![]() |
#2161 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ciąża i poród w Lublinie/Mamusie 2011
miamore999 dołączam się do podziękowań za listę sprawdzonych rzeczy
![]() ![]() Głównie zastanawialiśmy się z mężem jakich pieluch używać, na początek kupiliśmy pampersy, ale wiem że jest na rynku wiele tańszych firm i wcale nie gorszych i chcemy je testewoć, bo gdzie to powiedziane że pampers musi być najlepszy a na pewno jest najdroższy ![]() ![]() ![]() ![]() A dziewczyny mam jeszcze pytanie a propos pieluch a właściwie pozbywania się zużytych ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2163 | |||
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() Co do ciuszków, to masz rację, taki zestaw sprawdził się i u mnie. Śpioszki natomiast można zastąpić też pieluszką flanelową [w cieplejsze dni nawet i tetra wystarczy], którą owija się wokół nóżek jak rożek. Cytat:
![]() Ostatnio przeglądałam sobie oferty z gazetek promocyjnych i okazało się, że Bella kosztuje więcej niż Pampersy ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2164 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do kosza, to chyba jednak nie będzie mi łatwo wyperswadować mężowi tego zakupu ... ![]()
![]() |
![]() |
#2165 |
Wtajemniczenie
|
ja uzywam pampersow,ale wyprobowalismy dada i moim zdaniem warto je kupowac
![]() Zuzyte pieluchy wyrzucamy normalnie do smieci, uwazam, ze specjalne kosze to niepotrzebny wydatek Co do ubranek - u mnie sprawdzaja sie bodziaki i pajace na chlodniejsze dni (koniecznie rozpinane w kroku), jakos ze spiochami i kaftanikami za duzo zamieszania ![]()
![]() |
#2166 |
Rozeznanie
|
My uzywamy pampersów bo wg mnie jakos na początek są najlepsze tzn najbardziej chłonne i nie podrazniają ( jak dotąd). Co do chusteczek to uzywamy Nivea- zreszta caly zestaw kosmetykow do pielegnacji ma z Nivea.
Jesli chodzi o kosz to my mamy takie zwykle wieksze wiadrko plastikowe i zwykle worki na smieci, kupilismy Paklanki- fajne, ładnie pachną ale bardzo szybko sie zuzywają, wiec bierzemy je kiedy gdzies wyjezdzamy z mała, zeby w razie czego miec w co spakowac zużytą pieluchę. Moja 1,5 ms coreczka najbardziej lubi byc bez zadnych spodenek tylko gole nozki i skarpetki, no ale nie zawsze jest tak cieplo na dworku, wiec zwykle nosi spiochy- takie rozpinane w kroku i kaftaniki- polecam takie rozpinane na boku bo te ktore mają zapiecia na ramionkach czesto ciasno przechodza przez głowe... Polecam takze wszelkie body, tylko przed kupnem zwróccie uwagę czy szeroko rozpinaja sie przy główce...bo ja kupilam kiedys body-sliczne naprawdę ale małej nie przechodzilo przez główkę... Pozdrawiam wszystkie przyszle i obecne mamy- lecę do swojego maleństwa ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- PS. świeżo upieczonym mamom polecam na początek kaftaniki i śpiochy- przynajmniej na pierwsze dni- bo z własnego doświadczenia wiem ze póki nie dojdzie się do wprawy to ciężko ubierać takie maleństwo ktore ciagle ma przykurczone nozki i raczki... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2167 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do kolki to też nie chciałam nic podawać ale kiedy widzę, że moje dzieciątko zwija się z bólu, a żadne matody nie działają, to niestety.. muszę mu jakoś pomóc ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2168 |
Rozeznanie
|
Moja mała tez miala klopoty z brzuszkiem strasznie ja bolał i niebardzo chciała jesc a kazde karmienie wiazalo sie z placzem i prężeniem nóżek itd... Poszłysmy do naszej pediatry i maleńka ma zmienione mleko modyfikowane ( bo nie karmie piersia) wczesniej jadła Nan Pro a teraz ma takie na receptę Bebilon Pepti... ale jeszcze czasem pomarudzi przy jedzeniu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2169 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- A i byłam dzisiaj na ciuszkach, łowy malutkie, ale kaftaników kupiłam, trafiłam też nowe, jeszcze zapakowane bodziaki i pajace za 5 zł ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2170 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki, ja już po KTG. Wszystko ok, ale był inny lekarz (dr. Robak) i zlecił mi zbadanie ciśnienia. Położna mi zbadała, a ja miałam ... 140 na 95. Zawsze w gabinecie mam wysokie (moja dr. nic mi na to nie mówiła, bo ja tak zawsze mam, chyba z nerwów) w domu mam ok - bo mierzę regularnie. Ale mam jeszcze dzisiaj mierzyć i jutro się stawić na izbę z rana.
Sądzę, ze albo jutro zrobią mi zapis, KTG i zmierzą ciśnienie i odeślą z powrotem, albo mnie zostawią i będą coś ze mną kminić ![]() Wydaje mi się też, że w moim przypadku, wyższe ciśnienie + cukier + podwyższone próby wątrobowe = cc, no ale wszystko okaże się jutro. Tak, że proszę - trzymajcie za mnie mocno kciuki, bo już zaczynam mieć pietra. A co do imienia - zmieniamy, jest tyle pięknych imion, a to tak potem dziwnie - będziemy wołać naszą a przybiegną dwie Majki. A po nazwisku przecież dziecka wołać nie będę ![]() miamore999 - dzięki za listę, rady doświadczonych mam bardzo wskazane. Chociaż ja mam 2-letniego chrześniaka i w moim przypadku to on robił za "tester". Aha!!!!!! W Leclercu na Turystycznej spotkałam się dziś z wyprzedażą pościeli dziecięcej za 19,99zł. Różne rozmiary, fajna, bawełniana i flanelkowa - do wyboru. Kupiłam jeden komplet - a teraz żałuję, że czemu nie dwa (w domu w sumie mam już pościel). No ale taka cena, więc załuję.
waga 3730 wzrost 56cm Edytowane przez czerwcowa1985 Czas edycji: 2011-06-16 o 14:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2172 |
Raczkowanie
|
Czerwcowa1985 jasne, że trzymamy kciuki
![]() ![]() Zastanawiam się też co tam u meeg_ - nie mam jej już od jakiegoś czasu więc na pewno już rozpakowana ![]() ![]()
![]() |
#2173 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy do szpitala na Jaczewskiego trzeba brać rożek swój?
wiem ze ubranka dają i trzeba tylko pampersy i chusteczki. A nowe pieluchy tetrowe tez mam prać? i w ogóle brać je do szpitala czy nie? Idę prać torbę i jutro się pakuję ![]() i jeszcze jedna cudna rzecz którą odkryłam http://allegro.pl/stanik-biustonosz-...656777249.html dzisiaj go założyłam jest cudnie nic mnie nie ściska nie odparza, podtrzymuje biust i go podkreśla nie jest spłaszczony, sama jestem w szoku. Żałuje że nie zamówiłam więcej. na mnie jest dobry a noszę 85 e-f. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2174 | |
Raczkowanie
|
czerwcowa1985trzymam mocno kciuki!!! będzie dobrze
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka ![]() Wspólnie zamawiamy buty ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2011-06-16 o 15:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2176 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja w nim do eleganckiej bluzki czy tuniki chodzić nie będę ale pod moją sportowa tunikę na cienkich ramiączkach rewelacja, i w domu dobrze mi się w nim chodzi a na tym najbardziej mi zależało. ![]() mówisz że pieluchy masakra z prasowaniem hmm to juz sobie to wyobrażam. ja w ogóle nienawidzę prasowania i szczerze to nawet nie wiem czy wszystkie dziecięce będę prasować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2177 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2178 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2179 |
Przyczajenie
|
Hej wiecie może gdzie w Lublinie kupić proszek dzidziuś bo w żadnym markecie nie mogę znaleźć???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2180 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2181 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie, masakra. Ja mam 15 sztuk poprałam i za radą Eli (kiedyś pisała ze nie prasowała) nie prasowałam, zresztą mało prawdopodobne abym tetry używała raczej pampki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2183 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka ![]() Wspólnie zamawiamy buty ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2011-06-16 o 18:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2184 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tylko, że mocz każdego dziecka jest inny, inaczej każda pieluszka się układa na pupie - i inne pieluszki wtedy potrzebne ![]() Zresztą chyba każdy musi na dziecku już przetestować i wybrać najlepsze ![]()
![]() |
![]() |
#2185 |
Raczkowanie
|
Wiecie co, muszę się wyżalić...
Dzisiaj rano rozmawiałam z mamą przez telefon i wspomniałam jej, że w następnym tygodniu chcemy odebrać ze sklepu wózek i łóżeczko, bo już dawno zamówione, a tylko czekają na nas. Przyjęła to normalnie, choć wcześniej razem z babcią panikowały, żebym za wcześnie nic nie kupowała. Cisza przez cały dzień, aż tu przed chwilą zadzwonił do mnie tata i bez zbędnych wstępów zaczął na mnie wrzeszczeć, co za głupoty wyczyniam ![]()
![]() |
#2186 | |
Zadomowienie
|
bianeczka to z H już mogłoby być ciężko w nim. bynajmniej mój nie zwisa jest podtrzymany od dołu zebrany z pod pach do środka ułożony w ładne kuleczki i cały dzień nic się nie przesunęło.
![]() ![]() ja mam tetrę podwójnie tkaną i ostatnio 5 zamówiłam pojedynczych aż idę rozpakować i zobaczyć czym się różnią i ciekawe jak po praniu ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
![]() Każdy ma prawo do własnych przekonań. Ja w żadne zabobony nie wierzę i mówię o tym otwarcie, a wszyscy sobie i tak gadają więc stwierdziłam że skoro oni moje przekonania mają w du..ie to ja ich przekonania też mam w dalekim poważaniu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A czym się według ciebie mocz różni od wody ![]() ![]() ![]() Otworzyli Spa na Orkana, ale trochę się rozczarowałam, bo wielkie otwarcie, a jak zaszłam to wszyscy pod krawatem i tylko za okazaniem zaproszenia ![]() Co do spotkania, to aby nie we wtorek, bo od 16 jestem niedostępna ![]() ![]()
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka ![]() Wspólnie zamawiamy buty ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2011-06-16 o 20:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2188 |
Raczkowanie
|
tinka33 szczerze współczuję
![]() ![]() A jeszcze zapytam na kiedy masz dokładnie termin porodu, bo napisałaś ze jakoś za dwa tygodnie więc może mamy jakoś w zbliżonym czasie ? ![]()
Szymuś- 05.07.2011 godz. 20.15- 3600g., 55cm. ![]() Edytowane przez ew83 Czas edycji: 2011-06-16 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2189 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
![]() PS co myślicie o imieniu Anielka, bo strasznie mi się spodobało, ale znajomi reagują mniej entuzjastycznie ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.