|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
moja mama też tak mówi ... ale ja po prostu ni mam apetytu teraz...
ps. zapomniałam, że jadłam jeszcze w ciągu dnia kawałek ciasta, ktore zrobiłam |
![]() ![]() |
![]() |
#2132 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
To niestety nie głupotki
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
Zadomowienie
|
cześć!
byłam dziś na wizycie w szpitalu i okazuje się, że jednak dzidzia za mała jest... czyli ten cały szum o moją pracę i przemęczanie się jednak nie był na darmo... fakt, że po 2 tygodniach od stwierdzenia że mały jest za mały miałam kolejne usg i niby wyszło ok, ale wtedy usg robiła mi kobitka, która dopiero się uczyła je robić :/ no i jej wyszła dzidzia idealna :/ a teraz była taka babeczka starsza i mierzyła i mierzyła i mierzyła i nijak nie chciało wyjść inaczej ![]() ![]() jedno co dobre to wód mam dużo i mały tak już się przymierza głową w dół być, tzn jeszcze się nie wpasował tak całkiem, ale jest na dobrej drodze... szyjki jak przez całą ciążę nikt mi nie zbadał ani nie mierzył więc nie wiem, czy jest ok czy już zaczynam rodzić ![]() wogóle jestem jakaś taka przybita teraz, wszystko mnie denerwuje i brzuch mnie rozbolał.. dobrze że mały tam w środku rozrabia, to jedyne pocieszenie ![]() ech.. za 2 tygodnie mam iść znowu i będą sprawdzać czy jest jakiś postęp, bo może być łożysko niewydolne albo coś w tym stylu - oczywiście nic mi nikt nie powiedział dokładnie... ![]() Lazurka - trzymaj się kochana, odpoczywaj dużo ![]() ![]() Bajka - fajnie że wszystko ok u ciebie ![]() Olakola - super, że cię ominęło najgorsze ![]() Miałam jeszcze ponapisywać, ale jakoś straciłam zapał ![]()
#2134 |
Rozeznanie
|
nareszcie was nadrobilam
![]() jaszczka ![]() wczoraj dzwonila kuzynka meza ktora ma termin na 20 czerwca i tez mowi ze jej dziecko jest za male. ja jej sie pytam a co lekarz robil ci usg? a ona ze nie ze wsadzil w nia reke i tak wywarzyl dziecko ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09kbnpbgnps.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8u69ykppadb7.png Edytowane przez Basia84 Czas edycji: 2010-05-26 o 00:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2135 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pamiętam jak w samej aptece zostawiłam 250zł! Cytat:
![]() Lazurka, Jaszczka - ![]() PS. Niedawno była studniówka a tu już 50dni do porodu ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-05-26 o 00:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2136 |
Rozeznanie
|
jaszczka mam nadzieję, że wszystko będzie z synkiem w porządku
![]() ![]() lazurowa czas zwolnić - remont pokoju, ekspresowe pisanie pracy - po czymś takim zasłużyłaś na odpoczynek ![]() ![]() ![]() Idę spróbować zasnąć ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2137 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
To koniecznie teraz zastosowac sie musisz do wskazowek lekarza. Odpoczywaj !! Cytat:
![]() hd podejrzewam, ze masz policzone wszystko co do zl, bo jestes bardzo dokladna ![]() Zreszta ja podobnie...zbieralam kazdy paragon, nawet takie po $1 ![]() Troche rzeczy dostalam, ale gdyby liczyc wszystko to, co uwazam bylo potrzebne, to suma uzbierala sie $1400. Czyli sporo mniej, niz Wy wydalyscie...A w to wliczone jest wszystko od a do z dla pierwszego dziecka... Dodatkowo dostalam od szwagierki 2 rzeczy, ktorych sama bym nie kupila: laktator super wypasiony za $250 sterylizator $30 Edytowane przez Alguien Czas edycji: 2010-05-26 o 05:20 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2138 |
Zadomowienie
|
'dzien dobry wam chociaz nie wiem czy bedzie dobry, nie moge spac przyszlam do was a tu malo do poczytania i nikogo nie ma...ide po kawke a potem do mamusi zadzwonic...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2139 | |
Rozeznanie
|
Czesc!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2140 |
Raczkowanie
|
Witam Mamusie!!!!
![]() ![]() ![]() Nadrobić was to rzecz prawie nie do zrealizowania. ![]() Jaszczka nie martw się wszystko będzie dobrze. Lazurka musisz teraz odpoczywać no i się nie stresować Lecę was poczytać no i jak zdążę to jeszcze się odezwę Całuski ![]()
#2141 | |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
jaszczka trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze!!!! Cytat:
polecali mi zebym sama rozrobila 7 miarek spirytusu i 3 miarki wody wiec pewnie bede musiala zrobic a kupilam tez leko w aptece to sa waciki nasaczone spirytusem 70% do mnie do domku przywiezli juz ze słubic wszystki babci towar a teraz siedze i co raz bardziej sie martwie DROGIE MAMUSKI WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NASZYM DNIU
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaszczka - lekarze czasem wiedza co robia, a w ciazy trzeba uwazac, bo jest nas wtedy dwoje i niestety ono nie powie nam zbyt wiele, dlatego same musimy zadbac o nie ![]() Wypilam kawke i zjadlam ciacho, obiad mam na dzis wiec bede czekac na TZ i dzis do szkoly rodzenia ![]() Najlepszego przyszle mamusie ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Zakorzenienie
|
bylam z pieskiem na spacerku i ten kotek znowu za nami chodzil i plakal dostal jesc i pic chociaz mam czyste sumienie jejku jak byscie zobaczyly jak on sie rzuca na ta miske z jedzeniem
#2144 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry, przyszłam sie tylko przywitać i zmykam do szpitala, jak mnie wypuszczą to dam znać co i jak, buziaki dla wszystkich mamus i brzuszków
|
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie, ja dzisiaj na zakupy jadę z teściową po resztę rzezcy dla małej, a wogóle to M dzisiaj do lekarza idzie na serie badań bo go jakieś duszności zaczeły łapać. Jak był mały to pierwsze trzy lata życia spędził w szpitalu bo miał astmę oskrzelową, mam nadziej, że to jest jej nawrót a nie nic związane z serduchem i od wczoraj żyję w stresie
![]() papeteria szkoda, że Cię nie będzie, a co do krwi pepowninowej to ja w zeszłym tygodniu pisałam, ze była babka na SR i wszystko podawał tak jak piszesz te same ceny, pewnie była ta sama bo jest jedna przedstawicielka na woj. śląskie, wyjątkiem jest tylko częstochowa tam jest ktoś inny. olakola też kuoiłam gaziki nasączone spirytusem, a tego spirytu nie można nigdzie dostać trzeba sobie samemu zrobić, chociaż zdarza się jak jest Pani w aptece jakaś w miarę uprzejma to zaproponuje, że nam taki zrobi, ale ja narazie mam te gaziki. jaszczka nie smutaj się, jeszcze Ci mały śmignie na wadze nawet nie będziesz wiedziała kiedy ![]() madziorek026 braciszek jest dumny więc sie chwali dookoła ![]() anoxa biedny kotek, ja też dokarmiam dwa mojego wójka bo on jest biedny i schorowany i ledwo jemu na życie starcza a kocica jest odkąd tylko pamiętam i jej synek więc jak tu nie dać jeść zwłaszcza, ze mamy wspólne podwórko. Co do kosztów ja też nie podliczam, właściwie to co najdroższe to dostaliśmy od teściów tzn. wózek z fotelikiem 2500zł, łóżeczko 420zł i komodę 350zł i jeszcze jakieś tam bzdety typu podgrzewacz. kocyki. pościel, wiec troszk kaski nam zostało w kieszeni. Lilka ![]() Najserdeczniejsze życzenia z okazji Dnia Matki wszystkim obecnym i przyszłym Mamusiom, szybkiego rozwiązania i zdrowych bobasków ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g ![]() 33tc - 1919g ![]() 37tc - 2538g ![]() 40t3d - 3440g, 54cm ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-05-26 o 07:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2146 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
WSZYSTKIEGO CO NAJPIĘKNIEJSZE Z OKAZJI DNIA MATKI ![]() ![]() ![]() Już po śniadanku, zaraz się zbieram do pracy. Czy mi się wydaje, czy tylko ja zostałam jako pracująca ciężarówka? Zamierzam pracować do końca maja, czyli do poniedziałku. Potem na L4. Pewnie będe tęsknic, ale nie ma co przesadzać. Coraz mi trudniej, a jakby doszły do tego upały to juz w ogóle nie dała bym rady. Po pracy pójdę do mamusi, a potem jakas impreza jest u nas bo przyjaciółka obroniła magistra. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Konto usunięte
|
A ja się muszę pochwalić,że udało mi się z tą glukozą. Wczoraj byłam na 75g i po 1h wyszło mi 165,a po 2h 115
![]() ![]() Wszystkiego najlepszego mamusie z okazji naszego święta ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2148 |
Wtajemniczenie
|
witam w dniu mateczki!
lilka-wracaj szybko! ola-staraj sie jesc wiecej, bo jesz malo nawet jak na nieciezarna ![]() ja juz po sniadanku, ogladam miasto kobiet, musze zabrac sie za sprzatanie, prasowanie, gotowanie...ah ciezkie to zycie ![]() dzis mam wizyte u kardiologa, ktory ma mi napisac wskazania co do porodu -cesarka czy natural i sama nie wiem czego chce, ale chyba bede wychodzic z zalozenia :niech sie dzieje wola nieba, z nia sie zawsze zgadzac trzeba ![]() wiecie co?pomalowalam wczoraj sobie pazurki i stop na taki przelamany roz i mam wrazenie ze ktos za mna chodzi jak patrze na stopy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | |
Zadomowienie
|
Najlepszego Mamusie !
![]() Cytat:
![]() W czerwcu jak dam rade to tylko raz albo i w ogole. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak myślałam. Tylko wydawało mi sie, że ze względu na Twój stan zdrowia już jesteś w domku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2151 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/item1032870789_woz...ro_0_13kg.html to nasz wozek. 3200 wyniozl nas wozek (gondola i spacerowka) fotelik recaro, baza isofix i aaptery zeby wpinac fotelik do wozka Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;19585383]A ja się muszę pochwalić,że udało mi się z tą glukozą. Wczoraj byłam na 75g i po 1h wyszło mi 165,a po 2h 115 ![]() ![]() Wszystkiego najlepszego mamusie z okazji naszego święta ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2152 | |||
Zakorzenienie
|
Jaszczka nie wiem czy Ci kiedys juz pisalam, ale mojej kolezance tez maly wychodzil 2 tyg. mlodszy i malutki i tak caly czas az do porodu i co urodzila zdrowiutkiego synka i juz, nie martw sie Twoj tez sie urodzi zdrowy.
Madziorek super masz synka!!! Zwlaszcza tekst, ze mamusi teraz stresowac nie wolno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kciuki za babcie ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny..myslałam ze dzis umre
![]() o 3:50 obudził mnie mały , myślałam, że mi brzez brzuch wyskoczy, tak falował, wypychał się z każdej strony...poczułam, że mnie brzuch boli no i musiałam polecieć na kibelek....dopadła mnie taka sraczka ze z godzine krazylam z kibelka do pokoju ...w dodatku co sie polozylam to maly zas kopal i sie wypinal. Wczoraj jak wracalismy z SR zahaczylismy do budki z niezdrowym zarciem i ja sobie wzielam zapiekanke i podejrzewam ze to po tym ![]() ![]() Poza tym byłam okropnie głodna, o 6:00 zjadłam bułkę z dżemem i poszłam spać...wstałam niedawno...mały nadal kopie .Na razie "problem" nie wrócił.... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2154 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja szyjka skróciła się w4-5tygodni o 5 mm więc dość dużo. Mój gin też przy badaniu na "samolocie" stwierdził, że główka się pcha. Po to jest ten pessar żeby nacisk przeszedł na niego a nie na szyjkę. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie mam tv w swoim pokoju. Zepsuł się a szkoda mi kasy na nowy. W sumie do południa mogłabym się przenieść do dużego pokoju ale targać cały majdan za sobą to nie bardzo, a nie ma mi kto pomóc. Po 16tej i tak musiałabym się stamtąd wynieść, bo wraca tata i jego papierosy. Wiem, że powinnam dostać po tyłku. Teraz sama żałuję, że się za to zabierałam w ogóle. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Poleżę, popachnę, a co mi tam. ![]() Cytat:
Już wczoraj wzięłam leki. Dzisiaj musiałam jednak sama zanieść materiał na posiew, bo mama poszła na 4:40 do pracy, tata mnie tylko podrzucił przed 8 jak jechał do pracy, i wróciłam wolniutko spacerkiem. Zaszłam do kwiaciarni i kupiłam mamie bukiecik frezji ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Tak w ogóle to Dzień dobry. Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Mamy ![]() ![]() ![]() ![]() Zjadłam śniadanie, wzięłam leki i sobie leżę. Przyniosłam sobie zapas wody, banana i wafelka i zamierzam leniuchować.
![]() |
#2155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2156 |
Zakorzenienie
|
witam
jaszczka wiem ze to zawsze martwi ale spokojnie, malenstwo jeszcze urosnie nie odpisuje wszystkim bo za godzine wizyta wiec uciekam ![]() aha, ja dzis rano mialam mila niespodzianke ![]() ![]() i pomyslec ze normalnie wstaja i ubieraja sie 40min i to jak je pogonie ![]() ola twoje ciasto wyszlo super, pyszne, mialysmy mile sniadanko z corkami ![]()
#2157 |
Zadomowienie
|
olakola dzięki to pewnie też kupie ten nivea chociaż jakoś nie przepadam za tą firmą nie wiem dlaczego
![]() u mnie stoi już od lutego ![]() dzidziadziumdzia no to sie musze dowiedzieć czy u mnie sprzedają ;/ ola_k11 paklanki tak jak któraś z dziewczyn pisała to worki na zużyte pieluszki nie wiem czym one się różnią od zwykływch worków na śmieci dlatego kupie 1 paczke sprawdzić ![]() jaszczka nie martw się jeszcze zdązy nadrobić a jak nie to poprostu urodzi się mniejszy a nie olbrzym. na pewno jest dobrze wszystko tym bardziej że spokojnie mieści się w normalch http://forum.gazeta.pl/forum/w,585,8...du_tabela.html jest między 10 a 50 centylem więc ok jest ![]() ![]() [1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;19585383]A ja się muszę pochwalić,że udało mi się z tą glukozą. Wczoraj byłam na 75g i po 1h wyszło mi 165,a po 2h 115 ![]() ![]() [/QUOTE] ![]() madziorek kochanego masz synka ![]() Basia nie wiem jak on mógł "wyważyć" ![]() A mi z okazji naszego święta mały zafundował pierwsze 2 rozstępy ![]() WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO I NIE KONIECZNIE TAKICH PREZENTÓW JAK JA DOSTAŁAM ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() trzymam kciuki za wizyte |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do spirytusu..tu chyba tez chodzi o odkazanie a nie tylko osuszanie wiec ja jednak bede korzystala ze spirytusu... ale mowie tylko co polozna mówiła....mowila ze ten kikut bedzie odpadal brzeszkiem i zeby naokolo tego brzeszka podjezdzac wlasnie...no i ogolnie zeby wietrzyc pepuszek dzidzia z tym rozcienczaniem tak nam mówili ![]() Cytat:
![]() ![]() jaszczka rozumiem, ze od ostatniej wizyty za mało urósł ? bo jezeli oni twierdza tylko na podstawie aktualnej wagi ze maly, to wogole bym sie tym nie przejmowala...mój mały w 32tc3dni wazyl tylko 1613 i lekarz mi powiedzial ze nie za duzy , ze na 100 dzieci 21 wazy tyle co moj i jak tak bedzie srednio rosl to kolo porodu 3200 i zebym sie cieszyla ![]() ![]() TU jest tabela ktora byla wiele razy wklejana wiec widze ze u Ciebie wagowo wszystko ok ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2160 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() lazurowa, jaszczka będzie dobrze, nie martwcie się za dużo. Kasy na zakupy nie liczę, trochę się zaoszczędzilo na ciuchach dla dziecka i ciążowych, dostałam w spadku używane, resztę kupuję, trochę robiłam wywiad i ograniczam gadżety, które wydają mi się zbędne, bo też i nie mam miejsca na nie. Teraz zresztą wyrzucamy z szaf wszytsko co zbywa i czeka na niewiadomo co. Zabawki itp. zostawiam rodzinie i znajomym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.