O dzidzie się staramy i na narodziny czekamy :) - część V - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-27, 11:32   #2161
reven24111
Raczkowanie

Dot.: O dzidzie się staramy i na narodziny czekamy :) - część V

Cytat:
Napisane przez CoffeeHeaven Pokaż wiadomość
Reven, Ty już po staraniach, jakieś objawy?
Ciężko stwierdzić.Myślę,że każda ze starających się próbuje coś u siebie dojrzeć miałam takie uczucie jakby mi coś na żołądku usiadło ale przeszło,wczoraj wieczorem zgaga i mam zaczerwienione sutki.Co do śluzu to nie umiem określić czy jest tak jak powinno czy raczej nie bo nie pamiętam jaki miałam przed stosowaniem tabletek
reven24111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 11:32   #2162
zielona1911
Zakorzenienie

Edytowane przez zielona1911
Czas edycji: 2012-03-27 o 11:49
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 11:33   #2163
zielona1911
Zakorzenienie

i smieci w tle
kiepski ze mnie fotograf
Stary 2012-03-27, 11:35   #2164
reven24111
Raczkowanie

Śliczny brzusio w którym tygodniu ciąży jesteś?
Stary 2012-03-27, 11:35   #2165
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez reven24111 Pokaż wiadomość
Śliczny brzusio w którym tygodniu ciąży jesteś?
14tydzien
Stary 2012-03-27, 11:35   #2166
EdziaO
Zakorzenienie

Hej

Istra jeszcze raz wielkie gratulacje!Super!

Monamur
po pierwsze nie myśl zaraz o najgorszym. Wiele kobiet zmaga się z problemami. Po pierwsze nie jest to pewne że nie masz owu później niż w tym książkowym 14 dc. Po drugie PCO to nie wyrok, moja koleżanka zachodzi przy tym w ciąże bez problemu. A żeby zdiagnozować PCO potrzebny jest nie tylko obraz USG ale wyniki hormonów w tym testosteronu oraz obserwacja cykli. Zmierzam do tego, że to co lekarz tam wypatrzył w sumie nie jest nczym nadzwyczajnym. Jeżeli on nie czuje się na siłach to lepiej, że się przyznał. Nie każdy gin specjalizuje się w takich sprawach. Być może Twój problem(o ile taki jest) da się szybko rozwiązać wprawnemu lekarzowi. wiem co mówię. Trzeba spiąć tyłek i szukać pomocy!Nie ma powodu do płaczu-masz jajniki, masz macicę?To już jest bdb wiadomość. Do tego pęcherzyk rośnie i jest. A to druga świetna. Punkt wyjścia naprawdę dobry.

Co to ja jeszcze chciałam?gdzie Kami?

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 11:38   #2167
reven24111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
14tydzien
No to faktycznie spory bębenek
Stary 2012-03-27, 11:40   #2168
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
Hej

Istra jeszcze raz wielkie gratulacje!Super!

Monamur
po pierwsze nie myśl zaraz o najgorszym. Wiele kobiet zmaga się z problemami. Po pierwsze nie jest to pewne że nie masz owu później niż w tym książkowym 14 dc. Po drugie PCO to nie wyrok, moja koleżanka zachodzi przy tym w ciąże bez problemu. A żeby zdiagnozować PCO potrzebny jest nie tylko obraz USG ale wyniki hormonów w tym testosteronu oraz obserwacja cykli. Zmierzam do tego, że to co lekarz tam wypatrzył w sumie nie jest nczym nadzwyczajnym. Jeżeli on nie czuje się na siłach to lepiej, że się przyznał. Nie każdy gin specjalizuje się w takich sprawach. Być może Twój problem(o ile taki jest) da się szybko rozwiązać wprawnemu lekarzowi. wiem co mówię. Trzeba spiąć tyłek i szukać pomocy!Nie ma powodu do płaczu-masz jajniki, masz macicę?To już jest bdb wiadomość. Do tego pęcherzyk rośnie i jest. A to druga świetna. Punkt wyjścia naprawdę dobry.

