkę teraz zimno to musze jej dwie ubierać nie wiem co na to poradzić hmmm
Dobrze, że zeszła
ślicznie wyglądacie

Asia - będzie dobrze...

Agusia, Karenina - gdzie jesteście.......
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 16:30   #2178
pinky_deer
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to pinky_deer

Was nadrobić drogie panie to jest sztuka, włąśnie mi cały obiad zzimniał.
ja dziś mam dzień "tylko dla siebie" - Tż siedzący w domu robi większą większość z obiadem na czele
mamy więc przypalone fryty i takiegoż kuraka

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Asiu - kibicuje Ci od początku, wiem czym pachną jakiekolwiek "odchylenia" i jaki to stres. Napewno wszystko się ułoży, nie przejmuj się każdym słowem, które Ci przedstawią lekarze

mujutro idziemy na kolejne" ocenianie rozwoju" małej... nienawidze tego, stresuje się i boje się co też znów usłyszę

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Guciu dziękujemy za atopowe porady, nie jest tragicznie ale azs trochę jest uciążliwe.
pinky_deer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 16:37   #2179
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
ja tez na Lenke mówie Kurczak, albo BOMBECZKA
to widzę, że więcej kurczaków mamy
ja jeszcze czasem mówię Kropeczka

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
czesc mamusie..

nie daje juz rady.. Tomek jest okropny i wciaz mi beczy jak nie jest na rekach.. wciaz go trzeba zabawiac i to co chwile wymyslac nowe atrakcje bo mu sie szybko nudzi.. gryzie mnie i wszystko co mu podejdzie pod reke..
nie mam czasu dla siebie w ciagu dnia w ogole..

co do przezwisk to ja na swojego mowie:
Żuczek, Klusek, Tomi, Tomcio-Paluszek
biedna to skok jest czy zęby?
oo Kluska też mówię na Olkę

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
śliczna!! i mamusia jaka laska
dobrze, że wysypka zniknęła!ach te nasze maluszki są takie wrażliwe.

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2010-04-21 o 16:39
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-21, 16:39   #2180
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
to widzę, że więcej kurczaków mamy
ja jeszcze czasem mówię Kropeczko

biedna to skok jest czy zęby?
oo Kluska też mówię na Olkę

śliczna!! i mamusia jaka laska
dobrze, że wysypka zniknęła!ach te nasze maluszki są takie wrażliwe.
dziękujemy!rzeczywiście jej skórka chyba jest bardzo wrażliwa,cholender denerwuje mnie to bo ciągle się martwie z czego się jej to robi?
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 16:55   #2181
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

No i my juz po szczepieniu, Kamilka byla bardzo dzielna troszke tylko zaplakala ale zaraz przestala. Kochana moja

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 16:56   #2182
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Witam mamusie

Cytat:
będzie dobrze...

Moja córcia uśpiła się o 15.15, zrobiła sobie jeszcze małą przerwę w spaniu, bo ją dokarmiłam trochę, teraz kolejne karmienie się zbliża, a ona nadal śpi... Dziwne to...
No cóż, ale wyglądała na bardzo zmęczoną, przecież się nauczyła obracać z pleców na brzuszek, to teraz cały czas ćwiczy...
Stary 2010-04-21, 18:08   #2183
pinky_deer
Raczkowanie

Cytat:
No i my juz po szczepieniu, Kamilka byla bardzo dzielna troszke tylko zaplakala ale zaraz przestala. Kochana moja
dzielna dziewczyna, te maluch lepiej znoszą te ukłucia niż my
Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Witam mamusie

będzie dobrze...

Moja córcia uśpiła się o 15.15, zrobiła sobie jeszcze małą przerwę w spaniu, bo ją dokarmiłam trochę, teraz kolejne karmienie się zbliża, a ona nadal śpi... Dziwne to...
No cóż, ale wyglądała na bardzo zmęczoną, przecież się nauczyła obracać z pleców na brzuszek, to teraz cały czas ćwiczy...
Gratulujemy nowej umiejętności a u nas to chyba nigdy nie nastąpi...

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

aaaa udało mi się zrozumieć zasadę "wielocytowania"!!!:j upi:
w takich kwestiach zawsze jeste ciemną masą...

Chciałam Was zapytać moje drogie czy któraś cikolwiek ćwiczy ze swoim maluchem? chodzi mi o takie ćwiczenia kontrolowane rozwojowe?
Jutro mamy wizyte z Mi w centrum rozwoju dziecka, gdzie ćwiczy się metodą BOBATH (czy jak to się pisze)
wcześniej miałam Vojtę, ale to była masakra i nic mi z tego nie wyszło, postanowiłam sprobować bobatów, ale sama nie wiem czy to naprawde jej coś pomoże i czy ona naprawde tego potrzebuje
dodam,że od urodzenia Mi jesteśmy bombardowani zaleceniami, z powodu domniemanych problemów
chyba właśnie dlatego się wcześniej do Was nie przyłaczyłam, bo żyłam w wiecznym stresie "co dalej" i "jak to rozwiązać"
Stary 2010-04-21, 18:09   #2184
karolina84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
aaa i z tego wszystkiego zapomniałam napisać
Karolina jakaś Ty śliczna mama!!!!
a ja jak kliknęłam linka do programu to pojawiła się inf żeby coś tam zainstalować, zainstalowałam i sobie Karolinkę obejrzałam
Senk ju
karolina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 18:30   #2185
pinky_deer
Raczkowanie

Karolino oczywiście też obejrzałam i dołączamy do ahów - śliczna z Ciebie dziewczyna a chłopaczek przystojniak
Stary 2010-04-21, 18:35   #2186
karolina84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pinky_deer Pokaż wiadomość
Karolino oczywiście też obejrzałam i dołączamy do ahów - śliczna z Ciebie dziewczyna a chłopaczek przystojniak

Normalnie dziś chyba popadnę w samozachwyt

Pinky ja tylko słyszałam że Vojta to trudne ćwiczenia i sztuką jest to robić. A czemu musicie ćwiczyć? Malutka ma asymetrię lub wzmożone napięcie mięśniowe?
My idziemy w sobotę do ortopedy-rehabilitanta bo mój pediatra twierdzi że Adaś kieruje stopki do wewnątrz.
karolina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 18:41   #2187
katekatee
Zadomowienie

Witam. Jeszcze raz dziękuję za wczorajsze życzonka w imieniu mojego małego niegrzecznego półrocznego synka Ja od wczoraj południa nie miałam neta. Miałam wenę pisać pracę a nawet nie mogłam bo wszystkie dane statystyczne są na necie. No nic zmykam Was nadrobić

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 18:57   #2188
pinky_deer
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolina84 Pokaż wiadomość

Normalnie dziś chyba popadnę w samozachwyt

Pinky ja tylko słyszałam że Vojta to trudne ćwiczenia i sztuką jest to robić. A czemu musicie ćwiczyć? Malutka ma asymetrię lub wzmożone napięcie mięśniowe?
My idziemy w sobotę do ortopedy-rehabilitanta bo mój pediatra twierdzi że Adaś kieruje stopki do wewnątrz.
miała i asymetrię i wzmożone napięcie, z mojej obserwacji teraz wiele się samo wyrównało i poprawiło, ale szukam wciąz dobrych sposobów na zabawę i ćwiczenia. dodam, że we wrocławiu ciężko bardzo dostać się do jakiegokolwiek rehabilitacyjnego ośrodka, nawet mając skierowanie
Stary 2010-04-21, 19:06   #2189
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pinky_deer Pokaż wiadomość
mujutro idziemy na kolejne" ocenianie rozwoju" małej... nienawidze tego, stresuje się i boje się co też znów usłyszę

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Guciu dziękujemy za atopowe porady, nie jest tragicznie ale azs trochę jest uciążliwe.
trzymam mocno kciuki za jutrzejszą kontrolę

A co do azs, to w razie czego możesz śmiało pytać, bo ja sama jestem atopiczką

Cytat:
Stary 2010-04-21, 19:18   #2190
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

ehhh a ja tylko wpadłam nadrobić i się pożalić - już się UCZĘ (
ale dziwnie po tylu miesiącach przerwy... no nic, wysłałam tż z Blanka do mamy i sie ucze :/ prawo międzynarodowe publiczne - polecam wszystkim ) do juterka laleczki

a co do tego jak mówimy na dzieci - Blanczeska, Mondziołek (no wiecie, włatcy móch - czopki ćmoki i mondzioły hehehe) Blancik... hmmm.. krasnalek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości