|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaginęła iwona - trójmiasto
to że mogła dojść pod dom jest najbardziej prawdopodobne, także ta rozmowa z koleżanką przecież ojczym musiał coś słyszeć inaczej by o tym nie mówił, więc bym się przyjrzał koleżance bo ona może wiedzieć więcej niż to się wszystkim wydaje.
tak jak wcześniej pisałem największe szanse są na to że zamieszani w sprawę są jej znajomi, niekoniecznie ci bliscy ale ktoś kogo znała bo w innym wypadku coś by zostało, jakiś drobny szczegół biżuteria czy cokolwiek co miała tego dnia na sobie a nie ma nic więc ktoś zadał sobie wiele trudu aby to sprzątnąć (a na plaży lub okolicach jej miałby z tym problem). |
|
|
|
#2162 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2163 |
|
Wtajemniczenie
|
no to dziwi mnie to, ze ta Adria rozmawiajac z Iwona przez telefon nie zapytala jej gdzie w ogole jest, mysle, ze powinno ja to bylo interesowac biorac pod uwage, ze puscili ja sama do domu. a to jest wg mnie bardzo istotny fakt, bo gdyby byla pod domem to wiadomo- musiala pojechac z kims znajomym, bo sadze, ze nikt by jej pod domem nie napadl a jesli to to tez sadze, ze ojczym powinien slyszec. ale moge sie myslic oczywiscie
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Adria wróciła taksówką, była pod blokiem około 3:30. Zadzwoniła do Iwony,żeby zapytać gdzie jej klucze zostawić. Iwona szła wtedy ulicą Grunwaldzką chyba (nie znam Trójmiasta),w każdym bądź razie Adria ją o to zapytała. A ojczym słyszał tą rozmowę i to była rozmowa telefoniczna. W sumie mógł słyszeć przez słuchawkę głos Iwony, czasami jak ktoś ma głośno nastawiony głośnik to słychać co odpowiada druga osoba (często tak w autobusie słyszę).
|
|
#2165 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() w ogóle to dziwne, że będąc w domu nie spał o tej godzinie. |
|
|
|
|
#2166 |
|
Wtajemniczenie
|
no to teraz to juz w ogole jestem w szoku, ze ta jej przyjaciolka jadac taksowka do domu nie zdecydowala sie aby podjechac po Iwone wiedzac ze nie doszla do domu jeszcze i nie zabrac jej ze soba. co z tego, ze sie poklocily.. po prostu masakra
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
Może mieszkają na parterze,a w takie upalne noce to chyba każdy śpi przy otwartych oknach,a nawet i balkonie. Dla mnie osobiście to nic dziwnego.
|
|
#2168 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2169 |
|
Rozeznanie
|
No tak mi sie własnie ta rozmowa skojarzyła
![]() Ja Wam mówię,że policja i detektyw znają o wiele więcej faktó niz podają do opinii publicznej i wcale się nie dziwię
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
no raczej to dziwne nie jest, ja mieszkam na 3 pietrze i budze sie nieraz nad ranem jak wraca ktos z imprezy
slysze rozmowy, tupot szpilek ...ejj bo zaraz tu beda spekulacje ze jej ojczym zlecil porwanie/zabójstwo, juz mnie nic nie zdziwi w tym wątku
|
#2171 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
jednak niektóre rzeczy z tych spekulacji są tak prawdopodobne, jak istnienie krasnoludków.
|
||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2172 |
|
Zadomowienie
|
Można słyszeć będąc w mieszkaniu kogoś w słuchawce jeśli np. osoba z komórką stoi pod oknami... ale słyszeć taki 'mówiony dźwięk' ale nie na tyle by głos rozpoznać i słyszeć słowa, bez przesady
![]() swoją drogą dlaczego ten ojczym nie wstał i nie wyjrzał czy dziewczyny wrócił całe i zdrowe skoro je słyszał
|
|
|
|
#2173 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Albo nie umiem,albo życie tak sprawiło,że o bólu nic nie powiem i ukryję wszystko-nawet miłośc... ...Daj zdrowie moim bliskim, dla mnie tylko trochę siły, może mniej poczucia winy... UWAGA!!! http://www.youtube.com/watch?v=sjU1lK84ZfU |
|
|
|
|
#2174 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bez sensu
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
Człowiek słyszy to, co chce usłyszeć. Wiec możłiwe jest, że ojczymowi tylko wydawało się, że to Iwona. Z kolei nad ranem jest bardzo cicho i "niesie" każdy odgłos więc wydaje mi się, że mógł słyszeć głos Iwony przez telefon..
|
#2176 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, moim zdaniem, człowiek tuż po przebudzeniu nie odbiera dźwieków i w ogóle wszelkich sygnałów z otoczeniu takimi, jakie one są w rzeczywistości. Będąc w "pół-śnie" ojczymowi mogło się wydawać, że słyszy głosy dwóch osób. Nie widzę w tym nic podejrzanego....
|
|
|
|
#2177 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny, to mój debiut na tym forum
. W większości przypadków (dot. morderstw)palce maczaja najbliżsi ofiary, znajomi ,rodzina.Oczywiści mamy nadzieję,że do tego nie doszło.Uważam,że Rutkowski podając do publicznej wiadomości inicjały podejrzanego zrobił to celowo.Wg mnie musi coś na niego mieć bo inaczej by się skompromitował, a biorąc pod uwagę jego come back nie może sobie raczej na to pozwolić. Być może jest to próba napiętnowania faceta żeby zaczął gadać, albo żeby 'opinia publiczna'(czyli my) naciskała na policję aby go przesłuchano. Też nie wierzę w jej przypadkowe zniknięcie.Wg mnie nie było warunków dla potencjalnego sprawcy żeby tak bez planu, nie pozostawiając śladów,bez ryzyka natknięcia się na świadków(było już jasno, sporo ludzi się przewijało).Mam nadzieję, że żyje.Poza tym wywiezienie do burdelu za granicę jest też realne. Jest cała masa historii na ten temat, w których główną rolę odegrała,wcześniej już wspomniana pigułka gwałtu.
|
|
|
|
#2178 |
|
Rozeznanie
|
Hmm ale Rutkowski już raz ogłosił coś niezgodnego z prawdą - o tym, że dwóch chłopaków z pierwszego monitoringu szarpie jakas dziewczyne i że idą za Iwoną... podczas gdy widać ewidentnie, że tracą ją z oczu i idą tą samą drogą co ona później, a do tego idą prosto, a ona skręciła.
|
#2179 |
|
Raczkowanie
|
No nie wiem, mówił chyba o tym że zaczepiali młode kobiety(chyba 2) a nie że szarpali.Poza tym rzucanie podejrzenia na kogoś (publicznie) a zła interpretacja nagrania z kamery to chyba nie ten sam "kaliber" pomyłki chyba.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
Finał tej sprawy może nasnieźle zaskoczyć. Sama już nie wiem - głupieję.
A także wątpie aby w domu słyszał głos komórki bez nagłośnienia. |
|
|
|
#2181 |
|
BAN stały
|
Na innym forum ktoś wstawił linka dozdjęcia z imprezy w dream clubie.
Spójrzcie na tego kolesia: http://www.sobotnianoc.pl/klub/zdjec.../#photo_center Czy tylko mi się wydaje, czy podobny do tego z portretu? |
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
Nad ranem jest cicho, głos się niesie, inaczej to wszystko słychać, niż normalnie. Przy otwartym oknie spokojnie takie rzeczy słychać!
Ja mieszkam na parterze, okno mam uchylone, a słyszałam szepty znajomych, żebym wyjrzała nad ranem. SZEPTY. Także spokojnie ojcu mogło się wydawać, że na dole słyszy Iwonę albo, że na dole rozmawiają dwie osoby, w tym jego córka.
|
|
#2183 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=cotynato;21341529]Finał tej sprawy może nasnieźle zaskoczyć. Sama już nie wiem - głupieję.
Najgorsze jest to, że może równie dobrze nie być finału tej sprawy
|
|
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do Pana Ręcznika? Kompletnie nie ten typ. Matko... Skąd te włosy? To już paranoja, żeby ''uderzać'' do ludzi, którzy niczym nie przypominają poszukiwanych świadków. Przynajmniej ja nie widzę nic podejrzanego w owym Panu
|
|
|
#2185 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Pewnie chodziło o tego faceta nr 1 od jasnowidza. Ja się nie wypowiadam, bo osobiście nie wierzę w tego typu wizje a doszukiwanie się jakichś podobienstw byłoby szukaniem na siłę, byle tylko coś znaleźć
|
|
|
|
|
#2186 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
![]() Po prostu wczoraj ten opis jasnowidza, potem portrety, a dziś na innym forum ktoś wstawił linka do tego zdjęcia. Postanowiłam się podzielić tym z Wami,bo na mnie jakieś wrażenie to zrobiło. |
||
|
|
|
#2187 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
http://www.sobotnianoc.pl/content/cl...857069_mid.jpg ma te wąskie oczy i taką małą bródkę ![]() Nawet nos podobny xD ale ja tam w jasnowidzów nie wierzę. Edytowane przez mmm3m Czas edycji: 2010-08-13 o 10:07 |
|
|
|
|
#2188 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
SZOK
|
|
#2189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jest podobny do jedego portetu pamięciowego. Chociaż jak na moje oko w 65%
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2010-08-13 o 10:09 |
|
|
|
|
#2190 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.

i wcale się nie dziwię
+ korekcja powiek górnych 

Kompletnie nie ten typ. Matko... Skąd te włosy?