|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
jaszczka
![]() Cytat:
![]() ps. tylko że ja nie mam apetytu :/ nawet jak mi się coś zachce,t o i tak podziubię i na tym koniec ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja dziś wstałam o 9. Zjadłam aż dwie kanapki na śniadanie i kawałek ciasta ![]() Postanowiłam poprawę i zamierzam więcej jeść... Idę z piesiem na spacerek. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2163 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2164 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ale na pewno wszystko ok ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2165 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja dzwoniłam do gina i polecił mi dużo pić i wziąć dużo tabletek węgla (6 a nawet 8) ale zamiast tego mama kupiła mi Smectę i Orsalit-przeciwko odwodnieniu.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nam położna w SR mowiła, że donoszone, zdrowe dziecko waży 2,5 kilo. A Ty masz jeszcze 6 tygodni i Twoje Maleństwo na 100% zdazy przybrać minimum 0,5 kilo. Mowiła też żeby nie dać sobie wkręcać różne historie i porównywać z innymi, bo są dzieci ktore waża w dniu porodu 4,5 kilo a są też takie 2,5 kilo i jedne i drugie są całkiem zdrowe! Co więcej - mowiła nam szczegółowo jak nadaje się punkty APGAR przy porodzie. I im większe dziecko tym większe ma szanse na to, że dostanie mniej punktów. Dlatego, że odejmują mu np. za skórę (duże dłużej się przeciska i poprostu bardziej zmęczone jest...). Mowiła, że standardowo zdrowy bobas powyżej 3,5 kilo dostaje max 9 punktów, a te mniejsze zwykle 10 dostają ![]() Więc się nie martw - poprostu będziesz miała niedużego Maluszka i łatwiej będzie Ci go urodzić ![]() Cytat:
![]() oczywiście moze mieć duże doświadczenie na tej podstawie oceniać, ale niech nie straszy tylko na podstawie, żę gdzies tam rękę włożył :P moim zdaniem powinien ją co najwyżej na dodatkowe badania wysłać albo USG zrobić i ocenić ostatecznie Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() to są właśnie takie momenty dla ktorych chce sie juz strasznie byc mamą ![]() a tak wogole to: wszystkiego dobrego w dniu Mamy! zdrowych Maluszków dla Nas ![]()
![]() |
#2167 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiem że to trudne będzie ale musisz zapomniec o wszytkim!!! mysl tylko o Waszej dwójce a przede wszytkim o maleństwu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() witajcie dziewczyny ![]() czytam wa dalej ![]() trzymajcie sie mamuski ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2168 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja + 16 a dziecko małe ![]() madziorek ale agent z tego twojego synka ![]() ![]() lilka ![]() anoxa ![]() misiulka ![]() babka pewnie ta sama ![]() no a TŻ bez auta jak bez reki...dwa tygodnie w sumie ![]() ![]() honolinka super ze wsio ok lazurowa uwielbiam frezje ![]() ![]() itakasia ![]() super córcie ![]() ania no jeszcze jeden seans miałam ![]() ![]() ola moze faktycznie nas kopia w te strategiczne miejsca ![]() ![]() wiolek paklanki chyba pachna choc dla mnie to pojecie wzgledne ![]() Cytat:
![]() napewno wszystko ok ![]() kazde dziecko ma swoje tempo i ktoras dobrze pisala ze stoi stoi a potem bach nagle rosnie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Rozeznanie
|
Wiecie co tak was czytam i stwierdziłam że kurcze za duzo sie stresujemy tymi wymiarami , pomyslcie gdyby tak każde dziecko co tydzień tyle samo mierzyło tak jak to mierza na usg to by dzieci takie same się rodziły a przeciez to nie możliwe , 2 tygodnie temu kolezanka urodziła zdrowiutka dziewczynke wazyła 3 kilo i miała 50 cm, a wszystko dlatego że ona tez niziutka, Sebastian z kolei miał 58 cm a ważył 3420 i też zdrowiutki 9 pkt adgar żadnych komplikacji, no i jezeli sa takie różnice podczas porodu to chyba normalne że w brzuszku tez się różnia wymiarami co sie przekłada na te wszystkie ich tabelki z wymiarami co do tygodnia i dnia .
Nasze mamy w ogóle usg nie miały, i co żyjemy jesteśmy zdrowe ![]() Więc jesli nasze maleństwa rozwijaja sie ale w swoim tempie nie ma co się aż tak stresowac ![]() ![]()
#2170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie już chyba przeszło ale jeszcze strach iść sobie pierdnąć xD
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2172 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
![]() Mam kilka rzeczy, których sama bym nie kupiła ![]() i tak cześć sprzedałam (pisałam Wam o 15 butelkach, 5 zestawach nożyczek itd) ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
W miejscowości, z której przygarnęliśmy naszego psiaka była kicia , która przychodziła do nas gdy robiliśmy grilla ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
Jaki ja mam problem z malowaniem, obcinaniem itd. Wielki brzuchol skutecznie uniemożliwia jakąkolwiek twórczość malarską na paznokciach ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Wtajemniczenie
|
ide ogarnac kuchnie i wstawie rosolek
![]() a potem prasowanko |
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po paru miesiącach abstynencji od gazowanych napojów wypiłam pół szklanki coli i ... wylądowałam w kiblu ![]() żołądek powiedział stanowcze "nie" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny!
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Matki ![]() ![]() lazurowa, przykre wiadomości ![]() ![]() olakola dobrze, że powódź Cię ominęła, mnie na szczęście też. A z tymi złodziejami to chyba bym zemdlała ze strachu ![]() Co do seksu- my praktycznie codziennie i nie wyobrażam sobie, aby mogło być inaczej ![]() Co do zakupów- ja mam już wszyściutko, ale nie liczyłam ile wydałam, bo nie jest mi to do szczęścia potrzebne ![]() W ogóle to stwierdziłam, że nie nadaję się na matkę ![]() ![]() ![]() Serce mi się ściska z żalu, odbieram go dopiero przed 17. Całą drogę ryczałam, wyglądałam jak upiór i jeszcze w domu wyłam jak głupia. I tak sobie pomyślałam- co ja zrobię jak mojemu Dziecku się coś stanie? To straszne, chyba właśnie dlatego nie nadaję się na matkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
Gdybyś bez żadnych skrupułów oddała psiaka, bez cienia wzruszenia ... mogłabyś się martwić, że coś z Tobą jest nie tak... To ludzkie...i takie prawdziwe |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Zakorzenienie
|
Pokaże Wam kilka moich ostatnich "dzieł"
![]() (zamiast pisać pracę robię sto tysięcy innych rzeczy ) Na ludowo II - bransoletka Załącznik 3139579 Fioletowe fale - torebka Załącznik 3139580 Finezyjny granat - TOREBKA Elegancka, wytworna... Delikatny materiał z misternym wzorem. Przypomina satynę lub atłas. Wewnątrz podszewka z kieszonkami na drobiazgi. Torebka zamykana na zamek. Załącznik 3139584 W różanym ogrodzie - bransoletka decoupage Załącznik 3139585Załącznik 3139586 Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-05-26 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- hd wszystko piękne aczkolwiek nie w moim stylu ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety wiele osób, które nie maja takich przyjaciółka jak psiaki czy koty nie potrafią rozumieć tej więzi... Jak pomyślę, ze Gabie mogłoby coś sie stać to aż mnie ściska w żołądku a jest u nas tylko 8 miesięcy... a co będzie po kilku latach? Nasza babcia cały czas powtarza "no ale co wy z psem zrobicie jak się dziecko pojawi? Pozbędziecie się go, co? " Też mnie to dobija... To nie jest rzecz!!! Ale to Babcia, człowiek starszej daty, dla niej psiaki są od pilnowania domu a nie od miłości ![]() Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-05-26 o 11:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Zakorzenienie
|
hd i znowu slicznosci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Zakorzenienie
|
Dziś mam dużo załatwień
![]() Ide na poczte, do rossmanna , , do mamy, potem do lidla zobacze co tam ciekawego ...nie wiem czy wyreczac TŻ i isc do tesciowej bo on czasu nie ma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | |
Zakorzenienie
|
hd dokładnie, to bardzo silna więź!
Eh, idę trochę posprzątać, poustawiać graty na meble po tym malowaniu i rozpakować torbę powodziową ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teściowej wystarczy jak byś zadzwoniła. Po pierwsze nie jest twoją oryginalną mamą, po drugie możesz zwalić na gorsze samopoczucie ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam wrażenie, że i tak będziesz bardzo zmęczona bo zaplanowałaś na dzisiaj sporo rzeczy... Daj spokój, pójdziesz innym razem (albo za kilka dni z M) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Zakorzenienie
|
mniam rosołek
ja tez dzis prasowanko... pewnie masz racje |
![]() ![]() |
![]() |
#2188 |
Zakorzenienie
|
ania, anuszka -
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Zakorzenienie
|
DZIĘKI DZIEWCZYNY
![]() anuszka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- hd śliczności ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Zadomowienie
|
hd jak zawsze piękne
![]() anuszka ja mimo, że nie mam psa to cie rozumiem i mnie też wnerwiają takie gadki ;/ tak jak mój szczurek chorował i chodziłam z nim na zastrzyki do weterynarza to niektórzy znajomi z gadką typu " kup sobie nowego a nie pieniądze wydajesz na leczenie" ( bo szczurek kosztuje ok 6-8 zł heh a leczenie dużo droższe) no normalnie myślałam, że im ......................... ..... papeteria ja też bym nie szła to jego obowiązek raz w roku ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.