|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
jaszczka
Cytat:
![]() ps. tylko że ja nie mam apetytu :/ nawet jak mi się coś zachce,t o i tak podziubię i na tym koniec nie wiem na silę jeść?Cytat:
Mały się kręcił aż bolało trochę i potem zaczął mnie boleć brzuch tak strasznie, że poleciałam na kibelek i leciało ze mnie jak z fontanny. Dodatkowo tak mi po jelitach łaziło, że ciemno mi się przed oczami zrobiło i myślałam, że zemdleję. No i tylko nie wiem od czego, bo nie jadłam nic podejrzanego...Cytat:
![]() A ja dziś wstałam o 9. Zjadłam aż dwie kanapki na śniadanie i kawałek ciasta Mama we mnie wcisnęła... Postanowiłam poprawę i zamierzam więcej jeść... Idę z piesiem na spacerek. |
|||
|
|
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#2163 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2164 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za wzytę ![]() Cytat:
ale na pewno wszystko ok
|
||
|
|
|
#2165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzwoniłam do gina i polecił mi dużo pić i wziąć dużo tabletek węgla (6 a nawet 8) ale zamiast tego mama kupiła mi Smectę i Orsalit-przeciwko odwodnieniu.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
|
|
|
#2166 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nam położna w SR mowiła, że donoszone, zdrowe dziecko waży 2,5 kilo. A Ty masz jeszcze 6 tygodni i Twoje Maleństwo na 100% zdazy przybrać minimum 0,5 kilo. Mowiła też żeby nie dać sobie wkręcać różne historie i porównywać z innymi, bo są dzieci ktore waża w dniu porodu 4,5 kilo a są też takie 2,5 kilo i jedne i drugie są całkiem zdrowe! Co więcej - mowiła nam szczegółowo jak nadaje się punkty APGAR przy porodzie. I im większe dziecko tym większe ma szanse na to, że dostanie mniej punktów. Dlatego, że odejmują mu np. za skórę (duże dłużej się przeciska i poprostu bardziej zmęczone jest...). Mowiła, że standardowo zdrowy bobas powyżej 3,5 kilo dostaje max 9 punktów, a te mniejsze zwykle 10 dostają ![]() Więc się nie martw - poprostu będziesz miała niedużego Maluszka i łatwiej będzie Ci go urodzić ![]() Cytat:
![]() oczywiście moze mieć duże doświadczenie na tej podstawie oceniać, ale niech nie straszy tylko na podstawie, żę gdzies tam rękę włożył :P moim zdaniem powinien ją co najwyżej na dodatkowe badania wysłać albo USG zrobić i ocenić ostatecznie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to są właśnie takie momenty dla ktorych chce sie juz strasznie byc mamą ![]() a tak wogole to: wszystkiego dobrego w dniu Mamy! zdrowych Maluszków dla Nas
|
|
#2167 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem że to trudne będzie ale musisz zapomniec o wszytkim!!! mysl tylko o Waszej dwójce a przede wszytkim o maleństwu Cytat:
Cytat:
Zero tresu i koniec !!!witajcie dziewczyny łoo troche mnie nie było ale laptop padł i w ogóle szwankuje cały czas ....czytam wa dalej trzymajcie sie mamuski
|
|
#2168 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maly bierze ile potrzebuje , kazdy ma inne tempo ![]() Ja + 16 a dziecko małe ![]() madziorek ale agent z tego twojego synka dobrze , poradzi sobie w zyciu ![]() lilka ![]() anoxa zeby nie zalalomisiulka za TŻbabka pewnie ta sama no a TŻ bez auta jak bez reki...dwa tygodnie w sumie miało byc do środy...miało byc 600,- a bedzie 1000,- ![]() honolinka super ze wsio ok lazurowa uwielbiam frezje ![]() itakasia ![]() super córcie ![]() ania no jeszcze jeden seans miałam mam nadzieje, ze na tym koniec...i ze nie oczyszczam sie juz przed porodem tfu tfu niech jeszcze siedzi maly z miesiacola moze faktycznie nas kopia w te strategiczne miejsca choc u mnie moze dwa czynniki sie polaczyly ![]() wiolek paklanki chyba pachna choc dla mnie to pojecie wzgledne ![]() Cytat:
napewno wszystko ok ![]() kazde dziecko ma swoje tempo i ktoras dobrze pisala ze stoi stoi a potem bach nagle rosnie ![]() Cytat:
a wiesz ze siedzac na tronie myslalam co tam u mojej kolezanki siali
|
|||
|
|
|
#2169 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co tak was czytam i stwierdziłam że kurcze za duzo sie stresujemy tymi wymiarami , pomyslcie gdyby tak każde dziecko co tydzień tyle samo mierzyło tak jak to mierza na usg to by dzieci takie same się rodziły a przeciez to nie możliwe , 2 tygodnie temu kolezanka urodziła zdrowiutka dziewczynke wazyła 3 kilo i miała 50 cm, a wszystko dlatego że ona tez niziutka, Sebastian z kolei miał 58 cm a ważył 3420 i też zdrowiutki 9 pkt adgar żadnych komplikacji, no i jezeli sa takie różnice podczas porodu to chyba normalne że w brzuszku tez się różnia wymiarami co sie przekłada na te wszystkie ich tabelki z wymiarami co do tygodnia i dnia .
Nasze mamy w ogóle usg nie miały, i co żyjemy jesteśmy zdrowe Więc jesli nasze maleństwa rozwijaja sie ale w swoim tempie nie ma co się aż tak stresowac Każdy człowiek to indywidualna istota przecież
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie już chyba przeszło ale jeszcze strach iść sobie pierdnąć xD
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#2171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2172 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
Mam kilka rzeczy, których sama bym nie kupiła i tak cześć sprzedałam (pisałam Wam o 15 butelkach, 5 zestawach nożyczek itd) ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
W miejscowości, z której przygarnęliśmy naszego psiaka była kicia , która przychodziła do nas gdy robiliśmy grilla Było widać gołym okiem, że jest sama. Mądrala wiedziała kiedy się pojawić. Ona już potrafiła sobie poradzić ale takie maleństwa ...---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
Jaki ja mam problem z malowaniem, obcinaniem itd. Wielki brzuchol skutecznie uniemożliwia jakąkolwiek twórczość malarską na paznokciach Męczę się, męczę ... i jakoś tam daję radę ale dalekie jest to od doskonałości
|
||||
|
|
|
#2173 |
|
Wtajemniczenie
|
ide ogarnac kuchnie i wstawie rosolek
![]() a potem prasowanko |
|
|
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po paru miesiącach abstynencji od gazowanych napojów wypiłam pół szklanki coli i ... wylądowałam w kiblu żołądek powiedział stanowcze "nie"
|
|
|
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny!
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Matki ![]() lazurowa, przykre wiadomości Trzymaj się kochana ![]() olakola dobrze, że powódź Cię ominęła, mnie na szczęście też. A z tymi złodziejami to chyba bym zemdlała ze strachu ![]() Co do seksu- my praktycznie codziennie i nie wyobrażam sobie, aby mogło być inaczej (no, chyba, że bysmy musieli ze względu na Dziecko)Co do zakupów- ja mam już wszyściutko, ale nie liczyłam ile wydałam, bo nie jest mi to do szczęścia potrzebne ![]() W ogóle to stwierdziłam, że nie nadaję się na matkę Dziś zawiozłam pieska do weterynarza na operację i musiałam go tam zostawić, on tak na mnie patrzył Serce mi się ściska z żalu, odbieram go dopiero przed 17. Całą drogę ryczałam, wyglądałam jak upiór i jeszcze w domu wyłam jak głupia. I tak sobie pomyślałam- co ja zrobię jak mojemu Dziecku się coś stanie? To straszne, chyba właśnie dlatego nie nadaję się na matkę ![]() |
|
|
|
#2176 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
Gdybyś bez żadnych skrupułów oddała psiaka, bez cienia wzruszenia ... mogłabyś się martwić, że coś z Tobą jest nie tak... To ludzkie...i takie prawdziwe |
|||
|
|
|
#2177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie ze sie nadajesz a jesli nie daj Boze dziecku by sie cos stalo to bardzo dobrze bedziesz wiedziala co robic |
|
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
Pokaże Wam kilka moich ostatnich "dzieł"
(zamiast pisać pracę robię sto tysięcy innych rzeczy ) Na ludowo II - bransoletka Załącznik 3139579 Fioletowe fale - torebka Załącznik 3139580 Finezyjny granat - TOREBKA Elegancka, wytworna... Delikatny materiał z misternym wzorem. Przypomina satynę lub atłas. Wewnątrz podszewka z kieszonkami na drobiazgi. Torebka zamykana na zamek. Załącznik 3139584 W różanym ogrodzie - bransoletka decoupage Załącznik 3139585Załącznik 3139586 Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-05-26 o 12:06 |