Co to ja jeszcze chciałam?gdzie Kami?
mi kiedys taka dtara i glupia ginekolog stwierdzila ze mam wlasnie PCO
a wicie po czym to stwierdzila? ze jestem niby owlosiona,mam pryszcze i tluste wlosy,meski glos i to bylo po porodzie wiec bylam przy kosci. Zrobila wlasnie mi usg i kazala mi jesc tabletki anty Diane 35-te z tymi hormonami. Wkurzylam sie i poszlam do innego ginekologa to mnie wysmial ze skoro od razu zaszlam w ciaze to nie mam zadnego PCO i po usg stwierdzil ze wszystko w porzadku,tak samo w moim wygladzie zadnych odchylen nie zauwazyl,niewiem gdzie ona widziala u mnie zarost i pryszcze jak nie mialam! I wlasnie ten lekarz mi powiedzial ze jakim cudem ona mogla mi postawic taka diagnoze nie robiac badan hormonalnych. ten mi kazal zrobic badania bo juz mu jeczyłam,ale stwierdzil ze to tylko formalnosc i faktycznie jestem zdrowa
Stary 2012-03-27, 11:40   #2169
EdziaO
Zakorzenienie

A co do objawów przed terminem@ to powiem szczerze-w żadnej z 3 ciąż nie miałam ani pół objawu. No może zraz mnie coś uciągnęło w podbrzuszu, ale gdybym nie wsłuchiwała sie na bezdechu to w życiu bym tego nie wyłapała

Stary 2012-03-27, 11:41   #2170
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:
i o
caly czas rosnie,mam taki pomysl zeby co miesiac robic sobie jedno zdjecie brzucha i opisac tydzien ciazy
Zielona sliczny brzusio

ja jestem za regularnym dodawaniem fotek brzuszkow!!!!! fajnie patrzec jak rosna

black secret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 11:41   #2171
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
No to faktycznie spory bębenek
no wlasnie i az mi glupio,ze taki duzy a tu dopiero 4 miesiac (poczatek w dodatku) ale podobno w drugiej ciazy wlasnie brzuch szybciej sie powieksza, dodam ze od poczatku ciazy nadal nie przytylam ani 1 kg
Stary 2012-03-27, 11:43   #2172
misia20l
Zadomowienie

Cytat:
i o
caly czas rosnie,mam taki pomysl zeby co miesiac robic sobie jedno zdjecie brzucha i opisac tydzien ciazy

wielki brzuchol jak na ten tydzień
nie wyobrażam sobie Ciebie w 9m-cu
misia20l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 11:43   #2173
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
mi kiedys taka dtara i glupia ginekolog stwierdzila ze mam wlasnie PCO
a wicie po czym to stwierdzila? ze jestem niby owlosiona,mam pryszcze i tluste wlosy,meski glos i to bylo po porodzie wiec bylam przy kosci. Zrobila wlasnie mi usg i kazala mi jesc tabletki anty Diane 35-te z tymi hormonami. Wkurzylam sie i poszlam do innego ginekologa to mnie wysmial ze skoro od razu zaszlam w ciaze to nie mam zadnego PCO i po usg stwierdzil ze wszystko w porzadku,tak samo w moim wygladzie zadnych odchylen nie zauwazyl,niewiem gdzie ona widziala u mnie zarost i pryszcze jak nie mialam! I wlasnie ten lekarz mi powiedzial ze jakim cudem ona mogla mi postawic taka diagnoze nie robiac badan hormonalnych. ten mi kazal zrobic badania bo juz mu jeczyłam,ale stwierdzil ze to tylko formalnosc i faktycznie jestem zdrowa
a no właśnie, nie ma co tak zaraz wierzyć

Stary 2012-03-27, 11:44   #2174
CoffeeHeaven
Zadomowienie

Kobitki, fajnie sie rozmawia, ale mykam do pracy miłego popołudnia
Stary 2012-03-27, 11:47   #2175
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia20l Pokaż wiadomość
wielki brzuchol jak na ten tydzień
nie wyobrażam sobie Ciebie w 9m-cu
no to mnie dobiłas...

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

jak mozna usunac to zdjecie?
Stary 2012-03-27, 11:50   #2176
misia20l
Zadomowienie

Cytat:
no wlasnie i az mi glupio,ze taki duzy a tu dopiero 4 miesiac (poczatek w dodatku) ale podobno w drugiej ciazy wlasnie brzuch szybciej sie powieksza, dodam ze od poczatku ciazy nadal nie przytylam ani 1 kg

dzidek rośnie, wody płodowe sie gromadzą w coraz wiekszej ilosci i jeszcze inne takie tam i wysadziło kałdunisko
jest uroczy co Ty gadasz! ja juz tez bym taki chciała, taką fajniutka piłeczke a do niej tulący sie tż jak ostatnio..tylko do pustego brzucha niestety choć mówił ze sie tuli do dzidzi i ja pić nie moge bo bede mieć dzidzie a dopiero co majstrował i już wie

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
no to mnie dobiłas...

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

ejjjj..przestań nie wolno usuwac, brzusio jest piekniutki

...no i usuneła, niedobra jedna

Edytowane przez misia20l
Czas edycji: 2012-03-27 o 11:52
Stary 2012-03-27, 11:52   #2177
zielona1911
Zakorzenienie

usunełam bo mi było głupio
Stary 2012-03-27, 11:55   #2178
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:

kobieto co Ci glupio....powinnas byc dumna i wlasnie pokazywac!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

A gdzie jest Natalia?? Kami?? dziewczyny co z Wami??

black secret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 12:01   #2179
misia20l
Zadomowienie

Cytat:

powinnas byc dumna ze dzidzia tak ładnie rosnie
nie wiem jak moze byc komuś głupio z powodu dużego brzuszka mówie-bedąc w ciąży
a tak w ogóle to na zdjęciach zawsze wydaje sie coś wieksze niż w rzeczywistości. np. zawsze jak któs wstawia np. na nk zdjęcia swojej dzidzi małęj to na zdjęciu wydaje sie taka duża a jak sie zobaczy w rzeczywistosci to naprawde jest taka maluśka kruszynka

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

a pokazac Ci mój brzuch jaki wielki jest teraz? jak napompowany! prawie mi mój marny biust przerasta a w ciąży nie jestem a jak sie juz najem to jak mnie nie wysadzi to ło!
Stary 2012-03-27, 12:03   #2180
reven24111
Raczkowanie

Cytat:
Dlaczego głupio?masz naprawdę ładny brzuszek.Myślę że niejedna z nas sporo by dała żeby taki mieć a że spory to się tylko cieszyć,że dzidzia rośnie
Stary 2012-03-27, 12:03   #2181
misia20l
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez black secret Pokaż wiadomość
kobieto co Ci glupio....powinnas byc dumna i wlasnie pokazywac!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

A gdzie jest Natalia?? Kami?? dziewczyny co z Wami??

no własnie.. Natalia pewnie licha i a kami sie pewnie wycisza przed terminem małpy która ma nie przyjść-tak czuje
Stary 2012-03-27, 12:03   #2182
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
A ja myśle, że ten lekarz po prostu jest niezłym biznesmenem.
Po co ma leczyc pare, żeby kobieta mogła zajśc w ciąże, jak może przyjąc 20 innych kobiet w tym samym i zarobic na tym wiecej niż na Tobie.
Albo po prostu przyznaje sie do tego, że jest w tych sprawach beznadziejny i nie chce podejmować sie takiej pracy.
Albo mu sie nie chce.
A może i lepiej jakbyście pojechali do kliniki, tam jednak sie zajmują tym na co dzień i myśle, że oni są zdecydowanie bardziej kompetentni niż zwykli lekarze ginekolodzy, którzy tylko potrafią wziernik włożyc i recepte przepisać.
Albo zmienic lekarza, zobaczyc co mówi inny lekarz. Najlepiej jakiegoś młodszego, bo tacy to mają wiecej zapału, a takie starce przed emeryturą i w kryzysie wieku średniego to po prostu są zleksza wypaleni zawodowo. A jeszcze jak ich tylko NFZ opłaca to dopiero.
zgadzam sie z Mysti
zmien lekarza jak najszybciej umów sie do następnego
nie ma sie co poddawac jesli jest dobry lekarz to najpierw wszytsko sparwdzi zastosuje wszytskie mozliwe metody mu dostepne i powie co sie dzieje
no jak jestes pzred owulka to moze to wyglądac nieciekawie ale po juz wszytsko sie normuje a szczegolnie po @ to widac czy ogranizm czysty czy nie
ja tak chcodziłam na kontrole bo mi sie torbiel zrobił i kazała przyjsc po @ i okazało sie ze wszytko dobrze a jak nie jest czegos pewna to mam przyjsc za pare dni i jeszcze raz sprawdzi albo zleca badania tak samomiłam przy torbieli widac było pecherzyk to kazala najpierw zrobic BHCG a potem dała leki bo wiedzial co sie dziej
nie zalamuj sie
moj maz zanim sie pobralismy liczył sie z tym ze mozemy nie miec dzieci ze ja nie bede mogła mu dac i nie zostawił mnie
nie martw sie na zapas
Cytat:
Napisane przez monamur Pokaż wiadomość
Wiesz co Mystique, wydaje mi się,że on zdaje sobie sprawę,że sam mi nie pomoże, powiedział mi też że mam takie torbielkowate jajniczki, nie nazwał tego wprost, ale ja teraz podejrzewam,że to moze być PCO. W sumie, to może lepiej,że tak doradził, jutro tam zadzwonie i zrobie potrzebne badania, chociaz to PCO jak czytam to beznadziejne w leczeniu, no i trzeba sie natrudzic zeby zajsc. Ale jak nie spróbuje to nie bede wiedziec. Najgorsza jest ta niepewność co może dolegać. Mąż mnie wspiera na szczeście, powiedział,że bez wzgledu na wszystko zawsze będziemy razem. Tylko nie wiem czy j umiałabym życ z tą świadomością,że on tak samo jak ja chce bardzo dzidziusia a ja go nie moge mu dać, to byłoby jak nożem w serce
jeszcze teraz mam tyle na głowie, wszystko mi się poskładało, pracy huk, nie mam kiedy za bardzo tych badan wykonac, ale muszę cos wymyślec.
Beznadziejnie sie czuje, powieki to mam tak napuchniete od placzu,że mogłabym zakryc twarz nimi, a tu jutro trzeba do pracy isc i robic dobrą mine, a po mnie to od razu widac,że cos nie tak. Ehh...
kobieto prosze nie łam sie

Cytat:
Napisane przez istraa Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane!

Długo nie zagladałam, ale to przez sytuację, o której wiecie. Z babcią nadal nie za dobrze. Na czwartek ma wyznaczoną operację. Boję się jak nie wiem...Ewka znowu chora, ropna angina. Ręce mi opadają.

A teraz NAJWAŻNIEJSZE!!!!

Obudziły mnie dzisiaj mega mdłości, polecaiałam do wc i , niby 11 d fl, ale3 stwierdziłam raz kozie śmierć, miałam czekać z testem, ale co tam mam ich sporo, więc siknęłam nie licząc na wiele.......

I SĄ II !!!!!

Ta druga bledziutka, ale niezaprzeczalnie JEST!

Tak się zestresowałam, że poleciałam od razu na betę! Wyniki będę miała koło 15, plissss trzymajcie kciukasy.

Staram się załadować zdjęcie, ale cholera się nie chce zgrać!

jupiiii ale sie ciesze
serdeczne gratulacje

Cytat:
Napisane przez Martarynka Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny Istraa moje najszczersze gratulację, beta to juz tylko formalność, tak się cieszę Po dlugiej nieobecności, za namową Misi postanowiłam wrócić na watek czym jestem bardzo podekscytowana. Dla tych które mnie nie znają przedstawiam się ponownie. Mam na imię Marta, po odstawieniu tabletek, które brałam ok. 6 lat udalo nam się z mężem ujrzeć II kreseczki w 3 cyklu strań, co dla mnie było wiecznością, gdyż strasznie się nakręcalam i @ była dla mnie tragedią. Po poczatkowym pobycie w szpitalu i kupie nerwów obecnie jestem najszczęśliwszą kobietą na świecie w 19 tc. Dziś kolejna wizyta u gin. Mam nadzieje, że szybko uda mi się zlapać kontakt z nowymi dziewczynami, bo o "stare" się nie martwie
to juz blizej niz dalej
trzymam kciuki bedzie bodrze

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
Czesc Kochane

Kochane bylam dzisiaj na pobraniu krwi na zelazo. W zwiazku z moja talasemia i ciaglymi czuje sie marnie a i mysle, ze zelazo moglo bardzo spasc. Pielegniarka mi powiedziala, ze jak bedzie bardzo niskie to jeszcze dzisiaj po poludniu do mnie zadzwonia i pewnie pojde do szpitala Oby NIE
Mam nadzieje, ze wystarczy iron w tabsach. Zobaczymy.
nie przejmuj sie tak nawet jak masz niskie zleazo to ciazy nic nie zagrozi
dostaniesz atabletki albo wezma cie do szpitala i dostaniesz zelazo dozylnie (boli) najwazniejsza jest hemoglobina on powinna byc w normie bo z niej dziecko dostaje zelazo a jak zelaza w oeganzmie brakuje to mozna go zupuełnic by hemoglobina nie spadła
dla dziecka posieciesz sie troszke jak trzeba bedzie to pójdziesz do szpitala

Cytat:
Napisane przez Malemalenstwo Pokaż wiadomość
a co było powodem krwawienia u ciebie?

Dziewczyny dzisiaj mam usg po 14. Proszę trzymajcie kciuki, żeby wszystko było oki. Już się stresuje.
no to kciuki za wizyte

Cytat:
Napisane przez Nue Pokaż wiadomość
Ja mam w środę za tydzień. Naczytałam się historii, jak to w 6 tygodniu serduszko pięknie biło, a już w 3 tygodnie później - nic, płód przestał się rozwijać, zwłaszcza przy niedoczynności tarczycy. Jak ja doczekam do 4 kwietnia? Jutro idę do endokrynolożki, ona jest też ginekologiem położnikiem, więc może mnie trochę uspokoi...
jak sama napisałas idziesz do lekarza co jest endokrynologiem i ginekologiem wiec wszytsko ci ona wyjasni idziesz w dobre rece porozmawiaj z nia dopytaj sie najleiej zapisz se pytania na kartce mysle ze ci wszytsko wyjasni
nie stresuj sie bardzo
bedzie wszytsko dobrze
Cytat:
Napisane przez black secret Pokaż wiadomość
Istra super

Dziewczynki ja tak chcialabym byc znow z wami codzinnie od rana,a nie daje rady zwyczajnie.
Nie dosc,ze ciagle zmeczona jestem, to alergia daje mi mega popalic, ciagly katar, kichanie....masakra jakas....
Ale obiecuje,ze jak tlyko lepiej sie poczuje bedzie mnie tu znow wiecej-no chyba,ze mnie pogonicie.
odpoczywaj odwiedzaj nas kiedy dasz rade a jak bedziesz sie dobrze czula to wrócisz

Cytat:
Napisane przez misia20l Pokaż wiadomość
hej ja juz jestem z powrotem
i bardzo sie ciesze

Cytat:
i o
piekny

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 12:07   #2183
Promykas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CoffeeHeaven Pokaż wiadomość
To niedobrze Ja czuję się jak balon, bolą mnie jajniki, teraz piersi i pewnie przyjdzie @
Kochana trzymamy kciuki, żeby nie nadszedł @
Każdy organizm inaczej reaguje na fasolkę, moja po cichutku sie zagościła i tak już zostało , bez żadnych wymiotów i nudności i innych objawów.
Może u Ciebie oznacza to fasolkę? Pamietam tylko, że w tym cyklu po odstawieniu piguł , który zarówno był zafasolkowanym cyklem kuło mnie w jajnikach mocno ! I na tydzień przed spodziewaną @ miałam okropne skurcze jak na @ aż brałam leki przeciwbólowe. Ale ja to wiązałam odstawieniem piguł a nie fasolką

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
A ja przytyłam ok. 3 kg niecałych , ale brzucha zero mam odwrotnie zupełnie a my jakoś tak w podobnych tygodniach ciąży
Promykas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 12:11   #2184
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
no to mnie dobiłas...

śliczny jest a Ciekawe jak Misia będzie wyglądaćJa tam byłam wielorybem że hej!Ty to pikuś, zresztą wody dużo. Bardzo ładnie wyglądasz.

Stary 2012-03-27, 12:16   #2185
Promykas
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja nie widziałam brzuszka obiecuję, że nie będę marudziła, że ja nie mam wcale

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Ciężko stwierdzić.Myślę,że każda ze starających się próbuje coś u siebie dojrzeć miałam takie uczucie jakby mi coś na żołądku usiadło ale przeszło,wczoraj wieczorem zgaga i mam zaczerwienione sutki.Co do śluzu to nie umiem określić czy jest tak jak powinno czy raczej nie bo nie pamiętam jaki miałam przed stosowaniem tabletek
Ja w cyklu zafasolkowanym przed spodziewaną @ miałam sucho , zupełnie sucho i to tak trwało jeszcze z 2 tyg. od testowania , potem zaczął się śluz pojawiać, ale do teraz nie mam go w jakiś ogromnych ilościach, w normalnych cyklach miałam go o wiele wiele więcej .
Stary 2012-03-27, 12:19   #2186
EdziaO
Zakorzenienie

Już wiem co ja chciałam NUE TSH w ciąży nie jest miarodajne ponieważ wariuję. Głównym wyznacznikiem jest Ft4, które to jest dziecku potrzebne. Im wyższe tym lepsze, absolutnie niedopuszczalne jest aby wyszło poza normę. Wynik TSH w ciąży (tym bardziej, że nie ma porównania sprzed ciąży) nic nie wnosi-więc take it easy. Ale dobrze, że mając Hasi w rodzinie idziesz do endo. To się dziedziczy w żeńskiej linii niestety.

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Promykas Pokaż wiadomość
A ja nie widziałam brzuszka obiecuję, że nie będę marudziła, że ja nie mam wcale

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Ja w cyklu zafasolkowanym przed spodziewaną @ miałam sucho , zupełnie sucho i to tak trwało jeszcze z 2 tyg. od testowania , potem zaczął się śluz pojawiać, ale do teraz nie mam go w jakiś ogromnych ilościach, w normalnych cyklach miałam go o wiele wiele więcej .
A ja dalej susza

Stary 2012-03-27, 12:19   #2187
Malinka0907
Raczkowanie

Dzień Dobry
Witaj Martarynko ponownie!
Cieszę się,że jesteś z nami, bo brakowało mi Ciebie.
Istra Moje Gratulację !

Ja jestem ogólnie załamana i cały czas płaczę.Dostalam brązowych plamień w sobote no i później pojawił się okres wszystko zaczeło mi się walić i nic mnie nie cieszy nawet z Mężem się wczoraj kłóciłam...
Z moimi chorobami to ja w życiu nie zajdę w ciąże pisząc to same łzy mi lecą, już nie mam siły i nadziei się starać...
W dodatku muszę załatwić sobie skierowanie do endokrynologa,a potem na rezonans magnetyczny,bo podejrzewają u mnie góza przysadki mózgowej

09.07.2011r

Aniołek 29.04.2011
http://www.suwaczki.com/tickers/uesh6c7eohjscu7x.png
Malinka0907 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-27, 12:23   #2188
Promykas
Wtajemniczenie

Cytat:
Już wiem co ja chciałam NUE TSH w ciąży nie jest miarodajne ponieważ wariuję. Głównym wyznacznikiem jest Ft4, które to jest dziecku potrzebne. Im wyższe tym lepsze, absolutnie niedopuszczalne jest aby wyszło poza normę. Wynik TSH w ciąży (tym bardziej, że nie ma porównania sprzed ciąży) nic nie wnosi-więc take it easy. Ale dobrze, że mając Hasi w rodzinie idziesz do endo. To się dziedziczy w żeńskiej linii niestety.

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

A ja dalej susza
hmm ciekawe jakie mi ft4 i ft3 wyjdzie, idę dopiero za tydzień na badania a za dwa do ginka po wyniki. Ja w dzieciństwie chorowałam na tarczycę na wole młodzieńcze tak to się nazywało a mama ma wyciętą już tarczycę, ale ze względu na guzki i leczyła się na niedoczynność.
Matko mam nadzieję, że u mnie wyjdzie wszystko ok. bo to nie za późno mi robią te badania jak na wizycie to już będzie 16tc?

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Malinka0907 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
Istra Moje Gratulację !

Ja jestem ogólnie załamana i cały czas płaczę.Dostalam brązowych plamień w sobote no i później pojawił się okres wszystko zaczeło mi się walić i nic mnie nie cieszy nawet z Mężem się wczoraj kłóciłam...
Z moimi chorobami to ja w życiu nie zajdę w ciąże pisząc to same łzy mi lecą, już nie mam siły i nadziei się starać...
W dodatku muszę załatwić sobie skierowanie do endokrynologa,a potem na rezonans magnetyczny,bo podejrzewają u mnie góza przysadki mózgowej
Malinka popłacz sobie kochana a potem uszy do góry i do przodu trzeba iść, że podejrzewają to niech sobie podejrzewają to jeszcze nie diagnoza, ważne, że przyczyn szukają ot co i wtedy można pójść do przodu
Stary 2012-03-27, 12:26   #2189
EdziaO
Zakorzenienie

o
Cytat:
Napisane przez Malinka0907 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
Istra Moje Gratulację !

Kurcze:-(Przytulam mocno.
Mallinka mnie się nie podoba prowadzenie Twojego lekarza, uważam że problemem jest źle dobrana procedura. Radzę Ci poszukać dobrego prywatnego endo, najlepiej z doświadczenie w niepłodności. Twój problem jest powszechny i wcale nie jakiś wielki. Od dupy strony się za to zabrał.

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Promykas Pokaż wiadomość
hmm ciekawe jakie mi ft4 i ft3 wyjdzie, idę dopiero za tydzień na badania a za dwa do ginka po wyniki. Ja w dzieciństwie chorowałam na tarczycę na wole młodzieńcze tak to się nazywało a mama ma wyciętą już tarczycę, ale ze względu na guzki i leczyła się na niedoczynność.
Matko mam nadzieję, że u mnie wyjdzie wszystko ok. bo to nie za późno mi robią te badania jak na wizycie to już będzie 16tc?

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Malinka popłacz sobie kochana a potem uszy do góry i do przodu trzeba iść, że podejrzewają to niech sobie podejrzewają to jeszcze nie diagnoza, ważne, że przyczyn szukają ot co i wtedy można pójść do przodu
Wiesz co tarczyca ma zanczenie tylko w I trym takie duzo, bo wtedy dziecko korzysta z Twoich hormonów. Dalej ma już swoją tarczyce. Ale spokojnie. Ile ciąż tarczycwóki miały a nic o tym nie wiedziąłYy(tzn o tarczycy) i było ok. Nie martw się tym już.

Stary 2012-03-27, 12:30   #2190
Malinka0907
Raczkowanie

Cytat:
o

Kurcze:-(Przytulam mocno.
Mallinka mnie się nie podoba prowadzenie Twojego lekarza, uważam że problemem jest źle dobrana procedura. Radzę Ci poszukać dobrego prywatnego endo, najlepiej z doświadczenie w niepłodności. Twój problem jest powszechny i wcale nie jakiś wielki. Od dupy strony się za to zabrał.
Wiesz,mojej rodzinie tez sie nie podoba mój Mąż wczoraj płakał i mówi że jak się okaże że mam tego guza to go zabije! Jezu... Zmieniam gina bo ten mi tylko szkodzi. biore juz prawie 4miesiace leki i to w coraz wiekszych dawkach a tu nic nie czuje poprawy tylko gorzej.Musze isc do mojego ogolnego lekarza po skierowanie do endo,potem endo sie za mnie wezmie bo juz zna moj przypadek,on jest wogole jeszcze poloznikiem i lekarzem ktory leczy nieplodnosc pomaga kobietom zajsc w ciaze,ma bardzo dobre opinie a potem na rezonans... a i jeszcze prolaktyne musze zrobic

09.07.2011r

Aniołek 29.04.2011
http://www.suwaczki.com/tickers/uesh6c7eohjscu7x.png
Malinka0907 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości