|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Cytat:
Z poduchą w kolanach to tak śpię. ![]() ![]() Na wieczór zawsze jem. ![]() ![]() Ale super wyglądasz. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18858948] U mnie największy skok zrobił się teraz ![]() Dosłownie, zaczął się 9 miesiąc i dup - brzuch mega.[/QUOTE] Mnie też wywaliło z tydzień temu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | |||
Zadomowienie
|
witam wszystkie nowe mamusie
![]() śliczne brzuszki pokazujecie ![]() i gratuluje pomyślnych wieści z wizyt ![]() Cytat:
![]() i masz rację, że jak poczyta się, co słychac u innych ciężarówek, jakie mają objawy i dolegliwości to człowiek zupełnie inaczej się czuje ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() pamietam Cie z naszego wątku ![]() ![]() A ja dziś miałam ostanią ciążową wizytę u endokrynologa. Tsh i ft4 troche ponizej normy, ale ale to ponoc normalne na tym etapie ciazy i mam sie tym nie matwić. Na kolejne badania i wizytę mam się zgłosić w ciągu tygodnia po porodzie. Ciekawe jak ja to zrobię ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- kees - dzieki za linka z fotelikami ![]() ![]() ![]() Co do wózka decyzja ciągle jeszcze nie podjęta ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18866296]
Dziewczyny, dziwnie się czuję :/ Jakby grypsko mnie brało, ale na pewno nie bierze, jakaś taka rozbita jestem, marudna, nieswoja :/ Identycznie czułam się na początku ciąży, gdy robiłam 1 test, który nic jeszcze nie wykazał, a ja podświadomie czułam ciążę - podejrzewam, że wówczas zarodek się zagnieżdżał.[/QUOTE] Zmiany nastroju to też na szybkie wyklucie podobno. ![]() ![]() ![]() Nie mam czasu jeszcze. Parę dni potrzebuję... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Zadomowienie
|
Araczek też tak mówił i się rozpakował
![]()
#2165 |
Zakorzenienie
|
Może te 3 dni uda mi się wyczarować. Albo 4, bo 1 maja mama robi pierogi na moje życzenie.
![]() Dobrze by było, bo jutro szefy jadą na urlop i już dziś dostałam premię naliczoną do końca miesiąca. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Brzuszek mam duży i taki "do przodu" ![]() ![]() Edzia400 - dobrze, że piszesz o tym bólu przy badaniach na końcówce... w sumie coś w tym jest, bo ostatnie badanie (koniec 37 tyg.) też było jakieś takie bardziej bolesne niż wcześniej. Teraz wiadomo dlaczego no i czego się spodziewać. Fajnie, że takie dobre wieści dostałaś u lekarza ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak więc dzisiaj cisza - żadna nie urodziła ![]()
![]() |
#2167 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja dziś szarlotkę popełniłam, a jutro mam zamówienie na żurek, może też zdążę przed rozpakowaniem ![]()
![]() |
#2168 | |
Rozeznanie
|
Ja też właśnie jutro idę do fryzjera i kosmetyczki
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Witam serdecznie wszystkie nowe mamusie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie wiem czy u Was na wątku jest taki zwyczaj, że chwalicie się swoimi piłeczkami
![]() Pokażę się więc ja ![]() Już mam chyba brzucha takiego porodowego dlatego jak ma mnie jeszcze wysadzić po 30tygodniu to ja nie wiem kto mi to będzie dźwigał ![]() 20kg na plusie już mam ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bardzo ladny ten twoj brzusio, babki foteczki wrzucaja bardzo czesto, musialabys paredziesiat stron wstecz nadrabiac ![]() -------------------------------------------------------------------- Ja dzisiaj spac juz nie moge od 5.30, w brzuchu tak glosno mi burczalo, ze nawet pies sie przebudzil. Za oknem zimno i pada deszcz, no pogoda kompletnie do bani ![]() Moj mezus ma dzisiaj urodzinki, zrobie Mu pyszny obiadek i jakies ciasto (przy okazji sama skorzystam). Wczoraj wchlonelam ogromna porcje lodow z truskawkami, mniam ![]() U nas praca remontowa wre, ja latam jak z pieprzem, przekladam, ukladam, ogarniam, ale coraz czesciej musze odpoczywac, bo nogi szybciej puchna i chodze kolyszac sie na boki. Malz wczoraj nabijal sie ze mnie, ze jak wanka wstanka wygladam, wiec dlatego zalaczam moja ostatnia przed porodem fotke ![]() http://vintageshop.blox.pl/resource/wanka1.jpg milego dnia wszystkim Ciezaroweczkom ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Zakorzenienie
|
my wczoraj zaliczyłyśmy doktorka młoda ma jakieś 2,5kg !
![]() (jakieś,bo główki nie można było dokładnie zmierzyć-bardzo nisko siedzi pomiar brzuch+glowa=2,4kg pomiar brzuch+udo= 2,7kg kg! ![]() więc trzymam się średniej szyjka krótka,ale zamknięta ![]() wszystko inne na miejscu i prawidłowo rozwinięte tylko kazał mi zrobić usg tarczycy jednak,bo gula wyskoczyła,trza to sprawdzić miłego ,słonecznego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | |||
Zadomowienie
|
Dzien dobry mamuśki
![]() My niezmiennie w dwupaku ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() super fotkę załączyłaś wanko wstanko ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do usg tarczycy to moja endokrynolog mowila, że w ciąży zazwyczaj się powiększa i nie robi się wtedy usg bo obraz jest zafałszowany. Zazwyczaj po porodzie wszystko wraca do normy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Zakorzenienie
|
my też w dwupaku, po bardzo spokojnej nocce. spałam aż do budzika, bez skurczy łydek i siusiania
![]() gratuluję powizytowych wieści. dziewczyny, które pokazały zdjęcia - co jedna to piękniejsza ![]() u nas dziś kafle kładą na podłodze w pralni, a to małe pomieszczenie, więc pewnie zrobią coś jeszcze ![]() ja już po śniadanku, Ewcia na razie spokojna, zaraz śmigam pod prysznic. |
![]() ![]() |
![]() |
#2175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kto Ci żureczek robi? Mnie przyszła wczoraj ochota na krokieta i barszczyk - dziś będą. Ale sama sobie sdiełam. ![]() ____________________ Baby, w temacie opieki nad dzieckiem, męża nad żoną itd. to tu jest źródło najbardziej wiarygodne: http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=433 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2176 |
Zadomowienie
|
Witam z ranca
![]() ![]() Fakt nos zatkany , ciezko mi bylo oddychac to i nie polezalam dlugo , ale zamiast sie lenic to mnie na sprzatanie bierze ![]() Wczoraj to byla masakra caly wieczor , z nosa normalnie woda sie lala , i kichansko na calego - a najgorsze , ze co kichnelam to majty mokre ![]() ![]()
#2177 |
Zakorzenienie
|
U mnie noc taka sobie. Pierwsza część z bólem, potem już luzik i spanko. Rano nie chciało się wstać. Jest ok. Tylko młody mnie wali głową po szyjce, czasem aż podskoczę.
![]() A jak się położyłam wczoraj koło 24ej to tak skikał, jakby się wściekł. Jeszcze takich akcji nie miałam w brzuchu nigdy. ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Mnie się raz zdarzyło. Masakra. ![]() Ale gichnęło mi tak, że nie tylko majty ale i narzuta z kanapy do prania była. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2178 | |
Konto usunięte
|
co z Wami? żadna się przez noc nie rozsypała?
![]() Cytat:
![]() a tych 20kg nigdzie dopatrzeć się nie umiem. ![]() no to jeszcze malusia królewna. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny no co jest
![]() ![]() ![]() U mnie wspaniaałaaa noc.. ![]() Spałam jak zabita ![]() Tylko nad ranem strasznie mnie pachwiny bolały aż nogi mi całe zdrętwiały i nie mogłam sie ruszyc.. ale już jest dobrzee ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2180 | |||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A kilka dni w sumie też by mi się przydało :/ Muszę jutro iść badania zrobić, no i mogłaby kasa wpłynąć na konto, to fryzjera bym zaliczyła... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() coś nam tu kity wciskasz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakieś porodowe wieści dzisiaj? |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Zakorzenienie
|
kurde, tak mówicie, że Wam dziatki skaczą po szyjkach, a moją rzadko tam czuję. przeważnie leży ukośnie i główkę ma w okolicy mojej lewej pachwiny. nie powinna już być pionowo w dół? jak nie zejdzie to co? cc?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2182 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() my w dwupaku ![]() ![]()
![]() |
#2183 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Jestem, melduję się i nadal z brzusiem ![]() Chyba jednak dziś nie urodzę ![]() Noc jak zwykle - wstawanie na siusianie i bóle żeber (albo nerek - w sumie to nie wiem), no i uciskanie na szyjkę. Ale wyspałam się ![]() Pogoda dziś piękna więc niebawem mykam na jakiś spacerek i zakupy obiadowe, ale właśnie nie mam pomysłu co zrobić... ![]()
#2184 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A pierwsza rzecza jaka zrobie po urodzeniu to pojde zrobic zdjecie rentgenowskie calej szczeki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny
![]() kropka odnośnie tej opieki.Nie wiesz,czy takie zwolnienie wystawia szpital,czy trzeba się zgłosić do lekarza rodzinnego?Bo ja kompletnie zielona jestem,a chcielibyśmy z tego skorzystać. Ja zaraz lece w odwiedziny do szpitala.Moja psiapsiółka urodziła córeczkę ![]() ![]() Miłego dzionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Konto usunięte
|
Dzień dobry, melduję się po wypoczynku spieczona na buraczka, chociaż małżyk twierdzi że ledwo na bladą rzodkiewkę
![]() jejkuuu... ja chcę z powrotem na wieś. no i widzę 400 postów do nadrobienia, milusio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2188 | |
Rozeznanie
|
witam w dwupaku szybk oiwas nadrobiłam i lece zaraz pod prysznic i spacerek,potem kosmetyczka
Cytat:
![]()
![]() |
#2189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2190 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.