Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-25, 23:07   #2131
ola_k11
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

moja mama też tak mówi ... ale ja po prostu ni mam apetytu teraz...
ps. zapomniałam, że jadłam jeszcze w ciągu dnia kawałek ciasta, ktore zrobiłam
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-25, 23:36   #2132
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
za wypisywanie głupotek chudzielcu jeden
To niestety nie głupotki Raczej opuchlizna - myślałam, że obrzęki to w 9miesiącu dopiero, ale niee... ale nieee

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
A czy ktoras z Was zapisuje sobie wszystkie koszty, zeby podliczyc na koniec wszystko?
Miałam taki zamiar, ale mi przeszło - chyba nie chcę wiedzieć

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
nieźle jak tak dalej pójdzie, to kolejny założymy i nawet Alugien się nie rozpakuje

a co to?

ja nie kupuję, mam rodzić w sierpniu, z dzidzią i tak przez pierwsze 2 tyg. nie wyjdę na dwór, potem jak będzie słońce, to w razie co kupię parasolkę żeby chronić przed słońcem a krem dopiero na przyszły sezon.

bidulko to wszystko przez te stresy i remont! powinnaś dostać baty!

ja właśnie zjadłam dwie kanapki i pomidora ale poczułam głód... dziś zjadłam tylko:
- jedna kanapkę z serkiem almette i pomidorem w plasterkach
- łyżkę sałatki z tuńczyka
- dwie łyżki salatki ananasowo-serowo-kukurydzianej u koleżanki
- dwa krokiety z kapustą i grzybami

no i poczułam głód więc zjadłam te dwie kanapki teraz... to chyba nie tak dużo...tak się pocieszam ...
Paklanki to zdaje się woreczki na zużyte pieluszki, a co do Twojej diety to Wię cej zjadam na sam obiad - fakt, ja dla odmiany jem za dużo , ale przy Twojej diecie to ja przed ciążą chodziłabym po ścianach a potem zemdlała
Stary 2010-05-26, 00:05   #2133
jaszczka
Zadomowienie

cześć!

byłam dziś na wizycie w szpitalu i okazuje się, że jednak dzidzia za mała jest... czyli ten cały szum o moją pracę i przemęczanie się jednak nie był na darmo... fakt, że po 2 tygodniach od stwierdzenia że mały jest za mały miałam kolejne usg i niby wyszło ok, ale wtedy usg robiła mi kobitka, która dopiero się uczyła je robić :/ no i jej wyszła dzidzia idealna :/ a teraz była taka babeczka starsza i mierzyła i mierzyła i mierzyła i nijak nie chciało wyjść inaczej mały jest "spóźniony" o bite 2 tygodnie... dziś (jest już po północy) mam równe 34 tygodnie a on waży około 2000 gram, powinien mieć dobre 2,5kg
jedno co dobre to wód mam dużo i mały tak już się przymierza głową w dół być, tzn jeszcze się nie wpasował tak całkiem, ale jest na dobrej drodze...
szyjki jak przez całą ciążę nikt mi nie zbadał ani nie mierzył więc nie wiem, czy jest ok czy już zaczynam rodzić
wogóle jestem jakaś taka przybita teraz, wszystko mnie denerwuje i brzuch mnie rozbolał.. dobrze że mały tam w środku rozrabia, to jedyne pocieszenie
ech.. za 2 tygodnie mam iść znowu i będą sprawdzać czy jest jakiś postęp, bo może być łożysko niewydolne albo coś w tym stylu - oczywiście nic mi nikt nie powiedział dokładnie...

Lazurka - trzymaj się kochana, odpoczywaj dużo będzie dobrze
Bajka - fajnie że wszystko ok u ciebie
Olakola - super, że cię ominęło najgorsze

Miałam jeszcze ponapisywać, ale jakoś straciłam zapał
Stary 2010-05-26, 00:18   #2134
Basia84
Rozeznanie

nareszcie was nadrobilam

jaszczka nie martw sie wszystko bedzie dobrze, maly jeszcze nadrobi najwazniejsze teraz zebys duzo odpoczywala. niektore dzieci rodza sie male a niektore duze, widocznie Twoj bedzie nalezal do tych mniejszych. zostalo Ci jeszcze 6 tygodni wiec synus ma jeszcze troche czasu zeby urosnac. nie martw sie mi na zadnej wizycie nie sprawdzaja szyjki wiec tez nie wiem co tam sie dzieje.

wczoraj dzwonila kuzynka meza ktora ma termin na 20 czerwca i tez mowi ze jej dziecko jest za male. ja jej sie pytam a co lekarz robil ci usg? a ona ze nie ze wsadzil w nia reke i tak wywarzyl dziecko pierwsze slysze o takiej metodzie. to juz jej drugie dziecko i przed porodem tez tak "wazyl" i prawie sie nie pomylil. slyszalyscie o czyms takim?

