Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011. - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać:
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. 2 3,17%
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! 1 1,59%
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. 2 3,17%
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. 0 0%
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. 24 38,10%
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. 2 3,17%
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? 19 30,16%
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. 10 15,87%
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. 1 1,59%
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? 3 4,76%
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. 7 11,11%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-22, 09:48   #2161
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

u mnie laski cały czas coś szamają i ja non stop głodna jestem

Zapytałyśmy położną czy można zwiedzić porodówkę właśnie wróćiłam, fajnie to wygląda, ale potem jak na nią trafię to już nie będę się przyglądać na pierdóły
Fajnie że pozwoliły pozwiedzać

Ja przed chwilą zjadłam śniadanie, ale naczytałam się o jedzeniu przy nadrabianiu i jeszcze bym coś wszamała
Cytat:
Co do tej laski co jest teraz już w 34 , miała normalnie okres i nawet schudła nie przytyła. Żadnych objawów ciąży, dopiero mąż przez przypadek poczuł ruchy
Masakra, rzeczywiście jak w "Ciąży z zaszkoczenia"
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość

oooo kurka, Aga jesteś chyba pierwszą znaną mi osobą, która je placki ziemniaczane z cukrem Bo komukolwiek powiedziałam, że u mnie się tak jadło to patrzył na mnie jak na dziwaka

a ja mam spóźniony zapłon i u mnie placki ziemniaczane będą jutro dziś miałam cukinię a'la schabowe
ja też jem z cukrem odkąd pamiętam ewentualnie z sosikiem pieczarkowym, ale częściej z cukrem

uwielbiam taką cukinie może dziś zrobie na obiad
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Nie dość, że jestem zła jak osa przez ten cukiet to mój mąż, który ma się ODCHUDZAĆ, bo ma brzuch jak ja w 8 mies ciąży własnie zrobił sobie lody z bitą śmietaną!!!

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
wykryli u mnie paciorkowca z grupy b.... więc przy porodzie dostanę antybiotyki z penceliny więcej powiedzą na szpitalnej wizycie ...póki co dokształcam się na googlach.. i mam nadzieje,że dadzą radę i nie zarazi się moja kryszynka przy porodzie tym świństwem... bo o ile dla mnie to nie ma znaczenia..to dla dzieciolka jest niebezpieczne..i może prowadzić do zakażenia orgaznizmu,sepsy..itp.. ehhh... normalnie nie może być dobrze nigdy....
będzie dobrze kochana, na pewno zrobią wszystko żeby mała była zdrowa

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
e tam, nie bedzie tak źle
te diety "matki karmiącej" to chyba tylko w Polsce tylko istnieją. W sensie takie ze nic nie wolno jesc, najlepiej to 6 tygodni ryz z jabłkami i zupa z samych jarzyn. W Anglii, w Stanach, w Norwegii normalnie wszystko się je i dzieci tak samo u nas jaki i u nich kolki mają.
Ja mam zamiar odstawiać różne rzeczy dopiero jakby coś sie działo (oczywiście nie planuje żyć cytrusami i truskawkami ale juz bez przesady, że naleśnika nie można zjeść)
ja też właśnie słyszałam że takie rzeczy to tylko w polsce
Mam zamiar jeść prawie wszystko, jak się będzie cosik działo to będziemy odstawiać
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość

A pytałam Was kiedyś o położenie dziecka po porodzie "ciało do ciała" i moje pytanie faktycznie chyba było głupie bo mnie olałyście
Dobra dobra, ponowie: skoro będziemy w tych naszych koszulinkach to dziecko kładzie się na koszulę czy na gołą klatę?
wcale nie było głupie ja też się nad tym zastanawiałam, i wymyśliłam ze pewnie koszula w góre i na brzuszku maleństwo leży
Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość

Acelinka ja mam w planach dzisiaj prasować dzieciowe rzeczy, a Tobie nie wolno
kochana u mnie wszystko już poprasowane, mama wczoraj raz dwa uwinęła się z wszystkim tż był niepocieszony bo to przecież on miał zrobić no ale jeszcze przywieziemy ciuszki od bratowej to sie będzie mógł wykazać
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 09:54   #2162
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Swoją drogą Filip własnie wypycha mi chyba nogę i suwa nią od żebra do biodra , więc doczekałam się gulki
a widzisz, mówisz i masz

stokrotka
gratuluję corci, a z paciorkowcem się rozprawi antybiotyk

Cytat:
Jest już nowy przepis w pisztalu do 33 tygodnia są pobierane 3 posiewy : z szyjki, pochwy i odbytu to ostatnie to każda może sobie wyobrazić, nic przyjemnego
ja miałam tylko jeden pobierany (ale może to i lepiej) co do tej pani ktora dowiedziała się w 7 miesiącu o ciązy to nie wiedzialam, że takie rzeczy się zdarzają

kapka gratuluję udanej wizyty

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 09:55   #2163
mooonik
Zakorzenienie

Bry

ale paskudnie jak w listopadzie

Agnyska- podawałaś kiedyś stronkę z testami fotelików samochodowych- mogłabyś podrzucić jeszcze raz linka?
Chciałam sprawdzić jak wypada ten mój fotelik od kompletu z wózka Tako ale nie mogę nic znaleźć w necie. Natka a może Wy dostaliście przy zakupie coś takiego? A może któraś z Was jeszcze kupiła/ma zamiar kupić wózek Tako?

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
mi właśnie wina najbardziej brak. Carlo Rossi różowe smakuje jak kompot
dobre porównanie z tym kompotem Carlo Rosi to niestety wyrób winopodobny i koło winogron nawet nie stało

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
W środe byłam na wizycie, następna dopiero za miesiąc, wtedy mamy ustalić termin porodu-najprawdopodobnie 1 lub 5 wrzesnia- jesli nic się do tego czasu nie będzie dziać.
Mały rośnie, wszystko w normie, ma już 2 kg.Lekarz kazał pilnować sobie tętno by nie przekraczało 140/100 i w razie braku ruchów małego jechać do szpitala.

ja wczoraj mojego złapałam przez przypadek za stópke
brawo dla 2kg klocuszka

ja też ostatnio coś złapałam i dziecko przepłynęło na drugą stronę brzucha, ale ja to się wystraszyłam- daleka od zachwytu byłam

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
A poza tym to oczywiście w nocy rodziłam w swoim własnym łóżku i powiem wam, że elegancko poszło
a może sen się spełni odnośnie łatwości rodzenia, nie własnego łóżka

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
a Beziorek charakterna psinka ale mądra i kochana aż się pochwalę jak tyle popisałam
1sze zdjęcia rewelacja - jaka poza i ten uśmiech

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
Dzieki za cynk Właśnie sobie o tym przypomniałam ze Acelinka chyba pisala kiedys o tym nicku i ze tez zamiawiała. A zdradź mi tylko czy zamawialaś te normalne czy podwójne grubo plecione? Bo nie chciałabym niepotrzebnie napłacać.
ja brałam te podwójne, grubo plecione- byliśmy w sklepie i sobie macałam oba rodzaje- lepsze i bardziej przypominające dawne tetrówki wydały mi się te grubsze

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Witam
Trzymajcie dziś kciuki, ale wyjątkowo nie za mnie,ani za mojego synka, ale za mojego TŻ-a - idzie dziś o 15.00 do okulisty i pewnie skończy się na tym, że będzie musiał nosić okulary. To i tak cud, że zgodził się iść, bo już od dłuższego czasu widziałam, że ma problem z oczami, ale oczywiście jak to facet problemu w tym nie miał... W końcu postawiłam go przed faktem dokonanym i zapisałam do okulisty, jakoś bardzo o dziwo nie protestował i dziś idzie. Oby tylko nie uciekł sprzed gabinetu W ogóle on i lekarz to jakby dwa bieguny, ostatnio był u lekarza jak miał atak wyrostka z 5 lat temu Dobrze, że na USg ze mną chodzi
jakbyś pisała o moim mężu- dostał receptę na okulary jakiejś 4lata temu a zrobił dopiero w zeszłym roku- jak go właśnie ja sama zapisałam do okulisty, a potem zaprowadziłam do optyka. Ehhh faceci

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 09:56   #2164
lullaby_ml
Zakorzenienie

dzien dobry maminki ja tylko na chwilke wpadam zyczyc wam milego dzionka i lece dalej, dzisiaj moj kolejny wielki dzien wiec prosze o kciukasy
Stary 2011-07-22, 09:58   #2165
anciaahk
kosmitka

Dużo napisałyście?? Zaraz zaczynam nadrabianie.
Zakupy to jednak już nie dla mnie, pod koniec dnia chodziłam jak połamana i wrócilam do domu ledwo żywa, nie mówiąc o bólu brzucha. Do tego znikły gdzieś moje stopy zamiast nich mam wielkie spuchnięte gule!
Jakieś 30-40% wyprawki już mam, pozostałe zakupy z allegro. Wózek nadal nie wybrany, ale pewne typy są.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 10:00   #2166
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Natka a może Wy dostaliście przy zakupie coś takiego? A może któraś z Was jeszcze kupiła/ma zamiar kupić wózek Tako?
kochana co do tych fotelików to dla mojego bratanka mieli to się sprawdził świetnie, a był kupowany 4 lata temu, niewiem czy teraz są te same czy się zmieniły te foteliki

o jacie, ale niespodziewanka, mężuś z pracy wrócił nie pracują ob leje, miła odmiana po dwóch dniach na deszczu ale się ciesze
Stary 2011-07-22, 10:01   #2167
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Zakupy to jednak już nie dla mnie, pod koniec dnia chodziłam jak połamana i wrócilam do domu ledwo żywa, nie mówiąc o bólu brzucha. Do tego znikły gdzieś moje stopy zamiast nich mam wielkie spuchnięte gule!
Jakieś 30-40% wyprawki już mam, pozostałe zakupy z allegro. Wózek nadal nie wybrany, ale pewne typy są.
No to czekamy na szczegółową relację) A ja osobiscie bardzo zainteresowana jestem wózkiem i remontem:P

Lulla trzymam kciuki.
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-22, 10:01   #2168
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Jakie jakie ?

I co tam masz z wyprwaeczki

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-07-22 o 10:02
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 10:02   #2169
rabarbar83
Rozeznanie

bezior w piurka obrośnie i właścicielka tez za te wszystkie komplementy
trzeba będzie poświęcić dużo czasu żeby psiura przyjęła do swojego stada malutką i traktowała tak jak nas bo jednak to pies i ma swoje w głowie, ale dało rade z 2 psami i kotami to i dziecko zaakceptuje mam nadzieję w miarę szybko
fajnie się siedzi ale jednak muszę zacząć ogarniać dom bo sił coraz mniej i czasu też, wklejam jeszcze moje wczorajsze łupy z reala bo wczoraj obiecałam i idę jak na ścięcie sprzątać buuuu boziu nawet łóżka nie pościeliłam ...to przez was
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sztruksy.jpg (12,1 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg śpiworek.jpg (15,4 KB, 24 załadowań)
Stary 2011-07-22, 10:02   #2170
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
dzien dobry maminki ja tylko na chwilke wpadam zyczyc wam milego dzionka i lece dalej, dzisiaj moj kolejny wielki dzien wiec prosze o kciukasy
witaj sis
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 21.jpg (23,6 KB, 5 załadowań)
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 10:05   #2171
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
mooocne

Cytat:
zostawiłaś stopy w Gdańsku

czyli bez wózka jednak- dobrze że chociaż typ jakiś macie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
kochana co do tych fotelików to dla mojego bratanka mieli to się sprawdził świetnie, a był kupowany 4 lata temu, niewiem czy teraz są te same czy się zmieniły te foteliki
ale ja bym chciała poczytać jak wypadły w testach myślałam, że może przy zakupie w sklepie dostaje się takie podsumowanie czy cuś, bo my używany kupiliśmy

Julitka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-22, 10:05   #2172
archinta
Zakorzenienie

No anica- w koncu- zdawaj szcegółową relację

Pestko- co tam u Was??

rabarbar
- fajne te sztruksowe cudeńka
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 10:05   #2173
gerda
Zadomowienie

acelinka fajnie masz, ja sie za to prasowanie zabrać coś nie mogę

pije kawę (ta co zawsze) i jakoś mi nie smakuje

Stary 2011-07-22, 10:08   #2174
rabarbar83
Rozeznanie

aaa Cotka nic nie sugeruję ale te porteczki z pandą na pupie były by niezłe w komplecie z czapeczką uszatką z h&m
hihi i do moich pandowych skarpetek też by pasowały
Stary 2011-07-22, 10:09   #2175
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:
przecież jesteś w 33 tygodniu a to się jeszzce do niedawna po 34 tygoniu wykonywało, więc gra.

My chyba ustalałyśmy, że każdy pisze do kogo chce haha. Za dużo chętnych na dyżurne było

ja to jakaś opóźniona jestem ale nadrabiam powoli, nr sobie spisałam hehe do ciebie też pewnie się okaże jeszcze, że przez te 2 tyg co mnie nie było to dużo straciłam - a nie do nadrobienia to wszytsko
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 10:11   #2176
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

hejka, nadrabiam od wczoraj. matko !!!!!boli mnie kregosłup i zebra jakby ktoś w nocy obił mnie tą pałkamałż się nie przyznaje. ja do roboty jestem a nie do leżenia

Cytat:
no to dziś zalicze rodzenie na żywo
Po 20 minutach balonik zaczął działać, skurcze na 80% pokazuje już

Dobra ja się odłączam, 3 godziny dzis spałam, muszę choć trochę się przespać

a i co 2-3 godzinki jak do tej pory mam sprawdzane serduszko czy puka jak każda z nas

Dobranoc
weź!!!!ja myślałam, że ty rodzisz, uff ale doczytałam....

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
a więc...najpierw o wizycie u mojego polskiego gina...

córeczka potwierdzona na 100% pokazała wyraźnie co trzeba..
za to buźki nie chciała pokazać ale widać było uszko i włoski na głowie

Mała waży 2030 g.. ułożenie główkowe. mam ją nisko,podobnie jak brzuch,ale z tego co doktor patrzył na usg..to szyjka ok.mała jeszcze nie napiera na nią, i łożysko ok. więc pomimo tego że nisko i blisko...to nic póki co nie grozi.. a lekarz się śmiał,że za 4 tyg to będzie miała 3kg i mogę rodzić.

wszystko zostało posprawdzane..powiedziała m o swoich obawach w związku z kuzynki synalkiem, to lekarz badał i oglądał dokładnie.. nerki,pęcherz i serduszko ok. główka też . rączki i stópki ma prawidłowe..
i..podobno ma dłuugie nogi.. lekarz się smiał,że laska długonoga będzie

ogólnie wszystko było ok.

ale... po powrocie do domu w skrzynce znalazłam list ze szpitala... i niestety..te ostatnie badania nie wyszły prawidłowo.

wykryli u mnie paciorkowca z grupy b.... więc przy porodzie dostanę antybiotyki z penceliny więcej powiedzą na szpitalnej wizycie ...póki co dokształcam się na googlach.. i mam nadzieje,że dadzą radę i nie zarazi się moja kryszynka przy porodzie tym świństwem... bo o ile dla mnie to nie ma znaczenia..to dla dzieciolka jest niebezpieczne..i może prowadzić do zakażenia orgaznizmu,sepsy..itp.. ehhh... normalnie nie może być dobrze nigdy....
z [paciorkowcem niedobrze, ale dobrze że o nim wiesz! gratkize córcia taka fajowa

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Dziękuję ślicznie za wszystkie kciuki

Na dzisiejszej wizycie pan dr potwierdził Księżniczkę na 98% (powiedział, że na 100% to po porodzie powie )
Młoda rośnie zdrowo, waży już trochę ponad 760g.
Oczywiście w trakcie badania tradycyjnie już nie mogła spokojnie poleżeć, tylko musiała fikołki fikać - ciekawe, czy jej tak zostanie

A co do tych moich wyników cukru, to dr stwierdził, że widocznie za pierwszym razem jakiś błąd pomiaru był i że skoro za drugim razem wyniki wyszły dobre, to nie ma się co przejmować.
Kolejna wizyta 11 sierpnia.

To o tyle sprawozdania, lecę Was nadrabiać...

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
No to jak juz Ci sie obnizyl to moze akurat tak w 38 tyg. malutka wyskoczy
Ja tak bym chciala wlasnie w 38 Bo to ani za szybko nie jest a tez
nie trzeba tyle czekac do 40

No i z ta lasagnia to mi tez wlasnie wysychala jak nie przykrywalam i tak se sama wymyslilam zeby ja przykryc i wychodzi teraz pycha aaa...jeszcze czasami jak mam parmesan to posypuje tartym parmesanem... Lubie tak mieszac kilka serow
a jakby upiec ją w naczyniu żaroodpornym z przykrywką?

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Gratuluję udanych wizyt
Stokrotka moja koleżanka z klubu mamusiek wrz-paź 2009 wczoraj urodziła 2 synka i kilka tygodni przed porodem też się dowiedziała o tym cholernym paciorkocu, ale wszystko jest ok, trzeba być dobrej myśli i nie czytać googli

____
Drugą ciążę znoszę o wiele gorzej, może jest to spowodowane dodatkowym obciążeniem w formie opieki nad Grzesiem.... nie wiem, ale masakra po prostu, od wczorajszego popołudnia bolą mnie nogi w kostkach, niby nie są spuchnięte, bardziej może nadwyrężone, ale ciągle bolą
Spać nie mogę, jestem ociężała,... ehhhh już bym chciała wrzesień
ja tez, plis wrzesień choc w polu jestem z przygotowaniami dla dziecka

Cytat:
malamutko przez ponad rok mieszkałam z nią we Wrocławiu więc była w domu, miała mały ogród no i długą trasę spacerową po wałach nad odrą, nic nigdy nie zniszczyła, nie zsikała się w domu mimo że często niestety musiała zostać w domu sama kilka godzin jak byłam w pracy a teściowej nie było, spała w korytarzu i grzecznie czekała najgorsze było linienie bo niestety futrzak straszny, wiadra z niej wyczesywałam ale dawałyśmy radę.
na 2 miesiące przed wyprowadzką na wieś poczuła zew natury i co noc o 1 tłukła się żeby ją wypuścić na taras i tak sobie tam leżała i czuwała do 3 a potem znów się tłukła żeby ją wpuścić śmiali się w pracy ze mój pies to gorszy niż niemowlak bo spać mi nie daje
na wsi się pies odnalazł, to pies typowo stróżujący, obcego nie wpuści na swój teren, a swoim to da ze sobą wszystko zrobić okropny pieszczoch z niej, ale jest na dworze cały rok ma towarzystwo owczarka niemieckiego i kundelka podrzuconego, wielką działkę do biegania no i tak czy siak wychodzimy z nimi na spacery żeby miały coś z życia, to moje ukochane psisko lek na deprechę i obrońca w jednym
mieszkam sporo od drogi, najbliższych sąsiadów mam spory kawałek dalej, a tu często się podejrzani ludzie kręcili, kradli ludzią z podwórka w biały dzień, jak zostaję sama na noc to się nie boję bo Bezka w dzień śpi a w nocy robi obchód i czuwa na ganku i w razie czego leci na łeb na szyję do ogrodzenia i goni wszystko co się rusza w przeciwieństwie do 2 pozostałych

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

o matko ale się napisałam hehe ale o Bezie mogę godzinami sorki
Cytat:
:Małgosia powiem tż jak wróci z pracy że "szafki muszą dojrzeć" doooobrrreeeeeee
marchewką się podzielę chętnie tylko musisz przyjechać i pomóc obierać

a Beziorek charakterna psinka ale mądra i kochana aż się pochwalę jak tyle popisałam
1 zd jeszcze z wrocka młoda był koło pół roku miała moje ulubione zdjęcie bo widać jej przewrotną naturę
2 zd u nas na działce dwa szaleńce w swoim żywiole

cudna uwielbiam te psy, bo jak byłam dzieckiem to babcia w górach takie miała, normalnie wszystkie psy są cudne, moja mi plerki grzeje właśnie
Cytat:

Indygo
widze, że dołączyłaś do grona lezących, to leż grzecznie

aha kupiłam w aptece wczoraj podkłady poporodowe, ale to wielkie
leżę wielkie, aż się sama zdziwiłam...

Cytat:
ale jesteśmy ociężale, co?ale dobrze, że cośjuz masz i wózki obejrzane ech ciąża jak dla mnie wcale nie jest fajna, wolę normalność

aha, a po wczorajszym dniu leżenia i męczeniu się z wyborem pozycji w dien i w nocy, małż stwierdził, że przez całą ciążę tak źle nie wyglądałam jak dziś rano, mam tak oczy podkrążone, że szok....

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 10:12   #2177
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja bym chciała poczytać jak wypadły w testach myślałam, że może przy zakupie w sklepie dostaje się takie podsumowanie czy cuś, bo my używany kupiliśmy
jak będe w sklepie oglądać jeszcze raz tako ballile to spytam jak tam testowo wypada ten fotelik
Stary 2011-07-22, 10:17   #2178
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

`Mi też coś średnio idzie ostatnio. Robię , niby mam ochotę, stawiam i myślę - zaraz, aa za chwilę i nagle jest zimna i niedobra

Cytat:
aaa Cotka nic nie sugeruję ale te porteczki z pandą na pupie były by niezłe w komplecie z czapeczką uszatką z h&m
hihi i do moich pandowych skarpetek też by pasowały
No właśnie... ale one takie wielkie że w tym wieku to raczej jako szalik czy coś bym je musiała używać

Wymianka.
Stary 2011-07-22, 10:17   #2179
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
jak będe w sklepie oglądać jeszcze raz tako ballile to spytam jak tam testowo wypada ten fotelik
będę wdzięczna bo właśnie w necie przy każdym opisie odnośnie fotelika pisze, że certyfikaty bezpieczeństwa dostępne na indywidualne życzenie..

Julitka

Stary 2011-07-22, 10:17   #2180
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
no tak wózek ważniejszy niż marchewka
ja chyba nigdy nie przywyknę bo mam wrażenie że nie pasuję tutaj, doceniam uroki położenia domku na zdjęciu to może nie widać ale kończy się działka wysoką skarpą i poniżej zamarznięta Wisła, cały rok jest pięknie, spokój cisza natura tylko ludzie tu inni, jacyś tacy ciężcy do kontaktu, no i ja uwielbiałam łazić po mieście, posiedzieć na rynku ze znajomymi, Wrocław to całe moje życie i rodzinka i znajomi wszyscy tam, a tu mnie ktoś odwiedza od wielkiego dzwonu
nom ale pogodziłam z przeprowadzką, zresztą źle mi tu nie jest, dom tworzą ludzie nie adres pod którym się mieszka a już niedługo będziemy rodzinką w komplecie
Długo już mieszkasz na tej wsi? Bo ludzie to muszą sie przywzywczaić co "obcych"...Myślę, że z czasem sąsiedzi się otworzą. No i dzidziak będzie to tez zupełnie inaczej... A do Wrocławia często jeżdziłaś? To ładny kawałek drogi...

Cytat:
Ja i Stefan trzymamy

Cytat:
Cały dzień to się nie dziwie. Odpoczywaj dziś, ale najpier się pochwal zdobyczami i czekamy na relację o wózkach

Cytat:
trzeba będzie poświęcić dużo czasu żeby psiura przyjęła do swojego stada malutką i traktowała tak jak nas bo jednak to pies i ma swoje w głowie, ale dało rade z 2 psami i kotami to i dziecko zaakceptuje mam nadzieję w miarę szybko
fajnie się siedzi ale jednak muszę zacząć ogarniać dom bo sił coraz mniej i czasu też, wklejam jeszcze moje wczorajsze łupy z reala bo wczoraj obiecałam i idę jak na ścięcie sprzątać buuuu boziu nawet łóżka nie pościeliłam ...to przez was
Musi się Beza przyzwyczaić. Fajne te spodenki, a to obok to spiworek taki malusi?
Stary 2011-07-22, 10:21   #2181
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

Pestko- co tam u Was??
U nas dobrze.... Spanikowałam z ta cesarka troszke ale juz mi przeszło.... I teraz wiem ze Lenke głaszcze po główce Staram sie nie myslec o tych moich skurczach, tabletkach i problemach..... Juz tak duzo przeszłysmy wszystkie ze musi byc dobrze... Trzymam za wszystkie kciuki

Cytat:

A mi smakuje, tylko nie motywuje do działania:cojest :
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 10:25   #2182
Malgosia1983
Wtajemniczenie

No gdzie ten kurier cholercia
Stary 2011-07-22, 10:30   #2183
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Nasz znajomy opowiadal o swojej żonie i jej ginekolożce wróżce.
Ginekolog kazała jej przyjechać w wyznaczonym dniu, ale to jeszcze nic. Powiedziała jej, że do 16 urodzi. I faktycznie! O 16 była już matką. Niezle co?

rabarbar83 śliczne psinki I zakupy też

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Aktywny ten Twój maluch od rana
Na podkarpaciu pogoda podobna- paskudnie: zimno , wieje i co chwilke pada.A tak by pasowało wybrać się nad jakąś wode nogi pomoczyć
Pofikał, zaliczył czkawkę i śpi Oj upałów i ciepła to ja nie chcę ale żeby chociaż nie padało

Cytat:
faktycznie rzadko się tak zdarza

to fakt, pozazdrościć można

Dziś się nie wyspałam, nie śnił mi się co prawda poród, ale same głupoty i mam wrażenie że tak bylo całą noc, więc bardziej się zmęczyłam niż wypoczęłam
Widzę, że więcej nas po ciężkiej nocce

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Witam
Trzymajcie dziś kciuki....

Za tż ja mojego muszę wysłać z żylakami - 24 lata ma a żylaki jak babcia

Jakby to mój gin powiedział - "powinna grać w lotto"

Heh no w tej sytuacji można się pokusić

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Co TY gadasz? przy takim mdlejesz?? Moja norma to 100/60 , na ostatniej wizycie wyjątkowo miałam 120/60 ale byłam cała w emocjach opowiadając o rekontroli bad. usg połówkowego.
O to ja mam takie samo A dzisiaj miałam 96/58

Cytat:
Agnyska- podawałaś kiedyś stronkę z testami fotelików samochodowych- mogłabyś podrzucić jeszcze raz linka?
Chciałam sprawdzić jak wypada ten mój fotelik od kompletu z wózka Tako ale nie mogę nic znaleźć w necie. Natka a może Wy dostaliście przy zakupie coś takiego? A może któraś z Was jeszcze kupiła/ma zamiar kupić wózek Tako?

Jakieś ulotki tam są ale powiem szczerze, że nie patrzałam Obawiam się, że takie foteliki szału nie robią w testach

a może sen się spełni odnośnie łatwości rodzenia, nie własnego łóżka
Oby chociaż we własnym łózko nie było źle

Cytat:

anciaahk no to nogi do góry i pisz co kupiłaś fajnego

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 10:33   #2184
tusia872
Zadomowienie

Cytat:

zamawiałaś go u producenta czy na allegro? Ile czekałaś?
zamawialam na allegro ale od producenta
http://allegro.pl/mikado-aston-fotel...725437529.html
mi_latajka - to sa oni bo dzwoniłam i gosciu powiedział ze wystawiaja na allegro pod tym sprzedawca
na wozek czekałam tydzien byłam w szoku ze tak krotko teraz wózek lezy w kartonie nie poskładany jeszcze maż tylko sprawdził czy wszystko działa - jestem strasznie zadowolona i naprawde super kontakt mailowy z nimi wiec naprawde polecam

Cytat:
śliczne łupy

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 10:37   #2185
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
zamawialam na allegro ale od producenta
http://allegro.pl/mikado-aston-fotel...725437529.html
mi_latajka - to sa oni bo dzwoniłam i gosciu powiedział ze wystawiaja na allegro pod tym sprzedawca
na wozek czekałam tydzien byłam w szoku ze tak krotko teraz wózek lezy w kartonie nie poskładany jeszcze maż tylko sprawdził czy wszystko działa - jestem strasznie zadowolona i naprawde super kontakt mailowy z nimi wiec naprawde polecam
a który kolor wybrałaś? bo ja sie zdecydować nie mogę

Stary 2011-07-22, 10:39   #2186
malamutka
Rozeznanie

Rabarbar ja też mogłabym o swoich psiakach mówić godzinami Więc też się nimi pochwalę Co prawda Beri (October) nie mieszka już ze mną, ale czasem wpada na kilkudniowe wakacje A zdjęcia są sprzed 4 lat, więc jego obecna masa jest 2krotnie większa

Cytat:

A wogóle to nie ruszam się dziś z domu. Czekam na kuriera z moim wózkiem
No to jak tylko przyjedzie - pochwal się
Ja niestety na swój będę czekać do 10 tyg. Dziś tż ma podjechać do sklepu i w końcu zamówić. Biedak ciągle na wyjazdach i czasu nie ma

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Widziałyście, na lipcówko-sierpniówkach dziewczyna urodziła idealnie w wyznaczonym terminie Rzadkość
No ja też na to liczę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dom 023.jpg (127,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg woda.jpg (58,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dzialka.jpg (215,2 KB, 17 załadowań)
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 10:41   #2187
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

ja wolałabym sama
ale pewnie jeszcze to prasowanie bokiem mi będzie wychdzić :P

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
hejka, nadrabiam od wczoraj. matko !!!!!boli mnie kregosłup i zebra jakby ktoś w nocy obił mnie tą pałkamałż się nie przyznaje. ja do roboty jestem a nie do leżenia
ja też - zdecydowanie

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-07-22 o 10:45
Stary 2011-07-22, 10:46   #2188
cotynato
Zakorzenienie

http://dino.sklep.pl/nowy/tako-balli...222416c96f7937

ładny ten model i kolor ale tż powiedział że by z takim wózkiem nie wyszedł

Wymianka.
Stary 2011-07-22, 10:56   #2189
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Rabarbar ja też mogłabym o swoich psiakach mówić godzinami Więc też się nimi pochwalę Co prawda Beri (October) nie mieszka już ze mną, ale czasem wpada na kilkudniowe wakacje A zdjęcia są sprzed 4 lat, więc jego obecna masa jest 2krotnie większa

No to jak tylko przyjedzie - pochwal się
Ja niestety na swój będę czekać do 10 tyg. Dziś tż ma podjechać do sklepu i w końcu zamówić. Biedak ciągle na wyjazdach i czasu nie ma

No ja też na to liczę
Ale Wam dziewczyny zazdroszczę takich przytulaków
Pochwalę się pochwalę wózkiem

Cytat:
http://dino.sklep.pl/nowy/tako-balli...222416c96f7937

ładny ten model i kolor ale tż powiedział że by z takim wózkiem nie wyszedł
Stylowy Mój też by nie wyszedł z takim...Nie wiem czemu
Stary 2011-07-22, 10:56   #2190
malamutka
Rozeznanie

Cytat:

dobre porównanie z tym kompotem Carlo Rosi to niestety wyrób winopodobny i koło winogron nawet nie stało

jakbyś pisała o moim mężu- dostał receptę na okulary jakiejś 4lata temu a zrobił dopiero w zeszłym roku- jak go właśnie ja sama zapisałam do okulisty, a potem zaprowadziłam do optyka. Ehhh faceci
Mało istotne, ważne że jak kompot wchodzi Do tej pory jak piłam wino (uwielbiam mołdawskie czerwone), to musiałam z wodą rozcieńczać bo za ciężkie było

A faceci, to chyba w większości przypadków tacy sami. U mnie też w zakresie moich "obowiązków" jest dopilnowanie jego wizyt u dentysty, okulisty, a potem wykupienie recept

Rabarbar śliczny ten śpiworek

Ancia - to ty teraz poodpoczywaj aż zobaczysz stopy No i nie rozumiem co tak długo na zakupach robiłaś - z tego co pamiętam miałaś się oszczędzać
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości