|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
coś na temat popularności imion:
http://dzieci.pl/chgid,12178569,titl...puticaid=6a076 |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Rozeznanie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Witam Was dziewczyny po długiej nieobecności (znowu po tygodniu musiałam drugi tydzień nadrabiać). My juz po leczeniu, trzeci i już chyba ostatni raz
![]() PS dziękujemy za życzonka |
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
Belladonna no eeg jak przeglądała lekarka mówi ze nie ma odchylen jakis ...strasznych....ale opisu dalej nie ma .Tomografia w przyszłym tygodniu ,może pójdziemy na przepustke,ale to zalezy czy Domi bedzie miec napady,dzis ich nie miała
![]() ![]() ![]()
#2164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze dorzucam od dzis 2 min abs ![]() Co do jedzenia mojej Polci, to moglabym owszem dostawic do cyca, bo mleczko bylo sciagniete rano o 7 po porannym karmieniu o 6 (mniej wiecej w tych godz) wiec sie nazbieraloby do tej 10. Ale 180 ml? to w ciagu dnia juz wiem czemu karmienie trwa godzine ![]() ![]() ja nie wiem czy w tych cycach sie tyle miesci ![]() ![]() Wczoraj zapisalam sie do kosmetyczki i zmieniam fryzjerke (bedzie w tym samym slaonie wszytsko). Jestem zapisana na probny makijaz i fryzure, na wlasciwy makijaz i fryzure oraz na paznkocie 3 dni przed slubem ![]() a oprocz tego, ze zostalo lekko ponad miesiac i sie zaczynam stresowac a dzis mialam koszmary, to nic nowego sie u mnie nie dzieje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ooo, jak fajnie, Blanki tam nie ma ![]() Domi, ale jest Pola ![]() ![]() Ela- a czemu Ty zawsze mówisz Olka? Jest to jedyna forma, w ktorej sobie nie zycze zeby sie do mnie zwracac... no ale co kto lubi ![]() Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2010-04-21 o 13:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pisalam o tym w klubie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2168 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja jak poszłam na próbną fryzurę to myślałam, że TZ mnie rzuci, dopiero druga była do zniesienia. Choć dziś bym chciała inna fryzure i w ogóle duzo rzeczy bym zmieniła ![]() Cytat:
![]() a jakie lubisz inne odmiany?? ja czasem tez mówię Olcia ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Zakorzenienie
|
To ja podaje obiadek w zależności jak wstanie.... staram się po spacerku ale czasem je ładnie czasem cuduje... czasem że za pomału mu daje czasem sama nie wiem o co mu chodzi... spróbuje mu dawać te owocki tak jakoś 1 h przed kapielą na początek 1//3 słoiczka mu dam i zobacze ile mleka potem zje. wogóle ja nie wiem czy on kiedyś zacznie jeść chociaż po 150.
A Wy dajecie obiadek przed spacerkiem czy po? Może mój ma za mało cierpliwości po spacerku? Ale przed to by musiał dostawać nawet o 10 i tak dziwnie obiad o 10... sama nie wiem... Tylko mój mały tak różnie wstaje? Nie moge jakiegos palnu ulorzyć, bo jak wstawał fajnie juz ok 6 codziennie tak teraz inaczej budzi się w nocy to wszytsko się w dzień też przesunęło.... Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-04-21 o 14:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zresztą na opakowaniu mleka modyfikowanego jest podane, że dziecku 4-5 miesięcznemu należy podawać po ok 210ml mleka 4-5 razy dziennie. Przynajmniej tak jest na moim Cytat:
Cytat:
![]() A w podstawówce też było nas 3 Ole w klasie i najlepsze, że siedziałyśmy wszystkie w jednej linii od biurka nauczyciela, więc jak chciał coś od Oli, to wszystkie 3 się odwracałyśmy ![]() A jeszcze co do różnych odmian imienia, to jedna kumpela nazywa mnie Olesia. Nie wiem skąd jej się to wzięło, ale mi tez nie przeszkadza ************************* ******** A Kareniny jak nie było tak nie ma ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-04-21 o 14:17 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2172 | |
Zakorzenienie
|
nie, juz zacytowalam, nic sie nie dzieje
![]() Cytat:
![]() ale po nocy, jak juz sto razy pisalam zawsze odciagam, nie mroze tego, tylko podaje zazwyczaj przy nastepnym karmieniu. A 180 ml to tyle jestem w stanie wydusic po nocy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez na Lenke mówie Kurczak, albo BOMBECZKA ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Zakorzenienie
|
czesc mamusie..
nie daje juz rady.. Tomek jest okropny i wciaz mi beczy jak nie jest na rekach.. wciaz go trzeba zabawiac i to co chwile wymyslac nowe atrakcje bo mu sie szybko nudzi.. gryzie mnie i wszystko co mu podejdzie pod reke.. nie mam czasu dla siebie w ciagu dnia w ogole.. co do przezwisk to ja na swojego mowie: Żuczek, Klusek, Tomi, Tomcio-Paluszek
#2175 |
Zadomowienie
|
hej!jej nie mam czasu nawet troszkę was nadrobić czytam tylko ostatnią stronę
![]() ![]() ![]() ![]() Wpadłam Wam powiedzieć że wysypka mam zeszła nie zakładam Oliwci wiązanych czapeczek ![]() ![]() tu wklejam zdjęcie małej damy
#2176 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja sie nerwuje bo nie umie wstawić żadnego filmu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ślicznie wyglądacie ![]() Asia - będzie dobrze... Agusia, Karenina - gdzie jesteście....... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Raczkowanie
|
Was nadrobić drogie panie to jest sztuka, włąśnie mi cały obiad zzimniał.
ja dziś mam dzień "tylko dla siebie" - Tż siedzący w domu robi większą większość z obiadem na czele mamy więc przypalone fryty i takiegoż kuraka ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Asiu - kibicuje Ci od początku, wiem czym pachną jakiekolwiek "odchylenia" i jaki to stres. Napewno wszystko się ułoży, nie przejmuj się każdym słowem, które Ci przedstawią lekarze mujutro idziemy na kolejne" ocenianie rozwoju" małej... nienawidze tego, stresuje się i boje się co też znów usłyszę ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Guciu dziękujemy za atopowe porady, nie jest tragicznie ale azs trochę jest uciążliwe. |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | ||
Zadomowienie
|
to widzę, że więcej kurczaków mamy
![]() ja jeszcze czasem mówię Kropeczka ![]() Cytat:
![]() oo Kluska też mówię na Olkę ![]() Cytat:
![]() dobrze, że wysypka zniknęła!ach te nasze maluszki są takie wrażliwe. Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-04-21 o 16:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2180 |
Zadomowienie
|
dziękujemy!rzeczywiście jej skórka chyba jest bardzo wrażliwa,cholender denerwuje mnie to bo ciągle się martwie z czego się jej to robi?
#2181 |
Zakorzenienie
|
No i my juz po szczepieniu, Kamilka byla bardzo dzielna
![]() ![]()
#2182 | |
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
![]() Cytat:
![]() Moja córcia uśpiła się o 15.15, zrobiła sobie jeszcze małą przerwę w spaniu, bo ją dokarmiłam trochę, teraz kolejne karmienie się zbliża, a ona nadal śpi... Dziwne to... No cóż, ale wyglądała na bardzo zmęczoną, przecież się nauczyła obracać z pleców na brzuszek, to teraz cały czas ćwiczy...
![]() |
#2183 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- aaaa udało mi się zrozumieć zasadę "wielocytowania"!!!:j upi: w takich kwestiach zawsze jeste ciemną masą... Chciałam Was zapytać moje drogie czy któraś cikolwiek ćwiczy ze swoim maluchem? chodzi mi o takie ćwiczenia kontrolowane rozwojowe? Jutro mamy wizyte z Mi w centrum rozwoju dziecka, gdzie ćwiczy się metodą BOBATH (czy jak to się pisze) wcześniej miałam Vojtę, ale to była masakra i nic mi z tego nie wyszło, postanowiłam sprobować bobatów, ale sama nie wiem czy to naprawde jej coś pomoże i czy ona naprawde tego potrzebuje dodam,że od urodzenia Mi jesteśmy bombardowani zaleceniami, z powodu domniemanych problemów chyba właśnie dlatego się wcześniej do Was nie przyłaczyłam, bo żyłam w wiecznym stresie "co dalej" i "jak to rozwiązać" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2184 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Raczkowanie
|
Karolino
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Normalnie dziś chyba popadnę w samozachwyt ![]() Pinky ja tylko słyszałam że Vojta to trudne ćwiczenia i sztuką jest to robić. A czemu musicie ćwiczyć? Malutka ma asymetrię lub wzmożone napięcie mięśniowe? My idziemy w sobotę do ortopedy-rehabilitanta bo mój pediatra twierdzi że Adaś kieruje stopki do wewnątrz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2188 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do azs, to w razie czego możesz śmiało pytać, bo ja sama jestem atopiczką ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2190 |
Zadomowienie
|
ehhh a ja tylko wpadłam nadrobić i się pożalić - już się UCZĘ
![]() ale dziwnie po tylu miesiącach przerwy... no nic, wysłałam tż z Blanka do mamy i sie ucze :/ prawo międzynarodowe publiczne - polecam wszystkim ![]() ![]() a co do tego jak mówimy na dzieci - Blanczeska, Mondziołek (no wiecie, włatcy móch - czopki ćmoki i mondzioły hehehe) Blancik... hmmm.. krasnalek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:43.