Edytowane przez Basia84
Czas edycji: 2010-05-26 o 00:22
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 00:37   #2135
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
wanienka ,ręcznik, mydło dla dzieci , krem z filtrem, oliwka gaziki i waciki do uszu, butelki do podawania picia lub karmienia, szczotka do mycia butelek, laktator, woreczki do pokarmu, pieluszki tetrowe, kolorowe, pieluszki tetrowe białe, chusteczki wilgotne, pieluchy flanelowe, Ceratka do przewijania, zasłonki na szybe, kocyk ciepły, kocyk, Smoczki 2 szt., łańcuszek na smoczek, pojemnik na smoczek , grzechotka

Kupiłam to wszystko. Plus za 200zł ciuszki. Oczywiście niektóre rzeczy po kilka sztuk, pieluch nawet więcej niż kilka . Ale to tak niestety wychodzi. To się tak mówi, ale ja dotychczas nic pojedynczo nie kupowałam, teraz po prostu raz a dobrze. Myślę, że jakbyście podliczyły, to wyjdzie podobnie.
Nooo niestety, koszty wszystkie są duże. Przeważnie kupujemy po trochu, więc się tego tak nie odczuwa.
Ja pamiętam jak w samej aptece zostawiłam 250zł!
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
O plamieniu i wyciekach wiedziałam.
Za to dopiero dziś się dowiedziałam, że szpital może sprzedać moje łożysko po porodzie- nie pytając mnie o zdanie. Ch...stwo.

No i o ciemieniuszce dopiero co też skończyłam czytać.
Jak to łożysko sprzedać? A na co i po co to komu jak to już wór zużyty taki? ja tam nie mam nic przeciwko bo i tak je wydalam i guzik mnie ono obchodzi.. nie zamierzam se go w ramkę oprawiać na pamiątkę ale ciekawi mnie do czego jest zużywane Pewnie jakieś kremy robią, maści i mydła xD

Lazurka, Jaszczka -

PS. Niedawno była studniówka a tu już 50dni do porodu

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-05-26 o 00:40
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 00:53   #2136
roztrzepaniec989
Rozeznanie

jaszczka mam nadzieję, że wszystko będzie z synkiem w porządku
lazurowa czas zwolnić - remont pokoju, ekspresowe pisanie pracy - po czymś takim zasłużyłaś na odpoczynek teraz powinnaś leżeć i pachnieć

Idę spróbować zasnąć Ciekawe, co z tego będzie, bo mała szaleje aż miło Dobranoc
Stary 2010-05-26, 01:03   #2137
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
daje, że to ciężko policzyć koszty - no bo jeszcze koszty "mamine" dochodzą - badania, wizyty u lekarza, kremy do brzucha, witaminki, USG itp.
Ja mam na mysli sama wyprawke dla dziecka. Bez kosztow lekarskich, ubran ciazowych itp.
Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Jestem już po wizycie.
Było opóźnienie...
To koniecznie teraz zastosowac sie musisz do wskazowek lekarza. Odpoczywaj !!
Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
ja tak jak wcześniej pisałam policzyłam wartość rzeczy, które posiadamy i wyszło mi 7 630 zł.
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
tak wiec mamy kolo 8000 wydanych na nasze dziecie
Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
Alguienmoje zakupy to ok 4000
Wow, aniaa niezle...to co Ty masz za wozek, ze az tyle kosztuje
hd podejrzewam, ze masz policzone wszystko co do zl, bo jestes bardzo dokladna
Zreszta ja podobnie...zbieralam kazdy paragon, nawet takie po $1
Troche rzeczy dostalam, ale gdyby liczyc wszystko to, co uwazam bylo potrzebne, to suma uzbierala sie $1400. Czyli sporo mniej, niz Wy wydalyscie...A w to wliczone jest wszystko od a do z dla pierwszego dziecka...
Dodatkowo dostalam od szwagierki 2 rzeczy, ktorych sama bym nie kupila:
laktator super wypasiony za $250
sterylizator $30

Edytowane przez Alguien
Czas edycji: 2010-05-26 o 05:20
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 05:05   #2138
muminek88
Zadomowienie

'dzien dobry wam chociaz nie wiem czy bedzie dobry, nie moge spac przyszlam do was a tu malo do poczytania i nikogo nie ma...ide po kawke a potem do mamusi zadzwonic...
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 06:08   #2139
alutka78
Rozeznanie

Czesc!!!
Na poczatek chcialabym zlozyc serdeczne zyczenia wszystkim obecnym i przyszlym mamusiom!!!:r oza:
Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
cześć!

