![]() |
#2161 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode - część II
Cytat:
![]() marcia45 fajny tort ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2162 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny za 8 dni o tej porze będę szalała jako poślubiona! Nie mogę uwierzyć, że tak szybko zleciał czas!
![]() Mam stresik ale na razie pozytywny ![]() U nas będzie wszystkich 71 osób, mam nadzieję, że dotrą wszyscy. Zostało nam parę spraw do załatwienia typu smak tortu, szczegóły z kamerzystą itp. A jutro mam wieczór panieński a TŻ wieczór kawalerski ![]() ![]()
![]() |
#2163 |
Zadomowienie
|
Moja przyjaciółka, która ma przyjść do mnie jutro z mężem (żebym sama nie siedziała
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dowiedziałam się, że podobno kuzynki mojego TŻ, które ja również dobrze znam chcą mi zorganizować panieński za tydzień, ale jeszcze nie wiem czy coś z tego wyjdzie. Sie okaże ![]() Ahri nie masz zdjęć z przymiarki? ![]() Rany, ale ten czas szybko umyka! Aż nie wierzę, że już za kilka dni będziemy żonkami ![]() Edytowane przez malinka0525 Czas edycji: 2012-06-29 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2164 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zdjęcia mam aczkolwiek są niefajnej jakości (nie widać jak zrobiony jest gorset, bo ma takie jakby zakładki) bo były robione starym tel. kom. mojej mamy, ale niedługo mam finalną przymiarkę więc wtedy wezmę aparat ![]() ![]() Na jedynym zdjęcia jest z rozłożonym trenem, na drugim ze złożonym, ale po ułożeniu ten tren nie sterczy tak tylko przylega normalnie do sukni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2165 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli mój panieński odbędzie się to na pewno Wam opowiem jak było ![]() Te rękawki w sukni masz ekstra ![]() ![]() ![]() A powiedz mi, ta koronka na rękawkach nie jest jakaś gryząca? Bo jak ja przymierzałam właśnie z taką koronką na dekolcie i ramionach to mnie trochę gryzło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2166 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Powiem szczerze, że chyba nie, bo jakoś nie zwróciłam na to uwagi, a jakby swędziało, to raczej zwróciłabym uwagę, bo nie lubię jak coś mnie gryzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzis moj kolega z pracy miał ślub ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2168 |
Rozeznanie
|
hej
![]() wpadłam tylko napisać że odebrłam suknię ....wszytko jest ok tylko ciężko mi w niej siedzieć ale mama mówi że normalne bo nie jest za ciasna tylko te wzmocnienia tak lekko mnie trzymają i muszę w niej popróbować sobie siadać i będzie ok ![]() chora nadal toroche jestem i obawaiam się ze upały nie pomagają mi się wyleczyć podjęłam decyzję i dziękuje wam za rady ![]() ![]() ![]() ![]() juztro odpiszę dokładnie a dziś idę już spać ![]()
![]() |
![]() |
#2169 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Oj współczuję Ci bardzo, że Cię to przeziębienie złapało. Najgorzej jest chyba być przeziębionym w upalne dni. Dosyć, że na zewnątrz nie ma czym oddychać bo parno, to jeszcze przez nos się nie da bo katar. Ale mam nadzieję, że szybciutko Ci przejdzie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2170 |
Zadomowienie
|
Ja będę odbierać dzień lub dwa przed suknię
![]()
![]() |
#2171 |
Zakorzenienie
|
ja odbieram 2 dni przed na dodatek mam wtedy drugą przymiarkę
![]() a ja dziś się utwerdizłam z wyborze fryzury... zrobiłam sobie takie upięcie na wesele i zdecydowanie lepiej mi w lokach choć ta też jest śliczna i wygodniejsza no ale nie to jest najważniejsze ![]()
![]() |
#2172 |
Zadomowienie
|
No i oficjalnie mamy 55 osób,byliśmy potwierdzić na sali
![]() |
#2173 |
Zakorzenienie
|
![]() A ile osób zapraszaliście? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2174 |
Zadomowienie
|
![]() |
#2175 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My idziemy potwierdzić i zapłacić w poniedziałek. Wychodzi nam 69 osób, a zapraszaliśmy coś koło 100... ![]() Jestem po fryzurze próbnej, zaraz jadę na próbny makijaż ![]()
![]() |
![]() |
#2176 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2177 |
Zakorzenienie
|
u mnie na 145 zapraszanych przyjdzie 117 + ok.20 dzieci
![]() suknię odbieram we czwartek i wtedy tez mam przymiarkę i będzie przy mnie ewentualnie poprawiać ![]() ![]() no i dziewczyny na panieński niedługo przyjeżdżają ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2178 |
Raczkowanie
|
U mnie będzie z 70 kilku około 50 (jeśli liczyć zespół i fotografa, bo też muszą coś jeść
![]() Ja odbieram suknię 20.07., tak więc 8 dni przed ślubem, ale od razu schowam do szafy, żeby nic się nie stało, po za tym będzie w pokrowcu ![]()
![]() |
![]() |
#2179 |
Zakorzenienie
|
na pewno sie dobrze bawiłyscie
![]() u mnie bedzie 64 + 4 dzieci (jeden chlopiec 9 lat i 3 dziewczynki 2,5 letnie) |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a szykujecie coś żeby dzieciaki się nie zanudziły? U nas będzie sześcioro w wieku 5-9 lat i myślimy co kupić, żeby miały jakieś zajęcie... na pewno będą kredki, bloki, wydrukowane kolorowanki/łamigłówki - zastanawiamy się co jeszcze? Może jakieś puzzle albo gra planszowa? Myślałam też nad jakimiś figurkami do zabawy. Generalnie funduszy dużych na to nie mamy, więc szukamy jakiegoś niedrogiego rozwiązania (a wolimy przygotować im taki kącik zabaw, niż żeby znudzone miały biegać cały czas między stołami
![]()
![]() |
#2181 |
Zadomowienie
|
My dzieciom nic nie kupujemy (przecież rodzice tych dzieci też mogą o swoim dziecku pomyśleć i zabrać jakieś zabawki żeby dziecko się zajęło). Mamy zbyt ograniczony budżet żeby na takie pierdołki wydawać kasę
![]() Zamówiłam dziś bukiety (dla siebie i dla świadkowej), dekorację na nasz stół na salę i dekorację samochodu. Jednak będę miała swój wymarzony bukiet z frezjami ![]() A u Was jak przygotowania idą? Niektóre z Was już w ten weekend ślubują! ![]() Ja się w sobotę spiłam winem jak głupia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2182 | |
Rozeznanie
|
malinka0525
Cytat:
![]() ![]() suknia wisi na szafie (w pokrowcu ) w środę zaczyna parowanie welonu bo musi kilka dni się parować :/ teledysk narzeczeński dziś zrobiony ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dekoracja domu się sypał (babka przywiozła nie ten materiał co miała i muszę coś nowego wymyślić) ale już mam pomysł i zaraz się za niego biorę ![]() jutro ostatnia lekcja tańca by pod szlifować postawę ![]() dobrać trzeba zaświadczenie o zapowiedziach od tż i zawieść do kościoła i zamówić ministrantów kilka telefonów ostanie zakupy i można iść się chajtać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2183 |
Rozeznanie
|
Ja też już w tą sobotę ślubuję... nie wierzę, że doszło do tego, że to już
![]() Ogólnie jakoś już się nie stresuję, a miałam kilka kryzysów. Jestem tylko nieco podekscytowana jak pomyślę o sobocie ![]() ![]() W zeszłą sobotę miałam wieczór panieński - było super! Dziewczyny spisały się na medal! A do tego dla nas wszystkich będzie to niezapomniany wieczór panieński ![]()
![]() |
#2184 |
Raczkowanie
|
My nie szykujemy żadnych atrakcji dla dzieci z prostego powodu - wychodzimy z założenia, że wesele to nie jest impreza dla dzieci.
Byliśmy dziś zapłacić część kasy w restauracji za gości + wybrać menu, serwetki itp. Już dostawałam kręćka od tego wszystkiego. Martwi mnie trochę rozsadzanie gości, okazuje się, że goście, którzy będą siedzieć po mojej stronie będą mieć średnio ciekawy widok - w części na dość duży filar ![]() ![]() W sobotę chyba pojedziemy tam poćwiczyć nasz pierwszy taniec, to przy okazji popatrzymy na te miejsca.
![]() |
#2185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A rodzice nie beda siedzieli obok was?Wlascicielka naszego lokalu mowila ze najczesciej jego rodzice siedzą obok Panny Młodej a jej obok Pama Młodego. Z tym że ja zastanawiam sie nad tym czy nie siedziec obok swiadkow a rodzicow poslac gdzies dalej ![]() U nas widze ze stres ogarnal obie mamy i mojego tatę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2186 |
Zadomowienie
|
U nas jest tak,że rodzice siedzą koło nas,moi z mojej strony,a mama od D.z jego strony..
Nasze mamy też stres chwycił,są nerwowe...gorzej to przeżywają niż my ![]()
![]() |
#2187 |
Zakorzenienie
|
nasi rodzice będą siedzieć gdzieś na wylocie, bo a to tu lecieć a to tam, a koło nas będą siedzieć świadkowie
![]() moją mamę też stres ogarnął, jak na chwilę usiądę do komputera (a muszę napisać do niedzieli pierwszy rozdział mgr) to krzyczy ze nic nie robię ![]() jedziemy dzisiaj odebrać część mięs z TŻ, a mamy odbierają salę ![]() no i po panieńskim super ![]() ![]() ![]() dla dzieci nei szykujemy nic, ponieważ u nas będzie ponad 20 dzieci, więc same sobie znajdą zajęcie, a poza tym szkoda mi wydawać pieniędzy bo mój budżet jeszcze trochę i będzie kulał, bo kasa rozchodzi się teraz tak szybko że nie nadążam :P DZIEWCZYNY! Zostały nam TYLKO 4 dni ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2012-07-03 o 08:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2188 |
Zadomowienie
|
Nam zostało 11 dni
![]() Stresujesz się??
![]() |
#2189 |
Zakorzenienie
|
jeszcze nie
![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2190 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Nie mogę uwierzyć, że już lipiec i za kilka dni już pierwsze z Was będą brały ślub. Z resztą mi też tylko 11 dni zostało... Kurde ja się w ogóle nie stresuje i nie przeżywam tego jakbym chciała.. ;( W niedzielę dowiedziałam się, że zmarł mój wujek (mąż mojej chrzestnej) i nie mogę przestać o tym myśleć. Mimo, że za nim jakoś specjalnie nie przepadałam to kupę lat mieszkaliśmy obok siebie i szkoda mi cioci i ich córek. Pogrzeb będzie w czwartek a w sobotę ma być panieński i nie wiem teraz czy dziewczyny przyjdą czy nie. Czy w ogóle ktoś z ich strony przyjdzie na ślub i wesele? czy będziemy mieć świadka, który jest os. towarzyszącą córki wujka który umarł? Kurde dlaczego zawsze coś się musi stać!!! ![]() A co do samych przygotowań... Dzisiaj albo jutro rano już wyjeżdżamy do naszych domów i wrócimy już po ślubie. Mamy dużo pakowania i do zrobienia ostatnie zakupy. Dzisiaj ostatnia lekcja tańca ![]() Widziałam, że rozmawialiście o dzieciach. U nas trochę ich będzie i my kupiliśmy bańki mydlane, głównie ze względu na mojego 5 letniego brata, który musi się czymś zająć ![]() Przy naszym stoliku obok nas będą siedzieć świadkowie i najbliżsi przyjaciele, natomiast rodzicie z resztą rodziny, gdzieś na wylocie. Nie robiliśmy winietek więc sama nie wiem gdzie usiądą.. Ok zabieram się do pracy.. tak mi się nie chcę Jeszcze ten pogrzeb w czwartek.. wszystkiego się odechciewa. Mam nadzieję, że jeszcze uda mi się wpaść i złożyć dziewczyną z 7 lipca życzenia! Owocnych przygotowań, nie stresujcie się i cieszcie tym, że nic się złego nie dzieje. I nie martwcie się pierdołami, bo to jest nieistotne a to ma być najpiękniejszy dzień w Waszym życiu!!! ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.