|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Cytat:
Z poduchą w kolanach to tak śpię. Na wieczór zawsze jem. Ja głodna nie zasnę i bez ciąży. ![]() Ale super wyglądasz. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18858948] U mnie największy skok zrobił się teraz ![]() Dosłownie, zaczął się 9 miesiąc i dup - brzuch mega.[/QUOTE] Mnie też wywaliło z tydzień temu. |
|
|
|
|
#2162 | |||
|
Zadomowienie
|
witam wszystkie nowe mamusie
śliczne brzuszki pokazujecie i gratuluje pomyślnych wieści z wizyt ![]() Cytat:
i masz rację, że jak poczyta się, co słychac u innych ciężarówek, jakie mają objawy i dolegliwości to człowiek zupełnie inaczej się czuje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() pamietam Cie z naszego wątku A ja dziś miałam ostanią ciążową wizytę u endokrynologa. Tsh i ft4 troche ponizej normy, ale ale to ponoc normalne na tym etapie ciazy i mam sie tym nie matwić. Na kolejne badania i wizytę mam się zgłosić w ciągu tygodnia po porodzie. Ciekawe jak ja to zrobię Taryfa ulgoa juz mi się skonczyła i teraz do rejestracji trzeba stac w kolejce od 5 rano Musze to obgadac z moim ginem.---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- kees - dzieki za linka z fotelikami my wlasnie kupiliśmy fotelik Roemer Baby Safe Plus, bez wzgledu na to czy bedzie pasowac do wozka czy nie, zdecydowaliśmy ze bezpieczenstwo najwaniejsze, nasza wygoda mniej ważna ![]() Co do wózka decyzja ciągle jeszcze nie podjęta Ciekawe co bedzie wczesniej u nas w mieszkaniu - maluszek czy wózek
|
|||
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18866296]
Dziewczyny, dziwnie się czuję :/ Jakby grypsko mnie brało, ale na pewno nie bierze, jakaś taka rozbita jestem, marudna, nieswoja :/ Identycznie czułam się na początku ciąży, gdy robiłam 1 test, który nic jeszcze nie wykazał, a ja podświadomie czułam ciążę - podejrzewam, że wówczas zarodek się zagnieżdżał.[/QUOTE] Zmiany nastroju to też na szybkie wyklucie podobno. Nic z tych rzeczy. Nie mam czasu jeszcze. Parę dni potrzebuję...
|
|
|
|
#2164 |
|
Zadomowienie
|
Araczek też tak mówił i się rozpakował
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Może te 3 dni uda mi się wyczarować. Albo 4, bo 1 maja mama robi pierogi na moje życzenie.
Dobrze by było, bo jutro szefy jadą na urlop i już dziś dostałam premię naliczoną do końca miesiąca.
|
|
|
|
#2166 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawet w takie bojówki biodrówkowe, któych normalnie nie musiałam rozpinać, bo przechodziły mi przez biodra i były nawet jeszcze luźne... Miednica strasznie mi się rozeszła jakoś, bo w sumie nie przytyłam jakoś w pupie i biodrach, raczej wszystko poszło w brzusio. Zastanawiam się właśnie czy po porodzie biodra wrócą do normy... czy też zostanie mi bardziej "kobieeecy" zaokrąglony kształtBrzuszek mam duży i taki "do przodu" więc wiele bluzek zrobiło się zwyczajnie zbyt krótkichEdzia400 - dobrze, że piszesz o tym bólu przy badaniach na końcówce... w sumie coś w tym jest, bo ostatnie badanie (koniec 37 tyg.) też było jakieś takie bardziej bolesne niż wcześniej. Teraz wiadomo dlaczego no i czego się spodziewać. Fajnie, że takie dobre wieści dostałaś u lekarza ![]() Cytat:
![]() Dobrze wiedzieć razem raźniej ![]() Tak więc dzisiaj cisza - żadna nie urodziła chyba że czegoś się dowiemy po czasie
|
|
|
#2167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja dziś szarlotkę popełniłam, a jutro mam zamówienie na żurek, może też zdążę przed rozpakowaniem
|
|
#2168 | |
|
Rozeznanie
|
Ja też właśnie jutro idę do fryzjera i kosmetyczki
Dlatego tak mi zalezało, żeby nie urodzić do jutra Przecież nie pójdę na porodówkę z odrostem ![]() Cytat:
My mieliśmy właśnie dylemat z fotelikiem i na szczęście przed kupnem trafiłam na tę stronę - wybraliśmy maxi cosi citi, do tego adaptery do x-landera Witam serdecznie wszystkie nowe mamusie |
|
|
|
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie wiem czy u Was na wątku jest taki zwyczaj, że chwalicie się swoimi piłeczkami
![]() Pokażę się więc ja ![]() Już mam chyba brzucha takiego porodowego dlatego jak ma mnie jeszcze wysadzić po 30tygodniu to ja nie wiem kto mi to będzie dźwigał ![]() 20kg na plusie już mam
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#2171 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bardzo ladny ten twoj brzusio, babki foteczki wrzucaja bardzo czesto, musialabys paredziesiat stron wstecz nadrabiac ![]() -------------------------------------------------------------------- Ja dzisiaj spac juz nie moge od 5.30, w brzuchu tak glosno mi burczalo, ze nawet pies sie przebudzil. Za oknem zimno i pada deszcz, no pogoda kompletnie do bani Moj mezus ma dzisiaj urodzinki, zrobie Mu pyszny obiadek i jakies ciasto (przy okazji sama skorzystam). Wczoraj wchlonelam ogromna porcje lodow z truskawkami, mniam U nas praca remontowa wre, ja latam jak z pieprzem, przekladam, ukladam, ogarniam, ale coraz czesciej musze odpoczywac, bo nogi szybciej puchna i chodze kolyszac sie na boki. Malz wczoraj nabijal sie ze mnie, ze jak wanka wstanka wygladam, wiec dlatego zalaczam moja ostatnia przed porodem fotke :http://vintageshop.blox.pl/resource/wanka1.jpg milego dnia wszystkim Ciezaroweczkom |
|
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
my wczoraj zaliczyłyśmy doktorka młoda ma jakieś 2,5kg !
![]() (jakieś,bo główki nie można było dokładnie zmierzyć-bardzo nisko siedzi pomiar brzuch+glowa=2,4kg pomiar brzuch+udo= 2,7kg kg! )więc trzymam się średniej szyjka krótka,ale zamknięta wszystko inne na miejscu i prawidłowo rozwinięte tylko kazał mi zrobić usg tarczycy jednak,bo gula wyskoczyła,trza to sprawdzić miłego ,słonecznego |
|
|
|
#2173 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry mamuśki
![]() My niezmiennie w dwupaku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
super fotkę załączyłaś wanko wstanko ![]() ![]() ![]() Cytat:
gratuluję dobrych wieści ![]() Co do usg tarczycy to moja endokrynolog mowila, że w ciąży zazwyczaj się powiększa i nie robi się wtedy usg bo obraz jest zafałszowany. Zazwyczaj po porodzie wszystko wraca do normy |
|||
|
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
my też w dwupaku, po bardzo spokojnej nocce. spałam aż do budzika, bez skurczy łydek i siusiania
![]() gratuluję powizytowych wieści. dziewczyny, które pokazały zdjęcia - co jedna to piękniejsza u nas dziś kafle kładą na podłodze w pralni, a to małe pomieszczenie, więc pewnie zrobią coś jeszcze ![]() ja już po śniadanku, Ewcia na razie spokojna, zaraz śmigam pod prysznic. |
|
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kto Ci żureczek robi? Mnie przyszła wczoraj ochota na krokieta i barszczyk - dziś będą. Ale sama sobie sdiełam. ![]() ____________________ Baby, w temacie opieki nad dzieckiem, męża nad żoną itd. to tu jest źródło najbardziej wiarygodne: http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=433 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2176 |
|
Zadomowienie
|
Witam z ranca
Jak to jest , ze jak trzeba isc do pracy to nawet z budzikiem ciezko wstac , a jak ja juz wolne mam to od 5 nie spie ![]() Fakt nos zatkany , ciezko mi bylo oddychac to i nie polezalam dlugo , ale zamiast sie lenic to mnie na sprzatanie bierze ![]() Wczoraj to byla masakra caly wieczor , z nosa normalnie woda sie lala , i kichansko na calego - a najgorsze , ze co kichnelam to majty mokre ![]()
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie noc taka sobie. Pierwsza część z bólem, potem już luzik i spanko. Rano nie chciało się wstać. Jest ok. Tylko młody mnie wali głową po szyjce, czasem aż podskoczę.
A jak się położyłam wczoraj koło 24ej to tak skikał, jakby się wściekł. Jeszcze takich akcji nie miałam w brzuchu nigdy. ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Mnie się raz zdarzyło. Masakra. Ale gichnęło mi tak, że nie tylko majty ale i narzuta z kanapy do prania była. |
|
|
|
#2178 | |
|
Konto usunięte
|
co z Wami? żadna się przez noc nie rozsypała?