byłam dziś na wizycie w szpitalu i okazuje się, że jednak dzidzia za mała jest... czyli ten cały szum o moją pracę i przemęczanie się jednak nie był na darmo... fakt, że po 2 tygodniach od stwierdzenia że mały jest za mały miałam kolejne usg i niby wyszło ok, ale wtedy usg robiła mi kobitka, która dopiero się uczyła je robić :/ no i jej wyszła dzidzia idealna :/ a teraz była taka babeczka starsza i mierzyła i mierzyła i mierzyła i nijak nie chciało wyjść inaczej mały jest "spóźniony" o bite 2 tygodnie... dziś (jest już po północy) mam równe 34 tygodnie a on waży około 2000 gram, powinien mieć dobre 2,5kg
jedno co dobre to wód mam dużo i mały tak już się przymierza głową w dół być, tzn jeszcze się nie wpasował tak całkiem, ale jest na dobrej drodze...
szyjki jak przez całą ciążę nikt mi nie zbadał ani nie mierzył więc nie wiem, czy jest ok czy już zaczynam rodzić
wogóle jestem jakaś taka przybita teraz, wszystko mnie denerwuje i brzuch mnie rozbolał.. dobrze że mały tam w środku rozrabia, to jedyne pocieszenie
ech.. za 2 tygodnie mam iść znowu i będą sprawdzać czy jest jakiś postęp, bo może być łożysko niewydolne albo coś w tym stylu - oczywiście nic mi nikt nie powiedział dokładnie...
Wszystko bedzie ok. Maly na pewno jeszcze nadrobi te niedowage. Nie przejumuj sie, tylko jedz i jedz
Stary 2010-05-26, 06:50   #2140
madziorek026
Raczkowanie

GG do madziorek026

Witam Mamusie!!!!
Z okazji dzisiejszego święta składam wam najlepsze życzenia, dużo zdrówka i terminowych rozpakowań!!!!!!!!: roza:
Nadrobić was to rzecz prawie nie do zrealizowania. Jak mniej więcej doczytam to muszę uciekać. No ale tak to już jest jak , starszemu dziecku trzeba poświęcać czas by nie czuło się nie ważne. Wczoraj byłam na uroczustości w szkole , no i było naprawdę miło dostałam śliczną laurkę i kwiatuszek , które mój syn sam zrobił. No a dziś z samego rana przyszedł mi złożyć życzenia i dostałam słodkiego buziaka. No a najlepsze było jak wczoraj rozmawiałam z jego wychowawczynią, bo mój synuś powiedział pani że ona nie może skarżyć na niego bo jego mamusia jest w ciąży i niewolno jej denerwować. Z resztą dowiedziałam sie że oznajmił już połowie szkoły że będzie miał siostrzyczkę Wiktorię, nawet pan dyrektor wie, taka z niego chwali pięta kochana.

Jaszczka nie martw się wszystko będzie dobrze.
Lazurka musisz teraz odpoczywać no i się nie stresować
Lecę was poczytać no i jak zdążę to jeszcze się odezwę
Całuski

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87df9httm66ig4.png

http://s2.pierwszezabki.pl/038/038052990.png?4563
madziorek026 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 06:54   #2141
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

jaszczka trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze!!!!

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
moj maz pytal w kilku i nigdzie nie bylo. wszedzie mowia zeby sobie rozrobic w domu
no wlasnie ja tez pytalam a pan w jednej aptece sprawdzil w hurtowniach i mowil ze w zadnej z ktorymi maja kontakt nie ma takiego produktu dostepnego

polecali mi zebym sama rozrobila 7 miarek spirytusu i 3 miarki wody wiec pewnie bede musiala zrobic

a kupilam tez leko w aptece to sa waciki nasaczone spirytusem 70%

do mnie do domku przywiezli juz ze słubic wszystki babci towar a teraz siedze i co raz bardziej sie martwie

DROGIE MAMUSKI WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NASZYM DNIU
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-26, 06:58   #2142
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no ja juz po wizycie... oczywiscie nie jestem super zadowolona bo mała przytulila sie do łożyska i 3d wyszlo nijak. widzielismy jej pysiaka z profilu, od przodu nie szlo bo sie chowala... no ale najwazniejsze ze jest zdrowiutka wazy 1443 g, afi 11 cm wiec w normie, wg usg termin przesuniety na 29 lipca i oczywiscie głowka jak zwykle wychodzi 2 tyg starsza i wg tego termin na 17 lipca jakies niewymiarowe to moje dziecie najwazniejsze ze lekarz nic nie brzeczal pod nosem ze cos jest nie tak. no i powiedzial ze na 100% kobita to juz 5 lekarz plec potwierdza wiec juz chyba mam pewnosc ze nie zostane na lodzie z rozowymi ciuszkami
fotke zamieszczam ale jest lipna... oczywiscie zdjecie zdjecia...
To dobrze, ze wszystko oki

Jaszczka - lekarze czasem wiedza co robia, a w ciazy trzeba uwazac, bo jest nas wtedy dwoje i niestety ono nie powie nam zbyt wiele, dlatego same musimy zadbac o nie

Wypilam kawke i zjadlam ciacho, obiad mam na dzis wiec bede czekac na TZ i dzis do szkoly rodzenia

Najlepszego przyszle mamusie juz niedlugo bedziemy trzymac nasze skarby w ramionach
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 07:12   #2143
anoxa
Zakorzenienie

bylam z pieskiem na spacerku i ten kotek znowu za nami chodzil i plakal dostal jesc i pic chociaz mam czyste sumienie jejku jak byscie zobaczyly jak on sie rzuca na ta miske z jedzeniem
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 07:21   #2144
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Dzień dobry, przyszłam sie tylko przywitać i zmykam do szpitala, jak mnie wypuszczą to dam znać co i jak, buziaki dla wszystkich mamus i brzuszków
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 07:36   #2145
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Dzień dobry mamusie, ja dzisiaj na zakupy jadę z teściową po resztę rzezcy dla małej, a wogóle to M dzisiaj do lekarza idzie na serie badań bo go jakieś duszności zaczeły łapać. Jak był mały to pierwsze trzy lata życia spędził w szpitalu bo miał astmę oskrzelową, mam nadziej, że to jest jej nawrót a nie nic związane z serduchem i od wczoraj żyję w stresie
papeteria szkoda, że Cię nie będzie, a co do krwi pepowninowej to ja w zeszłym tygodniu pisałam, ze była babka na SR i wszystko podawał tak jak piszesz te same ceny, pewnie była ta sama bo jest jedna przedstawicielka na woj. śląskie, wyjątkiem jest tylko częstochowa tam jest ktoś inny.
olakola też kuoiłam gaziki nasączone spirytusem, a tego spirytu nie można nigdzie dostać trzeba sobie samemu zrobić, chociaż zdarza się jak jest Pani w aptece jakaś w miarę uprzejma to zaproponuje, że nam taki zrobi, ale ja narazie mam te gaziki.
jaszczka nie smutaj się, jeszcze Ci mały śmignie na wadze nawet nie będziesz wiedziała kiedy
madziorek026 braciszek jest dumny więc sie chwali dookoła
anoxa biedny kotek, ja też dokarmiam dwa mojego wójka bo on jest biedny i schorowany i ledwo jemu na życie starcza a kocica jest odkąd tylko pamiętam i jej synek więc jak tu nie dać jeść zwłaszcza, ze mamy wspólne podwórko.

Co do kosztów ja też nie podliczam, właściwie to co najdroższe to dostaliśmy od teściów tzn. wózek z fotelikiem 2500zł, łóżeczko 420zł i komodę 350zł i jeszcze jakieś tam bzdety typu podgrzewacz. kocyki. pościel, wiec troszk kaski nam zostało w kieszeni.

Lilka żeby wypuścili

Najserdeczniejsze życzenia z okazji Dnia Matki wszystkim obecnym i przyszłym Mamusiom, szybkiego rozwiązania i zdrowych bobasków

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2010-05-26 o 07:38
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 07:40   #2146
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Dzień dobry!
WSZYSTKIEGO CO NAJPIĘKNIEJSZE Z OKAZJI DNIA MATKI
Już po śniadanku, zaraz się zbieram do pracy. Czy mi się wydaje, czy tylko ja zostałam jako pracująca ciężarówka? Zamierzam pracować do końca maja, czyli do poniedziałku. Potem na L4. Pewnie będe tęsknic, ale nie ma co przesadzać. Coraz mi trudniej, a jakby doszły do tego upały to juz w ogóle nie dała bym rady.
Po pracy pójdę do mamusi, a potem jakas impreza jest u nas bo przyjaciółka obroniła magistra.
Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Dzień dobry, przyszłam sie tylko przywitać i zmykam do szpitala, jak mnie wypuszczą to dam znać co i jak, buziaki dla wszystkich mamus i brzuszków
Obyś do nas wróciła dzisiaj
Stary 2010-05-26, 07:59   #2147
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

A ja się muszę pochwalić,że udało mi się z tą glukozą. Wczoraj byłam na 75g i po 1h wyszło mi 165,a po 2h 115. Z farcikiem.
Wszystkiego najlepszego mamusie z okazji naszego święta
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 08:07   #2148
agravka
Wtajemniczenie

witam w dniu mateczki!
lilka-wracaj szybko!
ola-staraj sie jesc wiecej, bo jesz malo nawet jak na nieciezarna
ja juz po sniadanku, ogladam miasto kobiet, musze zabrac sie za sprzatanie, prasowanie, gotowanie...ah ciezkie to zycie
dzis mam wizyte u kardiologa, ktory ma mi napisac wskazania co do porodu -cesarka czy natural i sama nie wiem czego chce, ale chyba bede wychodzic z zalozenia :niech sie dzieje wola nieba, z nia sie zawsze zgadzac trzeba))
wiecie co?pomalowalam wczoraj sobie pazurki i stop na taki przelamany roz i mam wrazenie ze ktos za mna chodzi jak patrze na stopy))
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 08:08   #2149
vette
Zadomowienie

Najlepszego Mamusie !
Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Czy mi się wydaje, czy tylko ja zostałam jako pracująca ciężarówka? Zamierzam pracować do końca maja, czyli do poniedziałku. Potem na L4.
Jeszcze ja pracuje ale caly maj chodzilam tylko dwa dni w tygodniu.
W czerwcu jak dam rade to tylko raz albo i w ogole.
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 08:18   #2150
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
wiecie co?pomalowalam wczoraj sobie pazurki i stop na taki przelamany roz i mam wrazenie ze ktos za mna chodzi jak patrze na stopy))
Hahah też wczoraj pomalowałam sobie paznokcie u stóp na różowo. Nawet się zdziwiłam, że dałam rady tak sie schylać. Dosyć to pocieszające, bo uwielbiam malować paznokcie w lecie. Niestety do pracy nadal chodzę w zimowych butach, bo jest straszne błoto. Ale wierze, że juz niedługo założę sandałki, dlatego od tygodnia bardzo intensywnie dbam o stopy.

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Najlepszego Mamusie !

Jeszcze ja pracuje ale caly maj chodzilam tylko dwa dni w tygodniu.
W czerwcu jak dam rade to tylko raz albo i w ogole.
A tak myślałam. Tylko wydawało mi sie, że ze względu na Twój stan zdrowia już jesteś w domku.
Stary 2010-05-26, 08:43   #2151
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
cześć!

oj co za wiesci... ale mi wydaje sie ze 2000 g to wcale nie tak malo. nie martw sie jeszcze troche czasu zostalo i na pewno malenstwo nadrobi

Cytat:
Wow, aniaa niezle...to co Ty masz za wozek, ze az tyle kosztuje
http://allegro.pl/item1032870789_woz...ro_0_13kg.html

to nasz wozek. 3200 wyniozl nas wozek (gondola i spacerowka) fotelik recaro, baza isofix i aaptery zeby wpinac fotelik do wozka

Cytat:
Napisane przez madziorek026 Pokaż wiadomość
Witam Mamusie!!!!
Z okazji dzisiejszego święta składam wam najlepsze życzenia, dużo zdrówka i terminowych rozpakowań!!!!!!!!: roza:
Nadrobić was to rzecz prawie nie do zrealizowania. Jak mniej więcej doczytam to muszę uciekać. No ale tak to już jest jak , starszemu dziecku trzeba poświęcać czas by nie czuło się nie ważne. Wczoraj byłam na uroczustości w szkole , no i było naprawdę miło dostałam śliczną laurkę i kwiatuszek , które mój syn sam zrobił. No a dziś z samego rana przyszedł mi złożyć życzenia i dostałam słodkiego buziaka. No a najlepsze było jak wczoraj rozmawiałam z jego wychowawczynią, bo mój synuś powiedział pani że ona nie może skarżyć na niego bo jego mamusia jest w ciąży i niewolno jej denerwować. Z resztą dowiedziałam sie że oznajmił już połowie szkoły że będzie miał siostrzyczkę Wiktorię, nawet pan dyrektor wie, taka z niego chwali pięta kochana.
no maly potrafi sobie radzic i widac ze sie cieszy z siostrzyczki

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
trzymaj sie cieplo i daj znac co u ciebie

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;19585383]A ja się muszę pochwalić,że udało mi się z tą glukozą. Wczoraj byłam na 75g i po 1h wyszło mi 165,a po 2h 115. Z farcikiem.
Wszystkiego najlepszego mamusie z okazji naszego święta[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
witam w dniu mateczki!
lilka-wracaj szybko!
ola-staraj sie jesc wiecej, bo jesz malo nawet jak na nieciezarna
ja juz po sniadanku, ogladam miasto kobiet, musze zabrac sie za sprzatanie, prasowanie, gotowanie...ah ciezkie to zycie
dzis mam wizyte u kardiologa, ktory ma mi napisac wskazania co do porodu -cesarka czy natural i sama nie wiem czego chce, ale chyba bede wychodzic z zalozenia :niech sie dzieje wola nieba, z nia sie zawsze zgadzac trzeba))

WSZYSTK IEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA MAMY
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 08:44   #2152
niezawsze
Zakorzenienie

Jaszczka nie wiem czy Ci kiedys juz pisalam, ale mojej kolezance tez maly wychodzil 2 tyg. mlodszy i malutki i tak caly czas az do porodu i co urodzila zdrowiutkiego synka i juz, nie martw sie Twoj tez sie urodzi zdrowy.