|
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
mam takiego doła Może to dla niektórych głupie, że tak się przejmuję, przecież to tylko pies. Ale dla mnie to AŻ pies, kocham go jak innych członków rodziny, niektórych nawet mniej. Mój brat powiedział, że taniej by mnie wyniosło uśpienie, co za burak, myślałam że go uderzę normalnie...---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- hd wszystko piękne aczkolwiek nie w moim stylu Masz wielki talent!
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety wiele osób, które nie maja takich przyjaciółka jak psiaki czy koty nie potrafią rozumieć tej więzi... Jak pomyślę, ze Gabie mogłoby coś sie stać to aż mnie ściska w żołądku a jest u nas tylko 8 miesięcy... a co będzie po kilku latach? Nasza babcia cały czas powtarza "no ale co wy z psem zrobicie jak się dziecko pojawi? Pozbędziecie się go, co? " Też mnie to dobija... To nie jest rzecz!!! Ale to Babcia, człowiek starszej daty, dla niej psiaki są od pilnowania domu a nie od miłości
Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-05-26 o 12:10 |
|
|
|
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
hd i znowu slicznosci
bransoletki cudne i ta granatowa torebka. piekne
|
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś mam dużo załatwień
także nie szalejcie.Ide na poczte, do rossmanna , , do mamy, potem do lidla zobacze co tam ciekawego ...nie wiem czy wyreczac TŻ i isc do tesciowej bo on czasu nie ma bo po pracy musi pograc przed próbą a wygodnicki bo auta nie ma a to 20 min piechotka ...,dodam ze ja sie dzis i tak nalatam a mi nie po drodze bo to w innej czesci miasta ...a godzinke dla mamy mógłby poświęcic mówi, ze pojdzie w inny dzien ale mi sie to nie podoba ...no i jak radzicie . chyba nie isc co ? Ja bym wolala widziec syna niz synowa to raz a dwa nie chce go wyreczac skoro "nie ma czasu"
|
|
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
hd dokładnie, to bardzo silna więź!
Eh, idę trochę posprzątać, poustawiać graty na meble po tym malowaniu i rozpakować torbę powodziową , szybciej czas mi zleci do 17.---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teściowej wystarczy jak byś zadzwoniła. Po pierwsze nie jest twoją oryginalną mamą, po drugie możesz zwalić na gorsze samopoczucie a tż niech się sam wstydzi - jeden taki dzień w roku, mógłby się poświęcić
|
|
|
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam wrażenie, że i tak będziesz bardzo zmęczona bo zaplanowałaś na dzisiaj sporo rzeczy... Daj spokój, pójdziesz innym razem (albo za kilka dni z M)
|
|
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
mniam rosołek
ja tez dzis prasowanko... pewnie masz racje |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
ania, anuszka -
|
|
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
DZIĘKI DZIEWCZYNY
anuszka ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- hd śliczności naprawdę |
|
|
|
#2190 |
|
Zadomowienie
|
hd jak zawsze piękne
![]() anuszka ja mimo, że nie mam psa to cie rozumiem i mnie też wnerwiają takie gadki ;/ tak jak mój szczurek chorował i chodziłam z nim na zastrzyki do weterynarza to niektórzy znajomi z gadką typu " kup sobie nowego a nie pieniądze wydajesz na leczenie" ( bo szczurek kosztuje ok 6-8 zł heh a leczenie dużo droższe) no normalnie myślałam, że im ......................... ..... papeteria ja też bym nie szła to jego obowiązek raz w roku ! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.

))
nie wiem na silę jeść?

za wzytę 

pierwsze slysze o takiej metodzie. to juz jej drugie dziecko i przed porodem tez tak "wazyl" i prawie sie nie pomylil. slyszalyscie o czyms takim?

jakies niewymiarowe to moje dziecie 

choc u mnie moze dwa czynniki sie polaczyly

pewnie ze sie nadajesz a jesli nie daj Boze dziecku by sie cos stalo to bardzo dobrze bedziesz wiedziala co robic ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)