Cytat:
![]() a tych 20kg nigdzie dopatrzeć się nie umiem. no to jeszcze malusia królewna. |
|
|
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny no co jest
? Nikt się nie rozpakował ? Wczoraj całą noc, dzień i teraz noc i niiic ?U mnie wspaniaałaaa noc.. ![]() Spałam jak zabita ![]() Tylko nad ranem strasznie mnie pachwiny bolały aż nogi mi całe zdrętwiały i nie mogłam sie ruszyc.. ale już jest dobrzee
|
|
|
|
#2180 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A kilka dni w sumie też by mi się przydało :/ Muszę jutro iść badania zrobić, no i mogłaby kasa wpłynąć na konto, to fryzjera bym zaliczyła... Cytat:
![]() Cytat:
Ale ma certyfikaty. Cytat:
A 20kg nie widać, coś nam tu kity wciskasz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakieś porodowe wieści dzisiaj? |
|||||||||
|
|
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
kurde, tak mówicie, że Wam dziatki skaczą po szyjkach, a moją rzadko tam czuję. przeważnie leży ukośnie i główkę ma w okolicy mojej lewej pachwiny. nie powinna już być pionowo w dół? jak nie zejdzie to co? cc?
|
|
|
|
#2182 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
normalnie oszaleć wtedy możnamy w dwupaku idę umyć główkę i moze gdzieś na brwi bym się wybrała , zaraz zadzwonię
|
|
#2183 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Jestem, melduję się i nadal z brzusiem ![]() Chyba jednak dziś nie urodzę Noc jak zwykle - wstawanie na siusianie i bóle żeber (albo nerek - w sumie to nie wiem), no i uciskanie na szyjkę. Ale wyspałam się ![]() Pogoda dziś piękna więc niebawem mykam na jakiś spacerek i zakupy obiadowe, ale właśnie nie mam pomysłu co zrobić...
|
|
#2184 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Od poczatku ciazy jestem pod stala opieka dentysty. W zasadzie nie bylo miesiaca zebym nie byla u niego na wizycie. Najgorsze jest to ze wszystkie zeby mialam zdrowe albo wyleczone. Odkad zaszlam w ciaze zaczely sie odzywac zeby leczone jakis czas temu!! Byl moment ze jednego zeba nie zdarzyl mi lekarz przeleczyc a juz kolejny sie odzywal. Masakra jakas!! Poki co jestem po dwoch leczeniach kanalowych. Wczoraj myslalam ze bedzie kolejne bo piatka gorna prawa zaczela sie odzywac ale okazalo sie ze to zapalenie brodawki miedzyzebowej. W miedzyczasie mialam tez stan zapalny dziasla przy osemce, jakas kieszonka sie zrobila. Poleca ta 8 usunac ale chce zaczekac do 9 miesiaca bo obawia sie ze moge przedwczesnie urodzic Mam nadzieje ze na dzidka te wszystkie bole i zabiegi nie beda mialy wplywu, lekarz tez mnie uspokaja ze leczenie kanalowe czy znieczulenia nie wplywaja na dziecko.A pierwsza rzecza jaka zrobie po urodzeniu to pojde zrobic zdjecie rentgenowskie calej szczeki. |
|
|
|
|
#2185 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny
![]() kropka odnośnie tej opieki.Nie wiesz,czy takie zwolnienie wystawia szpital,czy trzeba się zgłosić do lekarza rodzinnego?Bo ja kompletnie zielona jestem,a chcielibyśmy z tego skorzystać. Ja zaraz lece w odwiedziny do szpitala.Moja psiapsiółka urodziła córeczkę Urodziła dzień po terminie,a mała tak drobniutka jak wcześniaczek: 2730g i 52cm(lekarze nawet pytrali,czy czasem w ciąży nie paliła i nie piła )Miłego dzionka |
|
|
|
#2186 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry, melduję się po wypoczynku spieczona na buraczka, chociaż małżyk twierdzi że ledwo na bladą rzodkiewkę
![]() jejkuuu... ja chcę z powrotem na wieś. no i widzę 400 postów do nadrobienia, milusio
|
|
|
|
#2187 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
super wieści
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2188 | |
|
Rozeznanie
|
witam w dwupaku szybk oiwas nadrobiłam i lece zaraz pod prysznic i spacerek,potem kosmetyczka
Cytat:
|
|
#2189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2190 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla Małj.Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

Ja głodna nie zasnę i bez ciąży. 
i wyglądamy tak:

Musze to obgadac z moim ginem.
Mooże onaaa