|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
coś na temat popularności imion:
http://dzieci.pl/chgid,12178569,titl...puticaid=6a076 |
|
|
|
#2162 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Witam Was dziewczyny po długiej nieobecności (znowu po tygodniu musiałam drugi tydzień nadrabiać). My juz po leczeniu, trzeci i już chyba ostatni raz
PS dziękujemy za życzonka |
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Belladonna no eeg jak przeglądała lekarka mówi ze nie ma odchylen jakis ...strasznych....ale opisu dalej nie ma .Tomografia w przyszłym tygodniu ,może pójdziemy na przepustke,ale to zalezy czy Domi bedzie miec napady,dzis ich nie miała
to pójdziemy na przepustke ,marze by byc juz w dlomku
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze dorzucam od dzis 2 min abs ![]() Co do jedzenia mojej Polci, to moglabym owszem dostawic do cyca, bo mleczko bylo sciagniete rano o 7 po porannym karmieniu o 6 (mniej wiecej w tych godz) wiec sie nazbieraloby do tej 10. Ale 180 ml? to w ciagu dnia juz wiem czemu karmienie trwa godzine przed chwila dopiero skonczylam karmic a zaczelam o 13.30 ja nie wiem czy w tych cycach sie tyle miesci po nocy z jdnej owszem, ale w dzien![]() Wczoraj zapisalam sie do kosmetyczki i zmieniam fryzjerke (bedzie w tym samym slaonie wszytsko). Jestem zapisana na probny makijaz i fryzure, na wlasciwy makijaz i fryzure oraz na paznkocie 3 dni przed slubem ![]() a oprocz tego, ze zostalo lekko ponad miesiac i sie zaczynam stresowac a dzis mialam koszmary, to nic nowego sie u mnie nie dzieje
|
|
|
|
|
#2166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ooo, jak fajnie, Blanki tam nie ma Domi, ale jest Pola Ja miałam zawsze w klasie 3-4 inne Ole i nie bylo mi z tym źle ![]() Ela- a czemu Ty zawsze mówisz Olka? Jest to jedyna forma, w ktorej sobie nie zycze zeby sie do mnie zwracac... no ale co kto lubi
Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2010-04-21 o 14:53 |
|
|
|
|
#2167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pisalam o tym w klubie
|
|
|
|
|
#2168 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2169 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja jak poszłam na próbną fryzurę to myślałam, że TZ mnie rzuci, dopiero druga była do zniesienia. Choć dziś bym chciała inna fryzure i w ogóle duzo rzeczy bym zmieniła ![]() Cytat:
a jakie lubisz inne odmiany?? ja czasem tez mówię Olcia najczęściej jednak Kurczak
|
||
|
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
To ja podaje obiadek w zależności jak wstanie.... staram się po spacerku ale czasem je ładnie czasem cuduje... czasem że za pomału mu daje czasem sama nie wiem o co mu chodzi... spróbuje mu dawać te owocki tak jakoś 1 h przed kapielą na początek 1//3 słoiczka mu dam i zobacze ile mleka potem zje. wogóle ja nie wiem czy on kiedyś zacznie jeść chociaż po 150.
A Wy dajecie obiadek przed spacerkiem czy po? Może mój ma za mało cierpliwości po spacerku? Ale przed to by musiał dostawać nawet o 10 i tak dziwnie obiad o 10... sama nie wiem... Tylko mój mały tak różnie wstaje? Nie moge jakiegos palnu ulorzyć, bo jak wstawał fajnie juz ok 6 codziennie tak teraz inaczej budzi się w nocy to wszytsko się w dzień też przesunęło.... Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-04-21 o 15:09 |
|
|
|
#2171 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
)Cytat:
![]() Zresztą na opakowaniu mleka modyfikowanego jest podane, że dziecku 4-5 miesięcznemu należy podawać po ok 210ml mleka 4-5 razy dziennie. Przynajmniej tak jest na moim Cytat:
Cytat:
A w podstawówce też było nas 3 Ole w klasie i najlepsze, że siedziałyśmy wszystkie w jednej linii od biurka nauczyciela, więc jak chciał coś od Oli, to wszystkie 3 się odwracałyśmy ![]() A jeszcze co do różnych odmian imienia, to jedna kumpela nazywa mnie Olesia. Nie wiem skąd jej się to wzięło, ale mi tez nie przeszkadza ************************* ******** A Kareniny jak nie było tak nie ma ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-04-21 o 15:17 |
||||
|
|
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
nie, juz zacytowalam, nic sie nie dzieje
![]() Cytat:
![]() ale po nocy, jak juz sto razy pisalam zawsze odciagam, nie mroze tego, tylko podaje zazwyczaj przy nastepnym karmieniu. A 180 ml to tyle jestem w stanie wydusic po nocy no dzis 170 ml+ 10ml z cycy, z ktorej dopiero karmilam
|
|
|
|
|
#2173 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez na Lenke mówie Kurczak, albo BOMBECZKA ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
czesc mamusie..
nie daje juz rady.. Tomek jest okropny i wciaz mi beczy jak nie jest na rekach.. wciaz go trzeba zabawiac i to co chwile wymyslac nowe atrakcje bo mu sie szybko nudzi.. gryzie mnie i wszystko co mu podejdzie pod reke.. nie mam czasu dla siebie w ciagu dnia w ogole.. co do przezwisk to ja na swojego mowie: Żuczek, Klusek, Tomi, Tomcio-Paluszek
|
#2175 |
|
Zadomowienie
|
hej!jej nie mam czasu nawet troszkę was nadrobić czytam tylko ostatnią stronę
na więcej już mi czasu brakuje no brakuje mi tego![]() ![]() Wpadłam Wam powiedzieć że wysypka mam zeszła nie zakładam Oliwci wiązanych czapeczek nie wiem już to chyba przez te czapkę teraz zimno to musze jej dwie ubierać nie wiem co na to poradzić hmmm![]() tu wklejam zdjęcie małej damy
|
#2176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja sie nerwuje bo nie umie wstawić żadnego filmu
|
|
|
#2177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ślicznie wyglądacie Asia - będzie dobrze... Agusia, Karenina - gdzie jesteście....... |
|
|
|
|
#2178 |
|
Raczkowanie
|
Was nadrobić drogie panie to jest sztuka, włąśnie mi cały obiad zzimniał.
ja dziś mam dzień "tylko dla siebie" - Tż siedzący w domu robi większą większość z obiadem na czele mamy więc przypalone fryty i takiegoż kuraka ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Asiu - kibicuje Ci od początku, wiem czym pachną jakiekolwiek "odchylenia" i jaki to stres. Napewno wszystko się ułoży, nie przejmuj się każdym słowem, które Ci przedstawią lekarze mujutro idziemy na kolejne" ocenianie rozwoju" małej... nienawidze tego, stresuje się i boje się co też znów usłyszę ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Guciu dziękujemy za atopowe porady, nie jest tragicznie ale azs trochę jest uciążliwe. |
|
|
|
#2179 | ||
|
Zadomowienie
|
to widzę, że więcej kurczaków mamy
![]() ja jeszcze czasem mówię Kropeczka Cytat:
oo Kluska też mówię na Olkę ![]() Cytat:
dobrze, że wysypka zniknęła!ach te nasze maluszki są takie wrażliwe. Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-04-21 o 17:39 |
||
|
|
|
#2180 |
|
Zadomowienie
|
dziękujemy!rzeczywiście jej skórka chyba jest bardzo wrażliwa,cholender denerwuje mnie to bo ciągle się martwie z czego się jej to robi?
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
No i my juz po szczepieniu, Kamilka byla bardzo dzielna
|
#2182 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
![]() Cytat:
Moja córcia uśpiła się o 15.15, zrobiła sobie jeszcze małą przerwę w spaniu, bo ją dokarmiłam trochę, teraz kolejne karmienie się zbliża, a ona nadal śpi... Dziwne to... No cóż, ale wyglądała na bardzo zmęczoną, przecież się nauczyła obracać z pleców na brzuszek, to teraz cały czas ćwiczy...
|
|
#2183 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a u nas to chyba nigdy nie nastąpi...---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- aaaa udało mi się zrozumieć zasadę "wielocytowania"!!!:j upi: w takich kwestiach zawsze jeste ciemną masą... Chciałam Was zapytać moje drogie czy któraś cikolwiek ćwiczy ze swoim maluchem? chodzi mi o takie ćwiczenia kontrolowane rozwojowe? Jutro mamy wizyte z Mi w centrum rozwoju dziecka, gdzie ćwiczy się metodą BOBATH (czy jak to się pisze) wcześniej miałam Vojtę, ale to była masakra i nic mi z tego nie wyszło, postanowiłam sprobować bobatów, ale sama nie wiem czy to naprawde jej coś pomoże i czy ona naprawde tego potrzebuje dodam,że od urodzenia Mi jesteśmy bombardowani zaleceniami, z powodu domniemanych problemów chyba właśnie dlatego się wcześniej do Was nie przyłaczyłam, bo żyłam w wiecznym stresie "co dalej" i "jak to rozwiązać"
|
||
|
|
|
#2184 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2185 |
|
Raczkowanie
|
Karolino
oczywiście też obejrzałam i dołączamy do ahów - śliczna z Ciebie dziewczyna a chłopaczek przystojniak |
|
|
|
#2186 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Normalnie dziś chyba popadnę w samozachwyt Pinky ja tylko słyszałam że Vojta to trudne ćwiczenia i sztuką jest to robić. A czemu musicie ćwiczyć? Malutka ma asymetrię lub wzmożone napięcie mięśniowe? My idziemy w sobotę do ortopedy-rehabilitanta bo mój pediatra twierdzi że Adaś kieruje stopki do wewnątrz. |
|
|
|
|
#2187 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() |
|
|
|
#2188 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do azs, to w razie czego możesz śmiało pytać, bo ja sama jestem atopiczką ![]() Cytat:
|
|
#2190 |
|
Zadomowienie
|
ehhh a ja tylko wpadłam nadrobić i się pożalić - już się UCZĘ
(ale dziwnie po tylu miesiącach przerwy... no nic, wysłałam tż z Blanka do mamy i sie ucze :/ prawo międzynarodowe publiczne - polecam wszystkim ) do juterka laleczki ![]() a co do tego jak mówimy na dzieci - Blanczeska, Mondziołek (no wiecie, włatcy móch - czopki ćmoki i mondzioły hehehe) Blancik... hmmm.. krasnalek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:57.

to pójdziemy na przepustke ,marze by byc juz w dlomku

przed chwila dopiero skonczylam karmic a zaczelam o 13.30

najczęściej jednak Kurczak

na więcej już mi czasu brakuje no
a u nas to chyba nigdy nie nastąpi...