Madziorek super masz synka!!! Zwlaszcza tekst, ze mamusi teraz stresowac nie wolno

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
wczoraj dzwonila kuzynka meza ktora ma termin na 20 czerwca i tez mowi ze jej dziecko jest za male. ja jej sie pytam a co lekarz robil ci usg? a ona ze nie ze wsadzil w nia reke i tak wywarzyl dziecko pierwsze slysze o takiej metodzie. to juz jej drugie dziecko i przed porodem tez tak "wazyl" i prawie sie nie pomylil. slyszalyscie o czyms takim?
Pierwszy raz slysze

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
a kupilam tez leko w aptece to sa waciki nasaczone spirytusem 70%

do mnie do domku przywiezli juz ze słubic wszystki babci towar a teraz siedze i co raz bardziej sie martwie
A te waciki nie a za suche aby tak dokladnie przetrzec pepuszek?
Kciuki za babcie

Cytat:
bylam z pieskiem na spacerku i ten kotek znowu za nami chodzil i plakal dostal jesc i pic chociaz mam czyste sumienie jejku jak byscie zobaczyly jak on sie rzuca na ta miske z jedzeniem
Wlasnie, wlasnie nie pisalas nam kiedys, ze bys chciala jeszcze kotka, ale masz nowy dom i nie bardzo? Moze kotek sam Cie zaadoptuje

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 08:47   #2153
papeteria
Zakorzenienie

czesc dziewczyny..myslałam ze dzis umre
o 3:50 obudził mnie mały , myślałam, że mi brzez brzuch wyskoczy, tak falował, wypychał się z każdej strony...poczułam, że mnie brzuch boli no i musiałam polecieć na kibelek....dopadła mnie taka sraczka ze z godzine krazylam z kibelka do pokoju ...w dodatku co sie polozylam to maly zas kopal i sie wypinal.
Wczoraj jak wracalismy z SR zahaczylismy do budki z niezdrowym zarciem i ja sobie wzielam zapiekanke i podejrzewam ze to po tym choc z drugiej strony nie wiem czy to maly mnie nie pokopal i tym samym nie poprawil perystaltyki jelit co sadzicie ? ale bardziej obstawiam to jedzenie
Poza tym byłam okropnie głodna, o 6:00 zjadłam bułkę z dżemem i poszłam spać...wstałam niedawno...mały nadal kopie .Na razie "problem" nie wrócił....

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 08:49   #2154
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
lazurowa musisz dużo odpoczywać !!!! i wszystko będzie dobrze na pewno. a swoją drogą mój też bardzo napiera aż gin się zdziwił jak zbadał mnie bo mówi że pcha się główką ale wszystko pozamykane i potem zmierzył szyjkę usg i 36 mm więc w ciągu 13 dni skróciła się tylko 1 mm.

Moja szyjka skróciła się w4-5tygodni o 5 mm więc dość dużo.
Mój gin też przy badaniu na "samolocie" stwierdził, że główka się pcha.
Po to jest ten pessar żeby nacisk przeszedł na niego a nie na szyjkę.

Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Pokaż wiadomość
mnie sie marzxy urodzic w 38 tygodniu

ja jutro wizyta w szpitalu i czekam bo ciekawa jestem czy wszytstko dobrze

ja was podczytuje ale rzadko pisze

lazurowa uwazaj na siebie
A mnie się marzy teraz żeby urodzić jak najpóźniej i żeby dziecko urosło.

Cytat:
trzymaj się kochana , leż spokojnie, oglądaj filmy albo czytaj lekkie książki, będzie dobrze

Nie mam tv w swoim pokoju.
Zepsuł się a szkoda mi kasy na nowy.
W sumie do południa mogłabym się przenieść do dużego pokoju ale targać cały majdan za sobą to nie bardzo, a nie ma mi kto pomóc.
Po 16tej i tak musiałabym się stamtąd wynieść, bo wraca tata i jego papierosy.

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
bidulko to wszystko przez te stresy i remont! powinnaś dostać baty!
Wiem, że powinnam dostać po tyłku.
Teraz sama żałuję, że się za to zabierałam w ogóle.

Cytat:
cześć!

Lazurka - trzymaj się kochana, odpoczywaj dużo będzie dobrze
Bajka - fajnie że wszystko ok u ciebie
Olakola - super, że cię ominęło najgorsze

Miałam jeszcze ponapisywać, ale jakoś straciłam zapał
Jaszczka- musisz być dzielna. Ja trzymam żeby było dobrze.

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Lazurka, Jaszczka -

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
lazurowa czas zwolnić - remont pokoju, ekspresowe pisanie pracy - po czymś takim zasłużyłaś na odpoczynek teraz powinnaś leżeć i pachnieć
Leżeć i pachnieć- ładnie powiedziane.
Poleżę, popachnę, a co mi tam.

Cytat:
To koniecznie teraz zastosowac sie musisz do wskazowek lekarza. Odpoczywaj !!
Tak, stosuję się.
Już wczoraj wzięłam leki.
Dzisiaj musiałam jednak sama zanieść materiał na posiew, bo mama poszła na 4:40 do pracy, tata mnie tylko podrzucił przed 8 jak jechał do pracy, i wróciłam wolniutko spacerkiem. Zaszłam do kwiaciarni i kupiłam mamie bukiecik frezji

Cytat:
Napisane przez madziorek026 Pokaż wiadomość
Lazurka musisz teraz odpoczywać no i się nie stresować

Cytat:
Ja też mam miękkie serce jak widzę takie małe koteczki

Tak w ogóle to Dzień dobry.
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Mamy

Zjadłam śniadanie, wzięłam leki i sobie leżę.
Przyniosłam sobie zapas wody, banana i wafelka i zamierzam leniuchować.

Stary 2010-05-26, 08:50   #2155
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny..myslałam ze dzis umre
o 3:50 obudził mnie mały , myślałam, że mi brzez brzuch wyskoczy, tak falował, wypychał się z każdej strony...poczułam, że mnie brzuch boli no i musiałam polecieć na kibelek....dopadła mnie taka sraczka ze z godzine krazylam z kibelka do pokoju ...w dodatku co sie polozylam to maly zas kopal i sie wypinal.
Wczoraj jak wracalismy z SR zahaczylismy do budki z niezdrowym zarciem i ja sobie wzielam zapiekanke i podejrzewam ze to po tym choc z drugiej strony nie wiem czy to maly mnie nie pokopal i tym samym nie poprawil perystaltyki jelit co sadzicie ? ale bardziej obstawiam to jedzenie
Poza tym byłam okropnie głodna, o 6:00 zjadłam bułkę z dżemem i poszłam spać...wstałam niedawno...mały nadal kopie .Na razie "problem" nie wrócił....
bidulka. ja mysle ze to po tej zapiekance. dobrze ze juz lepiej
Stary 2010-05-26, 09:00   #2156
itakasia
Zakorzenienie

witam
jaszczka
wiem ze to zawsze martwi ale spokojnie, malenstwo jeszcze urosnie

nie odpisuje wszystkim bo za godzine wizyta wiec uciekam

aha, ja dzis rano mialam mila niespodzianke: dziewczynki wstaly o 6 i przygotowaly sniadanie dla mnie. ubraly sie i sprzatnely swoj pokoj, a jak wstalam do lazienki to poscieli lozko w sypialni i zostawily dla mnie laurki. slodkie to bylo

i pomyslec ze normalnie wstaja i ubieraja sie 40min i to jak je pogonie

ola
twoje ciasto wyszlo super, pyszne, mialysmy mile sniadanko z corkami
Stary 2010-05-26, 09:00   #2157
wiolek1
Zadomowienie

olakola dzięki to pewnie też kupie ten nivea chociaż jakoś nie przepadam za tą firmą nie wiem dlaczego

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Dobranoc
ale sie dziwnie czuje, w sypialni stoi juz zlozone lozeczko
u mnie stoi już od lutego

dzidziadziumdzia no to sie musze dowiedzieć czy u mnie sprzedają ;/

ola_k11 paklanki tak jak któraś z dziewczyn pisała to worki na zużyte pieluszki nie wiem czym one się różnią od zwykływch worków na śmieci dlatego kupie 1 paczke sprawdzić

jaszczka nie martw się jeszcze zdązy nadrobić a jak nie to poprostu urodzi się mniejszy a nie olbrzym. na pewno jest dobrze wszystko tym bardziej że spokojnie mieści się w normalch
http://forum.gazeta.pl/forum/w,585,8...du_tabela.html

jest między 10 a 50 centylem więc ok jest gorzej jakby był mniej niz 10 centyli ale wydaje mi się że nie jest jakiś strasznie malutki a i tak jeszcze pewnie nadgoni. mój też jest między 10 a 50 centylem bo się zatrzymał ze wzrostem

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;19585383]A ja się muszę pochwalić,że udało mi się z tą glukozą. Wczoraj byłam na 75g i po 1h wyszło mi 165,a po 2h 115. Z farcikiem.
[/QUOTE]

madziorek kochanego masz synka

Basia nie wiem jak on mógł "wyważyć" koleżanka z angli mi mówiła że jej położna "wymacała" , że dziecko ma 31 cm ale to jakoś brzuch macała a wyważyc to już kosmos dla mnie całkiem

A mi z okazji naszego święta mały zafundował pierwsze 2 rozstępy
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO I NIE KONIECZNIE TAKICH PREZENTÓW JAK JA DOSTAŁAM
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 09:06   #2158
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
witam
jaszczka
wiem ze to zawsze martwi ale spokojnie, malenstwo jeszcze urosnie

nie odpisuje wszystkim bo za godzine wizyta wiec uciekam

aha, ja dzis rano mialam mila niespodzianke: dziewczynki wstaly o 6 i przygotowaly sniadanie dla mnie. ubraly sie i sprzatnely swoj pokoj, a jak wstalam do lazienki to poscieli lozko w sypialni i zostawily dla mnie laurki. slodkie to bylo

i pomyslec ze normalnie wstaja i ubieraja sie 40min i to jak je pogonie

ola
twoje ciasto wyszlo super, pyszne, mialysmy mile sniadanko z corkami
no to rzeczywiscie mila niespodzianka kochane te twoje corcie
trzymam kciuki za wizyte
Stary 2010-05-26, 09:07   #2159
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
papeteria no nie mam zamiaru wystawiać małego na słońce ale piszą, żeby smarować całe dziecko bo promienie przechodzą i przez ubranka ( chyba, że się ma specjalne z filtrami) to i pewnie przez wózek moga przebijać ? a reszta dziewczyn jak ? będziecie smarowac kremem z filtrem przed spacerem ?

ooo super dzięki nie wiedziałam zakupie na pewno bo spirytusu nie miałam zamiaru używać wogóle jakoś mi się to nienaturalne wydaje wysuszac tak na siłę przeciez spirytus jest tak strasznie żrący ;/ Alguien chyba pisała ze u nich odradzają i mówią, że najlepiej zostawić samego sobie ale jeśli jest coś innego niż spityrus to moge próbować
to musze sie przyjrzec blizej tematowi filtrów....

co do spirytusu..tu chyba tez chodzi o odkazanie a nie tylko osuszanie wiec ja jednak bede korzystala ze spirytusu...
ale mowie tylko co polozna mówiła....mowila ze ten kikut bedzie odpadal brzeszkiem i zeby naokolo tego brzeszka podjezdzac wlasnie...no i ogolnie zeby wietrzyc pepuszek
dzidzia z tym rozcienczaniem tak nam mówili wiem wiem
Cytat:
myślę, że najpierw nie będziesz chciała, bo nawet siedzieć nie będziesz mogła ...
no chyba, że inna dziurka

jaszczka rozumiem, ze od ostatniej wizyty za mało urósł ? bo jezeli oni twierdza tylko na podstawie aktualnej wagi ze maly, to wogole bym sie tym nie przejmowala...mój mały w 32tc3dni wazyl tylko 1613 i lekarz mi powiedzial ze nie za duzy , ze na 100 dzieci 21 wazy tyle co moj i jak tak bedzie srednio rosl to kolo porodu 3200 i zebym sie cieszyla no ale wiadomo ze to tylko takie zgadywanki...i tez zaczelam sie martwic ze malo etc...ale sam powiedzial zebym sobie nie wkrecala bo kazde dziecko ma inne tempo a ta waga poki co jest prawidlowa , a jak by bylo niewydolne lozysko to miedzy wizytami bardzo malo by urosl..np jakbym poszla za 3 tyg i tylko 100g to wiadomo ze cos nie tak z lozyskiem i wtedy cc ...bede miala lekkiego stresa na kolejnej wizycie...no ale tak to juz chyba bedzie
TU jest tabela ktora byla wiele razy wklejana wiec widze ze u Ciebie wagowo wszystko ok no chyba ze tak jak mowie swoje obserwacje poczynili na podstawie tego ze za malo urosl od ostatniej wizyty.

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 09:08   #2160
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Czy mi się wydaje, czy tylko ja zostałam jako pracująca ciężarówka? Zamierzam pracować do końca maja, czyli do poniedziałku. Potem na L4. Pewnie będe tęsknic, ale nie ma co przesadzać. Coraz mi trudniej, a jakby doszły do tego upały to juz w ogóle nie dała bym rady.
Jeszcze ja pracuję, ale mam lajtową pracę (z przyjaciółmi, robimy różne projekty), mogę czasem w domu zostać, bo dużą część moich obowiązków da się robić przy użyciu kompa i internetu. Mam dużą samodzielność i elastyczne godziny pracy, co wiele ułatwia. (Inna sprawa, że jak nie byłam w ciąży to były minusy takiego systemu bo i łikendy często zajęte, wieczory itp. nie jest to praca od 7 do 15) Na razie sobie nie wyobrażam odejścia na dłużej zanim dziecko się pojawi, no chyba, że będę się gorzej czuć.

lazurowa, jaszczka będzie dobrze, nie martwcie się za dużo.

Kasy na zakupy nie liczę, trochę się zaoszczędzilo na ciuchach dla dziecka i ciążowych, dostałam w spadku używane, resztę kupuję, trochę robiłam wywiad i ograniczam gadżety, które wydają mi się zbędne, bo też i nie mam miejsca na nie. Teraz zresztą wyrzucamy z szaf wszytsko co zbywa i czeka na niewiadomo co. Zabawki itp. zostawiam rodzinie i znajomym.
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości