|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Hej laski.
U mnie noc najgorsza jak do tej pory i ranek, południe, popołudnie ( do teraz ) - tragedia. Nie miałam czasu nawet się wysrać, póki mama nie przyjechała. Jestem załamana. Cały czas ryk, podkurczanie nóg i aż sine rączki od zaciskania. Mam cholernie dość. W nocy nie spałam ani minuty, mały cały czas płakał i na rękach. Jest beznadziejnie. Mój Igor ma dziś 7 tygodni. Pokażę Wam zdjęcie jego już świadomego uśmiechu. Do mnie śmieje już ostro, do mojej mamy jeszcze nieśmiało. Kajool proszę, napisz jak wyglądała wysypka Szymka? Moj też ma na czole taką a la prosaki, ale dużo drobniejsze. Taka biała kaszka. No i jeśli Ci zależy na karmieniu cycem walcz ![]() Patik ![]() Babonik, już miałam zaciśnietę kciuki, ale doczyałam, ze wracasz do domu ( i Nikodem - ślicznie, no i pasuje do imienia Nadia ![]() Brunetka ja czytałam w gazecie ostatnio, że dziecko dopiero po 3 miesiącu zaczyna odróżniać dzień od nocy. Jaką ładną wage mają już Wasze skarbki! ![]() moniczka za Ciebie mocne ![]() i za słoneczko oczywiście też! A odnośnie krwi po porodzie, ja jak nie miałam już od tygodnia ( po tym okresie ) to dziś miałam całe majtki w takiej czarnej krwi...Wybaczcie bezpośredniość. Jeśli chodzi o śluby ja też ( jeszcze ) po cywilnym tylko ( na szczęście ) no i nie wiem jak to będzie z tym całym chrztem. Ja nie jestem zbyt wierząca, no ale dziecko chciałabym ochrzcić. Tylko teraz kwestia gdzie, czy szanowny ksiądz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Marinko taka drobniutka kaszka, najpierw tylko na czole a pozniej policzki, broda
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
Kajoolku dziękuję, a taka czerwona czy w kolorze skóry?
zanka ja czekałam 3 tygodnie trochę ponad nawet ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Zadomowienie
|
Marina synek taki słodziutki na zdjęciu - aż trudno uwierzyć, że tak daje w kość. Trzymaj się kochana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Zadomowienie
|
najpierw w kolorze skory a pozniej zmieniala sie na takie czerwone plamy. Jak maly spi niewidoczna ale jak sie zgrzeje lub krzyczy, to bardzo czerwona. Z tym, ze te czerwone, to tez moze byc tradzik, bo pediatra potwierdzila, ze rowniez malego meczy tradzik. Tylko, ze wysypka nie musi wystepowac w przypadku nietolerancji laktozy.
Objawy to: duza ilosc wydalanych gazow (maly pierdzial non stop i tak glosno) wodniste kupki, czesto o kwasnym zapachu, kolki, placz przy jedzeniu (boli go wtedy brzuszek) i ulewanie
![]() |
#2166 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=Stronczek27;2850286 8 A i jeszcze ciekawostka. Wysluchalam wlasnie w radio ze w Harrodsie w Londynie ustawili dekoracje bożonarodzeniowe i sprzedają od Dzis choinki, bombki itp. W zeszłym roku Troche pozniej rozpoczęli akcje święta bo 4 sierpnia. Paranoja ![]() Agni daleko masz do Harrodsa??[/QUOTE] No nieźle...... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Babonik trzymaj sie kochana ![]() Później do Was napiszę, bo zaraz idę z psem. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2167 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a tak na marginesie może pojdz z nim do innego pediatry, może cos uradzi. Z tego co opisujesz mały cierpi jakis ból. jesli to nie wina mleka moze jakies zapalenie pecherza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziewczyny współczuję męki, moze za kilka dni to minie, ale najlepiej pewnie poradzic sie u pediatry Cytat:
ale tak tylko jednego nie moge sobie wyobrazić w momencie parcia ty stałaś na łóżku?? Carmela, jak tam po czczepieniu lepiej cos? Aha pragne podziekować za wczorajsze kciuki u doktora wszystko ok Jaś waży ok 2330 g, szyjka jeszce długa na pewno posiedzi jeszcze w brzuchu jakies 3 tygodnie, ciśnienie ok, ph tez pozatym doktor zezwolił na użycie tego żelu ułatwiającego poród ![]() pozatym to mam podły humor wczoraj podjechałam na chwile do biura po cos i oczywiscie kazdy cos ode mnie chciał i siedziałam tam ponad 3 godziny dziś rano telefon, żebym podjechała bo z czyms sobie nie radzą i tez oczywiscie prawie 4 godziny w biurze jutro tez musze podjechac ale postawiłam sprawe jeasno ze juz mnie nie bedzie kurcze miałam miec urlop spakować sobie torbę, poprać ciuszki dla małego, odpocząć wyspac sie i ![]() pozatym lodówa mi sie zepsuła, a zrobiłam ogrom zapasów w zamrażalce ![]() ![]() no to sie wyżaliłam, przepraszam p.s zapomniałam dodać w rossmanie są polarowe kocyki za 6 zł takie cieniutkie różowe i turkusowe ![]()
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-08-02 o 16:47 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2168 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kładziesz dziecko na swoim przedramieniu na brzuchu. Nogi swobodnie zwisają po obu stronach ręki, głowa spoczywa przy zgięciu łokcia i tak nosisz dziecko. Taka pozycja powoduje lekki nacisk na brzuch i to pomaga. Patent z książki "Pierwszy rok życia dziecka". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Zakorzenienie
|
Raczej przepadlo. jedno zostawia sobie szpital. za to mam taka kartke z wszelkimi danymi malej ktora w tym akwarium miala do szybkiej identyfikacji - u nas takie daja. maz dzis latal po urzedach i tylko eypis zalatwil, bo do becikowego potrzebny kwit z usc, a usc akt slubu ktorego nie wzial. a moj syn dosc dobrze znosi nowego cczlonka rodziny,caluje na dobranoc, glaszcze, czytal nawet ksiazeczke, przynosi recznik do kapieli, dzis na pierwszym spacerze prowadzil wozek. nawet przed snem zaoytal czy teraz w brzuchu mam jeszcze druga kinge - bo brzuch nadal mam sporawy, jak w 4-5 miesiacu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Rozeznanie
|
juz jestem po wizycie. masazu nie bylo , bo tego nie robia w przychodni tylko w szpitalu, mam umowiony termin na srode 10 .08 . wszystko ok , dziecie glowe nisko trzyma
![]() ![]() ![]() ![]() spocilam sie jak swinia , ja juz po drugim prysznicu , bo normalnie ze mnie cieknie Marinko , przeciez Twoj synus wyglada jak aniolek , to nie mozliwe zeby On Ci tak dokuczal.Trzymaj sie kochana, jestes silna ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- a i jeszcze dobilam do 70 kg , czyli 14 na plusie , no i jak mi nie ma byc ciezko jak tu tyle kg nosze non stop |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Zadomowienie
|
My już po wizycie. Chyba słabo kciuki trzymałyście, bo żadne wrota na razie się nie otwarły
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Niestety gorsza wiadomość jest taka, że na wizycie położna zmierzyła mi ciśnienie i okazało się, że mam 140/90 ![]() ![]() Czy według Was to ciśnienie jest jakieś niepokojące??? Bo moja mama stwierdziła, że według niej to jakieś wysokie ono nie jest... Ja się nie znam - nigdy tak nie miałam... ![]() Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-08-02 o 17:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2172 | |
Zakorzenienie
|
My po szczpeniu, dla Sarki bylo płaczliwe, a dla mnie tragiczne.
Zazwyczaj o jedzenie moja córczka sie drze, a przy szczepieniu zwyczajnie płakała z bólu, nawet łezki jej leciały ![]() Ma opatrunki na 2 nóżkach i dupci. Robie okłady z altacetu, o 20 dam czopek. Teraz spi, ma apetyt, sprawdzłam temperaturke i jest OK. też idz spac!!!!!!!!!! Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Zadomowienie
|
no i Babonik wrócił do domku w calości...
szyjka całkowicie utrzymana, brak rozwarcia,wód masę, łożysko II/IIIstp, dzidziuś równo na 38tc... lekarz mówi,żebym dotrzymała do niedzieli,wtedy już będzie 39tygodni i będzie już spokojny o dzidzię.skoro on tak uważa t ja się nie kłucę,byleby dotrzymac ![]() ale za ![]() ![]() więc będę z Wami do końca tygodnia ![]() ![]() Wodaqua- to ja będę teraz do Ciebie dzwonic po sprawozdanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Zadomowienie
|
karolinee, przyjmuje się za prawidłowe ciśnienie 120/80.
W ciąży przy ciśnieniu 140/90 mówi się, że jest to punkt alarmowy(trzeba kontrolować) i im wyższe tym gorzej. Na razie się nie przejmuj, idąc na wizytę pewnie się stresowałaś więc trochę podskoczyło- jeśli masz ciśnieniomierz w domu to sobie zmierz, a jeśli nie to sprawdźcie na IP tak jak kazał lekarz- na pewno wszystko jest w porządku. ![]() Babonik, szkoda że odesłali Cię do domu, ale widocznie maluszek potrzebuje jeszcze trochę czasu. ![]() 83monia, Artur zachowuje się super- jak na starszego brata przystało. ![]() No i koniecznie musisz pokazać nam Kingę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Zadomowienie
|
Karolineee- to ciśnienie nie jest niskie ale to jeszcze nie dramat,jedź sprawdź dla własnego spokoju, obyś jak najszybciej urodziła
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2176 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Zadomowienie
|
a zapomniałam , z tymi skurczami mi lekarz powiedział,że taki urok tej ciązy.mam nie dotykac brzucha,nie głaskac go,nie smarowac,albo smarowac delikatnie. w każdym bądź razie mam wytrzymac do niedzieli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A może masz jak niektóre z nas syndrom "białego fartucha", skacze Ci ciśnienie u lekarza? Bo ja tak mam i miałam sama w domu mierzyć ciśnienie bo u lekarza zawsze wyższe.
![]() ![]() |
![]() |
#2180 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Rozeznanie
|
Agni82 mam nadzieje ze nie dotrwasz do czwartku w dwupaku , trzymam kciuki
Polozna sie zdziwila ze dalej przynosze siuski w tej probce , ze trafiam , usmiechelam sie tylko , ale gdyby ona wiedziala ze z lusterkiem , to ze smiechu by pewnie padla. |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a ciśnieniomierza właśnie nie mamy w domu, dlatego gin kazał na IP pojechać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak kazał podjechac na IP, to pojedźcie, ale to wcale nie jest za wysokie ciśnienie. Cytat:
![]() Ja dzisiaj miałam dośc zalatany dzień. Rano byliśmy w tej spółdzielni-nic szczególnego się nie dowiedzialiśmy, jedynie to, że mają stworzyc dopiero regulamin określający kto może korzystac z tych pomieszczeń i wogóle jakieś pierdoły. My przedstawiliśmy swoja sytuację i będę pisała pismo odwoławcze w razie czego-żeby już było u nich. Ogólnie jestem rozczarowana całą sytuacją. Potem załatwialiśmy parę spraw urzędowych, małe zakupki i takie tam pierdołki ![]() Aha! Muszę sobie znaleźc na all jakiś laktator w razie W. Moniczka miała się odezwac rano i chyba Jej nie było prawda? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2184 |
Zakorzenienie
|
zmalowana i jak poszlo?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A z tym syndromem "białego fartucha" to może u mnie objawił się syndrom "nowego ginekologa" ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- ![]() ![]() ![]() A moniczka chyba pisała dziś rano, że czop jej krwisty wylazł ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Zakorzenienie
|
wstawiłam w klubie fotki Sarki
![]() nadal nie spimy...wisi na cycu, ja 1 łapa pisze |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Zakorzenienie
|
Faktycznie
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2188 | |
Zakorzenienie
|
Jejku, padam na nos... dosłownie i w przenośni
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Mamuśki, znowu potrzebuję Waszej porady ![]() Wiem, że kilka z Was kupiło staniki do karmienia z Triumpha Mamabel. Chciałam spytać jak się sprawują? Wygodne w noszeniu i karmieniu? ![]() Dziś taki przymierzałam i mało mi się podobało jak leży, no ale sądzę, że po takich karmnikach nie ma co oczekiwać uroku i uwodzicielskości ![]() Chodzi mi o ten model: http://www.ceneo.pl/514581
![]() |
#2189 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() ja tylko na chwilę i pobieżnie nadrabiam ![]() ![]() Cytat:
![]() I kazała kupić octenisept bo Julce trochę jeszcze krewka się czasem na pępku pokazuje i mówiła że jeszcze pępek ziarninuje czy jakoś tak ![]() Ogólnie z małą ok nawet się nie raczyła obudzić jak była położna, ta ją wyrozbierała a ona ani oka nie otworzyła, ale nie była ważona a szkoda bo ciekawa byłam ile przybrała. tak poród rodzinny, akurat się udało że sala do porodów rodzinnych się zwolniła po południu a potem byliśmy jedynymi rodzącymi na całej porodówce - nikt mnie nie rozpraszał wrzaskami ![]() Cytat:
Dziś skończyłam prasowanie jak mała spała po południu bo na raty prasowałam od 3 dni ![]() a Julka odpukać spokojn nawet, czasem popłacze troszkę jak nie może kupki zrobić ale to na szczeście nie czesto. a pampersami się nie przejmuj, u mnie też czasem leża pod łóżeczkiem przez pół dnia zawinięte pakuneczki z niespodzianką ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
aha dziś waga pokazała 72,9kg ![]() nadal leci i już jest mniej niż w najlżejszym momencie w ciązy ![]() wiecie co , na mnie ciąża i poród zadziałało jak jakaś dieta odchudzająca chyba... Cytat:
jak zwykle zapracowana kobieta- zwolnij dziewczyno bo niedługo rodzisz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Rozeznanie
|
brumek - ja mam ten model - http://allegro.pl/biustonosz-triumph...712872037.html
te nieusztywniane tak sobie leżą. choć mam też ten http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...733960279.html i jestem baardzo zadowolona. Babonik - byle do niedzieli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.